Kezdődik az MG CYBERSTER értékesítése

Szeptember 26-án startol Kínában az MG kétüléses elektromos kabriójának, a Cybersternek az értékesítése. Az indulóára nagyságrendileg 41.000 USD, azaz ~15 millió Ft. 

Az autó egy futurisztikus formájú, felfelé nyíló ajtókkal rendelkező roadster, amelynek bődületes ereje lesz, cserébe a hatótávja is kellemes, és képességeihez mérve az ára is kedvező lehet a maga szegmensében.

Minden konfiguráció  70kWh kapacitású akkucsomaggal érkezik. Az alapverzió hátsókerekes, 310LE teljesítményű. 

A csúcsverzió kétmotoros, amelynek első erőforrása 201LE, a hátsó pedig 335LE, így összesen 536LE. A durva nem ez, hanem a nyomatéka, ugyanis 727 m nyom majd az ülésbe, ami a kétüléses roadster karosszériát kevesebb, mint 3 másodperc alatt gyorsítja majd nulláról százra.

Hatótávja 500-580km.

link

video

Hozzászólások

Szerkesztve: 2023. 09. 26., k – 16:29

🍿

Kicsit szokni kell a vegán bőrt, a műszarfal túlságosan csiri-vili, a formát meg szokni kell még. De jó lesz ez a füstösök ellen. :D

A német prémium márkák, meg vakargathatják a buksit, hogyan lehetne több TFSI mildhibridet eladni...

De a gumija biztos vékony lesz!!!444

A magyar ember jelképe a hátrafelé nyilazás. Vakon rohanunk a semmibe, miközben a múltunkat támadjuk.

Vegre egy normalis elektromos auto, mondjuk a sok kepernyo nem adja annyira es az ajto dizajn is eleg szokatlan.

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

Kár, hogy nem lesz felnőtt méretben. 

Inkább egy MX5.

Ez az MG majdnem kétszer olyan nehéz.

"Everything fails, all the time."

Fekezesnel gondolom ez is visszatermel, mint a legtobb, szoval a feket kevesbe terheli, mint a benzines, ami nem termel benzint lejton. Az akkupakk a legnehezebb resze, ami a padlolemeznel van, szoval nagyon alacsonyan van ezeknek a sulypontja, eleg stabilan tartja magat az uton. Nem ugy, mint az SUV-k (javorszarvasteszt).

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

Az MX5 teljesítménye nem azért annyi amennyi, mert nem tudnának sokkal többet beletnni könnyedén. Hanem azért, mert az élvezetes vezetéshez könnyű kocsi, jó váltó, szuper kormány és ennyi teljesítmény is elég.

Ha villanyautóból szeretnének ugyan ilyen csinálni, akkor semmi akadálya, csak 70 kWh helyett inkább 7 kWh akku kell bele. Akkor a súlyuk közel azonos lesz és a vezetési élmény is. Cserébe a hatótáv lecsökken. Vagy feltalálnak egy sokkal könnyebb nagy kapacitású akkut és akkor lehet hatótávot növelni azonos élményfaktor mellett.

Én általában értem amikor az EV mellett kampányolsz, de egy nehéz EV pont ugyan úgy nem sportos, ahogy egy S8-as Audi vagy S65 AMG Merci nem sportos annak ellenére, hogy sportverziók.

Erősek, meg lehet velük gyorsan menni kanyarban, de az nem az az élmény amiről az MX5 szól...

Én általában értem amikor az EV mellett kampányolsz

Nem kampányolok semmi mellett.

EV pont ugyan úgy nem sportos, ahogy egy S8-as Audi vagy S65 AMG Merci nem sportos annak ellenére, hogy sportverziók.

A "tapadási" erő, az 2 dologtól függ: Fs = u*Fn. Azon kívül, hogy jobban koptatja a gumit, mindenben azonos kell hogy legyen a "könnyű" autó és a "nehéz" autó viselkedése. Nyilván a nehéz autón szélesebb és drágább gumik vannak. És amúgy sem versenypálya az út. Az nyomaték azért jó a közúton, hogy beférj pl. gyorsító sávból 2 autó közé az autópályán.

Ha adott feszultsegu epitoelemekbol (mindegy, hogy cella vagy nagyobb blokk) tobbet parhuzamosan kapcsolsz, a maximalis arama is megno, nem csak a kapacitasa. Ha kiszeded az akku 90%-at, a motorod is korlatba fog utkozni.

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

Olyan ízléstelen, mintha ázsiaiak tervezte TVR lenne.

:)

Orbán már akkor előre látta, hogy Transporterre lesz szüksége a kényelmes közlekedéshez, amikor még nem volt ennyire kövér. Ti meg akkor és azóta is csak hangosan ugattok, hogy ne kelljen szembesülnötök a saját tehetetlen silányságotokkal. Csak felfelé!

:)

Sárnehéz, ez ebben a műfajban, hát... Nem előny. Egy igazán élvezetes kanyarvadász autó sokkal könnyebb.

Ez a sok képernyő nem az esetem.