Evone meg ezutan a thread utan se fogja erteni...

... hogy miert volt barom, amikor az "esim only" iPhone-t vedte (ami szerencsere US only maradt egyelore):

https://forums.macrumors.com/threads/i-hate-esim.2427055/

Sometimes it works to let me allow to switch myself online and it's fine. Still a pain in the ass, but fine. But usually lately it says it can't and I have to chat or call, and the chat has been incompetent and wanting to upsell me on stuff.

Another problem is I've been traveling internationally and even though my service works in the other location, it's obviously more expensive for data so I add a local SIM no problem but somehow after adding it I stop getting data on my main service when I get back home so I have to delete the eSIM and call back in and get them to activate it again. It's just a stupidly annoying process.

[...]

The worst part is, removing the SIM tray has zero benefit for consumers.

dE nEm IgAz, HoGy NeM bIrOd Ki, hOgY nEmEt KeLl MoNdAnI pAr UpSeLlInGrE a SzOlGaLtAtOnAl MeG dRaGaBb A kUlFoLdI sZoLgAlTaTaS, hA eLhAgYoD eUrOpAt UgYiS sOk PeNzEd VaN. eS nEm A sZoLgAlTaTo ReNdSzErE bUgOs, Te VaGy A sZaR, wOrKsFoRmE.

(
https://hup.hu/comment/3042576#comment-3042576
https://hup.hu/comment/2827582#comment-2827582
)

Hozzászólások

 

The worst part is, removing the SIM tray has zero benefit for consumers.

Természetesen. De mégis kit érdekel a fogyasztó? :D

hát nem egy helyre utaztam már, de soha nem fordult elő velem ilyen

4 és fél éve csak vim-et használok. elsősorban azért, mert még nem jöttem rá, hogy kell kilépni belőle.

Hol mondtam ilyet?

Ellenkezoleg: te voltal fogyatekos UX antitalentum, ha te nem hasznalsz valamit, meg nem utazol valahova, mas fizessen erte tobbet ilyen hulyeseg miatt, te leszarod.

Es eppen csak arrol az Apple-rol van szo, aminel anno Jobs elkuldte a picsaba a szolgaltatokat, ha ugy akartak beepitett termeket eladni, hogy az nem is mukodik.

Hint: a linken is irjak hogy pl. AT&T-nel tok faszan megy az esim migraciao, a Verizonnal meg szarul es harom orakat ulnek az ugyfelszolgalatnal. De te leszarod, mert megerdemlik, mert tE sOsE vArTaL hArOm OrAt EsIm CsErErE.

Gonosz vagy es gusztustalan es remelem soha nem kell veled dolgoznom az eletben.

Hint: a linken is irjak hogy pl. AT&T-nel tok faszan megy az esim migraciao, a Verizonnal meg szarul es harom orakat ulnek az ugyfelszolgalatnal. De te leszarod, mert megerdemlik, mert tE sOsE vArTaL hArOm OrAt EsIm CsErErE.

tehát akkor ez egy szolgáltatói hiba. akkor a verizonnál kell verni az ajtót. én a telekommal sose szoptam emiatt, szoktam utazni külföldre és soha nem volt ebből gondom. 

nekem anno a vodafonenál szintúgy várni meg szarakodni kellett csomó mindennel. tudod mit csináltam? hiszti helyett átmentem a telekomhoz és azóta minden működik.

Gonosz vagy es gusztustalan es remelem soha nem kell veled dolgoznom az eletben.

:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

mégis mit kéne csinálnom?

Eleg egyszeru: ha valamire nincs ralatasod, vagy hallgatsz, vagy nem probalsz meg ugy csinalni, mintha lenne ralatasod nagy pofaval, vagy ha ezt mar megtetted, elismerhetned, hogy benezted. Ennyi pont eleg lett volna. Eleg lett volna, ha nem tagadod az Apple egy hibas dontesenek letezeset. Plane ekkora pofaval es ilyen gusztustalan gunnyal.

Ertem. Tehat nincs szukseg onkologusra, mert neked nincs rakod, ha faj a torkod, elmesz gyogyszertarba, eddig mindig megoldotta. Az onkologiat meg is lehet szuntetni, mert neked bevalt a gyogyszertaros tudasa.

