Toyota Proace Verso - megérkezett a kereskedőhöz

Előzmény: https://hup.hu/node/176755

4 hónap alatt legyártották és leszállították. Az értékesítőnél úgy érdeklődtem pár napja, hogy már csak jövőre várhatjuk-e az autót, erre írja, hogy már fizikailag ott van náluk. Írnám, hogy autót venni tudni kell, de ez inkább a vakszerencse, azt hiszem.

Hozzászólások

Hoppá! Hamarabb megérkezett Japánba az orosz acél? ;)

Igazabol erdekes ez: mar beketargyalasokrol sincs szo, csak arrol, hogy lovik egymast, az USA tolja alajuk a fegyvereket (persze hitelbe), az EU meg folyamatosan onmagat szankcionalja. 

amerika már megint balhézik

Lehet, hogy a sokmillió ukrán menekült -nagy része- is így vélekedik. Ők valószínűleg meg is válaszolnák a csomó kérdésedet; bár közel sem biztos, hogy tetszene.

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Jó, az alapokat ne változtassuk meg: Ukrajna védekezik, Oroszország támad.

A többi - nem elhanyagolható ugyan - de részletkérdés. Az USA-nak nem lenne mibe beavatkoznia, ha nem támadtak volna. Ennyi. Tehát beavatkoznak, fegyvert adnak, amivel az ukránok visszalőnek. De az egész balhé kezdete az oroszok döntése volt. Ne mentegessük őket.

Ha nem lett volna semmiféle beavatkozás, talán már oroszul kéne köszönni Záhonynál. Szóval értelek én téged, de nem egyértelműen jobb, ha nem lett volna semmilyen beleavatkozás.

Itt jó - rossz párhuzamot állítottál fel. Szerintem ez hibás megközelítés. Az agresszor "személye" nem kérdéses, senki nem is vitatja. A többi a mi szempontunkból részletkérdés -jelenleg-; ez is igaz. Nem vagyok arról meggyőződve azonban, hogy minden fekete és fehér....

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Ez az ukranok es az oroszok felelossege; az utobbiake jobban. Az USA egyertelmu haszonelvezoje ennek; csakugy mint a tobbi fegyvergyartassal -nagyuzemben- foglalkozo orszag: Nemetorszag, Csehorszag, Torokorszag, etc.
Lathatoan ezek az orszagok a legkevesbe sem igyekeznek megoldast talalni a helyzetre. Ez viszont tisztan latszik. A megoldas, amit jelenleg tolnak:
- Zarjuk el oroszorszagot a vilagkereskedelemtol.
- Toljunk minel tobb fegyvert a konfliktusba.
 

Nem hinnem, hogy ez a ket dolog barmit  is megoldana az ukranok szamara. Es az ukran elnok != ukranok.

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

az. a mi autonkra amire a BMW-t cserelem azt mondtak, hogy 17 honap (!), ha ujat rendelek azzal a felszereltseggel, amit szeretnek. szerencsere talaltunk mas megoldast, majd postolom :)

Uj auto vasarlasi torteneteket hallva valamiert a Merkur jut eszembe. Elertuk, hogy mar nem csak egy sorban lehet bekesen varakozni...

Hibás a gyártó (az összes), aki a tervezett elavulás részeként annyi tipust altipust és modellvariációt hoz ki, hogy a vásárló egyszerűen ne legyen képes közöttük külónbséget tenni, és helyesen kiválasztani amit akar. Mert átláthatatlan a kínálat, nincs összehasonlításra értelmes mód mert a valódi különbségeket (ha van egyáltalán, sokszor nemigen) nem írják ki, ha meg igen akkor is olyanokat kell hozzá nyomozni h. Columbo elismerően csettintene rá.

Évente passzát fészlift, 2 évente "új" modell (ami tökugyanolyan mint az előző 2-3, csak a lámpája kicsit más formájú mindegyiknek). Mi a frásznak kell új modell 2évente, ha sem motorikusan sem más LÉNYEGES műszaki paraméterben nem fejlődik jelentősen, csak kis műanyag burkolat variálás van?

Daikin klímából pl. Sensira kültéri+beltéri FXF+ RXF is kihoznak évente újat A, B, C most meg D-nél járnak. Oszt mind ugyanazt tudja. Összehasonlitási esély 0 mert a gyártó titkolja miben más pl. a D az A-tól? Mi a túrónak kell ebből is évente új tipus?

A samsung klímámnak olyan hosszú betű és számsor a modellkódja, hogy lefut a képernyőről.

Az Acer monitoromnak olyan hosszú számésbetűsor a kódja, hogy azt hittem először h. vmi macska mászott a billentyűzetre mikor leírták a pontos típuskódját. De nem, tényleg ez a helyes:

 XB273UGSbmiiprzzx

rövid, ember által kimondható megjegyezhető neve meg ez: 

Acer Predator XB253QGX (igen b+, az XB után fent 273 itt meg 253 van, és ugyanarra az eszközre!)

Ember legyen a talpán a másik 100 féle modellvariáció között különbséget tenni.

> Hibás a gyártó (az összes), aki a tervezett elavulás részeként annyi tipust altipust és modellvariációt hoz ki,

 

En most csereltettem a hatso lokharitot a kocsin. Csak muanyag, nincs benne macskaszem, nincs benne radar vagy tolatokamera vagy ultrahang, semmi.

Csak egy muanyag lap.

426eFt volt.

 

Egy elso toyota emblema (tenyeredben elfer) 285eFt. Sima muanyag, az elozonak az volt a baja, hogy balesetben egy 3x5mm-es muanyag karom letort.

