EP és Önkormányzati választás 2024

Hozzászólások

Érdekes, hogy Nagykovácsiban és Telkiben nincs fideszes induló. Hivatalosan nincs. Mindkét helyen zöldre festették magukat.

Szerkesztve: 2024. 06. 09., v – 08:34

Miután Magyar kijelentette, hogy egyik főpolgármester-jelöltre sem szavaz, az rossz hír lehet Karácsonynak, ha a birkái követik.

Most nagy dilemma van a Messiás-követőknél: Karácsony vagy a Messiás-követés. Csak nem törik meg a pártfegyelmet ... vagy? 😆

trey @ gépház

Érdekes lesz ez a műsor, mivel a Péti azt mondta akkor, hogy mindkét főpolgármester-jelölt alkalmatlan.

Vagy 10 fideszes és 10 tiszás a közgyűlésben. A 10 fideszes Karácsony ellen, a tiszások szerint - hacsak nem hazudoztak végig (de) - Karácsony alkalmatlan.

Szavazási matek: hogy lesz Karácsonynak egy-egy ügye mellett többsége?

trey @ gépház

Ezekkel tisztában vagyok, de ha a Tisza kijelentette, hogy a Karácsony alkalmatlan, akkor szerinted mennyi Karácsony ötlet mellett lesz Tisza jóváhagyás?

Ugyanez Fidesszel is kérdés.

  • Tisza+Karigeri
  • Tisza+Fidesz
  • Fidesz+Karigeri

Amiben a Tisza és a Fidesz kb. egyetért: Karácsony alkalmatlan

Most akkor mi lesz a Gelivel?

Tessek kompromisszumokat kotni, szakpolitikat folytatni, stb.

Persze, hiszen az a céljuk, hogy maradjon (nem). A céljuk az, hogy megbukjon. :D

Vagy Magyar megint hazudozott. Mondjuk ez se lenne meglepetés :D

trey @ gépház

ha a Tisza kijelentette, hogy a Karácsony alkalmatlan, akkor szerinted mennyi Karácsony ötlet mellett lesz Tisza jóváhagyás?

Egy idealis vilagban nem ugy kepzelem el a politikai eroviszonyokat, hogy van egy kozponti figura, aki hozza az otleteket, es van a slepp, aki megszavazza. (Se Karacsonyt, se Vitezy-t, Orbant, se senki mast nem szeretnek ilyen kulcsembernek, mielott ebbe is belekotnel.) Most kiserletet teszunk, hogy ez az un. demokracia, amikor meg kell allapodni dolgokrol, es tobb szempontot figyelembe kell venni, mukodik-e. Elszoktunk ettol a magyar politikaban, de hatha bejon.

Persze, hiszen az a céljuk, hogy maradjon (nem). A céljuk az, hogy megbukjon. :D

Ugy erted, a politikusok celja az, hogy megvalasszak oket? Van meg ilyen korszakalkoto gondolatod? :P

Egyebkent ujra leirom, teljesen mindegy. Egyik frakcio sem tud onalloan dontest hozni. Muszaj kooperalni az "ellenfellel", kulonben egyik sem tud megszavazni semmit. Szerintem ez jo dolog, de legalabbis erdekes kiserlet.

Persze, mert republikánus nem azt keresi, hogy hol tud keresztbe tenni a demokratának ... Hallod, elemi érdekük. Ez nem magyar specialitás.

Ugy erted, a politikusok celja az, hogy megvalasszak oket?

Természetesen. És ezért képesek hazudni, átverni. Ezt nevezik kampánynak. Abban szoktak elhangzani ilyen hívószavak a hülyék felé, hogy: elszámoltatás, üvegzseb, transzparencia, én biztos nem, nem XY irányít, nem abból a pénzből épültem oda és nem is fogom stb.

Muszaj kooperalni az "ellenfellel", kulonben egyik sem tud megszavazni semmit. Szerintem ez jo dolog, de legalabbis erdekes kiserlet.

Számos helyen volt ilyen, majd amikor a polgármesterrel nem szavazott együtt az ellenzéki összefosás, akkor megvádolta őket, hogy a Fidesz emberei 🤷‍♂️ 🤣

Te most azt hiszed, hogy ilyen még nem volt?! :D

trey @ gépház

idealis vilagban nem ugy kepzelem el a politikai eroviszonyokat, hogy van egy kozponti figura, aki hozza az otleteket, es van a slepp, aki megszavazza.

Az a helyzet, hogy most sem így zajlik a történet. Most is van párbeszéd és diskurzus: csak semennyire nem transzparens. Haveri / ismeretségi körök összeülnek egy kocsmában / galériában / kávézóban ahol eldöntik, hogy mi lesz a főváros programja x-y-z témában. Aztán ezt az ezért felelős bürokrata beterjeszti és átveri a közgyűlésen.

Maga a közgyűlés semmiféle vitának, érdemi diskurzusnak nem színtere: mire oda kerül valami csak "go"/"no go" döntések születnek. Az egész "szakmai tartalom" teljesen informális és a legkevésbé sem választott / reprezentatív / átlátható szervezetekből jön.

--

Egyik frakcio sem tud onalloan dontest hozni. Muszaj kooperalni az "ellenfellel", kulonben egyik sem tud megszavazni semmit.

Mivel nincs rá elvárás a választók részéről, hogy bármi érdemi történjen (mi történt az elmúlt 5 évben?) így a semmit tevés (kifizetőhelynek ill kampány finanszírozó helynek, "bástyának" használás) pont megfelel a főpolgármesternek és már telepített sleppjének.

Szóval sajnos nincs kényszer helyzet.

kulonben egyik frakcio sem lesz egyedul donteskepes

Mivel nem elvárás, hogy bármi érdemi előrelépés legyen így a helyiek számára fontos kérdésekben nem is fog történni semmiféle együttműködés, döntés. Ami a politikai réteg számára fontos azt úgyis megszavazzák majd egyben: pl képviselői fizetések emelése. A halogatást meg lehet majd -ismét- másokra mutogatással mentegetni: ők nem szavazták meg, ők nem hagyták stb. Néhány kamu beadvány amiről mindenki tudja, hogy úgyis elakad és lehet a tevékenység látszatával kampányolni. Mondjuk ezen a választáson Karácsony még addig sem jutott, hogy érdemi tevékenység látszatát keltse, elég volt a "nincs pénz semmire" kampány (ezért nem csináltunk semmit).

Ez is letudva. Várjuk a fejleményeket.

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Szerkesztve: 2024. 06. 09., v – 19:33

Úgy fest, hogy Franciaországot és Ausztriát behúzhatra a szélsőjobb.

Az előzetes becslések szerint Ausztriában a szélsőjobboldal győzhetett

A részvételi arányok, választás napján készített kutatások alapján az osztrák liberális Der Standard ún. trendelőrejelzést készített,

ez alapján a Herbert Kickl vezette szélsőjobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) győzhetett.

[...]

Tarolhat a szélsőjobb Franciaországban 

Franciaországban a nagy kérdés az, hogy az emberek Marine Le Pen szélsőjobboldali, bevándorlásellenes pártja felé fordulnak-e − írja a The Guardian.

trey @ gépház

Hókuszpók melléfogott?

Német exit poll és becslések: Scholz pártja súlyos vereséget szenvedhetett

Megérkezett az első exit poll Németországból. Az élen a Kereszténydemokrata Unió és a Keresztényszociális Unió (CDU és CSU) közös listája 29,5 százalékkal, őket követi a szélsőjobboldali Alternatíva Németországért (AfD): 16,5 százalékkal.

trey @ gépház

Belegondolva Vitézy hiába fideszalomból való, idáig sem a BKK élén, sem államtitkárként nem volt képes együtt dolgozni a fidesszel. Most miért lenne másként? Ok, be kell áldozni a fővárost, vigye Vitézy de akkor mi történik:

  • Nem lesz Kaligeli, az országos balek figura, akire lehet ügyeket húzni
  • Lesz egy autonóm, önjáró figura a város élén, aki képtelen bárkivel kompromisszumot kötni

Miért jó ez a fidesznek? :D

Fideszes fellegvár Győr bukóban van!

Szerkesztve: 2024. 06. 09., v – 22:33

MZP fölényesen megnyerte!

Orbán csaja Le Pen exit pollok alapján 2x annyi szavazatot zsebelt be mint Macron. 3 hét múlva előrehozott választások lesznek a franciáknál. 

Szerkesztve: 2024. 06. 10., h – 08:26

Választás: Ditta ment a szemétdombra, Petró meg jött a Transit platóra. :D

Értékelés:

DK, Momentum, LMP, MSZP, MKKP, MHM: a szakadék alján.

Fidesz: arccal a szakadék felé

Tisza: seggel a szakadék felé

Fidesz szarban van, mert be kell csicskulnia Brüsszelnek, és elég pszichedelikus kampányuk volt gombafelhővel meg  világvégével. A NER üzleti köre nem látják, hogy lesz megállapodás és jönni fog a pénz, káosz alakul ki. Azt hiszem Orbán körül elkezdődött a suttogás, hogy a főni talán hülye.

Magyar nem ígért semmi konkrétumot, ők azt csinálnak amit akarnak.

Vitézy politikailag halott.

Szerkesztve: 2024. 06. 10., h – 01:15

Na szóval: Orbán öleset hazudott! Elvesztettek 2 kerületet és nyertek 1-et. Orbán szerint 1-1!

Tóni mosolya nem őszinte, állt ott Csapajevi tekintettel, mint a kiskölyök az oviban, akit ott felejtettek a szülei! 
 

Egy kicsit savanyú, egy kicsit köpcös a ‘fiatal’ demokraták szövetsége… Tompika meg kihúz egy csíkot, aztán minden faxa lesz! :D

Jelenlegi állás:

FIDESZ: 1 608 944

TISZA: 1 096 754

DK: 299 407

MOMENTUM: 131 998

MKKP: 129 909

 

Baloldal összesen: 1 658 068

 

Amennyiben a TISZA begyűjti a maradék baloldalt, a FIDESZ bajba kerülhet, mert kisebbség lesz. A kérdés, hogy sikerül-e.

Én mind a hármat. De az biztos, hogy a 3 közül a leginkább kompromisszumképes. Az meg egy politikusnál nem hátrány. Amit meg Szandika művelt, az meg minősíthetetlen.

Szerintem az érvénytelen szavazatok Szandika szavazatai. Lehet, mégis csak vannak ‘1 bittes’ Fidesz szavazók? ‘… a narancsosra húzza az X-et Papi!’:D :D :D

Lúzer ballibbant mágikus számokról álmodozik! :-D

Úgy egyébként a mi univerzumunkban éppen most verte darabjaira a új hamis próféta Varga Juditné a ballib ellenzék maradványait. A DK-MSZP-Pmicsoda együtt kapott most annyi szavazatot mint az MSZP tíz éve amikor megállíthatatlan hanyatlásáról írtak az övéik is. Az MSZP és Pártbeszéd önálló entitásként a továbbiakban életképtelen. Jövőjük a DK-ba olvadás. A Momentum megsemmisült. Jobbiknak is vége. 

Megyék többségében a Mi Hazánk a második párt a Fidesz mögött. 

Tisza pedig vezíre szerint jobboldali párt! A néppárti frakcióba szeretne beülni. Varga Juditné, leánykori nevén Magyar Péter beszéde egyébként vitán felül kiérdemli a Joseph Goebbels wishful irreality nagydíjat, fegyelmezetten kántáló közönsége pedig a Hitlerjugend érdemrendet. :-D 

Újra helyreállt a centrális erőtér, a Fidesztől jobbra és balra állnak összeadhatatlan politikai szereplők. 

Mindezt a válságban levő Európában háborús időkben. 

“Az ellenség keze betette a lábát”

Saját gondolatmeneted szerint a Fidesz nyert, a második Tisza meg a többi semmivel megy a levesbe. 

Ha te mondod... :-)

Ennél árnyaltabban látom a képet. Arról írtam egyébként, hogy helyreállt a centrális erőtér aminek része az, hogy Fideszről jobbra (Mi Hazánk) és balra (Gyurcsánypárt és alattvalói) is vannak kisebb (ha neked úgy tetszik vesztes) politikai aktorok. Illetve most megjelent egy másik jobb felbuzdulás a Tisza is. 

“Az ellenség keze betette a lábát”

Kicsit ércesebben fogalmazva megörökölte a Tisza a permanens ellenzéki, szarrá frusztrált lúzereket. Ez szerintem kritikája is a Fidesz kormányzásnak, mert ha ennyi balfasz szavazó van, akkor ott még bőven van tennivaló. Tudom nyugaton is létezik ez a társadalmi réteg, de a dolgok mai állása szerint az már inkább ne legyen mérce számunkra semmilyen értelemben. 

“Az ellenség keze betette a lábát”

Tisza pedig vezíre szerint jobboldali párt! 

A listája első embere 16 éves kora óta külföldön él, a FB jogtanácsosa, szerinted kiknek az érdekeit fogja képviselni? A magyarokét biztosan nem.

A hashajtások szerint rosszabbak, mint Cseh és Donáth.

Annak meghatározására nem vállalkoznék a mai állapotok szerint, hogy definiáljam a Tisza politikai krédója szerinti besorolását, mert vezíre mondott már mindent meg az ellentétét is, általában másoktól nyúlva. A mindenféle szavazatot összeadó fals logikára reagáltam csak, amely vágyszerűen összegezte a "baloldali szavazatokat". A Tisza pedig egyszemélyű uralkodója és főideológusa szerint jobbos párt. Az már más kérdés, hogy azóta jött hír szerint nem nagyon rajonganak érte ájropéer nyugatiak. :-)

Szvsz Varga Juditné produkciójában bemutatott Tisza vagy egy Fideszes politikai project az ellenzék szétverésére és az ellenzéki tér elfoglalására, vagy az amerikai nagykövetség (és CIA) projektje azért, hogy a Fidesz vezette Magyarországot beerőltesse a háborús koalícióba. A második lehetőséget valószínűbbnek gondolom.
Aki komolyan elhiszi, hogy spontán felindulásból csak úgy össze lehet gründolni egy ellenzékváltó politikai tákolmányt és ki lehet fizetni az időközben felmerülő költségeket a megtakarított saját kasszából és (örökzöld) mikroadományokból, az valószínűleg őszintén hiszi azt is, hogy létezik Mikulás. :-D

“Az ellenség keze betette a lábát”

Folytatódhat Budapesten a fejlődés, hisz 5 év alatt elkészült a Fonódó első szakasza! Bár az Tarlós terve volt, amit neki 5 év alatt be kellett fejeznie: mind a 30 méter sínt lerakta. Éljen! Bár most nincs Tarlós, nincs közgyűlés mögötte, hogyan fog ekkora iramban fejlődni a város ismét? Néha zavaró lehet egy ennyire dinamikusan fejlődő városban élni.

hup.hu##article[data-comment-user-id="16401"]

hup.hu##article[data-comment-user-id="4199"]

hat majd megint olyan baromsagokat fognak csinalni, amihez nem kell (sok) penz:

- indokolatlan bicikliutak felfestese mindenhova. legyunk zold meg minden, de ne ugy hogy cserebe 1 ora a mester utcatol a blahaig eljutni kocsival, akkora a dugo a koruton.

- bkk jaratritkitas, mikozbe a nepszinhaz utcai villamoson es buszon mar senki se mer utazni a drogosok miatt

- parkolohelyek helyere rollerparkolok festese (roller nelkul)

- utcak egyiranyusitasa. tok jo hogy az atmenoforgalom csokken de cserebe az ott lakok minden kornyekbeli utcat vegjarnak ha ki/haza akarnak jutni.

stb

boldog karacsonyt!

Arra a 24592 érvénytelenre kíváncsi lennékés az okára!

Behúzták Szentkirályi Alexandrát - csak, hogy demonstrálják, hogy nem akarják Vitézyt - direkt érvénytelent szavaztak?

Nagyon "okosak" voltak, ezzel segítettek Karácsonynak.

Az érvénytelenek közt lehet találni 10%-i akár érvényes szavazatot is. De volt már olyan, hogy a szavazat számláló másik tollal tette érvénytelenné a szavazatot..

For Whites Only meeting room!

Magyar Péter: Érvénytelenül fogok szavazni a főpolgármester-választáson

https://24.hu/belfold/2024/06/07/magyar-peter-hogyan-szavaz/

--

Ez volt a legmókásabb megszólalása eddig:

Magyar szerint felháborító, hogy a Fideszben hülyének nézik a budapestieket, miközben a nőkkel úgy bánnak, mint valamilyen eszközzel. (Ő már csak tudja, hogyan kell tisztelettel bánni egy nővel :) ).

Ott ul a minimum 5 szemelyes szszb, altalaban kulonbozo partok delegaltjai. Nem fogja serelmezni mondjuk a DK-s delegalt, ha latna egy fideszes csalast? Dehogynem. A 22-es valasztasoknal is mar eljatszottatok ugyanezt, hogy igy meg ugy csalnak, aztan a vegen csak kiderult, hogy az ellenzeki delegaltak szerint is tuti volt minden.

Képben vagyok, voltam már szavazatszámláló kétszer is de mesélhetsz. HAHA :-) Ha ennyire okos vagy, 26-ban elmehetsz te is szavazatot számolni, hogy ne csak a szád járjon, hanem tegyél valamit a hazádért

 

Nyilván nem az összes szavazókörben voltam és láttam mindent, de kb tudom hogy mennek a dolgok és mire van lehetőség. Én a 22-es parlamenti választás előtt is azt gondoltam, hogy nem jellemzőek a nyílt csalások, nem ezért nyer a fidesz sem (nincs szüksége rá). Én csak nevettem, amikor a sok budapesti értelmiségi lement vidékre szavazatot számolni és utólag csodálkoztak, hogy jajj nincs is csalás... Tévedések, rontások szoktak lenne, de nem ezen múlik egy-egy választás, mert nem sok ilyen van.

 

De azt is tudom, hogy mondjuk kisebb helyeken, falun, ahol pl szinte csak fidesz vagy a proxy pártja van a szavazatszámlálási bizottságban vagy ha még idős is és esetleg kevésbé okos a szavazatszámláló, ott azért könnyebben siklanak félre, akár szándékosan is a dolgok, de ahogy mondtam, nem ezen múlik. És ne felejtsük el, hogy az önkormányzat is jelen van, nem csak a pártok delegáltjai és bizony bármi van, lehet jegyzőkönyvet felvetetni.

De azt is tudom, hogy mondjuk kisebb helyeken, falun, ahol pl szinte csak fidesz vagy a proxy pártja van a szavazatszámlálási bizottságban vagy ha még idős is és esetleg kevésbé okos a szavazatszámláló, ott azért könnyebben siklanak félre, akár szándékosan is a dolgok, de ahogy mondtam, nem ezen múlik. És ne felejtsük el, hogy az önkormányzat is jelen van, nem csak a pártok delegáltjai és bizony bármi van, lehet jegyzőkönyvet felvetetni.

Azért a konteógyáros belőled sem hiányzik. "szinte csak fidesz vagy a proxy pártja van" ->> akkor pont mi a fészkes fenének lenne szükségük rá, hogy csaljanak jóember?

Ehhez nem kell konteó, azért ha nincs kontroll, mert mindenki egy pártból van, az visszaélést szülhet. És ez valamennyire pártfüggetlen, bár a kutyáktól mondjuk sokkal sokkal kevésbé feltételezek ilyet, de egy fidesztől, mihazánktól vagy a szeretett pártomtól a DK-tól simán benne van.

 

Elég csak elsiklani egy-egy dolog fölött vagy lazán kezelni szabályokat és itt nem olyanokra kell gondolni, hogy valaki átixel tollal egy szavazatot, hanem pl egy ember uralja a névjegyzéket végig vagy a pecsételést nem cserélik és esetleg néha "elfelejt" pecsételni a pecsételő, amikor olyan ember jön vagy urnázásnál kimegy két ember ugyanabból a pártból és akkor ugye könnyebb győzködni az idősotthonban az embereket, hogy kire is ixeljenek (egyenként utólag ezeket lehetetlen megfogfogni de ez utóbbit pl ki szokta mutatni szépen a statiszika).

 

Na akkor elég a félrebeszélésből, te is mész majd 26-ban szavazatot számolni, mint Bdede? :-)

Ehhez nem kell konteó, azért ha nincs kontroll, mert mindenki egy pártból van, az visszaélést szülhet.

"szinte csak fidesz vagy a proxy pártja van" --> minek kockáztatsz ha egyszer az általad felvázolt helyzetben totálisan biztosan amúgy is sikered van. Semmi értelme.

Voltam már szavazat számláló.

Szerintem azért bizonyos eszközök kellenek a sikerhez vagy megkönnyítik azt. A fidesz eszköztára sok-sok elemből áll.  pl a nyugdíjasotthonos urnáztatás tudtommal statisztikailag kimutatott, de az, hogy pl valaki uralja a névjegyzéket és az alapján segíti a mozgósítást, az számomra elképzelhető bizonyos helyeken. Azért amikor én voltam szavazatszámláló, voltak ott "gyengébb" emberek, ezt akkor pl írtam ide is, hogy az egyik fideszes nem volt a helyzet magaslatán, ha több ilyen találkozik, bármi lehet.

 

De olyat én sem állítok, hogy pl plusz ikszel érvénytelenítenek szavazatokat vagy más blődség (illetve nyilván lehet ilyen, de nagyon kevés ilyen eset lehet, ami semmit de semmit nem befolyásol). Összegezve én is azt állítom és állítottam előtte is, hogy nincs nyílt csalásra szüksége fidesznek, mert már csalt elég olyat, amit törvényerőre emelt, illetve kb 300-szor annyi pénzből gazdálkodnak egy-egy kampányban, szóval nincs miről beszélni. Hasonló ez ahhoz, hogy pl mennyire törvényessé tették a korrupciót.

De azt is tudom, hogy mondjuk kisebb helyeken, falun, ahol pl szinte csak fidesz vagy a proxy pártja van a szavazatszámlálási bizottságban

Te írtad le ezt a helyzetet. Ilyenkor miért lenne bármi szükségük erre:

De azt is tudom, hogy mondjuk kisebb helyeken, falun, ahol pl szinte csak fidesz vagy a proxy pártja van a szavazatszámlálási bizottságban vagy ha még idős is és esetleg kevésbé okos a szavazatszámláló, ott azért könnyebben siklanak félre, akár szándékosan is a dolgok

Hangulatkeltésre jó amit írsz, értelme, logikus alapja nincs.

Ajjaj, locsemegei sántító hasonlat? Nem egyedül fut a fidesz a versenypályán (lásd Szentkirályi, Dézsi) és az sem elég, ha csak győz, mert a több győzelem jobb, mint a kevés győzelem, ezt azért ne vitassuk! (pl ok, hogy nyer a polgármester, de a megyei listán is számít a százalék stb stb stb stb)

Ahogy mondtam: pl a névjegyzék uralása a mozgósítás eszköze is lehet (ami csalás) és hozzájárul, hogy elsőként fuss be a célba, tehát nem csak olyan eszközök vannak, ami nélkül is első leszel, hanem olyan is, amik segítik azt. Tehát locsemegei sántító hasonlítot használva nem csak az van, hogy levágom a távot, hanem olyan is lehet, hogy extra doppingot használok, amit nem mutat ki dopping teszt és van még ezer variáció.

