Okostelefonom múlt heti Screen Time-jának átlaga percben

Hogy egyértelmű legyen, ha nincs átlag funció a telefonodon: fogod a telefonod, Digital Wellbeing funkció, összeadod a múlt hét napjainak (H-V) screen time-ját percben, majd elosztod 7-tel.

Választások

Hozzászólások

Szerkesztve: 2024. 05. 29., sze – 11:07

67 percre jön ki a teljes múlt hét napi átlaga az androidos Well-being alapján, de erről biztosan tudom mondani, hogy kamu, és nem ennyi. Nem azért, mert nem voltam tudatában, hogy sokat nyomkodnám a telefont, hanem objektíve tudom, hogy nem lehet ennyi. Szerintem vagy reggel, az online rádióhallgatás közben van többet bekapcsolva a képernyő, vagy valami feléleszti, mert én tutira tudom, hogy napi 20-30 perc a maximum, amit nyomkodom, de olyan napok is vannak, hogy 10 percig sincs a kezemben. Én inkább minden percet PC-nél töltök, főleg ha itthon vagyok, ha nem vagyok, akkor meg általában sem nyomkodom túl sokat a telót, akkor a dolgom csinálom, amiért elmentem. Ez alól nagyon ritka kivétel van, pl. ha nincs internet, csak a telón, vagy valahova messze utazok, vagy valahol sokat kell várni valamire, de olyan nagyon elvétve fordul elő.

Aki az 500+ perces átlagra szavazott, az szerintem vagy a kérdést nem értette meg, vagy komolyan telófüggő.

The world runs on Excel spreadsheets. (Dylan Beattie)

Erre nem gondoltam, pedig logikus.

Szerk.: megnéztem alaposabban, apponkénti lebontásban, és kiderült, hogy a Signal nem oltja el a képernyőt beszélgetés közben, azért ilyen sok az átlagom. Ténylegesen alig nyomkodom a telót.

The world runs on Excel spreadsheets. (Dylan Beattie)

Nincs ilyen digital wellbeing fos a mobilomon, ugyhogy passz (ehhez gondolom kene valami guglis apk)

I hate myself, because I'm not open-source.

Szerkesztve: 2024. 05. 29., sze – 11:20

42+28+7+14+36+40+37 = 204 / 7 = 29.1
mondjuk az utolso 7 nap nalam nem hetfo>vasarnap, de igy jartal, rakd mas sorrendbe :D

Több mobilt is használok és nem mindegyiken van ilyen funkció. Biztos sok.

"Jegyezze fel a vádhoz - utasította Metcalf őrnagy a tizedest, aki tudott gyorsírni. - Tiszteletlenül beszélt a feljebbvalójával, amikor nem pofázott közbe."

Most épp csak 149 perc a napi átlag az elmúlt 1 hétre, de ez csak azért lehet, mert kivételesen gyakorlatilag nem autóztam úgy, hogy a telefonom navigált volna.

Engem érdekelne, hogy ez az információ mit jelent a kérdező számára?

Azért kérdem, mert pont az előttem szóló is rávilágított, hogy a képernyőidőből nem feltétlenül lehet következtetni a használat módjára, a telefonfüggőségre, stb. Nálam is az autós navigáció tud időnként extrém értékeket produkálni, holott nem vagyok egy lépten-nyomon telefonba bújó zombi.

Engem érdekelne, hogy ez az információ mit jelent a kérdező számára?

Semmit. Évek óta gondolkodom azon, hogy miért hiszitek azt, hogy itt bármi is jelent bármit is számomra. Ez egy kibaszott kérdés. Kb. az eredmény sem érdekel. Miért került ki? Mert #slownewsday van. Helykitöltő.

Plusz, ha generál valami értelmetlen flame-et (kommented jó kezdet hozzá), akkor 🍿

Hát, ennyi.

(Mondjuk az jó pszichológiai kérdés, hogy egyesek miért kezdenek el automatikusan védekező állást felvenni az ilyen kérdéseknél -> "csak azért ennyi mert navigálás" stb. :D)

trey @ gépház

Ennyi erovel horoszkop is lehetne az oldalon, kb. annyira relevans.

Ikrek: Erdemes lesz kiprobalnod az Google Gemini-t, ezen a heten hasznos valaszokat fog adni!
Vizonto: Reg keresett kincsekre lelsz torrenten.
Halak: Erdemes lesz tobb bitcoint valtanod ethereumra.
stb..

