Új hozzászólások bug - tesztelők kerestetnek

Címkék

Az új HUP oldalon tapasztalható volt új hozzászólások kijelzése bug nem reprodukálható a fejlesztői oldalon. Ennek több oka is lehet, többek közt az, hogy csak bizonyos terhelés alatt jön elő. Hogy a hiba mielőbb javítható legyen, meg kéne bizonyosodni arról, hogy a tesztoldalon is jelentkezik-e. Az lenne az üdvözítő, ha minél többen tudnák egyszerre tesztelni a hozzászólásokat. Tesztelni ITT lehet.

  • htaccess user: Teszt
  • htaccess pass: Teszt

Az oldalra mindenki a saját adataival tud belépni.

Visszajelzéseket ide, a hozzászólásokba várjuk!

Hozzászólások

Nekem jelenleg jónak tűnik.

Talán érdemes lenne megbeszélni egy időpontot, amikor többen "ráugranak" a teszt felületre és nem feltétlenül értelmes hozzászólásokat, de írnak rá néhány topicban, hogy valós működéshez közeli állapotot lehessen tesztelni - mármint azt, hogy vannak új hozzászólások, vannak másik topicban, de közben jönnek újak az előzőben is...

Egy gyors próba után a számlálók jónak tűnnek. A jobbra-balra nyilak továbbra sem jelennek meg, a workaround működik (szülő hozzászólás ikonra kattintás után megjelennek). Az oldalbetöltés nagyon lassú.

Win10, Chrome.

Most per pillanat nekem működik rendesen. Direkt figyeltem az oldalt, hogy jön-e hozzászólás és a Követett tartalomnál és a fórum blokkban is működött.

"Errors are red
My screen in blue
Someone help me
I've deleted Sys32"

Fun fact: most látom, a HWSW-en is rossz a hozzászólások száma (a nagy zöld dobozban).

Szerkesztve: 2019. 11. 07., cs - 14:00

https://imgur.com/U85BVTF
Elsőre. Nekem random változik, van ami nem "jön" vissza, de van ami igen.
Szerintem ennek nem lesz köze a terheléshez. Igazából be is baszna, ha lenne.

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

Hosszú ideig konzisztensen viselkedik, majd ismét elkezd baszakodni és odakerül az "Új" flag ahhoz is (vagy rajta marad azon), ami nekem már nem új. Workaround: a betűk és a háttér is legyen azon a pár pixelen olyan mint a szabad terület mögötte :D

Könnyen beszélek, nekem nem kell flag. A saját nevemre kattintok, majd tevékenységre, onnan nézem a felső pár témát. Régen is így tettem, csak a követés gombbal.

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

Szerkesztve: 2019. 11. 07., cs - 14:04

Jól csináljátok, máris közelebb járunk a megoldáshoz, mint bármikor eddig! :)

Ui.: Újraindítottam a kiszolgálót, ezért volt egy kis kiesés a tesztoldalon.

„Egy jó kapcsolatban a társunkat az ő dolgában kell támogatni, nem a miénkben.”
rand() a lelke mindennek! :)
Szerinted…

http://82.150.62.50:8888/node/166441  pörög ezerrel ( szó szerint ) , de nekem még mindig nem jött elő egyszer se . mondhatni egy ideje 2-3 percenként nézem . 

------------------------------------------
“Luck Is What Happens When Preparation Meets Opportunity" - Seneca

Nekem a kiinduló állapotról rejtélyesen hiányzott egy flag (Control Panel topik), utána random módba váltott és feladtam: javarészt eltűnt arról amibe beleolvastam (de egyszer nem). Néha főoldali frissítésre (F5) visszakerült az olvasott szálra az új jelzés (ez háromszor). Ezek után adtam fel, nemigen kattintottam 60-70-nél többször, közben mással is foglalkoztam.

Talán az a lényeges, hogy nehezen tudom értelmezni a terhelés változására visszaadott fals adatokat. Kikapcsoltam minden böngészős fiszfasz kiegészítőt, bár szerintem ezek sem felelősek.

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

jónak tűnik új belépésnél is . 

https://kepkuldes.com/image/eGAt74

az új jelzés mondjuk  valamiért ott van pedig nem kéne 

------------------------------------------
“Luck Is What Happens When Preparation Meets Opportunity" - Seneca

Szerintem ez rosszabb annál, mint hogy oda lehessen adni tesztelőknek. Valamennyire működik, ez tény, de elég nagy az összevisszaság.

"Az oldalra mindenki a saját adataival tud belépni." Vagy nem
Ide - mint lát6ó - igen, a mellette nyitott fülön 3-adszor is:
"UnauthorizedThis server could not verify that you are authorized to access the document requested. Either you supplied the wrong credentials (e.g., bad password), or your browser doesn't understand how to supply the credentials required.Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at 82.150.62.50 Port 8888": :(

Nem kell hosts fajlt szerkeszteni?!

Mostmar *barki* jo lesz tesztelni? Mi van az eloszuressel, amolyan intelligenciateszttel amit a hosts fajl szerkesztese biztositott?

:)

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Na... most a főoldalon erre a témára most ismét azt jelezte nekem, hogy az összes hozzászólás új. Pedig kb 10 perce voltam itt és kommenteltem is.

"Errors are red
My screen in blue
Someone help me
I've deleted Sys32"

Neked a jelenlegi oldal jelzi az új hozzászólások számát?
...csak mert nálam egy ideje eltűnt és azóta is ki van kapcsolva, én meg szenvedek vele, mert nem látom, hová érkezett egyáltalán valami.

