Valaki ellopott 400 milliard nanoszekundumot artatlan hupperektol

Fórumok

Mindigis a szolasszabadsag hive voltam. De jobbrol-balrol megjelent a hupon egy trend, hogy a politikai topikok clickbait cimekkel kezdodnek (balrol DK Summert emelnem ki, jobbrol cadmagiciant es meditort)

Tovabbra is tamogatom, hogy lehessen itt minden politikai kerdest kibeszelni. A tartalom torzsebe es a kommentek torzsebe most nem kivanok belekotni, jo, ahogy van, 

DE

Nagy keres lenne annyit modositani a moderalasi szabalyokon, hogy clickbait cimek helyett kulturalt cimet legyen kotelezo adni a politikai topikoknak?

Mint regen:

"brexit"

"Magan vagy allami nyugdij"

Stb.

Nagy keres lenne, hogy pl. az alabbi modon modositsanak usereink a topiknyitasi szokasaikon?

"Miért van nekünk ilyen gyenge minőségű orosz metrónk? És miért nem önvezető a kettes metró?" --> "BKK metrokocsi tipusok es kozbeszerzesuk megvitatasa"

"Niedermüller és a fehér, hetero nacionalisták" --> "Niedermüller furcsa nezetei"

"Ha a fidesz kormány nem tartja be a törvényt, akkor nekem sem kell???" --> "Bortonkarterites - velemenyek?"

Igy nem egy mocskolodas jon szembe mar rogton a hup fooldalan.

Ki ert ezzel egyet?

Hozzászólások

Természetesen támogatom. BTW: a főoldalon csak annak jön szembe, aki kéri. Ki lehet szűrni a saját beállításokban. Anon olvasóknak alapból nem látható.

trey @ gépház

Akkor most adjunk be mi is modositasi kerelmet a te osszes korabbi clickbait cimedre? (Hint: nem fogok)

Mive tudod igazolni, hogy csak egy "ragalom", hogy elvettel 400 masodpercet artatlan hupperek draga idejebol? ;) Ennek ellenere ha Trey ugy dont, hogy athelyezi a topikom cimet a kontent tetejebe, mert tul clickbait, en nem latok abban semmi kifogast. A szolasszabadsagom nem serult, ahogy a tied sem, a velemenyed tovabbra is elerheto.

Csak mert "mi" egy par topikodrol igazoltuk, hogy mar a cimben levo allitas is hamis.

Engem nem zavar, korabbi topikjaid mostmar maradjanak ahogy vannak. Csak a jovobeli topikjaidnal figyelj a cimre. Mert ha nem teszed, trey szerintem mindkettonket kivag: engem anyazasert, teged meg azert, mert nem tartottad be, amire ma reggel megkert (es amire ebben a topikban tobben megkertek teged, tobbek kozt olyanok is, akik sok mas temaban veled ertenek egyet a topikok kommentjeiben). Es szerintem ez igy teljesen igazsagos lesz - en nem banom majd, ha repulok, ha te is.

Szerintem ezek a lehetőségek vannak

  • nem lesz döntés. (nem akar, nem mer, nem tud döntést hozni).
    Ez egy üzenet, hogy lehet személyeskedő topikcímet adni
     
  • konszenzusos döntés lesz, amit minden résztvevő el tud fogadni és magáénak érez
    javul a helyzet
     
  • nem konszenzusos döntés lesz (pl részlehajló), amit nem érez mindenki a magáénak.
    Pl ok, hogy ő kurvaanyázott vagy személyeskedő topicot nyitott, de ha már így alakult, akkor maradjon a topic címe személyeskedő de legközelebb nem tesz ám ilyet senki, kisdobos becsszó. De azért inkább csak az ellenkező véleményű emberek topicjai és hozzászólásai lesznek szóvá téve és moderálva vagy mondjuk a baráti topic címéből kivesszük nyögvenyelősen a személyeskedést és átrakjuk a nyitó hozzászólásba, mert hogy a barátok mégis csak személyeskedhessenek. Következmény: a csoport egyik része kárörvendezik, egy másikat nem érdekel, a harmadik a döntést nem érzi magáénak, a helyzet nem javul, "betiltás, letiltás, vegzálás"
     
  • egyéb

     

Trey veled meg hatarozottan jofej - volt tobb olyan a hupon, aki megkerdojelezte a moderalasi donteseit ennel joval kisebb mertekben es ennel sokkal jogosabban, es akkora ban lett a sorsa, hogy az illetok evekig nem/azota sem talaltak vissza.

Fogd fel, hogy ez az o blogja amit lassan 20 eve vezet, nem te fogod kiszarni a moderalasi szabalyokat.

Jelenleg igy allunk:

Vagyok en: mar leirtam, hogy minden moderalasi donteset elfogadom. Ha torli az anyazast vagy kirak miatta, megerdemeltem, meg se tamadnam. Ha atirna a topik cimet ahogy a tiedet is tette, es atkerult volna a cim az elso sorba azt szinten sosem bantam volna.

Vagy te: hoborogsz egy olyan moderalasi dontes miatt, ami a topik alapjan egy tulnyomo tobbseg szerint jogos - egy ezen topik utan szuletett topikban (korabbiakon nem is lett ervenyesitve, igaz a tobbiek hasonlo topikjain sem). Hoborogsz a tobbseg akaratan, igazi "demokrata" modjara - ugyanis ha atfutod ezt a topikot, egyedul Renard user nem ertett egyet a topiknyitoval rajtad kivul. Hoborogsz amiatt, hogy valaki (en) nem a legszebb stilusban mutatta meg a topikot, ahol epp te voltal a tema es kozel kezdtel allni a kozrohely targyanak fogalmahoz. Hoborogsz azon, hogy el akarjuk toled venni azt a lehetoseget, hogy tudatlan embereket clickbait cimeken keresztul manipulalj ( ezt itt magyaraztam el - https://hup.hu/comment/2438428#comment-2438428 )

Es meg te beszelsz arrol, hogy felsz attol, hogy kettos merce lesz?

kicsit diktatórikusan hangzik. :-) Ha jól értem, nem a leírt moderálási elvek számítanak, hanem, hogy épp trey-nek milyen kedve van és jobb ha kussban marad mindenki, aki ellenkező véleményen van? Persze, semmi probléma ezzel, nem hiszem, hogy hiányozni fog ez így egy ban után. Kíváncsian várom a mi lesz meg azt, hogy meg fogok-e lepődni rajta.

