[KV] Kötelezővé kellene-e tenni az oltási igazolvány vagy az érvényes negatív COVID teszt felmutatását zárt térben és az összes olyan helyen, ahol a 2 méteres távolságtartás nem tartható be?

Címkék

Ausztriában és Németországban a buszokon, villamosokon, vonatokon, általában minden zárt térben kötelező a minősített maszk használata és az üzletekbe, szállodákba, éttermekbe, hangversenytermekbe, színházakba be sem tehetik a lábukat oltatlanok, ha nincsen friss, hiteles negatív COVID tesztjük. Az oltási igazolást vagy a hiteles negatív teszteredmény felmutatását minden ilyen helyen megkövetelik és szigorúan eljárnak azzal szemben, aki nem tudja igazolni a védettségét vagy nem tud felmutatni friss negatív teszteredményt.

Vajon időszerű lenne-e ennek a bevezetése Magyarországon is, vagy a beoltottak magas száma alapján talán nálunk nem szükséges ilyen szigorúság?

Igen, feltétlenül indokolt lenne és azokat, akik nem tartják be az előírásokat, szigorúan büntetni kellene a felelőtlenségük miatt.
37% (217 szavazat)
Igen, a maszkhasználatot is és a védettség igazolásának kötelezettségét is be kellene vezetni, de nem szükséges a rendelkezést be nem tartókat szankcionálni.
6% (38 szavazat)
A maszkhasználatot zárt terekben elő kellene írni, de az oltottság igazolását nem indokolt megkövetelni, elegendő lenne a negatív teszteredmény.
6% (38 szavazat)
A maszkhasználatot elegendő lenne előírni, nem kell se negatív tesztigazolás, se más feltételek előírásával terhelni a lakosságot.
10% (58 szavazat)
A maszk semmire sem jó, teljesen fölöslegesen nehezíti az életünket és senkinek semmi köze nincsen ahhoz, hogy valaki oltott, vagy fertőzött-e.
9% (54 szavazat)
Már a kérdés feltevése is a fasiszta gyógyszergyári lobby sugalmazására történik, nyilvánvalóan semmiféle szükség ilyesmikre, mert senki nem bízik a kormány intézkedéseiben.
8% (50 szavazat)
Amióta elérhető mindenki számára vakcina elegendő mennyiségben, azóta a koronavírus téma teljesen hidegen hagy.
23% (136 szavazat)
Összes szavazat: 591

Hozzászólások

Amióta elérhető mindenki számára vakcina elegendő mennyiségben, azóta a koronavírus téma teljesen hidegen hagy.

Opció hozzáadva. 

trey @ gépház

Én nem teljesen értem mi baja sokaknak a maszkkal azon túl, hogy környezetkárosítás. "Békeidős" influenza időszakban sem lenne rossz megkövetelni a tömegközlekedési eszközökön és az élelmiszer boltokban (illetve a rendelőkben és gyógyszertárakban), ha másért nem is akkor azért, mert betegen kevésbé produktív a lakosság.

Hiánypótló, ment is az iksz.

Esetleg azzal lehetne árnyalni a képet, hogy az emberek viselkedjenek felelősségteljesen, de már sokszor kiderült, hogy ez nem reális elképzelés. Amikor pl. tudtam, hogy közeli családtag be fog menni egy kisműtétre, akkor előtte 2 hétig hordtam a maszkot mindenhol, csökkentve az esélyét annak, hogy hazavigyem a covidot, őt meg nem műtik meg.

Hiánypótló...

Ahogy alattam is megjegyezték, ezzel a megközelítéssel az a baj, hogy a felelősen és felelőtlenül viselkedők egy társadalmat alkotnak, amelyben elvileg mindenkinek ugyanaz jár. A hülyeség tehát következményeit tekintve tovagyűrűzik és valamennyire azt is eléri, akit hidegen hagyna.

Akkor viszont nem csak a természettudományos értelemben hülye, hanem az is el van tájolva, aki azt képzeli, hogy ez a típusú hülyeség őt hidegen hagyhatja.

Egyébként ez a járvány tökéletesen alkalmas volt arra, hogy felmutassa az emberi ostobaság valós méreteit. Kezdetben még próbáltam meggyőzni pár oltásellenes-vírustagadó embert. Hát beszarás, hogy mit össze tudnak hordani.

Szóval föladni én is föladtam, de szó nincs arról, hogy hidegen hagyna.

Igazad van, csak amikor az ember élőben találkozik a következményekkel, az valahogy más, mint mikor az internet absztrakt, nicknevek mögé rejtőző idiótáival kerül kapcsolatba.

Én azon a ponton adtam föl a dolgot, amikor ismerősöm mesélte, hogy ő ugyan be nem fogja oltatni magát, mert a barátnője megtette, és azóta mágneses az a karja, ahova beadták neki. Az ilyen helyzetekben általában viccbe burkolt logikával szoktam próbálkozni, szóval megkérdeztem tőle, hogy ezt mégis hogyan vette magán észre?

Megmagyarázhatatlan vonzalmat kezdett érezni az utcán a trafóházak iránt, vagy ellenállhatatlan késztetése támadt, hogy beálljon észak-déli irányba, netán a testére tapad az aprópénz? Aztán láttam, hogy - valóban internetes olvasmányai hatására - annyira mély ez a meggyőződése, hogy nem fogom tudni belőle kirugdalni.

Tudni kell veszíteni.

Ez a szavazás kb annyira volt reprezentatív már az eredeti formájában is, mint egy nemzeti konzultáció.

Már a kérdés feltevése is a fasiszta gyógyszergyári lobby sugalmazására történik

Ez bezzeg elfér a szavazásban, de a "nem érdekel" már nem? :)

Btw nem értem a problémát. Megkérdezik az embereket, hogy almát kérnek, vagy barackot. 6 ember almát, 4 ember barackot kér. Ez 60-40 százalék, ugye. Változtatna ezen az arányon, ha hatan almát kérnének, négyen barackot, öt ember meg nem eszik gyümölcsöt? Az én értelmezésemben itt nem veszett el adat, sőt, több információnk lett.

Kurwa nagy +1.
36% támogatja az oltatlanok vegzálását (1. opció), 26% tartózkodik (utolsó opció), 39% különféle mértékekben, de ellenzi (többi opció). Ha meg a tartózkodókat valaki nem akarja beleszámolni, akkor meg 48.4444%-a támogatja, 51.5556%-a ellenzi.

Igen. A "fasiszta gyógyszegyári lobbi" szöveg ezen a listán egy sokak által képviselt álláspont ebben a témában. Engem is meglepett, de ez tény.

Ahhoz, hogy ez az opció érvényes legyen, a kérdést másképp kellett volna feltenni: pl. úgy hogy érdekel-e a téma vagy nem. Az általad adott példában ezzel az opcióval lehet elérni, hogy az almát szeretők aránya mondjuk 60%-ról a felére csökkenjen.

Az a baj hogy egyelőre a virusmutánsok terjednek gyorsabban mint ahogy az oltatlanok/sosem átesettek száma csökkenne, és még bőven vannak annyian, hogy eldugitsák a kórházakat.

És ha megint nem kapnak az emberek ellátást mint tavaly, azt megint mindenki megérzi.

Szóval hidegen hagy, de egyetértek a szigorúsággal, mert még messze nincs vége a történetnek sajnos.

tévedsz. A parlamentben pénzbüntetik a frakcióvezetők azt, aki máshogy szavaz, mint az utasítás. Mert a választott képviselők a frakcióvezetőt képviselik. Szavazás előtt bekiabál a vezér, hogy melyik gombot kell nyomni. Néhány gyengébb képességűnek nem sikerül még így sem eltalálnia.

Jaa vagy a választókra gondoltál.. hát ott is bekiabálják a vezérek, hogy mit kell ikszelni. Egyesek szerint megesik, hogy le is ellenőrzik. Más részük meg hőbörög, hogy amit x-elnek, az nem is azt jelenti, amit x-elnek, hanem az ellenkezőjét.

Ebbe beleértjük az alapvető szolgáltatásokat, mint az élelmiszerboltokat és a helyi tömegközlekedést is?

A "rendelkezésbe" kell beleérteni, amely vagy tesztet - igazolványt, vagy maszkot ír elő.

Az olaszoknál akinek nincs oltása, fizetés nélküli szabadságra rendelhető. Ez is megérne egy szavazást - ha trey nem szúrja hozzá még opcióként, hogy "szeretem a csokifagyit".  ;^))

Nagy kérdés, hogy a kínai vakcinával oltottak egyáltalán lehet-e oltottnak tekinteni?
Szerintem nem.

Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

Szóval a hatásosság nem számít csak a dokumentum.

Érdekesség:
A lányomnak van 3 db magyarországi védettségi gazolványa, pedig Angliában oltották, csak az oltási igazolást beküldte az ESZT-n keresztül.
Férjhez ment, megváltozott a neve, nem de nem volt ideje az okmányait cserélni, de jött új védettségi igazolvány az új nevével.
Amikor újból hazajött elintézte az útlevél és személyi cseréjét, ekkor jött egy harmadik igazolvány az útlevélszám és a szig szám változás változás miatt. :)

Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

Madarinfluenzaban se halt ki az emberiseg, H1N1-be sem, nem volt ekkora felhajtas korulotte, sok ember nem is tudott a letezeserol, tok jol meg voltak nelkule.

Ott van az oltas, fel kell venni, kesz, nem is kellene ezzel tobbet foglalkozni. Mar jocskan tul lett tolva ez az egesz szar, es baromi unalmas.

AlexC

Dehat az oltas nincs kitesztelve 1054 ev idotartam alatt! Ez a teszteletlen oltas hosszu tavon megol! Miutan megolt, utana elbutit! Es kuloben is, miutan butava tett, az elott meddo leszel! Es az utana szuletendo gyerekeid is mind butak lesznek! Es mindenkit tud a kormany kovetni a benne levo csippel, miutan meghalt az oltastol! NEM SZABAD BEOLTATNI MAGAD! NEM HAGYHATJUK, HOGY KOTELEZO LEGYEN AZ OLTAS!

Egyéb: legyen kötelező az oltás a teljes lakosságnak, és onnantól nem kell se maszk, se igazolás sehol.

Kivétel ez alól, aki orvosi okokból nem oltható.

Mert oltás után már legfeljebb csak néhány ember kerül kórházba, az egészségügy túlterhelésének veszélye nem fenyeget.

Hordhatod most is, ha nagyon szeretnéd. De ha kötelezővé tennéd, milyen feltétel kéne, hogy teljesüljön ahhoz, hogy a szabályt eltöröld? Tűnjön el a COVID a világból? Never gonna happen.

TL;DR: Nem csak feltetlen covidrol beszelek. Egyszeruen nem kellene kretennek lenni.

„A kettőt azonban a tünetek alapján nem nagyon lehet megkülönböztetni, így nem indokolatlan az óvatosság, és több tesztelésre lenne szükség.”

„A szokatlanul sok náthás esethez a maszkok elhagyása és a hosszú iskolabezárás is hozzájárulhat.”

„Nem értem, mi van. Szeptember van, még éppen jó idő, ehhez képest olyan sok a beteg, mint novemberben szokott lenni”

„Egyikük úgy becsülte, hogy nála a 20-30 felső légúti tünetes beteg közül heti 1-2-ről igazolja teszt a koronavírus-fertőzöttséget. Egy másik, budapesti háziorvos azt mondta: szeptemberben eddig közel 30 tesztet kért, abból eddig egyetlen egy lett pozitív.”

„nyilatkozó háziorvosok is megugró betegforgalomról számoltak be, de a tömeges betegeskedést egyelőre nem a Covid-19, hanem az egyszerű nátha okozza.”

Szerintem itt leginkabb az utobbi a fontos, lenyegeben amig volt kotelezo maszk, az emberek hordtak, el is maradt a natha/influenza/covid jarvany. Erdekes, mi? :D

Most ezrelek alattin latni maszkot es/vagy kesztyut. Abba bele se merek gondolni hanyan mosnak rendszeresen kezet szappannal, foleg ugy, hogy marha sok publikus helyen szappan sincs a mosdoban. En barmilyen zart helyen kotelezove tennem a maszkot _es_ a kezfertotlenitest vagy kesztyut, valamint az osszes ilyen helyen kotelezoen legyen kint megfelelo mennyisegu kezfertotlenito alkalmatossag. Nem csak 1 par decis vacak egy 5000 negyzetmeteres nagybevasarloban, hogy legyen mit mutogatni, hogy milyen faszak vagyunk...

Mivel az oltott is fertoz, baromira mindegy ebbol a szempontbol akar a teszt, akar az igazolvany.

Oltast (influenzat is!) egyebkent aki ugy erzi es/vagy veszelyeztetett valami miatt, vegye fel, nagy baja nem lesz tole, ha megis, gyengebb lefolyasu es egybol leht tudni mire kell kezelni.

Amit mar kb. "miota az eszemet tudom" tapasztalok, hogy az iskola(kezdes) ezeknek a fertozeseknek a melegagya. Ez ertheto, a gyerek alapvetoen kevesbe elovigyazatos (persze lehetne es kellene is erre tanitani oket, de pl. egy bolcsodestol ne varjunk mar sokat :D) ezt tetezi, hogy apu/anyu nem tud/akar ra vigyazni ha megbetegszik, plusz elkezdi a szulo is behordani a gyerektol hazavitt nyavalyat a melohelyre/buszra/boltba/whatever, merthat dolgozni azt meg kell.

Es nem is mondtam ilyet.

Ha nem jott le, pont leszaros van-e oltva, nincs-e oltva, a fertozes terjesztesetol a kozosseget az nem vedi. A maszk/higienias alapok betartasa igen.

A teszt tok jo, de csak pillanatnyi allapotot tukroz (es a pontossaga is eleg szar a tapasztalatok alapjan, de ez igazabol megintcsak lenyegtelen), ha 2 oraval kesobb lekopi egy covidos es fertozo lesz, az ellen "nem ved"...

Szoval tartom, TL;DR: nem kene kretennek lenni es terjeszteni a fertozest (pun intended) orrba-szajba.

Nem nagyon találtam megfelelő opciót. Mivel a vírusok úgy általában ősszel-télen-tavasszal aktívabbak, így azt gondolom, hogy szezonban lehet létjogosultsága valamiféle intézkedéseknek. Influenza szezon idején eddig is látogatási tilalom volt a kórházakban, idősotthonokban és még kitudja hol és hogyan. Maszk használat zárt terekben indokolt lehet. Valamennyire a használóját is védi, de leginkább a többieket. Szerintem a teszteknek sok érelme nincs, mert ha épp egy órája tüsszentettek telibe és utána csinálnak egy tesztet, az még semmit nem fog kimutatni. Mire a következő heti tesztet csinálják, addigra meg már lehet, hogy nem is akarsz melózni menni. Időközben meg összefertőztél mindenkit. Nem tudom... a fertőző betegségek ellen jellemzően eddig is oltással és alapvető higiéniai szabályok betartásával védekeztünk. Emellé jöhet még az aktív életmód, egészséges táplálkozás, kiegyensúlyozott magánélet, megfelelő mennyiségű és minőségű pihenéssel. Ezeket a mai világban nehéz mindet ideális módon összehozni, de minél több  megvan belőle, annál jobbak az esélyeink. A fertőződést elkerülni szinte lehetetlen. Az viszont nem mindegy, hogy milyen súlyos a lefolyása a betegségnek.

Persze lehet olyat hallani, hogy valakit beoltottak és mégis súlyos beteg lett vagy meghalt.

Szerencsére elenyésző számban. Ismerősi köreimből ilyet nem hallottam, az ellenkezőjéből nem is keveset. Saját nagyanyám megkapta az első oltást és rá 10-14 napra jöttek a tünetek. Nagyon nagy eséllyel az történt, hogy a tömött kórházi helyiségekben köhécselő, oltásra várakozók között volt már fertőzött és ott elkapta. Ennyi idő alatt a védettség még nem tudott megfelelően kialakulni. Kórházba került, de viszonylag jól átvészelte, 1x kapott csak oxigént egy órára. Haza is engedték egy hét után, eleinte egész jól érezte magát. Aztán néhány nap alatt elkezdett romlani az állapota. Elment az étvágya, fájt a hasa. Elkapott egy kórházi fertőzést. Életmentő műtétet kellett végrehajtani. Pár nap múlva meghalt. Ebből nekem az jön le, hogy nem az oltással van a baj, hanem a körülményekkel. De azzal viszont súlyos problémák vannak.

Az öcsém külföldön dolgozik, itthon 2 szputnyikot kapott. Semmi baja nem volt, csak az oltás utáni szokásos 2-3 nap levertség. Hazajön nemsokára pár napra ügyet intézni. Kérdeztem tőle, hogy hogyan fog visszamenni, hiszen egy csomó országban nem fogadják el a szputnyikot. Azt mondta, már nem téma. Megkapta a második Pfizert is. 4 oltás van benne :D Köszöni szépen, jól van. Mivel az adott országban nem ismerik el a szputnyikot, így oltatlanként kezelték és úgy kapta az oltását is. Azt mondta, hogy volt akinek egyszerre 10-et beadtak véletlenül, mégsem lett semmi baja. Végülis...

- Indítsd újra a gépet! - Az egészet? - Nem, a felét...

Szerkesztve: 2021. 09. 23., cs – 09:02

maszk, higiénia, korlátozások: terjesztés, terjedés ellen

oltás: súlyos lefolyású megbetegedés ellen

oltási igazolvány: hamis biztonságérzet, potenciálisan fertöző tömegek védekezés nélküli egymásraeresztése, politikai játszmák (pl oltások közötti alaptalan különbségtétel) eszköze

A maszk csökkentheti a reprodukciós rátát, ha 1 alá vinné, akkor megszüntethető lenne a járvány. De nem ez a tapasztalat.

Viszont a járvány előbb-utóbb mindenhol plafonba ütközött, még Indiában is, pedig ott már világvégét kiáltottak. Ez pedig csakúgy lehetséges, hogy az emberek immunizálódak valahogy. Mivel a beadott oltások számából nem jönne ki, csak úgy jön ki hogy sokan elkapták.

Ha az oltásokkal annyira nem is tudjuk lenyomni a reprodukciós rátát, hogy megszűnjön a járvány, de annyira le tudjuk, hogy ne telítődjenek a kórházak, akkor igazából tényleg felesleges a maszk.

Ettől még én egész évben viseltem üzletekben, tömegközlekedésen. Munkahelyen nem.

Nem azért, hogy elhúzzam a járvány dinamikáját, hanem hogy magamat védjem. Innentől egyéni felelősség már.

minél jobban átoltott egy ország, a kórházak - természetesen - annál inkább teljesen oltottakkal telítődnek (pl izrael: abszolút értékben 60/40% az oltottak "javára" (ők a többség), lakosság arányosan számolva 67.5% az oltatlanok "javára")

az ő életük is számít, ők is ugyanúgy "foglalják" a kórházi ágyakat, így nem jelenteném ki egyértelműen, hogy a maszk vagy a fokozott higiénia teljesen felesleges lenne járvány idején

A hidegen hagy opciót választókat nem hagyná hidegen ha a nem beoltottak elfoglalnák az összes intenzíves ágyat és nekik vagy családtagjaiknak is kellene hogy életben maradjanak. A maszkkal lassítani lehet a terjedést hogy a nem oltottak ne foglalják el az összes ilyen ágyat.

Nem is ezt akartam mondani. Csak hogy szétválik az egyéni meg a társadalmi felelősség.

Egyéni az, ha én meg akarom úszni. De társadalmilag tudjuk, hogy 60-80-90% (valódi!) védett kell a járvány megállításához. Amíg ezt a szintet nem érjük el, addig a vírus terjed.

Valódi védett az, aki nem fertőződik meg, de legalábbis nem terjeszti a kórt. Tehát az hogy hányan lesznek betegek, az adott. Abból le lehet vonni annyit, akik az oltással az aktuális mutációra is védettséget szereztek. Mondjuk az oltottak felét. Tehát teljes átoltottság esetén is az emberek 10-30-40%-ának még meg kell betegedni, mielőtt véget ér a járvány.

A maszkkal, korlátozásokkal azt lehet elérni, hogy ezt az 1-3-4 millió embert mennyire elnyújtva betegítjük meg.