Egy ideig jatszhatod a hulyet, de egy szint utan ezt mar csak rosszindulatbol lehet ennyire benezni...

nézd. elmondom még egyszer: nekem működik, tökéletesen. mióta lehetőség van rá azóta használom, azóta voltam külföldön és nem származott hátrányom ebből. ha az én telefonomon nem lenne fizikai sim kártya lyuk akkor is tökéletesen meglennék.

ha olyan szolgáltatónál, vagy olyan helyen laknék, vagy hetente cserélgetném az esim profilt és emiatt heti 3 órát kéne a verizonnál ülnöm akkor más lehetőséget találnék. más szolgáltatót, vagy más készüléket. hiszen létezik az iphoneon kívűl 1 millió más lehetőség. 

mindezeket figyelembe véve, én nagyon jól alszok, és nem gondolok emberekre az usában akiknek verizonja van és emiatt folyamatosan szopnak az esimmel. ha te emiatt  mindennap telesírod a párnád és sajnálod őket, tedd. én leszarom.

:DDD de miért ne hagynám el baszki? ha elhagyom és olyan helyre megyek ahol nem működne az iphoneom, akkor beszerzek valami filléres szart, amivel tudok kommunikálni. van megoldás, érted? 

nem fogok sajnálni senkit aki felül egy repülőre és elmegy kínába mindenféle előkészület nélkül. ha én megyek külföldre heteket készülük rá, sose volt semmivel gondom. 

Mert en szerinted kukaba dobtam ettol az iPhone-om? (Nem, max nem vettem volna meg a legujabbat)

Leirtam amugy "mit (ne) tegyel". Illetve teheted is, csak ha akkora pofaval teszed mint abban a threadben, es sosem ismered el, hogy benezted, ide jutsz, hogy loopolva kerdezgeted, hogy "mit tegyel". :)

Az Apple azert "bunos", mert megbizott minden orszag minden szolgaltatojaban, hogy nem bassza el az esim backendet. Ezert elvette egy orszag usereitol (aztan tobbtol is tervezte, visszalepett) a regi jol mukodo fizikai kartyacseres lehetoseget.

Te azert vagy "bunos", mert tapsoltal ahhoz, hogy megszuntetik a jol mukodo fizikai kartyacseres lehetoseget, es hangosan hulyenek neztel mindenkit, aki hianyolni mereszelte az _opciot_. Mert neked mukodik, akinek nem mukodik az hulye.

Azt legalabb mar belattad, hogy nehany szolgaltato hol "bunos" - azt nem kell magyarazni.

Gyogyszernyelven: neked eleg az ibuprofen, es tapsolsz, ha betiltjak a kataflamot vegstadiumu rakosoknak is. Mert neked az ibuprofen utan is elmult a fejfajasod. Aztan ha beszolnak neked ezert, ertetlenkedsz, ahelyett, hogy kibovitened a latokorodet. Aztan letudod ennyivel, hogy nem sajnalod oket, mikor annyi volt a kerdes, hogy erted-e vegre.

"te voltal fogyatekos UX antitalentum, ha te nem hasznalsz valamit, meg nem utazol valahova, mas fizessen erte tobbet ilyen hulyeseg miatt, te leszarod."

"Gonosz vagy es gusztustalan es remelem soha nem kell veled dolgoznom az eletben."

Ez a két mondat egy kommentben nagyon erős :D

Nem, de lehetne.

Mert, akinek husz kommenten keresztul nem lehet elmagyarazni egy edge case-t, annak szerinted van tehetsege UX-hez?

Es ha ezutan nagy pofaval ugy csinal, mintha meg mindig jobban tudna, neked mi lenne rola a velemenyed? Az, hogy szivesen jarnal vele egy legterbe olyan surun es joszandeku?

A gusztustalanra szerettem volna rávilágítani. A fenti írásaiddal csak magad járatod le. Ha nem tudod civilizáltan megfogalmazni amit szeretnél akkor mind1 kinek van igaza.
Lényegtelen, hogy kinek van igaza. Ez már csak arról szól ki viselkedik közönségesebben. Ha ez vígasztal te vezetsz.