Nem egyedül fut a fidesz a versenypályán

akkor miért ezt írod? :

De azt is tudom, hogy mondjuk kisebb helyeken, falun, ahol pl szinte csak fidesz vagy a proxy pártja van a szavazatszámlálási bizottságban

ezek nem kis helyek: (Budapest, Győr)

(lásd Szentkirályi, Dézsi)

Én alapvetően ezt a "Budapesten nem jellemző"(de bezzeg vidéken) gondolatmenetet próbáltam viccesen támadni. Amúgy szerintem látva az SZSZB ben lévő embereket, abszolút nem tartom elképzelhetetlen az ilyen típusú csalásokat. Pl mikor én voltam ott, akkor a fele kint cigizett, beszélgetett, a másik fele meg kajált. Egy azaz egy ember volt a jelen lévő Bizottság.

Persze szervezni kellene, ami fentiek miatt nem egyszerű. Nem valószínű, de nem lehetetlen.

Igen, ez a szembeállítás valószínűleg túl hangsúlyos volt (azon alapul, hogy nagyobb városokban nyilván többféle pártok küldöttjei vannak), én egyes kisebb faluhelyeket tudom elképzelni a csalás lehetőségét (pl van olyan falu, ahol ellenzék szinte nincs és nyilván az önkoris delegáltak is fideszesek) de nagyon alacsony gyakorisággal (de pl a nyugdíjasotthonos urnáztatás az nem korlátozódik ide) de ez csak tipp, mert tapasztalatom nincs ezekkel, az egészet arra az ökölszabályra alapozom, hogy ahol nincs elegendő ellenőrzés (mert egy párt az egész bizottság), ott gyakoribb a visszaélés. De ismétlem: ezen ne rugózzunk sokat, mert nem az vagyok, aki 22 előtt azt gondolta, hogy a fidesz csal a választásokon és emiatt veszít az ellenzék.

 

Az általad említett egy emberes bizottságra meg azt tudom mondani, hogy ha legalább három szavazatszámlálási tag volt a szavazóhelyiségben, akkor az szabályos (emlékeim szerint) és az mindegy, hogy esznek-e közben az ablaknál (emlékeim szerint). Ha nincsenek hárman a szavazóhelyiségben, akkor fel kell függeszteni a szavazást, jegyzőkönyv, urnazárás stb stb.

Azért még annyit ehhez, hogy most hogy a Karácsonyos témával kapcsolatban belenéztem a szavazatszámlálós face csoportba, ott azért van ilyen:

Az egyik szervező felhívta az önkéntesek figyelmét, hogy figyeljenek oda arra, hogy ne sajátítsa ki senki a névjegyzéket (pont amiatt, amit írtam).

Erre jött egy ilyen válasz is:

*** Summer6529 kérésére utólag ez a szövegrész moderálva lett. Az eredetileg itt szereplő szöveg egy valós életből vett konkrét példát tartalmazott arról, amikor helyi beágyazottságú szszb tagok kisajátították a választási névjegyzéket és ezt az ott lévő szszb tag nem tudta megakadályozni ***

Na szóval, pont az ilyenekről is beszéltem...

Annyit még hozzátennék, hogy a "Ezt meg ők nem akarták." teljesen törvénytelen!

ha vita van, akkor az szszb a vitát szavazással dönti el:

Az SZSZB feladatai közé tartozik a szavazóhelyiség ellenőrzése, a
szavazás törvényes lebonyolításának biztosítása, a szavazás során
felmerülő vitás kérdésekben való döntés, a szavazatok
megszámlálása, a szavazókörben a választás eredményének
megállapítása és erről jegyzőkönyv kiállítása.

Az SZSZB elnöke felel a rend fenntartásáért, és e körben másokra
kötelező intézkedéseket tehet. Szavazategyenlőség esetén az elnök
szavazata dönt. Az SZSZB elnökének további sajátos jogai és
kötelességei nincsenek.

 

Neki még ezt a szavazást sem sikerült elérnie és nem is ment igazán tovább.

 

Lehet még eszkalálni a helyi választási iroda felé vagy máshova. Illetve ilyenkor meg lehet kérdezni azt a pártot is, aki delegált. Az ajánlott az, hogy először hívd fel őket, ha nem tudod, mit kell/lehet csinálni, ilyenkor szokott lenni jogi segítség/ügyelet, de az is jellemző, hogy egy párt két embert delegál egy helyre, meg lehet vele is beszélni. A kettős delegálás a mozgóurna miatt is van, hogy ha az egyik elmegy a mozgóurnával, akkor a másik maradjon a helyszínen.

Az SZSZB tagjai választási csalás gyanúja esetén az SZSZB testületi
döntésétől függetlenül egyénként is tehetnek feljelentést, illetve
értesíthetik a rendőrséget az általuk észlelt eseményekről, a telefon-
és egyéb adattovábbító eszközök használatára vonatkozó
korlátozások betartása mellett (ezekről ld. részletesebben az 1.3.
fejezetet).

 

 

Illetve e jegyzőkönyvben feljegyzés az alap, plusz infó:

Az SZSZB tagjai együttesen gyakorolják a tagságból származó
jogaikat, és teljesítik a tagsághoz kötődő kötelességeiket.
Az SZSZB döntéséhez a jelen levő tagok több mint felének azonos
tartalmú szavazata szükséges.
Csak igennel vagy nemmel lehet szavazni, tartózkodásra nincs mód.
Szavazategyenlőség esetén az elnök szavazata dönt.
Fontos! A szavazásban minden jelen lévő választott és megbízott
(delegált) tag részt vesz.
Jegyzőkönyvet kell készíteni az alábbi esetekben:
• a szavazóhelyiségben történt rendkívüli eseményről,
• többlet szavazólap esetén a szavazatok levonásáról,
• a szavazás előkészítésével és lebonyolításával kapcsolatos
vitás kérdésekben hozott döntésről (a jegyzőkönyvnek
tartalmaznia kell a kisebbségi véleményt is).
Az SZSZB a tudomására jutott törvénysértés esetén – jegyzőkönyvbe
foglalt döntéssel – kezdeményezi a hatáskörrel rendelkező szerv
eljárását. Jegyzőkönyvezni kell az SZSZB döntését arról is, ha
például a tudomására jutott választás rendje elleni bűncselekmény
vagy más bűncselekmény miatt testületként feljelentést tesz. Az is
jegyzőkönyvbe foglalandó döntés, ha egyes tagok feljelentésre
vonatkozó indítványa ellenére az SZSZB többsége úgy dönt, hogy az
SZSZB testületként nem tesz feljelentést.

 

https://www.valasztas.hu/documents/20182/305771/4+VF_f%C3%BCzet+SZSZB_f…

 

Amit még lehet tenni:

HA A HIVATALOS JEGYZŐKÖNYVHÖZ NEM CSATOLJÁK AZ
ÁLTALAD ÍRT RENDKÍVÜLI ESEMÉNYEK JEGYZŐKÖNYVE(I)T,
AKKOR NE ÍRD ALÁ! DE ENNEK OKÁT ÍRD RÁ A
JEGYZŐKÖNYVRE ÉS SZIGNÓZD!

HA ALÁÍROD A JEGYZŐKÖNYVET A KIFOGÁSAID ELLENÉRE,
AKKOR NEM LESZ JOGORVOSLATI LEHETŐSÉG!
NE GYERE EL ÚGY ESTE, HOGY NINCS NÁLAD EGY ALÁÍRT ÉS
LEPECSÉTELT PÉLDÁNY A JEGYZŐKÖNYV MÁSOLATBÓL!

 

 

Megint csak agitálnék mindenkit, hogy 26-ban menjen szavazatot számolni!

 

Illetve megemlíteném, hogy igenis számít, hogy ha ott van egy adott helyen egy 8 fős "összeszokott" csapat, akik kb mindenre azt válaszolják, hogy mi így csináltuk eddig is és ez a csapat egy szolidabb kivülállót, aki kevésbé vállalja fel a konfliktusokat, akkor ezek számítanak (de nem ezért nyert a fidesz eddig, szóval nem kifordítani a szavaimat!!! :-) ).

Az általam említett szavazással kapcsolatban itt van egy konkrét példa, hogy megy egy szavazás (itt ezért ez nem volt teljesen formális és ha jól értem, nem is volt rendesen dokumentálva de ilyen esetek előfordulnak és tipikusan nyilván nem okoznak problémát). Bár véleményem szerint itt nem kellett volna szavazást tartani, hanem az előzetes tájékoztatás alapján egyértelmű volt a helyzet, de lehet, hogy itt is bezavart az előtte lévő ellentmondásos tájékoztatás és fostak a tagok.

 

De ettől függetlenül ezt a jegyzőkönyvvezetőnek tudnia kellett volna és előtte tájékoztatni kellett volna az embereket erről!!! Egyébként itt a szavazás a helyes döntést hozta:

 

Kilenc plusz egy ember volt a szobában, amikor a szavazatokat számlálták: a szavazatszámlálók és a jegyző. Miután a szavazás lezárul, az első lépés az urnák kiborítása. Ezután a szavazatokat szétválogatták, előbb a különböző szavazólapok alapján (EP, fővárosi közgyűlési, főpolgármesteri, polgármesteri, önkormányzati képviselői), azután pártok szerint. Külön kupacba kerülnek az érvénytelenek. “Miközben válogattam, a kezembe akadt egy olyan szavazólap, amin valaki beikszelte az áthúzott Szentkirályit és a Vitézyt is. Odamentem a jegyzőhöz, hogy megkérdezzem, ilyenkor mizu? Azt mondta, hogy ő erről nem dönthet, tanácsot sem adhat, szavazzunk róla” – mesélte a szavazatszámláló. 

Ezután körbemutogatta a kezében lévő szavazólapot az összes számlálónak, és arra kérte őket, kézfeltartással jelezzék, ha szerintük az adott szavazólapon az látható, hogy valaki érvényesen leszavazott Vitézy Dávidra. Heten tették fel a kezüket, ezért külön végigkérdezett mindenkit: heten Vitézyre leadott érvényes voksot láttak, egy ember szerint a szavazat érvénytelen volt, egy másik pedig tartózkodott. A dolog tehát eldőlt, a szavazat érvényes, Vitézyre adták le, úgy is lett kötegelve, azaz jelenleg a Vitézyre leadott érvényes voksok között van a Nemzeti Választási Irodánál, egészen addig, amíg a törvény szabta időpontban meg nem semmisítik. (Ez a helyes értelmezés, Vitézy érvelése szerint ugyanakkor több szavazókörben ugyanilyen helyzetben a szavazatot érvénytelennek nyilvánították.)

A szavazókörben közel 700-an adták le a voksukat, egy olyan esettel találkoztak, amikor valaki Szentkirályira és Vitézyre is behúzta az ikszet, és volt még 15-20 érvénytelen főpolgármesteri szavazat.

 

https://hvg.hu/itthon/20240613_egy-fovarosi-szavazatszamlalo-elmagyaraz…

Tudom, bizonyos szempontból tisztességtelen amit írok, hisz soha nem vettem a fáradtságot, hogy elmenjek szavazat számolni.

De számomra nonszensz, hogy van egy 11 éves törvény, aminek ráadásul van kúriai értelmezése (állásfoglalása) és az is több mint 5 éves. Az egész (ami a szavazatszámlálókat érinti) kb. két tucat sor. És az ott levők közül alig ismerik és az így szoktuk, meg szavazzuk meg (mi a törvény). Könyörgöm, mintha suliban a tanár szavazást tartana a "mennyi 6+7"  kérdésről és azt fogadja el, amire több szavat érkezik.

 

Az kellene a triviálisnak lenni, hogy a törvény azon (tényleg pár) sorát, ami a számlálók számára legfontosabb kérdés (mi az érvényes, mi nem) nagy betűkkel kinyomtatva ott van minden szavazóhelyen.

 

Szerk: Az meg tényleg szégyen, ha egy ilyen "szavazzuk meg" -et egy jegyző vezényel le. Nem kéne annak valami jogi végzettség, ha meg van neki, akkor hogy a büdös ......... Én egy öreg vidéki boomer vagyok ahol nincs internet, TV-is csak MTV1 van. (az RTL klubhoz csatornát kellene váltani a tévén, ahhoz meg fel kell állni a fotelből, mert a távirányítóban lemerült az elem, a kocsmában meg nem kapni), de nem volt félperc hogy megtaláljam a törvényt meg az érintett §.-t. Sőt még az kúria állásfoglalást is.

Nem gondolom, hogy nem fogalmazhatsz meg jogos kritikát attól, mert nem voltál még szavazatszámláló. De természetesen buzdítalak, hogy 26-ban próbáld ki! :-)

 

Amit még érdemes tudni:

a szavazatszámláló bizottság kétféle emberből áll: választott tag, delegált tag. A jogaik és minden más ugyanaz. Más dologban van különbség: a választott tagokat az önkori választja és küldi, a delegált tagokat meg a pártok delegálják, küldik. Illetve a választott tagok felmarkolják a nagy zsét, mert ők fizetést is kapnak, a delegált tagok csak valami plusz szabit a következő hétfőre, amire valamilyen (alacsony(?)) bér jár. (de nekünk adtak ebédet, szóval már csak ezért is érdemes elmenni 26-ban, ingyen kaja!!! :-) )

Nyilván a választott tagok azért jobban képben vannak (több rutin, tudják a gyakorlati dolgokat, pl hogy érdemes kötegelni, ismerik a lépéseket, szabályokat stb stb), a delegált tagok elvégeznek valami alap tanfolyamot (nincs semmi vizsga), esküt tesznek. Nálunk úgy volt, hogy nyilván a delegáló párt segített, volt zárt facebook csoport, ahol lehetett kérdezni, figyelmeztettek dolgokra, ha kellett akkor napközben tőlük is jött infó, mire kell figyelni stb stb.

 

Na és itt jön a lényeg:

van még egy ember a helyszínen, ez a jegyzőkönyvvezető. Őt is az önkori küldi (ha jól emlékszem) és ő nem tagja a szszb-nak, tehát ha vita van, beleszólhat, érvelhet, elmondhatja, amit akar, de nem szavazhat, nem számolhat, nem kötegelhet stb, tehát ő ilyen szempontból egy kívülálló. A jegyzőkönyvvezető legfontosabb feladata, hogy tudja a szabályokat és azt kommunikálja valamit tartsa a kapcsolatot a felettes választási szervekkel, hivatalosan őhozzá futnak be a napközbeni információk, ő teríti azokat szét. Ezenkívül feladata még, hogy a jegyzőkönyvet vezesse.

nyilván az szszb delegált vagy választott tagjainak is tudnia kell a szabályokat, de ha nem tudja, akkor helyesen teszi, ha a jegyzőkönyvvezetőt kérdezi meg, mert a jegyzőkönyvvezetőnek különösen tudnia kell a szabályokat, mert ő azért van ott. Itt ugye kérdés, hogy napközben eljutott-e ehhez az adott jegyzőkönyvvezetőhöz az infó de ha nem is jutott el, neki ezt tudnia kellett volna, mert ezért van ott.

A jegyzőkönyvezetőt az Önkormányzati Hivatal küldi, nem az önkormányzat, azaz a jegyző alá tartozik (ok, sok helyen egy település egy hivatal, de kisebb településeken körjegyzőség van).

A válaszottt és delegált tagoknak is van másnak szabadság, amire ugyanúgy távolléti díj jár, mint egy normál szabadság esetén. Az egyedüli különbség, hogy a válaszottak vasárnapra kapnak "fizetést", br. 25-30e körül van az összeg ha jól emlékszem.

Ez viszont (ha tényleg így történt), akkor szimpla választási csalás (ami állítólag nem annyira kiugró eset, idősotthonok környékén és urnáztatásnál azért történnek dolgok állítólag és igen, ez már olyasmi kategória, ami tipikusan segítheti a fideszt és hozzá köthető (ezzel nem azt akarom mondani, hogy a DK tisztességesebb, csak annyit, hogy a DK-nak már nincs akkora hatása, simán benne van, hogy amikor ők voltak hatalmon (csak más néven) és nekik volt  elég erőforrás és befolyás, akkor ők csinálták az ilyeneket, amennyire emlékszem ez statisztikailag is kimutatható):

 

Volt példa arra is, hogy több írni-olvasni nem tudó választópolgár érkezett a szavazókörbe, akiknek minden esetben az SZSZB-elnök egyedül nyújtott segítséget.

https://telex.hu/belfold/2024/06/14/kalocsa-bago-zoltan-filvig-geza-fel…

Most erről beszélve ismerőssel, szóba került ez a téma, hogy amikor ő volt kis faluban szszb tag az előző választáson, akkor tömegesen szállíották az embereket a szavazásra (tudtommal ezt már legálissá tették, de igazából ilyen szempontból mindegy, mert az szszb ezzel nem igazán tud mit csinálni), viszont jellemző volt, hogy a névjegyzéket kisajátították és egyesével berendelték az embereket szavazni, akik még nem voltak (ez viszont egyértelmű választási csalás).

Szóval ez nem a jogvédők fantazmagóriája, ilyen jelenség létezik és főleg kisebb falvakban.

Szerkesztve: 2024. 06. 10., h – 08:21

Önkormányzati: Dézsma Bandi néhány szavazattal elbukott (hiába szavaztam rá): hát, ha nem is volt várható, simán benne volt. Kíváncsi leszek, hogy Klára úr embere micsoda kánaánt hoz majd ide! Addig nem állok fél lábon.

Karácsonynak szépen megkopott a fénye, alig jött ez össze, a posztkommi Budapest folytatja a Gyurcsány érát, nem tudnak elszakadni a kommunista múlttól. Könnyű dolga nem lesz a közgyűlésben.

Apropó Klára úr: hát, csúnyán leszerepeltetek, igaz, Klára? Hogy lesz ebből előrehozott (hogy mi? :D :D :D) választás?! Feri is csalódott és nyúzott a képe.

Országosan: Fidesz országosan tarolt, elvesztett 3 megyei jogú várost, nyert 4-et.

EP: 11 szavazat, győzelem, helyezzük kontextusba: európai államok közül a legjobb eredményt érte el a kormánypárt. Franciaország: megbukott a kormány, előrehozott választás, Belgium lemondott a miniszterelnök ...

Az itthon "nagyon áradó" Tisza (Momentum+Jobbik+Kutya+DK hívek) se tudta megfogni a Fidesz-KDNP-t az EP-n.

Az én itt előre leírt elvárásom az volt az EP választással, hogy a két kártékony elem - Cseh és Donáth - ne kerüljön be. Asszem' ez sikerült.

Az ellenzékiek és Manfred Weber legnagyobb bánatára a Tisza EU politikája meg kb. a Fidesz politikája (nem is értem, hogy a hívei ezzel hogyan tudnak azonosulni :D :D), így asszem' tök jó kilátások elé nézünk EU porondon (ahogy ezt is írtam korábban).

Összességében véve elégedett vagyok, de a Fidesznek össze kell szednie magát, ha nem akar 2 év múlva bajba kerülni. Nehéz dolga lesz, ilyen hosszú ideig nem volt kormánypárt talán Európában egy ország élén és a banánra is rá lehet unni. Orbán már öreg, kérdés lesz a Fidesznél, hogy kit tudnak helyette előszedni.

Én elégedett vagyok, hiszen Minden Idők Legnagyobb Politikai Földrengése ellenére is jól állunk. :)

trey @ gépház

Ha a Tisza lebontja az ellenzéket, akkor saját magával fogja folytatni. Nem tartós kohezió a közös utálat. Vannak érzelmi állapotok amelyet keptelenség tartósan fenntartani. Ilyen a düh, a gyülölet és a harag.

Ha a Tisza ezeket az érzelmeket meg tudja halladni, akkor válik tényezővé. Ezt MP eddig jól tolta, de idővel már nem ő fog dönteni.

Előbb-utóbb meg kell majd nyilvánulnia Tisza-nak politikai kérdésekben is, még ha most kerülik is (vagy rosszabb esetben össze-vissza beszélnek) kevés lesz a politikai bulvár (Petinek női a szemüvege vagy sem), jóemberkedés (Peti elárverezi a szemüveget az árvák javára), az Orbánozás ... Ugyanis a környezetemben ha szétnézek, olyanokat látok tapsikolni a Tiszának, akik eddig semmilyen rendszerben nem tudtak érvényesülni (news flash: semmilyenben nem is fognak, de nem a rendszer miatt, hanem mert balfaszok). Ők eredményeket várnak, hamar. Sajnos az kevés lesz nekik, hogy 75%-ban Fidesz program, az Orbánt meg lecseréljük egy fiatalabbra.

trey @ gépház

75%-ban Fidesz program, az Orbánt meg lecseréljük egy fiatalabbra

Egyebkent ez problema? Nem koltoi kerdes.

A 75%-ban nem vagyok biztos, de tegyuk fel, hogy atveszi a Fidesz-program vallalhato reszet, es kipurgalja a karrierpolitikusokat, akik eletukben nem dolgoztak meg igazi munkahelyen. Szerintem ez jo lenne.

Egyebkent ez problema? Nem koltoi kerdes.

Nekem önmagában nem. A kérdés, hogy a sok inkonzisztens hablatyolásból, amit eddig levágott, mi valósul meg.

kipurgalja a karrierpolitikusokat

🙄 Egy belső körből jövő karrierpolitikusról beszélsz. Ráadásul olyanról, akinek hitelességi problémái vannak.

trey @ gépház

A Dézsit senki sem sajnálja, de a kínálatból az volt a legjobb. Eleve, ha azt szerettem volna, hogy a központi költségvetésből ide pénz érkezzen ...

A csávó, aki nyert két mondatot nem tudott összerakni az értékelőn, az akkugyár téma fújta a székbe. Kíváncsi vagyok meddig jut, főleg olyan segítőkkel mint a Pollreisz :D, akire az "átadás-átvételt" bízta. :D Meg főleg azután, hogy az akkugyárról kiderült nem is lesz.

A Borkait azért kérdeztem, mert este a gyerekeim a győrieken röhögtek, hogy úristen, mi folyik ott. :-)

Borkai a hitelességét elvesztette (saját magának köszönhetően).

trey @ gépház

"Eleve, ha azt szerettem volna, hogy a központi költségvetésből ide pénz érkezzen"

Erről eszembejut anyósom, aki gondolkozott, hogy bár hány a fidesztől, de mégis a fideszesre szavazzon, hogy a városába menjen pénz (még szerencse, hogy a budapestiek nem ennyire hajlongók...), amiről meg eszembe jutott, amikor a gyerekeim zeneiskoláját elvették a papok és a nyilvánvalóan előre lejátszott, (még általuk is finoman érzékeltetett) kamu szavazás előtt a szülői értekezleten azzal érveltek, hogy több pénz lesz, jobbak lesznek a feltételek. Kicsit bánom már, hogy akkor nem szóltam be nekik, hogy képzelik, a bibliában melyik fejezet szól a zsarolásról, meg hol mondja Jézus, hogy a seggnyalás jó dolog...

