Össztűz alatt a DuckDuckGo, mert böngészője lehetővé teszi a Microsoft számára, hogy az monitorozza a böngésző felhasználóit

A felhasználók privát szféráját a keresőjében hangsúlyozottan szem előtt tartó DuckDuckGo támadás alá került, mert szerződést kötött a Microsofttal, amelynek értelmében a Microsoft képes monitorozni a DuckDuckGo Privacy Browser (iOS / Android) felhasználói tevékenységeinek bizonyos részleteit. Zach Edwards biztonsági szakértő észrevette, hogy míg a DuckDuckGo Privacy Browser blokkolja a Google és Facebook trackereit, addig a Microsoftét hagyja ténykedni:

További tesztek azt mutatták, hogy a DuckDuckGo nem blokkolja a bing.com és linkedin.com doménekhez köthető trackereket, addig minden más trackert blokkol.

A DuckDuckGo alapítója és vezérigazgatója a hosszú felvetésre válaszolva elismerte, hogy létezik a kivétel egy, a Microsofttal kötött szerződés miatt:

Ez komoly morgolódáshoz vezetett a Hacker News fórumában. Részletek itt.

Hozzászólások

Én annó a ddg-t a filter bubble jelenség népszerusitése okán ismertem csak, nem ismertem, hogy pl. bármiféle privacyt is igérne igy nem értettem eddig ezeket a morgolódásokat de ahogy látom az utóbbi időben tényleg nyomták ezt a szlogent (nem tudtam pl. az android appjukról) ami miatt valóban eléggé visszás az egész projekt igy. Részemről mondjuk már váltottam searx-re igy nem igazán érint a dolog.

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

nem ismertem, hogy pl. bármiféle privacyt is igérne

 Gyakorlatilag erre húzták fel kezdetektől kezdve a marketingjüket. Fura, hogy nem hallottál róla. Nincs olyan jellemzésük, amibe ne szerepelne a privacy szó:

Mottójuk:

DuckDuckGo — Privacy, simplified.

Leírásuk:

DuckDuckGo is an internet search engine that emphasizes protecting searchers' privacy and avoiding the filter bubble of personalized search results. DuckDuckGo does not show search results from content farms.

trey @ gépház

Akkor fogalmazzunk úgy, hogy nem igy rémlik, ettől még tévedhetek, de: http://web.archive.org/web/20130508150558/https://dukgo.com/base/welcome

"DuckDuckGo is a general purpose search engine." A későbbi években is még csak "community platform" meg ilyenekkel diszeleg, volt is náluk dukgo-s xmpp fiókom akkoriban. Csak magányvélemény de szerintem ez a privacy egyszerűen csak buzzword lett és pár éve elkezdték meglovagolni, de ez a csapat sosem gondolhatta túl komolyan.

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Én is kezdek csalódni bennük. Én pedig nem is a privacy miatt használom őket, hanem mert szépen testre szabható a keresőoldaluk, míg a Google-é fapad. A böngészőjüket se használom, de ez így kicsit kezd sok lenni, hogy ők, mint a privacy harcosai múltkor cenzúrázni kezdtek, most itt van ez a MS-os botrány. Az a baj, hogy minden ilyen cég csak addig normális, amíg kicsi, aztán ahogy sikeresek meg kinövik magukat, megrészegednek a profittól és mindegyik átmegy genyóba. Főleg, mikor már egyeduralkodóvá és gigantikussá válnak, amit nem lenne szabad hagyni, lásd MS, Google, Apple, Amazon, stb..

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

Ez tényleg kiábrándító még úgy is, hogy tudjuk, az interneten semmiben sem lehet igazán bízni. :(

A pénz az pénz!

Nincs itt semmi látnivaló!

Szerkesztve: 2022. 05. 26., cs – 17:42

A ddg-t én keresőnek használom, akkor amikor más keresővel nem kapok elég-megfelelő találatot.

És a tapasztalat szerint, - a hitvilágon kívül, - végül is bizonyos, hogy a nem nagyon évülő területeken erre jó lehet.

(Az MS a Win alól, mi az amit nem tud elvinni? - Ahogyan a G. sem mentes ettől a "viselkedéstől" a droidnál. Hogy az Apple-ről és az iOS-ről ne is beszéljünk.)

Régen is a microsoft reklámjait nyomták, szerintem nem volt ez titok, hogy miből élnek. Volt az ecosia vagy ilyesmi, amivel fákat ültethettél, ha használtad, az még durvábban a microsoft próbálkozása volt betörni a piacra. Szegényeknek a bing nem hozza a felhasználókat, nemtom van-e még

Keresési találatokban a Qwant elég jól hozza a konkurencia szintjét. Európai szolgáltatóként gondolom ők nem is feltétlen amerikai cég pénzéből élnek.és gondolom a szigorodó EUs szabályozások miatt nem is lesznek az elsők közt akik Kínának áramoltatnák az infókat.

Viszont nyilván ők sem mosolyból szereznek bevételt.