NomadBSD 130R-20210508

Címkék

Megjelent a NomadBSD első FreeBSD 13-ra épülő kiadása.

Változások az v1.4 óta:

  • We've decided to change the versioning scheme to the following form: FFfX-YYYYMMDD, where FF is the major two-digit FreeBSD version, f is the minor version, and X stands for ALPHA (A), BETA (B), RC, or RELEASE (R). Followed by a date. The new scheme allows us to provide images with different version of FreeBSD.
  • The base system has been upgraded to FreeBSD 13.0-RELEASE.
  • The partition alignment has been changed to 1M to improve the write speed on flash drives.
  • A bug where GLX is disabled has been fixed.
  • Drivers for VMware have been added.

Részletek a bejelentésben

Hozzászólások

Sosem értettem, miért aprózzák el ennyire a BSD-s fiúk a dolgot. Lehetne beállni FreeBSD zászló alá. Talán még mennének is valamire.
Igény az vóna rá.

Szerintem már mindegy. A korai időkben kellett volna ráfeküdni a lakossági hardware támogatásra (pl. wifi). Még mindig ott tart (legalábbis a FreeBSD), hogy "vastat venni tudni kell". Ez így meg már csak sajtreszelő. Főleg egy NomadBSD esetén, ami pont arról szólna, hogy bárhol bármin bebootolhatod. Bár végülis bebootol.

Aprózódás BSD-nél??? Miről beszélünk?

Linux ökoszisztémában van aprózódás, nem BSD téren.

Az elmúlt néhány évben lett igény az ilyen BSD disztribúciókra, de ezeket sem úgy kell elképzelni, hogy teljesen különálló projektek lennének. A legtöbb ilyen disztribúció csak annyit takar, hogy adnak egy kész rendszert a szülő rendszerre alapozva, néhol megspékelve a saját fejlesztéseikkel. Viszont aktívan benne vannak a szülő fejlesztésében is. Nem megy egy program pöccre, akkor azt javítják és tolják is fel upstream-be. 

"Errors are red
My screen in blue
Someone help me
I've deleted Sys32"