 

"Trey veled meg hatarozottan jofej - volt tobb olyan a hupon, aki megkerdojelezte a moderalasi donteseit ennel joval kisebb mertekben es ennel sokkal jogosabban, es akkora ban lett a sorsa, hogy az illetok evekig nem/azota sem talaltak vissza."

De most komolyan, jól értem, hogy mit mondasz? hogy micsoda kegyet gyakorol most velem trey? Jól értem? :-O

 

"valaki (en) nem a legszebb stilusban"

A kurva anyázásra gondolsz, amit mondtál? Ezt hívják eufemizmusnak? És ez az, amit ha jól érzem, egyáltalán nem szégyellsz?

 

A többire nem reagálnék, mert úgy érzem, hogy elfogult vagy, fölösleges lenne de az is lehet, hogy csak szimplán félreértetted, amit írtam. Ha mégis kíváncsi és nyitott lennél, szólj.

Szerk: átnéztem megint, szerintem félreértetted, amit írtam. Olyan nincs esetleg, hogy elgondolkodsz a dolgon és nem a sátánt látod másban egyből?

"ez az, amit ha jól érzem, egyáltalán nem szégyellsz"

Jol erted. Nincs azon mit szegyellnem.

Neked mindenki elfogult, aki nincs veled egy velemenyen. A te velemenyed meg csak tokeletes lehet. Sosem fogom banni, hogy egy ilyen emberhez ilyen stilusban szoltam.

De a kedvencem az, hogy hoborogsz, hogy serult a szabad velemenynyilvanitashoz valo jogod, mikozben beadtal ket moderalasi kerelmet is. Ilyenert a 444 kommentszekciojaban is van, hogy kurvaanyazas jar.

Ha jól értem, kurvaanyáztál majd hazudtál, amikor félig bocsánatot kértél valamint nem voltál nyitott más gondolatokra, mint ami a fejedben kering.

 

Hát erre azt tudom mondani, hogy ettől függetlenül én nem haragszom rád és megbocsátok neked. Lásd: "Miképpen mi is megbocsátunk az ellenünk vétkezőknek".

Ja, beadtál egy kérelmet, én meg éppen útban voltam a haverokkal a moziba a legújabb Guy Ritchie filmre, telefonról válaszoltam. A modeálási kérelmed elfogadtam, a topik címét javítottam!

Az öt perc figyelmed megkaptad, remélem, most egy min. egy hónapig nyugalmam lesz. Jelzem, ha folyamatosan azt szeretnéd, hogy veled foglalkozzak, az nem fog menni. Olyankor szoktam megunni és a legkisebb ellenállás felé menni. Remélem nem kell kifejtenem, hogy az mi.

trey @ gépház

Kösz!

Ezt az öt perc figyelmet és a legkisebb ellenállásos fenyegetést miért írtad? Szerintem ez nem segíti a normális kommunikáció kialakulását, elegendő lett volna csak leírni, hogy miért és hogy döntöttél. Különös tekintettel arra, hogy a leírt moderálási szabályokat más sértette meg de ehhez képest nekem szólsz be. Nem érzem az egyenlő bánásmód elvét :-) Mi a véleményed erről?

Mi a véleményed erről?

Telibe' szarom. Mármint a terelésed. Mármint azt a terelésed, hogy kezded beállítani úgy, mintha nem a _te viselkedésed_ ellen szólaltak volna fel. Ősi, ócska szokás, hogy ilyenkor keresel valaki mást és próbálod terelni a szálat arra.

Ami miatt felszólaltak az az, hogy csúsztató/hazug címekkel nyitogatsz topikokat. Példákat is kaptál rá. Ennek ellenére adod a hülyét.

trey @ gépház

Én maradnék a tényeknél:

  • Egyelőre ott tartunk a te szerinted hazug topikcímekkel kapcsolatban, hogy a https://hup.hu/comment/2440560#comment-2440560 hozzászólásban várom, hogy bizonyítsd be, hogy hazugság volt vagy ismerd el, hogy az igazat írtam. Egyelőre még nem írtál semmit.
  • Azzal, hogy elismerted, hogy más hibázott (hiszen kijavítottad a topic címét) és utána engem fenyegetsz miközben az ő cselekedetét helyesled egyértelműen kettős mércét használtál.

"várom, hogy bizonyítsd be, hogy hazugság volt vagy ismerd el, hogy az igazat írtam"

Olyan dolgokrol beszelunk, amikrol sokszor se "X" sem pedig "nem X" nem bizonyithato. A "150 koruli IQ"-ba nem fer bele, hogy nem csak 0 meg 1 van, hanem a ketto kozt tort szamok is? (multban ezt statisztikanak, jovoben ezt valoszinusegszamitasnak hivjuk)

Egyebkent a "nem tudod bizonyitani, hogy 0, ezert igazam van, hogy 1" meg logikailag sem jon ki, foleg, ha te sem tudod bizonyitani, hogy "1". (Amit ujsagirotol olvasol azt eleve nem lehet sem 0-nak sem 1-nek tekinteni, akkor se ha a 444 es akkor se ha az origo irta).

