Egy kis script az Origo olvashatóbbá tételére

Konzolba bedobva, vagy user scriptként, valamelyik Monkey-val használva kipucol a link alapján adott híreket.

A fos változóba lehet felvenni azokat a stringeket, ami alapján pucol.

var fos = ['teve'];
var list = document.getElementsByTagName("A");
var i = 0;
var j;
var inc;
while (i < list.length)
{
	inc = 1;
	for (j = 0; j < fos.length; ++j)
	{
		if (list[i].href.indexOf(fos[j]) != -1)
		{
			list[i].parentNode.removeChild(list[i]);
			inc = 0;
			break;
		}
	}
	i += inc;
}

(Sajnos egyébként összességében nem sokat segít, de ez is valami.)

Hozzászólások

fos = független objektív sajtó? :)

['nem találod ki', 'mit tett'] (amugy egy toLowerCase() vagy ilyesmi lehet, hogy elferne benne)

+egy nyilvanos celeblistat osszerakhatnal hozza

(Origot amugy nem olvasok)

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

Na, ezt kis módosítással a HUP-ra is lehet alkalmazni, kigyomlálva a politikai szemetet! 

Szerintem az Origón az egyetlen, valamennyire értelmezhető tartalom, amikor random nők Instagram-fotóit mutogatják azoknak a boomereknek, akik maguktól nem tudják, mi az az Instagram. Inkább egy whitelist script kellene, ami csak ezeket hagyja meg. :)

Struccpolitika. Ha már nem tetszik egy téma annyira, nem lehet úgy hajlítani a teret ahogy szeretnénk akkor azonnal dugjuk a fejünket a homokba. Az igazság néha fáj. Én is el szoktam olvasni a sok faszságot amit írtok, szerintem érdemes tudni hogy aktuálisan ki mivel ámítja magát. 

Megfordítva; minden oldalnak lehet részben igaza. 

O_O

Te miről beszélsz? Nem a politikát, hanem a bulvárszemetet szűrtem ki vele, hogy melyik hulladék celeb mit celebkedik éppen, ld. fos változóban a 'teve' (azaz tévé) stringet...
Abban mi a struccpolitika, ha nem érdekel, hogy a tévében pózoló hulladékhegyek épp mit csinálnak? Talán érdekelnie kéne, hogy épp melyikük melyikükkel jár/kefél/pereskedik/csinál kutyát nem érdeklő közös nyálzenealbumot?

Nem tudtam h aktuálisan nem politikára irányul a filter, de amit írtam azt a bulvárra is alkalmazom. Nem vetem bele magam az összes témába teljes mélységig és nem vagyok teljesen naprakész minden aktuális ""sztár"" (LOL) pletykával, de a főcímeket ott is átfutom. Szerintem érdemes ezekkel is tisztában lenni valami alap szinten, hiszen elég valós lenyomatot ad a társadalom értelmi szintjéről, igényeiről, gondolkodásáról. Megválogatom a barátaimat és ennek köszönhetően minden nagyképűség nélkül elmondhatom hogy szerencsére egy értelmiségi progresszív buborékban élek. Ebből adódóan nincs annyira sok és annyira mély kapcsolatom a többséget alkotó társadalommal, ammenyire az ideális lenne az objektív véleménynyilvánításhoz. Ha semmilyen szinten nem foglalkoznék ezekkel a szemetekkel, nem olvasnék néha kommenteket az fb legmélyebb bugyraiban is (annak ellenére hogy némelyiktől teljesen leolvad az agyam), nem tájékozódnék minél több forrásból, akkor könnyedén elszakadhatnék a realitásoktól ami nem is olyan kevés embernek önhibáján kívül sikerült is. Szvsz kellenek ezek a dolgok hogy emlékeztessenek a rögvalóságra. 

Ez tetszik.

Már sokszor eszembe jutott, hogy milyen jó lenne úgy olvasni az érdekes dolgokat, hogy közben a számomra érdektelen dolgokat kigyepálja egy valami. Például a meghalt az Mrichárd, meg a Berki hogyhívják, (meg az országban rajtuk kívül még többezer másik ember akikkel pont annyit találkoztam mint ezekkel); hármasikrek Rihannánál, és lám pocakos a neves faszinak a névtelen csaja (nagy cucc, a lányokkal ez elég gyakran előfordul); válik a Tusup, akit pont leszarok, elsírta magát a Gipszjakabné, győzött a fociban a Tápiószecsői fradi, vagy vesztett, tökmindegy, mindenképpen hír, szóval igazából játszani már tök felesleges volt; villantott az aktuális Villantóné, (megnéztem, mert naná, hogy megnézem ha libben a szoknya, de amit láttam, hát a porhubon ingyen is van jobb kép); már megint verekedett a híres Lófaszjózsi, aztán valakinek az apja puskát fogott valaki másra, és a sajtó szerint nem véletlenül történt ez; nyilvánosan hazudott egy politikus de egyből bocsánatot kért érte (ez beugratós, ilyen hírt még nem láttam); vallási okokból a világi törvénybe hozzák, hogy egy nagykorú ember nem dönthet a saját testében zajló folyamatokról; és nagyjából napestig sorolhatám, hogy mik azok a hírek, amik nem hírek, csak érdektelen történések cukormázzal. Vagy csak úgy lehányva, hogy csillogjon.