Ui: Inkább dolgoznék olyannal együtt akivel nem értek egyet, de kultúráltan mondja el az álláspontját, mint olyannal akivel egyet értek, de a többi kollégával vállalhatatlan stílusban beszél.

Nem, de lehetne.

Lényegtelen, hogy kinek van igaza

Nem

Ez már csak arról szól ki viselkedik közönségesebben

Nem

Ha ez vígasztal te vezetsz

Nem is tagadom, hogy az en stilisztikam lep at tobb hatart.

de a többi kollégával vállalhatatlan stílusban beszél

Egy kollegaval se beszeltem meg se vallalhatatlan, se ittenihez hasonlo stilusban. Szerinted mindenki munkaban is pont ugy viselkedik, mint a hupkon? Hozzateszem, akikkel dolgozok, azoknak egyiknek se olyan nehez a felfogasa, mint evone-nak - szerencsere.

Egy kollegaval se beszeltem meg se vallalhatatlan, se ittenihez hasonlo stilusban. Szerinted mindenki munkaban is pont ugy viselkedik, mint a hupkon? Hozzateszem, akikkel dolgozok, azoknak egyiknek se olyan nehez a felfogasa, mint evone-nak - szerencsere.

Jogos.

"se olyan nehez a felfogasa, mint evone-nak" Ezért nem állok le vitatkozni Miszter nem fősodratú mérnök úr kollégánakal :D. De persze szíved joga.

Nem, de lehetne.

Nem is tudtam, hogy USA-ban elsz, es USA-ban kibocsatott iPhone 14/15-ot vettel...

EU roaming tekinteteben nem is ertelmezheto a problema europai iPhone-okkal. Nem letezik, mert van lehetoseged valasztani (egyelore), hogy fizikai sim vagy esim + ott az EU roaming torveny ami alapjan netezni EU-n belul free.

Amilyen komboval egyaltalan letezik a problema:

  • USA-ban vasarolt iPhone 14 vagy 15 (Pro) (Max) - paran atjarnak Kanadaba iPhone-t venni
  • Azsiai destinationok - Kina, Indonezia
  • Es amikor surgosen kell rendes hanghivast letesiteni - pl. defektet kaptal a Sixttol berelt autoval - es ott csunya a percdij ha nem tudtal SIM kartyat cserelni az orszagnak meg egyik szolgaltatoja sem adott hanghivasra alkalmas esim csomagot

Es evone szerint tilos sajnalni azt, aki igy jar, mert gyoker.

Raadasul amikor vitaztam vele errol, meg zorgott a haraszt, hogy jon ez a feature az EU-ba is: https://www.macrumors.com/2023/03/27/iphone-15-esim-only-france-rumor/ - szerencsere az Apple vegul nem igy dontott, mert nem ilyen seggfejeken mult, mint evone.

Szerkesztve: 2024. 05. 26., v – 09:21

Nem tudom mi ez a 'HUP saga 23456' fejezet megint, már megint nem az számít, hogy mi az igazság és csak csapkodjátok egymást?
Nem teljesen az előzményeket (rögtön valaki mást emlegetsz a nyitóban), de ami itt össze van hordva az baromság. A sim slot elhagyása technológiai kérdés és nem más a SIM card (UICC) maga egy smart card, az esim  (eUICC) pedig egy mostani megvalósítás, hogy a modern készülékeken elhagyható legyen. 

- Az esim-et a szolgáltató adja ugyan úgy mint a normal sim-et, az is az esim is a szolgáltató tulajdona.