De te szerintem meg azt se ertened, ha azzal jonnek, hogy a velemenyedet allitod be tenykent. Ugyanis te annyira el vagy szallva magadtol, hogy a te velemenyed az csak teny lehet, es a sajat "tenyeiddel" (velemenyeiddel) bizonyitod az azokbol levezetett ujabb "tenyeket".

"

Azzal, hogy elismerted, hogy más hibázott (hiszen kijavítottad a topic címét) és utána engem fenyegetsz miközben az ő cselekedetét helyesled egyértelműen kettős mércét használtál.

"

Akkor most megvered Trey-t, mert van rajta sapka? Mert tegnap azert akartad megverni mert nem volt rajta sapka.

Az meg hatareset, ott legalabb nem egy komplett vadpont van a cimben. Meg Trey nem minden heten nyitott 3 ilyet.

Amugy nekem is vannak bunos blogbejegyzescimeim, de azok legalabb nem szurjak ki egybol a szemed heteken at, amint megnyitod az oldalt.

Egyébként én egyáltalán nem nyitottam volna egyet sem, ha nem kezdték volna el itt ezt kétszázszori kérésem ellenére. Hisz 15+ évig nem is nyitottam. Továbbá ígéretet tettem arra, hogy ha látom, hogy megszűnik, a részemről is meg fog. De, hát igény van rá úgy látom, mert csak nyílnak ezek a topikok.

trey @ gépház

Ja nem lenne rossz, bar engem nem a clickbait miatt zavar, hanem hogy a tartalomra utalo cimek nelkul neha elfelejtem, melyik beszelgetest melyik threadben erdemes keresni.

No offense. Ez nem könyvjelző feature a honlaptól. Idézni tudom a hozzászólást, ugrást tudok létrehozni rá valahol, de még mindig egyszerűbb egy-egy hozzászólás alá beböfögnöm egy "bookmak"'-ot, ha valamikor a be nem látható jövőben ide vissza kívánok találni.

Ok, köszönöm a választ, tehát nem maradtam le a honlap egy új feature-jéről. Marad a "bookmark", amikor szükséges. Kösziköszi az infót.

És akkor az egyértelmű hazugságokról ne is beszéljünk:

Orbán vejéhez és barátjához vándorolt Simicskáéktól a balatonfüredi vitorláskikötő -> bérlik

Fizessenek-e az adófizetők évi 100 milliárdot a közmédiának a gyenge és hazudós szolgáltatásért? -> nem ezért fizetnek évi 100 milliárdot

stb.

trey @ gépház

Hülye kérdés! A tárgyilagos és pártatlan tájékoztatásért, azért, mert mindenkit meghívnak sűrűn minden oldalról, hogy bemutassanak minden álláspontot és mert minden politikai oldal ns-ra azonos reklámidőt kap ugyanabban a műsorsávban. Tudhatnád már! Minderre Papp Dániel a garancia - és a sok hasonszőrű, akiket maga köré gyűjtött - akiről a hazug bíróság kimondtarágalmazta, hogy hírhamisító. :)

„Kb. egy hónapja elkezdtem írni egy Coelho-emulátort, ami kattintásra generál random Coelho-kompatibilis tartalmat.”
"Az Antikrisztus ledarálja Mészáros Lőrincet."

"Orbán vejéhez és barátjához vándorolt Simicskáéktól a balatonfüredi vitorláskikötő -> bérlik"
Gondolkoztam, hogy helyes-e a fenti állítás, amit írtam. Van egy ismerősöm, aki nem rég vette meg egy önkormányzati lakás bérleti jogát. Ez elég hasonló eset. Szerintem az ő esetében is lehet azt mondani, hogy mondjuk "hozzád került a lakás végül?" Sőt igazából visszagondolva én úgy kérdeztem tőle (pedig tudtam,hogy csak a bérleti jog lett az övé), hogy "tied lett a lakás végül?"  Szerintem ebben nincs rossz. A vándorolt szó tényleg más, mint a került, de én nem érzem túlzónak azt, hogy Mészároshoz irányítottan és felülről vezérelve tömegesen kerülnek ingatlanok és pénz.

 

"Fizessenek-e az adófizetők évi 100 milliárdot a közmédiának a gyenge és hazudós szolgáltatásért? -> nem ezért fizetnek évi 100 milliárdot"
Ugye erre lecsaphatnék, hogy tényleg nem ezért fizetnek százmilliárdot :-) Na de félre a trévával. Mennyit írjak akkor szerinted? Vonjam le a 100 milliárdból a foci meg a forma1 meg egyes műsorok költségét? Legyen mondjuk évi 40 milliárd? Vagy 10? Azért a munkaerőnek elég nagy költsége van és az is kb évi 30-40 milliárdos tétel, ha jól láttam a neten. Persze nem mindenki azon dolgozik, hogy olyan interjút állítson elő, mint ami Karácsonnyal volt most vagy olyat, hogy a riporter úgy csinál riportot a tüntetésről, hogy a tüntetők véletlenül ne látszódjanak.

"Gondolkoztam"

Nem eleget.

Felelos emberkent topik cimebe csak nehezen tamadhato allitast teszunk. Hihetetlen, hogy meg mindig nem erted.

En se nyitok topikot olyan cimmel, hogy "a szinesboru szellemi fogyatekos DK Summer". Ha meg megis, meg nem nekem allna feljebb, hogy "addig teny az allitasom, amig nem bizonyitod, hogy nem vagy szinesboru, nem hozol egy papirt, amivel igazolod, hogy nem vagy szellemi fogyatekos, es nem fotozod le 2022-ben, hogy nem is DK-ra szavaztal". Nem tudod itt most bebizonyitani? Akkor automatikusan igaz es teny. Helyenvalo, hogy ez a cime. (A te logikad szerint, de nem vagyok ennyire geci)

Jó ötlet

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Jo irany lenne. Mint ahogy az is, ha mindenfele szemelyeskedes nelkul targyalnank meg ezeket - mert sajnos ez is belefonodik. 