>> társadalmilag tudjuk, hogy 60-80-90% (valódi!) védett kell a járvány megállításához

izraelben ez az arány adott volt (pfizerrel), mielőtt kilőtt az új hullám (nyilván a "teljesen" oltottak között is jelentős számban, különben nem kezdtek volna 3. (4.? "booster") oltások tömeges beadásába)

>> Tehát teljes átoltottság esetén is az emberek 10-30-40%-ának még meg kell betegedni

már a teljes átoltottság is képlékeny fogalom lett: meddig véd az oltás (a gyártó által megadott módon alkalmazva), mi van a "boosterekkel" (ami még mindig az eredeti oltás az új variánsok ellen, ezekről pl izraelben eddig annyi tudható, hogy "legalább 12 napig" újra megfelelő szintre hozza fel a védettséget), a sokadik variánsnál miért az eredeti tesztadatokkal számolunk, ...

Majd ha belázasodsz, akkor nem fog a téma hidegen hagyni... :DDD

Az új koronavírus több mint másfél éve életünk része, látható, hogy a vírus gyorsan változik, és egyre veszélyesebb mutációk terjednek el.

WTF?
https://azonnali.hu/cikk/20210730_az-izlandi-pelda-mutatja-nem-kell-rettegnunk-a-delta-varianstol

Izlandon éppen felívelőben van a delta variáns miatti újabb járványhullám, amiben ráadásul a teljesen beoltottak fertőződnek meg tömegével – viszont senki nem hal meg. Ennek oka, hogy a koronavírus – egyáltalán nem meglepő módon – olyan evolúciós utat jár be, ahol ugyan az újabb mutációk fertőzőképessége nagyobb, a megbetegítő képességük viszont alacsonyabb. Emiatt már nem jár akkora veszéllyel, ha az oltásoknak köszönhető védettség birtokában elkapjuk a fertőzést, cserébe viszont még erősebb immunitást kaphatunk.

Most akkor ki hazudik?

Be voltam oltva (Astra), mégis elkaptam a covidot és 10 napig feküdtem vele. Jó, nem haltam meg, nem kerültem kórházba, de szívesen kihagytam volna. Nem hordtam a maszkot, mert nem gondoltam, hogy ez megtörténhet. Egy autóban utaztam 25 percig egy fertőzött személlyel (akkor még nem tudta, hogy pozitív). Remélem, személyes példám meggyőz valakit, hogy hordja a maszkot, akkor is, ha be van oltva, mert bárki benne lehet  a "hibaszázalékban".

Maszk + negatív teszt - de csak azzal a kitétellel, hogy nagy számban rendelkezésre áll olcsó és megbízható teszt; ameddig vagyonokba kerül és/vagy nem megbízható a teszt, addig maszk-only.

Az én privát meglátásom az, hogy az oltási igazolvánnyal pont az ellenkezőjét érik el, mint ami a szándék. Hónapok óta cikkeznek arról, hogy a teljesen beoltottak pontosan ugyanúgy terjesztik a vírust, mint a be nem oltottak. Lásd egy összefoglalót a Nature-ből: https://www.nature.com/articles/d41586-021-02187-1 Ott van benne az egyik tanulmány, ami számomra teljesen invalidálja az oltási igazolványok használatát: 

"An August report from the US Centers for Disease Control and Prevention (CDC) showed that following large gatherings in the beach town, nearly three-quarters of 469 new COVID-19 cases that occurred in the state were in vaccinated people. Both vaccinated and unvaccinated people had comparably low Ct values, indicating high viral loads..."

Az eredeti még azt is hozzáteszi, hogy az oltottak és nem oltottak orrából vett mintákban ugyanolyan mennyiségű vírust találtak (a hasonlóan alacsony Ct pontosan ezt jelenti). 

Kérdésem, mi történik, ha egy rendezvényre csak oltási igazolvánnyal rendelkezőket engednek be? Lesznek közöttük hordozók, akik tünetmentesek. Szépen átadják a jelen levő többi oltottaknak, akik szépen hazaviszik, és adják tovább (például a gyerekeiknek, akik jelenleg tipikusan nem oltottak). A fenti idézett analízisben pontosan ez történt.

Az eredmény: az oltási igazolvánnyal szűrt közönség a rendezvényt superseeder alkalommá változtatta.

Szerintem tudomásul kellene venni, hogy az oltás arra jó, hogy ha elkapja valaki a fertőzést, lehetőleg ne legyen súlyos baja. A vírus terjesztésére az oltásnak nincs hatása.

Ha valaki azt szeretné, hogy egy rendezvény ne legyen spreader event, akkor a kapuban csináljanak gyorstesztet. Az még a 70%os accuracy mellett is hatékonyabb lesz, mint ha oltási igazolványra hagyatkoznak, ami gyakorlatilag semmit nem mond arról, hogy itt és most az illető aktívan fertőz e.

Csaba

"Szerintem tudomásul kellene venni, hogy az oltás arra jó, hogy ha elkapja valaki a fertőzést, lehetőleg ne legyen súlyos baja. A vírus terjesztésére az oltásnak nincs hatása."

Ettől még logikus a védettségi igazolványhoz kötni a tömegrendezvényeket, hiszen ha csak védettek vannak ott, akkor két hét múlva nem megy onnan senki kórházba. Ha beengeded az antivaxxereket, akkor közülök meg többen is.

Ettől még logikus a védettségi igazolványhoz kötni a tömegrendezvényeket, hiszen ha csak védettek vannak ott, akkor két hét múlva nem megy onnan senki kórházba.

* facepalm *
Az lehet, hogy közülük nem fog senki kórházba kerülni, de fertőzni viszont fognak, a rendezvényen kívül is.

Ha beengeded az antivaxxereket, akkor közülök meg többen is.

* double facepalm *
Nagyon szánalmas már ez az oltásellenesezés, kurwára le kéne már róla szokni. A másikat skatulyázni, bélyegezni csak az szokta, akinek nincsenek érvei ezért hitelteleníteni próbálja a másikat.

Próbálom értelmezni a válaszodat. Akkor a te verziód mi? Senki ne menjen sehova?

Az egyszerű logika szerint ha elzavarsz 1000 vegyes oltott és oltatlan embert egy rendezvényre akkor onnan lehet hogy kórházba kerül valaki. Ha elzavarsz 1000 oltottat, akkor onnan és ezek közül az emberek közül senki. Persze a virus terjedhet ott is, és később majd továbbadhatja valaki. De a maradék opció az hogy ne menjen senki sehova -> irreális elvárás, elég volt a lockdownokból. Már sem emberileg, sem a gazdaság szempontjából nem megengedhető az hogy ismét otthoikba kényszeritjük az embereket. Azt egy ideig lehetett csinálni, én is csináltam, igen lelkesen, de már vége. Ott az oltás, aki fél, vegye fel.

 

A másikat nem is értem. Igen, vannak emberek akik csak úgy nem veszik fel az oltást. Ők az antivaxxerek. Ez nem skatulyázás, igy nevezzük azokat akik általuk sem magyarázható, tudományt nélkülöző okból nem mennek el oltani, dacára a saját és a közösség érdekeinek. Tapasztalatból tudom, hogy igen-igen alacsony azoknak a száma, akik valamilyen erős indokból nem oltakoznak. Az hogy félnek tőle, azt a pszichológussal meg lehet beszélni.

Az én válaszom itt van: maszk és teszt, amennyiben a teszt olcsón elérhető és megbízható, amúgy maszk.

Ha elzavarsz 1000 oltottat, akkor onnan és ezek közül az emberek közül senki.

Egyrészt ez nem biztos, csak lehet. Oltottan is kerülhetsz kórházba, ha peched van. De ez a kisebbik baj.

Persze a virus terjedhet ott is, és később majd továbbadhatja valaki.

És ez a fő baj. Akik oda bemennek és elkapják valamelyik fertőzöttől, azok utána a rendezvényen kívül ráragaszthatják másra. Oltásival sem a fertőzés bejutását, sem a kijutását nem akadályozod meg. A megoldás, amit csortu mondott: gyorsteszt az ajtóban. Egészséges vagy? Mehetsz. Fertőző vagy? Menj haza. Ja és odabent maszk, hogyha valahogy fals negatívat dobtál volna, akkor is redukáljuk az esélyét, hogy fertőzz.

De a maradék opció az hogy ne menjen senki sehova -> irreális elvárás, elég volt a lockdownokból.

Ilyet sem csortu, sem én nem mondtam. Mindenkinek tele a töke a lockdown-okkal.

Ott az oltás, aki fél, vegye fel.

Helyes, aki akarja, vegye fel, de aki nem akarja, azt ne szopasd feleslegesen. Attól, hogy oltatlan valaki, még nem lesz automatikusan fertőző, tehát nincs okod (és jogod) diszkriminálni és attól, hogy valaki oltott, még nem lesz immunis a fertőzésre és nyugodtan fertőződhet és fertőzhet.

A másikat nem is értem. Igen, vannak emberek akik csak úgy nem veszik fel az oltást. Ők az antivaxxerek. Ez nem skatulyázás, igy nevezzük azokat akik általuk sem magyarázható, tudományt nélkülöző okból nem mennek el oltani.

Olvasd már vissza mit írtál:

Ettől még logikus a védettségi igazolványhoz kötni a tömegrendezvényeket, hiszen ha csak védettek vannak ott, akkor két hét múlva nem megy onnan senki kórházba. Ha beengeded az antivaxxereket, akkor közülök meg többen is.

Tehát te nem oltottakra és oltatlanokra osztod fel, hanem védettekre és antivaxxerekre. Aki oltott, az automatikusan védett, aki meg nem, az meg automatikusan antivaxxer. Ez pedig az év bullshitje eddig. Aki oltott, az nem védett, hanem oltott (esetleg - elméletileg - védettebb), aki meg oltatlan, az nem antivaxxer, hanem oltatlan. Mi van azokkal, akik nem olthatóak? Antivaxxer? Vagy aki csak nem meri beadatni magának a kísérleti vakcinákat, mert fél a mellékhatásoktól? Antivaxxer? Antivaxxer az, aki minden védőoltás ellen ágál, nem az, aki ebben a helyzetben már nem bízik senkiben.

Értem, de sajnos - úgy tudom - a gyorsteszt megbizhatósága eléggé békasegg, a PCR meg drága és sokáig tart kiértékelni. A gyorsteszt ráadásul immunválasz-alapú, tehát akár egy olyan oltottra is jelezni fog, aki sosem kapta el a virust. De fixme.

Azt a kevés embert akit tényleg nem lehet oltani azt sajnálom és tőlem akár kaphatnak is valami kompenzációt azért mert mondjuk otthon maradnak 1-2 évig.

A nem bizom az oltásban, félek tőle, nem bizom senkiben arcokra akkor nem azt mondom hogy antivaxxer hanem hogy potyautas. Szivesen azok nevében, akik oltanak és biznak. Nem lehet mindenki hülyeségét egyformán figyelembe venni amikor közös érdekről van szó.

Amúgy a pfizer oltása már normális (nem veszélyhelyzeti) engedélyt kapott az usa-ban, tehát pecsétes papirja van róla, hogy nem kisérleti, és aki szerint az, az ellentmond a tudománynak, hiszen átment minden szükséges lépésen és vizsgálaton.

Ezért mondtam, hogy akkor, ha van megbízható és olcsó teszt.

Nem kell, hogy otthonmaradjanak. Az oltás nem véd meg attól, hogy fertőződj és fertőzz, tehát ő sem jelent több kockázatot a társadalomra, mint az oltott, a saját kockázatát meg had vállalja, köszi.

Nem, nem potyautasok, fordítva ülsz a lovon. Ők nem kérték, hogy te pionírkodj és oltasd be magad. A közös érdek meg nagyon-nagyon kérdőjeles...majd pár év múlva kiderül, hogy tényleg közös érdek volt-e, vagy gyógyszergyári. Ha a vírus az oltásoknak köszönhetően eltűnt, akkor közös érdek volt. Ha még mindig itt lesz és még mindig oltani kell, akkor gyógyszergyári. De eddig dacára a vakcinálási kampányokba ölt irdatlan összegeknek és az abból eredő jelentős átoltottságnak, a vírus még mindig terjed - az oltottak között is. Konkrétan a deltára már azt írják, hogy a tüskefehérjéje annyira mutálódott, hogy a többi ellen felkészített immunrendszer nem fogja felismerni.

Pfffffffffffff... :D Ez most komoly? Ha engedélye van (csak az USA-ban!), akkor le van tesztelve és punktum? Mert korrupció nem létezik a világon se? (Pláne nem az USA-ban?) Aki mást mer állítani, az szemét tudománytagadó? Ez nettó vallásos bullshit volt. (És tekintély alapú érvelés.) Jó reggelt kívánok, vannak már infók a hosszú távú hatásairól? Nincsenek! Akkor átment minden szükséges lépésen és vizsgálaton? Nem!

Arról hogy az oltás megakadályozza-e a fertőzést vagy legalább csökkenti-e, folyamatos a vita, nincs kimondva hogy igen vagy nem.

https://theconversation.com/mounting-evidence-suggests-covid-vaccines-d…

Egyébként meg józan paraszti ész: beoltanak -> elkapod -> elmarad a köhögés -> sokkal kevésbé terjeszted.

Arról hogy az oltás megakadályozza-e a fertőzést vagy legalább csökkenti-e, folyamatos a vita, nincs kimondva hogy igen vagy nem.

Ha vitatott, akkor ennyit az orvostudományról, mint döntő faktorról, hisz nincs konszenzus. Megengedhetjük, esetleg kevésbé fertőznek, mert gyorsabban zajlik le a fertőzés. De 0%? Nem. Akkor terjeszthetik a járványt? Igen. Ennyi.

Egyébként meg józan paraszti ész: beoltanak -> elkapod -> elmarad a köhögés -> sokkal kevésbé terjeszted.

Ad 1. Ez nem józan paraszti ész, mert spekuláción alapul; honnan veszed, hogy elmarad a köhögés? Maximum nem köhögsz/tüsszögsz annyira, mint a másik ember, de amúgy simán kilélegzéssel is fertőzöl, bocs.
Ad 2. Meg kéne érteni végre, hogy a "kevésbé" kevés az üdvösséghez. A 0%, aki garantáltan nem terjeszti. Ki 0%-os? Az, aki nem fertőzött. Tehát nem oltási kiskönyvet kell kérni, hanem negatív tesztet. Ilyen kurwa egyszerű. Ez a józan paraszti ész.

"Ha vitatott, akkor ennyit az orvostudományról, mint döntő faktorról, hisz nincs konszenzus"

Attól hogy a felmerülő ezer kérdés közül egyre azt mondják hogy nem tudják, a többiben még nyugodtan viseljék a tekintényt és a dolgok megmondásának jogát.

A többire meg csak összefoglaló válaszom van: az orvostudomány, az oltások és a társadalmi jelenségek az analóg világban zajlanak, nincs biztos és biztos nem, olyan van hogy vedd fel az oltást mert x millióból csak egynek árt, de a közösségnek egyértelműen jó, olyanok vannak hogy a tüneteket döntő többségben csökkenti, olyanok vannak, hogy ha szinte mindenki beoltja magát akkor a járvány sokkal jobban alakul... stb.

Ha te nem tudsz a biteken kivül, analóg gondolkodni és elfogadni az olyan mondásokat, amik jórészt érvényesek, akkor a járvány meg az oltások, meg az orvostudomány nem neked való terület.

"Ad 1. Ez nem józan paraszti ész, mert spekuláción alapul; honnan veszed, hogy elmarad a köhögés? Maximum nem köhögsz/tüsszögsz annyira, mint a másik ember, de amúgy simán kilélegzéssel is fertőzöl, bocs."

Ez nettó marhaság. Csökkenti a tüneteket. Azért van. Még azt is kimérték neked, hogy arányaiban hány embernél hány százalékban. (HF: utánanézni)

"Ad 2. Meg kéne érteni végre, hogy a "kevésbé" kevés az üdvösséghez. A 0%, aki garantáltan nem terjeszti. Ki 0%-os? Az, aki nem fertőzött. Tehát nem oltási kiskönyvet kell kérni, hanem negatív tesztet. Ilyen kurwa egyszerű. Ez a józan paraszti ész."

Lásd az első felvetésem. Nem fogsz kapni senkitől egybites biztos igen, biztos nem válaszokat. Ez nem az a terület.

Attól hogy a felmerülő ezer kérdés közül egyre azt mondják hogy nem tudják, a többiben még nyugodtan viseljék a tekintényt és a dolgok megmondásának jogát.

Ebben a kérdésben ennyit róla, mint döntő faktorról, mert nincs konszenzus.

A többire meg csak összefoglaló válaszom van: az orvostudomány, az oltások és a társadalmi jelenségek az analóg világban zajlanak, nincs biztos és biztos nem, olyan van hogy vedd fel az oltást mert x millióból csak egynek árt, de a közösségnek egyértelműen jó, olyanok vannak hogy a tüneteket döntő többségben csökkenti, olyanok vannak, hogy ha szinte mindenki beoltja magát akkor a járvány sokkal jobban alakul... stb.

Ez most mire válasz? Ez semmire sem válasz. Az oltás a te biztonságodat növeli (ha növeli), nem a társadalomét. A társadalomét az növeli, ha ki tudjuk szűrni a fertőzötteket.

Ha te nem tudsz a biteken kivül, analóg gondolkodni és elfogadni az olyan mondásokat, amik jórészt érvényesek, akkor a járvány meg az oltások, meg az orvostudomány nem neked való terület.

Na mi van, elfogytak az érvek, hogy jött a személyeskedés? Ennyi erővel én meg azt mondom, hogy ha neked csak a mainstream vallásos felszopása megy, akkor neked semmilyen tudomány se való.
Az a kurwa nagy baj, hogy ez az egész oltási kiskönyvesdi nemhogy jórészt nem érvényes, de egyáltalán nem. Járvánnyal állunk szemben. A járványt úgy állítod meg, ha lokalizálod a gócpontokat (a fertőzötteket). Az oltás az immunbooster, arra való, hogy ha elkapod, lehetőleg ne pusztulj bele. De elkapni elkaphatod és terjesztheted.

Ez nettó marhaság. Csökkenti a tüneteket. Azért van. Még azt is kimérték neked, hogy arányaiban hány embernél hány százalékban. (HF: utánanézni)

Jó reggelt, leírtam, hogy "Maximum nem köhögsz/tüsszögsz annyira, mint a másik ember, de amúgy simán kilélegzéssel is fertőzöl, bocs." (HF: leszállni a kurwa magas lóról és megtanulni olvasni)

Lásd az első felvetésem. Nem fogsz kapni senkitől egybites biztos igen, biztos nem válaszokat. Ez nem az a terület.

Demagógián kívül bármi? Nem egybites válasz kell, hanem a legbiztosabb megoldás, az meg az, ha a fertőzötteket detektálod, nem az, hogy elhiszed, hogy az oltási kiskönyv megakadályozza, hogy megfertőződj és megfertőzz másokat.

"A társadalomét az növeli, ha ki tudjuk szűrni a fertőzötteket."

Erre nincs használható módszer, és akkor sem lesz, ha még 1 órán keresztül rágjuk a szart. :) Mindenkinek ki van adva a házi feladat: húzzál el oltani, vagy maradj otthon, ha félsz. Ennyi. Sajnálom.

Ha lenne ésszerű költséggel alkalmazható módszer a kiszűrésre, hidd el én is örülnék neki, de kurvára nincs. És de, az oltás a társadalom érdekét szolgálja, csak te nem vagy ebben hajlandó részt venni, és mentséget keresel rá.

Erre nincs használható módszer, és akkor sem lesz, ha még 1 órán keresztül rágjuk a szart. :)

Egyelőre nincs. Maszk viszont van. Az oltásnál az is többet ér, ha a fertőzés terjedését akarod csökkenteni.

Mindenkinek ki van adva a házi feladat: húzzál el oltani, vagy maradj otthon, ha félsz. Ennyi. Sajnálom.

Nem te mondod meg az embereknek, hogy mit csináljanak. "Ennyi. Sajnálom."

Külön "vicces" lesz majd az, amikor az oltottak maszk nélkül fogják egymást fertőzni és az is a mindenhonnan kitiltott oltatlanokra lesz kenve.

Ha lenne ésszerű költséggel alkalmazható módszer a kiszűrésre, hidd el én is örülnék neki, de kurvára nincs.

Még.

És de, az oltás a társadalom érdekét szolgálja, csak te nem vagy ebben hajlandó részt venni, és mentséget keresel rá.

Akkor is, ha nem vagyok oltható? Már megint csak személyeskedésre futja? Az oltásról majd csak évek múlva derül ki, hogy kinek az érdekét szolgálta. Mondom, ha eltűnt a vírus, akkor a társadalomét, ha nem tűnt el, de ennek ellenére még mindig oltunk, a hatékony tesztek és kezelési módok kifejlesztése helyett, akkor a gyógyszergyárakét, akik így akarnak minket szétadóztatni.

"Egyelőre nincs."