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

A csillagjegyem: szűz. Ez alapján milyen számítógépes fájlrendszert tudnál nekem ajánlani?

ChatGPT

A Szűz csillagjegy jellemzői közé tartozik a rendszerező készség, az aprólékosság és a gyakorlatiasság. Az alábbi fájlrendszerek közül valamelyik megfelelő lehet számodra:

  1. NTFS (New Technology File System):

    • Jellemzők: Stabil, biztonságos, és támogatja a nagy fájlméreteket.
    • Ajánlás: Ha Windows rendszert használsz, az NTFS ideális választás lehet számodra, mivel fejlett fájlkezelési és biztonsági funkciókkal rendelkezik.
  2. ext4 (Fourth Extended File System):

    • Jellemzők: Megbízható, gyors, és jól támogatott Linux rendszereken.
    • Ajánlás: Ha Linuxot használsz, az ext4 fájlrendszer jó választás, mivel stabil és nagy teljesítményű.
  3. APFS (Apple File System):

    • Jellemzők: Modern, biztonságos és optimalizált az Apple eszközökhöz.
    • Ajánlás: Ha Mac-et használsz, az APFS fájlrendszer ideális, mivel kiválóan támogatja a macOS ökoszisztémát.
  4. ZFS (Zettabyte File System):

    • Jellemzők: Nagyon megbízható, önjavító és rugalmas.
    • Ajánlás: Ha kiemelkedően fontos számodra az adatbiztonság és a stabilitás, a ZFS jó választás lehet, különösen szervereken és adattároló rendszereken.

Ezek közül az NTFS, ext4, APFS és ZFS fájlrendszerek mind olyan tulajdonságokkal rendelkeznek, amelyek megfelelhetnek a Szűz jegy jellemzőinek, mivel stabilak, megbízhatóak és jól rendszerezettek. Az, hogy melyik a legjobb választás, attól függ, milyen operációs rendszert használsz és milyen egyéb szempontok fontosak számodra (pl. teljesítmény, adatbiztonság, kompatibilitás).

Működik ez! Akit érdekel, keressen! Fizetni lehet: Paypal, Revolut, Bitcoin és egyéb coin, Simple, utalás, Patreon (később) stb.

trey @ gépház

Szintén oroszlán, és van APFS (meg ext4, xfs, btrfs). Szóval jók ezek a horoszkópok, ha van valahol akár tök véletlenül egyezés, akkor máris hajlamosak vagyunk hinni neki. Bennem is vannak általános oroszlán-jegyek (és sok olyan is, ami nem). Mindenesetre volt ilyen komoly horoszkóp-hívő ismerősom, őt behúztam a csőbe azzal, hogy találja ki, mi a csillagjegyem (nyilván, ha előre megmondotm, jött volna az 'igen, ez pl. jellemző' szöveg).

Úgy nagyjából az első, amit kizárt az oroszlán volt. Ennyit erről.

Teljesen egyet értek, én is ugyan ezen az állásponton vagyok. Egyébként megkértem javasoljon laptopot is, és a MacBook Air jött vissza. Amit használok és mai napig a kedvencem.
Persze nem gondolom, hogy bármi valós alapja van a dolognak, inkább csak vicces egybeesés. Kocsiból 5-ből 4 olyat javasolt amit "utálok" / sose vennék olyat magamnak. :D

Nem, de lehetne.

Sajnos nem. Azt elfogadnám szívesen. :D

Most éppen ezt dobta:

 

Néhány autó, amely illene az oroszlánhoz:

  1. Mercedes-Benz S-osztály: Elegáns és luxus, amely tükrözi az oroszlán kifinomultságát és igényességét.
  2. BMW X6: Sportos és robusztus, ideális azoknak, akik szeretik az erőt és a dinamikát.
  3. Audi Q8: Modern és impozáns megjelenésű, amely garantáltan felhívja magára a figyelmet.
  4. Lexus LC: Egy gyönyörű sportkocsi, amely ötvözi a teljesítményt és a luxust.
  5. Range Rover Velar: Stílusos és erőteljes SUV, amely tökéletes az oroszlán kalandvágyó természetéhez.
  6. Jaguar F-Type: Egy sportos és elegáns autó, amely az oroszlán szenvedélyét és energiáját tükrözi.