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

A kontentet direkt nem tamadom. Ha az egyik fel anyazhat, anyazhasson a masik is. Engem ez nem erdekel, de az igen, hogy megnyitom a hupot es ragalmazas/vadaskodas van az elso szembejovo topikcimekben heteken at.

A kontentbe belekotest szolasszabadsag korlatozasanak ereznem es cenzuranak. Ha errol lenne szavazas, nem tamogatok semmilyen komment es forumposzt kontent torlest. Aki anyazni jott ide, anyazza ki magat.

De a nem feltetlen valos de eros topik cimet felelotlen cimadasnak tartom, es spamnek. Sokan csak azt olvassak el. Es itt kezdodik a baj. Berogzul tenykeny a clickbait cim.

Legyen javasolt, de ne legyen kötelező, és bárki könyörgés nélkül módosíthassa a saját témája címét, ha érdemleges kifogás érkezik.

:)

Érdekes... :)

Az orosz metrókocsik esetében ne lehessen jelzőt használni, de Niedermüller nézetei esetén lehessen :) :) :)

 

Szerintem nincs baj a támadott címekkel, legalább ki-ki kapásból láthatja, hogy akar-e abba a "balhéba" beszállni, vagy nem :)

Lehet úgy is gondolkodni, hogy "Végre valaki jól megmondta ezekről, hogy milyen szemetek, megyek, én is jól megmondom!", vagy úgy is, hogy "Mit képzelnek ezek? Miért sározzák ezeket a drága, aranyos, becsületes politikusokat? Ők értünk élnek-halnak! Majd én jól elküldöm ezeket a rágalmazókat!", de úgy is, hogy "Lapozzunk, ez a felesleges szájtépés engem nem érdekel." :)

Nem mondtam hogy "ne lehessen". De a "gyenge minosegu" mar egy ragalom es az "orosz"-szal egyutt utalas egy faj megkulonboztetesere es jelen kormany kozbeszerzesi szokasaira. Ahogy a "feher, kereszteny" is. A "szinesboru"-t is erted, hogy miert nem irjuk be topik cimebe, igaz? Vagy legyen "szinesboruek lopjak a kabelt" topik? (anno volt "szinesboruek" kulcsszo nelkul, 800 komment utan ment a moderacioba)

De mindjart nyitok egy topikot: "vajon lopott a feher renard 200 milliardot?"

A peldaim amugy tenyleg nem a legjobbak, Trey fentebb linkelt ket sokkal gazabb cimet. Fuggetlenul attol, hogy igaz-e, gaz.

Rágalom: Hazug vád, amely rosszindulatú és alaptalan. Más becsületét, jó hírnevét aláásó hazugság; ártó szándékú gyanúsítás; gyalázás.

https://www.portfolio.hu/uzlet/20200109/a-bkv-teljes-egeszeben-megterit…

Szerinted akkor azok az orosz metrókocsik nem gyenge minőségűek? Még mindig úgy gondolod, hogy a témaindító rágalmat fogalmazott meg?

Igen

Ott is leirtam: fogalmatok sincs mi szamit gyenge minosegu metrokocsinak

De meg ha gyenge minosegu is, nem cimbe valo, plane nem kozbeszerzes modjara celozva. Ez a szovegtorzs feladata

Senkinek nem jo egy rakas buta szavazo, aki annyit fog fel az egeszbol, hogy "lopnak". Annyi a keresem, hogy az mondhassa csak, hogy "loptak", akik el tudjak magyarazni, hogy "kitol es mit". Ha Orbanek, ha Gyurcsanyek, nem erdekel, fogalmatlan ember ne clickbait cimekbol alkosson velemenyt, epp eleg szar, hogy ujsagiroeknal igy megy a kattintasszam target miatt, ne csinaljuk mar ezt melle itt ingyen kozossegi alapon is

Akkor unnepeld meg, hogy 2026-ra egyertelmu lesz, hogy mar csak Fidesz meg DK van, tobbiek mind 5%-os bejutasi kuszob alatt. Ez a hozzaallas, mint a tied ehhez vezet egy egyfordulos valasztasban a modern ujsagiras kulturajaban. Eljenek a zombik akik csak ujsagcikk cimeket tudnak ismetelgetni, es meggyozhetetlenek.

A questor/budacash ugy eleg sok szavazo szemet felnyithatta volna. De addigra minden heten fogalmatlan emberek visszhangoztak "lopast" es "korrupciot" hol jogosan, hol alaptalanul. Pont az altalad most szimpatikusnak velt es vedett huzas miatt. Az egesz ugyet 5 sorban hatekonyan ossze lehetett volna foglalni, de a legnagyobb ellenzeki lapok is senki altal el nem olvasott regenyeket irtak, tele lenyegtelen reszlettel. Szerintem a tarsadalom <1%-a erti, hogy mi volt a csunya a questor botranyban.

A hup az utolso helyek egyike, ahol - centristakat is bevonva - folyhatna ertelmes politikai diskurzus. Itt aztan vannak boven jobbrol, balrol, kozeprol. Ezek a topikcimek viszont kiirtjak a maradek politikai kulturajat is a hupnak is.

Nem akartam e témához hozzászólni, de megteszem. Ugyanis a dolog úgy áll, hogy - szerintem - szélmalomharcot folytatsz. A politikánál ELEVE lehetetlen kicsit is hosszabb időn át kulturáltan vitatkozni, olyanok közt, akik gyökeresen eltérő nézetet vallanak!

