Reggel először kézbe véve a telefont az első dolgom ...

Mit nézel meg először az okostelefonodon ébredés után?

Választások

Hozzászólások

O, en nem ezert nezem, ezek a szondak ~1 ora repules utan leesnek, van bennuk radio es GPS, igy meg lehet keresni / talalni oket. Ha kozel esik le es mas nem vitte el, akkor lehet, hogy elindulok erte. Kicsit olyan geocaching, csak mozgo celpontra kell loni es tenyleg nagyon vad helyeken tud lenni ;-)

/sza2

Digital? Every idiot can count to one - Bob Widlar

Igen, a megnezes ebredes utan egybol - ez nem azt jelenti, hogy azonnal indulas is. Meg annak az eselye, hogy eleg kozel (legyen mondjuk egy 5km sugaru kor) esik le azert kicsi, szoval az ritkan van, hogy el is indulok.

/sza2

Digital? Every idiot can count to one - Bob Widlar

Ereklyekent orzom :-)

Igazabol semmit, csak trofea (eddig kb. 5 volt olyan amiert erdemesnek tartottam elmenni az elmult talan ket evben).

Egyebkent van benne egy ST MCU, egy Silabs RF ado, UBlox GPS, nyomasmero, homero szenzor - illetve 2db AA-s elem (ez mondjuk a leghasznalhatobb, de nyilvan ez nem kepvisel erteket szinte egyaltalan).

Szerintem egy ilyen cucc kb. 10-15eFT-bol kijon de igy osszeszerelve sok minden masra nem hasznalhato mint amire keszitettek, eladni sem lehet szerintem.

/sza2

Digital? Every idiot can count to one - Bob Widlar

Nincs, abban az egy esetben utolsó pont + szél hozzászámolásával mentem, könnyen meglett. De szerencsém is volt vélhetően, simán csak megláttam a földön az erdő közepén, alig 20 perc keresgélés után. A lufit nem tudtam lecibálni a fák tetejéről sajnos (a gyerkőc nagyon szerette volna, még ha használhatatlan/cafatokban van, akkor is), nem is láttam, csak a madzag árulkodott róla, hogy valahol fent van.

Amúgy nem lövi le magát, ha nincs magasság+sebesség változás x ideig? Illetve az elemek is nagyon keveset bírnak, ha jól tudom. Egyébéként van SDR eszközöm itthon, össze tudnék faragni valami könnyen mobilizálható eszközt pl. rpi-vel. Mennyire van értelme a shutdown és/vagy az elemek kapacitása miatt?

Egy par orat biztosan kibir, ha jol emlekszek, talan 8 ora koruli idot olvastam valahol. Nem tudom, hogy ez automatikus kikapcsolas vagy lemerules, de altalaban ez boven eleg a megtalalasahoz. Az biztos, hogy ki- es bekapcsolhato a rajt levo gombbal, es ha bekapcsolod, ujra sugarozni kezd.

En a sajat radionkbol csinaltam hozza vevot, a mainboardon van egy 128x128-as LCD, oda ki tudom iratni az adatokat illetve egy QR kodot amibe belekodolom a koordinatakat (egy gombbal lehet valtani az uzemmodok kozott) - a QR kodot meg mobillal beolvasom es OSMandban megjelenitem a koordinatat. Elkezdtem azt is csinalni, hogy Bluetooth-on (BLE) kuldom at mindig amikor frissul, de vegul nem volt kedven / idom folyatni, ugyhogy csak annyit tud, hogy mobillal lehet csatlakozni hozza, es az egyik attribute-bol ki lehet olvasni egy konstans erteket. Raadasul a mobil oldalat is meg kellene csinalni, ahhoz meg nem is ertek.

De tulajonkeppen nem is kell a mostaninal tobb, mert amikor leeset, mar nem nagyon mozog, igy eleg csak egyszer megnezni OSMandban, hogy hol van, es majd az odanavigal.

/sza2

Digital? Every idiot can count to one - Bob Widlar

Kikapcsolom az airplane módot :D

Fedora 40, Thinkpad x280

Kikapcsolom az ébresztőket. Minden időpontot, minden telefonon :)

Semmit. Az okostelefon nem része a napi rutinnak.

:)

Ébresztőt kinyomom mert gyerekek általában hamarabb felkeltenek. Ezután jön a melós VPN 2FA-ja amikor leülök a gép elé, utána meg amikor épp eljutok oda akkor notification summary ami alaposan ki van gyomlálva, de ez általában már inkább olyan 10-11 óra magassága.

A közösségi oldalak/app-ok határozottan kimaradtak a listából.

"Probléma esetén nyomják meg a piros gombot és nyugodjanak békében!"

Egyik sem. Spotify, ott a podcast folytatása közbe darálás a reggeli kávéhoz.

Az összes többit (naptárbejegyzések, utazás, időjárás, stb.. plusz egy napi hülye szóvicc) elmondja a google asszisztens amint az ébresztőt kinyomom.

Mivel általában néhány percel az ébresztési idő előtt magamtól ébredek, ezért az első dolgom, hogy leállítom a közelgő ébresztést! :)

Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

Játékok :-D

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

Első a BTC árfolyam. Ha megugrik, ki a francot érdekel az időjárás? Veszek majd magamnak olyat amilyet akarok!