Baszki, inkább olvasok qubit.hu -t, ott vannak értelmes cikkek, aminek az olvasása után nem érzem, hogy elbasztam N percet az életemből a semmire. Nem csoda, hogy valami felmérés szerint egyre többen sz4rás közben olvassuk a híreket. Tényleg, olyankor pont megfelel.

Apropo, tudtok hasonlóan értelmes siteokat, mint a qubit.hu ?

A magyarokat preferálnám , de angolul is van néhány amit komálok, a puri.sm háza tájáról például ez a kettő elgondolkodtatott:

https://puri.sm/posts/your-phone-is-your-castle/
https://puri.sm/posts/tourists-on-techs-toll-roads/

Nem jó csak a telex / 444 körében élni, de amikor próbaképpen felmegyek az origóra, hát fájdalmat érzek amiatt, ami ott megy. Ha legalább kicsit vigyáznának rá, hogy ne TŰNJÖN propagandának amit írnak, az tök jó lenne. Kiegyensúlyozott*, érdekes cikkek, ezek érdekelnek.

* Ha azokat szurkálják akiket én is utálok, az még persze belefér...

Politikai propaganda az összes hírportálon is van. A qubit.hu-n is. Az Origó sem a kormánypropaganda miatt szar, hanem amiatt, ahogy az olvasóikat kezelik: totál retardált maóunikasó és szarátokközt néző betonproletárnak nézik őket ezzel a sok bulvárfossal, kattintásvadász címmel, ezoterikus/ufós baromsággal. Ez a baj az Origóval, nem az, hogy valahol szóhoz jut a jobboldal is.

Az altalad linkelt cikk egy szociologiai kutatas, adatokkal, levezetesekkel, es nem egyertelmu gyoztessel, sot meg sugalmazas sincs benne part vagy hatalmi csoportosulas fele.

Ebbe propagandat belemagyarazni bar nem lehetetlen, (hiszen egy hosszabb szovegbe barmit bele lehet magyarazni), de olyan erofeszitest kivan meg, mint amit az a magyarazat, hogy a Harry Potter konyv valojaban a Mein kampf.

Mivel a Qubot cikkben szerepel a 'szegenyseg' szo ezert biztosan balos propaganda, ja nem, varjal, van benne 'stabilitas' szoval inkabb megis jobbos tortenet. De ha az oroszokat kedezed akkor hirtelen naci lesz a szoveg, ha meg Orbant, akkor Sorosgyurcsany, es ez olyan biztos, hogy ehhez el sem kell olvasni a szoveget, a cime eleg hozza.

A qubites cikk a "fehér privilégiumokkal" foglalkozik, ami egy a woke-ok által az amcsi múltból előrángatott és az egész világra ráerőszakolt probléma. (Ennyit a nagymértékű erőfeszítésről, egy mondatban le lehetett írni, miért propaganda.)

Miért, szerinted, ha extranagy betűkkel leírják, hogy "A fehér amerikaiak félnek státuszuk elvesztésétől", az nem kijelentés? Mert szerintem de. Mindezt úgy, hogy amerikában már üldözik a fehéreket.

De tallózik kicsit az ember és talál még:

Szokásos "rettenetes rasszizmus van" cikkek, még az AI is rasszista, sőt a mentális megbetegedésekről is a kirekesztés tehet, de bezzeg a Pride, az terapeatikus; ha rózsaszín bőrtangában vonaglunk az utcán, elundorítva minden épeszű embert, az segít a kirekesztettség - és a mentális problémák! - leküzdésében.
https://qubit.hu/2022/05/18/a-facebook-sajat-kutatoi-szerint-is-veszelyes-lehet-a-ceg-frissen-kiadott-rasszista-es-nogyulolo-mesterseges-intelligenciaja
https://qubit.hu/2022/05/16/ha-megszunne-a-kirekesztes-a-paciensek-jo-resze-eltunne-a-pszichiatriai-rendelokbol

Karigeri szopkodása egy CEU-stól.
https://qubit.hu/2022/05/18/egy-halozatkutato-kiszamolta-milyen-konnyu-biciklizni-budapesten

