A Biden kormányzat kitiltotta a Kaspersky-t az USA piacáról

Nemzetbiztonságra stb. hivatkozva a Biden kormányzat kitiltotta a Kaspersky biztonsági megoldásait az USA piacáról.

A cég a jövőben nem adhat ki új szoftververziókat és frissítéseket se szállíthat a meglevő termékeihez. A konkurencia már rá is ugrott az üzleti lehetőségre:

Részletek itt. Bejelentés itt.

Hozzászólások

Megtalálták, mi a legveszélyesebb az országukra nézve. Gondolom, az EU késlekedés nélkül átveszi ezt a remek elképzelést, az EP képviselők 100% -ának egyetértésével hozott direktívában.

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Szerintem parttalan vita lenne az, ha ecsetelnem a velemenyemet errol. A tied kb ugyanennyire erdekel, semmi koze a temahoz.
De azert megis: erdekelne, hogy:

  • Miert vesz az EU tagallamok tobbsege tovabbra is nyersanyagot (energiahordozot) az oroszoktol?
  • Miert vesz az USA tovabbra is nyersanyagot (urant, pl) az oroszoktol?
  • Miert maradt a kulfoldi befektetok cca 60% -a az oroszoknal?

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Namost, tetelezzuk fel, hogy en nem vagyok szemely, ergo batran ostorozhatsz.
Azonban mivel itt a botok kozul eleg sokan egyetertenek velem (csakugy, mint Veled, termeszetesen), kerlek, megis tedd meg, hogy nem csinalsz magadbol komplett hulyet, es ezeket megcafolod. Nem kell baromsagokat felhozni, meg a vezeremmel (I <3 Főni) jonni, meg hasonlok, eleg, ha tenyekkel alatamasztod, miert is baromsag, amit irtam. En elfogadom a cafolatot, HA valoban ala tudod tamasztani. Ha erre keptelen vagy, akkor az sajnos engem fog igazolni, az meg hogy veszi ki magat?!
Az nem ok ugyanis, hogy Neked igazad van mert CSAK.

Koszi! :)

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

  • Amugy az, hogy mi nyiltan az oroszoktol vesszuk a gazt/olajat mennyivel rosszabb annal, mintha valaki indian keresztul veszi meg az orosz gazt? (Ezekre ugye van rengeteg forras)
  • Az uran vasarlasa miert lenyeges az USA szamara, a szankciok ellenere?
     

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

  • Amugy az, hogy mi nyiltan az oroszoktol vesszuk a gazt/olajat mennyivel rosszabb annal, mintha valaki indian keresztul veszi meg az orosz gazt? (Ezekre ugye van rengeteg forras)
    • Nem rosszabb vagy jobb. Egyszerűen annyira rizikós oroszországgal üzletelni, hogy hihetetlen és persze a kisz titkárunk pont 2014-ben durrantott oda egy vastag devizahitelt a paks2-ért ami sehol nincs még és talán sose lesz. Egy olaj, gázt atom teljesen más döntési kérdés mind a vodka meg egyebek. Paks2 még akkor is működni fog amikor már minden résztvevő meghalt, így azt nem lehet és szabad is a politika alá vonni, vagyis kellett volna ha éppen nem a hatalmsa csúszópénz miatt lett volna a paks2 alíárva. Simicska elmondta és senki se vitatta "majd a roszatom kifizeti".
       
  • Az uran vasarlasa miert lenyeges az USA szamara, a szankciok ellenere?
    • Azért mert utána westinghouse dobozokban továbbadják. A lobbinak komoly ereje van, de urán nélkül megáll a fél világ.
  • Azért mert utána westinghouse dobozokban továbbadják. A lobbinak komoly ereje van, de urán nélkül megáll a fél világ.

Akkor csak a magyaroknak eladott urán (kesz uzemanyagkent) véres, jól értettem?

  • Nem rosszabb vagy jobb. 

Ha célkeresztbe kerülsz egy döntés miatt, amit mások ugyanúgy megjhoztak -max letakartak egy lepedovel-, akkor de, van "rosszabb vagy jobb".

Mindemellett, arnyalva a kepet: az ukranok tolunk az utobbi idoben rengeteg aramot vettek at, csakugy, mint ahogy a rendszereinken keresztul kaptak gazt, uzemanyagot is. Ez persze a kormanyzati propagandaban sincs benne, mert az ugye utkozne a gonoszukranok temaval, DE letezik.

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Nincs gonoszukrán, inkább gonoszmagyar van a propagandában. 

Jelenleg csak 3 országnak jön vezetékes ruszki gáz, a többinek tankerhajón jön a ruszki lng 

A jelenlegi szabályozás szerint a ruszki lng-t nem lehet továbbértékesíteni, mint a vezetékest. 

Hogy lejött róla az eu.

 

A ruszki gyémánt is a szankciós listán van?

hup.hu##article[data-comment-user-id="16401"]

hup.hu##article[data-comment-user-id="4199"]

- Más olajat venni? A MOL az Ural tipusu olaj feldolgozasara van beallva. Ennek a feloldasa nem annyi, mint amennyiben Te ezt leirtad. 
- Az USA kurvara nem tilt meg semmit, max masoknak. Deal with it. :)
 

Ha nem a bugyuta elfogult baromsagaidat nyomnad, amiket amugy fogalmam sincs, honnet veszel, talan rajonnel, hogy mi nem tengerparti orszag vagyunk, ergo onnet jon minden, ahonnet be vagyunk csovezve.
Nyilvan ez is elkerulte a figyelmed. Nem artana kipukkasztani azt a bubit, testverem...

