A társkereső oldalak talánya

Sziasztok!

Nem rég újra aktiváltam az egyik fizetős oldalon a profilomat. Előfizettem. Sok-sok üzenet levélváltás történt már. Eddig minden szép és jó, de valahogy egy pár levélváltás után elhal az egész beszélgetés. Pedig egész jó úton haladtunk, aztán mégis nincs több üzenet.

Ez vajon miért alakul így? Az nem lehet kifogás mert nagyon elfoglalt. Csak lehet találni 5-10 percet egy nap amíg választ ír. Nekem sikerül. Van aki 1 hét alatt se... :(

Hozzászólások

Noha magam nem vagyok érintett, írok néhány kósza gondolatot. Szerintem a teljes társadalom átlagához képest az online tereken felülreprezentáltak azok, akikkel valami „baj” van, bármit is jelentsen ez. (Túlsúly, lelki problémák, irreális elvárások, szövegértési nehézségek, stb.) Félre ne érts, ezzel nem azt mondom, hogy ne találhatna egymásra online felületen egy értelmes nő és srác. Ám az online lehetőség csábító, hiszen szinte semmit sem kell tenni azért, hogy szóba elegyedjünk a másikkal, míg a való életben valamit mutatni kell, ami vonzó a másik nem szemében. Éppen ezért ez utóbbinak van értéke. Teszem azt, tanulj meg táncolni, csináld jól, s szerintem akkor sem sikerülne egyedül maradnod, ha magányra vágynál. ;) Az élet kint zajlik, nem az otthonodban.

Ami a kérdésedet illeti, úgy gondolom, épp az online ismerkedés egyszerűsége a csapda. Mondjuk beszélgetsz valakivel, ismerkedsz egy hete, de közben más valakivel is beszélgetni kezd a hölgy. A másik pasinak jobb a dumája, több a pénze, azt mondja, amit a hölgy hallani szeretne - függetlenül a valóságtól -, s máris felé fordult az érdeklődése - helyetted. Ennek további szépsége, hogy aztán lehet, annak a fickónak időközben egy másik lány csavarja el a fejét, aminek eredményeképpen senki senkivel nem jutott el a találkozóig.

Ezt a problémát feszegeti a Szédült napraforgó 1979-ből. :)

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Akkor is tudni akarod a választ, ha keserű tapasztalat lesz? Ha inkább mégse akkor válaszd a kék pirulát és ne is olvass tovább!

Ha igen akkor válaszd a piros pirulát! https://www.reddit.com/r/TheRedPill

Hevenyészett fordítás:

Az online társkeresés a külsőségeken múlik. Ezért ha nem vagy a felső 20%-ban külsőre, akkor jobban jársz, ha a való életben kezdeményezel a nőknél. Az online társkeresés csak kiegészítője lehet, nem helyettesítője a való életbeli ismerkedésnek. Az online elérhető sikered nem objektív mércéje az SMV-dnek (párkapcsolati értékmérő). A férfiak legnagyobb többsége a való életben jobb nőket szedhetnek fel, mint online.

"TLDR: Tinder is all about looks, so unless you're in the top 20% of men in terms of looks, you should focus more on approaching women in real life. Tinder is a supplement, not a substitute, for approaching, and the results you get on it are not an objective assessment of your overall SMV. The vast majority of men can get hotter girls in real life than they can through online dating."

Innen: https://www.reddit.com/r/TheRedPill/comments/48beh4/the_problem_with_ti…

További olvasnivaló, ha érdekel pl:

https://www.reddit.com/r/TheRedPill/comments/391bf0/chad_thundercock_su…

http://www.ferfihang.hu/2016/07/19/amit-a-netes-tarskeresesrol-tudni-er…

vannak ilyen "fellángolásaim", hogy kellene egy barátnő
Na ebből lesznek az "igen, drágám" papucsok! :D
Nem sértésnek szántam; been there, done that! Szerencsére sikerült kilépni belőle, de nem volt szép. ;)

Én képtelen voltam offline ismerkedni, a feleségemet is online felületen ismertem meg, idén 7 éve leszünk házasok, és van egy gyönyörű kislányunk. Nekem a tapasztalatom az volt, hogy a csajok 95%-a vissza se írt, 4% beszélgetés közben jött rá, hogy nem engem keres, egyikükkel pedig eljutottunk odáig, hogy találkozzunk.

Egyébként ha csak azért akarsz barátnőt, hogy legyen, akkor azt hiszem, meg is van a probléma gyökere. Ha tippelnem kéne, kiszűrődik a beszélgetésből, hogy 'barátnő pipa, ki a polcra, megvagyunk'. Márpedig ha ez a helyzet, azt a nők nem szeretik. Kevés dologban vagyok biztos velük kapcsolatban, de ezt speciel tudom. :)
--
"Always code as if the guy who ends up maintaining your code will be a violent psychopath who knows where you live." John F. Woods

Azért vagyunk néhányan, akiknek sikerült (8 év, 3 baba, bár ez nem verseny :)), nem kell, hogy elmenjen a kedved az online ismerkedéstől sem.

Nekem mondjuk a korábbi kapcsolataim jórésze offline ismeretségből jött össze, de alapvetően ez nem mérvadó szerintem. Ha megvan a kölcsönös érdeklődés/vágy, tudtok jókat beszélgetni, vagy éppen hallgatni, ha úgy tartja kedvetek, akkor mindegy, hogy hol ismerkedtetek meg. Pár hét vagy hónap után pedig nem kell elkeseredni, a való életben is ritkán jön szembe ennyi idő alatt az igazi.