LEHETETLEN.

Akkor lehet, ha mind centrista. vagy mind balos. vagy mind fideszes. DE kis mértékben eltérő a nézetük. MÉG EKKOR IS NEHÉZ! Nagyon nehéz!

Ha azonban gyökeresen eltérő a nézetük, elvileg is lehetetlen a dolog, mert akkora indulatok feszülnek egymásnak. Ekkor az emberek egymásban nem vitapartnert látnak, nem is csak ellenfelet, hanem gyűlöletes ellenséget!

Én bevallom, a fidesz és minden szekértolója ebbe a kategóriába esik a szememben, egy csepp könny nem hullana a szememből ha lenne egy nagy felkelés/forradalom/akármi és mind a lámpavason lógva végezné. Kizárólag amiatt nem olvastok tőlem sok efféle (politikai) megjegyzést, mert indulataimat némileg tompítja az a tény, hogy úgyse buzog bennem a vágy a visszatérésre, s ami van bennem vágy az is csökken az évek múlásával, szóval egyre inkább tojok az egészre ami most ott megy. De ettől még semmivel se értek egyet amit a fidesz művel, főleg mert ellene van az Európai Egyesült Államok eszméjének, aminek viszont én maximálisan a híve vagyok, s innentől kezdve ELEVE negatívan ítélek meg mindent amit a fidesz művel, mert a szememben a Haladás ellensége!

Nyilvánvaló ugyanakkor, az ő oldalukon is rengetegen vannak akik ugyanilyen gyűlölettel viseltetnek az én általam preferált eszmék iránt. Most akkor mégis azt várod de komolyan, hogy majd efféle emberek heves indulatok nélkül tudnak egymással vitatkozni?! Kulturáltan?!

Ember, ez sokkal kisebb súlyú témáknál se megy. Ha nem hiszed olvasd el azon régi topikokat amikben Poliverzumként a GoboLinuxért lelkendeztem. Abból is mekkora anyázás lett. Holott mégis, hát nem mindegy-e ki melyik disztrót használja?! Én szerettem, és reklámoztam. De már ez is szinte vallásos gyűlöletet váltott ki egyesek szemében. Majd most akkor az ennél sokkal véresebben komoly politika esetén ez elkerülhető lesz, azt hiszed? Nem túl nagy naivitás ez?!

És ez amúgy nem azért van mert én ilyen vagyok, nem is azért mert a magyar nép ilyen. Ez egyszerűen magának A politikának a sajátja! Ezt igazolja hogy sajnos egy ideje itt az USA-ban is ugyanez megy. A republikánusok és demokraták közt. Évtizedes barátságok roppannak meg és házastársak válnak el, A POLITIKA MIATT.

Én amúgy bevallom azok közé tartozom akik utálják Trumpot, de keserű szájízzel mondanám magamat demokratának is. S ennek oka az hogy néha olyan módszerekkel támadják Trumpot ami a szememben erkölcstelen és/vagy nevetséges. Például amikor szerintük zaklatás az ha egy kurvának - aki maga se titkolja hogy prosti - ajánlatot tett. Mégis, miért lenne ez zaklatás?! Az a nő eleve abból él hogy ajánlatokat tesznek neki s ő teljesíti őket! Ez egy üzleti ajánlat volt, nem zaklatás. Zaklatás akkor lett volna ha a visszautasítás után is tovább erősködik, de erről szó se volt!

Rengeteg effélét lehetne még felhozni. Szóval én is azért drukkolok hogy sikerüljön kirúgni őt a hatalomból, de látom hogy a másik oldal se riad vissza semmiféle piszkos eszköztől ennek érdekében. (ezzel nem Trumpot akarom védeni, az még mocskosabb, csak arra célzok a másik oldal se szent).

Na de amely pillanatban ezt megemlítem itt bárki demokrata érzelmű egyénnek, azonnal én is egy gyűlöletes republikánus vagyok a szemében... holott előbb vágnám le a saját férfiasságomat mint hogy republikánusra szavazzak... de mégis: itt is az megy egyre inkább, hogy középen állni lehetetlen, azt nem tűrik, az mindkét részről ellenségnek van tekintve!

Holott ez az USA, valamicskét régebbi és kiforrottabb demokráciával mint Orbanisztán.

Szóval a politika meg a kulturált vita egyszerűen antagonisztikus ellentétek, ilyenről ne is álmodj.

Ez a mondatod színtiszta gyűlöletbeszéd.

"Én bevallom, a fidesz és minden szekértolója ebbe a kategóriába esik a szememben, egy csepp könny nem hullana a szememből ha lenne egy nagy felkelés/forradalom/akármi és mind a lámpavason lógva végezné."

Minden más amit ide hánytál álszent körítés.

A gyűlöletbeszéd az lenne ha a megölésükre buzdítanék. Ilyet nem írtam. Nem bánkódnék utánuk, ez tény.

Hogy ténylegesen mi történik velük, nem én döntöm el, de nem is akarom eldönteni. Elárulom, amióta külföldön élek, soha nem szavaztam se a fideszre, se ellene, sehogyan sem. Azért nem, mert bár hivatalosan lett volna jogom szavazni, de az a véleményem, erkölcsileg nincs jogom befolyásolni az ott maradtak sorsát a szavazatommal, amikor nem az én bőrömre megy a vásár hanem az övékére!

Véleményem azonban attól még lehet és van is a dolgokról mint mindenkinek, és jogom van el is mondani.

Utálom a fideszt, igen, és nem vagyok nagy véleménnyel azokról akik rá szavaztak. Igen, ha Orbán Viktort fellógatnák a sleppjével együtt, nem sírnék utána semennyit se, ezt elismerem!