Egy kis Elon Musk bashing, mert hát mégis mi az, hogy ő itten szólásszabadságot akar, mi az, hogy a jobboldaliakat nem cenzúrázzuk és a védekezés lehetőségének megadása nélkül folyamatosan alázzuk és mocskoljuk, hanem hagyjuk beszélni; hát mit képzel ez?
https://qubit.hu/2022/05/18/elon-musk-fut-a-penze-utan-mar-nem-biztos-hogy-megvenne-a-twittert
https://qubit.hu/2022/05/12/mar-magyarorszagon-is-elerheto-elon-musk-muholdas-internete-csak-epp-azokon-nem-segit-akiknek-kitalaltak
https://qubit.hu/2022/04/27/az-evszazad-uzlete-elon-musk-a-szolasszabadsag-neveben-megvette-kedvenc-jatszoteret-a-twittert

Mindezt úgy, hogy pár hete még körbeszopkodták egy kis Russia-bashing kedvéért.
https://qubit.hu/2022/03/23/a-szojuzok-helyett-elon-musk-raketaival-fejezi-be-muholdjainak-telepiteset-a-brit-oneweb

És ha már Russia-bashing, itt a szokásos, "az oroszok tömeggyilkosok, Putler a sátán, Oroszországnak semmi oka nem volt erre, az amcsik (meg a nátó) nem baszták át őket húsz éven keresztül folyamatosan és most sem hazudnak megállás nélkül, az amcsik tök jó arcok, véletlenül sem ők azok, akik a II. VH óta a legtöbb háborút indították és a legtöbb embert lemészárolták." (Disclaimer: nem, nem vagyok oroszpárti, az amcsikat gyűlölöm.)
https://qubit.hu/2022/05/13/nepirtas-haborus-buncselekmenyek-mit-mond-a-nemzetkozi-jog-az-ukrajnai-esemenyekrol

https://qubit.hu/2022/05/20/szetszakad-az-orszag-de-hogyan-jutottunk-idaig - CEU, ELTE, csupa libbant intézmény "elemezgeti", hogy hogy jutottunk idáig, hogy szétszakad az ország; vajon mi lehet a konklúzió, hibásak-e bármiben a libtardok?

A qubit még véletlenül sem egy tudományosnak álcázott liberrált szócső, nem, ó nem.

És nem, nem vagyok fideszes. Még jobbos se. Csak a púpom tele van azzal, hogy a "liberálisoknak" minden is kormánypropaganda, meg orosz propaganda, meg konteó, bezzeg ellenzéki propaganda, amcsi propaganda, vagy libbant konteó meg nincs, csak "leírják az igazat". Aha...

---

Sz*rk: http://qubit.hu/adatvedelmi-nyilatkozat

a qubit.hu internetes portált kiadó és üzemeltető Magyar Jeti Zrt.

http://444.hu/2020/09/27/minden-amit-a-444-rol-tudni-kell

A 444-et kiadó Magyar Jeti Zrt. a szerkesztőség vezetőinek többségi tulajdonában van

https://telex.hu/kult/2021/10/27/magyar-jeti-zrt-tenyellenorzo-oldal-afp-unios-tamogatasbol

Q.E.D.:

qubit === 444

Tapsoljuk meg ezt a zseniális szalmabábcséplést is. Nem azért elfogult, mert egyáltalán foglalkozik a témával, hanem mert részrehajló, ami a cikkekben is megmutatkozik. (BTW, azok a "kutatási eredmények" a vicc kategóriába esnek, semmilyen kutatómunka nincs mögöttük, csak lefirkálják a globalista propagandát; milyen fehér privilégiumról beszélünk? Az USA-n kívül ilyen sosem volt, most sincs. Az USA-ban (és Nyugat-Európában) pedig konkrétan már üldözik a fehér lakosságot ennek a szar ideológiának az égisze alatt; fasza kis privilégium, mondhatom.)

Tapsoljuk meg ezt brilliáns alma-körte összehasonlítást (és mutogatást) is. Először is, a személy elleni érvelés az az ellen irányul, aki az ellentétes véleményt épp képviseli. A qubittel vitatkozom? Nem, veled. Te viszont engem vettél célkeresztbe. Kettő, a qubit/444 nem személy, hanem entitás; hogy lehetne ellene személy elleni érveléssel élni? Ennyi erővel nem lehet semmilyen céget sem kritizálni... Én viszont személy vagyok. És végül a harmadik: a téma a qubit elfogultsága. A 444-ről tudjuk, hogy az. Ha ugyanazok készítik, akkor az is elfogult. És ez egyrészt független az én személyemtől, másrészt az erre történő rámutatás még nem személy elleni érvelés; ennyi erővel semmilyen személyi kérdést érintő tényre nem lehetne rámutatni semmilyen kérdésben; Gipsz Jakab Fradi szurkoló véleménye az, hogy nem számít, hogy a Fradi kiesett az MB1-ből, akkor is az a legjobb hazai csapat: személy elleni érvelés, ha azt mondom, hogy ő ezt azért állítja, mert Fradista?