Egyébként a korábbi hozzászólásokban igazuk van azoknak, hogy legelőször is definiálni kellene magadban, hogy mit akarsz. Kirakatbabát, hogy neked is van barátnőd, esetleg csak a szex érdekel (az általában mindenkit szokott :)), vagy komolyabb kapcsolatra, esetleg családra vágysz.

Kicsit célirányosabb a dolog, ha ezt ki is írod a bemutatkozó szövegedhez, így elég sok időt meg tudsz spórolni magadnak és másoknak is. Az őszinteséget/határozottságot egyébként is szokták értékelni a normáliasabb nők (egy részük a dús mellszőrzetet is, de ezek már ízlések és pofonok :)). Nem normálisra amúgy is kár vesztegetni az időt, csak a szívás van velük (nyilván ez megint nézőpont kérdése, neked kell tudni eldönteni, hogy a te szempontontjaid szerint normális-e).

Nem tudom mennyi idős vagy, de ehhez is kell tapasztalat. 16 évesen én is szívtam. Meg 25 évesen is. 32 évesen már el tudtam dönteni, hogy a mostaniba érdemes belevágni és nem csak futó kalandként tekinteni rá. 40 évesen visszanézve úgy gondolom, hogy jól döntöttem. Remélem ezt később is így lesz.

Nem, semmiképpen sem kirakatbabát, kirakatkapcsolatot akarok. Inkább egy rendes párkapcsolatot, egy társat, egy olyan nőt, akivel akár le is élhetem hátralévő életemet. Családot szeretnék, s mindent, ami azzal jár, mégha azok nagyon nem pozitívok, mármint áldozatvállalás, szeretet, gyerkőcök stb. :)

A harmadik X-ben járok már.

Köszi a jótanácsot thocy.

Nem természetes, hogy az ember beláthatatlan ideig egy másik emberrel éljen együtt. Ez egy panel, amibe bele vagyunk ragadva, hogy márpedig ezt így kell csinálni. Beláthatatlan idő alatt beláthatatlan sok dolog változik. Nyilván sokidő alatt mindkét fél adaptálódik valahogy a másikhoz, ami arra lesz jó, hogy egy változást kívánó szituációban egymás leragadt paneljei miatt nehezebb legyen változni a helyzettel. Egy másik emberrel való huzamosabb együtt létezés csak kényyszer lesz, meg letapadt minták. Én ebben nem hiszek. Mitöbb abban se hiszek, hogy egyáltalán kell-e "együtt élni" valakivel.

Mennyi idő számít beláthatatlannak?

A leragadt panelek, kényszer, letapadt minták nem szükségszerűek. Ha magaddal kapcsolatban feltételezed a fejlődés képességét, a partnereddel kapcsolatban is megteheted.

Miből gondolod, hogy a helyzettel együtt változni mindig értékesebb a türelemnél vagy a megszeretett, megismert dolgok melletti kitartásnál?

:)

mondjuk egy 5+ év nálam már beláthatatlan, mondjuk. Kényszer mindig lesz, amíg van tudatalatti, rohadnameg, szóval kényszer az, csak nem tudsz róla, rohadjonmeg.
Ha nem változol a helyzetben, akkor véged:
"...Az agyag buddhák nem jutnak át a vizen..."
Elismerem, hogy nem lehetetlen vmi partnerrel nyomni évekig, de ismerd el, hogy jobb nem belehajolni a pofonba.

"Elismerem, hogy nem lehetetlen vmi partnerrel nyomni évekig, de ismerd el, hogy jobb nem belehajolni a pofonba."

Bocs, de ez szimplan hulyeseg. Lehet, hogy neked szemely szerint nem valt be a hosszutavu kapcsolat intezmenye, de csipobol feltetelezni azt, hogy ez mindenkinek rossz, hulyeseg.

En azt gondolom, hogy a legtobb problema megbeszelheto, athidalhato. Egy kapcsolatnak szerintem ugy kell nekiugrani, hogy tart ameddig tart, kuzdunk erte, hogy sokaig tartson, ha megse mukodik, szetmegyunk. De ha valamit nem szabad, hat hataridoket szabni egy parkapcsolatnak, na az mindig karos. Ha csak egy evig tart, akkor egy evig tart, de ha husz evig, akkor nem kell az 5. evben azon gondolkodni, hogy hogyan szabaduljunk meg a partnertol, pusztan azert, mert eltelt 5 ev, es ennel biztosan csak rosszabb lesz. Ez unfair a partnerrel szemben is (elorevetited, hogy a szemelyisegeben tartos negativ valtozas all be, akkor is, ha erre semmi kilatasod nincs), karos az esetleges gyerekekre nezve is (akik szamitanak arra, hogy apu-anyu egy biztos pont az eletukben), es te is csak rosszul johetsz ki egy ilyen helyzetbol.