Nem tudtam hogy a képzeleteinkben létező technológiával érvelünk. :)

"Nem te mondod meg az embereknek, hogy mit csináljanak."

Persze hogy nem. Már sokkal ezelőtt megirtam hogy jogod van kérdezni, kételkedni és nem oltani. És vállalni ennek a következményeit. Mint ahogy az oltást felvevők is vállalják. Ebben szimmetrikus a gondolkodásom.

"Külön "vicces" lesz majd az, amikor az oltottak maszk nélkül fogják egymást fertőzni és az is a mindenhonnan kitiltott oltatlanokra lesz kenve."

Én a járvány hivatalos végéig FFP2 maszkban megyek minden olyan helyre és közösségbe, ahol oltatlanok/veszélynek kitettek vannak. Mivel tudom, hogy terjeszthetem oltva is. Nem is állitottam ennek az ellenkezőjét.

Azt próbálom verni, hogy menjen el mindenki oltani, mert annál jobban áll a társadalom a járvánnyal szemben. Se többet, se kevesebbet.

"Akkor is, ha nem vagyok oltható? "

Ha nem vagy oltható akkor sajnos a járványprobléma rövidebbik végét húztad. Hidd el, elég sok ilyen ember van. Kezdhetjük a vendéglátásban tönkremenő vállalkozókkal és munkavállalókkal. De hosszú a sor.

Nem tudtam hogy a képzeleteinkben létező technológiával érvelünk. :)

Nem képzelet, hanem feltételes mód. Mitől lenne lehetetlen, hogy legyen jobb és olcsóbb teszt? Hacsak nem az, hogy ezt a kérdést direkt fektetik azok, akik irdatlan mértékben profitálnak a járványból. (Hint: gyógyszergyárak.) Amúgy a mindentől megvédő oltás az nem képzeletbeli?

Persze hogy nem. Már sokkal ezelőtt megirtam hogy jogod van kérdezni, kételkedni és nem oltani. És vállalni ennek a következményeit. Mint ahogy az oltást felvevők is vállalják. Ebben szimmetrikus a gondolkodásom.

Akkor mit osztogatod itt a házi feladatot, hogy mindenki takarodjon oltatni, vagy haza?

Én a járvány hivatalos végéig FFP2 maszkban megyek minden olyan helyre és közösségbe, ahol oltatlanok/veszélynek kitettek vannak. Mivel tudom, hogy terjeszthetem oltva is. Nem is állitottam ennek az ellenkezőjét.

De mégis úgy érvelsz, mintha az ellenkezője lenne igaz.

Azt próbálom verni, hogy menjen el mindenki oltani, mert annál jobban áll a társadalom a járvánnyal szemben. Se többet, se kevesebbet.

Kivéve, ha a vírus ilyen sebességgel mutálódik. Mire mész egy a vuhani variáns ellen szóló oltással, ha az a variáns már rég eltűnt és helyette a vuhanira szóló vakcinákra immunis indiai variáns van?

Az általad démonizált gyógyszergyárak gyárthatnának gyors és jó teszteket is, abból is lehetne pénzt keresni, sőt még talán többet is, mert arra folyamatos lenne a kereslet.

"Mire mész egy a vuhani variáns ellen szóló oltással, ha az a variáns már rég eltűnt és helyette a vuhanira szóló vakcinákra immunis indiai variáns van?"

Ez igy ebben a formában nem igaz, csak hogy bizonyos mértékig csökken a hatékonysága, de még mindig ésszerű beadatni. Egy csomó friss hir érkezik európaszerte kórházi adatokról, és jellemzően ~90% az oltatlanok aránya akik bekerülnek, vagyis az oltások a régóta terjedő delta ellen is még mindig jól védenek. (tudom, neked a 100% lenne az elfogadható, de olyat sajnos nem tud a világ kitermelni)

Csakhogy nem csak gyorsnak és jónak kéne lenniük, hanem olcsónak is, különben nem tudunk naponta (többször) tesztelni. Az meg nekik nem éri meg. Az oltás viszont igen. "És aki dupla díjat fizet, annak elengedjük az oltást." Ne röhögj, az olaszoknál már ez van.

Ez igy ebben a formában nem igaz, csak hogy bizonyos mértékig csökken a hatékonysága, de még mindig ésszerű beadatni.

Kérdés, hogy mennyire csökken. Ha annyira megváltozik a tüskefehérje, akkor annyival fog csökkenni is. A fentebb belinkelt cikk is ezt taglalja az indiai variáns kapcsán.

Egy csomó friss hir érkezik európaszerte kórházi adatokról, és jellemzően ~90% az oltatlanok aránya akik bekerülnek, vagyis az oltások a régóta terjedő delta ellen is még mindig jól védenek.

Fura, a delta kapcsán én pont fordítva hallottam és a fenti cikk is pont fordítva mondta...lehet nem a mainstream médiából kéne tájékozódni?

(tudom, neked a 100% lenne az elfogadható, de olyat sajnos nem tud a világ kitermelni)

Nem, ezt csak te akarod megmagyarázni, hogy nekem 100% kell; én nem erről beszélek, hanem arról, hogy az oltás nem akadályozza meg a fertőzés terjedését, tehát a terjedés ellen oltási könyvet kérni nettó baromság.

>> Arról hogy az oltás megakadályozza-e a fertőzést vagy legalább csökkenti-e, folyamatos a vita, nincs kimondva hogy igen vagy nem.

ha ~1 év oltakozás (uk) esetén annyit sikerül tudományosan igazolni, hogy talán lófasznyi, "no data" meg "little evidence", és önellentmondó eredmények (és ez még csak alpha variáns), akkor - miközben a sajtóban megszólaltatott szakértők olyanokat nyilatkoznak, hogy a delta variáns "ezerszer" fertőzőbb - engedjük el ezt a "folyamatos vitát", és kezeljük helyén a

  • február/márciusi reklámokatöles szalagcímeket miszerint: "a Pfizer megakadályozza a továbbfertőzést" (nyilván teljesen megalapozott állítás volt, azóta azért finomodott ez is)
  • talán a német külügyér mellébeszélését a vakcinák politikai alapú megkülönböztetése okán ("ő elfogadná beutazás esetén a kínait is, ha ott IS bizonyított lenne a továbbfertőzés akadályozása")

Az tiszta, hogy én téged meg TCH-t arról próbálom meggyőzni, hogy az oltások biztonságosak, hatékonyak és mind az egyén, mind a közösség érdekében érdemes beadni.

De vajon te mi mellett érvelsz? Nincs meg a big picture, csak az, hogy részletkérdéseken csámcsogtok. A kollega képzeletbeli gyors, olcsó és hatékony tesztje már megvan, de neked mi a valódi mondanivalód? Az oltás erőltetése helyett mit kellene bevetni?

"fully vacced"-ként nincs igazán szükségem a bíztatásodra oltásügyben

 

>> de neked mi a valódi mondanivalód

röviden az, hogy az oltási igazolvány alapú megkülönböztetés ma már nehezen igazolható

 

  >> Az oltás erőltetése helyett mit kellene bevetni

attól függ, mi ellen harcolsz

Addig amig milliók vannak oltatlanul és veszélyeztetik a kórházi ellátás folytonosságát, valamit (például oltási igazolással történő előnyben részesitést) kell tenni, és ezt nem tudom nem támogatni.

Éppen most hoztunk román és magyar kórházi adatokat, frisseket, hiteleseket. 90% feletti az oltatlanok aránya a kórházban, tehát vagy oltsanak, vagy valamilyen korlátozással kapják el lassabban, kevesebben a betegséget.

Nekem ez a célom, érvem. Neked? Mit tennél te? Nekem nem az a célom hogy fasisztát játsszak, és nem is támogatnék senkit ebben. Mivel a családom is megsinylette a kórházi rendszer leállitását tavaly, az a célom, hogy ez ne történjen meg újra.

Az aki nem olt, az aki nem veti alá magát a védettségi igazolványnak sem, bocs, de megkockáztatom hogy közösségellenesen viselkedik, és elvárja hogy a segge akkor is tisztára legyen nyalva, ha nem hajlandó semmilyen áldozatot és kockázatot vállalni. Ne keverjük ide azokat akik nem kapHATnak oltást. Azokról beszélek, akik picsognak, hogy no oltás, no korlátozás, kézzelfogható ötlet meg persze smafu. Ennek a kisebbségnek a viselkedését ellensúlyozni lehet azzal, ha csak védettségivel lehet mondjuk szórakozóhelyre menni. Nem tudom nem támogatni, hiszen nem látok más mai, működő, létező alternativát. Erre ha mondasz egy jót, azonnal melléállok.

Az aki nem olt, az aki nem veti alá magát a védettségi igazolványnak sem, bocs, de megkockáztatom hogy közösségellenesen viselkedik, és elvárja hogy a segge akkor is tisztára legyen nyalva, ha nem hajlandó semmilyen áldozatot és kockázatot vállalni. ... Azokról beszélek, akik picsognak, hogy no oltás, no korlátozás, kézzelfogható ötlet meg persze smafu.

Miközben a döntéshozók, a gyógyszergyárak és az orvosok meg semmilyen felelősséget nem vállalnak? Tudod ám hová mész te picsogni, de nagyon sürgősen... Kézzelfogható ötlet meg már 2019 óta számos van, de ezt mind lesöpörjük az asztalról, mertaméjnsztrímaszontahotycsakazótás.

Ennek a kisebbségnek a viselkedését ellensúlyozni lehet azzal, ha csak védettségivel lehet mondjuk szórakozóhelyre menni.

Persze, mert ha van védettségie, akkor már nem lehet fertőző, mi? Úristen... Hovatovább kapj már a fejedhez, a topicnyitó nem csak a szórakozóhelyekről tiltaná ki az oltatlanokat, hanem a boltokból és a gyógyszertárakból is. Nem baj? Mondom, a másik topicban kijelentette, hogy az oltatlan akkor is fizessen az ellátásért, ha nem is fertőzött és nem is kovid-related baja van, pl. eltörte a lábát, aztán, ha nincs pénze, akkor hajtsák be, vegyék el mindenét és menjen börtönbe. Nem akarsz fasisztát játszani? Pedig azt csinálod így.

Miért rajtam kéred számon hogy az oltást helyettesitő egyéb dolgokkal senki nem foglalkozik? Én támogatok mindent, aminek van értelme meg haszna. Ne rajtam kérd számon. Amikor elmegyek a boltba, rendszerint én vagyok az egyetlen, aki FFP2 maszkban van.

"Persze, mert ha van védettségie, akkor már nem lehet fertőző, mi? Úristen... "

Akkor leirom sokadszorra is: nem kerül kórházba. Ez pedig sokszorosan bizonyitott tény. Az hogy te már egy főorvosnak sem hiszel, mert gyógyszerlobbi, az sajnos probléma a beszélgetésünk kapcsán.. Zacher Gábor is elmondta, a román kórház is leközölte az adatokat és számokat, de azok neked nem elég hitelesek. Sajnos ennél hitelesebb csak az lenne ha személyesen látogatnál el egy covid osztályra, és egyenként minden egyes beteget alaposan leinformálnál, amit egyrészt nem fognak engedni, másrészt irreális energia végigcsinálni. Sőt, igazából már megcsinálták mások az EÜ -ben, csak te nekik sem hiszel.

Ha senkiben és semmiben nem tudsz bizni, akkor sajnos nehéz lesz megértenünk egymást, ugyanis én elfogadom, hogy az élet számos területén a bizalom az egyik fő összetevő. Ha Zacher Gábor számokat nyilatkozik, akkor pl. azt elhiszem. Te meg nem hiszed el, és jössz azzal, hogy a gyógyszerlobbi érdekében hazudik. Szerintem ez nevetséges. Loop.

Miért rajtam kéred számon hogy az oltást helyettesitő egyéb dolgokkal senki nem foglalkozik?

Mert te kardoskodsz itt kurwára az oltási létjogosultsága miatt.

Akkor leirom sokadszorra is: nem kerül kórházba. Ez pedig sokszorosan bizonyitott tény.

Tényleg??? Akkor Zacher Gábor hazudik! Ő ugyanis azt mondta, hogy a kórházba kerültek 90%-a oltatlan! Ha az oltott nem kerül kórházba és ez pedig sokszorosan bizonyított tény (ki által, BTW, megint a mainstream?), akkor az a 10% oltott aki a kórházban fetreng, az nem létezik! Gratulálok, sikerült a kurwa nagy vallásosságban önellentmondásba kavarnod magad.
Na, így higyj egy főorvosnak.

Sz*rk: Alámszerkesztettél. Te tetted magad épp nevetségessé. Magadat és a hitedet is. Így jár, aki hisz, nem gondolkodik.

Az hogy a kórházban kezelt covidosok 90%-a oltatlan, és 10%-a oltott, meg az a mondás hogy általában nem kerül kórházba coviddal az aki beoltja magát, miért áll egymással ellentmondásban? Az egyik oldalon a teljes népesség áll, a másik oldalon meg a covid osztályra kerültek, akik közül ez a 10% vélhetően az idős, krónikus beteg ... ismerjük, kategóriában van.

De még ha nem is, akkor is tévedtem 10%-ot, és tudod mit mondok rá? Leszarom. Igy is igazolva van, hogy érdemes oltani, hiszen a 10 és a 90 között kilencszeres szorzó van.

Ezt hogyan próbálod hiteltelenné tenni? Számokat? Sok sikert.

Szóval, se ellentmondás, se semmi, de szórakoztató ahogy erőlködsz.

Mondjuk lent leirtad hogy szerinted Zacher Gábor hazudik, és a 90% környéke sem igaz, szóval igazából, nem is értem miért próbálok győzködni valakit, aki semmit nem hisz el, nagyjából senkinek.

Azért, mert te baromira nem azt mondtad, hogy "általában".
Egyfelől azt mondtad, hogy amit Zacher Gábor mond, az biztos úgy van, másfelől meg azt állítod, hogy az oltott nem kerül kórházba, ha elkapja a fertőzést és ez egy bizonyított tény. Zacher Gábor viszont azt állította, hogy a kórházban a fertőzöttek 10%-a oltott. Tehát vagy Zacher mond baromságot, vagy pedig az nincs bizonyítva, hogy aki oltottan elkapja a fertőzést, az nem kerül kórházba. Úgyhogy a két állításod bizony ellentmond egymásnak. Ha valami itt szórakoztató, az az, hogy te erőlködsz a mainstream felszopásával és aztán beégeted magad, majd görcsölsz, hogy kimagyarázd.

Azért győzködsz, mert sérti a vallásodat, hogy valaki ellent mer mondani a mainstreamnek és keresztes hadjáratot folytatsz, ha érvek már nincsenek, akkor személyeskedéssel, meg bullshittel.

Körülbelül úgy vitatkozol mint a gyerekek amikor felnőttnek próbálnak tűnni.

Igen bazdmeg, nem irtam oda hogy általában, mert nem kibaszott gépek, hanem társalgó emberek vagyunk. Minimális szándékod ha lenne arra hogy értsd amit mondok, és ne kötekedj, rég lezárhattuk volna.

Igen, általában. Csak hogy legyen mire hivatkozni.

"beégeted magad, majd görcsölsz, hogy kimagyarázd."

Ja, ég is a pofám rendesen.. :D

"Azért győzködsz, mert sérti a vallásodat, hogy valaki ellent mer mondani a mainstreamnek és keresztes hadjáratot folytatsz, ha érvek már nincsenek, akkor személyeskedéssel, meg bullshittel."

Nem, elvi vitáink vannak. Én hiszek a kórházi adatnak, hiszek Zacher Gábornak, elhiszem amit egy főorvos mond. Te meg nem hiszel el senkinek semmit, és szövögeted a logikusnak tűnő, amúgy teoretikus gondoloataidat, mint pl. hogy Zacher Gábor azért hazudik, mert a gyógyszergyárak ...

El sem hiszed, mennyire fárasztó ez a """vita""".

Egyelőre te személyeskedsz megállás nélkül, "egybites", "antivaxxer", "tesemmibensehiszel", mást tudsz? Ja, igen, szajkózni, amit a mainstream nyom.

Megválaszoltam, hogy miért gondolom. Arra is kaptál forrást, hogy mit művelnek a gyógyszergyárak és az orvosok, de neked félmillió hulla sem volt elég, le se szartad.

Attól hogy az USA-ban összehoztak valami szarságot az egészségügyben, nem érvelhetsz Zacher Gábor szavahihetősége ellen.

Egyszerűen hasraütésszerűen kötöd össze a kettőt. Nulla köze van egymáshoz.

Mint mondjuk nekem nulla közöm van egy random indiai IT-s céghez. Én is IT-s vagyok, ők is azok, de a büdös életben nem találsz köztünk kapcsolatot.

>> Addig amig milliók vannak oltatlanul és veszélyeztetik a kórházi ellátás folytonosságát, valamit (például oltási igazolással történő előnyben részesitést) kell tenni, és ezt nem tudom nem támogatni.

>> Ennek a kisebbségnek a viselkedését ellensúlyozni lehet azzal, ha csak védettségivel lehet mondjuk szórakozóhelyre menni

 

Sokan vannak oltatlanul, de jellemzően nem abból a korosztályból, amelyik a tapasztalatok szerint kórházi ellátásra szorul, ha megfertőződik. Idős oltatlan embereket nem tudsz plasztikkártyás szórakozóhelyes belépővel oltásra zsarolni.

Valóban veszélyeztetik a kórházi ellátás folytonosságát a még nem oltottak? Valóban végig kell oltani a 12 éveseket is?

A te, vagy az én oltásom még hatásos védelmet ad?

4 millió oltatlan van, ennek a 8% 320e (vagy amennyi tetszik) + az oltottakból 5-15e (vagy amennyi tetszik) - úgy tűnik a központban úgy gondolják, hogy ezzel még nem (lenne) képes megbirkózni a magyar eü.

Szerintem se. :)

Hogy ki mekkora számnál állítja ki a szegénységi bizonyítványt ezzel kapcsolatban az legyen magánügy. :)

orvostudomány

úgyhogy nem

Egek...ez tényleg a vallásos szint.

Nem érted, hogy fertőződni és fertőzhetni ettől még fertőződhetnek és fertőzhetnek? Nem az a kérdés itt, hogy ki pusztulhat bele, ha oltva van, vagy nincs, hanem, hogy ki terjesztheti a járványt.

Nem tartom magam fanatikus orvoshivőnek. Egyszerűen elfogadom, hogy az orvostudomány is egy tudományos terület, és joguk van dolgokat megmondani.

Nekem meg, amatőr otthon gondolkodónak, jogom van ötletelni, de az annyit is ér. Mint a tiéd is.

"terjesztheti a járványt."

Az is egy kérdés, de nem arról beszéltünk. Senki sem mondta hogy nem adják tovább. És mit szánsz nekik? Szobafogság 2024ig? Hagyjuk már. Valami értelmes ötletet mondjál.

Csak kurwa érdekes, hogy direkt nem veszel tudomást az orvostudománynak a megosztottságáról; csak azt fogadod el tőlük, ami a mainstream. Egyébként nekünk meg jogunk van kérdéseket feltenni és az orvosok tudásában és tisztakezűségében kételkedni.

Igen, annyit is ér. De látod, hogy a hivatalos tájékoztatás szerint "egyre veszélyesebbek a variánsok", aztán meg - hogy is mondtad? - kő alatt laknak, mert egyre kevésbé. Pedig azok is orvosok. Hogy is van ez?

Már mondtam: teszt és maszk. Az oltás nem fogja megakadályozni a betegséget tünetmentesen hurcoló oltottat, hogy fertőzzön. De ha maszk van rajta, akkor máris kevésbé veszélyes. Ha meg kiszúrják, hogy fertőz, akkor mehet karanténba, amíg meggyógyul. Egyelőre neked nincsenek értelmes ötleteid, mert az oltási kiskönyv kérése minden, csak nem értelmes.

"Csak kurwa érdekes, hogy direkt nem veszel tudomást az orvostudománynak a megosztottságáról;"

Az nem megosztottság, amikor az ország összes háziorvosa közül egy tagadja meg az oltások beadását. Többről én nem tudok. Vagy valami adatod is van arról, hogy a magyar egészségügyi dolgozók hány százaléka nem hisz az oltás biztonságában és hatékonyságában? Amikor majdnem 100%-uk beolttatta magát?

"Már mondtam: teszt és maszk. "

Már mondtam: hordom az FFP2 maszkot pedig oltva vagyok, hiszen értem a dolgot. A szerinted létező teszt meg nem létezik, mert van gyorsan működő lószar megbizhatósági, meg kurva drága - kurva lassú megbizható. Gondolom látod, hogy nem életszerű az auchan bejáratánál mindenkit PCR tesztelni, hiszen az eredmény lassú lesz, a költség meg kb. 20 ezer per kopf.

