Mit hazudott ma Maki Zay: Bige László oligarcha olcsóbban adta a műtrágyát a gazdáknak.

Fórumok

Azért támadják Bige László nagyvállalkozót, mert olcsóbban adta a műtrágyát a gazdáknak, mint kellett volna, nem pedig drágábban - ezt nyilatkozta MárkiZay Péter. A baloldali miniszterelnök-jelölt hozzátette, hogy ő így értelmezi a helyzetet. A kormány szerint igencsak félreért valamit Márki Zay Péter: a kampányát támogató nagyvállalkozó ugyanis 36 milliárd forint kárt okozhatott a gazdáknak a túl magasan tartott árakkal.

https://www.youtube.com/watch?v=K1ESRbKgr3Q

Hozzászólások

Kiderült már valahol, hogy konkrétan milyen árakról van szó?

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Azt értem, de konkrét árakat nem találtam sehol összehasonlítva valamivel(? külföldi árakkal?) ami a mennyiért kellett volna adnia és miért.

A linken sincs ilyen.

Olvasgattam agrárfórumokat, nem sokat találtam, és sokkal okosabb se lettem, a gazdák is veszekednek, valaki szerint teljesen jó árai voltak, valaki szerint meg nem.

“Any book worth banning is a book worth reading.”

A nyitóposztban volt szó "túl magasan tartott árak"-ról, ezért vagyok kiváncsi valami konkrétumra. Amit eddig egyik oldalon sem találtam meg.

Mert úgy annak, hogy "túl magasan tartott ár" önmagában nem sok értelme van. 

“Any book worth banning is a book worth reading.”

"a kampányát támogató nagyvállalkozó ugyanis 36 milliárd forint kárt okozhatott"

Itt miért van feltételes mód? Ezek szerint nem okozott?

take it easy, azért ez nem olyan egyszerű kérdés, mint amikor gyengébb az orosz metró, mint a nyugati, vagy amikor Szájer lemászott az ereszcsatornáról és rendőrök voltak ott éppen se nem az az eset, hogy a közmédia bírósági itéletek alapján is egy hazug propagandagépezet vagy hogy a CÖF egy kamu civil szervezet, amit az állam támogat vagy hogy a magyar államban jelenleg intézményesített korrupció megy és az ügyészség elnézi ezt stb stb stb. Mert ezek tök egyszerű, könnyen átlátható esetek

 

Mindenesetre ez elég elgondolkoztató:

Ami biztos, hogy a GVH rekordbírságot, összesen 14,1 milliárd forintot rótt ki kartellezés miatt, ebből 11,056 milliárd forintot Bige László érdekeltségei kaptak (a Nitrogénművek, az NZRT-Trade, a Bige Holding és mások), míg a jogsértést elismerő, amerikai hátterű Cargill Magyarország 1,946 milliárd forintot (azt, hogy az amerikai cég is elismerte a jogsértést, úgy is lehet értelmezni, hogy azért az nem valószínű, hogy alaptalan mese lenne a kartellezés), a jogsértést mindvégig vitató Hőgyészi Agrokémiai Kft. 1,138 milliárd forintot fizethet.

 

 

De az is igaz, hogy

 

amennyiben valaki kártérítést kér a kartellezés miatt, akkor ebből a vélelemből kell kiindulni. Ilyenkor megfordul a bizonyítási teher, a kartellezőnek kell bizonyítania, hogy ennél valójában kevesebbet „nyerészkedett”. Ismereteink szerint ilyen per van például folyamatban a Magyar Állam és az egykori autópálya-kartell-ügy érintettjei között is, vagy egy évtizede.