Mindenki ugy boki el az eletet, ahogy akarja, ha neked nem szimpatikus a hosszutavu kapcsolat, ne csinald, de erre nezve ne adj tanacsokat masoknak, mert lehet, hogy nekik viszont ez egy mukodo dolog.
--
Blog | @hron84

szinte elvált, van pár közös gyerekünk, szeretem őket. Nem hiszek: abban, hogy beláthatatlan ideig 2 embernek egymást kell nyomasztania ilyenolyan módon, csak mert összepapíroztak. Az emberi szabadságban hiszek: az hogy egy éjjel összefutok vkivel vhol és van vmi, az 2 (2) emberre tartozik, nem a 3ikra, akit kihagytak belőle, Btw. nem normális, hogy egy akármilyen panel miatt 1 ember évekig (jobbára míg az egyik megdöglik valahogy) rohadjon 1 szituációban elviselve a másik paneljeit. Ha olyanom van, hogy mást/másképp akarok, akkor elvárom a lehetőségét ennek. Ezek a panelek mélyen benne vannak a társadalmunkban és a fejeinkben. Én láttam erre példát, hova fut ki a dolog és eldöntöttem, hogy velem ez nem fog megtörténni. Nyilván változott a hozzáállásom 1 csomó dologhoz.
-"Jaj, de egyedül fogsz maradni, jaj"
-"Jobb mint az ilyenolyan tudatalatti kényszerek." Btw rájöttem, hogy egy üres szobában is jól elvagyok magammal. Persze mikor ideírom ezeket, ez is ilyenolyan kényszer. Ezzel szembe kell nézni.

na de, neked az a problemad, hogy van egy kihult, szar hazassagod, amibol szabadulni akarsz ugy, hogy tobbe semmilyen kotelezettseget nem akarsz a nyakadba.

hogy egy éjjel összefutok vkivel vhol és van vmi, az 2 (2) emberre tartozik, nem a 3ikra, akit kihagytak belőle

ez egeszen addig mukodik szamodra, amig nem te vagy az a 3, akit kihagytak belole. Masfelol az egy dolog, hogy te kit akarnal ket vallra fektetni, de azert lassuk be, egy (szinte) elvalt ferfi, aki 2+ gyerek utan fizet (majd) gyerektartast, raadasul az ido is ellene dolgozik, egyre kevesbe vonzo a kiszemelt celcsoport szamara.

"az hogy egy éjjel összefutok vkivel vhol és van vmi, az 2 (2) emberre tartozik, nem a 3ikra"

Megcsaltnak lenni szar érzés. Ha úgy gondolod, hogy nem akarsz egy emberhez hűséges lenni, ne házasodj meg. Másik oldalról viszont ha már egyszer megígérted, hogy nem fogsz félrelépni, akkor ne tedd. Kivétel, ha megbeszélted a feleségeddel, aki azt mondta, hogy nem bánja - hallottam már ilyet is.
Több embert is ismerek, aki csalta vagy csalja a párját. Mikor megkérdezem, hogy miért nem fejezte be az előző kapcsolatot, mielőtt az újba kezdett, mindig az szokott lenni a válasz, hogy azért, mert "mi van, ha nem is jön össze". Ez szvsz gerinctelen, szarházi viselkedés.

+1. Amit ruczati ir, az egyaltalan nem fer bele a szabadsag kategoriajaba. Sokan azt nem ertik meg, hogy az o szabadsaguk veget er a masik szabadsaganal. Ha pedig a te szabadsagod ara a masik szabadsaga, az valojaban mar gatlastalansag.

Meg altalaban ez ugy szokott lenni egy kapcsolaton belul, hogy en felrekefelhessek (vegul is nem mondom meg, miert jottem haza kesobb, stb), de te ne.

"van pár közös gyerekünk, szeretem őket."

En a gyerekeket sajnalom ebben a tortenetben a leginkabb. Akarmilyen surun latogatod is meg oket, apa nelkul fognak felnoni, esetleg egy potapaval, aki ki tudja, hogy fog viszonyulni hozzajuk.

Ebben az egesz tortenetben tenyleg az a legszomorubb, hogy annyit hallunk: te igy, te ugy. De hogy mindez hogyan erint masokat a kornyezetedben, azt kb. leszarod.

Nem kinlodni kell egymas mellett, hanem leulni, es felnott modjara megbeszelni a problemakat, es kompromisszumokat kialakitani. Foleg, ha mar van gyerek, akkor erdemes arra torekedni, hogy a csaladot minel kevesbe romboljuk szet. En csonka csaladban nottem fel, es nem jo elmeny.

"Ha olyanom van, hogy mást/másképp akarok, akkor elvárom a lehetőségét ennek."

Nincs ezzel feltetlenul baj, mindaddig, amig ezt okosan es nyiltan kezeled. Letezik a nyitott kapcsolat es a nyitott hazassag intezmenye, aminek egyetlen feltetele van: mind a ket fel tud arrol, hogy ez egy nyitott dolog, es vannak bizonyos garanciak egymas fele, amik biztositjak, hogy a kapcsolat azert meg uzemkepes maradjon. De elvarni azt, hogy mindenfele figyelmeztetes nelkul felrekefelhess, az nonszensz.

Es itt nem a tarsadalmi panelekrol van szo. Ha egy ember szeret egy masikat, akkor torodik a masik erzeseivel is. Es igyekszik nem megbantani oket.
--
Blog | @hron84

Ez elfogadom mondjuk 18-25 ev kozott, igenis elje ki magat az ember... na de mondjuk tul a 30-on? :o
Vagy 5 evente mas nonek kellene gyereket csinalnom? Milyen elet lenne az az anyaknak, a gyerekeknek meg nekem? Ha egyszer megtalaltam a paromat, akkor igenis a cel az, hogy eletem vegeig vele eljek.
Bizom benne, hogy a reggeli kave hianya miatt tunik hulyesegnek amit irsz, es valojaban nem is ezt irtad... :P

A szomorú, hogy manapság az sem lehet elvárás, hogy legalább megírja a másik fél ha nem akar tovább beszélgetni veled. Illem, ugyan!