Mondjuk pont leszarom, mert kommunistákra (MSZP -> Pollreisz) nem szavazok, a mostani csávó első mondata meg az volt, hogy Pollreiszt előhúzta a kalapból.

Úgyhogy Dézsma úr több okból is valid választás volt nekem:

  • Fidesz
  • szívsebész
  • pénzt hozhat

Helyette lett:

  • LMP-s környezetvédő
  • zéró súlyú a közgyűlésben
  • ballib támogatottság

Szerinted a pár száz szavazattal nyert kirakatpolgármester itt mit fog csinálni?

Győri közgyűlés összetétele:

FIDESZ-KDNP 14: Szeles Szabolcs, dr. Fekete Dávid, Antal Imre, Fűzy András, dr. Dézsi Csaba András, Huszár Gábor, Boncsarovszky Péter, Kovács Tamás, Borsi Róbert, dr. Nagy Richárd László, Prédlné Németh Margit, Diligens Tibor, Lackovits-Takács Tímea, Szabó Jenő

TSZV-LMP – Zöldek-Momentum-MSZ 3 (kompenzációs listáról): Kósa Roland, Jenei Ferenc, Szakács András

Borkaival Közösen a Jövőnkért 2 (kompenzációs listáról): Borkai Zsolt, Hajtó Péter

Szentiváni Civilek 1: Balog-Farkas Renáta

Civilek Győrért 1 (kompenzációs listáról): Fodor Roland

:D

Sok sikert!

trey @ gépház

De milyen erkölcsről papolsz? Nem én röhögtem ki először a gyerekeid, ők röhögtek (bár én ezt kétlem, de faragtad a sztorit szerintem) - fogalmatlanul - a "győrieken". Én csak a fogalmatlanságon röhögök.

Aki fegyvert ránt, az fegyver által vész el.

trey @ gépház

Sajnálom, tényleg úgy történt, ahogy írtam. Van annyi eszük és erkölcsi érzékük, hogy felismerik, hogy mit jelent, ha Borkai majdnem nyer Győrben. Ez sok győri fideszesnek ezek szerint nem ment. Sajnálom, ez van.

De ha az origo megírja, hogy a DK-sok szavaztak a Borkaira, akkor elhiszem.

Nem lesz egyszerű, de mint korábban már elmondtam, nagyon sok új képviselő került be a közgyűlésbe a Fidesz részéről is, és ők tudják azt, hogy ezért a városért együtt kell dolgozni. Én biztosan nem fogok nekiállni háborúzni, és nekik sem kell ezt tenniük.

[...]

Attól nem tartasz, hogy a három hónapos átmeneti időszakban, az átadás-átvétel alatt a fideszes többség a jelenlegi polgármesterrel együttműködve olyan intézkedéseket is hoz, amelyek még jobban leszűkítik a mozgásteredet?

Ez a képviselőkön múlik. Látni fogják a győriek, mi pedig el fogjuk mondani, ha ilyesmire készülnek a jelenlegi közgyűlésben a képviselők. Világossá tesszük, hogy mi történik. Ha a helyi Fidesz háborúzni szeretne, akkor azt ők fogják elkezdeni, mi biztosan nem. Az átadás-átvételre van három hónap, miközben számos olyan dokumentum akad, amiket megpróbáltam én is kiperelni a városházáról, de még nem kaptam meg. Szeretném azt gondolni, hogy az eddig tisztességgel dolgozó városházi dolgozók továbbra is tisztességgel fognak dolgozni, és megőrzik ezeket a dokumentumokat a következő városvezetésnek.

Link: https://24.hu/belfold/2024/06/10/pinter-bence-en-biztosan-nem-fogok-nek…

trey @ gépház

Monoton Peti az első lépcsőt megugrotta: szavazóbázis építése ( többnyire az ellenzék kárára ).

A következő: a tartalommal való megtöltése. És mint tudjuk az ellenzéki szavazóknak nincs nagy igényük: a fújj Orbán, vesszen a NER, mocskos Fidesz…, elég tartalom, rövidtávra mindenképpen.

az ellenzéki szavazóknak nincs nagy igényük: a fújj Orbán, vesszen a NER, mocskos Fidesz…, elég tartalom, rövidtávra mindenképpen.

Sajnos legalább tíz éve így van. Pedig az nem rövid táv. Úgy értem, ez már olyan, mint amikor a karosszékben tespedő, jelentős mértékben túlsúlyos ember tíz év után is mást okol a folyamatos testsúlygyarapodása miatt. Egyébként ugyanez a tespedő, értéket nem teremtő állapot tette és teszi relevánssá az ellenzékváltást a kormányváltással szemben, ill. előtt, mint az érdemi (Magyarország (nem az USA, nem Németország, nem Oroszország, nem Kína stb.) kilátásai szempontjából értékes) kormányváltáshoz szükséges feltételt.

:)

Egy belső körből jövő karrierpolitikusról beszélsz

MP: jogasz diploma -> Fovarosi Birosag alkalmazottja -> jogasz nemzetkozi versenyjog teruleten -> miniszteriumi alkalmazott -> szakdiplomata -> allami cegek vezetese -> partpolitika

Ha most mindenkit kiraknank a parlamentbol, akinek nem volt legalabb 5 eves fulltime munakviszonya, mielott belepett egy partba, mennyi maradna bent? A fele? Szerintem meg annal is kevesebb.

Ez a hitelességen nem segít. Meg azon sem, hogy köztörvényes bűnözőkkel vállal közösséget.

A karrierpolitikusságot meg arra értettem, hogy mivel megszűnt a zsíros munkahelye, ment a Mészároshoz, majd amikor onnan lefordult, akkor "jutott eszébe" (szerintem nem neki), hogy kilépjen a színtérre.

trey @ gépház

Nem tartós kohezió a közös utálat. 
 

Tévedsz. Mert mindig vannak új belépők a rendszerbe. Csak pénz kell hozzá, a massza fenntartható, ha a tagok cserélődnek is.

Monoton Peti most egyesíti a széttöredezett ellenzéket, a finanszírozók meglátják az új lehetőséget, az összes pénzt odatolják amit eddig szétosztottak. Nem kell a Tisza pártnak felmutatni semmit, elég a gyűlöletet fenntartani, és ez megy a Petinek, egész élete másról szem szól.

Ja, de akkor mi lesz a "Gyurcsányt csak azért tartja Orbán, hogy legyen ellenségképe" unos-untalan ismételt ellenzéki mantrával? Magyar majd azért tartja Orbánt, hogy legyen egy ellenségképe, ezzel meg fog élni a politikai piacon teljesítmény nélkül?

Nagy terv, ellenzéki barátaim  :D

trey @ gépház

Ma nem néztem még híreket, de gondolom az éjjel a gáláns, magában bízó, transzparens, üvegzseb, mindenben is erkölcsi fölény Karácsony már - csak a legitimitása és támogatása biztos jeléül - fel is ajánlotta mindössze 324 szavazattal lemaradó ellenfelének az újraszámlálást. Sőt, maga kérte annak fényben, hogy 22 érvénytelen szavazat született, ami önmagában is szokatlan :D

trey @ gépház

hat azert a 324-hez kepest nem mind1 hogy 22 vagy 22 ezer... vagy ink2bb 24592

 

A két jelölt közti 324 szavazatos különbséghez képest nagyon soknak tűnik a főpolgármester-választáson leadott 24 592 érvénytelen szavazat; ez a 76-szorosa Karácsony előnyének, az összes leadott szavazat 3 százaléka. De nem csak a befutóhoz képest látszik óriásinak az érvénytelen szavazatok tömege: 2019-ben csak 8388 érvénytelen főpolgármesteri szavazat volt (1,2%), a 2022-es országgyűlési választáson 1 százalék, most a budapesti listás szavazáson 1,7, az EP-listáknál 1,45. Mindegyik adathoz képest kiugró, két-háromszor több a mostani főpolgármester-választás érvénytelen szavazatainak száma.

Na, elkezdtem híreket nézni, a Gulyás is erre jutott (meg mindenkinek erre kellene jutnia, ha Karácsonynak nem lenne félnivalója, nemde?):

A Miniszterelnökséget vezető miniszter a Hír TV Napi aktuális című műsorának vendége volt hétfő este. Az ATV szerint a műsorban úgy fogalmazott: a jogérzékére apellálva azt tudja mondani, hogy akár Vitézy lesz a főpolgármester, akár Karácsony, mindkettejüknek érdeke az újraszámlálás a 324 szavazatnyi különbség és 24 ezer érvénytelen voks miatt. A tárcavezető azt mondta, hogy

helyes és indokolt lenne az újraszámlálás, és legalább az érvénytelen voksokkal érdemes lehetne ezt megtenni.

Általában nem szokott változni ilyenkor az eredmény, én túlzott reményeket nem táplálok, de a demokratikus legitimáció érdekében is ez helyes és indokolt” – jelentette ki a miniszter.

[...]

trey @ gépház

Főni mondta:

Fontos, hogy sohase veszítsük el a hitünket a tekintetben, hogy a világban mégiscsak van egyfajta erkölcsi természetű ekvilibrium, valamifajta erkölcsi természetű egyensúly, ezért jegyezzük meg, hogy a Jóistennek van humorérzéke, mert a párizsi olimpia évében írta ki a magyar történelemből a Momentumot.

;D

trey @ gépház

Szerkesztve: 2024. 06. 10., h – 09:01

fidesz ep

2019: 1 824 220
2024: 2 015 792

mhm ep

2019: 114 156
2024: 305 218  !!!

 

dk-momentum-mszp-parbeszed-jobbik ep

2019: 1 351 328

tisza ep

2024: 1 341 406

 

kell még valamit mondani, ildikó?

Ez igaz. De -nem feledve a Dk, momentum, párbeszéd számait- 2 emberrel kevesebbet küld a Fidesz Brüsszelbe. Azaz tőle is vitt el a Peti.

Ez nem győzelem. Ha Viktor nem önti le hideg vízzel, s pofozza éberré az ellustult NER csapatát, még két választás, és a Fidesz követi a "rendszerváltó pártok" által már jól ismert utat.(történelemmé válik) Persze a DK ebben még meg fogja előzni.

Mondhatjuk ez az élet rendje.

Csak ki lesz utána? Mondjuk, azt nem tudjuk, végül is kinek az embere a Military Police. De erre -szerintem- féléven belül választ kapunk.

>> tőle is vitt el a Peti.

egy felet adok neki, egy egészet a profin építkező, politizáló, és mindenhol jelen lévő mhm-nek, egy felet pedig a magasabb részvétel és a kevés számú kijutási hely közötti számmisztikának

az éberré pofozás jogos, egy globalista janicsár is sok

Kiegyezek másfélben. MHM -et ne számold bele, gyakorlatilag leváltotta a semmivé váló jobbikot. 19-ben jobbik 1 képviselő, 24-ben MHM 1 képviselő. A számmisztika fél emberét elfogadom.

Akkor lenne igazad, ha az MHM kicsit többet kap, és 2 embere lenne.  Nem kellett volna sok hozzá.

mindenhol jelen lévő mhm-nek, 

 

Számok: így hallgatta el a Mi Hazánkat a média

1399 cikk Magyar Péterről, 60 a Mi Hazánkról – ilyen médiaviszonyok közt folyt a kampány, valamint a Facebook még durvább beavatkozásával: míg pártelnökünk nevét leírni sem lehet, addig Magyar Pétert csúcsra járatta az algoritmus. Nem is véletlenül, hiszen a Tisza párt első bejutó EP-képviselője a Meta jogtanácsosa, így nem is annyira hazánknak lesz általa képviselője, hanem a Facebook-birodalomnak egy n+1-edik. De Jakab Péter és Márki-Zay Péter után Magyar Péter tiszavirág életű lájkkirálysága is el fog tűnni a valóságban: a gyorsan jött szavazók gyorsan mennek is, ha majd rájönnek, hogy nem az általuk képzelt irányba tekereg a zavaros Tisza.
 

Ha úgy érted, hogy a média elhallgatás ellenére mindenhol jelenlevő MH, akkor igazad van.

A média nem az 5.-ik hatalmi ág, hanem az első és igazi. Az emberi tudat befolyásolására találták ki  és a legtöbb embernek sikeresen módosítja a tudatát arról, hogy mit gondoljon.

amivel atóni és aóbán menekültek aranyrudakkal a fedélzeten

LOL, emlékszem, hogy BZ & co. ezt pár hónappal ezelőtt még komolyan is gondolta :D :D Mármint, hogy Orbán bukik, előrehozott választások HAHAHAHAHAH :D

Olyan előrehozott választások lettek, hogy a Telex mérgében ezt a képet tette ki:

VESZETETTÜNK!!! :D

trey @ gépház

A baloldal megbukott, viszont a Tisza párt nem indult a megyei listákon. Az MHM 10%-ot tolt, de Csongrádban 25%-ot.

Magyarul: a Tisza EP szavazói nem X-eltek a baloldalra, esetleg átszavaztak az MHM-re, de nem automatikusan.

A megyei listák úgy néznek ki, mint az EP választás eredményei Tisza nélkül. Csak annyi látható, hogy bukott a baloldal, de nincs helyette semmi, ezért lett narancs ismét az ország.

Hát, barátom ez van, amikor a majmok nem mennek el szavazni. Be kéne vezetni itt is a kötelező szavazást, ahogy az több EU tagországban (Belgiumban, Bulgáriában, Görögországban és Luxemburgban) van:

Ha 15 év alatt 4-szer nem szavazol -> idióta -> ugrott a szavazati jog.

trey @ gépház

Tegnap megnéztem a köpcös beszédét, a képek árulkodóak voltak. Tóni arca: mint a rókának amikor savanyú bírsbe harap. Tompika meg szétcsúszott mint a dupla whooper. Az a szőkére festett múmiát nem tudom hovatenni a köpcös jobbján, talán az lehet szájerdzsó átmaszkírozva. :D :D :D

Mondtam én, hogy sápadt lesz ez a hajnal, mindenkinek! :D :D :D

Ezen és is gondolkodtam.  pl.

Ha Escobar (a Pablo) parlamenti képviselővé vásárolja magát anno, akkor kiengedik? (mondjuk neki egyszerűbb volt az őröket lefizetni, hogy megszökjön) Ha az Unióban valamelyik drogbáró?

Csak akkor működik, ha még nincs ítélet (jogerős), vagy utána is?

Azt se értem, hogy nincs ilyen időrendi kérdés, hogy mi volt előbb, a bűncselekmény vagy a választási listára vétel. Visszafelé -ugye- nem törvénykezünk? Vagy mégis (kivéve a gyevi bírót (képviselő jelöltet))?

megilleti a védelmi jog onnantól kezdve, hogy a listára került

Tehát, ha jogerősen elítélik mielőtt felkerül a listára, akkor... mi van ?

 Elméletileg büntetett előélet, mellékként a közügyek..... tól is el van tiltva, akkor nem választható? A listán való lét egyáltalán választhatóság? Hisz nem rá, hanem egy pártra szavaz a polgár.

Na ha kisírták magukat fidesz hasznos idiótái, akkor a következő feladat megnézni, hogy honnan jön az orrfacsaró bűz a fidesz házatáján amitől behánytak a választók?

Segítek, a feje bűzlik: ragyástóni+semjénzsóti+orbánvitya+tarajospepe+gulyásgeri+pintérsanya+pacalosszilárd ők alkotják rothadó fejrészt. Amíg ezek a toronyban ülnek, addig a "fejnehéz" fidesz dőni fog!

És persze fel kell kötni a hupmegafonnak is, sokkal kevesebb propagandát, és sokkal több valóságot kell tolni!

Ritka buta "szavazópolgárok" vannak, ezért is vezették be az általános, korlátlan választójogot. Sokkal több a befolyásolható, mint a tudatos választó.

Azt írja:

Tiszának az a mázlija, hogy a felívelés idején volt egy választás.

Az eszébe sem jut, hogy érdekes módon pont a választás előtt tűnt fel a semmiből MP és elképesztő média hátszéllel felfutattva. Konkrétan a csapból is ő folyt.

Vannak ébredezők is: 

Csalódott vagyok. Ez egyre inkább úgy néz ki, hogy ez csak "cirkusz a népnek".

Na, akkor mától béke van, vagy hogy is mondták?

Szerkesztve: 2024. 06. 10., h – 13:53

vera jourova (a leyeni korrupció eltussolója, a valódi kisebbségek jogainak ellensége, magyarellenes zsoldos) kedvenc telefonos egyeztetőkisasszonya, a történelem szemétdombjának aljára került momentum épp aktuális elnöke (a nevét nem édemes megjegyezni) lemondott, majd hozzátette:

a választók [...] nem a mi európai parlamenti munkánkra mondtak nemet

 

van erre valami találó emoji?     

Nagyon köszönöm a támogatást azoknak, akik kiálltak mellettünk

Erről a Karácsonyi vakáció c. film jut eszembe, amikor a Chevy Chase (Cleck) mondja az apjának:

- Minden, amit a elektromosságról tudok, azt tőled tanultam, papa!

Az apja:

- Hát, az nem lehet túl sok, fiam :D

trey @ gépház

Szült is közben, szóval nem biztos, hogy mind a jó keresetből jött. Bár szomorú, hogy megszavazta az európai retardáltak abortusztörvényét, ahol a születés pillanatáig legális(nak kellene lennie) az abortusznak az EU-ban. Tehát, akár 39 hetes magzatot is megöltehetsz a dokikkal. Micsoda szabadság, micsoda haladás, micsoda tökéletesség!

hup.hu##article[data-comment-user-id="16401"]

hup.hu##article[data-comment-user-id="4199"]

Én elégedett vagyok. Nagyot ment a Tisza! Illetve MP, mert ezt ő csinálta egyedül szinte. Fővárosban megkerülhetetlen tényezők lettek legyen bárki is majd a főpolgi. Itt kapásból felmerül a kérdés, h mi lesz a maxi-dubaj fantazmagóriával, ami aktuálisan a legnagyobb veszély Bp-re nézve? A főváros ellenében nem valószínű h megvalósítható lesz, akár h is erölködik a fidesz-kormány, lásd pl. Fudan-egyetem. 
A Tisza olyan nagyot ment, h erre az eredményre nem voltak felkészülve. Per pill nincs elég ember a posztokra. Ahogy nézem vannak jelöltek akik egyszerre lettek fövárosi meg Eu-s kéviselők is - ami nehezen összeegyeztethető, ha nem kifejezetten összeférhetetlen. 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Éppen üres a kassza - most vettek egy adósságban úszó repteret. Az éves hiány már az első negyedévben beállt. Most jönnek majd a népnyúzó intézkedések. Ezért nem volt még elfogadva a következő évi költségvetés sem. Nem akarták a választások elött rontani vele az esélyeiket.  '26-ig aligha lesz javulás. A fidesznek jobb lenne az előre hozott o.gy. választás még mielött bevezetik a megszorításokat. 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Meg azert koltenek millardokat kampanyra es plakatokra, hogy utana elorehozott valasztast irjanak ki, mert mar nincs mibol visszalopni meg a plakatkampanyok arat sem. Tiszta allamcsod kozeli helyzet. Ures allamkassza. Loszart ures. Sokkal jobban szeretem a "bezzeg erre van penz"-ezo ellenzekieket. Sokkal ertelmesebbek.

Mind elmentek!

Mind az túlzás, de az összes feketeöves Fideszes ismerősömnek legalább 1 gyereke a hanyatló, migránsgettó nyugaton dolgozik.

Mikor kérdem, hogy ha ilyen jó a Mo-i helyzet, mértnem jön haza a gyereke, néz bután, a kérdést sem érti.

A "mind elmentek" elméletet keményen cáfolja a 150 ezer főt közelítő pedagógusszám Magyarországon. Most akkor vagy vannak, vagy ezek mind láblógató munkanélkülik. Ha az utolsó, akkor irány az akkugyár, kell a szorgos kéz!

trey @ gépház

Ezt az országot minden héten kirabolják a vezetői mondjuk minimum 60-70 éve, de lehet h több. Unni lehet, csak akkor nem kell a Fideszre szavazni, aminek a pénzügyminisztere olyan előre kalkulálható és kalkulálandó kiadásokkal próbálta magyarázni az első negyed év alatt beállt, de az egész évre tervezett hiányt, mint a 13 havi nyugdíj kifizetése! 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Nincs minden veszve: hazamegyek, megfenyegetem az asszonyt, lehet fejbe is dobom valamivel ami véletlenül ráesik, felveszem magnóra a legféltettebb titkait, ezt véletlenül kiszivárogtatom, megalázom a gyerekeim előtt, majd elmondom Orbánt minden gecinek, és akkor nekem is lehet 300 millióm egy oneman show-ra? Ja, bocs, kimaradt: közben végig az igazságról, a tisztességről és a hamis propagandáról beszélek.

Nem mert kifelejtetted hogy utolsó alpári bunkó parasztként kell beszélni az újságírókkal is. Így nem teljes a kép. Ráadásul valami olyasmit mondott most, hogy a Bibliában is megírták hogy kétszer lehet farkast kiáltani. Konkrétan felröhögtem, a viccek önmagukat írják ilyen politikusokkal.

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Te, mint vitán felül a legrasszistább Hup kommentelő, hogyan vélekedsz, dolgozod fel ideológialag MP egyik programpontját, hogy a családi pótlékot a többszörösére akarja emelni, mikor már most is, vidéken, egyes helyeken 30% az általános iskolás tanulók között a c. típusú haplotípus.

Mi a véleményed arról, hogy a mostani, bejelentett munkaviszonyhoz kötött gyermekek után járó adókedvezményt Magyar P. fel akarja váltani a megélhetési gyerekszülésre?

Ennyire rosszul viseli Magyar Péter, ha szembesítik a hazugságaival: kiviharzott az ATV stúdiójából

https://youtu.be/9FWQciGjJXw

MP a hazugságával szemben 7-szer volt az ATV-ben a kampányidőszakban, plusz amire meghívták, de a hős Szőr Robin bátran nem ment el.

 

Az ATV sms-ekkel, e-mailekkel tudja cáfolni Magyar Péter kijelentéseit, akit folyamatosan meghívtak a televízió szerkesztői különböző műsorokba. A mai szereplése előtt egy héttel ugyanígy az Egyenes beszéd vendége volt, előtte egy héttel pedig a Heti Naplónak adott 40 perces interjút, és a nézők kérdéseire is válaszolhatott. Hozzátették, hogy összesen hat élő adásban szerepelt a kampányidőszak alatt. Emellett a Híradó napi szinten beszámolt Magyar Péter országjárásáról, és atv.hu is szemlézte az összes interjúját, amit a csatornának adott. A portál e-mailes megkereséseire nem reagált, az EP-listavezetők és a fővárosi listavezetők vitájára nem fogadta el a meghívást.

Persze, hiszen Toroczkai felmosta volna vele a padlót.

 

Megj: Római Egon tényleg baromi idegesítő. 