Semmilyen más módszer nem marad, mint a

- maszk (amit én is pártolok amúgy pl boltban, de ami önmagában nem lesz elég, hiszen otthon a család pl nem fog maszkban lenni 0-24ben, ugye megérted..)
- lockdown (fujj)

- oltás

- ??? valamilyen opció, amit remélem mindjárt elmagyarázol

Az nem megosztottság, amikor az ország összes háziorvosa közül egy tagadja meg az oltások beadását. Többről én nem tudok.

/o\ Ki beszél megtagadásról. Konszenzushiányról beszélünk.

Vagy valami adatod is van arról, hogy a magyar egészségügyi dolgozók hány százaléka nem hisz az oltás biztonságában és hatékonyságában?

Már megint hit...egyébként meg meg lehet nézni, hányan léptek ki. De akik bennmaradtak, azokról neked van adatod, hogy tényleg egyet is értenek a dologgal, vagy csak behódoltak, mert kell az állás?

Amikor majdnem 100%-uk beolttatta magát?

Persze, aki ott maradt, annak 100%-a beoltotta magát, mert különben kirúgták volna.

A szerinted létező teszt meg nem létezik

WTF? Hol mondtam, hogy létezik? Ne hazudj. Azt mondtam, hogy ha van hatékony és olcsó teszt.

- oltás

Az oltás a fertőzés terjedésének megállítására nem megoldás, mert az oltás nem véd meg magától a fertőzéstől. Az oltás a kórházak leterheltségének csökkentésére megoldás. (Elvileg.)

- ??? valamilyen opció, amit remélem mindjárt elmagyarázol

Ha nem magyaráztam el eddig hatvannyolcezerszer, akkor egyszer sem, csak direkt nem érted, mert a mainstream az isten és neki kell, hogy igaza legyen...
Már a kezdetektől fogva azt mondom, hogy egyrészt rá kell gyúrni a hatékony és olcsó tesztekre, hogy rögtön kiderüljön, ha valaki fertőzött és rá kéne gyúrni a hatékony gyógyszerekre is, hogy kibírja egy náthával, ha valaki fertőzött. Oké, ez utóbbit részben az oltás is fedi, ha passzol az elkapott variánshoz, de a gyógyszer jobb. Csak ezek nem állnak érdekében a gyógyszergyáraknak, nekik az a jó, ha ez a betegség itt marad forever és a kormányoknak minden évben le lehet passzolni annyi vakcinát, ami elég a lakosságnak hat vakcinára per kopf. (Már a negyedik oltásnál tartunk, pedig idén januártól oltanak.)

"Az oltás a kórházak leterheltségének csökkentésére megoldás. (Elvileg.)"

Gyakorlatilag is: https://www.penzcentrum.hu/egeszseg/20210921/romaniaban-90-szazalekban-…

"Ne hazudj. Azt mondtam, hogy ha van hatékony és olcsó teszt."

"Már a kezdetektől fogva azt mondom, hogy egyrészt rá kell gyúrni a hatékony és olcsó tesztekre,"

Lehet hogy nem hiszed el, de ezt én is maximálisan támogatom. :) De addig amig ez nem lesz valóság, kell valami konkrétat az asztalra tenni, az pedig ott van, és oltásnak nevezik. Lehet hogy bele tudsz kötni itt-ott-amott, de összességében még mindig ezerszer jobb hogy van, mintha nem lenne. Nekem ez a mondanivalóm.

"Már a negyedik oltásnál tartunk"

Hát azért ez nem igaz, csak bizonyos esetekben. Pl. idősebb anyósom a két kinait kapta (gyér eredménnyel) ezért elment két pfizerre. De ő a kivételek közé tartozik.

Gyakorlatilag is

Gyakorlatilag nem tudjuk. Lehet, de nem biztos. A sajtó hazudozik, az ellene szóló híreket eltusolják. Pedig analizálni is lehetne a kudarc okát.

De addig amig ez nem lesz valóság, kell valami konkrétat az asztalra tenni, az pedig ott van, és oltásnak nevezik. Lehet hogy bele tudsz kötni itt-ott-amott, de összességében még mindig ezerszer jobb hogy van, mintha nem lenne.

Na, ezzel már egyet lehet érteni, de te eddig nem ezt mondtad. Mint eszköz, jó, hogy van, de nem varázsszer és nem fogja megoldani a járvány terjedését. Igen, az is valami, ha a kórházak terheltségét csökkenti, ez igaz, de a topic arról szól, hogy az oltatlanokat ki kéne tiltani mindenhonnan, lehetőleg a bolygóról is. (Ez a faszi esküszöm azért jár ide, hogy az oltatlanok ellen hergeljen, a másik topicban azt találta ki, hogy ha az oltatlan (nem fertőzött!) eltöri a lábát, neki akkor is fizetnie kelljen az ellátásért és ha nem tud, börtön. Ez nem vicc.) Márpedig pusztán az oltási kiskönyv nem garancia arra, hogy nem fertőzöl, tehát faszság kérni.

Hát azért ez nem igaz, csak bizonyos esetekben.

Azért ez megvan, hogy azt írtad le, hogy ez nem igaz, csak épp de? A kormány és a média már a negyedik oltást sulykolja, most itt tartunk és még csak szeptember van.

Sóhaj. Az egy kórházi adat. Akkor is ha a sajtó, én, a pápa, vagy a vicclap hozza le. X kórház, y beteg, z százalék oltatlan. Kórházi közleményről van szó, nem egy blikk cikkről.

De a magyar kórházakról még szebb adat van (koronával kezeltek 95%-a oltatlan), ami Zacher Gábor főorvostól származik, eheti adat. Itt van nem messze a link is hozzá. Az egy dolog ha nekem nem hiszel, meg az újságnak nem hiszel, de lám, hoztam neked egy főorvost aki a kórházban küzd ezzel a nyavajával. Nála hitelesebb forrást nem lehet találni.

Ne fölényeskedj. Gondolkodj. Ja, az nem megy. Kórházi adat nem lehet manipulált, ugye? Mert nem derült ki a kormányról az sem, hogy úgy csíteltek a kovidhullák számával, ahogy csak tudtak. T'om asziszed vicc. És nem. Megmagyarázzák, hogy kovidba halt, csak és a másodlagos betegsége motorbaleset.

Bocs, nekem ő nem hiteles. Annyi marhaságot jósolt és semmi nem jött be belőle. Simán részt vett a hisztériakeltésben; honnan tudod, hogy nincs a gyógyszergyárak zsebében?

Zacher Gábor nálam egy hiteles szakember. Lehet hogy a gyógyszeripar nyomul, ezt nem is vitatom, de hogy egy főorvos nettó hazudjon mert ők a zsebét tömik, ez, bocsáss meg, de nevetséges teória.

Látom honnan fúj a szél: nem nagyon bizol az orvosokban, a gyógyszeripari lobbi tevékenységét meg felnagyitod.

Az a te bajod. Mitől lenne nevetséges? Mert sérti a vallásodat? Tény, hogy batár nagy fertőzési hullámokat, apokalipszist jósolt, keltette a hisztériát. A média folyamatos hisztériakeltésének eredménye az, hogy ennyien oltattak. Tehát a gyógyszergyáraknak érdeke a hisztériakeltés. Szóval, mitől nevetséges?

Az orvosokban egyáltalán nem bízom, de mitől lenne felnagyítás? Elolvastad az opiátos linkeket? Megvan, hogy az orvosok és a gyógyszergyárak az amcsiknál félmillió embert mérgeztek halálra a profitért, azzal, hogy az embereknek letömték a torkán az opiátokat és megmagyarázták nekik, hogy nem ettől betegek és ez nem függőség, ez "ál-függőség"? Ezekben bízzak? Meg van személyes tapasztalatom is velük, extrém sok és extrém kevés a pozitív. Én abból indulok ki, amit tapasztalok, amit látok és hallok, meg amit a logika diktál. Te meg a mainstreambe vetett feltétel nélküli hitedből.

Zacher Gábor nálam nem a mainstream megtestesitője, hanem egy ismert főorvos, aki rengeteget letett már az asztalra az egészségügyben, és ha azt állitja hogy az ő covid osztályán 95%-os az oltatlanok aránya, akkor szó nélkül elhiszem neki. Sajnálom, hogy te mindenhol ördögöt látsz.

Nem ez volt a lényeg. Egyfelől azt mondtad, hogy amit Zacher Gábor mond, az biztos úgy van, másfelől meg azt állítod, hogy az oltott nem kerül kórházba, ha elkapja a fertőzést és ez egy bizonyított tény. Zacher Gábor viszont azt állította, hogy a kórházban a fertőzöttek 10%-a oltott. Tehát vagy Zacher mond baromságot, vagy pedig az nincs bizonyítva, hogy aki oltottan elkapja a fertőzést, az nem kerül kórházba. A két állításod ellentmond egymásnak. Cumi.

Nyilvánvalóan az alatta levő válasz a lényeg.

Huhh, asszem elértük az alját.

Összefoglalom mit tudtunk meg.

Te nem hiszel senkinek semmiben, hivják akárkinek, dolgozzon bármelyik kórházban. Aki viszont igen, az mainstream hivő agyhalott.

Te pedig szövögeted a teoretikus faszságaidat a gyógyszergyárakról és a gonosz doktorbácsikról, és amúgy te nagyon okos vagy, mert te legalább ellentmondasz a mainstreamnek.

Stimmel?

Bazmeg, úgy köpködsz percenként hetven posztot, még válaszolni sem volt időm a másikra; türelem, leoltást terem.

Összefoglalom én is, mit tudtunk meg: mindenki, aki nem hisz el minden fost a mainstreamnek, az dögöljön meg. Ami forrást kaptál az ellenkezőjére (pl. opiátok), leszartad, mainstream ist Gott. Csak személyeskedésre futotta, mert az érvek már a felénél elfogytak, csak mutogatni tudtál, hogy detesenkineksehiszel; hinni a templomban szokás.

Elhiszem hogy ez megtörtént az USA-ban.

De mi köze Zacher Gáborhoz és ahhoz a 95%-hoz, amit mondott? Pont azért nem tértem ki rá, mert csak egy másik sztori volt a világból, ami biztosan igaz (hallottam is róla), csak azt nem értem hogy mi köze van ahhoz, hogy a kórházi adatok Romániában és Zacher Gábor szavai igazak-e.

Azt hiszed az orvosok valami titkos társaságban adják-veszik egymás között, hogy éppen mit kell hazudni? Hogy Zacher Gábor is be van avatva valami titkos, gyógyszerlobbi által vezérelt földalatti társaságba?

Úgy érzem, hogy ez sima összeesküvés elmélet. Semmi köze a kettőnek egymáshoz.

Elhiszed-ehiszed...ennyi?

A köze van hozzá, hogy olyan prognózisokat adott, amik hisztériakeltésre alkalmasak voltak és a hisztériakeltés volt az oka, hogy ennyi oltást felvettek az emberek. Szerinted mi köze hozzá? Orvos, aki a publikus tevékenységével segítette a gyógyszergyárakat.

Nem, ez már megint a te végelenül szánalmas hiteltelenítési kísérleted, hogy buggyant konteósnak állíts be. Nice try. (Not.)
Azt állítom, hogy a gyógyszergyárak lefizetik az orvosokat, azok meg úgy pattognak, ahogy a gyógyszergyárak fütyülnek. Lásd az amcsi sztorit, pont ez történt. (Nem, nem minden orvos, biztos van kivétel.)

Összeesküvéselmélet. Amiben félmillióan meghaltak. Ha nincs más, nyilvánítsd összeesküvéselméletnek és szard le a bizonyítékokat.

Elhiszem, amit a hatvani kórház főorvosa állit, mert sosem adott okot rá, hogy a személye, szakmai hitelessége ne legyen meg. Ő a szakember, én meg a hallgató.

Az, hogy az USA-ban mit csináltak, kurvára semmi köze hozzá. Bocs, de ez nem érv semmire.

"A köze van hozzá, hogy olyan prognózisokat adott, amik hisztériakeltésre alkalmasak voltak és a hisztériakeltés volt az oka, hogy ennyi oltást felvettek az emberek. Szerinted mi köze hozzá? Orvos, aki a publikus tevékenységével segítette a gyógyszergyárakat."

Segitette, hogy minél több ember felvegye az oltást, következésképpen lassitja, legyűrje a járványt, kevesebb ember kerüljön kórházba. A vastaggal szedett és áthúzott szavad feltételezés, amit nem tudsz semmivel alátámasztani, csak teóriákkal. Az lehet hogy ráijesztett az emberekre, de nem a gyógyszergyárak, hanem a sikeres oltási kampány, az emberek egészsége érdekében.

Szóval látom hogy úgy érzed valamit bizonyitottál, de koránt sem. A "bizonyitékod" abban merül ki, hogy találtál egy random sztorit az óceán másik felén. Ez a legkevésbé sem alkalmas bizonyitéknak. Hozzá kell adni egy adag feltételezést, azt pedig nem vagyok hajlandó megtenni.

Elmondom, hogy nézne ki feltételes módban egy bizonyiték: számlákat találnak, ami bizonyitja, hogy x gyógyszergyár pénzeket juttat el főorvosoknak, döntéshozóknak. Videofelvételek, hangfelvételek, amik arról tanúskodnak, hogy a gyógyszergyárak és az orvosok összejátszanak az emberek életével játszva, stb . stb. Na ezek már bizonyitákok.

Az amit te hoztál, az egy ugyan valós történet, csak éppen a kapcsolat hiányzik ahhoz, amiről beszélünk. Azt te képzeled hozzá.

Attól, hogy kötöd az ebet a karóhoz, hogy nincs köze, még van. Az orvos az orvos, a gyógyszegyár meg multi. Ott is van, meg itt is.

A vastaggal szedett és áthúzott szavad feltételezés, amit nem tudsz semmivel alátámasztani, csak teóriákkal.

És te tudod igazolni ennek az ellenkezőjét? Nem, de attól még el kellene hinni, mi?

Szóval látom hogy úgy érzed valamit bizonyitottál, de koránt sem. A "bizonyitékod" abban merül ki, hogy találtál egy random sztorit az óceán másik felén. Ez a legkevésbé sem alkalmas bizonyitéknak. Hozzá kell adni egy adag feltételezést, azt pedig nem vagyok hajlandó megtenni.

Nem, mert összedőlne a vallásod, ja. Te kúrogatsz engem, hogy nem vagyok hajlandó hinni azoknak az orvosoknak, akik az elmúlt tizenöt évben módszeresen tönkretettek, de te meg nem hiszed el azt sem, ami az orrod előtt van. LOL.

Elmondom, hogy nézne ki feltételes módban egy bizonyiték: számlákat találnak, ami bizonyitja, hogy x gyógyszergyár pénzeket juttat el főorvosoknak, döntéshozóknak. Videofelvételek, hangfelvételek, amik arról tanúskodnak, hogy a gyógyszergyárak és az orvosok összejátszanak az emberek életével játszva, stb . stb. Na ezek már bizonyitákok.

Ez történt amerikában, nem baj? Nem baj, hogy az évszázad orvosi botránya lett belőle világszinten? (Megint alámszerkesztettél, aztán meg válaszolsz, mire a szerkesztett részre válaszolnék; nem tudod már, hogy mit akarsz mondani?)

Amúgy nem csak engem tettek tönkre. Nézz már utána micsoda bődületes pénzeket akasztanak a PPI iparral (ez speciel elsőkezű tapasztalat), az SSRI iparral és egyik sem segít az embereken, csak ideig-óráig tüneti kezelést jelent. A gyógyszeriparnak nem érdeke, hogy egészséges legyél. Az az érdeke, hogy beteg legyél és fizess. Úgy kell nekik az egészséges ember, mint hadiiparnak a béke.

Elmondom, hogy nézne ki feltételes módban egy bizonyiték: számlákat találnak, ami bizonyitja, hogy x gyógyszergyár pénzeket juttat el főorvosoknak, döntéshozóknak.

Dr. Merkely Bela kb. 2 het alatt valtoztatta meg a velemenyet arrol, hogy "nem lesz 4. hullam" -> "mindenki oltassa be magat".

Ezek utan minden masodik sarkon o mosolyog ram vissza egy plakatrol es 3 percenkent bekoszon a Youtube-on. Bizonyara ingyen csinalja.

Az effajta közszereplésekért - gondolom - jár tiszteletdij és nem is tartom rossznak. Te sem dolgozol ingyen.

Én nem is erre céloztam, hanem a többiek rafkós feltételezéseire, miszerint az orvosok azért hazudnak, mert a gonosz gyógyszergyárak tömik a pénzüket nekik. Ez az, ami szerintem kinosan, és gyermeiek nevetséges feltételezés. Merkely talán itt-ott alá vagy fölébecsülte a járvány alakulását, de ettől még adott helyzetben mindig azt mondta, amit szakmailag indokoltnak tartott.

Az oltásokat meg végig és mindmáig támogatja, ebben nem változott a véleménye, csak a prognózisa atekintetben, hogy a járvány többi esetleges hulláma hogy alakul majd.

Te sem dolgozol ingyen.

Az orvosok munkája a gyógyítás és nem a gyógyszereladás.

Én nem is erre céloztam, hanem a többiek rafkós feltételezéseire, miszerint az orvosok azért hazudnak, mert a gonosz gyógyszergyárak tömik a pénzüket nekik. Ez az, ami szerintem kinosan, és gyermeiek nevetséges feltételezés.

https://merce.hu/2019/02/22/mit-tudunk-a-gyogyszeripar-befolyasarol-az-orvosokra-es-mit-nem/ Note: COVID járvány előtti cikk, szóval nem kovid-konteó.

>> Ettől még logikus a védettségi igazolványhoz kötni a tömegrendezvényeket, hiszen ha csak védettek vannak ott, akkor két hét múlva nem megy onnan senki kórházba.

logikus, és valóban csak védettek vannak ott, ezért senki nem megy onnan kórházba, ha egy plasztik kártya megadja ezt a 100%-os, időben végtelen védettséget az éppen aktuális variáns ellen (az oltás nem teszi)

a tapasztalat sajnos az mutatja, hogy a plasztik kártya nem adja meg ezt

Az oltás nem tart örökké és nem is 100%-os. Nem is mondta senki. Azt mondtam hogy ha oltottak szórakoznak együtt, akkor ha el is kapják, maximum enyhe tünetekkel átvészelik. Erről (sok) hiteles adat van.

Próbálj meg legalább szórakoztató lenni.

https://www.penzcentrum.hu/egeszseg/20210921/romaniaban-90-szazalekban-…

Nekem a 90% megfelel. Neked?

De átfogalmazom a kérdést. Ha szerinted ez nem eredmény, hanem egy "nagy budos lofasz", akkor vajon hogy állna a dolog oltás nélkül? Talán már kórház sem lenne.

Esetleg elhunyt valakid az oltás dacára?

Penzcentrum :)

Tudod, amikor nehanapjan pontositjak az ilyen statisztikakkal dobalozo cikkeket, akkor kiderul, hogy a 20 intenziv osztalyos fiatal amugy leukemias csak dobtak egy pozitiv PCR tesztet, mert miert ne.

A nagy budos lofaszt akkor tudnam elengedni, ha nem arrol beszelnenk, hogy hogyan tudnank geciskedni az oltatlanokkal szemben.

Hmm.

"A csíkszeredai kórház közlése szerint az intézményben kezelt fertőzöttek 90 százaléka nincs beoltva koronavírus ellen."

Nekem magyarul ez azt jelenti, hogy a 100 koronával kezeltből 10 oltva van (valamivel, és valahányszor), 90 meg nincs. Lehet hogy pont az a 90 az akinek van nyolc másik betegsége, de ha megengeded, inkább hinném azt, hogy az oltások miatt van ez az arány.

"a maga érdekében veszi fel"

Elsősorban igen, másodsorban meg azért, hogy ne foglalja az ágyat a kórházban.

 

"elsősorban alacsony átoltottságú országokban találkozhatsz ilyen adatokkal, az átoltottság emelkedésével pedig - természetesen - átbillen az arány"

https://infostart.hu/belfold/2021/09/22/koronavirus-ilyen-keves-oltott-…

"Az egész országban emelkedik a kórházban kezelt koronavírusos betegek száma és 95 százalékuk az oltatlanok közül kerül ki – mondta Zacher Gábor sürgősségi orvos az RTL Híradónak, megjegyezve, hogy "ez gáz"."