Egyszer egy lánnyal beszélgettem ezekről. Ki volt ábrándulva a társkeresőkből, olyasmit mesélt, hogy már akkor beesett neki néhány levél, amikor még ki se töltötte az adatlapját. Gondolom a nemek aránya volt nagyon rossz azon az oldalon, és sok férfi "minden mindegy" alapon bepróbálkozik
mindenkinél. Nem csoda, ha ezek után nem sok kedvük van írni.

Honnan is?
Látja a csevegődet? - nem
Látja, hogy online vagy? - akkor biza ő is online
Ismeri a másik hölgyet? - elfogadható kockázat, ha meg egymásnak mutogatják a pasikat, valszeg úgy is csak szórakozni járnak fel.

Persze lehet várni is a fenekünkön ülve, de akkor próbáljuk lelkileg felkészíteni magunkat a legrosszabbra, ha tényleg annyira bejönne a hölgy, hogy ne koppanjunk nagyot.

Azért nem kell feladni, lehet találni, csak tudnod kell, kivel érdemes kezdeni.
Volt egy csaj, csevegtünk neten, de nem nagyon ért rá talizni. 40km-re lakott. Tudtam, hogy este dolgozik egy pénzváltónál a város Tesco-jában. Gondoltam, beköszönök neki, viszek üdítőt, vagy valamit, csak had lássam, improvizálok. Azon a szép havas időben nekivágtam, beköszöntem, nem volt természetes a mosolya, elköszöntem és nem zavartam tovább. Azért még este neten megkérdezetem, tetszem-e neki. Nem. Akkor csá.
Tanulság. Rossz időben ne csinálj ilyen hülyeséget, ugyanakkor jobb volt még csak 1 percre is összefutni, hogy van-e sanszom, mint várni a csodát. Nem volt, lehet tovább lépni.
Persze, lehet mondani azt is, hogy te barom minek zaklatod a melóhelyen. Ha picit is romantikusabb vénája lett volna a hölgynek, viszont azt mondja, hogy milyen aranyos, még ebben a szar időben is látni szeretett volna.

+1

Ha tetszel a csajnak, az is egy romantikus, vicces tortenet lesz, ha leontod egy vodor vizzel, ha nem, akkor meg egy fura, gazos, tolakodo csavo vagy, ha megkerdezed, hogy milyen volt a a napja.

Az online ismerkedest sosem probaltam, de mindig az volt rola az elkepzelesem, hogy oda azok az emberek jarnak, akik a valo eletben nem tudnak ismerkedni, vagy inkabb nem kellenek senkinek (elnezest, ha ezzel megsertenek valakit...).
Ha a kepei alapjan vonzo az illeto, akkor valoszinu, hogy a szemelyisegevel van valami gond. Ilyen lanyoktol meg nem erdemes tul sokat varni.

Akkor látom nem érted: a "két hét múlva ráérek" egy olyan tipikus női lerázószöveg, amelyek azt jelentik, hogy
a) a kedves nőszemélynek annyira sincs tartása, hogy egyáltalán közölje azt, hogy nem akar tőled lófaszt sem.
b) cserébe még annyira balgának néz, hogy beveszed, hogy ha két hétig békén hagyod, akkor majd varázsütésre csodás lesz minden.
c) eleve B (C, D, E...Z, ZZ, ZZZ) terv vagy és félre akar rakni téged két hétre, míg az A, (B, C, ...) terv elválik. Persze, ha az A terv nem válna be, akkor miért venne elő egy már félretett tervet? Elég gazdag ingerekben a mai világ, hogy találjon magának egy A2-t.

Gondold már végig fordított szerepben a szituációt. Aki kíváncsi rád, az nem azt fogja mondani, hogy "figyúúúúúúú, hát most izé, igazából nem érek rá két hétig, talán majd utána", hanem azt, hogy "szia, mikor érsz rá?".

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

"a) a kedves nőszemélynek annyira sincs tartása, hogy egyáltalán közölje azt, hogy nem akar tőled lófaszt sem. "

Ez. És ez a természetes, szóvá se teheted, cserébe neked mintapéldánynak kell lenned, és ha te nem írnál vissza, te vagy a legnagyobb bunkó a földön :)

Vagy csak siman olyan a beosztasa, hogy ket het mulva lesz szabadnapja, mert pl. orvos, apolo, portas. Nem mindenki dolgozik a normal 8 oras munkarend szerint, es oszinten szolva ha lehuztal valahol 16 vagy plane 24 orat utana nem lesz ingerenciad arra sem, hogy teven keresztul lass embereket, nem hogy eloben meg jopofizz is veluk.

Szerintem ez igy prejudikacio. Elhiszem, hogy neked ez a tapasztalatod, de lehet, hogy csak rossz volt a merites.
Raadasul azt predikalod, hogy a ket het alatt (ami a talalkozasig eltelik) nem is igen fognak irni egymasnak. Ami, ha tenyleg igy van, valoban lerazas, de ha a partner mar masnap-harmadnap radir, hogy mi van veled, hogy vagy, stb akkor megintcsak buktad, mert erdekled ot (tehat valoszinuleg nem akar lerazni). Tul keveset tudsz a szituaciorol ahhoz, hogy erdemi kovetkezteteseket vonj le.
--
Blog | @hron84

Szerintem pedig egyértelmű. Valamilyen ok miatt nem vagy neki (elég) szimpatikus vagy esetleg van egy esélyes(ebb), és inkább vele foglalkozik.
Nem kell ennek nagy feneket keríteni, érteni kell a nyilvánvaló jelekből és tovább keresgélni.