Erről ennyit.

Látod, ez a személy elleni érvelés. Zéróra reagálsz abból, amit leírtam, csak engem támadsz. (Pedig írtam azokról a "kutatásokról" is.)

"Ha vitatkozni szeretnél, azt nem így kell."

A fölényeskedést pedig abbafejezed. Nincs jogod hozzá. 8/3.

"A 444-ről tudjuk, hogy az. Ha ugyanazok készítik, akkor az is elfogult."

Ez olyan, mintha azt mondanám, hogy hülyeség, amit írsz, mert más fórumokban is szoktál hülyeségeket írni.

Na, az pl. személyeskedés lenne. Meg elég hülye érv.

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Már megint alma-körte. Ha ezt írnád, az személyeskedés lenne. Ha azt írnád, hogy azért írom, hogy "Amiga rulez", mert amigás vagyok, az nem személyeskedés, az tény. Az is egy tény, hogy a 444-et és a qubitet ugyanazok csinálják. Az is egy tény, hogy a 444 elfogult. Egy tény, plusz még egy tény egyenlő egy harmadik tény: a qubit is elfogult.

Mi lenne, ha reagálnál azokra a bizonyítékokra, amiket még azelőtt szedtem össze, hogy egyáltalán rákerestem és felfedeztem, hogy a 444 felelős a qubitért?

"Egy kis Elon Musk bashing," aztán "Mindezt úgy, hogy pár hete még körbeszopkodták"

Ha kivesszük a képletből az általad belerakott zajt, konkrétan azt a hatásvadász vulgáris agresszív szlenget, amitől kultúrember tudatosan tartózkodik egy vitában, akkor a fenti állításod így alakul:

"Rámutattak Musk sötét oldalára" aztán "Mindezt úgy, hogy pár hete meg rámutattak Musk világos oldalára" 

Bocsáss meg, de én nem látom az elfogultságot a Qubit írásaiban, és engedd meg, hogy megköszönjem, hogy erre ilyen jó bizonyítékot hoztál.

 

"A fehér amerikaiak félnek státuszuk elvesztésétől"

Miért gond, ha kimondják az alaptézist? Tovább olvasva ezt a tézist járják körbe, és mutatnak rá az adott rendszer potenciális hibáira.

Tudod mit? Én is leírok egy tézist: "Idén összesen 22 ember jelentkezett fizika tanárnak az egész országban.". Na. Akkor én most propagandista vagyok? Vagy ahhoz az kell, hogy elmondjam, ez miért gond? Vagy az is kell, hogy elmúlt tizenkétévezzek hozzá egy jóízűt? Vagy ezek nem kellenek, mert a kontextust anélkül is tudja mindenki? Ezután szerinted bicskanyitogató Pintér beszólása arról, hogy a tanároknak maguknak kell elérni, hogy megbecsüljék őket? Mert ha igen, akkor Pintér az igazi propagandista, hiszen ezzel az egész kormányzatot minősíti. Ilyen kijelentést tenni olyan, mintha valaki felnőtt ember létére ok nélkül használna nagy számú trágár kifejezést egy tisztességes embereket tömörítő fórumon. Visszaüt rá.  

Ha kivesszük a képletből az általad belerakott zajt, konkrétan azt a hatásvadász vulgáris agresszív szlenget, amitől kultúrember tudatosan tartózkodik egy vitában

Az nem érv, hogy "te csúnyán beszélsz". Ismered a Graham piramist? Látod hol helyezkedik el az, amit csinálsz, hogy az érveim helyett a hangvételemet támadod? Igen, ott, az a szép sárga, ami csak egy szinttel van a személyeskedés felett, ráadásul - amint látod - nem a "tud valamit" kategóriába esik, hanem a "hisz valamit" kategóriába, azaz ez nem érvelés. Na, ez az, amitől egy kultúrember tudatosan tartózkodik a vitában, nem a trágár szavak.

akkor a fenti állításod így alakul:

"Rámutattak Musk sötét oldalára" aztán "Mindezt úgy, hogy pár hete meg rámutattak Musk világos oldalára"

Musk "sötét oldalára"??? Hát szerinted az, hogy egyenlő elbírálást és szólásszabadságot akar és engedi szóhozjutni a jobboldaliakat a Twitteren, az "sötét oldal"??? Ez...valami leírhatatlan... Ehhez aztán gratulálok... Szóval szerinted rendben van az a brutális egyoldalú cenzúra, ami a közösségi platformokon folyik, mert csak a jobbosokat szívatják, nekik meg kuss a nevük, nekik nincs joguk megszólalni, a véleményüket elmondani. Őszintén gratulálok. Így keletkeznek a sokadik kétharmadok.