 

Azoknak a politikai fantasztáknak akik szerint Varga Juditné Magyar Péter valaha is összeadható lesz a ballib romjaival, igen tanulságos legújabb ATV-s produkciója. 

Éppen csak a "zsidóbérencezés" maradt ki, de már ott volt Magyar Péter nyelvén. Ehhez a nárcisztikus futóbolondhoz képest Gyurcsány Ferenc egy rendszeresen bérmálkozó ministránsfiú! :-)

“Az ellenség keze betette a lábát”

Az meg h Csák lemondott külön öröm. Ki nem állhattam. 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Reagált a forint és az európai tőzsde a választásokra

[...]

Gyengüléssel reagált a forint a vasárnapi választásokra, mind a dollárhoz, mind az euróhoz képest

Magyar & co. megérkezett az EU-parlamentbe ... Valószínűleg nem arra reagált gyengüléssel, hogy a Fidesznek két képviselővel kevesebbje lett, hanem arra, hogy egy Orbán-klón (Magyar P.) és tsai. jutottak be a Cseh és a Donáth helyett.

trey @ gépház

Nem, arra utaltam, hogy ezt az EU mondja.

Magyar, ha nem hazudozott, nekem tetsző politikát fog ott folytatni (kigolyózva a botmixeres Katát meg a barátosnőjét):

Az EP jelentéstevője szerint Magyar Péter hasonló narratívával rendelkezik, mint Orbán

A bold résszel kapcsolatban vannak fenntartásaim :D

trey @ gépház

Berg ügynök és Timikém ( röviden: Szkáli és Murdör ) most mit csinálhat?

Pressman név eredete a ChatGPT szerint (tell me about the possible origins of the last name Pressman):

The surname "Pressman" likely has German-Jewish origins. It is believed to be an occupational surname derived from the German word "press," which refers to a printing press or a wine press. In medieval times, occupations often became surnames, so someone with the occupation of operating a press could have been called a "Pressman."

Jewish surnames often originated from occupations, locations, personal characteristics, or paternal names. As Jews migrated to different regions and countries, their surnames sometimes underwent changes in spelling and pronunciation to adapt to the local language and culture.

Another possibility is that "Pressman" could be a variant of the surname "Preuss" or "Preuß," which means "Prussian" in German. Many Jewish families adopted German surnames when they were required to do so in the late 18th and 19th centuries, and "Preuss" could have evolved into "Pressman" over time.

Without specific genealogical records or historical documentation, it's challenging to pinpoint the exact origins of a surname. However, these are some plausible explanations for the surname "Pressman."

A "préselő"végül is nincs olyan messze tőle: nyomás gyakorlási próbálkozások pár választási és politikai téren egyaránt :P.

Vitézy Dávid gratulálni fog Karácsony Gergelynek, ha ő győzött, de szerinte még nem tartanak itt

[...]

Nyitott kérdésből és gyanúból ugyanis rengeteg van. 24 592 érvénytelen szavazat volt ezen a választáson, ami rekord. Karácsony Gergely 100%-os feldolgozottságnál 324 szavazattal vezet, tehát 76-szor annyi az érvénytelennek nyilvánított szavazat, mint a kettőnk közötti különbség. A már birtokunkban lévő információk alapján egyes kerületekben rendszerszintű problémák merültek fel a szavazatok érvénytelenné nyilvánításával kapcsolatban, és pont ezekben a kerületben kiugró is volt az ilyen szavazatok aránya

trey @ gépház

Hadházy: A Fidesz hatalma nem rendült meg

A tegnapi eredmény azt is mutatja, hogy a lényeg nem változott – állítja Hazdházy Ákos független képviselő Facebook oldalán. Szerinte a hatalom gépezetén legfeljebb néhány kisebb karcolást ejtett a gazdasági válság majd a kegyelmi botrány. Hadházy három állítást és három ehhez kapcsolódó kérdést fogalmazott meg bejegyzésében:

  • Tegnap nem demokratikus választást láttunk, hanem egy hibrid rezsim demokratikus választásokra hasonlító rendezvényét. Amin persze el lehet érni itt-ott részeredményeket, de a lényeget nem lehet megváltoztatni. Kérdés: A következő két évben teszünk-e ez ellen?
  • A Fidesz hatalma nem rendült meg, az eddigi ellenzék megsemmisült, egy új párt viszont egy biankó csekkel is elért olyan eredményt, amit ellenzéki párt sok-sok éve nem tudott: 30 százalék közelébe került. Kérdés: mit kezd az új párt a biankó csekkel és ő marad-e az egyetlen új erő az ellenzéki térfélen?
  • Ha a következő két év arról szól majd, hogy legyen-e összefogás, vagy ne legyen, és persze hogyan, kivel, akkor 2026 biztos bukó.
    Kérdés: Megtanulja-e az ellenzék végre az egyszerű leckét: együttműködés mindenkor, de kompromittálódott, korrupt alakokat átmentő „összefogás” soha!

🤔

trey @ gépház

Önkormányzati választások..., mondjuk oké, valamibe kapaszkodni kell az MHM-nek is.

Csak a fenti vármegyéket nézve:

Heves: önk: 15995 szavazat,  14,45 % (2.) -> ep: 10047 szavazat, 7,34 % (4.)

JNSZ: önk: 17245 szavazat, 14,04 % (2.) -> ep: 10810 szavazat, 6,91 % (4.)

Komárom: önk: 14305 szavazat, 15,66 % (2.) -> ep: 9395 szavazat, 7,08 % (4.)

 

Mindezt úgy, hogy az ep választáson sokkal többen szavaztak, mint az önkormányzatin. Vajon mi lehet a képlet?

Nem indult a TISZA párt a megyei listákon. Aki az EP-n a TISZA-ra szavazott, jobb híján az önkormányzatin az MHM-et X-elte be.

Természetesen ez változni fog, ha a TISZA szíveskedik majd húsvér jelöltekkel előállni.

Addig meg kissé félrehord a szavazótábora.

Tisza elszívta az ellenzéki szavazókat, még a Mi Hazánktól is. Az EP választás miatt megsemmisült Momentum Pest megyében egész jó eredményt tudott hozni. A kutyáknak is 2 bejutó EP képviselőt jósoltak, őket is úgy lehúzta a Tisza, hogy EP-be be sem jutottak. 

De a Tiszának valami nagyon hiányzik, ami a Mi Hazánknak, illetve még a DK-nak van az ellenzékben: országos pártszervezet. A DK az egykori állampárt MSZP robusztus politika infrastruktúrájának az utolsó romjait épp most szívja el. Anno a Jobbik a dilettáns miniszterelnökként fél országot felbaszó Gyurcsány alatti közfelháborodásból épített ügyesen országos hálózatot. MSZP hálózattal szemben lelkes amatőrökből jött létre, de a tömeghatás megvolt. Ezt a Mi Hazánk szívta el és itt is tart még a folyamat. A Jobbik szintén most semmisült meg. Viszont sem a DK, sem a Mi Hazánk nem tudja 100%-osan átvenni a korábbi politikai hálózatot, mindig van jelentős veszteség ilyenkor. A Tiszának viszont semmi hálózata sincs, csak vélhetően amerikai követségi háttere, és internetes médiával jól felhúzott netes futóbolondok, illetve pár tucatnyi agilis szélhámosa. Ebből nehéz lesz ütőképes politikai erőt építeni országosan.

Főleg olyan Magyar Péterrel, aki képes még egy haldoklóba is belegyalogolni, mert csak... na ilyen a természete. Normális ember tartósan nem fog egy ilyen vezír mögé felsorakozni. Enyhe értelmi fogyatékosból ugyan egyre több van, de kormányváltásnyi tömeg belőlük sohasem lesz. :-)

“Az ellenség keze betette a lábát”

Ilyen támogatottság mellett pikk-pakk meglesznek a Tisza párt szervezetei szerte az országban. Bőven válogathatnak majd a jelentkezők közül, nem kell a volt kék meg narancs fideszes szélhámosokat bevenniük maguk közé. Sztem már őszre lehet ebből valami!  Eleve készülnek az előre hozott választásra. 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Eddig valamiért szélhámosokat preferálták. Azokat a legendákat pedig hagyjuk meg a gyerekeknek és aktivistáknak, hogy jönnek tömegesen a zemberek és építjük a fényes jövőt! :-D

Kik jönnek? Internetes futóbolodok. Belőlük valóban sok van. Volt a magyar történelemben már hasonló: "borzalmas tagság". Most lehet újra. De ez már korábban sem hozott sikert. Ha pedig valami értelmesebb ember keveredik oda, aki így feltör gyorsan a párthierarchiában az valószínűleg egy ellenérdekelt politikai szervezet okos és jól kiképzett ügynöke lesz, aki a megfelelő időpontban robbantja a politikai bombát ott belül. 

“Az ellenség keze betette a lábát”

Nyilván nem a Corvinus egyetemre jártál, mert láthatóan matekból is történelemből is igen szerény tudással rendelkezel. Oda jelentkezéshez ezek fontos tárgyak voltak. :-) A matekból szintén nem túl erős Magyar Péter személyiségében benne van, hogy minden párttagot személyesen szondáztasson. Ehhez túl sok 10 ezer feletti település van az országban. Nem fog menni. Megjegyzem a Fidesz már jó ideje a 10 ezer alatti települések világában is jelen tud lenni, amire korábban csak az MSZP volt képes. Vagy megmarad a jelenlegi minimális létszámú párttagságnál, hogy mindenkire rálásson Péter vezír. Ez esetben ez volt az első és utolsó kétszámjegyű választási eredménye a Tiszának. 

A rendszerváltás után minden pártban ott voltak az MSZP-t segítő ügynökök. Következő választásokon meg is lett az 50% feletti választási eredménye az MSZP-nek. Eddig legalább egy, egyébként állampárti ügynököt már a Tisza párttal bekapott Magyar Péter, akit pitiáner bolti lopás miatt tudtak könnyen beszervezni.

"Szeretném én látni azt az ügynököt amelyik túljárna az eszén!" - nálad és rajongóinál nyilván több esze van Magyar Péternek, ami egyébként nem túl kimagasló. Eddigi karrierjét feleségének Varga Juditnak köszönheti. Politikai tündöklése egy megszervezett projekt, amit csak az ostobák nem látnak. Férjnek, családapának csapnivaló. Pusziállásaiban sem mutatott semmi kimagaslót. Vitakultúrája nincs, kellemetlen helyzetbe kerülve elmenekül. Nem képzi magát, facebookozással veri el minden "szabadidejét". Orbán Viktor hetente elolvas legalább egy könyvet többnyire politikai témában. 

Az Amerikai nagykövetség, powered by CIA adja minden erejét. Csak ez törvénytelen, és mindenféle következménnyel jár. Nem mellesleg minden korábbi politikai projektje is elbukott a szabadság téri műintézménynek. 

“Az ellenség keze betette a lábát”

Kifejezetten szórakoztató téged olvasni:

>  állampárti ügynököt már a Tisza párttal bekapott Magyar Péter
 

a valóságban az illető korábban fideszes képviselő volt - szóval aki bekapta az ügynököt az a Fidesz (ott valóban hemzseghetnek az ilyenek - nem véletlenül irtóznak az un. ügynök-akták nyilvánosságra hozatalától), MP szinrelépésekor pedig kilépett Tiszából, szóval aki nem kapta be az MP.  Lécci, lécci még több ilyet, jó nézni ahogy pofára esel! 

Gondolom te tarthatod Orbán ágyánál  a gyertyát , miközben MP ágyáról fantáziálsz - azért vagy képben az olvasási szokásairól :-D 
 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

érdemes egyből visszaforgatni a pirasmisjátékba, mert

annál több kedvezményre számíthatsz a jövőben

 

btw, ha atóni néhányszoros platina szintű lenne befizetéseivel a piramisban, akkor nem kellene repülőn menekülnie? vagy honnantól jönnek a "megérős" "kedvezmények"? a jószívű gazdaságis hölgy kezeli a kasszát még?

Ezt jól látod! Munkát kell beletenni, nem keveset, úgy.  De hát van tapasztalat, h kell ezt csinálni - csak hát az EP jelölteket is tutjgatnia kell MP-nek, h megtalálják majd mosdót önállíóan - aztán valahogy dolgozni is kezdjenek. Meg a pártot is szerveznie. Meg még fövárosi önkormányzatban is ---mondjuk ott lehet csak kávézni fog :-)

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

>> Megtanulja-e az ellenzék végre az egyszerű leckét: együttműködés mindenkor, de kompromittálódott, korrupt alakokat átmentő „összefogás” soha!

természetesen, a valódi ellenzék (mhm) azt alapból tudta, nem is közösködött veletek, gyurcsány seggébe bújó térdeplőkkel

Pacalos Szili:

Tudomásul veszem, hogy a csepeli választók többsége nem Orbán Viktor jelöltjeire, nem a Fidesz-KDNP békepolitikájára és nem Dudás Zoltán – kormány által is támogatott – programjára szavazott.

Az árnyékkormány munkája a mai nappal eddigi formájában véget ér – jelentette be a Facebook-oldalán Dobrev Klára.

Hiányozni fog, mint az Igazmondó Júdásnak a térdzokni.

Nem mobdod, hogy megint eljött a gengszterváltás ideje!? Szegény Bogár meg Boros meg Bayer meg Bencsik megint pálfordulni kényszerül? Menint új Istent választanak maguknak? Kiváncsi leszek most Schiffer hova fog csapódni? Szerencsétlen Hont Andrást is bofánbaszta a valóság… :D

Karácsony "324 szavazat" Gergely óriási felhatalmazást kapott, nagy buli lesz, már szövetségesekért könyörög 😄😆😄😆

trey @ gépház

Nem értem a fidesz támogatott Vitézy miért küzd mint malac a jégen itt újraszámlálással? A föv.közgyőlésben pont annyi képviselője van a 30 éves Fidesznek, mint a 2 hónapos Tiszának! Ilyen körülmények között, fideszes háttérrel csak egy bolond akarna főpolgi lenni! Biztos jött neki fentről a telefon, h a végsőkig kitartani, újraszámolni...:-D Én Vitézy helyében hagynám a fenébe, had üsse meg a guta Orbánt :-D

MPnek meg nincs más dolga: kér egy kávét :-DD. Totál hülyét fog csinálni a Fideszből, meg a baloldali összefogásból. Megint az lesz amit előre mondott: vagy összefog szégyenszemre a kék meg narancs fidesz és akkor '26ban mennek a kukába végleg, vagy nem fognak össze de akkor most van végük :-DD

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Én maxidubajra leszek kiváncsi, h mit össze fognak itt vergődni a fideszes városatyák  - aztán mekkora pofáraesés lesz Lázárostúl. Modjuk azt nem értem, h a te beállítottságoddal ez miért lenne jó szórakozás? MPnek nem kell eredményeket szállítania, legalábbis olyan értelemben, h ellenzékből senki nem várja, h végrehajtson bármit. Épp elég lesz, h keresztbe tesz mindig a fidesz nyomulásnak és a narancsot a kékre kényszeríti. Mellékesen szintén nem érteni, h miért jó Neked erre kávézni?
Bp-n már megszoktuk a gyűrődést, ha nem tünt volna fel neked évek óta ellenzéki városvezetés van, ami lop, másrészt a fidesszel - amelyik szintén lop - ott szívatják egymást ahol érik. Hát ehhez képest rosszabbb már nem nagyon lehet!

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Nem értem a fidesz támogatott Vitézy miért küzd mint malac a jégen itt újraszámlálással?

Mert Ő egy komprumisszum képtelen, veszteni nem tudó fazon. Kibaszták a BKK-ból, az államtitkári pozicióból, a Közlekedési Múzeumból, mert egy összeférhetetlen alak. És lepaktált a Fideszesekkel megint!

[...]

Azt ígérte, hogy olyan bizonyítékokat hoz majd nyilvánosságra és ad át az ügyészségnek, amelynek hatására lemond a kormány, és Rogán Antal miniszter repülővel menekül el az országból.

[...]

A baloldali ellenzék több pártja és a Tisza Párt alelnöke is tett olyan kijelentéseket az elmúlt hónapokban, amelyek azt az illúziót kelthették a választókban, hogy majd a választások után kormányváltás lesz, mert kikényszerítik a kormány bukását. Nyilvánvaló, hogy semmi ilyesmi nem fog történni – a kormánypárt szavazataránya valószínüleg újabb kétharmados győzelmet jelentett volna, ha nemzeti parlamenti választáson születik –, ezért kérdéses, hogy azok a Fidesz-ellenes szavazók, akik elhitték ezeket a megszólalásokat, hogyan dolgozzák majd fel a csalódásukat.

[...]

Link: https://index.hu/velemeny/2024/06/10/valasztas-gyoztesek-siker-kampany-…

trey @ gépház

Most volt az Igazmondó Júdás az ATV-ben. Rövidre sikerült: mikor hazugságai kiderülni látszottak, elmenekült…. hozzá méltóan.

Én komolyan elképedtem a kommenteken. Szinte senkit sem érdekel hogy kinek van igaza abban hívták-e vagy sem (pedig ez is olyan téma, hogy MP lovagolt rajta), mindenki agyondicséri mert milyen tökösen távozott, meg hirtelen nagyon fontos nekik az, hogy az ATV-nek milyen volt itt a stílusa, miközben MP ennél jóval cifrábban küldi el a fenébe akivel csak beszél, amikor csak interjút hallgattam vele. Én azt a részét értem, hogy csalódottak és frusztráltak a választópolgárok, de hogy ebből aztán semmi jó sem fog kisülni, abban is biztos vagyok.

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

abszolút helyesen viselkedett. Magam is így tettem volna - bár lehet Egont elküldtem volna jóanyjába v. izraelbe ahogy Vona Bethlent anno. Tökéletesen reagálta le a helyzetet MP. Tökéletesen nevezte meg a felelőst. Elképesztő az a zsidó arrogancia ami megjelenik az ATV-n. Ami mögött a Hit Gyülekezete cionista szekta áll, aminek Németh Sándor a vezetője, aki korábban SZDSZre szavaztatta a híveit, most a Fideszre, és aki nem retten meg a nyilvános kézrátételes lábhosszabbítás prezentálásától sem:: https://www.youtube.com/watch?v=OvRqSZfePHo

Agresszívan terjeszkedik a mediában. Hit Rádió, Ultrahang yt, Hetek - már a köztévében is ott ülnek az emberei Kulifai neveztű. És ezt a tetü szktát, a Fidesznek volt pofája a történelmi egyházak közé emelni! Bazdmeg, és nem szakad rájuk az ég! Ezek akkor is hazudnak ha kérdeznek. Egon meg talán legirritálóbb fasz.

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Szégyellje magát, mind a Fidesz házitelevizíója, mind a műsorvezető, akinek fontosabb volt hazugságokkal védeni a védhetetlent, mint foglalkozni több, mint 1.340.000 szavazó tegnapi döntésével. Javaslom mindenkinek, hogy messze kerülje el az ATV propagandaműsorait. Ennél még a Hírtv is jobb, mert ott legalább nem hazudják azt, hogy függetlenek.

😆 Elszabadult hajóágyú 🤭 Ezt széjjel fogják szopatni az újságírók ... Ha van egy okos embert a pártban, most félreteszik ezt az elmeroggyantat 😭

trey @ gépház

😆

Nem hittem volna, hogy a Lehet Más a Politika egyszer tényleg valósággá válik!

Minden nap élvezet lesz felkelni erre a félnótásra.

Mondjuk, amilyen félnótások követik a közvetlen környezetemben ... sejthettem volna előre 😆

trey @ gépház

A videóban az látszik, hogy a riporter beleáll egy politikusba. Először megkérdezi, hogy van e konkrét kérdés?

Mi a kérdés szerkesztőúr?

Nincs kérdés.

Azt hittem interjúra jövök?

[…]
Van e kérdés szerkesztőúr?

Egy kérdés van, hogy ezt a kutyakomédiát hagyjuk abba! Ennyi a kérdés…

[….]
Viszont látásra…

videoa

Amikor a szektavezér embere tovább tolja a kretént az angol úr köszön és távozik…

az előzmény ugye az volt, hogy a finom angol úr azt vetítette az erre fogékony gombáinak, hogy őt ez a valamilyen tévé sosem engedi megszólalni, Mert Atóni Fél

aztán ez is úgy volt igaz, mint az atombombától kezdve a nagylelkű adományozókon és a nemsorosista jelölteken keresztül az addtovábbos demagógiáig minden

Kicsit objektívebb lennél, akkor értenéd. Bemegy egy szektavezér műsorába ami köztudottan a DK szekerét tolja, ahol a választások másnapján értelmes kérdést a eredménnyel kapcsolatban nem kap, sőt ki is jelenti a gomba hogy nem érdekli semmi, csak a DK mantrát tolja… Mit kéne csinálnia? Elköszön aztán távozik…

A sajtónak nem az a dolga, hogy leálljon vitatkozni egy közszereplővel. A sajtónak az a dolga, hogy a közönséget érdeklő kérdéseket tegyen fel, és objektíve közvetítse a választ. A fidesz évek óta faknews-ozza meg soros médiázza a nem hozzájuk köthető sjatót, aztán még sincs megsértődve a 444, a Telex, a 24 hanem objektíve teszi a dolgát, üldözi a tarajost... 

Mi a tökömért rángatják be egy stúdióba, hogy ha éppen az aktuális közéleti témákról nem kérdezik meg? Lehet MP-nek elég felkérése, miért vesztegetné az időt idiótákkal? Ha elmegy egy másik médiához, talán kaptunk volna minet érdeklő kérdésekre választ!

Kimaradt a Göbbels-i jelző. Ez a balfasz az ATV-t fideszesezte le, miközben az egyik kajak kormányellenes TV :D

Ez a majom pont olyan balfasz, mint az ellenzék nagy része, amelyiket "nem hívták"* a köztévébe se.

Petikének az volt a baja, hogy nem "felkészített" (alászopó) kérdéseket kapott, így kibaszott belőle a nárcisztikus pszichopata :D

(*több ezerszer)

trey @ gépház

Ez Krisztus után melyik évben is történt? Az úr 1990-es vagy 1991-es esztendejében? 

Vagy rossz az emlékezeted, vagy a nagymamád nem volt járatos finoman szólva a napi politikában. Öregekre jellemző, hogy ha 45 évig veszélyes volt mondani valamit, akkor is tart bennük a félelem amikor már okafogyottá vált. Orbán parlamenti beszédet csak az 1990 -es szabad választások után mondhatott, akkorra pedig már eldöntött tény volt a Szovjet csapatok kivonása az országból, ami természetesen nem ment egyik napról a másikra. 1990. március 12-én kezdődött a folyamat. A parlamenti választások második fordulója 1990. április 8-án volt. A szabadon választott parlament csak ezután ült össze. 

“Az ellenség keze betette a lábát”

Olvasd már vissza saját magadat!

"Emlékszel még a balfasz Orbánra, ahogy felállt a parlamentben, hogy ruszkik haza?

Nagymamám elsápadt, hogy 1956-ot akar, vagy mi? Háború lesz? Hogy lehet ilyen felelőtlen valaki!"