 

https://telex.hu/gazdasag/2021/12/08/csanyi-sandor-bige-laszlo-agrarmin…

Ó, nem nekem kell magyaráznod, aki nem sajnál egy evést egy Michelin-csillagos étteremben. Azoknak a ballib szavazóknak, akik "140 ezret kereső tanár a párom teeeeee" és minden egyes alkalmat megragadnak, hogy az orrod alá dörgöljék: szerintük szar ember vagy, mert te jobban keresel.

trey @ gépház

Nem kell túlizgulni a dolgot, trey szokás szerint megint egy hazug cikket rakott be ide. Megszokhattad volna már :-) De már az origós linknél hiteltelen lett az egész...

 

Ez van odaírva: "Félmilliós vörösbor mellett egyeztetett" majd később "Egy üveg vörösbor közel félmillió forint is lehet a méregdrága étteremben". Vagyis semmi bizonyíték nincs rá, hogy félmilliós bort ittak, ez szimpla hazugság.

Lehet, hogy a mellett azt jelentette, hogy a mellettük szomszéd a asztalnál volt a félmilliós bor (lehet, hogy Lölö volt ott). Vagy legalább is Hevi agykapacitása szerint. :-)

 

Lehet, hogy ő tényleg ezt gondolta, ne bántsd szegényt

 

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ

Sajnos nincsen a biztokomban az az ismeret, hogy itt mire hivatkozik Hevi. Hogy tudnám eldönteni? Nem vagyok bíróság. Ha nem bírod a flame-et, nem kell benne részt venned.

Az mindenesetre vicces, hogy te mószerolsz fel embereket olyasmiért, amit rendszeresen te szoktál elkövetni.

trey @ gépház

https://hup.hu/comment/2439225#comment-2439225

 

carlcolt | 2020. 02. 13., cs – 20:05 )

Szerkesztve: 2020. 02. 13., cs – 20:05

Permalink

Na mostmar tenyleg takarodj a jo kurva anyadba:

https://hup.hu/node/167832

Itt a tobbseg (retard renard haverodat kiveve) egyetertett azzal, hogy egy fasz vagy amiert ilyen cimmel nyitsz topikokat.

 

Szólj, ha elnézést szeretnél kérni a hazugozásért.

Látod, ilyen ez, amikor valaki állítólagos 150-es IQ-val nem ismeri a bizonyíték fogalmát és amikor annyira 0-ra megy, hogy abból már nincs visszaút.

Lassan ideje lesz egy nickcserének, nemde? :D

Emlékeztetsz is valakire. :D Pont ez szokott a végkifejlet lenni vele. Hazudsz, hazudsz, hazudsz. Hiszen nincs is más szavad. :D

trey @ gépház

Hallod, az elmúlt 20 évben minimum 100 hozzád hasonló weak trollt kezeltem le. Miben bízol? Te leszel a 101., aki sikerrel jár :D Menj, panaszkodj valahol, sírd tele a párnád. :D

Gondolod, hogy egy hozzád hasonló névtelen senki megítélése a fontos a számomra az interneten? Ilyen az, amikor valakinek akkora az egója, hogy valóban elhiszi: ő egy valaki :D

trey @ gépház

Egyéni mérlegelés alapján.

Lesz valami még a Zsomporfejű és a Polóhamisító urizálásáról még téma? Vagy elengedjük őket, műtrágyástól? Csak azért kérdezem, mert ennyi offtopik után, amit itt levágtál, máshol már 8000 év bant kaptál volna.

trey @ gépház

Tudod, ilyenkor az emberek azt várják, hogy világos és átlátható elvek és szabályok döntenek. De ha az egyik esetben 1 kurvaanyázás elég, a másik esetben kettő sem, a harmadik esetben meg sunyin félrenézel, hát hogy is mondjam, általában az emberek nem ezt várják el szerintem. Persze, te más vagy, megértem.

Már megint hazudsz. Eleve, hakimakabor már több éves permbanról visszajőve, többszörös visszaesőként követte el a kurvaanyázást. Miért hazudsz ilyen gátlástalanul?  :D

Az illetővel a visszaengedéskor előre tisztáztam, hogy mennyi lövése van. Így is messze túlteljesítette azt, amit határnak szabtam meg.