 

Ezzek közül csak a Jaguar tetszik. Az előzőben benne volt a Porsche 911 ami tetszett. Egyébként ha bármit választanék akkor Mustang + 1 Tesla.

Ui.: A nekem nem tetszik != hogy szerintem ezek rossz autók lennének.

Nem, de lehetne.

Hát na nem volt nehéz kikövetkeztetni :D

Az érdekesebb az amikor valaki ebből azt vonja le, hogy engem zavar hogy te pl. egy diesel pick up-ot vezetsz 😅

Attól hogy nekem van egy bizonyos preferenciám, más azt csinál amit akar normál keretek között. Érezze jól magát 😄

Nem, de lehetne.

460 perc az atlag. De pl. mult keddre 15 ora 21 percet ir (ez a legtobb), ami konnyen lehet, mert alapbol sokaig birja az akkuja, es ugy van beallitva, hogy tolton ne is kapcsolja ki a kepernyot. Szoval ez a "screen time" kb. annyit is er.

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

App nélkül is megmondom, hogy <50. Sőt, valószínűleg 10-nél is kevesebb.

Egyrészt nincs smartphone-om, szóval a screen time nagy része az a sudoku.

Engem a PC screen time-om jobban aggaszt.

Nálam ez az adat nem releváns, mert amikor a dokkolóra rakom, akkor bekapcsol a kijelzője, és ezt is beleszámolja. Így 10 óra 56 perc a napi átlag Screen Time.

Nagy Péter

No, nekem 241 perc, és ebből semennyi sem navigáció vagy dokkolón bekapcsolt képernyő. Vagy valami netes keresés, infógyűjtés, doksi olvasás, vagy e-mail vagy más hasznos meló jellegű, vagy teljesen haszontalan (ellenben szórakoztató) tiktok, yt shorts nézés.

Én nem szégyellem, hogy sokat van a kezemben a teló. Nyilván nem igazán jó, de ha a PC előtt ülve néznék videót, és így leírhatnám, hogy a telón csak 37 perc a képernyőidő, attól nem lenne jobb a digital wellbeing-em...
Így legalább tudom, hogy ha valamire időt akarok/kell szánni, akkor napi átlag 150 percem tuti van rá! :-D

Most 51.0 :) De jóval több is szokott lenni, mert gyakran filmezek rajta, csak most nem volt időm.

6h27m

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

Hát így nagy ívben nem szokott érdekelni a telefonnal mi van.

Samsungon van ilyen Game Hub, ahova összegyűjtheted a játékaid, így nem a sima appok között vannak kilóra, hanem szépen kap a sok szar egy saját kupacot, és onnan tudod őket indítani mindenféle extrával.

Egyik ilyen az aktív képernyőzár. Egy behúzható menüből, vagy időzítve rárak egy réteget a játékra, ami a csak egy bizonyos helyen lévő húzással oldható fel. Ennek célja, hogy ha te valami időigényeset csinálsz egy játékban, még el tudd rakni zsebre a telefont. De ez ugyanolyan fedőréteg, mint amiben messenger ikon van, csak teljes képernyős.

Na nálam pl heti 1-2 alkalommal van, hogy nyomok valami shitgame-t a buszon, onnan beballagok dolgozni, kimegyünk munkaterületre, ott felrakom töltőre, hívnak, beszélek, lerakom, délben feloldom, és akkor látom, hogy kb 06:30 óta fut a játék.

Vagy este tolok 5 perc shitgame-t, félredobom a telefont, mert csinálni kell valamit, majd reggel látom, hogy megy még a játék...

Van amikor így napi 14-16 óra kijelzőidők jönnek össze úgy, hogy kb 3-6 alkalommal volt a telefon a kezemben 5-20 percre.

:)

"A fejlesztők és a Jóisten versenyben vannak. Az előbbiek egyre hülyebiztosabb szerkezeteket csinálnak, a Jóisten meg egyre hülyébb embereket. És hát a Jóisten áll nyerésre." By:nalaca001 valahol máshol

Éreztem, hogy sokat használom de a számot látva kissé megdöbbentő.  Amúgy nem tudtam, hogy ennek így utána lehet nézni, szóval köszi! 

Sosem néztem még meg, mennyi a képernyőidőm, nem is fogom megnézni.