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

1) baszki legalább olvass már utána a finomitokkal kapcsolatos állításaidnak. 

2) kíváncsi leszek arra a "ban" - ra. Mondjuk ha egyszer betartanak a saját szankciókat, az fasza lenne, de tartok tőle, hogy ezzel is az lesz, mint amikor a földközi tengeren vérző orosz olajat tartalmazó üzemanyagot sikerült a navy - nak tankolni.

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Ha valaki kíváncsi akkor megnézi az "act" szövegét, és láthatja hogy a "prohibit act" 2024-2027  között az orosz import leu-ra 476.5-459.0 ezer tonna

közötti lineárisan csökkenő mennyiségeket engedélyez ("waiver"). Később biztosan újrabecsülik a mennyiségeket, annak megfelelően hogy a

saját kapacitást hogyan sikerül kiépíteni. Ha jól értelmezem a híreket a "prohibit act" mindenképpen kellett ahhoz hogy a helyi dúsításhoz pénzt lehessen

rendelni ("unlock")...

Azt nem tudom hogy az előirányzott engedélyezett mennyiségek tényleges csökkenések-e vagy az előző években bespájzolt az usa... :-)

Szerkesztve: 2024. 06. 25., k – 08:48

a McAfee termék ezek szerint még van?

azt tudom hogy John McAfee-t üldözték és kicsinálták

bár akkorra már réges rég nem volt köze a termékhez
 

Szerkesztve: 2024. 06. 25., k – 08:57

végre nem tudja majd éveken keresztül lehallgatni a gonosz vírusírtó merkelmuttit, és más, német, francia, svéd és norvég vezető politikusokat

Kaspersky nem svájci cég ? Szerverek ott vannak, iroda ott van.

For Whites Only meeting room!

In December [2017], President Donald Trump signed the National Defense Authorization Act for Fiscal Year 2018, which included a ban on Kaspersky software on federal civilian and military computers. In response, Kaspersky began a "global transparency initiative", which included relocating core infrastructure and data for customers in North America and Europe from Russia to Switzerland

Szerkesztve: 2024. 06. 25., k – 09:42

Nginx - lesz a következő ? fejlesztője Igor Sysoev

Notepad++ -ban egy plugin, azért szűnt meg, mert a fejlesztője orosz volt és a Namecheap minden orosz felhasználónak felmondta a szolgáltatást.

For Whites Only meeting room!

  • A helyi tescoban anno ki kellett hajigalni az oroszkremtortat, meg az orosz hussalatat.
  • Az oroszlanok latogatottsaga egy idoben drasztikusan lecsokkent a Szegedi Vadaspark -ban (nem vicc!)
  • Bonusz: A momentum bukott az EP valasztasokon, valoszinusithetoen Orosz Anna tagsaga miatt.

Löhet bármi, nahh.

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Hat, kenytelenek leszunk IIS -re valtani... (viccen kivul, siman latom az eselyet, hogy a veres TCP csomagok miatt vegul kenytelenek leszunk a nagyobb jo erdekeben megszabadulni a putyini berögződéseinktől, hogy nginx -et hasznalunk)

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Orosz sportolókat tettek tönkre egy tollvonással a *származásukra* hivatkozva, válogatás nélkül - szóval nem tudom mit kell ezen meglepődni. Inkább a késleltetés időpontja az érdekes, és az, hogy miért kell a nemzetbiztonság mögé bújni. A juijde' rettegett módon eltakarított egyének mintájára mehetett volna ez is.. bár a beszari félredumálás a korszellemnek megfelelően valóban egyszerre trendi és amerikai.

Vortex Rikers NC114-85EKLS

Szerkesztve: 2024. 06. 25., k – 14:40

nem ertem mi itt a latnivalo?
https://www.hwsw.hu/hirek/67665/huawei-usa-szankciok-evfordulo-ot.html

https://www.state.gov/taking-additional-measures-to-degrade-russias-war…

Az egyetlen kulonbseg, hogy arra komolyabban is gondoljak, hogy szeretnek megszopatni az agresszort es azokat, akik bizniszelnek vele. :)

Azert nyugi van, felnetek nem kell, a tuloldalon is megy a "szurogetes" :D es szinten nyugi, itthoni ruszki propagandat tolo mediumok nincsenek a listan :)

A nem ma szuletettek meg tudjak, hogy mi az a CoCom. Ha valaki kicsit is olvasottabb, az ismerheti a security competition fogalmat. Ha nem, akkor hajra, lehet olvasni. Talan meg tiktok is van a temaban az aranyhalaknak.

Ha valaki telco / IT teruleten dolgozik, tudnia illene, hogy milyenek a jatekszabalyok, es hogy hogyan valtoznak.

A kerites tetejen nem lehet sokaig uldogelni. Idejeben el kell donteni, hogy melyik oldalra szeretnenk kerulni, mielott valak mas donti el. Van/volt par profi a sportagban, de a nagy arc nem ezen jatekosok ismerve.

Mintha ilyesmi már lett volna korábban.