[Frissítve 20221211] Twitter titkos akták #2 #3 #4 - Twitter cenzúra a gyakorlatban, az elnök eltávolítása a platformról

Elon Musk publikál(tat)ta a Twitter nyomozás eredményének második adagját. A megállapításokat ezúttal Bari Weiss, a The Free Press (@TheFP) alapítója tette közzé:

Az új #TwitterFiles vizsgálat feltárta, hogy a Twitter-alkalmazottak csapatai feketelistákat állítottak össze annak érdekében, hogy megakadályozzák, hogy az általuk helytelenített tweetek felkapaszkodjanak (trending) és aktívan korlátozták teljes fiókok vagy akár felkapott témák láthatóságát – mindezt titokban, az érintett felhasználók tájékoztatása nélkül. A Twitternek valamikor az volt a küldetése, hogy „mindenkinek hatalmat adjon ötletek és információk azonnali, akadályok nélküli létrehozására és megosztására”. Útközben azonban sorompókat emeltek.

Így kapott például "Trending Blacklist" címkét a Covid lezárások gyerekekre gyakorolt lehetséges káros hatásáról tweetelő, vagy a jobboldali talkshow-házigazda "Search Blacklist"-et.

De, került "Do Not Amplify" belsős címke a konzervatív aktivista fiókjára is. A Twitter tagadta, hogy ilyen ún. Shadow Ban technikákat alkalmazna.

A Twitter "Visibility Filter" technikájáról (ami gyakorlatilag Shadow Ban) szóló 30 tweetes maratoni szál elolvasható innen.

Frissítés 20221211:

Szál itt.

Szál itt.

Hozzászólások

Van egy olyan opció ebben, hogy szarrá fogja perelni a korábbi tulajokat, mert nem azt kapta a pénzéért, amit állítottak a jószágról.

Ő, mármint Bari Weiss mondott le a NYT-tól a mocsok komcsi légkör, az ezt fenntartó „kollégák” és egyebek miatt. Liberális volt.

"The vision of Christ that thou dost see
Is my vision’s greatest enemy."

orbán rendszere ez is. rezsim, diktatúra.

jaaaaaaaaaaaa. neeeem. ez csak a kakilós bájden

Aki másnak vermet ás, az stack pointer.

Twitter is working on a software update that will show your true account status, so you know clearly if you’ve been shadowbanned, the reason why and how to appeal

— Elon Musk (@elonmusk) December 9, 2022

Nekem azaz érzésem kicsit naivan kezeli ezt. Alapvetően a szólásszabadságnak ott szokott lenni a korlátja, ami ember életeket veszélyeztet, vagy épp erőszakhoz vezethet. Innen nézve amikor egy világjárvány tör ki épp és benne van, hogy valami tömegpusztítást végez, akkor kicsit más a dolog, hogy most elvileg lehet e okos érveket csinálni arról, hogy kell e a karantén. Ez kicsit olyan, mint amikor süllyed a hajó, akkor kell valami aránylag jó szakértői irány és kövesse azt mindenki és aztán lesz ami lesz.

És ezt úgy írom, hogy simán lehet gáz amit a twitternél csináltak. És rohadt veszélyes is lehet, ha van egy ilyen szürő. Csak ezt nagyon egydimenziósnak tartom, így értékelve ki és az adott körülményektől eltekintve.

Szerintem az a kérdés, hogy vajon mi vezethet jó közállapotokhoz. És minek milyen ára, ellenkövetkezménye van. Szóval sokkal inkább valami jó egyensúlyok megtalálása lehet a reális.

 

Történelmi érdekesség elég pontatlanul, mert már nem emlékszek rendesen, de korábbi évszázadokban, amikor volt cenzúra ezt úgy csinálták, hogy pl nem volt mindegy, hogy valaki egy háromszáz oldalas könyvben fejt ki valamit, vagy egy rövid cikkben. Előbbiben lehetett vad dolgokról is gondolkodni, mert nem volt gyors robbanó hatása. És full felvilágosodás híve gondolkodók is érveltek amellett, hogy legyen elválasztva az ahogy egy magán ember, vagy egy tudós beszélhet, gondolkodhat, meg az, ahogy a munkakörében teszi valaki. szóvalhogy annak szabadság más legyen az ember különböző szerepeiben. stb. szóval hogy nem ilyen fekete fehér elvek mentén. És ezek ilyen királyságokban. Kicsit okosabb, nem közellátó elgondolásimódoknak tűnnek.

És pl innen nézve a twitter az egyik legolyanabb platform lehet, ahol leginkább óvatosnak kell lenni, mert rövid, gyorsanterjedő dolgok. (de az is lehet, hogy tök nem így van. csak valahogy komplexebben kéne ezt kezelni, okosabban)

Igen es oltottak halála pl. azért mert elhallgatjuk a mellekhatasokat.