Mondhatni, nem jött be a tipped, hiszen Magyarországon viszonylag magas az oltottság.

ha zacher úr nem téved, akkor keleti vakcinák nagyon durván felrántják az oltások átlagos hatásosságát itthon 100% közelébe

mással nem tudom magyarázni az eltérést brit/izraeli adatokhoz képest (ezeket nem az rtl klub híradójában "közlik" - ez gáz?)

Ajánlom magam helyett Zacher Gábor legfrissebb adatát (95%) a magyar kórházakkal kapcsolatban. Két centivel feljebb megtalálod a linket.

Én nem nézlek le, pont azért próbálok adatokat hozni, hogy meg tudjalak győzni. Ha lenéznélek a véleményed miatt, akkor nem próbálnék győzködni, hanem ócsárolnálak.

Én nem nézlek le, pont azért próbálok adatokat hozni, hogy meg tudjalak győzni. Ha lenéznélek a véleményed miatt, akkor nem próbálnék győzködni, hanem ócsárolnálak.

Koszi. En amugy abszolut orulok annak, ha az oltasok mukodnek. Tenyleg, ez volt az igeret, ha bejott, le a kalappal. Hurra!

Akkor viszont le lehet allni az oltatlanok kirekesztesevel, be lehet szuntetni az igazolvanyt es a korlatozasokat. Vegeztunk. Nem?

Valahogy tuleltuk a tavalyi evet is, nem? Amikor 0 db. oltott ember volt. Akkor most amikor kozle 6M van, talan lehetne orulni vegre.

A 67.5 még mindig pont 67.5 -el több, mint a 0. Túlnyomórésznek nem nevezném. Túlnyomórésznek azt nevezném, amit a legfrisebb kórházi adatokból ki lehet olvasni. Abban pedig leginkább az oltások működése és haszna mutatkozik meg annak, aki nem takarja el a szemét.

Be vagyok oltva es maszkot is hordok zart terben, megis a
"A maszkhasználatot zárt terekben elő kellene írni, de az oltottság igazolását nem indokolt megkövetelni, elegendő lenne a negatív teszteredmény."
opciora szavaztam. Az oltas kotelezo eloirasa nekem tulsagosan utkozik azzal a joggal, hogy mindenki megvalaszthassa, hogy milyen egeszsegugyi beavatkozast vegezhetnek el rajta

Mutass egyetlen kötelező oltást, amivel párhavonta folyamatosan újra és újraoltják az embereket és nem gyerekként kap belőle egy-két darabot és kész. Mutass egyetlen kötelező oltást, ami mögött nincs már több évtizednyi oltási tapasztalat/adat.

https://www.publichealth.hscni.net/sites/default/files/Immunisation%20f…

legtobb oltas 3 adagos, van amit egesz keson kene. raadasul a tetanuszt 5(-10) evente ajanlatos megujitani. de pl a veszettseg ellenit se ertem miert nem kotelezo, lehet kicsi az eselye hogy harapassal valaki elkapja, de ha megis akkor annak csengettek, nincs gyogymod.

Ha az utolso mondatodbol a keresedbol kivesszuk a kotelezot, akkor akkor a pfizer _technologiaja_ mar belefer.

A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

En ugy tudom, hogy veszettseg elleni oltast kaphatod kozvetlenul a harapas utan, illetve vannak egyeb terapias modszerek, szoval csak akkor halsz bele, ha kesik az ellatas. De olyan kurva ritka, hogy felesleges elore oltani.

Nincs gond feltetlen a kotelezo oltas intezmenyevel (bar van egy csomo orszag, ahol semmi sem kotelezo es meg elnek), de akkor a Covid elleni, ha tenyleg ennyire fontos, akkor miert nem lehet az? Mi ez a kartyazas meg QR kodozas?

Mutass meg egy oltast, ami papiron nem kotelezo, de nelkule nem mehetsz koncertre pl.

Az 5-10 evente ismetles es a felevente 1-2 adag, raadasul ennyire sulyos mellekhatasokkal nagyon nem ugyanaz a liga.

a virusnak el kell jutnia az agyba, ha ez alatt a _vakcina_ segitsegevel/spontan kialakul a vedelem akkor legyozi a virust. ehhez ket szerencse kell: megfeleloen gyors immunrendszer, es ido (pl labkisujjba tortent harapas). ha ez nincs akkor kampo, gyakorlatban legtobbszor gameover van :)

hala a kotelezo oltasoknak azok a virusok gyak kihaltak (bar bizonyos hivok miatt kezd ujra visszaterni), ha nem lenne kotelezo azok is itt tombolnanak, es ahhoz is kene kartya koncerthez.

a kovid nem kotelezo, ezert sajnos tombol meg mindig. a korhazba meg 500+ kovidos fekszik...

A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

hala a kotelezo oltasoknak azok a virusok gyak kihaltak (bar bizonyos hivok miatt kezd ujra visszaterni),

Feltételezés. Ráadásul téves. Mint mondtam, több országban sincs kötelező oltas. pl Svájc, Svédország. Ott miért nem tombolnak járványok?

ha nem lenne kotelezo azok is itt tombolnanak, es ahhoz is kene kartya koncerthez.

Feltételezés. lásd fent.

kovid nem kotelezo, ezert sajnos tombol meg mindig. 

Feltételezés. Ha más oltas kotelezo és ilyen fontos lenne, a Covid miért nem az? Most jön az a bullshit, hogy oltasellenesek miatt? 

 korhazba meg 500+ kovidos fekszik...

és? Sok vagy kevés?

Hány daganatos beteg?

Hányan egyéb betegségekkel?

A Covidot nem lehet "kiirtani" vagy nem tudom mi az elkepzelesetek. Mar sokszor el lett mondva. Mindig lesznek covidosok a kórházban. Ami el fog múlni az a statisztikai adatokon való szarakodas. 

Te most miről beszélsz? Kötelező védőoltásokról volt szó, azok közül pontosan zéró darab van, amit folyamatosan minden évben többször kapunk. Utoljára talán 12 éves koromban kaptam kötelező oltást, azóta csak azokat, amiket én kértem (tetanuszt egy párszor, ha valami mélyebb sebes balesetem volt).

Egészen más az, hogy az orvosok balfaszok és pénzéhesek és ezért balfaszságból és/vagy a nagyobb profit reményében szarul kezelik az embert, hogy tönkremegy bele, meg az, hogy tömegével hamisítanának védőoltásokat. És ugyanez vice versa, egészen más az, hogy csuklóból, hozzáértés, rálátás, sőt vizsgálat nélkül rámondják, hogy egy oltás biztonságos, aztán vagy tényleg az, vagy megszívtuk, meg az, hogy tömegével hamisítanának védőoltásokat. Ne keverjük gizikét a gőzekével.

Egyébként nem tudom mire ez a kérdés; te sem bízol meg az orvosokban. Mondanám, hogy csak azokban, akik azt mondják, amit hallani akarsz, de valójában, ha te hallani akarsz valamit, akkor neked van a témában véleményed és valójában a saját véleményedben bízol, nem az orvosokban és ennek megfelelően kategorizálod magukat az orvosokat is: amelyik orvos neked ellentmond, az a sarlatán, amelyik meg egyetért veled, az a szakember. Ez így minden csak nem az orvosokban való bizalom, így te jobban tudod náluk és te döntöd el, ki méltó az orvosi titulusra. De cáfolj rám, itt egy orvos véleménye a PCR tesztek hatékonyságáról és arról, hogy ez direkt ekkora szar, hogy a járványt ki lehessen terjeszteni a végtelenségig.

Csak egy a baj: fingod nincs, hogy kisebbségben vannak-e. Ismersz pár orvost, hallasz párat a trévében, olvasol pártól a neten... Reprezentatív!

BTW, honnan tudod, hogy mindig a többségnek van igaza? Galilei-ről hallottál már?

"Csak egy a baj: fingod nincs, hogy kisebbségben vannak-e."

Abban vannak, ezt számos egyéb adatból ki lehet következtetni.

(például abból, hogy tudomásom szerint az ország többezer háziorvosából 1 darab tagadta meg az oltások beadását, vagy abból, hogy az egész EÜ-ben kötelező felvenni a covid-oltást, és csak elenyésző számban tagadták meg ezt).

Nem érdekel már a téma. :) Lényegében elmondtam, amit akartam.

Tudom hogy egyes orvosok ellenkeznek, és megpróbálsz velük érvelni, ha úgy érzed hogy te közelebb állsz az igazsághoz, csak hajrá.

Nekem az az érzésem hogy mindketten a sötétben tapogatózunk. Ez nem a mi területünk. Ezért adom a kezébe a hivatalos személyeknek a megmondás jogát.

Akkor máshogy mondom: írsz valamit, én válaszolok, te közben pedig szépen átszerkeszted a posztodat. Én posztolom a sajátomat, látom, hogy átírtad, szerkeszteném a sajátomat, de mire átírom, te válaszoltál és már nem engedi a mentést. Nem én szüttyögök, hanem te írkálod át a posztjaidat, az új részekre meg már nem hagyod válaszolni az embert.

Szóval, amit nem bírtam már beeditelni, mert alámszerkesztettél: Odáig igazad van, hogy sötétben tapogatózunk, de ez a "hivatalos" mantra, ez nagyon nagy dőreség. A hivatalos narratíva szinte mindig valamilyen érdekek mentén áll össze. Ha te ezt beszopod, akkor az a te bajod, de másnak ne írd elő, hogy beszopja, jó? Köszi.

Forditva ülsz a lovon. Itt én azon az oldalon állok, ahol az újfajta medicina szükségessége és hasznossága mellett próbálok érvelni, ti meg ellene.

Ez esetben Galileo nem talált valamit, hanem azzal próbál érvelni, hogy nincs ott semmi.

Ez esetben Galileo nem talált valamit, hanem azzal próbál érvelni, hogy nincs ott semmi.

Ez reszletkerdes. Az embereknek (tudomanynak!) volt egy allaspontja es ferde szemmel neztek mindenkire, aki mast mondott.

En nem az oltas ellen ervelek, hanem a kenyszerites, kotelezove tetel es kirekesztes ellen. Nem ertek egyet azzal, hogy az oltas az egyetlen megoldas es nem ertek egyet azzal, hogy minden embert be kell oltani ahhoz, hogy tul legyunk ezen. Igazabol tobb mint valoszinu, hogy mar tul is vagyunk rajta csak sok a beadatlan vakcina gondolom.

Ők választották az oltatlanságot, kórházban vannak, szerencsétlen dolog. Neked személy szerint konkrétan ehhez mi közöd van?

Élünk és meghalunk.

Lehet, hogy arra gondoltak, hogy inkább a COVID, mint a vastagbél rák. Te jobban tudod, hogy nekik személy szerint mi a jó?

Miért akarod megmondani nekik, hogy mit kellett volna csinálniuk?

Elvileg nem kommunizmus alatt élünk, hogy "okos" emberek megmondják neked, hogy számodra mi a jó.

Ráadásul annyira "okosak", hogy hitelt érdemlő adatokkal sem tudják igazolni magukat.

Olyan amatőr, kispályás hazugságokkal fárasztanak minket, hogy minden 500. oltott fertőződik meg, mert 5 milliót beoltottak nyár előtt és láss csodát: nyáron ekkora arányban kapták el oltottak a vírust.

 

Ki is lehet számolni: nyáron 10.000 oltott fertőződött meg. Minden 500.-adik.

 

Mondjuk nem tudom, hogy számolták, mert nyáron 7800 új fertőzés volt összesen június elejétől augusztus végéig.

Csak oltottak fertőződhettek meg? :)

Látszik a kérdésfeltevő lelki nyomora, hogy fasisztázás meg a kormány bizalomvesztése nélkül nem tudta leírni azt a 3 betűt, hogy "nem".

Szerkesztve: 2021. 09. 23., cs – 13:45

Jól van már gyerekek. Mintha egy másik országban élnénk. Ki írta ezt ki? Magyarországon nem működik a maszk. Nem vesznek az emberek nem cserélik ahova kell egyet begyűr a zsebébe és hónapokig használja. Tisztelet a kivételnek. Ez nem Ausztria vagy Németország. Itt a boltban a legnagyobb járvány idején is a seggednél álltak a pénztárnál és a pofádba lihegtek a buszon  fertőtleníteni se nagyon sikerült a többségnek. Lehet itt csinálni ezt a maszkos palávert csak nem visz előre.

Az oltás szintén nem működik (a teljes lakosságnál sose lesz nyájimmunitás). Csak a környezetemben több nyelvet beszélő több diplomás ember van aki nem oltatja be magát tolja neked az összeesküvéselméleteket stb.. a családomban többszörös krónikus beteg anyós és após engem félt meg az asszonyt mivel be vagyunk oltva de rajtuk kívül is ismerek nem egy ilyen embert.

Le kell sz*rni az egészet. Kinyitni fullba mindent. Nálunk már sokkal nagyobb bajt okoz, hogy nincs rendes orvosi ellátás se a háziorvosoknál se a kórházakban. Sokan meghalnak COVID-ban de sajnos menthetetlenek. Aki egy oltást nem képes felvenni ennyi idő után miközben kismillió bizonyíték van a hatásosságára azzal nem lehet mit kezdeni ellenben annyi más betegség van ezen kívül, hogy az egy idő után már kezelhetetlen lesz.

El kell engedni mindent védekezést. Nem vagyok Orbánista de ebben igaza volt nálunk csak az oltás működik. Akinek az nem kell azzal szó szerint nem tudunk mit csinálni. De igen. Imára kulcsoljuk a kezeinket és imádkozunk. Ennyi.

El kell engedni mindent védekezést. Nem vagyok Orbánista de ebben igaza volt nálunk csak az oltás működik. Akinek az nem kell azzal szó szerint nem tudunk mit csinálni. De igen. Imára kulcsoljuk a kezeinket és imádkozunk. Ennyi.

Egyetertek. El kene mar engedni azt a teveszmet, hogy az oltasokkal majd "megszabadulunk" a virustol. Nem szabadulunk meg tole. Ez egy olyan jatszma, amiben nem gyozhetunk. Ott az oltas, akinek kell, oltasson, vegye fel a maszkot aki akarja, aki tulel, tulel, aki meghal, meghal. Ennyi. Sajnos az elet ilyen. Tegye mindenki tul magat rajta.

Egy sima "Nem" valaszt lehetne kerni?

Oke, ezeken a helyeken bevezettek es mire mentek vele? Ugyanugy jarvany van.

Ha lenne toke a donteshozoknak es tenyleg az oltas lenne a megoldas, akkor kotelezove tennek es pont. Nincs kerdes. Helyette megy a szarhazi kenyszerites felelossegvallalas nelkul.

Tud valaki konkrét létező esetet amikor az orvos felmentést adhat az oltás alól?

Nem olyat amit hallott a neten, hanem ami tényleg van.

Van egyáltalán olyan orvos akinek van jogosultsága felmentést adni az oltás alól?

És ha igen kiknek? A háziorvosoknak gondolom nincs.

Nincs ilyen. Mendemonda.

Elmesz a dokihoz, ez meg az a bajom van, jo akkor maga kapjon Astrat. Hazamesz, fetrengsz, majd belepusztulsz, aztan visszamesz a masodikra: doktor Ur nagyon szarul voltam az elso utan. Jo, akkor most Moderna.

Ha nem tagadod meg, valamit kapni fogsz igy vagy ugy. Legrosszabb esetben kinait talan.

A háziorvosnál kérni kell, hogy utaljon be oltóorvoshoz vizsgálatra, aztán, ha van gyógyszerallergiád, vagy más az oltást kockázatossá tévő betegséged, akkor megállapítja, hogy túl kockázatos és nem vagy oltható. Legalábbis nekem ezt mondták telefonon az egyik oltóponton. Pl. legjobb tudtommal, ha volt bármitől anafilaxiás sokkod, akkor az elég jó eséllyel kizárást jelent.

Nagyon-nagyon ritka, és súlyos autoimmun betegségek esetén szokták ellenjavasolni.

Az arányok kedvéért, a teljes ismeretségi körömben, beleértve mindenkinek mindenkijét, kutyáját, macskáját, volt osztálytársának az anyját, 1 darab olyan emberről tudok, akit végül eltiltott az orvos a covid oltástól.

Ez a teljes problémasor gumicsont a népnek, legyen min rugózni és rágódni, ráadásul biztosít némi ellenség képet is - ez fontos!

A probléma valójában eggyel magasabb szinten van: ha valóban ennyire biztosak vagyunk abban, hogy az oltás jó, sőt szuper, akkor miért nem tesszük kötelezővé? Onnan kezdve nem kérdés, hogy mi történik az oltatlanokkal, hiszen ebben az esetben törvényt sértenek. De hát ugye az oltás nem kötelező, magad eldöntheted, hogy kéred-e? Csak ez egy sunyi álszent állítás, ugyanis ha bármilyen okból kifolyólag úgy döntesz, hogy nem kéred és a jelen szabályozás egyébként ezt a döntést mint legális lehetőség elfogadja, akkor innen kezdve te vagy a felelőtlen, ember társaidra veszélyes ellenség, aki túlterheli a kórházakat, tág teret enged a vírus terjedésének, ráadásul nem elég a bélyegzés, büntessünk is: ezt sem teheti, azt sem teheti, stb. Akkor most hogy is van ez? Valóban szabadon dönthetek arról, hogy akarok-e oltást?

Próbáld meg a dolgot megfelelő kontextusba helyezni.

Azt próbálom. A kérdés komoly. A topic nyitója ezt javasolta egy másik topicjában.

Egyik sem fertőző beteg.

A betegségből eredő kórházi számla kiegyenlítéséről volt szó, azt meg ők is csinálnak. De oké, mi legyen azzal, aki influenza ellen nem oltatta be magát és azzal került kórházba? Az is fizesse ki? Ő már fertőző beteg. Aki meg elment gumi nélkül végigkúrni a nyócker összes szajháját és tíz nemibetegséggel került kórházba? Ő is fertőző beteg. (BTW, a dohányos lehet, hogy nem fertőző, de amikor dohányzik, károsítja a másik ember egészségét.)

Az influenza is világjárvány. (Évi fél-egymillió halálesettel, globálisan.) Az AIDS is. (Abba már majd 40 millióan haltak bele. A COVID-ba mennyien?) A dohányzás is világméretű probléma, ahogy az alkoholizmus is. Ha kifizettetnéd a kórházi számlákat ezekkel az emberekkel, akkor tuti többen adatnák be az influenzaoltást, vennének gumit, tennék le a cigit, vagy az üveget. Miért megint csak az COVID-oltatlanok szopjanak a "saját hülyeségük" miatt?

BTW, ha egy COVID-oltott beteg lesz az oltástól, ő is fizesse ki a kórházi számlát?

Nem. A COVID sem tarolta le. Három hullámot túléltünk, de még mindig nem tarolta le. Leterhelés != letarolás. Leterhelni az influenza (az miatt szinte minden évben lezárnak kórházakat), a rota és a kalici is le szokta. Ha jól emlékszem nálunk napi 15,000 új fertőzött felett járvány egy járvány. A COVID még egyszer sem érte el ezt a számot.

Az influenza miatti preventiv kórházi osztályok lezárása, ami hosszú évek óta gyakorlat, nincs közös pályán azzal a teherrel amit a covid okozott az egész országban.

A kettő között nagyságrendi eltérések voltak. Például nem hiszem, hogy valaha is 1000 körüli lélegeztetőgépes beteg feküdt volna influenzával.

Az egészségügyi rendszer terheltségéről van szó, amik adatok. Átfutottam a cikket, látom is hogy szeretnél valamit mondani, de ez most nem érdekel, mert az egészségügyi rendszer terheit számokban lehet csak kifejezni, arról meg kár vitatkozni. Annyi, amennyi. Magad is megnézheted, hogy mikor hány covidos beteg volt bent például.

Bármit is hablatyolt össze ez a cikk, az a szám nem fog hazudni, és erről beszélünk most, ne tereljük el.

Mesélhetnék olyanokat hogy a sebész ismerősöm hogyan és milyen körülmények között küzdött a covidosokért (például majdnem minden műtőt covid osztállyá alakitottak (tudod, ez az a szoba, ahol amúgy műteni szoktak, de a műtétek közül csak az abszolút életmentőket engedélyezték akkoriban, mert nem volt kapacitás másra), mert minden szoba elfogyott, minden használható ember elfogyott...) de te a fotelből biztos primán láttad, hogy mi történt. Látszik, hogy nem. Ezek a felsorolt betegségek, ha komolyak is, terhelésben gyikfing kategóriát képviselnek azzal, ami a harmadik hullámban történt.

Teljes hadiállapot volt. Hidd el nekem, ez nem média, hanem valós, bent dolgozó (mit dolgozó, belét kidolgozó, küzdő) orvosoktól származó beszámoló.