Történetesen én nem emlékszek mert akkoriban még a csattogós lepkével voltam elfoglalva de ismerem a történelmet és gyorsan utána tudok nézni releváns történelmi eseményeknek. 

Utána is te jöttél ezzel : Az MDF tovarisi konyec plakátja választási plakát volt. Még benn voltak az oroszok.
Ez sem kapcsolódik sehogy sem Orbánhoz. 

"Lehet, hogy nem a parlamentben mondogatta."
A mikor a kérdés, de ennyi pontatlansággal az is kérdés, egyáltalán mondta-e. Németh Miklós önéletrajzi dokumentumfilmje alapján Gorbacsov akkori szovjet vezető személyes találkozójukon az asztalra ütve nyomatékosan kijelentette, hogy amíg ő ül a Kremlben addig az 56-os események biztosan nem fognak megismétlődni. Másik forrás ugyanerről a találkozóról, ebben a cikkben szerepel még: "Moszkva ebbe már nem szólt bele. Emlékszem, Imre Rómában, ahol felkereste a pápát, találkozott Jakovlev szovjet KB-titkár­ral, aki nem tudni, mit mondott neki, de hát Gorbacsov 1987-es Belgrádban elmondott beszéde után csak a hülye nem értette, vagy nem akarta érteni, hogy a Brezsnyev-doktrínának vége."

Ez még a Fidesz megalakulása előtti év. Az ég világon semmit nem kockáztatott Orbán még akkor sem ha valóban mondott ilyen nagy nyilvánosság előtt. Ha pedig valami egyetemi fideszes klubban mondta, akkor a jelentősége is marginális. A lényeg, semmilyen új 1956-ot meg háborút nem kockáztatott Orbán. Ezzel az eredeti hozzászólást megcáfoltnak tekintem. Zárható ez a szál. 

“Az ellenség keze betette a lábát”

Ez ugye többek között Nagy Imre temetése. Akkor még úgy gondolták az oroszoknak volt némi köze a halálához. Utólag kiderült, hogy csak Kádár János ragaszkodott Nagy Imre kivégzéséhez, de ez most mellékes. Ilyen környezetben jól tette Orbán. Ha mindenki más kerülte a témát, ő mondta ki amit a többség akart. Meg is szerezte a politikai jutalmat érte! Kockáztatni pedig semmit nem kockáztatott. Lásd fenti forrást. Bőven 1987 után vagyunk. 

“Az ellenség keze betette a lábát”

Kihagy az emlékezetem 35 év után.

Nem véletlen volt csak 5-6% támogatottsága a FIDESZ-nek akkortájt, szélsőséges párt volt.

Ha kis történelmet tanulsz, rájössz, hogy 1956 is a diktatúra felpuhulása után jött. Teljesen jogos volt a félelem, mert szinkronba mentek az események 89-ben 56-tal.

A pórnép nem tudhatta, hogy Gorbacsov nem Hruscsov. Ritka, hogy egy nagyhatalom csak úgy elengedje a gyarmatait.

> Nagymamád, nem egy túl okos ember. 

Szerintem te nem vagy az. Megszálló csapatok állomásoztak az ország területén atomfegyverekkel.

Ráadásul pont oroszok voltak, akik nem csinálnak lelkiismereti problémát némi rendcsinálásból.

 

A tovarisi konyec plakát is szélsőséges volt. Megköszönöd az ittlétüket, elbúcsúzol tőlük és kiengeded őket az országból.

Nem kell szítani az indulatokat. Sok orosz katona ráadásul maradni is akart. Finoman kellett volna kezelni.

Hogyne, Idegbeteg Peti lenne a császár :D

Amennyien Orbánon már fogást akartak találni ...

Jens Stoltenberg kijelentette, hogy a NATO a legfontosabb garantálója a tagországok biztonságának, Európa egészében biztosítva ezzel a jólétet. Megvitatták az ukrajnai helyzetet is, amelynek keretében a főtitkár elmondása szerint Orbán Viktor egyértelművé tette: Magyarország nem kíván részt venni a NATO ukrajnai erőfeszítéseiben, amit Jens Stoltenberg elfogadott.

Idejött, hogy majd rábasz az asztalra. Lett helyette ^ nesze semmi, fogd meg jól!

Orbán szerint Magyarorszát megerősített garanciát kapott arra a NATO-főtitkár budepesti vizitjén, hogy nem kell bevonódnia az Oroszország által Ukrajna ellen indított háborúba. Valójában erre Magyarország eddig sem volt kötelezhető, Jens Stoltenberg is arról beszélt, hogy a NATO alapdokumentumai alapján ez így van, de tudomásul veszi, hogy Magyarország kimarad a NATO erőfeszítéseiből, amellyel pénzügyi, kiképzési és katonai segítséget nyújt Ukrajnának.

Tehát Orbán elmesélte a főtitkár úrnak, hogy lesz szíves elolvasni az általa képviselt szervezet alapdoksiját :D :D  :D

Linkek:

trey @ gépház

Néhány hónappal ezelőtt még a játékoskijáróból nézte a meccset.  Most, hogy bement a pályára meg fogja tapasztalni, hogy az ellenfél lekönyökli, a bíró ellene fúj, a csapattárs nem passzol, a nézők leköpik, a sajtó pedig kellemetlen kérdéseket tesz fel.  Ez egy ilyen sport ha gyenge hozzá nem sokáig fogja bírni hiába vannak szép gondolatai a játékról. 

Volt ő már focicsapat része, úgy tűnik azt az utat választotta, amit a csapatkapitány már kijelölt. A kényelmetlen médiaszereplések legjobb elkerülése az "ember most jövök ki a templomból" stílus.

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

De ki az az érzéketlen barom állat, aki a templomból kijövet támad le valakit?!

Komolyan, ennyi civilizáltság se maradt már az ellenzékben?

Mi lesz a következő?

Temetésen követelőznek hogy adjon riportot? Miközben a koporsót eresztik le éppen?

Tényleg ilyen mélyre süllyedt az ellenzéki média?

Ha a véleményemet kéred rossz helyzetre adott rossz választ*, de azért ennek is van olyan előzménye, hogy ugye nem nagyon hajlandóak egyáltalán szóba állni fos sajtóval (ami jogos lehetne állampolgári szemmel, de nem jogos többségi pártként a parlamentben). Ezt ők is észrevehetnék volna már, amilyen gyakori érv ellenük.
*Tehát igen, valóban a telexes is bunkó volt, mint szokásuk.

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Ő hisztizett rajta többször is, tehát illene legalább igazat mondani

És igaza is volt, az ATV úgy ugrál ahogy a szektavezér akarja, és közben függetlennek és objektívnek állítja be magát. Aztán ha valaki ezt szóvá teszi, akkor elkezdenek hisztizni. A Hir TV, PestiSrácok, MTVA nyiltan vállalják hogy kormánypárti befolyás alatt állnak. Ezek meg nem.

De úgy tűnik erre tellik.

Mire?

Hisztire

Azt a gomba adta elő!

És sajnos vevők is rá sokan.

Már rágjátok a gittet, és legyártjátok az alternatív sztorit saját szavazóitoknak...

Egyértelműen meghatározott egy időintervallumot amikor bizonyíthatóan szerepelt a stúdiójukban, azt állítva hogy nem hívták be. Hogy a fenébe lett volna igaza? Az, hogy hogy reagálta le vitatható, de olyasmin akadt ki amiben hazudozik. Te gyártasz itt alternatív valóságot.

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Lényegtelen dolgon rugózol. Nem az a valódi konfliktus h hányszor hívták be, és h MP azt állítja h nem - hanem arról van szó h egy szekta a közvélemény manipulálására tör gátlástalan agresszivitással. Nem képzelhető el olyan körülmény h az ATVnek bármiben igaza lenne. AZ ATVnek ab ovo nincs igaza, semmiben és nem is lesz soha bármit v. épp bárminek az ellenkezőjét is teszi/mondja. 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Tegyük fel igazad van és képtelen voltam felfogni a magyar nyelvű beszélgetést. Akkor viszont miért "rugózik" ezen folyamatosan MP is újra meg újra, hogy ő mennyire el van hallgattatva és nincs meghívva sehova?

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Mert ez általában véve igaz és a választások elött ennek kiemelt jelentősége van amennyiben felhívja a figyelemét a választóknak a trendre, h nem hívják őt és h a média milyen írányítás alatt van M.o-n. Egyfelöl lejárató kampányt folytattak MP ellen, másrészt nem engedték megnyilvánulni. Amikor bent volt az ATV-ben akkor is mindig azon igyekzetek h félre vigyék a beszégetést lényegtelen dolgokra - emiatt már előzőleg is volt konfliktus több alkalommal. 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

A történet folytatása az lett, h a Hit Gyülekezete kiadott egy közleményt, amiben gartuláltak MPnek és a Tiszának a valásztási eredményéhez. MP meg erre reagálva elnézést kért azoktól akiket megbántott. 
MP centrista politikát visz, és abba nem fér bele ennek a szektának a minősítése. De a centrista politika most egy kompromisszum lehet részéről sztem, ő valójában jobbos ember és feltehetően hitgyüliről is megvan a véleménye, amit most lenyelt. Egyébként nekem szimpatikus, h el tud emelkedni magától és mint ahogy kertész gondozza kertet, úgy gondozza ő a centrista politikát az ország érdekében. Nagyon nagy dolog ez ám! Kell hozzá emberi nagyság, emelkedettség, és valami egészen széleskörű szemlélet, világlátás! 
Akik leszólják MP-t, tegyék fel maguknak a kérdést, h képesek lennének-e erre? Tudnának-e úgy országos politikát vinni, hogy az nem teljesen egyezik meg az alapvető beállítottságukkal - valami nagyobb jónak/szükségszerűségnek az érdekében? Gondlokozzatok el ezen! 

Kicsit félek is, h ez a kabát azért nagy lesz rá! Túl fiatal ilyen mélységű bölcselethez! Vagy tényleg egy egészen kivétéles emberrel van dolgunk...

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Egyébként - nem tudom, hogy te hogy vagy vele - én kajak élvezem, hogy a Messiás és a ballib-csicska TV összerúgta a port. Nincs annál nagyobb élvezet, amikor két bohóc verekedik, te meg nézed egy 🍿-nal a kezedben :D

trey @ gépház

A választás estéjén őszinte interjút adott a Népszavának Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutyapárt elnöke, aki a beszélgetés során hangsúlyozta, Magyar Pétert néhány hónap alatt építette fel a balliberális sajtó.

Kovács szerint több cikket írtak a Telexen Magyar Péterről pár hónap alatt, mint a Kutyapártról jó néhány év alatt.

A XII. kerület új polgármestere úgy látja, a Tisza Pártra úgy szavazott minden negyedik ember, hogy azt sem tudják, hogy valójában kik is ezek!

Ez van. Ilyen az ellenzék, ilyen a Fidesz, és ilyen sok ember már bárkire leszavaz nagy örömmel

A Kutyapárt közellenség volt a 444-nél és a Telexnél is, mert nem fogott össze semelyik balliberális párttal” – tette hozzá Kovács.

https://mandiner.hu/belfold/2024/06/beleallt-a-kutyapart-elnoke-magyar-…

Szerkesztve: 2024. 06. 10., h – 22:38

A DK kapott egy hatalmas KO-t. A fidesz kapott egy balhorgot. Ha nem józanodtok ki, és nem kezdtek el valódi eredményeket szállítani, akkor 2 év múlva jön a jobb egyenes is! 
Feladatok:

  • Haza kell hozni a lét Brüsszelből, ehez nyilván be kell csicskulni.
  • Rendezni kell a tanárok, rendőrök, tűzoltók bérét.
  • Függetlenedni kell Moszkvától és Pekingtől is, a ruszkikat el kell zavarni
  • Helyre kell állítani romokban heverő gazdaságunkat
  • Együtt kell működni az ellrnzéki városvezetésekkel

Ha marad a tespedés, a rogáni karaktergyilkolászás, a szerkirályi által bemutatott zero teljesítmény, akkor 2026-ban Orbánék mennek Gyurcsány után a geczibe!

doktor miniszterelnök úr is tagja a tiszaszektának? vagy mi szerepe van neki A Program végrehajtásában?

 

egyébként melyik pártcsaládba tartanak az önmagukat "alapvetően liberális, globalista"-ként meghatározó, vagy lgbtqp-vallású, vagy migránsimportőr múltú ep jelöltjeiképviselői péternek? mi ennek a csatlakozásnak a feltétele? fel kell esküdni ukrajnára az amerikai fegyverkereskedlem végtelen finanszírozására, kelet-európaiak hullazsákolására a proxy-háborúban, az lgbtqp-vallásra, és a migránspaktumokra, a saját országod elleni  momentumi politikai zsarolásra?

  • Magyar: Szerkesztő úr, van-e kérdés, amiért behívtak, vagy nincs?
  • Rónai: Én egy dolgot kérnék, hogy ezt az áldatlan kutyakomédiát hagyjuk abba, hogy üzenget nekünk. Ezt meg tudjuk beszélni?
  • Magyar: Van-e kérdés?
  • Rónai: Van, ez például egy kérdés.
  • Magyar: Viszontlátásra, legjobbakat! Németh Sándort üdvözlöm, minden jót!

Magyar Facebook-bejegyzéssel jelentkezett is a témáról. Ebben Magyar közölte, hogy szerinte egy előre tervezett „provokáció” történt és szerinte az ATV a Fidesz házi televíziója, amit szerinte az igazol, hogy Mészáros Lőrinc cége, az Atmedia végzi a televíziós csatorna reklámidejének értékesítését, felrótta, hogy az ATV kormányzati hirdetéseket is közzétesz, majd NER-lovagnak nevezte Németh S. Szilárdot, az ATV vezérigazgatóját, továbbá a médiavállalat egyik szerkesztőjét volt III/III-as ügynökként emlegette, és közzétette több ATV-s munkavállaló, szerkesztő, főszerkesztő vallási hovatartozását méghozzá úgy, hogy az érintettek, akik ehhez aligha járultak hozzá, a közzétett munkakörük alapján beazonosíthatók.

Morvay Péter:

Tisztelt Alelnök Úr!

Morvay Péter közgazdász, újságíró, műfordító vagyok. Egy kéréssel fordulok Önhöz.

...

Tisztelettel kérem, hogy a listáján a nevem mellett tüntesse fel: a Hit Gyülekezete tagja.

A közösségnek ugyanis 37 éve, 1987. június 13-a óta tagja vagyok.

Ezen a napon fogadtam el Megváltómnak Jézus Krisztust, és azt a bűnbocsánatot, amit az Úr Jézus az élete és vére által minden ember számára megszerzett a golgotai kereszten.

Alelnök Úr!

Ön egyetlen tényt említ velem kapcsolatban, azt, hogy „volt III/III-as ügynök”.

Igen, ez így volt.

Egyetemistaként, 1985. októbere és 1987. áprilisa között, 18 hónapon át kapcsolatban álltam a Belügyminisztérium III/III-as alosztályával.

Ficánkolnak a stílizált halas autókban a III/III-as besúgók és NER lovagok. Ennyi a véleményem a szektásokról!

Azt is megmutatjuk, hogy hányszor szerepelt a csatorna különböző műsoraiban:

- március 13. Egyenes Beszéd 
- március 19. ATV Start 
- április 8. Egyenes Beszéd 
- május 26. Heti Napló Sváby Andrással 
- május 31. Egyenes Beszéd 
- június 7. Egyenes Beszéd 
- június 10. Egyenes Beszéd

Igazmondó Júdás agresszív fellépéssel tolerálja, ha valaki nem akarja lecummantani mindjárt a bejárati ajtónál.

Kijelenthetjük Ervin felfedezettjéről, hogy antiszociális személyiségzavarai vannak?

Nem ez a lényeg! Egy 30%-os párttal nem teheti meg a hitgyüli, hogy hülyének nézi választóit!

Nem kedvelem MP-t, de azt kurva jól csinálja, hogy kétlábbal szál bele a hitgyülibe, az MTVA-ba! Ha Torro csak 10%-ban lenne ennyire harcias, akkor 2014-ben de legkésöbb 2018-ban leválthatta volna Orbánt. De Torro egy hülye pöcs.

(1) Személyes adat akkor kezelhető, ha
a) ahhoz az érintett hozzájárul, vagy
b) azt törvény vagy – törvény felhatalmazása alapján, az abban meghatározott körben – helyi önkormányzat rendelete elrendeli.

Értelmezésem alapján sem Magyarnak sem az ATV-nek nincs joga a másik fél engedélye nélkül a személyes adatnak minősülő híváslistákat összegyűjteni, rendszerezni, publikálni.

Te tényleg ennyire fogalmatlan vagy? Van egy ember, akinek a telefenszámát és a hívások időpontját elemezve (személyes adatok), előállítottak egy piros dossziét, amiben kimutatták, hogy Magyar Pétert nem hívták de valami más telefonszámot hívogattak...

Dévényi István - Kedves Mind!

Fogalmam sincs mit linkeltél, minden facebook domaint tiltok hosts fájlban. De jólvan akkor jelentsd fel őket ha szerinted jogsértés történt. Kiváncsi lennék az ügy kimenetelére, már ha egyáltalán eljut bármilyen hivatalig körberöhögések nélkül...

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

azon megy most a vita, hogy szabályoknak megfelelő módon derült-e ki éppen, hogy notórius hazudozó a piramis péter?

Tények:

  • Április 8-án szerepel az ATV-ben
  • Június 10-én szerepel az ATV-ben

Kérdés, hogy hazudott e Magyar arról hogy több mint 1 hónapig nem hívták be?

Június 10-én arra való hivatkozással behívták, hogy az eredményekről fogják kérdezni. Ekkor egy kérdést sem tettek fel a választási eredményekről, csapdába csalták és vádaskodni kezdtek, mondván "fejezze be a kutyakomédiát..."

Kérdés, hogy hazudott e Magyar arról hogy több mint 1 hónapig nem hívták be?

A kérdés az, hogy ha Magyar Péter nem hazudott volna, az ATV miért állítaná, hogy hazudott. Tehát vagy valamifajta összeesküvésről van szó az ATV részéről Magyar Péter ellen, vagy Magyar Péter hazudott. Occam borotvája...

:)

Olvasd el ezt, és minden tiszta lesz. A minta kirajzolódik szépen:

Többet írunk Magyar Péterről, mint Orbán Viktorról, de neki ez sem elég

Magyar Péter szándékosan csinálja ezt, egy bohóc, így tartja magát a porondon, mert egyébként azzal kellene előállnia, hogy MI A PROGRAM, de az sajna, NINCS.

Így marad a színjáték.

trey @ gépház

személyes adatnak minősülő híváslistákat összegyűjteni, rendszerezni, publikálni.
 

Szerintem amit az ATV közzétett az ebből a szempontból nem személyes adat.

Továbbá Igazmondó Júdás nyilvános vádjaira jött egy nyilvános válasz, amiből kiderült, hogy bizony hazudott a drága, amit agresszív, antiszociális viselkedésével próbál ellensúlyozni.

Vicces amikor vérgőzös mámorban beismered, hogy igazából nem az a lényeg, hogy kinek mi a programja, mit mond, szavahihető-e, mit épít, mik a céljai... Egy a lényeg, hogy üsse az ellenséget. Mindegy a kontextus, nem számít az előzmény, nincs mérce azon kívül, hogy az orosznak/a hitgyülinek/a patásorbánnak/stb. vesznie KELL.

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

az a helyzet, hogy a mostani ellenzeknel barmi jobb.

Remelem kitartanak addig, amig az ellenzek lecserelodik, aztan mehetnek a levesbe felolem.

 

A mostani ellenzek alkalmatlan barmire is. Kormanyvaltasra meg vegkepp.

Az embereknek ugy altalaban nincs bajuk a fidesszel, csak a mutyi es a korrupcio bassza a csoruket. Szerintem egy Fidesz minusz korrupcio kepes lenne levaltani ezt a korrupt bandat.

Es ez bizony nem a mostani ellenzek. Remelem a Tisza part lesz az, aztan jon egy uj felvonas uj szereplokkel.

 

Almodozni lehet. Hatha.

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

A népek többségének nem felel meg a fidesz, csak ugye ez nem elég egy kormányváltáshoz. Aki meg gondolkodik annak egy fiatalabb kevésbé propagandista kevésbé korrupt "Fidesz" lenne megfelelő. Az, hogy ez a Fidesz 2.0 a Fideszből vagy a Tiszából alakul ki az majdnem mindegy... Kell a megújulás a Magyar politikába. (és kell 2 nagy párt. Én mindig azt gondoltam, hogy a politikai berendezkedésünk előbb utóbb elhozza a 2 párt rendszert mert annyira nem kedvez a kis pártoknak)

55% nem a Fideszre szavazott EP listán. Ez a szavazók többsége. Rálátok közvetlenül közvéleménykutatásokra is. Hidd el a többségnek nem felel meg. Ezért kellett a kétfordulós ogy választást egyfordulósra alakítani, mert a második fordulóban (szinte) mindig kikapott a Fidesz.

Hagyjuk már ezt a koca-matekot! ~Másfélszer annyian szavaztak a Fideszre mint a mögötte kullogó második pártra, ami történetesen a Tisza. Bill Clinton anno 40% alatti eredménnyel lett az USA elnöke. Így működik a politika. 

Ezzel az erővel azt is mondhatjuk, hogy a szavazáson részt nem vevő választók meg annyira elégedettek a Fidesz kormányzásával, hogy feleslegesnek érzik a szavazáson való részvételt is. Úgyis jól megy minden. Akkor meg 70%+ támogatottsága van a Fidesznek. 

“Az ellenség keze betette a lábát”

🤣 A választás és a kampány nem erről szólt. Még "folytatjuk" sem volt. Fidesz vagy háborús halál volt a választék...

Ne tudd meg mennyi felmérésben részt vevő mondta egyszerre, hogy nem elégedett a kormány munkájával de a Fideszre szavaz. Szerintem ezt ők is tudták ezért volt a kampány olyan amilyen.

Szóval még a Fideszre szavazók sem biztos, hogy elégedettek. Aki még ilyen mozgósítás (1millió találkozás pl) után sem szavaz azt nem merném az elégedettséget sorolni...

Ne tudd meg mennyi felmérésben részt vevő mondta egyszerre, hogy nem elégedett a kormány munkájával de a Fideszre szavaz.

Irreleváns. Két kérdés van:

  1. Az elégedetlen elment szavazni?
  2. Ha szavazott, kire szavazott?

E kettő határozza meg a végeredményt.

 

ilyen mozgósítás (1millió találkozás pl)

?

:)

Korrupció: bárki bemegy a politikushoz egy kellően nagy Nokiás dobozzal és megkapja amit akar. Ennek egyetlen akadálya ha egy konkurense nagyobb Nokiás dobozzal már megelőzte. A Fidesz kormányzása alatt ha egy ismeretlen bizniszmen bemegy egy Nokiás dobozzal bilincsben fogja elvezetni a hatóság. A Fidesz számolta fel a korrupciót Magyarországon. Nem azért már grál lovagok lennének, hanem mert a korrupció politikai és nemzetbiztonsági kockázat. 