Aktívan azonban senkit nem biztatok ilyesmire, de amúgy nem azért ezt se mert jajistenkém az gyűlöletbeszéd volna... megérdemelné a gyűlöletbeszédet, mert ő maga is állandóan azt szól „Brüsszel” ellen meg más dolgokban is... Szóval nem emiatt nem „gyűlöletbeszélek”, csak amiatt mert nem hiszek benne hogy az OV után következő akármi másik kormány hosszú távon jobb lenne.

 

Különben meg köszönöm a beírásodat. Lám, igazam lett! Rögtön a beírásom után jön egy agresszív letámadás, hogy „gyűlöletbeszéd”... meg „idehánytál”... tessék, íme: ezért nem lehet kulturáltan vitatkozni politikáról egyáltalán! Gondolom, egy fideszest „tisztelhetek” a személyedben...

...erkölcsileg nincs jogom befolyásolni az ott maradtak sorsát a szavazatommal, amikor nem az én bőrömre megy a vásár hanem az övékére...

Esetleg ha erdélybe mész, népszerűsíthetnéd ezt a vonalat a román magyaroknál...jót tenne e hazának, ha a sok filléres román nem szavazgatna itt.

Biztosíthatlak róla, azt is helytelenítem ha holmi „határon túli magyar” átlépi a határt kifejezetten azért hogy aztán szavazzon. Az én nézetem az, hogy az szavazzon, aki:

1. magyar állampolgár

és

2. életvitelszerűen Magyarországon él. Ez azt jelenti a szememben hogy az év több mint felében ott él, a határokon belül.

Bármelyik feltétel e kettő közül nem teljesül: NE SZAVAZHASSON!

Ez a véleményem.

Ja, és én még a kettős állampolgárság intézményét is eltörölném.

A lámpavasas mondatodat erős túlzás, én ezt visszaszívnám.

Illetve felhívnám a figyelmedet a két mondat különbségére:

"Én bevallom, a fidesz és minden szekértolója ebbe a kategóriába esik a szememben, egy csepp könny nem hullana a szememből ha lenne egy nagy felkelés/forradalom/akármi és mind a lámpavason lógva végezné."

vs

"Igen, ha Orbán Viktort fellógatnák a sleppjével együtt, nem sírnék utána semennyit se, ezt elismerem!"

Az elsőben benne vannak azok is, akik tevékenyen nem vesznek részt abban, amit te elítész csak sajnos nem tudják felmérni a pl szavazáskori döntésük következményeit vagyis tulajdonképpen nem rossz akaratúak a néppel szemben csak buták. (ilyen bármelyik másik pártnál van, szóval ez nem fidesz specifikus persze, szóval nehogy valaki erre hegyezze ki)

 

 

"Szóval én is azért drukkolok hogy sikerüljön kirúgni őt a hatalomból"

Egyelőre azt mondják, ő az esélyes, persze a demokratáknak még nincs is jelöltje. A mostani korszak a populistáknak kedvez. Vígasztaljon, hogy nem mi vagyunk a legszerencsétlenebbek, a britek még az EU-ból is képesek kilépni a populizmus miatt, amivel megszórták őket a kampányban.

 

 

"de látom hogy a másik oldal se riad vissza semmiféle piszkos eszköztől ennek érdekében"

A house of cards-ot láttad? ha nem érdems lenne megnézned. Kapunk benne ízelítőt arról, hogy milyen a "profi" politika. 

Abban igazad van hogy a két mondatom közt van némi különbség, és azt is pontosan világítottad meg, mi ez a különbség. Elismerem!

Csak azt nem értem, mi ezzel a baj. Nekem igenis nem hullana a könnyem, ha azok is ott vesznének egy felkelés/forradalom/ellenforradalom/lázadás/lincselés (nem kívántak törlendőek) során, akik nem tevékeny részesei a fidesz hatalmának, „csak” rájuk szavaztak!

Én nem vagyok veszélyben, egyszer se szavaztam rájuk, soha... sem senki aki picit is jó ismerősemnek mondható vagy mondható volt valamikor...

Igen, elismerem, ők kevésbé bűnösek. De NEM ÁRTATLANOK!

A költő is megmondta (nem én!) : „Mert vétkesek közt cinkos aki néma”...

Sőt, veszélyesek. Mert ha hülyeségből is de ennyiszer megszavazzák a fideszt egymás után, akkor egy újabb másnevű de lényegileg azonos zsarnoki rendszert megint képesek lennének legitimálni a szavazatukkal, és megint nem lesz semmi fejlődés arrafelé.

Szóval nem, nem, egy csepp könnyet nem hullatnák értük. Végülis miért kéne?! Mondj akár csak egyetlen logikus érvet is, miért kéne egy efféle történés során jobban sajnálnom mondjuk - (hasamra ütök) mittudomén háromszázezer fidesz szavazót aki egy népfelkelés/akármi során lemészároltatik, mint mondjuk azt a sokszázezer embert aki a tuszi-hutu belviszály során lett legyilkolva?! Vagy azokat a kurdokat akiket a törökök öltek meg? Vagy mások? És még számos példát lehetne felhozni.

Utálom a fideszt, s aki rájuk szavaz azt nem tudom a barátomnak érezni. Akit nem érzünk a barátunknak, azt nem szoktuk megsiratni, hiszen legjobb esetben is legfeljebb közömbösek vagyunk iránta.

Én legalább bevallom ezt, és meggyőződésem aki mást mond az nem mond igazat csak illendőségből játssza a nagy sajnálkozót.

Ja tudom, most majd jöhet a szirupos jelző hogy „de emberi lények”, „érző lények” stb...

Azok, igen. De mint írtam a tuszi-hutu háború áldozatai is. És egyiket se ismerem...