 

En koteleznem a gyartot, hogy alkatreszenkent osszerakva a kocsit az ujkori aranak max 1.5x -ose johetne ki. Mert most ilyen 10-20x-os a szorzo.

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Egy elso toyota emblema (tenyeredben elfer) 285eFt. Sima muanyag, az elozonak az volt a baja, hogy balesetben egy 3x5mm-es muanyag karom letort.

Odaragasztanám pillanatragasztóval. A Toyota meg szarjon sünt. Ezek az emblémák Lamborghini, Ferrari, Bentley, Bugatti, RollsRoyce-nál elhiszem h. exkluzitivásszámba mennek, de egy szaros Toyota-nál, fosvágennél vagy skodánál nem.

 

En most csereltettem a hatso lokharitot a kocsin. 

--> Casco, KGFB, vagy saját zsebre? Műanyaghegesztés nem volt opció?

Én bevallottan célratörő és igénytelen voltam: kis autó 5 ajtóval, klimával, x forint alatt. Megfelelt neki a suzuki swift, a dacia sandero, meg a toyota aygo. Amit kivettem mert túl kicsi. Felhivtam sorban a suzuki kereskedéseket, hogy hol van swift. Ahol volt, bemondtam hogy fél óra múlva megyek megvásárolni. Nem hitelre, hanem azonnal. Megkaptam oszt elgurultam vele. (oké, nem aznap, mert papirokat is kellett hozzá tologatni, de elég hamar).

Mondjuk ez az entry level szint, és nincs rajta prémium logó sem, de legalább a seggem alá került azonnal. A franc fog várni egy évet. :)

Amerikában csinálják jól. Áll a kereskedőnél minden felszereltségből, színből a placcon összesen 100+ darab, ami tetszik, viheted.

De lehet ott naponta adnak el annyi kocsit, mint nálunk havonta.

"Áll a kereskedőnél minden felszereltségből, színből"

A "csiphiány" eszkalálódása meg egyebek előtt ha nem is százával, de azért a gyári felszereltségi szintek általában megvoltak -vagy relatíve gyorsan beszerezhetők voltak- a kereskedőknél. Ha nem volt az egyiknél, akkor volt a másiknál. Én is így vettem tavaly nyáron, pont jött egy szállítmány az adott felszereltségből, lefoglaltam, ~2 hét alatt megvolt. Ha bármit kértem volna bele, ami eltér a stock konfigtól, akkor 3-4 hónap lett volna már akkor is, és azóta csak rosszabb lett a helyzet. 

Nem. Nem all. Van is hiszti, hogy mindmeghalunk, mert bemegyek es x modell y verzio zoldben nincs csak normal es nem texas edition...

Maskent, de ha 100 felebol van 99 az am mar nem megfelelo.

Kizarolag teslara hajlandoak varni az emberek, kell is, mert kb 6 honapos sor van. Igaz az kb a "suzuki" szint a maga 50k koruli araval. Gyereknek veszik tanulni jo az nem baj ha torik...

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.

Ismerős a héten konfigolt egy Caddy-t, 2 év. :(

De vette, akkor is fog kelleni.

"A fejlesztők és a Jóisten versenyben vannak. Az előbbiek egyre hülyebiztosabb szerkezeteket csinálnak, a Jóisten meg egyre hülyébb embereket. És hát a Jóisten áll nyerésre." By:nalaca001 valahol máshol

Írtál ebbe a topicba, emlékszel? Ott 17 hónap vvolt az induló....

https://hup.hu/node/177979

"A fejlesztők és a Jóisten versenyben vannak. Az előbbiek egyre hülyebiztosabb szerkezeteket csinálnak, a Jóisten meg egyre hülyébb embereket. És hát a Jóisten áll nyerésre." By:nalaca001 valahol máshol

A multivan is a tizenkettő egy tucat kategóriás furgon.

megnezted mar, hogy a T7 miben mas mint a tobbi? mert ha nem akkor egy kis guglit ajanlok elotte, mielott meg tobb hulyeseget irsz.

Nem úgy értem hogy rossz (sőt), csak úgy, hogy minek erre várni?

azert kell ra varni, mert nincs mas, ami tudja ezeket:

* plug-in hibrid
* panoramateto
* 360-as kamera
* L2 onvezetes
* 7 ules
* elektromos toloajtok
* befer 3 gyerekules egymas melle

nem, a panoramateto, az onvezetes es a 360-as kamera nem engedheto el. mutass legyszi egy masik, most elerheto autot, ami tudja ezeket, es nem kell ra eveket varni...

a Q7-re is ~13 honapot kell varni, az XC90-re szinten, es a 3 gyerekules az XC90-ben eleg para (kiprobaltam), es egyik sem tudja a toloajtokat.

A speedtyping helyett javaslom inkább olvasd el és próbáld megérteni.

Amit te vettél épp azért tudtad megvenni, mert megvetted a készleten levő alig használtat.

Ami engem igazol: autó van, csak két versengő feltételt kell egyeztetni: vagy szénné specifikálod vagy leadod és beülsz abba ami van.

"megnezted mar, hogy a T7 miben mas mint a tobbi?"

Ha igényeket konfigurálsz össze akkor bármire ennyit kell várni. De te megvetted azt ami kint parkolt. És épp ez a lényeg: mindegy hogy melyik márka melyik modelljét veszed. A várakozás helyett meg valahogy meg kell oldani a szitut. Megoldottad, ügyes vagy.

Szerkesztve: 2022. 05. 15., v – 07:20

.