Ami a Fidesz világban dívik, hogy mindig a haveri kör kapja a jó tendereket az nem korrupció. Természetesen a haver támogatja a sportot, a Fidesznek tetsző kultúrszervezeteket, akár még a pártalapítványt is. De semmilyen tender után nem kell ilyet tennie. A Landsraadhoz való tartozás miatt kell adakozni is, a jó állami megbízások pedig jönnek mert a Landsraadhoz tartozol. De nincs ügyenként közvetlen kapcsolat. Átvitt értelemben erre mondja az ellenzék, hogy ez korrupció de valójában nem az. Ha erre is kiterjesztenénk a korrupció definícióját, akkor az Egyesült Államok lenne a korrupció félkontinensnyi élő szobra! 

“Az ellenség keze betette a lábát”

A fenét. Fel akarja emelni Viktornak, Lölönek+Andikának a kommunális adót 🤣🤣🤣

https://telex.hu/belfold/2024/06/11/kovacs-gergely-kutyapart-xii-kerulet-polgarmester-onkormanyzati-valasztas

Gulyás Márton azzal nyitott, hogy októbertől Kovács Orbán Viktor polgármestere lesz, amit a kutyapártos kiegészített azzal, hogy nemcsak a miniszterelnök, hanem Mészáros Lőrinc, Rogán Cecília, Tiborcz István és Csányi Sándor is a kerületben lakik. Kovács azt mondta, nincs szó arról, hogy őket külön szívassa, de számíthatnak arra, hogy megemelkedik a kommunális adójuk, mert az most nem igazán arányos. „Persze az nagyon szórakoztató lesz, ha Orbán eljön egy fogadóórámra” – mondta Kovács.

Pedig igen sok ügyet felgöngyölített és úgy néz ki maximális bizalmat szavaztak neki. Nemcsak ő nyert hanem a pártja is a kerületben.

Igen jó látlelet a leírása az önkormányzati ügyekről. Olyannak tűnik aki felelősséggel végzi a munkáját és jobbá teszi a kerületet.

A Turult amúgy a szoborparkba vitetné és nincs ellenére, hogy egy más stílusú emlékmű legyen a helyén.

Dunaharasztin lakom, nézd meg ezt a szobrot:

https://www.magyarhosok.hu/dunaharaszti/

 

A nép elsétál mellette, megnézi és továbbmegy. Az emberek fele azt sem tudja, hogy van ilyen a városban, nekem is 10 év kellett, hogy leessen, hogy van.

Az emberek másik fele meg valami madár izének nézi. A polgármester 20 éve ugyanaz, volt már DK-s, FIDESZ-es is, jelenleg független.

 

Ennek ellenére béke van: a németek szüreti báloznak, németül tanulnak a suliban, meg volt ám karácsonykor díszkivilágítás is 2022-ben.

Durva, mi? Ilyen reakciós polgármesterünk van, az energiaválság közepén karácsonyi dorbézolást csinált. Kemény.

 

Irígylem a XII. kerület problémáit, hogy van idejük neonáci újfasiszta kerecsensólymok üldözésére.

Az temető. A félhülye oroszok mindenkit a város közepén földeltek el. Max áthelyezni lehetne egy rendes temetőbe és megadni a végtiszteletet számukra.

A turul szobrot is át lehetne helyezni másik kerületbe, ahol nem kerecsensólyomra vadászik a városháza.

Ez a kézműves önfényező szöveg kábé olyan, mintha egy Linux advocat írta volna magáról: naponta, hétvégén is legalább 20 órát fórumozik és terjeszti az nyílt forrású igét. Bátran leolt reflexből minden corporate m$ trollt, akkor is ha nem teljesen érti a témát. Minden nyáron Linux tábort szervez, ahol a kiszemelt falu összes PC-jén lecserélik a window$okat linuxra, akkor is ha nem kéri aprajafalva népe. Majd játékokat telepítenek wine-on, hogy lássák a falu lakói a linux az egyetlen helyes, fényes jövőbe vezető út. - na meg eddig terjed a kompetenciaszint.

Szóval ennél kicsit többre lenne szükség egy kerület sikeres vezetéséhez. 

“Az ellenség keze betette a lábát”

...bosszút állnak a gaz turulon. a várakozások szerint szivárványos pad lesz a helyén

Menjenek a picsába a terület átrendezésével.

A Fakalapács is már megszűnt sajnos.

https://mandadb.hu/tetel/422312/Fakalapacs_borozo_Budapest_1980as_evek

A XII kerületi példa igen tanulságos: https://ketfarkukutya.mkkp.party/2024/01/30/mit-csinaltunk-eddig-a-xii-keruletben/

 

Ezt vegigolvastam. Le a kalappal. Igaz nem rajuk szavaztam, de ezekutan komolyan megfontolom. Ilyen komoly munkat egyik masik part se tett le az asztalra.

Barki hozhat peldat 1990-tol. Szerintem nem talal. Tenyleg megsuvegelendo.

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Még egyszer. Egy haldoklóba belerúgó nárcisztikus alak pártjára szavaztak. Negatív "érdemeit" még hosszan sorolhatnám Az sajnálatos, hogy közel 30%-nyi ilyen ember van. Az internet tömegesen termeli ki az emberi szemetet a lúzerekből. Viszont jó az esély arra, hogy sokan közülük meggondolják magukat miután megismerik Magyar Péter valódi természetét. 

“Az ellenség keze betette a lábát”

Igen. Orbánnal is ez történt. Addig festették patás ördögnek amíg erre immunissá nem váltak a népek. Felgyorsult világunkban MP ezt a szintet a propagandának köszönhetően nagyon hamar elérte. Orbánnál ez hoszabb ideig tartott míg eljött az immunitás.

Amúgy ez egy nagyon rossz dolog.

A kattintás elölről jövő pénzt ér abban a szakmában... Biztos, hogy kell hátulról jövő pénz hozzá?

Én ingyen kaptam a Fejér Megyei hírlapot. Minden nap benne volt (lehúzó cikkel). Ott tudjuk a hátulról jövő pénzt, de aki kattintásból él és talál egy kattintásgenerátort (MP) szerinted mi fog történni?

 

Itt is sokszor többször fordult elő MP mint az MKKP és KG. Volt pénz? 🤣🤣🤣

Ficánkolnak a stílizált halas autókban a III/III-as besúgók és NER lovagok. Ennyi a véleményem a szektásokról!

Nagyon vicces vagy

Az ateista pártállam állambiztonsági szerveinek egyik legfontosabb ellenfele az egyházi ellenzék, a különböző egyházakon belül vélelmezett ellenséges tevékenység volt. Ennek „elhárítására” intenzív tevékenységet folytatott, az ÁVH nyomdokain haladva, de változó módszerekkel, a III/III. Csoportfőnökség illetékes osztálya, a III/III-1. Osztály.

Az egyházak elleni fellépés általános méreteit illusztrálja egy 1968-as belügyminisztériumi összesítő jelentés, amely szerint az előző két évben összeesküvés, izgatás, egyesülési joggal való visszaélés miatt hét egyházi személyt ítéltek el, 76 főt rendőrhatósági figyelmeztetésben részesítettek, 24 esetben szabálysértési bírságot szabtak ki, 44 esetben pedig munkahelyi értesítést („szignalizációt”) alkalmaztak. Ez utóbbi következtében több pedagógust elbocsátottak. A két év alatt összesen 81 illegális egyházi csoportot (általában feloszlatott rendek, elsősorban a jezsuiták illegális összejöveteleit) számoltak fel.[5]

A hálózat nagyságát, kiterjedtségét jól jellemzi egy 1974. év végi állapotot tükröző összefoglaló, ami szerint a csoportfőnökség egyházi vonalon összesen 399 beszervezett ügynököt tartott nyilván, közülük 328 volt egyházi személy, a többiek világiak.[6]

https://hu.wikipedia.org/wiki/Bel%C3%BCgyminiszt%C3%A9rium_III/III._Cso…

--

Az egyházakhoz való hozzáállásod ismert. Te is az Állami Egyházügyi Hivatal jótét alkalmazottja voltál?

Amikor meglátok egy halacskát egy verdán hányingerem lesz.

Ez a jelentéstartalom vált ki belőled hányingert: "Jézus Krisztus Isten Fia a Megváltó"?

Tegyél fel egy banderista karszalagot vagy lengess azovos zászlót attól majd megnyugszik a gyomrod. Mondjuk normális embernek azoktól fordul fel.

Karácsony Gergely    371 466    47.53%
Vitézy Dávid             371 142    47.49%
Dr. Grundtner András  38 942      4.98%

Összességében többen szavaztak Karácsányon ellen.

A Mi Hazánknak vissza kellett volna lépnie, ezzel csak azt érték el:

- Karácsony győzött

- Kiderült, hogy BP-en kb. 40ezer szimpatizánsuk van ~5%

- Bp. egy libernyák balos város

Ki kellett volna próbálni adni egy lehetőséget Vitézynek, hogy mit tud kezdeni Bp. elbaszott közlekedésével.

For Whites Only meeting room!

Vitézynek minden lehetősége megvolt (még én is gondolkodtam hogy rá teszem a voksot), de ezt most rohadtul eltaktikázták.

Nem kellett volna a sunnyogás, ha felvállalja milyen színekben indul, talán még több esélye lett volna. De ráindították Szentkirályit, utolsó pillanatos visszalépése nem jött be, a Fidesz birkák sikeresen behúzták az érvénytelen szavazatokat.

sztem Tisza szektások - húzták az érvénytelent- mert nekik senki se jó - igaz, hogy NEM tudtak saját jelöltet állítani.

Itt kellett volna egyszer szakmai jelöltet támogatni és nem a politikát.

A jó polgármester szerintem csak független lehet:

- a napi döntésekben biztos van érdekellentét a párt és a városi érdek közt, ezt akkor tudja jól kezelni, hogy független és nem hat rá a pártfegyelem.

For Whites Only meeting room!

Azért az kis adalék a történethez, hogy személy szerint eszem ágában nem lett volna Szentkirályi, de ha ez állt volna szándékomban és nem tudtam volna a visszalépésről, én elhiszem, hogy benézhető. Legalábbis a választókörömben kb. úgy volt áthúzva valami alig látható vonallal, hogy akár papírhajtásnak is nézhettem volna hirtelen, sok képen amit láttam abszolút egyértelmű, de ez alapján én nem vagyok benne biztos, hogy mindenhol megfelelően volt jelezve.

Más: a fenti mandíner cikk egy vicc, hogy egyetlen szón lovagolnak- turncoat. Ennyit írt MP-ről a Guardian szagértője, a cikk többi része Orbán ekézés ezerrel, és még az a mondat is, ami MP-t megemlíti, rögtön egy olyan politico cikkre hivatkozik, aminek címe: "EPP welcomes Orbán’s former ally Magyar". A turncoat egyébként is közelebb van az áruló (gyk. mint valakit, valamit eláruló, átigazoló, stb) jelentéstartományához, mint ahogy magyarul használjuk a köpönyegforgató szavunkat valakinek a jellemére. Tehát bizonyos esetekben közel semleges jelentése van - mint itt is. Az EU nagyon is tapsol MP-nek, ne verjük át magunkat (vagy az olvasóinkat).

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Az áruló pejoratívabb mint a köpönyegforgató. 

"EU nagyon is tapsol MP-nek"
Az EU mint brüsszeli esztáblisment? Az EU mint az EU-ban tag országok lakói? Ez esetben el vagy tévedve, mert az átlag német, francia, stb azt sem tudja ki a franc az a Magyar Pétert. Orbán Viktort viszont azok akik egyáltalán komolyabban foglalkoznak EU társországok szintjén politikával istenítik Orbánt. 

“Az ellenség keze betette a lábát”

Csak példa volt, nem fogok belemenni teljes elemzésekbe mert nem vagyok kompetens benne, de néhány példa mondat:

"Hours before the film was screened at 3 Dollar Bill, a Brooklyn nightclub, a state court judge ruled that the prosecution’s star witness — Mr. Trump’s long-ago fixer and eventual turncoat Michael Cohen — could testify at the upcoming trial despite the former president’s objections."
"Garrick regroups, and is aided by a turncoat mercenary general who helps carry the day."
"There’s a turncoat in MI6 who’s out to expose the Charter."

A lényege annak amit írtam, hogy alapvetően nem jellemre vonatkozik a szó, és a pejoratív tartalma attól függ kinek az oldalán áll az író, és az a tény, hogy a hivatkozott cikkükben ez az egy szó van róla. Mandiner cikk címe pedig "nagy pofont kapott". EU párti véleménycikkekről és az azokat író elemzőkről volt szó.

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Szerintem Michael Cohen eléggé megbízhatatlan negatív karakter még demokrata szemmel is, mert bárkit bármikor elárul ha úgy fúj a szél. Más kérdés, hogy épp hasznos volt nekik. A mandiner cikk címe persze túlzott ahogy ma szokás, de lényegen nem változtat. Magyar Pétert nem fogadja egyöntetű lelkesedés az általa imádott nyugaton. Illetve azért sem ír sokat róla mert még nincs miről. Ha Magyar Péter önmagát adja, akkor nagy sikert a nyugati médiavilágban sem jósolok neki. Hamar meg fogják érezni a párhuzamot MP nárcisztikus, minden apróságra dühbe guruló természete, és mára mitikus gonosz ikonjává vált Adolf Hitler között. Ha ez az egész Magyar Péter részéről csak egy nagy politikai színdarab része, akkor felesleges mellé a ripacs Nagy Ervin mert százszor jobb színész nála ha ez csak szerep. 

“Az ellenség keze betette a lábát”

a napi döntésekben biztos van érdekellentét a párt és a városi érdek közt

Általánosságban a helyi és a "nagyobb" területi érdek között mindig van érdek ellentét: ez elmondható körzet - kerület, kerület - város, városi-országos, országos-regionális, regionális-szövetségi szintek között. /bp-i nézőpontú felsorolás/

Jó példa pl kormánypárt tekintetében Székesfehérvár arra, hogy felvállalták azt is amikor városi érdek vs országos politika találkozott. Persze ha valaki minden területen ellehetetleníti az együttműködést abból nem lesz se érdekképviselet se fejlődés. Kompromisszumokat, megegyezéseket kell kötni erről (kellene, hogy) szól(jon) a politika.

ez a te véleményed - amit semmivel nem indokoltál én írtam pár indokot.

Milyen fantáziában élsz, hogy egy Mi Hazánkos valaha polgármester lehet Budapesten?? Még kerületi se!

Ezt el kellett volna engedni nekik.

For Whites Only meeting room!

Mit kell ezen indokolni? Az MHM nem visszalépett, hanem versenyzett. Ennyi. Ha a budapestiek szopni akarnak, az MHM-nek nem feladata kivenni a szájukból a faszt. Az MHM kapott egy bizonyos értelemben releváns közvéleménykutatási-eredményt a támogatottságáról, és nem köpte szembe a választóit és a demokráciát. Amelyik MHM-szimpatizáns pl. nem akarta Karácsony Gergelyt főpolgármesternek, az szabadon élhetett a Vitézy Dávidra való szavazás jogával.

:)

most nem térek ki az altesti metafóráidra, de

én nem indulok el olyan versenyen, ahol esélyem sincs - elégetve ezzel a pénzeket, amit esélyesebb helyen pl. vidéken hozhatnak is valamit.

A politikát ésszel kéne játszani - nagyobb lenne az eredmény.

For Whites Only meeting room!

Azért van a választásnál előszűrés, hogy ne induljon Pista bácsi, akire kizárólag Sanyi fog szavazni.

Az MHM teljesítette a feltételeket, sikerült elég aláírást gyűjtenie ahhoz, hogy elinduljon. Élt a demokratikus jogával.

Ráadásul az 5%-ot majdnem meg is ugrotta.

 

Egyébként nem kampányolta szét az MHM Budapestet. Megjelent a válaszólapodon, volt lehetőséged rá X-elni.

 

Tudod mi a közpénzégetés? Amikor Szandika végigkampányolja a hónapot, tiktokol, meg miegymás, utána visszalép.

A sok majom meg Szandikára szavaz, azt lesz sok érvénytelen voks mellé. Mert ugye új szavazólapot nyomtatni nem fognak.

ezt mind értem és igaz is, csak nagyon frusztrál, hogy gelgő marad.

Pár nap és megnyugszom, továbbra se megyek a körúton beljebb - messze kerülöm a felfestett bicikli utakat és a büdös tömegközlekedést és várok még 5 évet a reményre.

Szandika:

- nincs - nem neveltek fel a FIDESZnél - egy esélyes indulót. Csak, azért indult Szandika, hogy ki lehessen pipálni.

For Whites Only meeting room!

Szentkirályi részben azért indult, hogy a ~fideszesek figyelmét fenntartsa. Fideszes jelölt hiányában pár százaléknyi szimpatizáns leszarta volna a főpolgármester-választást, nem követte volna a kampányidőszak eseményeit, és talán szavazni sem ment volna el.

:)

Régen 2 fordulós volt a választás. A régi rendszer szerint az MHM kiesett volna és lehetett volna Karigeri és Vitézy között voksolni a második körben.

Azóta változott a választójog és olcsóbb 1 fordulós lett.

 

A két rendszer más eredményt adhat, de mindkét forma demokratikus.

Azért változott mert: https://index.hu/belfold/2013/01/11/azert_lett_egyfordulos_a_valasztas_hogy_az_ellenzek_ne_nyerhessen/?token=64183caf3dea4e06a0c96c46455b92a4

Azért egyfordulós, hogy az ellenzék ne nyerhessen

 

Olcsósággal magyarázni két okból is fals:

 

A XII. kerületben ezzel a módszerrel választották ki Kovács Gergely-t (MKKP) az  ellenzéki előválasztáson. 

Lényegében semmi különbség egyfordulós és kétfordulós választás között.

Bárki megnézheti a közvéleménykutatásokat, azt fel lehet fogni első fordulónak is.

 

Akik a főpolgármester választáson Grundtner Andrásra szavaztak, tisztában voltak vele, hogy nem fog nyerni.

 

Semmi többlete nincs a kétfordulós választásnak. Max annyi, hogy Szandinak még a választás előtt vissza kellett lépnie.

Ebben az esetben pont lett volna értelme, mert akkor aki akarta volna behúzhatta volna Vitézyt vagy Karácsonyt is és akkor lehet nem lenne döntetlen hanem a Mi Hazánk szavazók döntöttek volna. Sőt akkor az Alexandrát sem kellett volna kihúzni és nem lennének ilyen problémák amik voltak.

Aki meg nyer több embernek felelne meg (még ha csak 2. preferenciaként is).

Szerinted én, mint MHM-es szavazó, szavaznék FIDESZ-es jelöltre?

 

A Tisza párt nem indult az önkormányzati választáson megyei listán, a szavazói pedig kisebb részben az MHM-re átszavaztak, nagyobb részben pedig nem szavaztak.

Nézd meg az adatokat. A baloldal ott is bukott, ahol nem volt Tisza. Nem teljesen átjárható a politikai paletta.

Te lehet nem de mások lehet, hogy igen. Sőt az is lehet, hogy az MHM-es jelölt is több szavazatot kapott volna mert lehet páran taktikáztak, hogy MHM-re szavazva (még ha az volt a legszimpatikusab jelölt is pl) úgyis elveszik a szavazatuk és inkább behúzták valamelyik másikat. (Az egyből többfordulós ezt azonnal megmutatta volna)

Elvileg az egyfordulós választás tudja azt, amit a kétfordulós, de ehhez a választópolgároknak több IQ kellene és itt valóban hibázik az új rendszer.

Például követniük kellene a közvéleménykutatásokat és azok segítségével szavazni.

Amikor Szandit 20k X-eli azután, hogy kiszállt a buliból, az sokmindent elárul a választópolgárok képességeiről.

Lényegében és valóságban is rengeteg különbség van. A példád alkalmatlan arra, hogy alátámassza az állításodat, mondok másikat. Egyelőre tekintsünk el attól, hogy újraszámolás vagy sem, fogadjuk el, hogy Karácsony több szavazatot kapott. Véleményem szerint kétfordulós választás esetén Vitézy nyert volna, ha Szentkirályi versenyben maradt volna.. Első fordulóban legtöbb szavazat ment volna Karácsonyra, második Vitézyre. Második fordulóban pedig a fideszes és MH szavazók biztos, hogy nem Vitézyre szavaztak volna.

most nem térek ki az altesti metafóráidra

Jól teszed. Szar reakciós chatbotnak itt van nekünk jakubovics (hogy csak a legordítóbbat említsem).

 

én nem indulok el olyan versenyen, ahol esélyem sincs - elégetve ezzel a pénzeket, amit esélyesebb helyen pl. vidéken hozhatnak is valamit.

Valahol el kell kezdeni az építkezést. Az MHM az alap lerakásával kezdte. Meglátjuk, mire megy vele.

 

A politikát ésszel kéne játszani - nagyobb lenne az eredmény.

Az emberekért és az országért kormányra/főpolgármesterségre kerülés nélkül is lehet dolgozni. Vagy más szemszögből: politikusként kormányra/főpolgármesterségre kerülés nélkül is sok pénzt lehet lopni.

:)

újra számolás oka:

Ha valaki Szentkirályi Alexandrát jelölte meg és Vitézy Dávidot is - attól még ÉRVÉNYES a szavazat Vitézy Dávidnak, mert Szentkirályi ki van húzva.

A választási törvényben lehet bárhová firkálni bármit a szavazólapon, csak a jelöltek neve előtti karikából csak EGYET szabad keresztbe húzott vonallal jelölni.

Ezt több szavazat számláló nem tudta és ezért lesz újra számolva.

For Whites Only meeting room!

ATV-botrány: feljelentették Magyar Pétert, a MÚOSZ elnöke szerint pedig törvénytelenséget követett el

A MÚOSZ elnöke, Kocsi Ilona véleményezte azt, hogy Magyar Péter listázta az ATV munkatársait egy Facebook-bejegyzésben. Egyben azt is közölte, hogy a szervezet alelnöke, Vicsek Ferenc nem hivatalos álláspontot ismertetett korábban, hanem csak a magánvéleményét. Mindeközben Magyar Péter egy újabb posztban ment neki az ATV-nek.

Arra a kérdésre, hogy mi az álláspontja a MÚOSZ-nak arról, amit a Tisza Párt alelnöke az ATV dolgozóiról írt, Kocsi Ilona azt mondta: 

Magyar Péter törvénytelenséget követhetett el azzal, hogy az ATV munkatársainak vallási hovatartozását nyilvánosságra hozta. 

[...]

Pszicho Peti kalandjai #34234 ^

trey @ gépház

Eldőlt: Vitézy Dávid újraszámlálást kér

[...]

A főpolgármester-jelölt kedden kora délután egy Facebook-posztban azt írta: „Csütörtökig lehet kezdeményezni a szavazatok újraszámlálását. Ezt meg fogjuk tenni.”