Akár tetszik akár nem, a Világban állandóan folyik valahol a mészárlás, és nincs az embernek annyi könnycseppje hogy mindenkire jusson... a barbárok állandóan ölik egymást valahol. Ez szomorú, és undorító, de már kezdek hozzászokni. Végülis mit tehetnék jobbat?

Talán azért kéne őket jobban sajnálnom mert legalább MAGYAROK?! Azok, igen, de ez inkább súlyosbító körülmény a szememben. Hiszen miattuk kellett hazát cserélnem... Ha nem szavazzák meg a fideszt, nem kelek át az Óperenciás Tengeren is túlra...

Hozzásegítették a szavazatukkal a fidesz vezetőit hogy kilopják a seggem alól az országot. A hazámat. Ezek után te tényleg elvárnád tőlem hogy adott esetben SAJNÁLJAM őket, pláne megsirassam őket?!

Nem, én nem buzdítok a megölésükre! De ez a legtöbb ami tőlem várható. Szeretetet, sajnálatot, azt nem tudok érezni irántuk.

De csak egy szavadba kerül, ha azt kívánod hogy a jövőben ne legyek őszinte hanem kegyes és polkorrekt hazugságokat írjak, csak ki vele...

Nekem két jobb oldalam van.

Aki másnak vermet ás, az stack pointer.

Szerkesztve: 2020. 02. 12., sze – 08:31

Egyetertek mint hozzaallassal, de szvsz ezt nem lehet szabalyozni es szerintem kontraproduktiv ha az embereknek megmondjuk hogy beszelhetnek igy azzal nem. Az idealis az lenne ha az emberek kepesek lennenek hozonges-mentesen beszelni.

A problema az, hogy keptelenek vagyunk elvonatkoztatni a partoktol, es valojaban nem az intezkedesen vitatkozunk hogy az jo e vagy sem, hanem inkabb a kurva anyad merteken, mert azt a masik oldal mondta.

A legjobb az lenne, ha az emberek tobb mediumbol tajekozodnanak, igy latnak hogy a sajat buborekukon kivul is van igazsag es nem ulnenek fel mindket oldal clickbait hireire.

Beleertem ebbe a kormanypartiakat, es az ellenzekieket is, mert elhihetitek hogy a fideszes szavazok sem idiotak, mint azt lattatni akarja sok trash media, es az ellenzek sem csak gyurcsanybol all es igen is vannak ott korrekt valid kritikak es nem csak a hozonges.

Egyszerre rohejes es szomoru hogy a politika kepes ennyi felnott embert seggfajos gyerek szintjere redukalni.

Ez nem egy focimeccs. Mondom ezt libertarianus vonalon.

"az embereknek megmondjuk hogy beszelhetnek"

Nem mondjuk meg, se a topik torzseben, se a kommentekben. Csak annyi az elvaras, hogy a topik cim ne "hozonges" legyen. A kerdes annyi, hogy ezzel egyet tudsz-e erteni?

Nem a velemeny van cenzurazva. Csak a cim, mert tul sokan csak azt latjak, es kommentekben elrejtve ott van egy allitas, ami 47% szerint cafolatnak minosul.

Szerkesztve: 2020. 02. 13., cs – 21:31

Részemről ok. Talán még annyit hozzá, hogy nem vagyok baloldali szerintem, ha a jobb és baloldal közül kell választani, akkor inkább a jobbhoz húzok.  A jelen topic címe személyeskedő, trey-t ez láthatóan nem zavarja, sőt még tetszését is fejezte ki, gondolom, ebből azért arra lehet következtetni, hogy az elvei nem elég szilárd talajon állnak illetve erőteljesen részrehajló.

 

Igazából szerintem érdemesebb lenne a politikai témákat egyszerűen megszüntetni.

 

Illetve ha már ilyen változás van, akkor esetleg azt is lehetne, hogy carlcolt nem dob be ilyen hozzászólást? Ehhez képest a 400 milliard nanoszekundum piskóta :-)

 

"Na mostmar tenyleg takarodj a jo kurva anyadba:

https://hup.hu/node/167832

Itt a tobbseg (retard renard haverodat kiveve) egyetertett azzal, hogy egy fasz vagy amiert ilyen cimmel nyitsz topikokat."

 

 

Ezért a fenti hozzászólás miatt elvárnék egy megbánó bocsánatkérést. Már ha úriembernek tartod magad.

Bocsanatot kernek, de nem a "megoldva" oldotta meg azt a topikot. A stilusomert bocsanatot kerek, de legalabb hozzad is eljutott az uzenet, mar azt hittem direkt ignoralod.

Ott is bocsanatot fogok kerni, meg itt is, ha latom, hogy _tenyleg_ felfogtad mi az, amit a topik megnyitasa ota csak te csinalsz itt a clickbait cimekkel.

(Ahogy irtam fentebb, masok is bunosek, meg is neveztem oket is - csak az alacsonyabb violating topikszam miatt a kontentben, es nem a cimben tettem roluk emlitest)

"mar azt hittem direkt ignoralod."
nem szoktam a hup ezen részében járni. Talán életemben kétszer klikkeltem ide de lehet, hogy egyszer sem.

 

"Ott is bocsanatot fogok kerni, meg itt is, ha latom, hogy _tenyleg_ felfogtad mi az, amit a topik megnyitasa ota csak te csinalsz itt a clickbait cimekkel."
Ezzel a feltételeddel kapcsolatban azt tudom mondani, hogy felnőttek vagyunk, ez nem az óvoda.