Ami kifejezett előnyök a felhasználók számára is (ellentétben azzal, hogy ez nem jó csak a "szolgáltató/gyártó/háttérhatalom"):
- Az esim-et éjjel kettőkor is lehet installálni egy új telefonra, nem kell hozzá megvárni míg a szolgáltató küld egy simet vagy te el nem mész érte valahová.
- egyszerre több esim profile is lehet a telefonodon (nem fordulhat veled elő, hogy otthon hagytad a sim-edet valahol, kimostad, elhagytad)
- a fizikai slot szükségtelensége miatt jóval kisebb berendezések tervezhetőek
- távolról is lehetséges telepíteni (pl egy eszköz ami nem mobiltelefon és van távoli elérésed hozzá)  

A felhasználónak ugyanúgy van lehetősége (a technológia használata mellett)
- több aktív mobil profilt alkalmazni (android támogatja azt próbáltam is, az iphone-t nem, de azt hiszem pár éve támogatja a több aktív esim et)  
- vannak olyan szolgáltatók akik olyan fizikai sim-et is forgalmaznak, amire esim telepíthető és azt használni (akár többet is) és azt átviheted olyan eszközbe ami csak fizikai sim-et támogat.

Ami fura lehet, és mást várnál, de valójában ugyanúgy működik:
- mivel az esim egy olyan technológia, ahol az azonosításhoz szükséges információ a telefonban kerül tárolásra, amikor az esim letöltésre kerül az egyedileg azonosításra kerül és összekötésre az a telefon esim slot ICCID-javal (csak úgy mint a fizikai kártya esetén magával a kártyával történik az usim/sim alkalmazás)

Lehetséges negatívumok 
- kvázi fiatal technológia, nem minden gyártó támogatja, lehet gond azzal, ha telefont akarsz váltani szükséged lesz egy fizikai formában létező kártyára, e mellett lehet, hogy régi telefon esetén ezt sem tudod átvinni
- lenni kell kapcsolatnak a  szolgáltatóhoz mikor váltasz két telefon között  (hisz épp összekötöd a telefonod és létrehozod a virtuális sim-et),
 

Azaz, röviden a felhasználó a nyitóposztban lehet hogy szenved amiatt hogy az Androidja és az iPhone-ja között váltáskor kell a szolgáltató. Ez legtöbb embernek 1-2 évente 1x van, itt láthatólag sokkal sűrűbben. De ez egy nagyon réteg igény,  ezért is gyanús a szolgáltatónak, ezért kell "telefonálnia". Biztos van a világon 100e ember aki váltogatja a simkártyát a készülékek közt naponta :) 

De a többi teljesen fals, egyrészt több profilet lehet felvenni minden készülékre, ez elég régen létező dolog, szóval nem kell törölni, csak aktiválni a passzív profilt. Aztán, ahogy írtam a technológia lehetővé teszi a több aktív profilt _is_ (disclaimer: nem próbáltam iphone-on, de  androidon biztosan megy). Azaz _nem kell_  kikapcsolni a régi profilt mindenképp, a technológia támogatja a több (egy időben) aktív előfizetés használatát (ugyanaz a metódus mint a normál dual sim esetén). 

 Apple tud 10-et is.

Nem tudok erről nyilatkozni, dokumentáció szerint 2db aktív esim profilt támogat.

 Mert a "felhasznalo nem tudja hasznalni" onhibajan kivul

Bocs, de ha neked először van a kezedben egy telefon, tudsz benne SIM-et cserélni? (mondom először) Mindent tanulni kell, az aki nem hajlandó, azzal a legkisebb baj, hogy rossz telefongyártót választott..

Congratulations! You are completely missing the point!

  1. Van olyan szolgaltato, akinek rendeltetes-szeruen mukodik az esim-es hatterrendszere. Es van olyan, amelyiknek egy bugtenger. Ez utobbi letezeset evone se tagadta. A gondom annyi volt, hogy letudta annyival, hogy "menjen at az ilyen rendes szolgaltatohoz".
  2. A problema nem az esim letezese. A problema a fizikai sim, mint lehetoseg megszunese (USA iPhones only). Mikozben vilagszerte a szolgaltatok egy resze nem all keszen arra, hogy kiszolgaljon olyan mobiltelefon-hasznalokat, akiknek csak es kizarolag esim lehetoseguk van, nincs fizikai SIM slot a telefonban.

Olvasva ezt a hozzaszolast kezdem banni, hogy evone-t hivtam UX antitalentumnak: te meg nehezebben es meg kevesebbet fogtal fel a problemabol.