Nézd, azért előre leszögezve persze a pasik sem jobbak, sokan járnak oda vadászgatni, ugyanakkor szerintem sokuk komolyabban kezdte, csak már megunta azt, amit a hölgyek művelnek.
Hölgyek:
Aki tartósan fent van, főleg a pénzes társkeresőn, általában jobbnak tartja magát annál, mint amilyen valójában (volt aki a nemesi felmenőkkel dicsekedett) és ehhez mérten keresne kifogástalan külsejű és modorú hapsit. Az ingyeneseken (legalább is előfizu nélkül is valamennyire használhatókon) annyival másabb a helyzet, hogy ott sok már a lestrapált anyuka is, akikkel inkább vagy nem is kezdene az ember, vagy max csak azért, hogy elüsse az időt, mert nincs kedve a 2(+) gyerkőcnek új apukája lenni.
De nagyon őszintén,már a pasik is inkább elkeseredettségből merészkednek fel ilyen oldalakra, mert tényleg néha siralmas a hölgyfelhozatal. Én amúgy a fotók ellenére randiztam már egyes hölgyekkel. Volt mikor kellemesen csalódtam, csak épp én nem jöttem be. Volt mikor kellemetlenül. De egy fél órát meg egy üdítőt vagy fagyit így is ki lehet bírni, aztán végleg el kell köszönni és nincs baj.

"már a pasik is inkább elkeseredettségből merészkednek fel ilyen oldalakra"

Pedig az ember azt gondolná, hogy az idővel előrehaladottabban inkább lesz elfogadottabb és nem annyira az elkeseredettek utolsó mentsvára a netes társkeresés.

Azért remélem ez nem mindenkire igaz. Én személy szerint nehezen találom meg azt a közeget, ahol ismerkedhetnék. Baráti kör, munkahely nem nagyon játszik, részben a házinyúl effekt miatt. Szórakozóhelyekre kösznem. Visszasírom a fősulis éveket :)

Az első, legfontosabb kérdés, hogy valakinek miért van szüksége társkereső oldalakra.

--
trey @ gépház

Mint egy időben ilyet (is) használó*, szerintem két csoportnak érheti meg a társkereső:

nőként akkor, ha _tényleg_ elfoglalt vagy, leginkább egyedülálló anyuka, aki nem tudja a gyereket csak úgy elrakni (nincs mama, barátnő, bébiszitter), emellett dolgozik, így egyszerűen nincsen arra ideje, kapacitása, hogy szórakozóhelyen, felszínesen ismerkedjen a "talán lesz belőle" valami alapon. Ők azok, akik minden rovatát kitöltik az adatlapnak, és ennek megfelelően nagyon komolyan szűrnek is, mert csak a tutira akarnak rámenni. Én ebben látom egyben ezen oldalak legnagyobb problémáját, mint egy állatvásáron, ahol a füledben a biléta, és végignéznek. Részletes checklist és elég egyen elcsúszni, már annyit sem kapsz vissza, hogy "Bocs', nem".

férfiként középkortól (35-40?) felfele, amikor vészesen szűkülnek az ismerkedési lehetőségek, már hülyén mutatsz egy szórakozóhelyen, romkocsmában, a munkahelyen elvből nem ismerkedsz és nem az Audi kulcsát akarod pörgetni

Mindenki másnak teljesen felesleges, időrablás, üres körök futása, önbizalomnövelés, stb.

* ma már kapcsolatban élek, nincsen rá szükségem

----------
rohamkocka

"férfiként középkortól (35-40?) felfele, amikor vészesen szűkülnek az ismerkedési lehetőségek"

Ha vigyázol az egészségedre még simán van onnan 10 jó éved: https://therationalmale.com/2012/06/04/final-exam-navigating-the-smp/

És mi az, hogy hülyén mutatsz egy romkocsmában? Már mér?

Régen én is voltam társkeresőn. Kellett egy kis idő míg felvettem a fonalat.
Tapasztaltaim:
- ha nem ír vissza az első levélre, az olyan mintha visszaírna és azt mondaná "le vagy szarva"
- ha visszaír, írj neki 1-2 napon belül, de soha se azonnal, mert azt hiszik kocka vagy - ez nem chat, hanem levél
- ha írsz, ne írj negatív tartalmú dologról, még azt se hogy szar volt a kaja, csak pozitív és vicces dolgot
- 2-3 levél után hívd el egy kávéra, fagyira, vagy bárhova. Helyválasztásnál figyelj, hogy ne egy puccos helyre vidd, de ne is a legolcsóbb helyre. Egy sztori: volt egy randi, találkoztam egy buta csajjal (persze ez a helyszínen derült ki). Folyamatosan szófosása volt. Nem tudtál mellette megszólalni. Nagyon el akartam menni, de nem akartam megbántani, mert ilyen hülye önérzetes barom vagyok. Kb 2,5 óra múlva szabadultam el. Onnantól kezdve mindig volt egy barát/rokon, aki randi kezdete után fél órával felhívott: "Lerobbantam, el tudsz vontatni?" Ha azt mondtam persze, segítek, akkor szar volt a randi, ha nem, akkor -jól éreztem magam :)
- felesleges a 8-10 levélváltás személyes találkozás nélkül. volt olyan, hogy tök jót leveleztünk, aztán mikor találkoztunk, rájöttünk, hogy ez tutira nem fog működni. Valahogy levélbe minden más, van idő átgondolni amit írsz, átolvasni. Találkozz minél hamarabb, ha nem tetszik írj a következőre.