:D

trey @ gépház

Egyrészt nem tudtad, mert https://hup.hu/comment/2711687#comment-2711687, másrészt az egy tök más téma, butaságot írtál, ne keverd össze a dolgokat.

 

Egyelőre ott tartunk, hogy a fenti állításodat nem tudtad igazolni. Mivel nulla esélyed van rá, hogy sikerülni fog, ezért nyugodtan ki tudom jelenteni, hogy hazudtál.

"Ha azt mondom, hogy egy 40 milliós Ferrari mellett szívtam el egy cigit, az azt jelenti, hogy vezettem is azt a Ferrarit?"

Pontosan azt csinálod, mint Trey szokott, ha nincs tovább, elkezded játszani a hülye félautistát, aki hirtelen nem érti a magyar nyelv szófordulatait.

Élvezed, ha hülyének néznek, vagy valami más oka van ennek?

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Sehol, Hevi, mellettük volt a félmilliós bor, a mellettük lévő asztalon. Ezért írta az origo, hogy "Félmilliós vörösbor mellett egyeztetett". A "A luxusétteremben a milliárdossal borozgató" mondat nyilván másra vonatkozik, nem?

 

A másik lehetőség, hogy kirendelték a félmilliós bort, aztán egyeztettek és hazamentek anélkül, hogy ittak volna belőle. Ez talán még valószínűbb is...

Ki a rákot érdekel az a red herring, amivel te itt terelni akarod a számodra kellemetlen eseményről a figyelmet? :D

Ki nem szarja le, hogy 500 ezer, 10 ezer volt a bor? Az se érdekel senkit, hogy ittak-e belőle vagy sem.

Szerinted ez a lényeg? Dehogy. Egy ócska internetes taktikát (red herring) űzöl itt és közben azt hiszed, senki sem veszi észre amit csinálsz :D

trey @ gépház

Ha azt mondom, hogy egy 40 milliós Ferrari mellett szívtam el egy cigit, az azt jelenti, hogy vezettem is azt a Ferrarit?"

Nem, de kurva találó a példa. Ugyanis arra azért következtethetünk a Ferrari jelenlétéből, hogy egy jó környéken (v.ö.: luxusétterem) bagózott  :D :D

trey @ gépház

Jajdejo volt ez. Regi idokben volt a Vers nevu troll mindenhol, nagyon jokat lehetett szorakozi. Erre most itt vagytok nekunk harman is helyette. Eleg hetente 1x feljonni a flame-be es megkapom egyben. Popcorn agyut kellett beuzemelnem a nappaliba. Kollegaknak is mondtam, hogy felejtos mar a 9gag, hupra kell jarni. 

Szerkesztve: 2021. 12. 10., p – 06:56

Bige fenyegetése, mely szerint belföldön egy napig értékesít nem fest szép jövőképet. Bőség idején a vevői simán bosszút állhatnak rajta. Bár a piac gyorsan felejt, a seb a reputáción maradandó. Elég szarfaszú kijelentés volt ez tőle. Amikor ilyen hiány van akkor ez egy lehetőség a magyar mezőgazdaság számára, amit Bige szabotálna személyes bosszúból. 

Amikor a covid elkezdődött minket is sokan kerestek külföldről, de fel sem merült bennünk, hogy feléjük értékesítünk akár dupla áron. Ennek két oka volt:

1. Érzelmi

2. Gazdasági. Szakmai öngyilkosság lett volna.

Azóta eltelt másfél év és az élet igazolta, hogy jól döntöttünk. Miközben a szakma a 2019et nominálisan egy kicsivel lépte át, mi kb 30 százalékkal.