A legfobb gond az, hogy mindketten feltetelezitek, hogy attol, hogy valami specifikalva van, biztosan mukodni is fog, es ertetlenkedtek azokkal, akik fel akarnak keszulni egy esetleges nemmukodo implementaciora.

amikor nekem már végtelen sok gondom volt a vodafone ügyfeleként egyszer csak átváltottam a telekom szolgáltatásra és hirtelen az összes problémám megszűnt és működik minden. az új technológiákat is ők vezetik be általában a leghamarabb így az iphone összes új featureje működik jól. hogy treyt idézzem: hardwaret venni tudni kell. aki ATT és Verizon user egyszerre ezek szerint megteheti hogy azt használja ami jobb. 

ha visszamennék a vodahoz az ismerőseim beszámolói alapján én is szívnék ha valamit buvolni kellene az esimmel. mivel a telekomnál jól működik és magyarországon pl mindenkinek van lehetősége majdnem mindegyik szolgáltatóhoz menni így nem látok nagy gondot. 

ha valakinek nem felel meg ma egy készülék emiatt, akkor tud másik készüléket választani. szerintem az évi 100-300 ezret kereső amerikai is megteheti hogy az utazásihoz pl tart egy 400 dolláros android telefont, - vagy olyan iphone-t amiben van sim tálca még - ameddig nem implementalják kb mindenhol a világon, vagy ott is ahova ő jár. 

rengeteg lehetőség van a fenti probléma elkerülésére. 

Azsiaba jaro amerikaiak konkretan atjarnak idonkent Kanadaba iPhone-t venni, mint workaround.

Ja, van workaround, csak az evtizedeken at UX uttoresekrol hires Apple-tol sokkal tobbet vartam. Pedig en meg a csak usb-c macbookoknak is "tapsoltam", ott en voltam a "nem igaz, hogy nem birsz venni egy filleres atalkitot" Apple vedo.

De azert "az 5 ev mulva mar szerintem jo lesz ez a UX mindenhol" elegge harmatos valosagnak is. ;)

Ez az egesz arrol szolt reszemrol, hogy ne hozzak at USA-bol az EU-ba ezt a hulyeseget, hogy "nincs fizikai SIM slot egyaltalan" iPhone-okban. Nincs nagy influence-em a temaban, de orulok, hogy megallt ez a process, es tovabbra is csak USA-ban arulnak fizikai SIM nelkul iPhone-t.

Az Apple-nek azt a donteset szidtam, amivel kibaszott par USA-beli userevel, es "zorgott a haraszt" (akkoriban), hogy "velunk is ki fog baszni". Szerencsere nem igy lett. Willy sose fogja erteni, "miert allt meg az innovacio", de vegul az Apple-nel csak kepesek voltak a donteshozok felfogni, hogy ilyen jellegu panaszokat egyszerubb lenne nem kiterjeszteni olyan gyorsan USA-n kivulre.

Ahan, nincs is a Verizonnal esim, meg esim problema, mi? Nyitoban levo linkbol:

I have had nothing but good experiences transferring eSIMs between AT&T devices but am currently in the midst of an incredibly frustrating situation helping my mother transfer eSIMs on Verizon. 

I was needing to simply switch the phone numbers between two devices, a task which would have been trivially easy with physical SIMs. Instead I spent 3 hours on chat and support with three different techs who could not figure out the issue. At one point they tried to convince me that I need to get issued two new phone numbers and claimed it was because one of the numbers had recently (3 weeks ago) been ported from a land line. The second supervisor I talked to claimed there are lingering issues with the port that are causing the problem…? Both numbers are 25+ year old lines, one of which has been with VZ since the mid 90s.

nem volt esim problémám a vodafoneval mert már 10 éve eljottem. vannak viszont a mai napig is ott ismerosok akik szopnak mert a dijcsomagjuk 500 forintal olcsóbb mint a jajdedraga telekomnál. 

ők szoptak már nem egyszer esim ügyintézésnél én meg egyszer sem a telekomnál. 

ebbol úgy látom meg lehet oldani a dolgot jól is, csak nem mindegyik cég figyel az ügyfélélményre. 

ügyfélélményre

Itt az en problemam alapvetoen.

