[Nincs megoldva] Cisco Webex - mások nem látnak

Sziasztok! Nem tudom, hogy ez-e a megfelelő topic. Adott egy átlagos PC Windows 10-zel, átlagos Logitech 1080p felbontású USB kamerával, ami általában jól működik. Kivéve Webex konferencián, ahol is én látom magamat, de mások nem látnak. Egyéb konferencia rendszerekben (Skype, Jitsi, Teams) nincs ilyen probléma. Gondolom, valami sávszélesség-probléma lehet. Hol tudok állítani pl. a video felbontáson, vagy mi mást tehetek?

Hozzászólások

Ha magadat látod (és más alkalmazások mennek) akkor kamerád és kliensed jó, tehát nem lehet hogy vállalati szinten van letiltva a videó? Covid miatt sok helyen limitálják ezt (nameg a youtube-ot) a sok home office peasant miatt.

Amúgy az app közepén van a settings gomb, ahol minimális dolgokat tudsz nyomkodni videóval kapcsolatban.

Mi csak one-to-one szoktunk képpel beszélni, akkor se mindig. Nagyobb megbeszéléseken szerintem tök felesleges, nem egymás arcát kell leskedni. Esetleg ha vevővel beszélünk a sales-es tegye ki magát, a többieknek felesleges.

Technikai megbeszélésen meg úgyis a screen share-ek váltják egymást, ez megtölti a képi csatornát.

Amikor bemutatok, előadok akkor összerakom a RODE májkos rig-et hogy jól halljanak, de amikor csak esetleg kérdezhetnek valamit, némított májkkal hallgatom a diszkásönt egy BT fülesen, van, hogy közben mosogatok, zabálok vagy éppen szarok. Pont ez a jó benne, hogy érintettséggel fordítottan arányosan mehet a multitaszk és nem kell mindig félbe szakítani a megbeszélést, mert valakinek pisilni kell vagy éppen koffeinre van szüksége.

Bizony.
Egyébként is az a szabály, hogy aki épp nem beszél, az mute-ol. Hogy ne hallatszódjon bele a zaj, kotorászás, röfögés.

Ma a délelőtti telkó alatt háromszor is ki kellett mennem, elbánt velem a tegnap esti betyárszelet meg a szellemchili. Ilyenkor az ölemben van a laptop, illetve törlés közben nyilván félreteszem. Nem is a mikrofon miatt aggódok, inkább attól félek mindig, hogy a kamerát be ne kapcsoljam véletlenül.
Tavaly nyáron sikerült egyszer félmeztelenül bejelentkeznem a marketing manager asszonynál.

A kislányomat már az elején megtanítottam, hogy amikor beszélek, csendben maradjon. Csak pantomimozni lehet, és szólok, ha tudok némítani.

A kollégámnak nem sikerült ilyen jól, és rendszeresen behallatszódnak a gyerekei. Engem nem zavar, de a más helyzetben lévőkben olyan érzést kelthet, mintha mindig épp a játszótéren lennének és nem a munkával foglalkozna.

Azért ez az 1 eve elhúzódó globális hómofisz némi megértésre megtaníthatta volna már ennyi idő után gyerektelen részét a munkásoknak.

Igen, a repülőn is idegesítő a vonyító kisgyerek 2 sorral hátrébb, de arra kell gondolni pár év és lehet az enyém fog ugyanígy őrületbe kergetni 180 embert.

Pedig sajnos inkább kiélezte az ellentéteket, ahogy elnézem. A gyerektelenek zúgolódnak, hogy a gyerekkel otthon lévő ho-s valójában gyereket nevel a ,,munka helyett".

Abból is feszültségek vannak, hogy kinek milyen környezetet jelent a ho. Akinek a panelt, az szarul veszi, amikor behallatszik a telefonba a madárcsicsergés (nekem már megjegyezték).

Ja csak tudod van a karrierista, akinek nincs gyereke, ő ezt az egészet nem is érti, csak bosszantja, hogy mással is foglalkozol.
Meg van az, aki szeretett volna, de nem lehetett gyereke, ő ezt egyenesen szabotázsként éli meg.
Így én igyekszem ebből minél kevesebbet mutatni kifelé, és megpróbáltam elmagyarázni a kislányomnak az ő fogalmaival, miért ne hallatszódjon be akarva vagy akaratlan.
Néha kimondottan élvezi a pantomimezést. Vagy volt már, hogy a fenekét töröltem, miközben a vállamhoz szorított telefonba mondtam a szentbeszédet (fülest épp elkevertem valamerre az asztalról).

Nekem egyébként az a tapasztalatom, hogy az emberek olyanok ho-ban, mint az irodában. Aki otthon tróger, az valójában odabent is az.

Nalunk foleg midsprinten meg retronal kapcsolunk kepet, meg neha csak ugy is, foleg, ha epp folyamatos HO-ban vagyunk. En pl nem nagyon mozdulok ki, neha jo latni a kollegakat, meg ha csak "tavolrol" is.

Blog | @hron84

valahol egy üzemeltetőmaci most mérgesen toppant a lábával 

via @snq-

A webex a Cisco saját video codec implementációját használja, amit a Firefox default tartalmaz, de kikapcsolva. A pluginek között állítsd always enabledre, ez nálunk megoldotta a dolgot.

Debian - The "What?!" starts not!
http://nyizsa.blogspot.com

Én "hivatalból" vagyok kénytelen napi szinten webexezni.

Nálam (Linuxon) kizárólag a Google Chrome + Cisco Webex Content Sharing extesnion ad használható végeredményt.

(Még a chromium sem OK!)

 

De ilyenkor is a proci 100%-on pörög, ennek eredményeként a ventillátorok felszálló üzemmódba kapcsolnak - de végülis a webex 'működik' (kamera és screen sharing is)

 

Windows-os kollegák a Cisco-s appot használják - de soha sneki nem jelzett ilyen problémát, mint amit te tapasztalsz.

 

Ezektől függetlenül a szerver oldalt is erősen "fejlesztik" - ami a gyakorlatban azt eredményezhetei, hogy ami tegnap még ment az ma épp nem megy :(

Nálunk mondjuk egy dedikált céges webex szerver van (de legalábbis külön URL és céges Auth) - így ettől is erősen függhet hogy épp mi megy vagy nem megy.

Hogy néz ki nálatok egy webex URL?

Nekünk saját webex szerverünk van. Azon teljesen oké, sosem volt vele gond. Win és Android kliens is seamless.
Jitsivel (szintén saját szerver) voltak böngészőfüggő(nek látszó) gondok egyeseknél, de nem konzekvensen. Valaki a Firefoxra esküszik, valaki a Chrome-ra. Valaki a cache flush-re.