Sok sikert, és ne add fel! Annyi embernek nincs párja, és nem kell top pasinak kinézni, hogy tudj érvényesülni a társkeresőn. Nézd reálisan a világot, ha nem vagy top pasi, ne akarj topmodellt magad mellé.

+sok, bár én nem vagyok olyan jó pasi, hogy trükköznöm kellett volna telefonnal :D Inkább akartak engem lerázni.

Az első pontra: nem csak olyan, hanem pont az :D. Volt annó a Badoo-ban egy hiba az üzengetőben. elvileg ingyen válasz nélkül csak kettőt lehetett ráüzenni a hölgyekre. Ha kitöröltem a beszélgetést akkor tudtam többet is (azóta javították), és volt aki ezek után válaszolt, hogy mit nem értek :D . Írtam, azt értem, hogy modortalan, mert nem köszön, de néma gyereknek.... :D
Amúgy pofátlan a Badoo. Ok, hogy kitíltják az embert :D , de még utána is kilőhetetlenül küldi az ajánlatokat.

Régen én is voltam. Nekem is nagyon rossz volt a találati arány. Viszont ha már egy nő visszaír, az zöld lámpa, akkor "nyomulni" _kell_. Eszkalálni, ahogy a PUA mondja. Nekem akivel sikerült találkozni, azzal mind max a harmadik (összesen - tehát nekem a második) levélben már találkozót - időponttal és helyszínnel - javasoltam. És ha erre húzódózik meg mellébeszél, akkor next.

Ha eljutsz a randiig, akkor már egy csomót belefektettél, és szinte semmivel nem vagy előrébb, mintha IRL szólítottad volna le. A nőt az érdekli, ahogy élőben viselkedsz, és ahogy kinézel. Az onlinesággal tehát azt spóroltad meg, hogy élőben le kellene szólítanod egy neked tetsző nőt. Elismerem, hogy ez nehéz, de pont ezért ha bele is megy a randiba lejjebbről indulsz nála mint az, aki csak megszólította a pultnál egy bulin.

Nekem vagy a képeim nem voltak elég jók, vagy tényleg nem vagyok benne a felső 20%-ban, de nekem a való életbeli ismerkedés jobban bejött átlagban. A neten órákat el lehet szarni profilokat böngészve, a bemutatkozóra jól reagáló szövegeket költve, satöbbi. Ha ehelyett gyakorlod a _napi egy megszólítás_ ősi szabályát a nagyvilágban, akkor hasonló találati arányod lehet, csak közben nem magadat lehúzva a gép előtt rohadsz, hanem magadat fejlesztve a "terepen". Hosszútávon nagyon nem mindegy.

Viszont ha valaki szegyenlos, vagy plane bizalmi problemai vannak, akkor a netes "leszolitas" konnyebb es egyszerubb lehet. Raadasul az sem teljesen igaz, hogy nem vagy beljebb egy netes levelezessel, ugyanis ha az ember figyel, es olvas a sorok kozott, mar eleg sokmindent le lehet szurni pusztan abbol, amit es ahogy ir. En rengeteg, profil alapjan igeretesnek tuno partnerjeloltet szortam mar ki pusztan csak az alapjan, ahogy a leveleiben megnyilvanult. Raadasul a mostani paromrol is meg a levelezesi szakaszban derult ki, hogy egy csomo mindenben egyezik az erdeklodesunk, es a szemelyes talalkozasnal gyakorlatilag ott vettuk fel a beszelgetes fonalat, ahol a levelezesben megszakadt. Ehhez persze el kell engedni azt, hogy "ez level, nem chat". Emailben is rendszeresen van olyan, hogy chatelek, mert epp azon a platformon indult el a beszelgetes, de ez semmit nem jelent.
--
Blog | @hron84

Nem szeretek életmód tanácsokat osztogatni, de úgy látom neked már régóta nem megy ez a dolog, szóval segítek:

Mi lenne ha nem a pinákat hajkurásznád, hanem inkább magaddal foglalkoznál?

A pinák ösztönösen megérzik ha valaki kétségbeesett és attól menekülnek. Foglalkozz magaddal, sportolj, olvass némi önfejlesztő anyagot, építs egy kis önbizalmat, járj el szórakozni. Ismétlem szórakozni, hogy jól érezd magad, ne azért, hogy felszedj pinákat. aztán jönnek majd a pinák maguktól is...

----------------------------
Az emberiség valaha volt legnagyobb tévedése a dízel személyautó...

Ezt sokan írták, és van is benne igazság, de pont ezért bosszantó, hogy ott vannak a TK-n a csajok és várják a csodát. Pedig ők is el vannak keseredve, ha tűrik a sok barmot.
Ahelyett, hogy magukba nézve elfogadnák, hogy a másik fél is lehet elkeseredett és megpróbálnának vele összefogni a csúf gonosz világ ellen, ahelyett tovább játszák a királylányt míg el nem aszalódnak, vagy kétségbeesésükben ők is bele nem mennek egy rosszabb partiba.

A csajoknak a társkereső oldalak alapvetően önbizalom növelő célt szolgálnak. Gondold el neked mennyire lenne felpumpálva az önbizalmad ha annyi üzenetet kapnál mint egy átlag nő egy átlag társkereső oldalon.

----------------------------
Az emberiség valaha volt legnagyobb tévedése a dízel személyautó...