 

A topic címekkel és a vitákkal kapcsolatban pedig szívesen állok egy higgadt megbeszélés elé, hogy melyik miért lett ilyen. Főleg mert nem érzem, hogy negatívan kilógnának (sőt) a Moslékkoalíció és az ideológiák, Feri és a gyógyszerek, Nem érted?!? Nem jönnek!, 12,5 cm, EPP őszintén: "ehhez sem volt igazán tökünk" stb topic nevekből. Annak fényében főleg nem érzem, hogy negatívan kilógnának, hogy trey, aki a jelen topic személyeskedésén még mosolyog is kijelentette itt egy topicban egy vitában, hogy kurvára nem érdekli más véleménye. De azért tolta a trollt. (trey, most nem találom ezt a hozzászólásodat, esetleg törölted?) Szerk: megtaláltam: "Itt elbeszélgetek veletek, mert a munkakörből adódóan nehezen telne olykor az idő, de a véleményetek kurvára nem érdekel és nem is hat meg." https://hup.hu/comment/2414214#comment-2414214

Az EPP-s topic nevével kapcsolatban még trey is elismerte itt ebben a topicban, hogy hibázott...

Ezek alapján nem érzem pártatlannak a véleményedet. Illetve a jelenleg kialakult hangulatban azért jelentős szerepe van annak is, hogy például trey kivett mondjuk 20 karaktert a topikom címéből, de a kurva anyázásra rákérdezést elengedte a füle mellett. Ez teljes mértékben részrehajló magatartás, ami nem a normális kommunikáció irányába hat.

Olyan ez, mint amikor Dávid Ibolya mondta, hogy nem ért a focihoz.

Oke, akkor legyen az EPP-s is "gaz", megszavaztatok. Szerintem a moslekkoalicios sokkal ide nem illobb cim, hasonloan a tieidhez, de akkor ez egy velemeny marad csak. (Abbol indultam ki, hogy joval kevesebben tudjak mi az az EPP, mint pl. hogy ki az a Matolcsy, mi az a Fidesz kormany, mi az a "populista/jobboldal", de legyen akkor az EPP toketlenseggel parositasa se cimbe illo, nem banom).

Egyebkent ha cimben anyaztam volna mar nem lennek itt. Kommentben meg normalis ez a fajta politikai diskurzus, a hup meg az anyazasommal egyutt is a kulturaltabb helyek koze tartozik.

"ha a jobb és baloldal közül kell választani, akkor inkább a jobbhoz húzok"

Tegyuk fel, hogy ezt ideologiai alapon erted. Abban az esetben egy kerdes: az egykulcsos jovedelemadoval egyetertesz? (Az talan a keves tenyleg jobboldali huzasuk egyike)

"Mar ha uriembernek tartod magad"

Nem tartom magam annak, de a stilusert mar fentebb bocsanatot kertem. De ha ez megnyugtat, a jovoben sem nagyon tervezek "anyazni". Csak ott kijott, nem hatott a szep szo (ide se talaltal, pedig a topik cimeben ott a neved, es a topikirast megtalalod kozben)

Egykulcsos adóval inkább egyetértek, mint sem. A bizonytalanság azért van bennem, mert nem ismerem annyira a témát. Tény hogy nekem jó a nem progresszív adókulcs, de nem tudom biztosan, hogy az országnak hosszútávon jó-e. A nagyon progresszívet nyilván nem szeretném de ismétlem, nem csak az a szempont van, hogy én mit szeretnék.

 

Amit biztosan nem szeretnék, hogy a minimálbér adómentes legyen. Azért nem, mert aki nem fizet adót az nem érdekelt annyira abban, hogy az állam azért cserébe hatékony szolgáltatást adjon.

 

Még most sem értem, miért kellett volna idetalálnom. Nem néztem a főoldalt.

Azt, hogy aki nem fideszes, az csak baloldali lehet vagy liberális de még inkább balliberális de legfőképp a DK és Gyurcsány híve, azt csak a fidesz terjeszti, ez szimpla propaganda, leegyszerűsítés és jól kiszámított érdekből nyomják.

 

El kell ismerni, nagyon ügyesen és eredményesen és tényleg nagyon sokan el is hiszik. De ettől még nem igaz. És ha már a jobb, meg baloldal, akkor annyit tegyünk hozzá, hogy a fidesz meg nem igazi jobboldali párt, hanem inkább populista az sokkal jellemzőbb rá, ezért azt a jelzőt érdemes használni rá.

Ehhez képest neked is sikerült...

A tartalmával egyébként egyetértek. 

Szerintem nem kellene ide politikai forum.

Ott van arra az Index forum, es a Facebook.

Amugy az a kedvencem, hogy azok "nem akarnak" ide politikai forumot, meg azok tiltanak ki innen a politikat, akik amugy tok aktivan politizalnak, idonkent threadet is nyitnak. En direkt beirtam a nyito posztba, hogy en nem erositenek contentben es commentben a cenzuran, csak a cimben. Ironikusan aki ellenezte, az kerte jelen topik cimenek moderalasat. Ha ezutan azt allitja, hogy nem erti a problema termeszetet, hazudik

Engedjetek meg, hogy segitsek forditani:

szerintem nem kene a hupra politika --> szerintem nem kene a hupra az en velemenyemtol eltero poltikai nezeteket engedni

Summer a sztar Vote for Pedro

Amugy az a kedvencem, hogy azok "nem akarnak" ide politikai forumot, meg azok tiltanak ki innen a politikat, akik amugy tok aktivan politizalnak, idonkent threadet is nyitnak.

+1

Az már nem szokott tetszeni, ha vissza is szólnak. A sj évekig tolta a rossz balos propagandáját a blogjában. Mondjuk a leszarás kategória volt még az is, amikor elkezdte annyira felszopni a HVG-t és társait, hogy gyanús volt, hogy nem pénzt kap-e ezért. Most, hogy vannak, akik már visszaszólnak erre az ócska propagandára, annyira már nem tetszik.

trey @ gépház