Bocsáss meg, de én nem látom az elfogultságot a Qubit írásaiban, és engedd meg, hogy megköszönjem, hogy erre ilyen jó bizonyítékot hoztál.

Ez nem arra bizonyíték, hogy nem elfogultak, hanem pont arra, hogy azok. Amíg Elon Musk az ellenség ruszkikat szívatta le, addig haver volt, miután megvette a Twittert és engedte szóhozjutni a jobbosokat, akkor hirtelen belőle is ellenség lett. Tudod: a "sötét oldal".

Miért gond, ha kimondják az alaptézist?

Mert nem hipotézisként van tálalva, hanem axiómaként.

Tudod mit? Én is leírok egy tézist: "Idén összesen 22 ember jelentkezett fizika tanárnak az egész országban.". Na. Akkor én most propagandista vagyok?

Miért lennél ennyitől propagandista? Tény, hogy ennyien jelentkeztek? Az. Ez baj? Az. Akkor? Akkor semmi. Ettől nem leszel propagandista, ez meg baj. Az viszont nettó hazugság, hogy "fehér privilégium". Ilyen nincs. Az amcsiknál volt ilyen, kb. fél évszázada utóljára. A többi fehér országban (Európa, Ausztrália, stb.) viszont sosem volt ilyen. Pláne nem Magyarországon. Mégis tolják le a torkunkon ezt a hazug globalista propagandát és a nyugati országokban lassan már szégyellned kell, ha fehér vagy. Aki pedig ezt tolja, az nagyon is elfogult.

Ilyen kijelentést tenni olyan, mintha valaki felnőtt ember létére ok nélkül használna nagy számú trágár kifejezést egy tisztességes embereket tömörítő fórumon. Visszaüt rá.

Csak szeretnéd, de nagyon. Mint mondtam, az nem érv, hogy "te csúnyán beszélsz". Ld. a link mögött a Graham piramist.

Egyébként gratulálok ehhez a szintű demagógiához is:
- "felnőtt ember létére": A felnőttek nem káromkodnak talán? De, folyton.
- "ok nélkül használna": Miből gondolod, hogy nincs okom rá? Egy raklap okom van rá.
- "nagy számú trágár kifejezést": A Wikipédián az ilyesfajta megfogalmazást, hogy "nagy számú" Weasel word-nek hívják és ki szokták dobálni a cikkekből, vagy csak megjelölni. #define nagy számú
- "egy tisztességes embereket tömörítő fórumon": Oszt' mi baja lesz ezeknek a tisztességes embereknek attól, hogy valaki káromkodott? A tisztességnek és a káromkodásnak semmi köze nincs egymáshoz.

qubit === 444

Elárulok egy titkot. A munkahelyem állami cég. Elárulok még egy titkot. A feleségem is közszolga, mint sokan mások ebben az országban. Elárulok egy harmadik titkot. Egyikőnk sem tolja a kormánypropagandát, pedig lehet, hogy előbbre tudnánk jutni vele.

Számodra ismeretlen az a viselkedés, hogy attól, hogy valaki egy adott "oldalhoz" tartozó cégnél dolgozik, még megmarad a gerince, és a saját véleményét írja le másoké helyett?

Én tartom magam az álláspontomhoz, a Qubit -os cikkek bár sokszor forró, és érzékeny témával foglalkoznak, de kiegyensúlyozottak, én nem érzek az olvasása közben olyan mértékű manipulációt, mint mondjuk ebben a rendkívüli hírértékkel bíró csodában: https://www.origo.hu/itthon/20220521-orban-viktor-nyakunkon-a-veszelyek…

Elárulok egy titkot. A munkahelyem állami cég. Elárulok még egy titkot. A feleségem is közszolga, mint sokan mások ebben az országban. Elárulok egy harmadik titkot. Egyikőnk sem tolja a kormánypropagandát, pedig lehet, hogy előbbre tudnánk jutni vele.

A qubit viszont gőzerővel tolja a globalista propagandát. Ld. a linkeket, amikből kiragadtál kb. kettőt, az egyiket megpróbáltad lesöpörni, a másikra meg a "sötét oldalas" "érvelést" produkáltad, hogy ha Elon Musk megszünteti a jobboldaliakat sújtó cenzúrát, akkor az a "sötét oldal".

Számodra ismeretlen az a viselkedés, hogy attól, hogy valaki egy adott "oldalhoz" tartozó cégnél dolgozik, még megmarad a gerince, és a saját véleményét írja le másoké helyett?

