Glen Barber lemondott, Colin Percival az új FreeBSD Release Engineering Team Lead

Címkék

Glen Barber pénteken lemondott a FreeBSD Release Engineering Team Lead szerepköréről, helyét Colin Percival vette át. Barber a helyettese marad addig, amíg megfelelőbb embert nem talál a csapatvezető a pozícióra. Barber nem indokolta a döntését és jelezte, hogy továbbra is marad a RE csapat tagja, valamint személyes munkatapasztalatai alapján kijelenti, hogy Colin Percival tökéletesen alkalmas a tisztség betöltésére. Részletek itt.

Hozzászólások

Én amikor pár napja olvastam, már akkor se értettem, hogy mit kell ezen annyit rugózni. Én magam rendszeresen használtam sikeresen a freebsd-update-et - itt is szoktam volt jelezni - a hivatalos hír megjelenése előtt (*), emlékeim szerint egyszer futottam bele a szálban emlegetett problémába, hogy aztán mégse az volt a release. Szerintem mission critical rendszer esetén nem csinál ilyet az ember, hanem szépen kivár, tesztkörnyezetben tesztel, és egy-két héttel később - addig azért vagy pro vagy kontra lesz valami hír a hivatalos kiadásról - frissítheti az éles rendszerét. Aki meg otthoni, meg hobbi, meg nem annyira gond ha áll a rendszer gépekkel operál, az nyugodtan tegye meg, legfeljebb később szív egy kicsit - de pont erről szól a nóta.

(*) az alkalmazott módszer az, hogy ha éppen volt, akkor egy VM-mel kezdtem, aztán a netbook (volt, hogy ez a kettő fordítva), aztán egy laptop, egy asztali gép - és ezek után lehet a komolyabb gépekkel is foglalkozni. Értelemszerűen ezeket kicsit járatni, tesztelgetni rajta ezt-azt - így azért el lehet tölteni 3-4-5-10 napot, ami alatt csak kijön a hivatalos, frissítésről szóló levél.

Igen. Emlékeim szerint meg is szavaztattam egyszer itt a HUP-on, hogy mikor van kiadva egy rendszer. Sokan nem értették, hogy nem akkor, amikor már letölthető az ISO vagy lehet checkout-olni, hanem akkor, amikor az aláírt hivatalos bejelentés megérkezik a RE team-ektől. Legyen az FreeBSD vagy éppen Debian.

Nem értem mi a nehéz ebben.

trey @ gépház

A fbsd listán most látok egy tegnapi levelet:

"Note: I have not read emails or other correspondence since 11/18/2023,
and will not do so until next week, at the earliest.

My name is Glen, and I am an alcoholic.

...

On 11/18/2023, I drank 3 bottles of wine with about 45 Xanax.

The intent here was quite clear.

I attempted to commit suicide.

...

As of this writing, gjb@ is dead.  May he rest in peace.

..."

Érdekes...

"Az élet tele van kérdésekkel. Az idióták tele vannak válaszokkal."

"Its easier to fool a man than it is to convince they have been fooled"