Rokonom minusz 40%-os tüdővel ment be a SOTE -ra, hálistennek kijött. Ő is mesélt, hogy s mint.

Maradjunk annyiban, hogy ötölsz-hatolsz jobbra balra, de nincsenek valódi infóid arról, hogy mit állt ki az EÜ rendszer.

Öcsémnek is volt bennfentese, onnan is jöttek a rémsztorik. Szóval nagyon is van infóm róla. De kibírta, össze nem omlott.

tudod, ez az a szoba, ahol amúgy műteni szoktak

Túl nagy a szád, csak nincs mire. Szállj le a magas lóról.

Ha 100%-os oltatlanság mellett akkora terhelés volt, akkor most 45%-os oltatlanság mellett miért lenne még annál is nagyobb, ha a vakcinákkal jó esetben megúszod a kórházat, pláne, ha még az indiai variáns is tényleg csak fertőzőbb, de kevésbé pusztítóbb?

Azért, mert a mostani variáns nagyságrendekkel gyorsabban terjed, tehát kevesebb lehetséges fertőzött jóval több kórházi kezeltet jelenthet egy adott időben, ha szarul alakulnak a dolgok.

A tünetek enyhén elkezdtek csökkenő veszélyességet mutatni, és a virus fejlődése a fertőzőképesség növekedésére, de kevésbé veszélyes tünetek felé tendál, de időben még nem tartunk ott, hogy azt mondhassuk, ez már nem veszélyes - vagy nem veszélyesebb, mint a megszokott felső légúti fertőző betegségek - , kicsit sem. Ez a megértésem.

Na állj. Az, hogy gyorsabban terjed, az ok, de ha a tünetek csökkenő veszélyességet mutatnak, akkor a kevesebb lehetséges fertőzött hogy jelenthet jóval több kórházi kezeltet, pláne úgy, hogy azelőtt még oltás sem volt? Ha az indiai variáns tünetei kevésbé súlyosabbak, az pont kevesebb kórházi ápoltat jelent, már alapból is. Ha az oltások (akár csak legalább részben) működnek ellene, az is kevesebb kórházi ápoltat jelent. Akkor ha még ezekre a mitigációs tényezőkre még rájön az is, hogy a fertőzöttek száma is kevesebb lesz, akkor hogy lesz abból több kórházi kezelt, mint eddig?

De igen, tudjuk. Erre valók más országok tapasztalatai akikhez hamarabb eljutott a delta. Pl. Anglia vagy Dánia ahol feloldottak a korlatozasokat és vége a jarvanynak. Ha riogatni szabad más országokkal (Bergamo), akkor nyugtatni is.

Korhazakkal kapcsolatban igazad van, tényleg nincs közvetlen infóm: egyik dolgozó azt mondja, mind meghalunk, a másik azt hogy üresek az ágyak. Mindenki név nélkül, mert ott vannak a katonák. Mindenesetre elhiszem amit mondasz, de ez egy kapacitasbeli probléma, amit nem az én erőszakos beoltasommal kéne megoldani. Be van oltva egy csomó ember, szóval olyan szar nem lehet mégegyszer mint volt, elég lesz már ebből a korhazas picsogasbol.

A kórházakban tényleg volt nagy felfordulás, de arról nem szól a fáma, hogy ebből mennyi volt a kovidnak köszönhető és mennyi a szervezésnek. (Angliában, meg Dániában mikor oldottak? Erről nem hallottam.)

Közben találtam linkeket:
https://koppenhaga.mfa.gov.hu/page/koronavirus-daniai-fejlemenyei
https://www.portfolio.hu/gazdasag/20210917/fontos-jarvanyugyi-lazitast-jelentettek-be-angliaban-magyarorszagot-is-erinti-501156

ezért (is) kell a tapasztalatok alapján veszélyeztetett korosztályban és rizikócsoportban _időben_ minél magasabb oltottságot elérni

nem 12 éveseket riogatni, nem plasztik igazolvánnyal zsarolni, nem fertőzésen átesettekre kényszeríteni, és nem több hónapja beadott pfizerrel felsőbbrendűsködni

Ez alapján a cikk alapján ha két oltás után 0.013% kerül kórházba és 0.003% hal meg, valamint ez alapján a másik alapján 25x kevesebb esélye van kórházba kerülni és 24x kevesebb esélye meghalni a teljesen oltottaknak (az nem tudom, hogy két, vagy három oltást takar jelen pillanatban), akkor az azt jelenti, hogy az oltatlanok kb. 0.325% eséllyel kerülnek kórházba és 0.072% eséllyel halnak meg a deltában? (Tudom, hogy a szorzók más variánsra vonatkoztak.)

Itt egy világjárvány felszámolásáról van szó. Ne csapongjunk.

Na, erre most hangosan felrohogtem.

Ezt a kerdest mar sokszor vegigjartuk: dohanyosok, alkeszek, kabitoszerfuggok. Nem fertozo betegsegek, de veszelyesek a kornyezetukre is egyreszt, masreszt pedig az oltott is fertoz, ne felejtsuk, ugyanolyan vagy nagyobb mertekben, mint az oltatlan. 

Hogy micsoda? O_O
http://a.te.ervelesi.hibad.hu/csuszos-lejto

Azt mondtad, hogy ha A megtörténik, akkor B is meg fog történni, aztán C is... és végül Z is. Z-t pedig senki nem akarhatja, hogy bekövetkezzen - így A-t sem szabad engedni megtörténni.

Azaz a csúszós lejtő egy spekulatív összefűzésű eseménylánc.
Ehhez képest a kommentem az volt, hogy:

Akkor is, ha mondjuk lábtöréssel kerül be? Dohányosoknak, alkoholistáknak, túlsúlyosoknak is kiszámlázzák, ami kezelési költség a saját döntésükből eredt?

Hol állítottam én ebben olyat, hogy ha valami megtörténik, akkor más is? Azt kérdeztem, hogy a COVID-oltatlanoknak mindent is kiszámláznak-e, azt is, aminek köze nincs a KV-hez, pl. lábtörés (mraacz ezt akarta), ill., hogy a többieknek, akik szintén maguknak csinálják, szintén ki lesz-e számlázva. Hol szerepelt ebben bármilyen eseménylánc, nemhogy spekulatív?

Mert minek fizettem, ha amikor végül szükségem van arra, amit kapnék érte, közlik, hogy nekem nem jár?
BTW, ez nem biztosítás, ez adó. Egy kötelezően beszedett adó, amit vagy te fizetsz, vagy a munkáltatód, de kötelező; ha nem fizeted, elkezdik behajtani.

Ez oké, de itt pont arról volt szó, hogy az oltatlanokat ki kell venni ebből a körből és miután nem hagyták megdögleni egy balesetben, kiszámlázzák neki. Illetőleg, az nem derült ki, hogy te konkrétan ezt is kiszámláznád nekik, vagy csak a COVID-related költségeket, de a topicnyitó mindent is kiszámlázna nekik, ezt a másik topicban leírta.

Tény. De az influenza se baleset és arra is van oltás. És még számos más betegségre is megáll ugyanez. Ha valaki elmegy a trópusokra és direkt nem oltatja be magát, majd hazajön maláriásan (or whatever) ő is az egészségügyet fogja terhelni. És nem lehet elengedni a többi "magának csinálja" kategóriát sem, mert a dohányzás, az alkoholizmus, a passzióból zabálás, etc. sem baleset. Ha a COVID-oltást fel nem vevőt azzal bünteted, hogy neki ki kell fizetnie az egészségügyi költségeket, amit generált, akkor a többi önsorsrontót is így kellene kezelni. Ez pedig oda vezetne, hogy az egészségügy arra játszana, hogy mindenért is a beteget teszi felelőssé, hogy a betegnek ki kelljen fizetnie a kezeléseket. Ennyi erővel tegyük teljesen fizetőssé az egész egészségügyet és töröljük el a TB-t. Garantált népességcsökkenés.

malariasok nem fogjak lefoglalni a korhazi agyakat, lehetnek ugy 5-10-en az egesz orszagban. a dohanyos meg tulsulyos se fog hetekig foglalni egy korhazi agyat. de a kovidosokbol meg mar most van 500 beteg, jo reszuk a felelotlen oltatlan....

A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

Ebben a szálban nem a kötelezőségről van szó, hanem a kezelési költségek visszatérítéséről. Az influenzások minden szezonban eltömik a kórházakat (tapasztalat), mégsem akarja velük senki visszatéríttetni a kezelési költségeket, ha nem oltatták be magukat. Ne terelj.

Nem lehet fizetőssé tenni azt, ami már fizetős, azért fizetik az emberek a TB-t. Ha eljátszod a kovid, meg a flu vakcina kihagyókkal, akkor ők joggal fogják kérdezni, hogy és a többiek? Ha meg minden önsorsrontóval eljátszod, akkor az egészségügy arra fog gyúrni, hogy rákenje a betegre a betegségét.
Az antivaxxer meg a mainstream-felszopók új náci kártyája. Nincs érv, marad a mutogatás, hogy antivaxxer. Dehát te amúgy is szeretsz látatlanban ítélkezni, meg matrickákat ragasztgatni, mindennemű rálátás nélkül; te vagy az, aki mindig jobban tudja...

Ez nem biztosítás. Ez adó. Ami meg a lakásbiztosításokat illeti, kurwa jó példa: ott próbálják meg ráverni az emberre a károk felelősségét, ahol tudják, hogy ne kelljen fizetni. Ezt akarod az egészségügyben is? Lehet egyébként ez is a cél és a kovid oltatlanok szopatása csak ürügy a folyamat elkezdésére, utána jönnek majd az influenzások, a dohányosok és a többi. Nagyon jó lesz.

Tenyleg nem ertem, hogy ebbe a loopba miert megyunk bele megegyszer.

A kozuti balesetben ellatjak a vetkes sofort is, pedig elkerulhette volna (0%-ra csokkenti) a balesetet, ha nem iszik meg 8 sort.

A kabitoszer tuladagoltat is ellatjak a korhazban, pedig elkerulhette volna, ha nem fogyaszt illegalis szereket.

El kene engedni lassan a hulyeseg agy nelkuli szajkozasat.

Azt a reszet sem ertem teljesen, hogy miert lesz az oltott embernek jobb azzal, ha rajta kivul masokat is beoltanak? Nem ved meg az oltas? Vagy szeretned, ha nem csak a te cipod lenne szaros?

"Azt a reszet sem ertem teljesen, hogy miert lesz az oltott embernek jobb azzal, ha rajta kivul masokat is beoltanak?"

Minél magasabb a társadalom oltottsági szintje, annál kevesebb közös terhet kell cipelnünk rövid és középtávon (lezárások, kórházi nehézségek, stb). Ez közös ügy is, könnyen látszik.

és több pénzt lehet elsikkasztani a közegészségügyből.
ill több jut stadionra, birkózóakadémiára, kínai egyetemre, atomerőműre, és úgy általában a ner kasszájába.

na meg arra, hogy elköltözhessenek a ner lovagok. magyarországról. - el lehet menni by gyurcsány - és menekülnek is.
persze nem minszkbe, meg szocsiba, meg novoszibirszke v. moszkvába, pekingbe, hanem a rothadó haldokló nógózóna nyugatra, a koszos bécsbe, meg az utolsókat rúgó spanyol mardellába.

Ez már aktuál- és pártpolitika. Merőleges az oltásra meg a járvány témájára. Engem az foglalkoztat hogy ki oltakozik és milyen szándékból nem, ha nem. Az, hogy milyen úton módon került hozzánk a vakcina, azzal lehet hogy el kell számolni, de per pillanat nem ebben a szálban vagyok rá kiváncsi (személy szerint).

az egész járványkezelést ez vezérelte a kezdetektől.
sajnos.
abban persze igazad van, hogy pillanatnyilag ez a helyzet, de az ide vezető út, a sok össze vissza nyilatkozat, és az egyébként ismert politika vezetett oda, hogy sokan nem hajlandóak beoltatni magukat.

és egyáltalán nem azok a hibásak, v. felelőtlenek, és nem tudom milyen jelzőket használtatok itt rájuk..

Feltéve, ha az oltás tényleg meggátolja a kórházba kerülést. Lehet mondani, hogy a kórházba, ill. a koporsóba kerültek többsége oltatlan, csak mivel a COVID 2019 végén indult és az oltások csak másfél évvel később álltak rendelkezésre, ezért a COVID eddigi ideje alatt a lakosság elsöprő többsége oltatlan volt, úgy nem csoda, hogy ha belőlük került ki a hullák/kórházi kezeltek elsöprő többsége. Majd meglátjuk jövő ilyenkorra, hogy mennyi oltott kapta el a KV-t és mennyien jutottak vele kórházba.

Semmit sem magyaráztál, csak fölényeskedtél. Semmilyen tankönyvben nem írnak olyat, ami ellentmondana annak, amit itt írtam és amire válaszoltál. Amikor a lakosságnak még 100%-a oltatlan volt, akkor mégis kik kerültek volna kórházba, vagy zsákba?

Te most oltottkent, vedettsegi kartyaval a zsebedben milyen kozos terhet cipelsz eppen amin segiteni kene?

Angliaban, Daniaban, Svedorszagban es Finnorszagban sincs beoltva minden ember, sot talan meg az atoltottsag is alacsonyabb naluk. Milyen kozos terhet cipelnek hosszu- es kozeptavon?

En ugy latom, itt inkabb a kormanynak lenne elszamolnivaloja azzal, hogy az egyes intezkedeseket miert es miert akkor hozza, illetve az elmult tobb mint 1,5 evben miert az egeszsegugy leepiteset igyekezett felgyorsitani a megerositese helyett?

Ez közös ügy

Erdekes kerdes ez. Letezik ilyen Magyarorszagon egyaltalan? Kepesek itt barmiert is vagy egymasert kiallni az emberek? Vagy inkabb az van, hogy dogoljon meg a szomszed tehene fuggetlenul attol, hogy az enyem megdoglott-e. Inkabb tiporjuk egymast a sarba, csak hogy nekunk egy kicsit jobb legyen. Plakatoljunk idiotasagokat, mikozben szarjuk a gyerekeket magunkbol, hogy felvehessuk a CSOK-ot. Fizetjuk a 400 Ft-os benzint a 3 literes terepjaroba es vesszuk a karton cigit, mert egyszamjegyu az SZJA. Akinek nincs ra penze, az annyit is er. Tapossuk a foldbe a kulfoldieket, az egyetemeiket zavarjuk haza, verjuk meg a buzikat es zarjunk taborokba menekult csaladokat kereszttel a nyakunkban es bibliaval a zsebunkben elegedetten csettintve a vasarnapi mise utan.

Kozos ugy, tehat aki nem lep egyszerre, mehet Godeny utan a bortonbe. Targyalas sem kell, mert aki mast mer mondani az remhirt terjeszt.

Nem baj, ha ezrevel mennek el EU dolgozok egy allitolagos vilagjarvany kozepen, mert vakcinaval ez is belefer. Az egeszsegugy folyamatosan a teljesitokepessege hataran van, de szerencsere onnan egyik iranyba sem mozdul el. Soha. Akarhanyan vannak beoltva es akarhanyan dolgoznak a szakmaban.

Nem, ebben az orszagban nincs olyan, hogy kozos ugy. Embereknek vannak kulon-kulon ugyeik egy zero-osszegu jatekban. Ha o veszit, akkor en nyerek es mas nem szamit.

Igazabol nem is tudok nagyobb alszentseget most elkepzelni annal, mint hogy #vigyazzunkegymasra.

A járvány első szakaszában voltak nagy képmutatások: szivecske az ablakba, este tapsikolás. Aztán az hogy konkrétan adakozz a megfelelő helyre, önkéntes munkát vállalj, az smafu. A legtöbb ember szivesen leköpné a szomszédját is, sajnos. De láttatni kell, hogy én jó ember vagyok. Sajnos sok igazság van ebben a kicsit filozifikusra sikerült hozzászólásban.

Mondjuk az oltásnak van olyan jellemzője hogy akaratán kivül az is a közjót szolgálja, aki önös érdekből oltakozik, és eszébe sem jut közösségben gondolkodni. :)

A TB-t és a járulékokat, meg adókat akkor kérd vissza, ha cserébe nem élsz semmilyen állami szolgáltatással, beleértve a közutak használatát, a rendőri segitséget ha éppen agyon akarnának verni, a mentős segitségét ha éppen infarktusod van, a gyereked oktatását, és még irhatnám jó sokáig :)

trey ötlete túl radikális, nem támogatom, de hazudnék ha nem érezném benne az igazságra való törekvést :)

A TB az az egészségügyre vonatkozik, nem másra. A közutak használatára a súlyadó vonatkozik, a rendőrségre,meg az oktatásra meg a normál adóból költenek. A mentős az passzol, csak itt pont az volt a javaslat, hogy az oltatlannak mindent is számlázzanak ki; akkor tényleg minek fizeti a TB-t?

Egyébként ez nem trey ötlete volt, hanem mraacz-é.

>> trey ötlete túl radikális, nem támogatom, de hazudnék ha nem érezném benne az igazságra való törekvést :)

egy ilyen kvázi kötelezővé tétel gondolom együtt járna a gyártó/forgalmazó megfelelően széles körű felelősségvállalásával, illetve az adott korcsoportban a messziről bűzlő bullshiten ("oltatlan gyerekek adják át a drága nagyinak a cooft") felül valami alátámasztott indoklással jönne

Szerintem a motorosokra kellene ugyanezt kiterjeszteni.

Nem. Ez egy csuszos lejto. Megbeszeltuk 5ezerszer mar, hogy a magyar biztositasi modell nem ilyen, hanem szolidaritas alapu. Senkinek nem kell tobb/mas TB-t fizetnie, ha motorozik, ha ejtoernyozik, ha nem adja be a vakcinat. Nem tudom, miert kell erre terelni a beszelgetest. Teljesen mas tema.

pedig ez egy jó irány, csak nem a motorosoknak, hanem a gyalogosoknak kellene sokkal többet fizetniük:))
ha pedig valaki leszáll a motorjáról, v. kiszáll a kocsijából, akkor vezetnie kell a gyaloglásnaplót és az alapján méterenként kell pluszban fizetnie.

megadom a számlaszámom, oda kéretik befizetni :))

12345678-12345678

Mit reagáljak arra hogy az USA-ban összehozták ezt a szart? Ettől még a magyar orvos nem fog neked hazudni a covidról, oltásról, kórházi adatokról. Nem alkothatsz csak úgy összefüggéseket a világban random történő dolgokról. Addig amig a leghalványabb bizonyiték sincs arra, hogy mondjuk Zacher Gábor hazudna (ezt állitottad), addig bocs, de addig csak egy nevetséges teóriának cimkézem.

De fog. Pont erről beszélek, hogy globális a probléma. Nekem a magyar orvosok kúrták szét az egészségemet, ők hazudoztak nekem. Nem csak úgy alkotom az összefüggéseket; tudsz te mást mint hiperbéna hiteltelenítési kísérleteket? Nincs bizonyíték? Dolphy belinkelt egy cikket Zacher "prognózisairól", amiből zéró jött be, de hisztériakeltésre 100% alkalmas volt. Mit akarsz?

Abban a súlyos társadalmi veszélyhelyzetben, amiben voltunk a második és harmadik hullámban, helyénvaló, ha kicsit túltolják a riogatást, és ennek hatására több ember vette fel az oltást. Nem látok benne kivetnivalót, még akkor sem, ha ez riogatás volt. Az, de  van, amikor annak is helye van.

Az oltást? Az oltást? Melyiket? Nem tűnik fel, hogy nem egy oltásról beszélünk, hanem már a sokadikról? Az elején még azt hazudták, hogy elég lesz egy. Aztán azt hazudták, hogy oké, kell még egy. Most már a negyediknél tartunk, de már pedzegetik, hogy félévente többször kell majd oltani. Nyisd már ki a szemedet.

És ha kinyitottam, mit fogok látni? Hogy nem kell az oltás? Egyik sem?

Amúgy a kérdéseid validak, az hogy melyik oltást milyen gyakran kell majd beadni az majd idővel kiderül.

Tudod, jött ez a járvány, és fel lehetett tenni a kérdést hogy van-e 10 évünk megmérni hogy 10 év alatt hányszor kell beadni az oltást, vagy elkezdjük beadni, és amikor már látjuk hogy mikor van itt az ideje a booster oltásnak, akkor majd beadjuk. Itt tartunk most. Nekem belefér a világképembe, hiszen a biztonságot, hatásosságot és azonnaliságot egyszerre kellett szállitani, mert nyakunkon volt a betegség. Azt már nem volt idő megméricskélni, hogy hány évente kell oltás, hogy a megfelelő védettség meglegyen.