Raadasul nagy nehezen kitiltottuk a kartyafuggo keszulekeket az egesz EU-ban. Nos, ez megagyaz annak, hogy a hatunk mogott visszavezessenek egy hasonlot, mikozben a lakossag nem erti, mi tortenik.

De csak azok vesznek reszt ezen kommentfolyamban, akik szerint reszemrol ez egy indokolatlan csuszos lejto erveles, igy felesleges ilyesmiket magyaraznom.

Aki szerint csak az szamit, hogy mi harman ertjuk-e, hogy hogy mukodik az esim (nyilvanvalo: igen), az nem erti a problema alapjait se.

Tudod mit? Remelem sehogy. :)

(UK-ban volt anno kulonbseg fizikai SIM kartyak idejen "unlocked iPhone" es egy £50-100-zal olcsobb "sim free" iPhone kozt. Utobbi az elso SIM kartya berakasaig nem volt kartyafuggo. Aztan arra a szolgaltatora fugott, amit beleraktak. A ceg (meg az osszes altaluk betanitott alkalmazott), ami arulta ezeket, gaslightolt, hogy "minden iPhone kartyafuggo", ami hazugsag volt, mert csak ok arultak olyanokat... na kepzeld el, ha valaki egy hasonlot bejatszik az esimek dzsungeleben es hat "mindent szabad, ami nem tilos"... alapvetoen a bizalmam hianyzik ennek az industry-nak a szereploi fele)

A voice is megy (szerintem ennek nincs sok értelme) és ezeknél a creditet előre kell fizetned, azaz prepaid élmény. Indonézia esetén nem vagyok biztos benne, ha jól emlékszem  worldsim volt e amit fizettünk és (mások szerint) ment a hanghívás  (nem én hasznátlam). A legtöbb HK szolgáltatónál tudsz e-sim-et venni és nekik van Mainland plan-jük.  (igen ment). A Kinai kérdés pedig egy HK-ban vásárolt esim volt ami szépen ment a mainland-en is az oda előfizetett tarifával (eKYC kell, tudnod kellene kínaiul). Ott kellett a hang szolgáltatás és nem lehetett gipsz jakabra bizni. 

(A voice-nak amugy van ertelme, nem ersz el mindenkit whatsapp-on, meg hasonlokon)

Ahol van normális infrastruktúra ott megkapod esimen is, ha nem akkor fizikai simhez való hozzájutás sem egyszerű vagy féllegális. Van rohadt sok hangszolgáltatás van ami simán jobban működik ezeken a területeken.

Van olyan szolgaltato, akinek rendeltetes-szeruen mukodik az esim-es hatterrendszere. Es van olyan, amelyiknek egy bugtenger. Ez utobbi letezeset evone se tagadta.

Úgy érted, hogy van ahol ez rosszabbul működik és lassabb mit a fizikailag elérhető ügyfélszolgálat?  Ennek ellenére te annál a szolgáltatónál vagy, és olyan készüléket veszel ami csak esim-es és nem 2 évente egyszer telepíted?

A problema a fizikai sim, mint lehetoseg megszunese 

Nem, ez evolúció, de ahogy a saga szokott lenni, teljesen figyelmen kívül hagyod az előnyöket, és csákánnyal "megszoktam, hogy így működik" elven keresed a  megoldást, és eddig semelyik általad hozott indok sem állta meg a helyét. 

Mikozben vilagszerte a szolgaltatok egy resze nem all keszen arra, hogy kiszolgaljon olyan mobiltelefon-hasznalokat, akiknek csak es kizarolag esim

 Vannak globális esim szolgáltatók akiknek nagyon jó tarifáik vannak. De mondj légyszíves egy olyan országot ahol nem lehet esim-et venni, cserében minden elérhető megoldás horror áron van ÉS vehetsz hivatalosan helyi sim-et mint külföldi.
 

Olvasva ezt a hozzaszolast kezdem banni, hogy evone-t hivtam UX antitalentumnak: te meg nehezebben es meg kevesebbet fogtal fel a problemabol.

