Egyes iPhone 14 Pro/Pro Max felhasználóknak remeg és zümmög a kamerája egyes alkalmazásokban (Snapchat, TikTok, Instagram)

Címkék

Jiggle Gate? Zömmögés Gate? A fenti videó önmagáért beszél. Egyelőre nem tiszta, hogy egyes iPhone-okba került hibás kameramodul, vagy szoftveres hiba lehet. Mindenesetre, akiket érint, azoknak azt javasolják, hogy az Apple állásfoglalásáig kerüljék a Snapchat, TikTok, Instagram .. egyéb 3rd party alkalmazások használatát. Részletek itt, itt és itt.

 Concerned iPhone 14 Pro users have taken to Reddit and Twitter to share their experiences with these issues. On Reddit, one user explains:

So I’ve been experiencing my camera shaking uncontrollably whenever I open Snapchat or use the camera for Instagram. However, I don’t run into any issues when I use the regular camera app.

Another iPhone 14 Pro user says:

Picked up my new iPhone 14 pro yesterday and intermittently get ois camera shake (by shake I mean can see and hear it shaking) in Snapchat.

And another:

My iPhone 14 Pro just arrived and when I opened Snapchat, the camera was shaking a lot and made a pretty strange mechanical noise

Hozzászólások

Vagy ... innováció! Az Apple egybeépítette a kamerát a rezgőmotorral!

trey @ gépház

A hardveres hibát kizárnám, mert az Apple saját kameraappjával nem jelentkezik a hiba. A minőségellenőrzésen sem ment volna szerintem át, így valami 3rd party app inkompatibilitás lesz. Mondjuk, ettől még nem kevésbé szar a fos, mert egy 620 ezer forintos telefon kamerája nem menjen már tönkre, ha az ember megnyit egy 3rd party appot ...

trey @ gépház

Ez régen is volt csak a kissebb objektívek/üvegdarabok kisebb zajt keltenek. A fókuszrendszer(z tengely) maglev elven működik és a rázkódáscsökkentést(x y tengelyek) is ezen az elven érik el. Ha az alkalmazás rosszul használja (hagyja szabadon csapkodni vagy túlhajtja) akkor az hallatszik

Nekem gyári appal semmi gondja. De amugy felnőtt emberek, akik megengedhetik a 14 pro-t, vajon hány %-a használja a 3 fenti app mindegyikét? Bár lehet öreg vagyok...

Megengedhetem magamnak, elvileg felnőtt is vagyok, mégis napi szinten nézek TikTok videókat, ingázás közben. Iszonyat jó kajákat csináltam már meg onnan pl., főleg ázsiai vonalon.

Ez a "felnőtt ember nem néz tiktokot" kb. olyan mondás lehet, mint egy generációval korábban a "felnőtt ember nem néz youtube-ot", még egy generációval korábban pedig a "felnőtt ember nem néz tévét"? :)

napivers neked:

Felnőtt ember ne ingázzon

Homeoffice jár télen nyáron

 

napikérdés neked:

ingázás közben ázsiai kaját csinálsz? hol lehet feliratkozni a csatornádra?

 

napiválasz tőlem:

nem tévézek, nem youtubeozok, nem tiktokozok. Van akinek szabadideje van, nekem viszont két gyerekem :)

Homeoffice jár télen nyáron

Járni jár, de nem szeretek huzamosabb ideig HO-ban lenni. A covid alatti kötelező egy év HO borzasztó volt, nem akarom többet.

ingázás közben ázsiai kaját csinálsz?

Nem értem a kérdést. Ingázás közben videót nézek (vagy olvasok, vagy mittudomén), főzni otthon kell, a konyhában. :)

Az adott alkalmazásokban easter egg formájában parkinsonszimulátor van.

Gondolom optikai stabilizatoros a fenykepezo.

Enyem is csinalta neha. Jol oda kell b@szni parszor es akkor a "helyere" ugrik. Es nalam is volt olyan, hogy masik app mindig elohozta a hibat.

En nem zarnam.ki se a gyartasi problemat (tolerancia), se pedig a driver hibajat se (finoman kell beroffenteni).

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Először várjuk meg az Apple reakcióját. Az Antenna-gate esetén is előbb tagadás (nincs itt semmi látnivaló), majd damage control (alig érint valakit, azok is rosszul tartják), majd aztán beismerés és elnézés-kérés és végül megoldás (ingyen bumper) jött.

Egyelőre még ott tartunk, hogy nem is reagáltak. Pedig biztos lehetsz benne, hogy többen is kérték, hogy kommentálja az ügyet.

trey @ gépház

Szerkesztve: 2022. 09. 23., p – 10:15

sajnos javították, így már nem lesznek álmatlan éjszakái a hatereknek amiért nem tudtak tiktokra meg a snapchatre posztolni 4 teljes napig. a tragédiának és a világvégének ezennel vége.

:((((((