Azt lásd, hogy a mainstream hazudik a nagy cégek érdekében. Azt lásd, hogy mindenkit megkennek, vagy nevetségessé tesznek, ellehetetlenítenek, tönkretesznek, aki ellent mer mondani nekik. Azt lásd, hogy át vagy baszva. Nem, nem azzal, hogy X oltás nem jó a KV Y variánsára, hanem azzal, hogy nem is akarják felszámolni a járványt, mert sokkal profitábilisabb az, ha évente hatszor oltatják az egész bolygót, valamint, hogy szépen csendben elszedik az összes jogunkat járvány elleni védekezés címszó alatt. (Korábban ugyanez ment pl. terrorizmus elleni védekezés címszó alatt; szerinted egy akkora hadigépezetnek, mint az USA, hogy nem sikerült húsz év alatt sem térdrekényszerítenie pár kalasnyikovos kecskepásztort?) Nem vagy ember, csak humánerőforrás, nincs jogod sem a véleményedhez, sem a magánszférádhoz, de még az egészségedhez sem. Mindezek járulékos veszteségnek számítanak a nagy cégek profitjának oltárán.

Tudom. Konteó. Minden is konteó.

Sz*rk: (Megint alámszerkesztettél.) Booster-oltás, persze. Frissítik a víruskeresőt, mi? (Valamelyik ritkadinka farturkász-zugfirkász fújságírónak a fejéből pattant ki ez az egetverően ostoba hasonlat.)
Ha egy vírus ilyen szinten mutálódik, akkor nem érsz semmit ellene az oltásokkal. Az influenzaoltások hatékonysága sem túl fényes.

Alászerkeszteni nem lehet. Ha már valamire született hozzászólás, az úgy marad. Sajnos előfordul hogy beleszerkesztek a hozzászólásba, bocs, ekkor copyzd ki amit irni akarál és ird hozzá újra (módositva, ha szükséges).

Visszatérve a témánkhoz, bizonyos mértékig simán elhiszem hogy bitangok a gyógyszergyártók, lopnak, hazudnak, csalnak, félrevezetnek, stb ... de ettől még azok az oltások amik végül engedélyt kaptak, az mind jó, és tényleg azt és úgy csinálja, ahogy kell (megvéd a covid súlyos szövődményeitől - erre például nyers és vitathatatlan kórházi jelentések vannak, számokkal).

Az az elmélet miszerint nem akarják a járványt megszüntetni, csak fenntartani és folyamatosan oltani, azt sugallja hogy a világ összes covid-vakcina fejlesztője kötött egy paktumot, hogy nem csinál túl jó oltást, mert akkor gáz lesz. Na az ilyen szintű elmélet az, amire azt mondom, hogy konteó. Feltételezed hogy a pfizer, kinaiak, oroszok, indiaiak, az Oxford egyetem, és még ki tudja ki, aki vakcinát fejleszt és gyárt, összeül és ilyeneket eldöntenek. Nevetségesnek tűnik.

Az, hogy mondjuk a pfizer túl van árazva és végtelen sok pénzt keresnek és lehet hogy nem is kellene annyiszor beadni amennyiszer beadják, hanem elég lenne fele annyiszor is, már számomra is hihető.

Szóval van egy balansz a feltételezett bitangságokban, ameddig reálisnak tartom az eddigi tudásom alapján, és van egy szint, ami felett teóriának tartom.

Alászerkeszteni nem lehet. Ha már valamire született hozzászólás, az úgy marad. Sajnos előfordul hogy beleszerkesztek a hozzászólásba, bocs, ekkor copyzd ki amit irni akarál és ird hozzá újra (módositva, ha szükséges).

Az alámszerkesztést úgy értem, hogy válaszolok, te meg közben szerkeszted a posztot, én meg csak utána veszem észre, amikor már válaszoltam.

de ettől még azok az oltások amik végül engedélyt kaptak, az mind jó, és tényleg azt és úgy csinálja, ahogy kell (megvéd a covid súlyos szövődményeitől)

Irigylem a hitedet. (Nem.) Tegyük fel, hogy így van. Mi a helyzet a hosszútávú mellékhatásokkal?

Az az elmélet miszerint nem akarják a járványt megszüntetni, csak fenntartani és folyamatosan oltani, azt sugallja hogy a világ összes covid-vakcina fejlesztője kötött egy paktumot, hogy nem csinál túl jó oltást, mert akkor gáz lesz. Na az ilyen szintű elmélet az, amire azt mondom, hogy konteó.

Már megint nem tudtál olvasni. Lehet egy oltás jó. Nem állítod meg vele a járványt. Túl gyakran mutálódik és túl nagy mértékben. Fent az azonnalis cikkben kifejtették. Orvosok. Na, mi van, azoknak a véleménye nem számít? Csak azoké, akik azt mondják, amit "kell"?

Az, hogy mondjuk a pfizer túl van árazva és végtelen sok pénzt keresnek és lehet hogy nem is kellene annyiszor beadni amennyiszer beadják, hanem elég lenne fele annyiszor is, már számomra is hihető.

Továbbá nincs kitesztelve. Nem, az, hogy engedélyt kapott az USA-ban, az lófasz. Szerinted annyi pénzzel, ami nekik van, nem tudnak kisajtolni egy szaros engedélyt? Pláne, ha még korrupcióra sincs szükség, mert elég a hisztériakeltő agymosás; a bizottságokban is emberek ülnek, ha beszarnak, akkor arra is rányomják a pecsétet, amire nem kéne. Az megvan, hogy néha még kitesztelt vakcinával is kurwára rá lehet baszni? Afrikában a poliovakcina járványt csinált, ahelyett, hogy megelőzte volna. Pedig a polioval többszáz éve küzdünk és eddig mindösszesen volt 3(?) variánsa, a vakcinája pedig ősöreg találmány, rommá van tesztelve. Mit akarunk akkor egy vadiúj technológiával alkotott friss vakcinától?

Már megint alámszerkesztettél...

Feltételezed hogy a pfizer, kinaiak, oroszok, indiaiak, az Oxford egyetem, és még ki tudja ki, aki vakcinát fejleszt és gyárt, összeül és ilyeneket eldöntenek.

Nem. Ezt te magyarázod bele abba, amit mondok. Fejezd abba a belemagyarázást és a szalmabábcséplést. Bohócot csinálsz magadból.

Akkor maradjunk annyiban hogy én megbizom az orvosokban, sőt néha még a politikusokban is, te meg nem. Remélem, hogy nekem van igazam. :)

Van az a helyzet amikor rengeteg dolgot elmond az ember, amik egyenként még igazak is (usa-sztori, afrika-sztori), de ettől a történeted még mindig feltételezésekkel van összeragasztózva.

Bennem van bizalom, benned nincs. Maradjunk ennyiben.

A politikusokban is...? Jó. Reméld. Erre már tényleg nem tudok mit mondani.

Nem, nem feltételezésekkel van összeragasztózva, csak nem linkelhetem be neked az egész kibaszott internetet, meg nem mesélhetem el neked az egész élettörténetemet. STFW. Igen, van sok baromság, ami konteó. De amikor arra megy ki a játék, hogy valamilyen jogunkat elvegyék, vagy még jobban megkopasszanak, az a legtöbb esetben nem konteó.

Szerkesztve: 2021. 09. 23., cs – 21:12

TCH, meg a többi balfszn<--másképp gondolkodónak ezt

https://index.hu/kulfold/2021/09/21/koronavirus-a-vilagban-az-index-ked…

Igen tudom index, majd csekkoljátok le a többi forrást is, akik megdöglöttek covidba azok is "hasonló" nézeteket vallottak ...

Ajánlom még ezt THC, asch, vagy Dolphy vagy ki a tököm az, valami delfinnek is. Attól függetlelül hogy indexen van.

ps. Persze ez megvan hogy a "háttérhatalom" meg ilyesmi és hogy ők csak "nem voltak szerencsések"... jah.. az vicces amikor a virustagató azt mondja hogy ez tényleg létezik .. (s nem vakcinatagadó), azt utána meghal.
Heh... 

Alusisak b+

Az nem fordulhat elő, hogy esetleg kinyírták őket, mert annyira útban voltak? De még ha tényleg a KV is vitte el őket, ez kemény 4 db ember volt. Így aztán ezzel a címmel, hogy "sorra viszi el" ez csak hatásvadászat, hisztériakeltés. Én speciel egyébként sosem tagadtam a vírus létezését, de sebaj, majd legközelebb. De előtte még ezt olvasd el: https://azonnali.hu/cikk/20210730_az-izlandi-pelda-mutatja-nem-kell-rettegnunk-a-delta-varianstol

Nagy szamok torvenye. 4+ millio pozitiv halott kozott olyan nehez talalni par tucatot aki elozoleg szkeptikus nezeteket vallott?

Bar hirerteke nincsen es semmifele kovetkeztetest nem lehet belole levonni, de baromi jol mutat a cimlapon.

Zabaljak is latod. Klikkeljetek sokat!

szerk.: Amugy en sem mondtam soha, hogy a virus nem letezik, szoval magat a mondanivalot sem ertem.

Az hogy titeket egy oltásellens lófaszba soroltam az már parasztság, értem. Akkor tényleg nem vagy akkora paraszt :)

Besoroltál a "parasztok" közé, oké. vállalom is. :) Tovább ?

ps.: tovább nem kell mert ezekkel a balfaszokkal nem vagyok hajlandó foglalkozni. Innentől skip bármi ami erre jön. Köszi. Paraszt voltam.

Az oltásellenes címkét csak azok osztogatják, akiknek semmilyen épkézláb érv nincs a tarsolyukban: ez a náci kártya egy új variációja. Oltásellenes az, aki mindenféle oltást ellenez, nem pedig az, aki szerint itt a COVID oltások körül valami bűzlik.

Visszaellenőrizted a tucatnyi kötelező vakcinát amit csecsemő- és gyerekkorodban megkaptál? Származási hely, kutatások, eredmények, papirok, engedélyeztetési folyamat? Ki mennyit lopott belőle? Miért engedélyezték azt és miért nem a másikat? Hol gyártották, hogy tárolták? Milyen bizonyitékok vannak arra, hogy hatásosak és biztonságosak voltak?

Ilyeneket szoktak a gyanakvók kérdezgetni, hát én is felteszem most a kérdést.

Hasonlóképpen, ha gyereked születne, hogy kezelnéd a kötelező oltásait? Mind a tucatnak utánamennél mint a nyomozókutya?

Hiszen ha az ebben résztvevő orvosok és szakemberek hazudósak, befolyásolhatók, bizalomra nem érdemesek, akkor neked szembe kell menned a törvénnyel is.

Hányszor mondjam még el, hogy nem vagyok oltásellenes? Semmi okom nem volt arra, hogy a rutinszerűen, évtizedek óta minden évben százezrével beadott - értsd: rommátesztelt - vakcinákban kételkedjek. Itt viszont az egész világ torkán nyomnak le olyan vakcinákat, amikről még azt sem lehet tudni, hogy mit csinál veled 5 év múlva.

Tudod mit? Náci vagy. Mert én azt mondtam. Ha én oltásellenes vagyok, mert te baszol gondolkodni és érvelni, akkor te náci vagy, mert nincs zöld gatyád, de ha lenne, se hordanád, de ha mégis, hát falból tennéd, mert náci vagy.

Van inactivated, amiről évtizedes tapasztalat van, és van vagy 3 féle vektorvakcina, amiről megvan az általad emlitett 5 éves tapasztalat.

Kérdés hogy a közös technológia alapot ad-e neked a bizalomhoz, vagy a konkrét oltást is szeretnéd újabb 5 évig tesztelni?

Az mRNS -ről nem nyilatkozom, nem értek hozzá. Igazából a többihez se, de nekem vektort adtak be, annak olvasgattam utána :)

Csodálkoznál, ha azt mondanám, hogy az orosszal és - főleg - a kínaival sokáig szemeztem? Csak hát a kínai és az orosz is becsületes és ráírta, kik nem kaphatnak belőle... Nézegettem az AZ-t is, csak aztán volt az a botrány; nem is a rögösödésre gondolok, ami 0.1%-ot - vagy nem tudom mennyit - se érintett, hanem a szarkavarásra, a tusolásra. BTW, az AZ is vektorvakcina, mint a ruszki. A ruszkik ugye ráírták, kik ne adassák be. Az AZ pedig felsorolta ugyaneme embereket, majd leírta, hogy biztonsági okokból ezeket az embereket kizárták a tesztelésből, majd ezek után azt, hogy mivel ezen emberekről nincs adat, hogy bajuk lenne tőle, ezért használhatják. No comment. And no way.
De ez csak az egyik fele. A másik az, hogy amikor ez műsoron volt, akkor még ott tartottunk, hogy lesz oltás, egy oltás. Aztán meg folyamatosan ment a bullshit, hogy na még egy. (Még egyet a gyógyszergyárak kedvéért...) Tudod mi történik veled, ha megeszel egy szem Aszpirint? Semmi! És ha minden nap egyet? Esetleg hármat, reggel, délben, este? Mikorra halmozódik fel, mikortól válik toxikussá?

Ó, hát az más, hát az mindjárt más, ha az egész gyóccer"jóvá"hagyási misztériumot minisztériumot azok finanszírozzák, akiknek a termékeit jóvá kell hagyni! Máris érzem a trust. Let's follow science! Wait, where is it? All i see is...profit?

A helyes válasz

 

Erről döntsenek a szakemberek.

Mindenki emlékszik, hogy a nagy tudású ellenzék a harmadik hullám előtt 1-2 héttel "okos" nyitást követelt. Csak azért, hogy kamera elé kerüljenek, de háttér kutatásokat, számításokat képtelenek, és lusták voltak elvégezni. Na meg a mindenhez is értő "újságírók" szakértése sem semmi ( hétfőn virológus, szerdán leleplezi telefonján az izraeli wunderwaffét, pénteken pedig külpolitikai szakértő), mindezt büfé ruhatár "végzettséggel".

 

Hogy Komáromi (mengele) doktor kirohanásairól (mindent pont másként kell) ne is beszéljünk. 

>> nem lehet majd szavazni (büntetett előéletű lett)

a moslékos listán is vannak bűntetett előéletű (okorat-hamisító, adócsaló, sikkasztó, hivatallal visszaélő, bűnszervezetben költségvetési csalást elkövető) Tisztakezű Elszámoltató Demokraták - biztos, hogy van ilyen megkötés?

Nyilvan fellebbez, ha masert nem, hogy targyalasra keruljon a sor. Bar a hirekbol nem derul ki, de targyalas nelkul iteltek el remhirtejesztesre hivatkozva. Van ezzel kapcsolatban nehany erdekesseg:

- Targyalas nelkul Mo-on nem volt meg pelda arra, hogy valakire bortonbuntetest szabjanak aki, akar csak felfuggesztett is. Ezt vetseg v szabalysertes eseten alkalmazzak, pl amikor gyorshajt valaki vagy ittasan vezet es nem vitatja az elkovetes tenyet.

- A masik dolog, hogy a vad remhirterjesztes, ami egy alkotmanybirosagi hatarozat alapjan akkor valosul meg, ha az illeto tudataban van annak, hogy amit allit, az nem igaz. Godeny viszont nem csak meg van gyozodve az allitasai igazarol, de kutatasokkal, nyilatkozatokkal ezeket minden esetben ala is tamasztja.

Hogy ezek mennyire alljak meg a helyuket, azt nem tudja egy biro eldonteni. Ezt targyalason kell (kene) bizonyitania az ugyesznek.

a parlamentben még szavazhatott is egy fidesznyik, miközben folyt ellene egy büntetőeljárás. csak hogy meglegyen a szavazati arány.
más kérdés hogy koronavírusosan, karantént megszegve is megtette egy másik fidesznyik, ugyanezen okból, és még vírussimogató baloldalazott is hozzá magyarázat képen:))
amíg nincs jogerős itélet, addig a bármilyen moslék, még ha ner-es :) is meg a nem ner-es is gyakorolhatja a jogait.

pl.:
pont egy ilyennel kezdődik.

mármint az álnok sorosista gyurcsányista orvosok leszavazták a kormány népnemzeti kamaraelnok-jelöltet, és ezzel meghekkelték a kamaraelnöki választást, és saját többségi által támogatott elnököt választottak.
a rohadtak..

mindezt egyetlen mondatban. na itt csuktam be a videót :))

Mivel Torockai és a Mi hazánk gyártotta a videót, és az első 10 másodpercben előveszik a vádat, miszerint a MOK elnöke politikus, és ez elfogadhatatlan, bezártam a rákba.

A settenkedő politikus megpróbál azzal sározni, hogy valaki más is politikus.

De lehet, hogy újra megnézem majd, de nagyon gyorsan elszökött elsőre a lelkesedésem :)

Mikor jön egy független orvos aki kételkedik az oltásokban? Orvos alatt orvost értek, Gödény tudomásom szerint gyógyszerész végzettségét tekintve.

A MOK elnoke talan tenyleg jobb lenne, ha nem egy politikus lenne, de amugy ez total lenyegtelen aspektusa a videonak.

Mikor jön egy független orvos aki kételkedik az oltásokban?

Mondjuk mert instant kirugjak/besarozzak/ellehetlenitik/lejaratjak es csaladja van es nem nagyon lenne jo elvesziteni az allasat. Ez a magyarazat arra, hogy miert nem vallaljak a nevuket a level iroi. Allitasuk szerint mar kirugassal fenyegetik oket.

De ha kicsit kinezel Magyarorszagon kivulre, akkor ott van az Ivermectin hasznalatat szorgalmazo orvos (nem ugrik be a neve), micsoda sarlatant csinaltak belole, meghurcoltak, kitiltottak a Youtube-rol, stb. Beugrott, Dr Pierre Kory.

Vagy ott van Sucharit Bhakdi, szinten egy magasan kepzett virologus, mikrobiologus, infektologus aki elvesztette az allasat, mert veszelyesenek tartja az oltasokat es ellenzi a lezarasokat. Vegul a hazajat is el kellett hagynia emiatt. (Nemetorszag)

Dr. Jay Bhattacharya, a Stanford egyetem professzora, aki felszolalt az oltasok eroszakos propagalasa ellen es a lockdown-t teljes ertelmetlensegnek es kontraproduktivnak tartja. Telibe leszarjak a velemenyet es nyilatkozatai szinten a Youtube cenzura aldozatava valtak.

Prof. John Ioannidis, szinten Stanford, aki a kezdetektol fogva vitatja a pandemia sulyossagat, szinten a teljes ignoralas es a mainstream kikozosites aldozata lett.

Kory az ivermectinről állítja/állította, hogy "csodaszer" - ezzel szemben csak (klinikai) kísérletekben ajánlatos használni, nem is erre találták ki, kétséges a hatékonysága  - nem csoda, hogy nem veszik komolyan.

Bhakdi konkrétan azt állítja/állította hogy nincsen járvány, és meg fogják az emberiséget tizedelni az oltások. Ez objektíve nem következett be - nem  csoda, hogy nem veszik komolyan.

Bhattacharya csak korlátozás/maszkhasználat ellenes, a járványt (!) nyájimmunitással tartja leküzdhetőnek. Mondja ezt azon számok mellett, hogy az usában eddig 688e ember halt meg covidban.

 

Elég "tarka" és "érdekes" csapat ez - ha ezek a "mozgalom" szellemi oszlopai, akkor gond van. :)

Kory az ivermectinről állítja/állította, hogy "csodaszer" - ezzel szemben csak (klinikai) kísérletekben ajánlatos használni, nem is erre találták ki, kétséges a hatékonysága  - nem csoda, hogy nem veszik komolyan.

Ebből a mondatból csak az derül ki, hogy fogalmad sincs, mi a helyzet valójában az ivermectinnel és pontosan mit is állít Kory (és még sokan mások).

Bhakdi konkrétan azt állítja/állította hogy nincsen járvány és meg fogják az emberiséget tizedelni az oltások.

Ebben a formában ez sem igaz. Az oltásokkal kapcsolatban pl. olyan problémákra hívta fel a figyelmet, amelyek most már hivatalosan is a mellékhatások között szerepelnek (pl. szívizomgyulladás). Jóval azelőtt, hogy elkezdték volna beadni őket.

Bhattacharya csak korlátozás/maszkhasználat ellenes, a járványt (!) nyájimmunitással tartja leküzdhetőnek. Mondja ezt azon számok mellett, hogy az usában eddig 688e ember halt meg covidban.