Gratulálok. Sikeresen szintet léptél a Graham piramisban...lefele, a narancsba. Mert ez a sunyi célozgatás arra, hogy nekem ismeretlen a gerinces viselkedés, azaz én gerinctelen vagyok, ez már nyílt személyeskedés. A következő mi lesz? Lemész a vörösbe is és anyámat fogod szidni? Érveid nincsenek?
BTW, ki mondta, hogy amikor qubiten megjelenik egy globalista propagandacikk, akkor az nem az író véleménye is, ki mondja, hogy nem lehet neki ugyanaz a véleménye, mint a főnökeinek? Ez bizony egy bődületes elégtelen neked logikából.

Én tartom magam az álláspontomhoz, a Qubit -os cikkek bár sokszor forró, és érzékeny témával foglalkoznak, de kiegyensúlyozottak, én nem érzek az olvasása közben olyan mértékű manipulációt, mint mondjuk ebben a rendkívüli hírértékkel bíró csodában: https://www.origo.hu/itthon/20220521-orban-viktor-nyakunkon-a-veszelyek…

Az, hogy az Origo elfogult, nem cáfolja a qubit elfogultságát. Ez a "te is" érvelési hiba.

Ajánlott olvasmány: https://azonnali.hu/cikk/20210712_miert-nem-tudnak-vitatkozni-a-liberalisok

esetleg: $x('//a').forEach(item => { item.style.display = (item.innerText.match(/bOot|hUp|faq|blog|szavaz/i) ? 'none' : 'inherit')});
 

Szerkesztve: 2022. 05. 22., v – 18:43

Közel 400 pert vesztett 5 év alatt a Fidesz-barát média, ebből 103-at az Origo bukott
https://atlatszo.hu/kozugy/2022/02/23/kozel-400-pert-vesztett-5-ev-alat…

Szegény fideszesek, akik önszántukból, anélkül hogy a Rogán Antal által ellopott milliárdokból visszacsorgattak volna nekik, hajlandóak olvasni egy origo nevű hazugságcunamit...

...vannak akik meg ujjukra ütnek direkt a kalapáccsal, na, el kell ezt fogadni...

Mondod te. Én meg azt mondom, hogy magát valamire tartó ember egyrészt azt csinál, amit akar, másrészt meg lehetőség szerint minden információforrást felhasznál, nem korlátozza magát vallásos okokból, harmadrészt meg élből torkonszarja a "liberálisok" felsőbbrendűsködő pszeudo-axiomatikus ex-katedra kinyilatkoztatásait.

kinyilatkoztatás? hiszen most adtam bizonyítékot az elvesztett sajtóperek százaira! nem "liberális vélemény", hogy hazug propagandaforrás, hanem tény.

információforrás: én is szeretek minden információforrást felhasználni, például ha a gyerekeim betegek, azonnal megyek a fényevők oldalára, majd az asztrológia következik, aztán végül Kásler miniszter Úr tízparancsolatait veszem elő, azok aztán biztos használnak, hiszen a MiniszterÚr mondta:
"A tízparancsolat a legtökéletesebb népegészségügyi gyűjtemény, tudniillik a halálos betegségek jó 70-80 százalékát a Tízparancsolat megtartásával el lehet kerülni."

az ostobák véleménye nem egyenrangú a tényekkel, a valóság előbb-utóbb pofánb@sz.

Nem a sajtóper a kinyilatkoztatás. Az a kinyilatkoztatás, hogy "magát valamire tartó ember" mit csinál, meg mit nem csinál. Hányszor hazudott a Független Objektív Sajtó ((c) by Oregon), hány pert vesztettek el ők? Semmivel nem különbek, mint a kormánymédia, csak ők a másik oldalnak szállítják a daily bullshitet. Ez persze az Origót nem mentesíti a saját hazugságai alól, de ennyi erővel "magát valamire tartó ember" a Telex/Index/444/HVG/24/stb. pöcegödör konglomerátumot se látogatja. (BTW, ebből is látszik, hogy mennyire nincs sajtószabadság, hogy összeszámolni sem tudom az "ellenzéki" médiumokat, amik naponta fossák rá a világra, hogy O1G. (Note: Az O1G lehet, hogy igaz, de a "liberálisok" még nagyobb G-k. Ld. 2/3 negyedszer is.))