Szerintem az a helyzet, hogy nincs megoldás a problematokra. A social media vagy úgy működik, hogy korlát nélkül ömlik a szar a nyakunkba és mindenki tanuljon meg gondolkodni, vagy nincs social media.

Ez a fekt-csekkeres nettó cenzúra ez nem működik.

leginkább óvatosnak kell lenni, mert rövid, gyorsanterjedő dolgok

lehet próbálkozni csak sunyi shadow ban helyett irja oda, hogy x-y szankcio aktív.

a twitternél egy dolog hogy igen aktív cenzurazas folyt kulonfele beavatkozasi modokkal es szintekkel de tagadtak ezek létét és irányelveit.

„Alapvetően a szólásszabadságnak ott szokott lenni a korlátja, ami ember életeket veszélyeztet”
Ezt cáfolják a máig meglévő tweetek arról, hogy Magyarországon kiürítik a kórházakat, haldoklókat, kórházi kezelésre szorulókat küldenek haza, ezzel megölik az embereket.

„vagy épp erőszakhoz vezethet”
A Facebook cenzori osztályán Hadházy MTVA-s akciója alatt elmondott uszító beszéde sem érte el az ingerküszöböt.

"The vision of Christ that thou dost see
Is my vision’s greatest enemy."

Ki f*szt érdekel ez a hiszti. Nevetséges az egész. 30 részből álló twitter thread, röhej az egész.


Elton John elhagyja a Twitter-t a "misinformation" miatt ...

trey @ gépház

Sokkal magyarosabb, ha Twitter-akták néven hivatkozol rá.

Lehet valahogy szűrni, hogy a hup miket mutasson meg és miket ne?

Pl. el lehet-e tüntetni minden olyan cikket és fórumtémát, amiben twitterről van szó, vagy amiben twitter link van?

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

Kényelmetlen?

Nem használok twittert. Se nem írok rá, se nem olvasok dolgokat. Nincs accountom. Nincs telepítve az alkalmazás a telefonomon.

Baromira nem érdekel se az, hogy korábban hogyan működött, se az, hogy Musk mivé változtatja.

Ami kényelmetlen, az az, hogy a cikkek között vannak olyanok, amik a twitterről szólnak, meg az, hogy vannak cikkek, amikben twitter üzenetek vannak beágyazva.

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

Egy dolog a mission meg az elvek, de senki nem akarja, hogy az ellenség misuse-olja a saját platformját. Mert mindig vannak, akik az unintended use legelképzelhetetlenebb módjait ötlik ki. Ez mindenre igaz. A zsebünkben hordott számítógép processzora és memóriája brutálisan fejlettebb, mint az űrsiklókat vezérlő számítógépek voltak, olyan lehetőségeket nyitva meg ezzel, amiknek csak a képzelet szab határt. Mégis vannak, akik mindezt fingós videók nézésére használják. Vérzik az ember szíve ilyenkor. Gondolom a twitter csapat is hasonlóan érzett, amikor ellepte a gyermeküket a söpredék.

Persze bele is állhattak volna, hogy márpedig itt ez van, de ez mindig a nehezebb út, és a részvényárfolyamnak se tett volna jót. Hazudni kifizetődőbb. Amíg le nem buksz.

Ilon se fogja ám liberalizálni a twittert, csak átlengeti az ingát a másik oldalra. Megy most a hype generálása, hogy növelje az érdeklődést, aztán megy tovább ugyanez, csak más szempontok mentén. Musk politikai értéke a twitterben manifesztálódó médiaérték. _Ezért_ volt neki érdemes megvenni.

Szerkesztve: 2022. 12. 10., szo – 22:37

Amúgy egy javaslat:

lehet nem account tiltás, meg shadow ban kellene, hanem a sebességeket valahogy végig gondolni. Ami lényegében olyan itt mint a vírus terjedése, hogy valaki hány másiknak adja tovább. Szóval meg lehetne adni, hogy milyen jellegű poszt milyen sebességgel terjedjen. Ez annyit jelenteni, hogy default ugyan annyi emberhez juthatna el mindenki. Mondjuk max 20. És ha ez a 20 tovább tolja, akkor megy tovább az üzenet. Szóval nem az lenne, hogy van x millió követője és egyből mindenki megkapja. Ezáltal egyenlőbbé is lehetne tenni az egészet, és kevésbé celebek véleménye lenne a domináns. mert neked is ugyanakkor a sebességed mint neki, szóval, ha az a 20 aki tiédet látja és értelmesnek gondolja, akkor hasonló módon menne végig.

