LibreOffice beágyazott Writer dokumentum

Fórumok

Sziasztok.

Adott két Writerben létrehozott doksi, mindkettőnek van tartalomjegyzéke, fejezetei számozással és az egyikbe kellene a másikat beágyazni úgy, hogy a tartalomjegyzék és/vagy a fejezetszámozás mindkettőnél megmaradjon. Az igazság az, hogy már annak is örülnék ha csak simán egyiket a másikba ágyazhatnám. A végeredmény pdf kell legyen, de az összefűzés azért nem jó, mert a beágyazott a doksi közepére kellene kerüljön, ráadásul oldal közben kellene kezdődnie. Ezt talán kis szerkesztgetéssel meg tudom oldani, hogy új oldalon kezdődjön és mégse legyen 3/4 oldal üres. Megoldható ez a probléma egyáltalán? Esetleg csak valahogy belinkelni és amikor pdf-et generál megjelenik benne a megfelelő helyen a beágyazott doku?

Hozzászólások

Köszönöm!

Azt hiszem ehhez kell egy windows is, mert wine alatt egy szép nagy üres ablak jelenik meg. Vagy az is lehet, hogy az a baja, hogy nem regisztráltam hozzá fiókot a weblapjukon. Jó lenne az egészet linux alatt elintézni, de ha nem lesz más, csinálok neki egy virtuális gépet, mert windows az nincs :(

„Niemand ist unnütz! Man kann immer noch als schlechtes Beispiel dienen!”

dzsolt

Ez jó lesz majd valami másra :) Szétválasztottam a dokumentumot a 18. oldalnál. Ezután az új pdf tartalomjegyzékében a 15. oldaltól nem kattintható (nincs link az adott oldalra). Az, hogy a 18. felett nem lenne még oké. Azt hiszem itt valami mást kell kitalálnom. Esetleg a sablonba kellene valamit  valahol valamire változtatni, bár a könyvjelzőzést fel fogja borítani :( Na most keine ahnungom van...

„Niemand ist unnütz! Man kann immer noch als schlechtes Beispiel dienen!”

dzsolt

Szétszedett, összerakott nálam is, ezzel nem volt baj. Egy 30 és egy 10 oldalas dokut kellene egymásba fűznöm, úgy, hogy a 18. oldalnál kerül be az új rész. A kész doksiban a tartalomjegyzék linkelése az egyedüli ami nem működik, pedig már elengedtem a beillesztett doksi tartalomjegyzékét. Szóval az lesz, hogy készítek a sablonba olyan előformázásokat, ami úgy néz ki mintha a megfelelő doksi bejegyzése lenne, majd a számozást kézzel fogom beleírni. Így az alap doksi tartalomjegyzéke megmarad és kattintható lesz. Legalábbis most így gondolom :)

„Niemand ist unnütz! Man kann immer noch als schlechtes Beispiel dienen!”

dzsolt

Nem kell Windows. Ez a fehér üres ablak egy általános bug mindenfajta Linux disztró alatt, ami a Java-alkalmazásokat érinti default. A shell-ed vagy ablakkezelőd rc-jébe vagy a felhasználód profiljában add hozzá a _JAVA_AWT_WM_NONREPARENTING=1 környezeti változót, pl. export paranccsal, ez nálam is megoldotta ezt a hibajelenséget. A PDF24-et nem ismerem, de valószínű, hogy az is javás, de ez minden ilyen alkalmazásnak kell, pdfsam, AbevJava, Android Studio, stb..

Ezt mindenképp ejtsd meg, még akkor is, ha másik alkalmazás mellett döntesz. Valójában vannak erre natív linuxos alternatívák, én főleg a terminálosakat ismerem.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

Köszönöm! Vannak java-s alkalmazásaim még ha nem sok is. Ezt a profilhoz adom! Amúgy telepítés után a pdf24 működik ha fájlkezelőből direkt vele nyitom meg. Csak akkor üres, ha magát az appot indítom.

amúgy amit lehet a terminálban oldok meg én is, de ezt abban a formában ahogy itt fentebb van nem lehet ésszerűen pdf cut/merge-vel megcsinálni. Ráadásul nem is kell :)

„Niemand ist unnütz! Man kann immer noch als schlechtes Beispiel dienen!”

dzsolt

Az volt a terv, hogy a beágyazott doksi megtartja a saját tartalomjegyzékét, de módosítottam a sablont és csináltam neki egy hasonló Címsort, mint a fődokumentumé. Így most az egyetlen tartalomjegyzékben mutatja az eredeti fejezetszámokkal a beágyazott dokut. Fura, hogy a 7. fejezet után jön megint az első (a 7. amúgy a beágyazott duku neve), de majd megkérdem, hogy megfelel-e-é :D Ha igen, így marad, ha nem akkor igen, kellene egy második tartalomjegyzék.

„Niemand ist unnütz! Man kann immer noch als schlechtes Beispiel dienen!”

dzsolt

Off topic.

Nagyon megutaltam ezt a beagyazott doksi temat, miota az ilyen filokat a Office365 jol szetbarmolja. (legalabbis nekem szetbarmolta)

Support Slackware: https://paypal.me/volkerdi

Én kizárólag linux alatt offline eszközökkel vagyok hajlandó bármit elkövetni :D Ez egy beadandó amit nem tudok az asztal alá söpörni, de ígérem, amint ennek vége, soha többé nem kérdezek ilyet itt! Ez a beágyazott dolog meg egy csoda. Ha írsz egy programot, include oszt jófan, a része lett. De itt?  ;)

„Niemand ist unnütz! Man kann immer noch als schlechtes Beispiel dienen!”

dzsolt

Ha beadandó, akkor a diplomatervig van még időd ismerkedni a LaTeX-hel. Abban ez kb. 3 perc, plusz rengeteg előnye van az office-like környezetekhez képest. Az elején kicsit pilótavizsgásnak fog tűnni, de amint ráérzel az ízére, imádni fogod.

Debian - The "What?!" starts not!
http://nyizsa.blogspot.com

Van sablonom TeX-hez is, de nem volt erőm beleásni magam. Írok-olvasok angolul, németül és magyarul, ez a doksi is németül lesz épp, de valahogy ehhez jó lenne ha lenne valaki aki elérhető távolságra van, hogy átugorjak/átugorjon ha valami nem teljesen tiszta. Amúgy a Writerben a sablonok variálásával már megvan a második tartalomjegyzék is és így utólag marha egyszerű volt :) Csak az út ami oda vezetett volt göröngyös :) Ez a pdf ki-be-szét-össze-vissza eleve vakvágány volt csak nem volt róla fogalmam, hogy mit is tud a Writer valójában. Mondjuk nem valószínű, hogy lesz rá szükség valaha még, de jól esett magamtól rájönni. 

A LaTeX amúgy tervben van csak mindig tologatom...

„Niemand ist unnütz! Man kann immer noch als schlechtes Beispiel dienen!”

dzsolt

Ahogy ha jól megismeri a libreoffice képességeit, szintén profi lesz az eredmény, de szintén sokat kell hozzá tanulni :) Itt a koncepció hibás, a célt a már két létező dokumentum elkészülte után rajzolták meg, ezt szerintem nem így kéne.
Amúgy LaTeX-ben hogy csinálnád meg, hogy egy beágyazott dokumentum tartalomjegyzéke is megmaradjon meg a fődokumentum tartalomjegyzéke is, helyesen?

Szerkesztve: 2022. 05. 22., v – 15:11

x