Gratulálok. Mert ha valaki kinyitja az Origót, akkor az fényevő fideszes lehet csak. Mert csak ezotéria és kormánypropaganda van rajta. Tényleg gratulálok. /o\

Az utolsó bekezdésben egyetértünk. Benneteket is pofánbaszott már a valóság eddig négyszer, de egyszer sem tanultatok belőle, hanem csináljátok tovább ugyanazt: felsőbbrendűsködtök a semmire, lenáciztok/leostobáztok mindenkit, aki nem ért veletek egyet, függetlenül, hogy Orbán táborához tartozik-e, vagy sem, csak nektek lehet igazatok, nálatok van a bölcsek köve, mindenki másnak kuss, ti döntitek el ki a hülye/náci/fényevő/fideszes/laposföldhívő/akármi. ("Wer bei mir Nazi ist, bestimme ich!") Csak így tovább. Toljátok csak tovább a Fidesz szekerét nyugodtan, Orbán köszöni az állhatatos és áldozatos munkátokat, nélkületek nemhogy négy, de talán még egy kétharmad se jött volna össze. 2026 = 5 * 2/3 || 4 * 2/3 + 1 * 4/5;

"semmivel se különbek, mint a kormánymédia"

nem igaz.

https://www.reddit.com/r/hungary/comments/su1psb/vesztett_helyreigaz%C3…

Az ábra tetején egy autoriter rezsim lopott közpénzből finanszírozott pártsajtóját láthatod.
Ha valami ilyen penetránsan hazudik, akkor értelmes ember nem megy oda "tájékozódni", mert csak pártpropagandát kap.

"semmivel se különbek, mint a kormánymédia"

nem igaz.

https://www.reddit.com/r/hungary/comments/su1psb/vesztett_helyreigazítá…

Akkor lássuk sorban.
Egyszer: ezek szerint eddig az "ellenzékiek" vagy negyvenszer hazudtak úgy, hogy a) lebuktak vele, b) bizonyítani is lehetett. Ha negyvenszer hazudtak, akkor hazudhattak többször is, maximum nem buktak le vele, vagy nem lehetett bizonyítani (ld. még: "Bocs, tévedtem!"). Itt nem arról beszélünk, hogy náluk volt 2-3 db. hazugság összesen, amire rá lehet fogni, hogy "megcsúsztak", vagy "egyéni akció" volt és kirúgták a felelőst. Nem, itt ugyanúgy hazugsággyárakról beszélünk. Lehet, hogy összességében kevesebbszer hazudtak, de akár még az is, hogy igazából többször, csak ügyesebben. Vagy a kormány nem pereli be őket minden egyes alkalommal, míg a kormánymédiát mindenért is beperelik.
És ebből következik a kettes pont is: hol van az összes helyreigazítási perek száma per sajtótermék? Anélkül ez a grafikon nem ér egy vödör vizet sem, mert nem tudjuk, hogy hány pert nyertek meg. Ha az Origónak 970 pere volt összesen, az Indexnek meg 10, akkor ki hazudik többet?

Az ábra tetején egy autoriter rezsim lopott közpénzből finanszírozott pártsajtóját láthatod.

Kapaszkodj meg: az ábra alján is ugyanúgy egy autoriter rezsim lopott közpénzből finanszírozott pártsajtóját láthatod. Azokat a sajtótermékeket az amerikai elit finanszírozza, amerikai, német, francia és egyéb nyugati országok adófizetőinek ellopott pénzéből. Ja, te azt hitted, hogy Orbán az egyetlen politikus/mógul, aki lop? Hajaj...

Ha valami ilyen penetránsan hazudik, akkor értelmes ember nem megy oda "tájékozódni", mert csak pártpropagandát kap.

Már megint ezek a kinyilatkoztatások. Most már azt is el akarod dönteni, hogy az "értelmes ember" mit csinál? Mert szerintem az értelmes ember azt csinál, amit akar, meg leginkább megpróbál minél több információt, minél több helyről begyűjteni és az alapján összerakni a nagy képet.
Mi pártpropaganda abban, hogy holnap eső lesz, vagy napsütés? Mi pártpropaganda abban, hogy Spanyolországban aszály van, Hollandiában meg árvíz? Mi pártpropaganda abban, hogy az nVidia megveszi az ARM-ot? Ennyi erővel én is mondhatnám, hogy a fentebb felsorolt "ellenzéki" médiumoktól sem lehet mást kapni, mint "ellenzéki" propagandát, de ez nem lenne igaz, mert hírek ugyanúgy vannak ott is.

Ez az, így kell lesöpörni a másik ember érveit az asztalról.
Nem kell a sok beszéd, beszéljünk tőmondatokban, sőt jelmondatokban, sőt jelszavakban (O1G, kormánypropaganda, hazugsággyár). Sőt, nem kell a vita sem, nekünk amúgy is mindig igazunk van, ennek megfelelően érvelnünk sem kell. Ne érveljünk, ORDÍTSUNK, ordítsuk túl a másikat, szajkózzuk az "igazságunkat", lehetőleg jelszavakban, mert azt mindenki érti. Ha elég sokat és elég hangosan szajkózzuk a jelszavakat, bele az emberek arcába, akkor mindenki el is hiszi (nem). A vitapartner érvelését meg nyugodtan szarjuk le, hiszen úgysem érvel, hanem propagandát terjeszt. Mi, hogy nem is fideszes? Mi döntjük el, ki a fideszes! Azt is mi döntjük el, mi az igazság és mi a hazugság, az agymosás és a propaganda. Á la jó "liberális". Iszonyú...
Így tényleg Fidesz 2/3 lesz 4 év múlva is. Vegyétek már észre magatokat. (És egyébként az alsó részéről is ugyanúgy ordít, hogy HAZUGSÁGGYÁR, ahogy te ordítasz. Leírtam miért, csak épp leszartad, mert sok beszédnek sok az alja. Csak tudnám, hogy akkor a "liberálisok" miért beszélnek folyton a kormányról mindenütt, még a nem politikai topicokban is...)