Ez eddig rendben, csak mire megy vele, ha nem használja semmire az önbizalmát, vagy a kialakult önbizalma nem tükrözi a realitásokat, így a való életben kudarcok érik, tehát kontraproduktív az egész. Meg aztán szerintem m > 80 kg esetén inkább negatív a hatása, mert szerintem a férfiak sokkal kevésbé udvariasak arc nélkül írásban, mint szemtől szembe élőben.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

+ Ott a pont.

https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/originals/38/ee/e5/38eee55b940b0af…

Kiegészíteném annyival, hogy mivel az ilyen oldalak + facebook és társaik eléggé felpumpálják átlagmariska önbizalmát, ezt kivetíti a való életbe is tehát való életben is sokkal jobbnak fogja gondolni magát, mint amilyen valójában és ezáltal sokkal nagyobb elvárásokat támaszt a való életben is a férfiak felé.

tldr; súlyosan lájkgyűjtögető, netfüggő nőket messzire el kell kerülni.

----------------------------
Az emberiség valaha volt legnagyobb tévedése a dízel személyautó...

Igaz lehet. El szoktam járni szórakozni amúgy, ne viccelj már, hogy csak azért legyek egyedül otthon a 4 és fél fal között, aztán meg jól beforduljak. Isten ments! Engem nem nagyon állított meg, hogy bárhová is egyedül kelljen menni, mert az esetek többségében fogtam és moziba, buliba, koncetre simán mentem.

hup: PUA!!! edition, (top!)pasik, csajok, pinák ... van itt minden (pina és fasz vitamin!), de sheldon cooperről linkelni képet főbűn.

Minden nő ribanc, bele van a génjeikbe írva. Igen, most fel lehet háborodni, lehet hímsovinizmust kiáltani, de előtte nézzük meg a dolog szaporodásbiológiai oldalát. Mert mi másért is akarna egy nő összefeküdni egy férfival? (A lelki dolgokat hagyjuk, mert az csak a máz a dugás köré épített szarkupacon.)
Szóval, a párkapcsolat, szerelem, miegymás egy dologról szól, a gyerekcsinálásról. A gyerekcsinálás viszont, bármilyen egyszerű és kellemes folyamat is, nem azonos költségekkel jár a férfiak és a nők részéről. Férfi a kettyintés során, veszít némi fehérjét, hímivarsejtet, folyadékot, nyomelemeket, plusz eléget pár száz kalóriát. A nő, ezzel szemben, ha pechje van, 9 hónapig terhes lesz (az ezzel járó táplálékigénnyel, fizikai és lelki teherrel), majd utána jön a szülés, utána a szoptatás, és 18-25 évnyi gyereknevelés.
Tovább árnyalja a képet, hogy a genetikánk önző, az a cél, hogy minél sikeresebben adjuk tovább a génállományunkat. Ez férfiaknál azt jelenti, hogy minél többször, minél több nővel kell dugniuk, a létrehozható utódok számának maximalizálásának érdekében. Addig a nőknél, pont a lehető legkevesebb dugás a cél, viszont azt a legsikeresebb partnerrel. És ha már ekkora szopást vesz a nyakába, akkor ebből az egészből nyertesen akar kijönni. Azaz, mikor a pasikról van szó, akkor legyen jóképű, jó szövegű (genetikailag nyertes), legyen pénzes, fitt (hosszú ideig legyen képes nőt és annak utódját eltartani).
Vannak módosító tényezők a női oldalon, mint kockázatvállalási hajlandóság, szexuális beállítottság, korábbi párkapcsolati tapasztalatok, de ezek nem változtatnak szignifikánsan az alapképleten.
Másodszor ott van a P (mint pina) érték. Ez egy komplex. pszichoszociális változó, mely meghatározza, hogy mik a társadalmi elvárások egy pina megszerzéséhez. Ugyebár az európai társadalom úgy van berendezkedve, hogy a nő szerepe a gyerekszülés és a betöltött társadalmi pozíciója, anyagi háttere, biztonsága a vele valamilyen élettársi kapcsolatban lévő férfitől függ. Ezért a lánygyermekek kicsi koruk óta, kvázi kurvaságra vannak nevelve, hogy a megfelelő kor elérésekor a legjobb anyagi és társadalmi státusszal rendelkező férfit fogják maguknak. Elég megnézni csak milyen példaképek, milyen ideálok vannak állítva a lánygyermekek elé. Példának okáért, a szépség, nőiesség idealizálása, felülértékelése, a tudás és a fizikai képességekkel szemben. Ez utóbbi a nyugati társadalomban, már komoly szülészeti problémákat okoz, de ez nem kapcsolódik szorosan a témához.
A P érték monetarizációja, igen fajsúlyosan megjelenik a párkeresésnél. Mivel P ből minden nőnek csak egy egység jutott, annak értékesítéséből a maximumot akarja kihozni.
A fentiek adják a szituációt, hogy a férfiak a párválasztásnál, hacsak nem a szerencsés 20%-ba tartoznak, akkor kompenzálniuk kell. A netes társkeresésnél meg különösen. És bizony egyetlen dologgal lehet kompenzálni, a pénzzel,
A társkeresőn a nők nem levelezni akarnak, 2-3 levélváltás után kötelező a telefonszám elkérése, vagy a randira hívás.
Fontosak a külsőségek. Milyen képet sugárzol magadról. Egy jó frizura a profilképen azt sugallja, hogy költesz magadra, jársz fodrászhoz. Ha ez a kép egy drága helyen készült, miközben egy drága telefon van előtted, újabb jó pont. Nem ordenáré módon, 20 millás mergából kilógósan kell csinálni (bár vannak nők akik erre buknak), hanem diszkréten. Egy kép szélébe belógó 2,5 méteres TV sarka épp eleget mond.
A levelezésben, szövegekben kerülni kell a kényes témákat. Nincs felső fokú végzettséged? Senkit nem érdekel, ha nem hozod fel. 3 műszakban 1 level supportot nyomsz? Nem, te egy több millió eurós rendszert felügyelsz. Fontosak az utalások, "el kell vinnem a kocsit szervízbe", "ki kell mennem a telekre". Mindegy, hogy a kocsi egy 30 éves roncs, a szervíz az alkesz Béla, a telek meg a fater nevén van és te csak füvet mész nyírni. Hobbik terén kerülni kell a túl veszélyesnek tűnő (extrém sportok), túl időigényes (bármi ami napi szintű foglalkozást igényel), túl költségesek (technikai versenysportok), vagy túl retardáltak megemlítését. Igen, a programozás, számítógépes játék, a retardált kategória egy átlag nő szemében.
Szintén kényes téma a lakhatás, ha szülővel, lakótárssal laksz együtt az eleve bukta. Ha tetszel egy nőnek, az előbb-utóbb dugni akar veled, és ehhez olyan hely kell, ahol nincs senki. Szóval, ha anyuci és tsa apuci hotelt élvezed, akkor legalább egy szakadt lakóautóra vagy kéjlakra fussa. (Vicces és csöppet képmutató dolog, hogy a legtöbb, a szülőkkel együtt lakó pasit lepattintó nő a szüleivel él együtt. Ennyit a kettős mércéről.)
Soha nem szabad randit lelőni azzal, hogy utazol valahova pihenni, hacsak a következő mondattal nem fogod meginvitálni a bulát. Az ismerkedés elején ez alacsony kockázatú felajánlás, de könnyen lehet, hogy hirtelen drága hétvégi programod lesz.
Végül, de nem utolsó sorban ellenőrizd az igényszintedet. Ha túl sok a visszautasítás akkor lehet, hogy egy picit lejjebb kell adnod, vagy változtatnod kell a stílusodon.
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Na, ez itt egy nagyon jó kérdés! Én mondjuk nem gondolom, hogy minden nő kurva, azonban az biztos, hogy van egy a férfiak szempontjából sötét oldaluk.

