Unicredit bank tranzakciók

A céges számla a CIB-nél volt évekig. A bejövő utalások automata könyvelését úgy oldottam meg, hogy a telefonomon be volt kapcsolva az értesítés minden jóváírásról. A CIB app notification-jeit egy Automate script kiszedte, és http-n postolta egy szervernek, ami meg csinálta amit kell (beírta saját nyilvántartásba, kiegyenlítette a számlát a számlázó adatbázisában, illetve küldött emailt az ügyfélnek a lekönyvelt összegekről és kiegyenlített számlákról). Fine.

Váltottunk Unicredit-re. A probléma, hogy itt a jóváírás push notification-ben nincs semmi infó, csak annyi hogy incoming transaction, se összeg, se komment, így ezzel nem tudok mit kezdeni. Néztem az Unicredit API-ját (https://developer.unicredit.eu/apis-catalog), ehhez egyrészt kevésnek érzem magam, másrészt azt sem tudom, hogy ez működik-e az én esetemben (nem kell-e hozzá valami spéci szerződés, vagy csak nagyoknak jár, stb).... Valaki esetleg csinált már ehhez bármilyen interfész? Valami egyszerű példát tudtok adni?

Vagy más egyéb kerülő (az eredetihez hasonló), de működő megoldás? :)

Hozzászólások

Regisztráltam, előfizettem, hozzá van kapcsolva a bankszámla.... És akkor most hogy is tudom megkapni/kiszedni a tranzakciókat? Mert azt nem látom...

[szerk] Jó, szóval senki ne dőljön be, SEHOGY. Fix listából tudsz választani. Ez arra van, hogy ha van egy saját számlázó programod, akkor ha megcsinálod a megfelelő interfészt és kéred hogy vegyék fel a programodat, akkor felveszik. Nem tudsz ilyet megadni, hogy a https://xy.dyndns.org/hnsz2002_incoming_transactions.php-nak postoljon bármit is.

De. Leveleztem egyet a supporttal, lehet hozzáadni egyedi interfészeket, URL-eket is, és lehet ez privát, csak neked látható is. Viszont a tranzakciós adatokat nem az online banki adatkapcsolat adja, hanem a könyvelői adatkapcsolat.

Something in progress....

"Sose a gép a hülye."

A PSD2 apit csak engedellyel rendelkezo cegek hasznalhatjak.

Vannak olyan szolgáltatók akik adnak apit és ők vannak bekötve a bankokhoz (psd2). Hirtelen nem tudok egyet sem, de keress rá.

Nagyon köszi, de pont azt kértem, hogy valami konkrétumot linkeljetek, mert gőzöm sincs hogy hogy kell keresni. A wikipédia-leírást arról hogy mi ez megtalálom, meg hogy évekkel ezelőtti cikkekben arról írnak, hogy majd ez megváltja a világot, de konkrétan hogy ki adja, hogy működik, mik a feltételei, az volt a kérdés.

"Sose a gép a hülye."

Egy időben játszottam a Nordigennel (akiket azóta felvásárolt a gocardless https://gocardless.com/g/gc-nordigen/), de elég tré volt - vagy a Rafi, vagy ők, de kb ott meghalt az egész, amikor a Rafis folyószámlám mellé engedélyeztem a Rafis hitelkártyámhoz való hozzáférést is.

Ha valaki tud működő, értelmes alternatívát, ne tartsa magában pls. 

Szia!

A munkahelyem is az Unicreditnél van, ezzel a problémával mi is megküzdöttünk.

Mi a Multicash programot használjuk erre a célra. Ha érdekel és írsz pm-et, megadok hozzájuk egy kontaktot.

Azt nem tudom, ez mibe kerül a cégnek, de esetleg tudok segíteni a megvalósítás oldalán némi technikai tippadással is.

Gábor

Nagyjából az a vége, hogy nincs megoldás.

Beszéltem több emberrel, a banki kapcsolattartónkkal. A multicasht nem ajánlják (már?). (Mellesleg ez is félig vicc, mert egy windows-os ablakos desktopon futó program, nem service, szóval a maintenance vagy bármilyen egyéb okból történő restartot követően léphetsz be [maradj bejelentkezve] és indíthatod kézzel.)

Ajánlották, hogy reggelente valami camt.053 formátumban email csatolmányként kiküldik az előző napi tranzakciókat... Drága, lassú, macerás.

Azt meg meg korábban is írtam, hogy a mobilapp notificationbe semmi infó nincs, az SMS-be szintén nincs pl. közlemény. Bár a céges unicredit appnak nincs widgetje, de a lakosságinak van, azt is néztem, hogy azon keresztül esetleg valahogy lehetne infót kinyerni... De nem. Ráadásul nem is frissül a widget, csak ha rányomok a frissítésre.

Szóval ez nagyon gáz...

"Sose a gép a hülye."

Elengedem.

∑: unicredit = megsz*ptad

"Sose a gép a hülye."