Nem én vagyok vak. (Pláne nem nyilvánvalóan. Tök jók ezek a kifejezések, mert azt sugallják, hogy egyértelmű a dolog, felesleges vitatkozni rajta, mert úgyis neked van igazad. Szerencsére ez nem így működik.) Én pontosan látom, hogy az Origó egy szemétdomb, ha nem tűnt volna fel a kommentjeimből, sőt már a nyitóposztomból is. Te nem látod azt, hogy az "ellenzéki" média is egy szemétdomb, vagy, hogy stílszerű legyek: HAZUGSÁGGYÁR.
És ennek megfelelően én nem vagyok boldog az Origóval, mert még mindig egy szemétdombnak tartom.

ez egy 'lock', hogy az unokáid is szörnyülködhessenek a fidesszektás, orbánhívő nagyapjukon (nagyanyjukon).

azon, hogy a párthűség megmagyaráztatja a hívekkel, hogy a fekete fehér, az origo meg nem hazudik pénzért mindennap, mint a vízfolyás

remélem, nincs messze az idő, amikor ezt tanítják Európában (annak a nyugati, szabadabbik felén) az újságíróiskolában: hogyan tette tönkre ez a hatalomvágytól bűzlő Napóleon-komplexusos fickó pár év alatt egy ország jövőjét, ugyanolyan hatásosan használva a médiát propaganda célokra, mint Goebbels vagy Sztalin...

Schiffert nem is említsük, remélem egyszer kiderül, mennyi lopott pénzt kapott Rogán Tónitól ezért...

Eszembe se volt kitörölni, szóval felesleges volt a lock.
Nem vagyok fideszes. Sosem voltam az. Ha ezt eddig nem írtam le hatvannyolcezerszer ezen a portálon, akkor egyszer sem. Így aztán párthűséggel vajmi kevés eséllyel vádolhatsz, legalábbis a Fidesz kapcsán biztosan. (Hint: nem rájuk szavaztam.) Nektek mindenki is fideszes/náci/stb. aki nem ért veletek egyet. Ha van is pár gyér érvetek, azok gyorsan elkopnak, aztán marad a másik mocskolása. Szinte semmire nem válaszoltál azokból, amit írtam.
Olyat meg pláne nem állítottam, hogy az Origo nem hazudik. Sehol sem. Citáld be. Nem tudod? Naná, mert nem mondtam ilyet. Tehát hazudtál. Látod, ezért nincs jogotok a kormánymédiát a hazugságai miatt fikázni, mert ti sem vagytok különbek. Gratulálok. Sikerült akkorát égned, mint egy kisebb napkohó. Remélem, hogy a te unokáid majd ezen szörnyülködnek. Meg azt is, hogy abban a bizonyos jövőben majd elmagyarázzák a gyerekeknek, hogy hogyan eredményezte a libtardáltak folyamatos ostoba felsőbbrendűsködése a folyamatos kétharmadait annak a bizonyos "hatalomvágytól bűzlő Napóleon-komplexusos fickónak".

BTW, Schiffer azért is valamelyik fideszestől kapja a pénzt, amikor épp szidja őket?

Engem sose vádoltak meg Orbán- vagy Fideszhűséggel, de abban igaza van TCH-nak, hogy az ellenzéki média is csak a függetlenség látszatával operál, nem pedig valódi függetlenséget mutat fel. Ha nem is olyan nagyüzemi mértékben tolja a hazugságot, de elég egyoldalú véleményeket közöl.

Magyarországon a független újságírás, mint olyan, megszűnt. Megszűnt, mert nincs rá igény. Nincs olyan, hogy független magyar ember, nincs hát olyan sem, hogy független magyar újságíró. És ez valahol elképesztően szomorú. Ömlik a közösségi finanszírozás a "független" magyar médiába, és sorozatosan az arcunkba köpik a kattintásvadász, opinionated, messze nem objektív cikkeiket. 

Blog | @hron84

valahol egy üzemeltetőmaci most mérgesen toppant a lábával 

via @snq-