Jah, nem tudták igazolni a vesztegetés tényét. "Sajnos" ez a való életben és a jogi világban nem azt jelenti, hogy valaki biztosan nem követte el (nem bűnös) a terhére rótt cselekményt, hanem azt, hogy bizonyítottság hiányában felmentették a vád alól.

https://forbes.hu/uzlet/felmentes-bige-laszlo-vesztegetesi-ugy/

Az sztorit elolvasva valóban úgy tűnik, hogy a vesztegetés nem történt meg :D

trey @ gépház

Vélelmezni én is tudok mindent a pálya széléről. Avagy annyira jó, hogy te mindenhez értesz! :)

Érdekes nekem, hogy akik itt verték a nagydobot, azok közül most senki se mondja, hogy bocsánat, ezt benéztük.

A magyar ember jelképe a hátrafelé nyilazás. Vakon rohanunk a semmibe, miközben a múltunkat támadjuk.

Szerintem kérdezz erről egy jogászt, segíteni fog az értelmezésben!

De, ma úgyis népszerű lett a ChatGPT-t kérdezni, nézzük!

Mit jelent az, hogy valakit bizonyítottság hiányában felmentenek?

ChatGPT

Az, hogy valakit "bizonyítottság hiányában felmentenek", azt jelenti, hogy a személy elleni vádak vagy vádakat nem sikerült kellő mértékben bizonyítani, és emiatt a bíróság vagy a jogi szerv felmenti az illetőt az ellenük emelt vádak alól. A felmentés azt jelzi, hogy nem volt elegendő bizonyíték a vádak alátámasztására, és a személyt nem találják bűnösnek.

A jogi eljárások során az elkövetett bűncselekményeket és a vádlottak bűnösségét kell bizonyítani a törvényes kétséget kizáró mértékig. Ha a vádakat nem lehet meggyőző módon alátámasztani, akkor a bíróság vagy a jogi szerv a vádlottat felmentheti, mivel az eljárás során nem sikerült kellő mértékű bizonyítékot bemutatni a bűnösségükről.

Akit így felmentenek, az kétség kívül ártatlan?

ChatGPT

Az, hogy valakit felmentenek, azt jelenti, hogy a bíróság vagy a jogi szerv nem találta őt bűnösnek az ellenük emelt vádakban. Ez azonban nem jelenti szükségszerűen azt, hogy az illető kétségkívül ártatlan. A jogrendszer az eljárást és a bűnösség megállapítását az elérhető bizonyítékokon alapulóan hajtja végre, és az ártatlanság vélelme áll fenn, amíg a bűnösség nem bizonyosodik be.

A felmentés azt jelenti, hogy a bíróság nem talált elegendő bizonyítékot a vádlott bűnösségének megállapításához. Ez nem zárja ki azt a lehetőséget, hogy az illető esetleg mégis elkövette a cselekményt, de a jogi eljárás során nem tudták megfelelően bizonyítani.

Fontos megérteni, hogy a jogrendszer általában az elérhető bizonyítékok alapján működik, és a bíróságok döntéseket hoznak a rendelkezésre álló információk alapján. A felmentés nem feltétlenül jelenti azt, hogy az illető ártatlan, hanem azt, hogy a vádakat nem tudták kellően alátámasztani a jogrendszer által elvárt mértékig.

trey @ gépház

Oké, tehát nem tudjuk, hogy megtörtént-e a vesztegetés. A bíróság sem tudja, pedig gondolom volt nyomozás rendesen.

És most akkor olvasd vissza a korábbi hozzászólásokat.

A magyar ember jelképe a hátrafelé nyilazás. Vakon rohanunk a semmibe, miközben a múltunkat támadjuk.

Szeretem, hogy amikor valami fideszes jóembert talál meg valami vád egyből jössz azzal, hogy "ítélet?", de amikor nem a holdudvarhoz tartozó a vádlott, akkor egyből az a válaszod, hogy "Jól van, attól hogy nem ítélték el még sáros".

Hivatásos pitiáner - Dropbox refer - mert kell a hely: https://db.tt/V3RtXWLl
neut @