[POL] Kórházbezárások. Ezeknek már semmi sem szent? :)

Hozzászólások

Neked miért öröm mások nyomora? Milyen ember vagy te? A másik, hogy inkább egy kórház bezárása, mint lezüllesztése.

Bezzeg nyugat ?

Németeknél talán a legamagasabb az 1000 lakosra jutó ágyszám. Valamint az ellátás minőségét tekintve is jóval előrébb járnak.

https://www.napi.hu/fototar/fototar/201801/orig/image1517242611.jpg/900/

Esetleg ha érdekel az eredeti publikáció: https://healthpowerhouse.com/publications/

Szóval ja, ahogy mondod a kommunizmusban végig azt hallgattuk, hogy a nyugat haldoklik ... 

Fedora 38, Thinkpad x280

orbán hatvanpusztai birtokára csoportosítsuk inkább a pénzt a továbbiakban is, valamint kéne legalább 40 darab új stadion. az oktatást és az egészségügyet hagyjuk a fenébe. nem kell senkinek. főleg annak nem aki külföldről drukkol orbánnak :D

Amíg a cégek a társasági adót nem egészségügyi vagy oktatás cél támogatására, hanem sportra tudják leírni, az azt jelzi, hogy a kormányzat szerint az oktatás és az egészségügy elég pénzt kap, és ez, ami most van, az bőven elegendő minőségű oktatás és egészségügy. Csak akkor tudnám, mi a francért virágzik a magánegészségügy és magánoktatás....

Nagyon egyszerűen lehetne azt mondani, hogy kedves cége, a TAO-programban ezentúl iskolákat, kórházakat, rendelőintézeteket lehet támogatni, nem látványcsapatsportokat.

Úgy értem, ha olyan jó a közegészségügy, hogy már nem kell beletolni pénzt, akkor miért fordulnak egyre többen a magánhoz, miért van ekkora piac rá, hogy a legnagyobbak beszálljanak?

Valójában pont ez a lényeg: annyira lezüllesztik a közegészségügyet, hogy az oligarcháknak fizessen mindenki az adón felül még, a megmaradó pénzéből az egészségügyének. A költségvetés köszöni, jól jár, oligarcha köszöni jól jár, aki nem jár jól, az a beteg, de hát a nép az le van szarva.

Csórók vagyunk hozzájuk képest és azok is maradunk. 

Ez marhaság, már most is sokat költenek az emberek magánegészségügyre.

Ahhoz vizsont tényleg csórók vagyunk, hogy a sok inygenélőt eltartsa az egészségügy ... főleg ebben a formában ...

Fedora 38, Thinkpad x280

már most is sokat költenek az emberek magánegészségügyre.

Mert nincs más választásuk, ha élni akarnak. Lehet, hogy az összes pénzük erre megy el, mert hiába adóznak, azért cserébe nem kapnak kielégítő ellátást.

Az lenne a legjobb, hogy minimális adó mellett minimális ellátás, a többi meg magánbiztosítón keresztül, magánegészségüggyel, de hát ezt a modellt 2007-ben népszavazáson megbuktatta a Fidesz.

A filmben a bezárás után 30 percre lessz a legközelebbi korház. Bezzeg nálunk a legközelebbi 60km, és mi nem a vége vagyunk az országnak (onnan 80km). Mondjuk ausztriában (hozzánk képest) 10-15km-re van már 2 is. Még nem jártam bennük, de mind a 2-re le szokott szálni a mentőhelikopter, ebből gondolom, hogy felkészültek lehetnek.

Szolnok környéki szülés. Mentőben közölték a mentővel, hogy a megyei (szolnoki) kórházba nem tudják lerakni. 12 percnyi út helyett lehetett vinni kecskemétre, 55 perc menetidővel. Aztán meg hozd onnan haza!

#whataboutism. Csak nem értem, hogy Trey itt miért nem jegyezte meg.

Hátrány? Nálunk nincs kórházbezárás? Nincs hiányzó orvosi ügyelet? Épp most beszélnek arról, hogy összevonják a háziorvosi körzeteket, valamint az is az elképzelések közt van, hogy megszüntetik a háziorvos választhatóságát. Ezeket elnézve, az, hogy bezárnak egy kórházat valahol Németországban, nem nevezhető hátránynak. Az viszont hogy ezt egyfajta komparatív előnyként szeretné valaki beállítani, kritikán aluli. De már nem lepődöm meg rajta.

Szóval továbbra is szimpla whataboutism.

Megértetted a problémát. A legtöbb fidesz szavazó egyébként hozzád hasonlóan látja. Nem negatívumként mondom, hogy szűklátókörűség.

Ne süllyedj le Summer1234 szintjére, pár hónapja egy kommentben még téged írtalak példaként arra, hogy demagóg faszkodás nélkül is lehet kormánypárti álláspontot képviselni egy vitában. Úgy látszik, hosszútávon mégsem. :)

pár hónapja

Elfelejtetted már, de a választások előtt is ugyanilyen stílusban tolta a full kretént a napi egysoros politikai fosok posztolgatásával. Talán most megint úgy ítéli meg, hogy nagyon nagy a baj itthon, így próbálja a jól bevált mondókákat ismételgetni, hátha azzal el lehet terelni a figyelmet.

Vedd észre, hogy csak tükröt tartok. Semmi több. Nekem vicces.

 

A subjectet simán írhatná egy Hadházy* rajongó a kormányra vagy egy MZP fan. Ezért vicces ezt írni, egy nyugati országra. 

*Aki azért összenyomorgott egy bécsi lakást.

Értem, hogy ebben a kis közösségben próbálsz értékes, rendteremtő tanácsot adni, de a dolog hátterében mégis csak az áll, hogy a külföldi önkénynek élvezettel térdelő "haladó" csoportok ~végtelen számú magas labdát kapnak a kormánytól, politikai és anyagi támogatást idegen országoktól, mégsem hajlandók érdemi, felelős munkát végezni az ország jobbá tételéért, csupán a médiumaikban és a közösségi médiában verik a lomposukat mindenki arcába. Szerintem nem az itt a baj, hogy Oregon egy pöcs, hanem az, hogy az ún. "demokraták" az ugatáson kívül semmit sem hajlandók tenni azért, hogy Magyarországon egy működő-, a magyarok által a magyarokért működő demokrácia legyen.

:)

Csak azt nem értem, hogy hogy lehet a munkaerőhiány probléma, nem ezért hívták be a migránsokat?