76-szor annyi érvénytelen szavazat született, mint amennyi a különbség köztünk Karácsony Gergellyel. Egy demokráciában az a minimum, ha ezután a szavazatokat újraszámolják, főleg, hogy számos rendszerszintű visszásságról kaptunk jelzést az érvénytelenné nyilvánított szavazatok kapcsán. Ezeket be fogjuk mutatni

trey @ gépház

Normális demokráciákban alapjáraton újra kellene számolni a közeli szavazatokat.

Ha leadnak 371 143 szavazatot Vitézyre és 371 467-ot Karigerire, nyilván újra kell számolni, hogy a népakarat győzzön, ne a számolási hiba.

Ugyanez a helyzet Győrben.

 

Sajnos egyes extrém műveltségű embereknek nehezükre esik felfogni, hogy a demokrácia pénzbe kerül és néha ezt ki kell fizetni.

Igazából tök egyszerű az egész, számolni kell szájtépés helyett.

Es ha fordul az eredmeny, de ugyanugy csak keves szavazattal, akkor megint ujraszamoljuk? Hany pontig kell menni, mondjuk aki 5-bol harom ujraszamlalast megnyer, az a polgi? :)

De hat amugy szamoljak, az nem baj, csak erted, akkor most Karigeri fog hisztizni, ha eppen o kapni ki 100 vokssal? Akkor megint szamolunk?

Szavazatszámlálásnál nem 0.00001% pontosságra törekszik senki, magyarul 1%-os hibát megengedhetsz. Ez normális.

Gondolom van rá protokoll, hogy hogyan kell számlálni.

 

Másodszorra másképpen számolsz, ami több energiát és kevesebb hibalehetőséget enged meg.

A cél, hogy az 1% hibából 0.01% hibát csinálj. Ennyi.

Ezt ertem, de hanyadik szamlalas lesz a "jo"? Tfh:

  A jelölt B jelölt
Rendes számlálás 20000 20010
1. újraszámlálás 20005 19999
2. újraszámlálás 20008 20006

Itt ki nyer? Ha jol remlik, az a szabaly, hogy ujraszamlalast nem lehet csak a szoros eredmeny miatt kerni, hanem valamilyen csalasgyanu kell. Vagy tevedek? Na mindegy. Fixen az utolso szamlalas eredmenye szamit, szoval amig valamelyik jeloltnek van barmi oka fellebbezni, addig szamolunk, es az utolso a hivatalos eredmeny? Vagy ketszer nem lehet ujraszamolni?

Ha jól tudom: (lehet nem, majd kiderül)

ujraszamlalast nem lehet csak a szoros eredmeny miatt kerni, hanem valamilyen csalasgyanu kell.

Igen. Én is így tudom. Az újraszámlálást azzal az indokkal kérik, hogy sok helyen azt a szavazócédulát is érvénytelen szavazatként számolták, ahol Vitézy és Szentkirályi volt egyszerre jelölve. Az egyértelmű eligazítás ellenére.

Úgy szól a szabály, hogy egyértelműen ki kell derülnie a választói akaratnak, ezért ha két indulót (jelöltet) ikszel be a szavazó, az érvénytelen.

Mivel Szentkirályi visszalépet, így Ő nem induló, nem jelölt, így ha valaki Szentkirályit és Vitézyt(vagy Karácsonyt) is beikszelte az érvényes szavazat, mivel csak egy indulót (jelöltet) választott ki a listáról (azaz a szavazata egyértelmű).

És tudnak róla, hogy ennek ellenére mégis nagyon sok szavazatot érvénytelenítettek emiatt.

Ezt írtam(tegnap délután fél hatkor:)). Tippem szerint az újra számolás után, jó ötezer (hogy egyértelmű legyek: >5000) szavazattal fog nyerni Vitézy.

Legfeljebb nem jön be. Ilyenkor kellene sörben fogadni. De helyben szerintem kevés fogadópartner van, messze meg nem megyek. Egy sört ilyenre bármikor (bár most hideg lett, így nem fog olyan jól esni) bevállalok.

 

 

Szerk:

Várom, mikor fognak egyesek azzal jönni, hogy az a szemét patás, erre (is) számított , mikor visszaléptette Szentkirályit. S milyen tisztességtelen már.

Annyit biztos segít, hogy most nem hajnal 3-4 felé kelt emberek fognak számolni este 10-11-kor.

Két dolgot eléggé adnék, ha sikerülne megváltoztatni rövidtávon:

  • szavazzunk szombaton
  • lehessen jelölő-szervezetenként 2-nál több embert delegálni 1-1 szszb-be, s az egyszerre a szavazóhelyiségben bentlévők száma legyen max 2 / delegáló.

Utóbbira: én tök szívesen beslattyognék este 18:30-kor, hogy akkor jövök számolni, s váltom a Marika-nénit, aki egy átlagos napon is 4:30-kor kel, s egész nap odafigyelt arra, hogy egy ember egy szavazólapot kapjon.

Egy időközin számoltam valamikor sokéve, sokkal egyszerűbb volt, mint a most hétvégi nap (pl.: csak egy szavazólap volt, nem öt), de azért a nap végére így is kikészültem. Nem lenne baj akár még az sem, ha legalább 18:30-kor az önkori által delegált, fizetett embereket is leváltaná az állam, hogy a számolásban friss emberek vegyeken részt (még ha az önkéntes számlálóknak kötelezővé tenni nem is lehet).

"Egy időközin számoltam valamikor sokéve, sokkal egyszerűbb volt, mint a most hétvégi nap (pl.: csak egy szavazólap volt, nem öt),"

most nemzetiségi választás is volt, tehát nem csak 5 szavazólap volt, hanem egész nap lehetett figyelni, hogy az az ember, aki jön, rajta van-e a nemzetiségi listán (mert lehet, hogy az adott körzetben csak mondjuk 3 ilyen ember van) és nem elfelejteni, hogy neki még plusz szavazólapot is kell adni, amit persze tök más folyamat szerinte kell kezelni.

Ezt nem panaszként írom, nem vitatkozva, csak még egy plusz érdekesség.

 

Annyit még ehhez, hogy amikor én voltam szavazatszámláló, nem vettem észre, hogy problémát okozott az embereknek azt, hogy ilyen hosszú ideig tart a dolog (de nem tudok persze általánosítani). Amikor bezártuk a szavazóhelyiséget és elkezdődött maga a számolás, akkor mindenki friss és felpörgött lett, de ismétlem, ezzel nem érvelni szeretnék, csak mint egy nem reprezentatív megjegyzést tettem

Normális demokráciákban alapjáraton újra kellene számolni a közeli szavazatokat.

A szavazatok száma nem csak úgy hasraütésre kerül be a jegyzőkönyvekbe. Már a számolás során ellenőrzik hogy stimmel-e, értsd: már eleve újra vannak számolva.

Ezért csak akkor van értelme az újraszámolásnak, ha konkrét jogsértés merül fel.

Újra számolás egyik oka lehet:

- Újpesten NEM áthúzták a visszalépőt, hanem egy vékony vízszintes vonallal jelölték, ami hajtásnak is vélelmezhető.

és itt többszöröse volt az érvénytelen szavazatok száma, mint a többi kerület átlaga.

Nem tudom, de a törvényben benne van, hogy egyértelműen áthúzással kell jelölni.

Ha a bíróságon is meg támadják és helyt adnak meg lesz ismételve a polgármester választás ?

For Whites Only meeting room!

Ha ezt tudták volna előre Rogánék, akkor bejelentenek még 400 venezuelait az I. kerületi idősek otthonába (az eddigi 800 mellé :-O)!  Az anyókák meg majd jobban összehuzzák magukat - hát nem kibirják a választásig? 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Ők húzták át. Már ki volt ugye nyomtatva milliós nagyságrendben. Nem nyomták újból 2 nap alatt. Hanem a szszb szépen áthúzta, mielött kiadták volna a választónak. 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Egy ismerősöm is elment számlálónak. Az egész ismeretsége szerint nem tud számolni, pedig ez a szakmája.

A rokona szerint, ha ő számolt, akkor semmi kétség: Dézsi nyert

😆😆😆😆

Amikor a legközelebb állók így nyilatkoznak rólad ... 🤭

trey @ gépház

újra számolás oka:

Ha valaki Szentkirályi Alexandrát jelölte meg és Vitézy Dávidot is - attól még ÉRVÉNYES a szavazat Vitézy Dávidnak, mert Szentkirályi ki van húzva (visszalépett).

A választási törvényben lehet bárhová firkálni bármit a szavazólapon, csak a jelöltek neve előtti karikából csak EGYET szabad keresztbe húzott vonallal jelölni - pontot pl. lehet belerakni.

Ezt több szavazat számláló nem tudta és ezért lesz újra számolva.

1000-es mennyiségben lehet az így rosszul minősített szavazó lap.

For Whites Only meeting room!

Ha valaki Szentkirályi Alexandrát jelölte meg és Vitézy Dávidot is - attól még ÉRVÉNYES a szavazat Vitézy Dávidnak, mert Szentkirályi ki van húzva (visszalépett).

Szerintem azt is számoljátok oda Vitézynek amit csak Szentkirályinak húztak be, meg azt is amit nem húztak be sehova, mert azok meg a Fideszre szavaztak! :D :D :D

Az erőlködéstől beszartok!

Érdekes, amit mondasz.

Nekem mesélte egy választási bizottsági tag, hogy valaki mindig szavazásnál ráírta még a lapra, hogy hajrá Fidesz és mindig érvénytelenítették évről évre.

Hivatalosan 1 X-et raksz, mást nem. Nem firkálhatod össze tetszőlegesen a szavazólapot.

 

Hiába van kihúzva Szandika, az a szavazólap része. Tehát simán érvényteleníthető az egész, akkor is, ha Szandika csak dísznek van ott.

Ahogy a történtek után kiokosítottuk magunkat, már tudjuk az a szavazat is érvényes volt.

Mondd meg a választási bizottsági tag ismerősödnek, jó lenne, ha elolvasná az erről szóló törvényt, mielőtt valaki szándékos választási csalással vádolja meg.

193. § (1) Érvénytelen a szavazólap, amely

a) nincs ellátva a hivatalos bélyegzőlenyomattal,

b) a törvényben meghatározottnál több szavazatot tartalmaz, vagy

c) nem tartalmaz érvényes szavazatot.

(2) Érvénytelen az a szavazat, amelyet

a) nem a 186. § (2) bekezdése szerint adtak le,

b) kiesett jelöltre, listára adtak le.

(3) A szavazat érvényességét – ha az egyéb feltételeknek megfelel – nem érinti, ha a szavazólapon a (2) bekezdés szerint érvénytelen szavazat is szerepel, vagy ha a szavazólapon bármilyen megjegyzést tettek, például a jelöltek, listák sorrendjét megváltoztatták, a jelölt nevét, listát kihúzták, nevet, listát hozzáírtak.

 

S ez egy 2013 törvény szóval lett volna ideje megismerni, mielőtt bizottsági tagként dönt az érvényes, nem érvényes kérdésről.

Persze lehet, hogy csak a "hajrá fidesz" csípte a szemét.

 

Mielőtt belekötne valaki, itt a az ominózus  186.§

186. § (1) Érvényesen szavazni csak a hivatalos szavazólapon szereplő jelöltre, listára lehet.

(2) Érvényesen szavazni a jelölt neve melletti, illetve lista neve feletti körbe tollal írt két, egymást metsző vonallal lehet.

 

Neki minden témában előkerül egy ismerőse, aki elmesélte neki {lelbeszélő költemény helye}… legyen szó választásról, agysebészetről, űrkutatásról. Amikor a hozzá hasonló lóditó úgy kezdi, hogy ‘mesélte egy ismerősöm’ akkor biztosak lehetünk benne, hogy kamuzik… 

Egyébként ha a hülye fidesz szó felírásakor a rendes szavazat ixe mellett egy másik körben is metszi egymást két vonal (pl az y betűnél kicsit hosszabbra húzza a bal oldalt és két metsző vonal alakul ki), akkor az tényleg érvénytelen. De persze értem, hogy nem erről volt szó de reménykedjünk, hogy az illetőnek csak nagy a szája és hazudik.

Már csak azért is, mert nem tűnik életszerűnek, hogy az ilyen eseteket a többi jelenlévő hagyja. Ugyanis az érvénytelen szavazólapokat még a "normál" kategorizálás után egyesével át kell nézni közösen is és külön jegyzőkönyvezni. Szóval ez a sztori egy nagy kamu.

 

De ettől még Karácsony esetében előfordulhatnak rosszul értékelt szavazatok, aminek a számából lehet következtetni, hogy mi lehetett a hiba oka. De őszintén ha nem csak pár darab benézés lesz, akkor én itt csak egy esetleges rossz szervezésre, tájékoztatásra tudok gondolni, mert a választás szervezőjének (belügyminisztérium) az a feladata, hogy ilyen problémák ne legyenek

Én most nem voltam szavazatszámláló (de már előtte kétszer igen, szóval picit képben vagyok) de a tapasztalatom szerint a múltban is előfordultak olyan esetek, amikor a választás szervezője nem precíz információkkal látta el a szavazatszámlálókat (és tulajdonképpen csak a szerencsén múlt, hogy nem volt jelentősége). Ha az, amit itt Vitézy állít igaz, akkor az ultragáz és akár még a választás megismétléséhez is vezethet:

 

 

Az NVI kézikönyvében, amit a szavazatszámlálási bizottságok részére adtak ki, a törvényt tévesen értelmezve írják le, hogy érvénytelennek kell nyilvánítani azt a szavazólapot, amelyen kieső jelölt melletti körben szerepel az „x” vagy „+” jel. A választás délutánján a Fővárosi Választási Iroda is kiadott egy ezzel ellentétes értelmezést, amelyben leírták, hogy a Szentkirályira adott szavazatok mindenképpen érvénytelenek a választási eljárásról szóló törvény 193. §. (2) bekezdése értelmében, azonban ha az így leadott érvénytelen szavazaton kívül más főpolgármester-jelöltre adott szabályos szavazat is található, akkor a 193. § (3) alapján a másik jelöltre leadott szavazat érvényesnek minősül.

– Ez azonban információink szerint nem minden szavazókörhöz jutott el, mert egyes helyeken ezt érvényesnek, máshol érvénytelennek könyvelték el – jelentette ki Merker Dávid, aki szerint akár ezres nagyságrendben lehetnek ilyen érvénytelennek minősített szavazatok, amelyek érvényessége esetén megfordulhatna a választási eredmény, ezért szeretnének újraszámolást kérni, ennnek érdekében meg fogják támadni a Fővárosi Választási Bizottság által kihirdetett választási eredményt.

 

https://168.hu/itthon/vitezy-david-karacsony-gergely-fopolgarmester-sza…

 

Egyébként "ismerős ismerősének az ismerőse", aki most szavazatszámláló volt is mesélt olyat, ami arra utal, hogy ennek a sztorinak bizony van alapja.

Ha megnézem az idézett NVI választási füzetet (https://www.valasztas.hu/valasztasi-fuzetek, https://www.valasztas.hu/documents/20182/305771/4+VF_f%C3%BCzet+SZSZB_f…), akkor ott a 69. oldalon van arra utalás, ami alapján Vitézy első állítása igaznak tűnik (nem vagyok jogász ezért írom, hogy "tűnik"), a másodikról nincs pontos információm, hiszen nem voltam most szavazatszámláló. De ez alapján ez simán lehet ultragáz helyzet.

Én nem fogom bánni, ha Vitézy nyer, de vazze ez akkor is szégyen lenne.

És kérdés, hogy a jogászok mit szólnak majd ehhez meg van-e olyan szabály, törvény, amit mi dilettánsok nem tudunk. Az viszont szerencse, hogy a beiktatás úgy is csak ősszel lenne, szóval még egy ideig el lehet ezen molyolni

Most ez alapján a szabály alapján (a törvénynek megfelelően) számolják újra, ez alapján szinte biztos, hogy a Vitézy fog nyerni. Az hogy utána mi lesz, van-e még jogorvoslat, fogalmam sincs:

 

 

ahol a kiesett jelölt – a voksolás előtt két nappal visszalépett Fidesz–KDNP-s Szentkirályi Alexandra – mellett egy másik jelöltre szabályos szavazatot adtak le, ott azt érvényesnek kell tekinteni.

https://hvg.hu/itthon/20240613_penteken-szamoljak-ujra-a-fopolgarmester…

 

 

Búcsúzzon el mindenki Gergőtől! :-)

Azt nem tudjuk, hogy hányan, de bizonyosan voltak ilyenek és mindegy, hogy melyik jelölt volt a Szentkirályi mellett beixelve, szóval ne provokálj :-)

 

Az általam említett "ismerős, ismerősének az ismerőse" is mondott ilyen esetet, amit ők a szavazatszámláláskor - hibásan -  érvénytelennek vettek - ha jól értem - a nekik adott útmutatásnak viszont megfelelően.

 

Meglátjuk, holnap kiderül. Aztán meglátjuk, lesz-e jogászkodás.

 

Mindenesetre ha így lenne, akkor egy normális országban (mi nem vagyunk az), minimum az NVI elnöke lemond, felmentik és a belügyminiszter pozíciója is megkérdőjeleződik. Nálunk az lesz, hogy az M1-en elmondják, hogy budapestiek csaltak és Brüsszel/Soros/Gyurcsány mindennel megpróbálkozott, de a BÉKE nyert. Ez egyébként egy szép példája annak, hogy az illiberális rendszerben nem cél, hogy a dolgok jobbak legyenek, nekünk jó az, ha alkalmatlanok ezek az emberek, csak jól nyalják a seggeket.

 

Viszont 26-ban szerintem ez a Gyurcsányos érv már kevés lesz, mert nem lesz Gyurcsány és a Messiást nem sikerül összegyurcsányozni. Meglátjuk, Rogánék mit talának ki.

Sőt, minden fideszes lemond, hiszen van erkölcsi alapja, és csak és kizárólag fajtiszta balosokat választunk meg újra, akik adót csalnak, hazát árulnak, lopnak, sikkasztanak, zsidóznak, stb, de le nem mondanak, hiszen ők nem csináltak semmi rosszat. Ez ilyen, a balos nem mond le mert csak.

hup.hu##article[data-comment-user-id="16401"]

hup.hu##article[data-comment-user-id="4199"]

Szerkesztve: 2024. 06. 11., k – 21:01

 

Hát gondolom, igen, én nem tudom, egyébként most hallottam elsőnek ezeket, tehát nem volt időm ezekkel foglalkozni.

„Az összeomlás elkerülhetetlen, a katasztrófa valószínű, a kihalás lehetséges.” (Jem Bendell)

Mikor kezdödik a nagy újraszámolás?

Pintér Bence, győri polgármester:

  • 440 szavazattal nyert
  • 14 Fidesz képviselővel néz farkasszemet 3 saját ember

Egy érdekes adat az EP választásról:

- FIDESZ:                         2,040,828 szavazat

- Ellenzék összesen:      2,505,479 szavazat

Az első választás volt, ahol az ellenzékre többen szavaztak, mint a FIDESZ-re 460.000 emberrel.

Más ellenzékszerkezet mellett kikaphattak volna.

Az első választás volt, ahol az ellenzékre többen szavaztak, mint a FIDESZ-re 460.000 emberrel.

https://hu.wikipedia.org/wiki/2014-es_magyarorsz%C3%A1gi_orsz%C3%A1ggy%…

csak a top4 nemfideszt összeadva nem stimmel a matekod, és akkor a futottak még pártokat nem is számoltam mellé:

((1289311+1017550+268840+28260)−2142142) = 461819

legalább aki képes két számot kivonni egymásból, ne kábítsa már magát az éppen aktuális győztespropagandával...

Szerkesztve: 2024. 06. 13., cs – 07:50

Na, Karácsony már beremegett ... Fideszt emleget. Balfasz, teszetosza  .... sajtónyilvános lesz az újraszámolás.

trey @ gépház

Egyik jelöltért sem rajongok, ugyanakkor egyáltalán nem antidemokratikus újraszámolni az érvénytelen szavazatokat.

Az sem biztos, hogy Vitézy nyerni fog az újraszámolás után.

 

Szóval szokni kellene a demokráciát ebben az országban, mert eléggé deficites mostanság.

 

Karácsony nyilatkozata:

Most olyan fideszes választási delegáltak nyilatkozata alapján akarja újraszámoltatni az érvénytelen szavazatokat, akik vasárnap még az aláírásukkal tanúsították, hogy azok valóban érvénytelenek. Ezek a »bizonyítékok«, amelyekről az egy óra alatt összehívott fideszes többségű választási bizottság dönt. Ugye, hogy tisztul a kép?

 

Nem kicseszés újraszámolni a szavazatokat, hanem normális. A választás napján könnyen átsiklottak a necces szavazatokon, de miután szoros lett a helyzet, majd jobban átnézik.

Szandi komplett zűrzavart okozott a hülyeségével, aztán most ez van.

"Szandi komplett zűrzavart okozott a hülyeségével, aztán most ez van"

Nem. Ez nem Szandi sara és nem is Orbáné, aki visszaléptette Rogán információi alapján. Szandinak joga van visszalépni, Orbánnak joga van visszaléptetni, csak ilyenektől már elszoktunk. Régen még a kisgazdákkal is volt ilyen, hogy az utolsó pillanatban tömegesen visszaléptek.

 

Ha jól értem, a szavazatszámlálók helytelen/ellentmondásos utasítást kaptak, a felelős az, aki nem tudta biztosítani, hogy a szavazás problémamentesen menjen. A választások problémamentességéért legmagasabb szinten a Belügyminisztérium felel, lejjebb meg a Nemzeti és Fővárosi Választási Iroda.

 

Az még egy kérdés, hogy jogilag megáll-e az újraszámlálás indoklása, ezt meglátjuk (úgy értem, hogy tudom, hogy lesz újraszámlálás, de itt még lehetnek jogi kanyarok).

Azért arra kiváncsi lennék, hogy miért adták be titokban a szavazás megismétlésére irányuló kérelmet? Így jogilag kizárták, hogy Karácsony új szavazást kérjen. Miért akar Vitézy "csak" érvénytelen szavazólapokat számoltatni? Fél hogy rohadtúl kikapna a "választási átbaszásszlalomozás" után? Mocskos egy ember ez a Dávid is, igazi Fidesz fióka!

Szerintem a helyzet egyszerű:

 

1. Aki a legtöbb szavazatot kapja, az legyen a főpolgi

2. Ha az 1-es pont valami hiba miatt csak hercehurcával derül ki, akkor aki ezért felelős, azt vonják felelősségre

 

A fidesz mocskos egy párt, szerintem a legkárosabb jelenség a rendszerváltás óta. Ez egy pillanatra sem kérdés. De:

Volt, de Budapesten e két jelölt között nem a fidesz hazug, propaganda kampánya döntött, emiatt én elfogadom, amit a budapestiek döntenek. Lehet, hogy hibásan, lehet hogy nem. Lehet, hogy a Vitézy egy fidesz vakond. De a Karácsony meg lapaktált a DK-val egy olyan pillanatban, amikor ezt már jogosan látják hibának az emberek. Óriásit hibázott és ha ennek következménye lesz, vállalnia kell. Mondom ezt úgy, hogy én is rá szavaztam, befogtam az orrom, de rá szavaztam.