És lehetnének valami dolgok ami miatt emelt sebességet kap egy üzenet. szélső dolog valami hivatalos szerv, tényszerű valamije. Szóval a default feletti sebességek kontextus függők lennének valahogy. Vagy lehetne a másik oldalról is, hogy minél provokatívabb, problémásabb, felforgatóbb egy gondolat annál alacsonyabb legyen a sebessége.

Meg amúgy az kérés, hogy dőlne el, hogy ki az a kis számú ember akihez először jut el amit írsz. És lehet itt is lennének különböző körök. Pl barátok. vagy ha hivatalosabb a dolog, akkor akár lehetne random x a követőkből. És ha a random x et választod akkor ez nagyobb mint a célriányos. És egyben arra motiválna embereket, hogy olyan valakit is olvasson, akivel nem ért egyet, mert akkor ha ő van épp a random x ben akkor lassíthatja a terjedést. De cserébe, meg jobban érteni fogja azt, akivel nem ért egyet szóval lehet a szakadékok csökkenének.

De amúgy lehet az, hogy random hányhoz jut el az lehetne úgy is, hogy napi hányhoz, vagy óránként hányhoz.

És a lényeg az, hogy megfelelően alacsony sebességen bármilyen durva dologról lehetne posztolni, gondolkodni. Mert a lassú sebesség miatt több idő van a kritikára is, és a felobbantó ereje is gyengébb lenne. De ugyanakkor meg, ha nagyon felforgató gondolat, de ha jó, akkor meg szép lassan felépülhet.

Jó stratégia, inkább ezen csámcsogjon a csőcselék, mint azon, hogy a Tesla részvények ára a tavalyi 400-ról 180 dollárra esett.

Minden hulla a Mount Everesten valamikor egy nagyon motivált ember volt.

Arrol esteleg valami hogy a szolasszabadsag elharcosa toroltette a videokat a twitterrol amiben kifujoltak? :D

Tehát valaki felrakta a videót majd eltűnt az accountja, amiből miért is következik, hogy Musk törölte? Vagy fél tucat ember posztjai között megtalaltam a videót, elég csak arra keresni, hogy Musk booed. 

Szerintem az ipse magától törölte az accountjat, hogy elő lehessen adni a mesét Musk cenzurajarol. 

Szerintem az ipse magától törölte az accountjat, hogy elő lehessen adni a mesét Musk cenzurajarol. 

Igen, ez olyan lehet, mint a napokban a HUP-on az egyik blogbejegyzés, amit megnyitott az illető ballib flame témában, majd, amikor kapott rá egy [POL] tag-et, ahogy az illik, kitörölte. Az ilyenekről a logot mindig elteszem, pontosan az általad írtak miatt ...  🤷‍♂️ Sose lehet tudni, hogy mik a hátsó szándékaik az embereknek. Sok mindent láttam én már a neten ...

trey @ gépház

Az mondjuk elég cink hogy így kiadod a belső napló jelentéseket + még usernév is van hozzá és ugye mindezt elétárod a teljes hupnak mindenki által hozzáférhetően.

Véleményem szerint ez csak rád mint üzemeltetőre/szerkesztőre/tulajra/whatever és az adott userre tartozik. A nagyközönségre kevésbé.

ps.: jah és totál mind1, hogy ez milyen témában fordul elő, lehetne ez a blog egy "Thomas a gőzmozdonyról" szóló összefoglaló is. ( ugye volt nekünk egy közös "témánk", ahol hasonló cuccok mentek jobbra balra, le fel, nyilván nem részletezném, szerintem tudod mire gondolok, ott is hasonló cuccokat alkalmaztak, bár tény, hogy ott durvábban, ezt csak azért raktam side-note-ként ide, mert az a sztori ugrott be a fenti képről elsőre. )

/me szintén :) Akkor ezt túltárgyaltuk.

ps.: nyilván egyetértek azzal hogy vállalja amit leírt. Nem is ezen akadtam fenn, csak itt szó sem volt ilyenről, de mégis ide kellett lökni egy linket hogy ki volt, mikor, meg mit. Holott ezen esetben senki nem tagadott le semmit / vádolt meg semmivel téged, se a HUP-ot, se a baglyot :)

De lépjunk tovább ezen :)

Háború a biliben, normális ember nem használ közösségi médiát és nem eszik fost.

sudo mount -o ro /hup.hu
Szerkesztve: 2022. 12. 13., k – 13:46

Twitter-akták #5 - Trump eltávolítása a Twitterről:

Teljes szál itt.

trey @ gépház

Engem nem érint, mivel se a jobb és se a baloldali twitterek kimaradtak az életemből.Csak feltünt, hogy ugyanazt csinálja, mint az előző management. 

Közben meg mást állít magáról. Szerintem ez képmutatás.

Amit Friczy írt, az az én véleményem is. https://hup.hu/comment/2864871#comment-2864871

...úgyis jönnek...