Azt értem, hogy te a fizikai sim slot hiányát problémának fogod fel, de emellett ahogy az írásom mutatja, nem értesz annyira hozzá, hogy kritizáld mert a példáid amit hoztál (pl a nyitó hozzászólásban) teljességgel légből kapottak. 

A legfobb gond az, hogy mindketten feltetelezitek, hogy attol, hogy valami specifikalva van,

Nem tudom te hogy vagy ezekkel a dolgokkal, de amit írtam azt tapasztalat alapján írtam és nem EU-ból indulok ki, hanem globális felhasználási tapasztalatom van. 

Egyedül hagylak a problémáddal, mert jól elvagytok ti ketten. 

Ez a hozzaszolasod annyi baromsagot tartalmaz, hogy inkabb el sem kezdem. Maradjon itt, azt mindenki latja hogy hulye vagy es kesz.

Raadasul te is az egymintas statisztikaval (nEkEm MuKoDoTt) "igazolod" (lol), hogy az en masok tapasztalatait osszegyujto linkem "legbolkapott ervekkel van tele". Aztan raszarsz a sakktablara, mint a galamb, hogy te nyertel.

Kozben allitod, hogy olyan dolgokrol nincs ismeretem, amiket 2022-es linkek igazoltak, hogy tudtam jol, hogy hogy mukodik (amikor epp mukodik).

Felesleges veled vitatkozni, tul hulye vagy hozza.

Raadasul te is az egymintas statisztikaval

A te 0 tapasztalatodhoz (ami egyértelmű abból pl. hogy nem tudod, hogy lehet több aktív esim profil) végtelen mértékben nagyobb lenne. De miért gondolod, hogy egyedi tapasztalat lenne? Mi van ha több ezres felhasználói bázison alapuló tapasztalat alapján írtam?

Jössz az elveiddel, meg a problémáiddal, de egy darab valós problémát nem tudtál felhozni.

ami egyértelmű abból pl. hogy nem tudod, hogy lehet több aktív esim profil

2022-es komment thread van linkelve a nyitoban, amibol kiderul, hogy tudom. Ne hazudj!

De miért gondolod, hogy egyedi tapasztalat lenne?

Abbol, hogy leirtad, csak mostmar le akarod tagadni amit a parent parentjeben leirtal te hazug fereg.

egy darab valós problémát nem tudtál felhozni

De. Egy valos problemat sem tudtal FELFOGNI. En le tudtam oket irni.

2022-es komment thread van linkelve a nyitoban, amibol kiderul, hogy tudom. Ne hazudj!

Nem fogom végigolvasni a linkedet (ezt komolyan gondoltad?). De te 2024-ben nyitottál egy témát és a kezdő hozzászólásodban merev hülyeségeket idéztél.  

 

Abbol, hogy leirtad, csak mostmar le akarod tagadni amit a parent parentjeben leirtal te hazug fereg.

Levegő ki, levegő be. Azt mondtam hogy nekem _személyes tapasztalatom van_ de az nem jelenti, hogy csak az van. 

Lássuk (ez az érved maradt):

1, mondj egy országot ahova nem tudok esimet használni (mármint ésszerű, helyi szerű tarifával)
 

1 - elobb igazold, hogy Indoneziaba es Kinaba tud valaki ugy menni, hogy esimes topupos voice call kepes dealt kot - nem, nem eleg, ha van mobile data onmagaban. De meg ha igazolod is, miota is van igy? 2022-ben meg nem ez volt.

Evone (mahoz) "5 ev mulva joslata" olyan, hogy arrol meg el is tudnam ismerni, hogy igaza lehet.

Kepzeld o se ezt mondta. Ahogy en se.

Te akarod ezt erteni (pontosabban ennyit vagy hajlando felfogni a problemabol). De mi nem ezt mondjuk.

Ismetelgetsz egy olyan szalmababot, amivel szemben "megnyered a vitat". Csak kar, hogy nem azt allitottuk.

Na de mindegy, nem probaljuk tovabb szelesiteni a szuk latokorodet. Teljesen felesleges. A vegen meg levezeted, hogy te nyertel, mert Afrikaban eheznek, meg noket eroszakolnak, innentol kezdve ne keveselje senki aki naluk gazdagabb a fizikai sim slotok szamat.