A főpolgármester szerint az újraszámolás tisztasága csak akkor lenne biztosított, ha legalább a kötegek bontatlanul érkeznek be a Nemzeti Választási Irodába. Ezzel szemben tudunk olyan kerületről, ahol a Nemzeti Választási Iroda utasítására hivatkozva felbontották helyben a köteget, és csak a szavazólapokat küldik be egy borítékban az NVI-hez.

https://telex.hu/belfold/2024/06/13/karacsony-gergely-ujraszamolas-vite…

 

Nem tudom, hogy ezek igazak-e vagy csak a Geri tolja a sódert, de ha igaz, akkor ez elég furcsa hibának tűnik és innentől már tényleg meg van a lehetősége a szavazatok kompromittálódásának. A kötelegés leegyszerűsítve azt jelenti, hogy a szavazólapokat kötegelő "madzaggal" összekötik és a számlálók mind aláírják úgy abból kivenni, berakni ne lehessen. Ennek felbontása olyan, mintha egy website-nál belenyúlna valaki valamelyik titkosítási pontba, onnantól már bármit lehet csinálni.

 

Ez még akkor is gáz, ha nem a visszaélés szándékával, hanem tudatlanság miatt bontották meg a kötegelést. De meglátjuk, mi lesz a vége vagy más módon biztosították a szavazatok sértetlenségét.

 

Az viszont, hogy Karácsony azzal agitál a most 4 órai sajtótájékoztatón, hogy ismételjék meg a szavazást, arra utal, hogy már a vesztét érzi.

Az is baj persze, hogy a fidesz annyira alja módokat mutatott be eddig, hogy bennük bízni nem lehet, sajnos.

Azt sem értem, hogy miért nem a leplombált urnákat kérték be, miért szedették ki a szavazólapokat bár ennek végül is lehet sima logisztikai oka, most úgy is csak az érvényteleneket akarják megszámolni. Ezt elfogadom. :-)

Várjuk meg még, mi lesz! Mert lehet kamu is, de ha igaz, akkor gondolom, van tanú és valami jogorvoslat, bár öszintén szólva nem csodálkoznék, ha valami szavazással lesöpörnék a jogorvoslat lehetőségét bár ha így lenne, az önmagában árulkodó lenne.

Az urna plombájának megbontása nem probléma, mert a szavazatok a kötelegésnél még külön plombálva vannak és a plombát úgy kell aláírni minden szavazatszámláló tagnak, hogy ha leszedik a plombát, akkor annak nyoma legyen (a papír plecsnit és azt a papírt is átfedve aláírják, amin a plomba plecsni van).

A jegyzőkönyvben benne van, hogy hány darab ilyen szavazat van. A jegyzőkönyvet szintén mindegyik szavazatszámláló aláírja.

 

A probléma az lenne, ha a kötegelést megbontják, mert onnantól már lehet cserélgetni, átírni a lapokat.

A kötegelést úgy képzeld el, mintha 100 A4-es lapot nemzeti színű madzaggal összevissza összekötözöl hogy egyben maradjon és kívülről ne lehessen beleírni (nem emlékszem, hogy boríték ilyenkor kell-e), majd azt papír plombával ezerszer leragasztgatod és a plombákat átfedéssel aláírja mindenki. Ha az jól meg van csinálva, akkor oda nem lehet benyúlni

igen, igen, én is ezt írtam. Illetve:

 

„Ez hitelesítési célt szolgál, hogy amit összekötegelnek, abból ne lehessen kivenni vagy betenni szavazólapot.”Ha ezeket valóban megbontották, és nyitott borítékban szállították át az NVB-be, az valóban jogsértő. Azt is bizonyítania kell Karácsonynak, hogy így szállították a szavazólapokat, ahogy azt is, hogy ezekbe belepiszkáltak vagy sem, amire szintén tett utalást.

 

https://444.hu/2024/06/13/ha-lesz-is-uj-valasztas-budapesten-azon-nem-i…

 

plusz van még pár scenario a linken. plusz

Az NVI közleménye szerint a főpolgármester-választáson leadott érvénytelen szavazólapok zárt borítékban, a zárásnál aláírással ellátva, sértetlenül megérkeztek az NVI-hez, ahol elzárták azokat.

Ha ez igaz, akkor Karácsony nem mond igazat (esetleg még az lehet, hogy a kavarodás oka lehet, hogy az egyik szavazókörben nem rakták külön az érvénytelen szavazatokat, de a valószínűbb, hogy Karácsony kavar/zavart kelt vagy már pontatlan/nem megbízható információt kapott, amit persze most nem csekkelt le túl gondosan)

Egyelőre úgy néz ki, hogy a Karácsonynak több szavazata lett az érvénytelenek újraszámolása után is tehát 41-gyel legyőzte Vitézyt. Mindjárt szavaznak róla, hogy ez akkor végleges-e.

VISZONT:

Most elhangzott az NVB ülésén (hivatalos embertől, tehát nem karácsony fantazmagóriaként), hogy igen, voltak megbontott kötegek.

 

Ami szégyen, ezzel a választás kompromittálódott. Nem állítom, hogy ez befolyásolta a végeredményt, de ez így szégyen.

(ha megfelelő felügyelettel történt, akkor) az urna felbontás nem probléma, mert a kötegelésen lévő pecsét véd még. Ha a kötegelést megbontják az tényleg probléma, de erre tudtommal nincs még bizonyíték.

 

A jelölt visszaléptetésre szerintem jogilag sem lehet hivatkozni de egyébként sem. Joga volt a fidesznek visszalépnie, régebben is volt ilyen, ahogy írtam, amikor a Torgyánék tömegesen(!) visszaléptek az utolsó pillanatban.

Nem gondolom, hogy tökéletes a rendszer, de egyszer abba kell hagyni a számolást, különben végtelen ciklus lenne, ráadásul lehetőséget adna rá, hogy kihasználják a rendszer ezen gyengeségét, visszaélve vele. A tökéletes megoldást én sem tudom és az is tuti, hogy még(?) nem is ismerjük az összes dolgot, ami számíthat.

 

Amiben biztos vagyok: önmagában a visszalépés miatt nem lehet újraszámoltatni, az teljesen indokolatlan és káros lenne, de szerintem ilyen nem merülhet fel komolyan, aki ilyennel érvel, az vagy nem érti ennek a jelentőségét vagy szándékosan megtéveszi az embereket ezzel kapcsolatban valami érdekből.

Még a múltkori választások miatt bent vagyok szavazatszámlálós face csoportban, ahol kérdezték, hogy ki hogy kezelte azt az esetet, ha Vitézy ÉS az ásványvizes is be volt ixelve és kivétel nélkül mindenki azt írta, hogy az ilyeneket a Vitézynek érvényes szavazatként számolták. Lehet, hogy mindenkinél így volt, de persze lehet, hogy akik rosszul számolták, azok most inkább nem szólnak. Több helyen odaírták azt is, hogy mikor és hogy értesítették a jegyzőkönyvvezetőt erről a HVI-tól.

(ennek ellent mond, amit más csatornán keresztül hallottam, hogy ott bizony volt, hogy az ilyet érvénytelennek vették)

(a jegyzőkönyvvezető nem a pártok által delegált, hanem ilyen szempontból független, hivatalos személy, asszem a HVI (helyi választási iroda) delegálja és a feladata, hogy az összes szabályt tudja és biztosítsa, hogy minden a szabályoknak megfelelően történjen)

+1

Ezt mondtam napok óta. Magának Karácsonynak kellett volna kezdeményeznie a számlálást. #legitimáció #hanincsmitőlfélni #demokrácia #stb.

Szandi komplett zűrzavart okozott a hülyeségével, aztán most ez van.

Sikeresen elvégezte politikusi feladatát.

trey @ gépház

Szakmájából adódóan nem kellene annyira ismernie, de képviselőként lehet nem ez az első törvény amit látott. Ott illene ismerni. Amúgy meg általános műveltség... (a mindennapi életben is találkozik az ember törvényekkel és nem baj ha el tudja olvasni a számukat 😉)

Szerkesztve: 2024. 06. 13., cs – 15:57

Íme Vitézy Vakond Dávid exBKK, exközlekedésiállamtitkár eddigi eredményekből kivette a maga részét, most küzd mint malacajégen, hogy tova zülessze Budapestet. :) Na nem mintha Karácsony jobb lenne, de talán nem annyira éhes mint vakonddávid…

Karácsony Gergely rendkívüli bejelentést tett, a főpolgármester-választás megismétlését kéri

🍿

Vitézy:

Karácsony Gergely mai sajtótájékoztatója gyakorlatilag arról szólt, hogy addig kell új választásokat kiírni, ameddig ő azt meg nem nyeri. Csak az a jó választási eredmény, ahol ő a győztes. Szerintem ez minden, csak nem egy demokrata hozzáállása.

Hozzátette: „A választás vasárnap megtörtént, végre abban kellene tisztán látni, hogy ki nyerte. Ezt a választást Karácsony Gergely rendezte, a Főváros szervezte, minden rendszerszintű eljárási hiba és szabálytalanság a főpolgármester felelőssége. Karácsony Gergelytől jóval több szerénységre számítanék, ha már Budapest köztársaságban egy főpolgármester-választást se sikerült megszerveznie fennakadások nélkül”.

Vitézy Dávid arra is kitért, hogy szeretné csökkenteni „a feszültséget és a bizonytalanságot ebben a nehéz helyzetben, amibe Budapest került”. Ezt követően kritikával illette a választást lebonyolító fővárosi intézményeket.

🍿

trey @ gépház

Megállapította a főpolgármester-választás eredményét a Fővárosi Választási Bizottság (FVB) hétfői ülésén.

Minden megyében és a fővárosban területi választási iroda működik.

A területi választási iroda vezetője a megyei önkormányzat jegyzője, illetve a fővárosi önkormányzat főjegyzője.

 

nem volt "országos választás" a budapesti főpolgármester megválasztásánál

A Mihazánkbak követelnie kéne a parlament feloszlatását és előrehozott választásokat tartani. A MHM -nak jelenleg fele annyi képviselője van a parlamentben mint a vasárnapi választások alapján felhatalmazása van. A nép szuverenitás súlyosan sérül a jelenlegi helyzetben, gyakorlatilag valódi támogatottság nélküli képviselők ülnek a parlamentben. A minta Macron, aki Vasárnap feloszlatta s nemzetgyűlést.

követelheted te is blogban, csak tedd ki a [pol] prefixet majd, köszi

 

>> gyakorlatilag valódi támogatottság* nélküli képviselők ülnek a parlamentben

amióta "párbeszéd", "momentum" és egyéb kullancsfajok léteznek, ez sajnos mindig így volt

 

*: társadalmi, nem "szponzori"

Dolgozhat a migrénkarika most Karácsony fülében :)

trey @ gépház

Szerkesztve: 2024. 06. 14., p – 08:56

Újraszámlálás jöhet Győrben is, Dézsi Csaba András fellebbezett

[...]

Azért mondom, hogy úgy tűnik, mert újra fogjuk számoltatni a szavazatokat, hiszen négyszáz szavazat különbség nem tűnik kevésnek, viszont 900 szavazócédulát érvénytelennek nyilvánítottak. Meg kell nézni, mi lehet ennek a hátterében.

[...]

Így helyes egy demokráciában.

trey @ gépház

Azért ebben nem vagyok biztos, hogy jogos. Egyrészt tudtommal konkrét kifogás kell, bemondásra nem lehet újraszámoltatni, azért a demokráciát felborítaná, ha a második helyezett mindig újraszámoltatna...

Volt valami konkrét kifogása is vagy legalább látszik statisztikai adatokból, hogy valami kiugró hiba lehetett? Mert máshol is vannak érvénytelen szavazatok

Szerintem nem ez a lényeg:

mivel előbb voltunk a Néppártban, mint a Néppárt”. Kiemelte, a KDNP-nek nyolcvanéves története van, a Tisza Pártnak nyolcvannapos.

Meglátjuk, hogy Manfred úrnak mi a fontos, régi szövetséges/érkékek, vagy a mandátum/kétes értékek.

trey @ gépház

Elvihetné a Pléh Csárdába, h egyen egy jót! 

MP mondta valahol, h ez a miniszteriumi, meg állami intézeti költöztetgetés egy ilyen külön mutyi a csókos ingatlan fejlesztőknek, mind a túlárazott felújítás, mind a kiszemelt és hátrahagyott épület utáni haszon az ő zsebükben landol valahogy.  Folyton-folyvást kiderül valamelyik intézményről, h halaszthatatlanul máshova kell költöznie. 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Ha Magyar Péter összeszedi a balos választókat és lenyomja őket a varázslatos 5%-os küszöb alá, akkor:

-Hány baloldali, zöld, illiberális lesz majd a parlamentben? Hogy dönti majd el a FIDESZ (állítólag szélsőjobb), Tisza (jobb), és a MH (szélsőjobb), hogy ki kerül balra?

Ha nincs balos, akkor a TASZ kinek fog kedvezni?

hup.hu##article[data-comment-user-id="16401"]

hup.hu##article[data-comment-user-id="4199"]

Szerkesztve: 2024. 06. 14., p – 18:24

Mi van embelek? Ki nyelt? Kaligeli? :D :D :D

Plonciusz Pilátusz?

Amit megemlítenék még: a kb 25 ezer érvénytelen szavazat újraszámolása után végül is "csak" 500 darab lett hibás, ami kb 2% (tehát nem az összes két százaléka, hanem csak az érvényteleneknek a 2%-a).

 

Erre azt tudom mondani, hogy a kedvezőtlen körülményeket is figyelembevéve (pl hibázási lehetőség esélyét növelő  előzetes választási útmutató) a szavazatszámlálók és a rendszer egész jó munkát végeztek, ezek szerint kb mindenhova eljutott az információ és szinte mindig jól döntöttek.

 

Legközelebb már mindenki tudja, mit kell tenni a szavazólapokkal, amikor majd a fidesz visszalép 26-ban :-)

(ami komoly hiba, az a kötegelés sérülése)

26-ban mindenki menjen szavazatszámlálónak! :-)

Ahhoz mit szólsz, hogy a Vitézyről egyre többet mondják, hogy meleg és a Röfi malac is rá szavazott? Engem ugye nem érdekel, de a fideszesek mindig zizegnek ezen a témán, most akkor jó helyre rakta Orbán az ikszet vagy mégis a Karigerit kellett volna behúznia? Mert azért az, hogy Orbán egy melegre adja a voksát az elég furcsa. Bár az állandóan Csádozó Márky-Zay szerint Orbán Csádban a katonai misszióval kapcsolatosan járt gyereke is hasonló cipőben jár.

Kali 41 Geli tényleg gáz, de Vitézi Vakond Dávid is az! Viszont ketten összesen nem annyira gázak, mint Orbán volt a héten is: A NATO főtitkár a fülénél fogva kirángatta a Karmelitából, és felmosta vele a Dísz teret. Orbán mindent megígért neki.

A beszéde végén mégis kérte és a beszéd meg feltételről ment - tehát még az NVB döntése előtt - csak nem figyeltem. De ha ezt fenntartja, akkor - mivel a szabályokat nem ismerem de full naiv nem vagyok - azt fogom gondolni, hogy nyilván utánanézett, hogy úgy sem lehet új szavazás azzal az indokkal, amivel ő fog kérni (fennmaradó 0.2% esélyt adok annak, hogy demokrata mivolta miatt tartja fenn ezt a szándékot, ha fenntartja)

Igaza van Fazekas Tamásnak: 2024-ben kamerák vannak mindenhol, csak a szavazóurnák nyitását nem figyeli kamera!?
Vitézi bizonyítékai elég problémásak!

Vége a választásnak mindenki megkapta amit akart:

  • Fidesz a vidéket
  • Gyurcsány a fővárost
  • a Júdás az EP helyeket
  • a két ringyó mehet a szemétre

Összességében siker, megnyugodhat mindenki.

Gyurcsány a fővárost? Te rossz koordináta-rendszerben élsz :)

A budapesti listán alig van DK és a Karácsony kommunikációjából már látszik, szerintem, hogy észlelte, hogy mekkora hibát vétett és elkezdte a DK-ról való leválást.

 

26-ban nem lesz már Gyurcsány. Nagy veszteség ez a fidesznek... Szerintem a fidesz központban már megy az agyalás hogy akkor majd mit kell mondani helyette.

>> Szerintem a fidesz központban már megy az agyalás hogy akkor majd mit kell mondani helyette.

eljönnek az első eskütételek és ep-s szavazatok, aztán ezzel nem lesz gond

 

>> kommunikációjából már látszik

:D majd ha a betalicskázott kádarek hullanak. akkor.

Szerintem ti nem értitek a jelentőségét annak, hogy a DK milyen rosszul szerepelt. Gyurcsányra volt egy csomó minden felépítve, ez egy több, mint egy évtizedes sikersztorija a fidesznek, ennek elvesztése érzékeny vérveszteség, ami a jelen helyzetben talán nem is pótolható

 

Nézd meg a mostani HVG címlapot:

https://m.hvg.hu/360/hetilap360 (https://img.hvg.hu/Img/868-1140/c4bc9bb4-7a62-411a-97af-4e605f97406a.jpg)

 

Teljesen jól elmondja, mi történt. És úgy mellékesen, már vagy 15-ször láttam, de még mindig röhögök a harmadik helyezetten, aki ott a "többiek" de főleg a DK. Ez a legjobb a címlapban, még csak nem is az, hogy a Röfi malac beszakad és így a második helyezett az igazi győztes...

Az igazság, hogy az ellenzék nem semmisült meg: visznek egy csomó önkormányzatot, ott ülnek a parlamentben, van 2 évük felépítenük magukat. Ha Fidesz ki akarná nyírni őket, akkor előrehozott választásokat intézne. De nem akarja. Neki jobb egy gyenge ellenfél mint egy erős.

Orbánnak meg jár az agya - ő mondta így - h kitalálja, h mit reagáljanak a rekordösszegű büntire, ami Brüsszelnek jobban fog fájni. Nah, hát jó kezekben van ország, jár nekije az agya, mindenki nyugodjon le!
Képzelem ahogy vasárnap Orbán hazalátogat a szüleihez és a jóanyja megölleli balról-jobbról megpuszilja és felteszi neki a kérdést:
- Na de édes fiam, hát h kerülhettünk ilyen helyzetbe? 
- Tudod anyuka a brüsszeliek hátba támadtak minket.
- De hát Viktor, nem te akartad, h csatlakozznuk oda? Hát milyen barátok ezek? 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

??????????????

Az önkormányzatokat régen kiüresítette a fidesz, ahogy a parlamentet is, az hogy ezekben van pár báb ellenzék, az semmit sem számít. Nem komolyan mondod, ami írsz, ugye?

 

Ezeknek nincs jelentőségük. Csak az országgyűlési választásoknak van jelentősége de mivel már annyira ki lett szervezve a hatalom, így már annak a választásnak is csökken a jelentősége, anélkül is meg lehet tartani a pénzt és a hatalmat.

Az országgyűlésben lévő jelenlegi báb ellenzéknek vége. Vége. Ott vannak kiütve a 3. helyen a dobogón ezen a képen: https://img.hvg.hu/Img/868-1140/c4bc9bb4-7a62-411a-97af-4e605f97406a.jpg

Lehet újra választani úgy is hogy Kali41Geli lemond a főporgálmesterségről. Talán ez lenne a tiszta ügy.

Most gyakorlatilag satuba fogják a tökét és imátkozik, hogy nehogy hanyatvágódjon. Csoda lenne, ha így kihúzna egy ciklust.

Ha Magyar Orbánt akar váltani, akkor sem Brüsszelbe, sem a fővárosba nem ül be. Megmarad országjáró showmennek akkor van esélye nem lejáratnia magát, és szem előtt maradnia.

Nem kell semmit kimagyarázni. Akit érdekel az tudja, hogy az elmúlt hónapokban elfüstölt min. 500m HUF honnan jön, és mi az ára, akit meg nem érdekel, az továbbra is mantrázza Igazmondó Júdás szavait. 
Eddig Gyurcsány üvöltötte az éterbe, hogy itt minden rossz, és mindent ellopnak, most ez a pojáca fogja. Az ellenzék újraegyesítése zajlik, a kompromittálódott idiótákat leveszik az asztalról, és újak jönnek, újfajta módon próbálják az országot visszafordítani.

Orbán mennyit füstölt el? A facebook folyamatosan dobta fel Szandika legújabb ökörségeit. Kiplakátozták az egész várost, felhívtak telefonon x millió embert, békemeneteltek,...

Szerintem a Tisza kampánya semmi nem volt Viktoréhoz képest.

Nem vagyok MP szavazó, de amikor ilyen nagy a szar az országban, költségvetési hiány,... hát persze hogy jut plakátragasztásra, meg menetelésre zseton.

ők semmiből csinálták meg. Semmibe sem került az emberek mozgósítása, a médiacsapat, no meg a hasznos hülyék felhajtása,

Színpadbérlés, a miniszterelnök felkérése követőnek, stb, minden pénzbe kerül.

hup.hu##article[data-comment-user-id="16401"]

hup.hu##article[data-comment-user-id="4199"]

Miközben megy a parádé a főpolgármester választás körül, csak egy átlagos nap a Józsefvárosban: https://m.kuruc.info/r/35/275110/

Ja és semmi nem történt! Pintér, Karácsony és a többi rohadék, mi a helyzet?!

Bruce Springsteen Born in USA-t énekelve lehet amerikai zászlóból a pólója, de ha itt valaki koronás címeres pólót visel, akkor

a fajtádnak már meg kell jegyezni. Nem mind1 az neked, hogy miben van ? Gondolom te úgyse vennéd fel.

Félsz a nemzeti zászlótól, mint a vámpír a fokhagymától b+

Bármelyik amerikai ház udvarán lehet amerikai zászlót felvonni, itthon már furcsán néznék, ha a nemzeti lobogót felhúzod.

40 év sikeresen átnevelte a fajtádat.

For Whites Only meeting room!

Bruce Springsteen Born in USA-t énekelve lehet amerikai zászlóból a pólója, de ha itt valaki koronás címeres pólót visel, akkor

Az a sapka a fején, meg a zsákmératű gúnya a köpcös kis testén...

Bármelyik amerikai ház udvarán lehet amerikai zászlót felvonni, itthon már furcsán néznék, ha a nemzeti lobogót felhúzod.

Azt nem, de az árpádsávos turulos nagymagyarországos az tényleg gáz! Mint ha örökhisztibefordultatok volna, és nincs pszichiáter aki ki tudna gyógyítani, a születésed előtt 3 emberöltővel megtörtént, általad nem értet traumából!

40 év sikeresen átnevelte a fajtádat.

bolond és trey stílusára hajazol! Nem vagy te másodnick?

Sok újdonságot nem írnak. Az érdekel, hogy képesek-e a teljes baloldal helyét átvenni.

Mert azt se tudták idáig sokan, hogy a Tisza pártot eszik-e, vagy megisszák.

Most már tudják, a kérdés, hogy a többi balos becsatlakozik-e hozzájuk.

 

Ezért lenne érdekes egy választás utáni közvéleménykutatás.