Ki lennék békülve a félig rossz működésű változattal, mert legalább általában látom, hol vannak olvasatlan hozzászólások, nem csak szimplán a témákat és utolsó beküldés időpontját.
Jelen állapotában leginkább nem olvasom a témákat és várok, hogy visszakerüljön a funkció valamilyen formában...

Szerk.: Azt hiszem, a hozzászólás, amire válaszoltam eltűnt és más szálra ment a válasz utána.

Lehet, hogy a kis hibak bejelentoit torlik, mert az en hozzaszolasom is eltunt, amiben 2 hibat irtam le.

 

Noh mindegy szerintem megint kihagyok 1 het hupozast, aztan visszanezek valtozott-e valami.

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Melyik tartalmaknál?

Én a "Friss tartalom" és "Követett tartalom" linkeket szoktam nyomkodni - ott időrendben látszanak a témák, amik új hozzászólásokat tartalmaznak.
Itt nem jelenik meg semmi.

A  "Fórumok" linken valóban látok új hozzászólás-számlálót, de azt kb. sohasem használtam.
Nem lehetne a "Friss tartalom" részen is visszakapcsolni?

...vagy az lenne a teszt része, hogy a két helyen lévő számlálók "ütik-e egymást"?

Sziasztok!

Ha akad itt pár ráérő ember, megnyomkodná a tesztoldalt úgy, hogy kikapcsolja a Javascriptet a böngészőjében? Csak az új hozzászólások száma érdekel, hogy akkor is hibásan viselkedik-e.

Köszönöm!

„Egy jó kapcsolatban a társunkat az ő dolgában kell támogatni, nem a miénkben.”
rand() a lelke mindennek! :)
Szerinted…

Megpróbáltam, de elég furcsán viselkedik: vannak topikok, ahol olvasatlan hozzászólást jelez, de ha rákattintok, egynél sincs új jelzés, így nem is tudom, hogy tényleg volt-e és annyi. A főoldalt újra betöltve megint ugyanannyi olvasatlant jelez, mintha nem is nyitottam volna meg.

Megnéztem, és közben észrevettem egy érdekes dolgot. Ha az url végére /node-ot írok, akkor látszólag jól mutat mindent, ha viszont csak simán /-t írok, akkor változó (időnként jól mutatja, időnként rosszul):

js bekapcsolva, url vége: ...:8888/ (most épp bugos)

js kikapcsolva, url vége: ...:8888/ (most épp bugos)

js bekapcsolva, url vége: ...:8888/node (jó)

js kikapcsolva, url vége: ...:8888/node (jó)

Aztán nem tudom, lehet, hogy placebo... Valakinek hozzá kéne szólnia egy témához, kíváncsi vagyok, hogy úgy is fent maradna-e ez az állapot.

Köszi, csak a kép elkészítése után kb. 5 perccel visszaállt a jó állapot, úgyhogy egyelőre nem tudok hasznos infóval szolgálni, ameddig vissza nem romlik. :\ Tehát perpillanat "/" és "/node" alatt is jó az összes jelzés nálam. - Arra lettem volna kíváncsi, hogy hozzászólás után a "/node" alatt a jó állapotot fogom-e látni, miközben a "/" alatt el van b.-va. :)

Sziasztok!

Kérhetnék valamikor egy erősebb tesztelést? Én is becsatlakozok, ha tudok, mehet Javascripttel. Az oldal valószínűleg lassabb lesz valamennyivel.

„Egy jó kapcsolatban a társunkat az ő dolgában kell támogatni, nem a miénkben.”
rand() a lelke mindennek! :)
Szerinted…

A nyilakon változtattál valamit? Most Vivaldi alatt megjelentek, korábban itt csak akkor, ha előtte pl. szülő hozzászólást nyitottam vagy szavaztam.

Lehet, érdemes volna időpontot megbeszélni - pl. 17h kezdettel minél többen jöjjenek tesztelni (aki gépnél van), mert most úgy tűnik, csak eseti jelleggel néz be egy-két ember kommentet írni.
...ebből így nem lesz túl nagy "csoport" egy időben, anélkül meg "unalmas", mert nem jön új hozzászólás, amit nézni lehetne, hogy jól számol.

Köszönöm VaZsonak, amiért szombat este beáldozta ide az idejét. Megnyomkodtuk a tesztoldalt, de ketten nem tudtuk előidézni a hibát.

„Egy jó kapcsolatban a társunkat az ő dolgában kell támogatni, nem a miénkben.”
rand() a lelke mindennek! :)
Szerinted…

Szerkesztve: 2019. 11. 10., v - 12:27

Sziasztok!

Visszatettem az új hozzászólások kijelzését mindenhova az éles oldalon és állítottam pár dolgot. Kérlek ellenőrizzétek le, hogy most is elromlik-e az új hozzászólások kijelzése (főoldali fórum-blokk, tracker, könyvjelzők), illetve a tartalom megtekintésekor rendesen megjelennek-e a lapozók és annyi új hozzászólás van, amennyit kiírt előtte? (ebben segít a .new szelektorra való rákeresés a böngésző inspeckorában)

Köszi!

„Egy jó kapcsolatban a társunkat az ő dolgában kell támogatni, nem a miénkben.”
rand() a lelke mindennek! :)
Szerinted…

Továbbra sem jó. Egy darabig működik rendesen. Majd főoldali cikkre kattintva és vissza a főoldalra, a fórum center blokk megint tele új üzenetekkel. Utána kettőt kattintva az oldalon megint jó. Egy darab OK, aztán kezdődik elölről.

trey @ gépház