Most azt hiszed, hogy mondtál egy brutális számot, de az USÁ-ban kb. 300 millió ember lakik (azon kívül pedig a statisztika hitelessége is erősen kérdéses). A korlátozások ill. maszkhasználat hatásosságát egyre többen vitatják már, különösen azóta, hogy az oltások széles körben elérhetőek. Itthon Letoha Tamás is ellenzi az általános maszkhasználatot, Svédországban Anders Tegnell soha nem szorgalmazta, hogy pl 3 ember hordjon maszkot egy buszon ülve. Vagy gyerekek maszkhordása iskolákban, ahol bizonyítottan nem terjed jelentősen a fertőzés. A járványt amúgy mindenki nyájimmunitással akarja legyőzni csak valaki az oltásokat nyomatja ezerrel, valaki a természetesen úton való fertőződést. Semmilyen vírust nem állít meg ha rongydarabot húzol a szád elé.

Szóval igen, egyre általánosabb vélekedés, hogy sem a lezárások, sem az eszetlen maszkhasználat nem hatékony a járvány ellen és egyenesen kontraproduktív. Szerintem idióta politikusok pótcselekvése, ami egyenesen káros is.

Elég "tarka" és "érdekes" csapat ez - ha ezek a "mozgalom" szellemi oszlopai, akkor gond van. :)

Milyen mozgalomról beszélsz? Felsoroltam néhány szakembert, aki nem a mainstream baromságot böfögi vissza.

Aki még azon is picsog, hogy a hülye feje elé tegyen egy darab rongyot vs. kötelező oltást másokra kényszeríteni akarók. Mindkettő szélsőséges, de az utóbbi a veszélyesebb.

A pillanatnyi állás szerint 419 szavazatból 37 olyan listatagunk van, aki egyértelműen COVID oltásellenes (9%). Ez szerintem megdöbbentően magas szám, ha nincs hekkelés mögötte és elfogadjuk, hogy a HUP tagjai többnyire tanult felnőttek, nagyon rossz képet mutat műszaki értelmiségünk állapotáról, műveltségéről. A szavazók több mint egyharmada felelőtlennek ítéli meg az oltatlanokat (37%) és a válaszadók legalább kétharmada az oltást fontos védekezési eszköznek tartja (ezek közé számítom azokat is, akik a vakcina rendelkezésre állása miatt nem tulajdonítanak különösebb fontosságot a vírusveszélynek). Összességében úgy tűnik, hogy a HUP lista tagjai nagyobb veszélynek vannak kitéve a negyedik hullámban, mint a hazai népesség általában. Meglepő eredmény, lehet törölni kéne az egészet, hadd maradjon egy kis illúziónk még a közvetlen környezetünkről.

Az oltottak muveltebbek az oltatlanoknal, ez egyre jobb! :)

Ugy latom, te posztoltad a szavazast is: rakerdezel az oltasi igazolvany megkovetelesere, a valaszokban a maszkhasznalatrol van szo es nem mellesleg mindegyik toltve teljesen irrelevans velemenyekkel (pl. felelotlen aki nem oltat, fasiszta az igazolvany, stb.).

Grat a szavazashoz es meg inkabb a zsenialis konkluziodhoz!

Nem azt írtam, hogy az oltatlanok műveletlenek, hanem azt, hogy az általános műveltségük hiányos. Ez a véleményem ui. A maszk használata másodlagos kérdés, a szavazók többedik preferenciájára kérdez. Egyébként pedig nincsen különösebb bajom az oltatlanokkal, ha nem ragadnák meg az összes alkalmat - ezt a szavazást is - arra, hogy az egyébként értéktelen oltásellenes propagandájukkal mérgezzék a környezetet. Az a vélemény, hogy az oltatlanok felelőtlenek, jelen van a közvéleményben, az pedig, hogy az egész oltakozás fasiszta propaganda - ami engem meglepett - ezen a listán többek véleménye. Ha úgy rontanák a közösségük egészségügyi és gazdasági esélyeit, hogy kivonják magukat az élet minden olyan területéről, ahol másokat szellemileg és fizikailag fertőzhetnek, senkit nem zavarnának. Ha elszabadul most a járvány, elsősorban rájuk vár a nagy kihívás - az oltottakra pedig a következményi károk. Attól tartok, ebben az esetben huncut oltottak lehet kergetőzni fognak az utcán az oltástagadókkal. De megengedem, hogy másnak lehet más a véleménye és bebizonyosodik, hogy az oltás nem véd, túl nagy kockázat és egyszer valamiben úgyis meghalunk.

Nekem meg az a velemenyem, hogy az alapveto higieniai szbalyok betartasa a hatekony eszkoz a virus terjedesenek kordaban tartasara.

Mert: az oltott is elkap/fertoz, az oltatlan is

Raadasul a "bizonyitvany" hamis biztonsagerzetet nyujt es nem veszi figyelembe a lenyeget, miszerint vedett vagy-e vagy sem egy sulyos lefolyas ellen (leszarjak, ha pl. bizonyitottan atestel a dolgon) vagy, hogy fertozol-e vagy sem (teszt) csak voltal-e szurva/nem voltal.

Ertem en, hogy arra nem lehet penzt elkolteni aki csak ugy elkapta, kifekudte es onnantol a szervezete tudja mit kell tenni.

Ez igy demagog es kontraproduktiv.

Ahogy az is, hogy az influenzat mindenki telibeszarja, pedig ugyanugy felsoleguti es a megfelelo egyuttallasban (gyengebb szervezet, egyeb betegseg/sulyosbito tenyezo) ugyanugy halalos/korhaz a vege es ugyanugy kiesel a munkabol miatta (ha nem vagy kreten es nem jarsz meloba/kozossegbe ugy, hogy taknyod/nyalad egybefolyik).

disclaimer: nem vagyok oltasellenes, senkinek nem mondom, hogy ne vegyen fel vedooltast, sot, igen, tessek elmenni es felvenni, sot tessek influenza ellen _is_ felvenni ha meg nem voltal covidos/influenzas

Szerintem nyilvánvaló, hogy igazad van, hogy az alapvető higiéniai szabályok betartása fontos. Az is nyilvánvaló, hogy az oltott is fertőz és az oltatlan is. Csak az oltott sokkal rövidebb ideig. És hiába tartod be az összes létező higiéniai szabályt, nem csak az alapvetőeket, társadalomban élünk, ahol az a személyes érintkezés, amely a járvány terjedéséhez szükséges, egyszerűen nem kerülhető el. Értem én és egyet is értek a bizonyítvánnyal kapcsolatos kritikáddal is. Az a helyzet, hogy az egyetlen olyan lehetőség, amellyel a járvány hatékonyan korlátozható, az az oltás. Ez ma triviális, az oltás minden kockázata  ellenére is. A szavazásban épp az az érdekes, hogy ez a felismerés, ami ma evidencia kellene legyen minden írástudást szerzett polgár számára - nem csak az értelmiségiek számára - jelentős tömegek számára nem evidencia, hanem demagógia. Ezt a magam részéről súlyosabb problémának tartom, mint magát a járványt. A járvány ui. általában elmúlik, nem mindenki pusztul bele.

Az is nyilvánvaló, hogy az oltott is fertőz és az oltatlan is. Csak az oltott sokkal rövidebb ideig.

Ez nekem teljesen új, pedig a munka miatt szorosan követjük a tudományos eredményeket a témában. Tudsz valami forrást adni a sokkal rövidebb ideig kitételre?

Köszönöm.

Csaba

Ezt szerinted ki írta? "A fasizmus a nagytőkések terrorista diktatúrája a dolgozói társadalom felett. A gyógyszerlobbi nagytőkésekből áll? Igen. Ők diktálnak most? Igen. Megfélemlítik az embereket a hisztériakeltéssel, hazudozással és az oltatlanok folyamatos vegzálásának lehetőségével? Igen." Konkrétan a te meglepően ostoba szövegelésed miatt raktam be opciónak ezt a marhaságot. Ha nem hekkelve van a szavazás, akkor megnyugodhatsz, nem csak te vagy ekkora barom.

Egyébként milyen tesztről beszélsz te szerencsétlen idióta?A gyorsteszteket (pl. antigén teszt) már sehol nem fogadják el, de azoknak is sokezer forint az ára. A bécsi repülőtéren €69 az ára egy PCR tesztnek. Nálunk 10-15 eFt talán, nem tudom. Hányszor szállsz fel buszra villamosra egy hónapban? Hányszor mész emberek közé? Hány tesztet bírsz megfizetni egy hónapban? És hányat bír megfizetni a többi halandó?  Két teszt között szobafogság, vagy mi a szösz? Hol megoldás a teszt az oltás helyett? Mire?

Csakhogy már megint kevered a gizikét a gőzekével, te intellektuálisan infertilis ichthyoszaurusz. Tudtam, hogy nekem szántad, de ezzel is beszoptad, mert nem arra szavaztam. Cumi. Egyébként sem az oltásokkal van itt baja a többségnek, hanem azzal, ahogy te az oltatlanokat vegzálnád. Szerencsére az oltatlanok konkrét szopatását csak 37% szavazta meg.

Látom nem tudsz olvasni: az volt a komment, hogy "Maszk + negatív teszt - de csak azzal a kitétellel, hogy nagy számban rendelkezésre áll olcsó és megbízható teszt; ameddig vagyonokba kerül és/vagy nem megbízható a teszt, addig maszk-only." Tehát, amíg nincs olcsó és megbízható teszt, addig maszk. Most már érted? Nem? Te bajod.
Amúgy az oltás az, ami ebben a konkrét esetben nem megoldás semmire sem, mert attól, hogy valaki be van oltva, még fertőzheti a többit. Csinálj tömegrendezvényt, oltottak only, maszk nem kell. Nesze új járványgóc, te virológiai szuperzseni. De jó, hogy nem te intézed a járványkezelést, mert te csak az oltatlanokat szopatnád, függetlenül attól, hogy van-e értelme, vagy nincs, jó-e az egész társadalomnak, vagy sem, csak szopjanak, mert te így akarod.

Annyi eszed van, mint egy hordó szarnak, csak még a szád is nagyobb.

Persze olyan megoldást javasolni a járvány ellen, ami nincsen, nem reális, végrehajthatatlan az értelmes dolog, ugye? Ilyen alapon az lenne nyilván a helyes eljárás, ha olyan védőoltás lenne, ami megfelel a normális időkben szokásos engedélyezési eljárásoknak. Ha ilyen oltás nincsen (mert nincsen, az összes EU-ban engedélyezett oltást a szokásostól eltérő mechanizmusok útján engedélyezték, a járvány visszaszorítása érdekében), akkor maradjunk a maszknál, szenteltvíznél és mutassunk fityiszt a hátunk mögött, mert - és ez a legfelháborítóbb a hozzád hasonló oltásellenes majmok érvelésében - vannak olyan szakemberek, akik szerint az oltás kockázatos. Hát persze hogy vannak, az oltás kockázatos, csak éppen oltatlanul maradni még nagyobb kockázat, ráadásul felelőtlenség is.

Hogy az oltatlanokkal szemben hogyan kell eljárni, az szerintem attól függ, hogy mit tesznek azon kívül, hogy ostoba módon elutasítják az egyetlen hatékony védekezést a járvány ellen. Ha meglapulnak a kő alatt, nem mennek emberek közé, nem folytatnak propagandát az oltás ellen, nem mennek tüntetni, kizárják saját magukat a társadalom életéből és ezzel nem veszélyeztetik mások életét, akkor akár még tiszteletet is érdemelnek, mint minden "másképp gondolkodó". Én oltott vagyok, azt mondják 1% esélye sincs, hogy súlyosan megbetegedjek, de betartok minden létező higiéniai szabályt, távolságtartást, maszkhasználatot zárt térben és nem szeretném ha egy oltatlan majom pont rajtam gyakorolná a jogait, hogy beleessek abba az 1%-ba. Ez a betegség nem játék, nem influenza, sajnos tapasztalatból beszélek. Ha az oltatlannak munkahelye van, emberek közé kell járjon, ha a saját felelőtlen magatartása miatt megbetegszik és megbetegít másokat is, akkor viszont a társadalomnak ellenük is védekeznie kell. A szabadságotok addig terjed, ameddig nem sérti mások szabadságát. Az oltatlan veszélyt jelent a társadalomra. Úgy tűnik, hogy az összes oltásellenes egyben szabadságharcosnak is képzeli magát és szilárdan hisz benne, hogy őt elnyomják a saját hülyesége miatt. Pedig a társadalom normális védekezési ösztönéről van szó. 

Már megint csak ezt tudod mondani, hogy oltásellenes vagyok? Olvasd már el ezt a posztot. Olyan buta vagy, hogy szobrot kéne neked emelni.

Ez a bekezdés nettó bullshit. Már megint azt hazudozod, hogy csak az oltatlan veszélyezteti a másik ember életét, azzal, hogy közösségbe megy, ami hazugság. Írd és mondd, hogy nem csak egy oltatlan majom gyakorolhatja rajtad a jogait, hanem egy oltott majom is. Ez fertőzöttség kérdése, nem oltottságé. Ha az oltatlan nem fertőzött, kutya bajod nem lesz tőle, hogy elment melletted, ha meg az oltott fertőzött és ő még csak maszkot sem visel, akkor tőle fogsz beleesni abba az 1%-ba, nem az oltatlantól. És az oltott nem kapja el és adja tovább kisebb valószínűséggel a fertőzést, csak kisebb eséllyel hal bele. Felfogtad már végre? Nem? Nem vagyok meglepve. Csak úgy mondom, hogy azt látom, hogy amióta a fél ország be van oltva, szinte mindenkiről eltűnt a maszk. Én még hordom.
Mikor fogod már fel te elmerokkant takonytorony, hogy az oltás azt hivatott megakadályozni, hogy beledögölj, nem pedig azt, hogy ne kapd el és ne terjeszd? Nem az oltatlan jelenti a veszélyt a társadalomra, hanem egyrészt a fertőzöttek, másrészt meg a hozzád hasonló ostoba vérgőzös baromállatok, akiknek vagy fingjuk nincs, hogy mit beszélnek, vagy hazudoznak, mert valami ostoba vallásosság miatt rühellik az oltatlanokat és a vérüket innák, mert gondolkodni nem tudnak, csak mindent beszopnak, amit a mainstream eléjük okádik.

Van itt a hupon releváns szakember, olvasd el, mit írt, meg válaszolhatnál a feltett kérdésére is.

Ad 1. Ha néhány napig fertőz, akkor az bőven elegendő arra, hogy egy raklap embert összefertőzzön a maszk nélkül.
Ad 2. Erre adhatnál már valami hiteles, komolyan vehető forrást, hogy pl. egy Sinopharmmal oltott csávó csak néhány napig fertőz. Legjobb tudomásom szerint az oltások a vírus által okozott tünetek mértékét csökkentik, nem pedig a fertőzés időtartamát.
Ad 3. Már hogy fertőzhetne hetekig az oltatlan, amikor 10 nap múlva még a karanténból is kiengedik? Te tényleg ilyen hülye vagy?
Ad 4. Már megint csak ennyit tudsz mondani, hogy oltásellenes? Nem én vagyok oltásellenes, hanem te vagy ostoba. Végtelenül ostoba. Vagy, ha pénzért csinálod ezt, akkor meg bérenc. Pont.

A problema, hogy latszolag te csak oltottakban es oltatlanokban tudsz gondolkozni, de ez nem igy mukodik. Vedettek es vedetlenek vannak, hogy ez most oltastol van-e (esetleg nincs, mert az oltas nem mukodott... hint:korhazban levo oltottak) volna a lenyeg. Ha mar arra koncentralunk ki/mennyire terjeszt valamit es feltetelezzuk a szamokkal nem alatamasztott allitasod igazat.

Alapvetően indokolt lenne... ha érne valamit az oltás meg a minősített maszkökörködésük, de az idő bebizonyította, hogy ezek csak politikiai látszatintézkedések, és ténylegesen nem állítják meg a covidot. Aki magáért aggódik, az ne menjen nyilvános helyre, izolálj el magát otthon, meg oltassa be magát, aki meg nem, annak legyen joga orvosilag a saját egészségéről dönteni, meg azzal, hogy az ilyen nyilvános helyek használatát nehezítik, ezzel a gazdaság regenerálódását lehetetlenítik el.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

Igazából mindenki örülhetne, hogy megkaphatta a maga kis oltását, hurrá, a sok balfékkel ellentétben ő majd túléli a járványt.

 

Ehelyett egyesek képtelenek leakadni a témáról.

Rekesszük ki az oltatlanokat a TB-ből, a mindennapi életből, legyen mindenkinek kötelező, a hadsereg fegyverekkel oltson mindenkit, akasszuk fel a reakciós antivaxxereket, akkor biztosan nem fertőznek.

Igazából tök jó lenne pszichológiailag megérteni, hogy mi motivál embereket az antivaxxer üldözésre. Konkrétan mások üldözése miért jelent örömet számukra?

 

Az oltás adta védelemben csak akkor bíznak, ha mindenki beadatja magának?

 

Normális ember ránéz erre a világra és azt mondja, hogy pszichopaták vagytok. Üldözési mániátok van. Az egészséges mentalitás felvenni az oltást és szarni a témára.

Az ilyen emberek nem bíznak a saját döntésükben? Kizárólag akkor gondolják, hogy jó dolog volt felvenni az oltást, ha mindenki más is ugyanezt csinálja?

Mentsegukre legyen mondva, hogy folyamatosan megy a hangulatkeltes a sajto es a politika reszerol. Mindennaposak a hirek arrol, hogy az oltatlanokkal gond lesz, leterhelik az egeszsegugyet, fenntartjak a jarvanyt, senki nem terhet vissza a korabbi eletehez, amig mindenki be nem oltatja magat, nincs mas megoldas, stb. stb.

A hitleri Nemetorszag nagyon hasonloan mukodott: ott sem kellett egyesevel megkeresni minden zsidot es elvinni, fenet. Eleg volt ellenuk hergelni a lakossagot es szepen jottek a fulesek, feljelentesek, besugasok, stb. Az emberek nagy resze helyeselte, hogy fosszak meg oket alapveto jogaiktol es koltozzenek gettokba mert elhittek, hogy gondot okoznak vagy gondot fognak okozni.

:D

Igazából mindenki örülhetne, hogy megúszta a maga kis oltását, hurrá, a sok balfékkel ellentétben ő majd túléli a nem is létező járványt.

Ehelyett egyesek képtelenek leakadni a témáról.

Normális ember ránéz erre a világra és azt mondja, hogy pszichopaták vagytok. Üldözési mániátok van. Az egészséges mentalitás megtagadni az oltást és szarni a témára.

Az ilyen emberek nem bíznak a saját döntésükben?

Szerbiában 43-45%-os az átoltottság, azaz 55-57% oltatlan. Szerbiában 7 millió ember él. Ha a delta tényleg olyan durván terjed, hogy mindenkin is keresztülmegy és az oltatlanok 75%-a és az oltottak 25%-a kerül tőle intenzívre, akkor Szerbiában cca. 3-4 millió ember fog nemsokára az intenzíven fetrengeni. Ennek ellent mond az a texasi eset, ahol ugyan jóval kisebb volt a minta, viszont azért a börtönben nem is olyan jók a viszonyok, mint Szerbiában; ott 39 fertőzött oltatlanból 3 került kórházba és 1 halt meg (7.6% és 2.5%). Úgyhogy itt valami nem stimmel. Főleg úgy, hogy a delta már átment pár országon és nem voltak tömeges halálozások.
https://azonnali.hu/cikk/20210730_az-izlandi-pelda-mutatja-nem-kell-rettegnunk-a-delta-varianstol
https://koppenhaga.mfa.gov.hu/page/koronavirus-daniai-fejlemenyei
https://www.portfolio.hu/gazdasag/20210917/fontos-jarvanyugyi-lazitast-jelentettek-be-angliaban-magyarorszagot-is-erinti-501156
Tényleg, mintha kétféle delta lenne; amelyik jön az a világvége, amelyik meg megy, az meg minden csak nem az volt.

A brit adatok alapján a delta halálozásai / brit mutáns halálozásai 20% körül alakultak. A brit mutáns 5x több életet követelt, mint a delta Angliában.

Az izraeli adatok alapján ugyanez az érték 40% körüli lehet, kevesebb, mint felére esett vissza a halálozás.

A jelenlegi magyar adatok alapján 70% körül van ugyanez az érték. Nálunk a delta 3x halálosabb, mint Angliában.

 

Elképzelhetőnek tartom, hogy a britek és zsidók hatásosabban gyógyítják a betegséget.

De ezek még mindig csak viszonyszámok: a delta veszélyessége a brithez képest. A brit variánson már mi is túl vagyunk; ha a delta veszélyessége még nálunk is csak annak a 70%-a, akkor miért lenne a deltából katasztrófa, ha a britből sem volt?