Az időt. Aztán meg az akkut, hogy be kell-e dugnom tölteni. Az emaileket, hogy jött-e fontos (ha igen, gépen megnézem/megcsinálom). Utána kiviszem az étkezőasztalra és ott hagyom.

"Sose a gép a hülye."

posztolok egy kepet instara a macskamrol.

na jo, nem. kettot... ;)

Bevágom a zsebembe és a munkába érve esetleg megnézem, van-e valami üzenetem.

megnezem ki hiv.

ha enelkul ebredek, akkor atteszem az ejjeli szekrenyrol a dolgozo asztalra.

neked aztan fura humorod van...

reggel első dolgom, hogy megnézem a kijelzőt, hogy volt-e nem fogadott hívásoms SMS-em, vagy TEAMS értesítésem. Egyikbe se mászok bele, ha nincsenek a fentiek az értesítési csíkon.

ulloi129.hu

4 és fél éve csak vim-et használok. elsősorban azért, mert még nem jöttem rá, hogy kell kilépni belőle.

Mivel az időjárás-app automatikusan megjelenik, így az...

Nagy Péter

stoppolom az ebresztot aztan megyek kavet csinalni, onnantol majd egy oraig ra se nezek a telefonomra :D

Kinyomom az ebresztot. Minden mas kurvara raer.

I hate myself, because I'm not open-source.

Egyéb, leírom:

1, benyomom a wifit

2, belépek a játékomba, learatom a bányákat

3, megnézem az időkép előrejelzést

4, megnézem a ház körüli kamerák képét, hogy minden rendben van-e

5, megnézem a levelezésem (inbox és zabbix mappa)

6, és az összes többi értesítést átfutom (többek között: telegram, youtube)

7, és ha még nem végeztem a nagy dolgommal, akkor elindítom a feedly-t és elolvasok pár cikket

HO van. Hacsak a telefon nem villog mint a karácsonyfa (nem szokott), akkor miután elintéztem a reggeli teendőket, a telefont áthelyezem az éjjeli szekrényről a munkaasztalra. A tableten egyébként első dolgom az rss feed-et átfutni, a munkagépen meg a munka ügyeket.

Egyrészt ott a töltőpad, másrészt ha valami fontos történik akkor azonnal fel tudjam venni. A fontos eddig egyszer volt munka, és néhányszor családi. Ha a családi hívást nem vettem volna fel akkor nagyon haragudnék magamra. Úgyhogy inkább legyen a közelben. Volt, hogy édesanyámhoz kellett menni volt, hogy gyerekért. Szerencsére nem minden nap történik baleset, de ha van akkor menni fogok.

Mit nézel meg először az okostelefonodon ébredés után?

Státuszledet.

Reggel először kézbe véve a telefont az első dolgom ...

Ha a led nem jelez, dobom a táskába.

;)

Bekapcsolom az FM rádiót vagy a YT-ot mikor elindulok. Olvasni ráérek mikor odaérek.

... megyek szarni.

Minden hulla a Mount Everesten valamikor egy nagyon motivált ember volt.

Szerkesztve: 2024. 06. 07., p – 16:26

Egyéb, leírom: miután kinyomtam rajta az ébresztőt, az első 5 szavazatpont együtt igaz rám. Megnézem az üzeneteket, de azok többféle formában jönnek. Nem fogadott hívás, SMS-ből nincs sok, csak elvétve fordul elő, de e-mail és IM üzenet van több, ki épp hogy ér el, mi a fontos épp akkor. Néha még appok értesítései is fontosak (pl. banki értesítők).

Utána meg reggelizés-teázás közben hallgatok online rádiót a telón.

The world runs on Excel spreadsheets. (Dylan Beattie)

Szegyelljetek magatokat! Hat itt egyedul csak en nezem meg, hogy rendesen felplusszoltak-e mar a legutolso hozzaszolasomat a HUP -on? :-)

Nem, nem csak te! Ez kb. olyan függőség, mint a face meg a tik-tok pörgetés. Egyik ilyen social shit media-t sem használom. Így marad a HUP. A sok flame és politika ellenére még mindig klasszisokkal több értelmes tartalom van itt. Tulajdonképpen, ha jobban megnézzük, szinte mindenről lehet itt is értesülni, mert valaki tuti szállítja a híreket. "Előszűrve"!

Attol fugg milyen nap van:)

Megnezem, hogy egyaltalan feltettem-e toltore a telefont, ha nem, akkor hogy hany szazalekon van. 45+-nal nem bajlodok vele, kibirja a napot.

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Nincs okostelefonom (csak az az 5 darab ami fejlesztéshez kell, a fiókban parkolnak). Valami samsung ezeréves fost használok, két hetet bír egy töltéssel, nincsenek ilyen problémák vele amik a választható opciók között szerepeltek.

szundi 10percenként, amíg a melóhelyen be nem írom magam a jelenlétibe

közben fitnessprogram, kerékpárral odajutáshoz

I have your source code, should I open it?