Az ellentmondást úgy lehet feloldani, hogy mindenki a _saját_ szaporodását optimalizálja, és ez bizonyos esetekben a párjáéval konfliktusba kerül. Tehát a kellemetlen tulajdonságok a párja számára lehetnek kellemetlenek, de mégiscsak ő számára hasznosak - vagy legalábbis többnyire hasznosnak bizonyultak az evolúció során. Nekünk férfiaknak is ősanyáig menő női felmenőink is vannak, és férfi felmenőink is.

Tehát amikor a nők sötét oldaláról van szó, az számunkra kellemetlen amikor párkeresésről vagy párkapcsolatról van szó, viszont szükségszerűség volt a felmenő ősanyáink számára - hiszen ezáltal tudtak sikeresen szaporodni és az ősanyáinkká válni. Éppen ezért a férfiak számára kellemetlen női tulajdonságkra értelmetlen dolog haragudni, egyszerűen csak meg kell érteni, és kihozni belőle a legtöbb jót a lehető legkisebb kockázattal.

Így van. Tulajdonképpen a DNS-ünk túlélőgépei, a DNS-ünk társadalma vagyunk, mint magasabb rendű lények. A szubjektív érzéseink, vágyaink azért vannak, hogy a DNS-ünk ne pusztuljon ki. Ennek van alárendelve minden, az már csak filozófia kérdése, ezt hogyan interpretáljuk.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Szerintem csak annyit mondott, hogy a mi életünk az emberek jó sok generációjának sikeres szaporodási stratégiájának következménye. Mellesleg nem csak a nőké, de a férfiaké is. Tehát ehhez a játékhoz bizony az is kellett a férfiak részéről, hogy ők meg rossz fiúk voltak sokszor.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Milyen gyakran szeretnél lefeküdni anyukáddal? Vagy ő milyen gyakran szeretne lefeküdni veled? Bocs, ha kényes témát hozok fel.
Szerinted, miképp jöttek össze a szüleid? Biztos volt atyádnak olyan tulajdonsága, ami miatt vonzó volt az édesanyádnak.
Örömmel hangoztatnám, de részint nem hatná, részint túlságosan halott, hogy érdekelje. Bizony ez az élet menete, minden gyereknek el kell temetnie a szüleit, előbb vagy utóbb.
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Nyilván szaporodásbiológiai értelemben minden édesanya ribanc, hiszen valamilyen szinten érdekből választ párt magának. Biztosítani akarja a jó génállományt az utódban, ezen felül az utód felneveléséhez szükséges körülményeket. Tehát érdekből szexel, azaz ribanc. Aki élvezetből, az nem lenne az, de őt is ugyanezek mozgatják ösztönösen.

Most a ribancság nem valami szitokszó ebben a beszélgetésben, inkább az érdekből történő cselekvés kifejezője.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Teljes mértékben értem a megközelítésed, s azt is - amit egyébként itt többen nem -, hogy amit írsz, az nem nőgyűlöletből fakad, s nem is nőalázó szöveg, hanem annak elemzése, hogy évzredek alatt miért lett a férfiak és a nők viselkedése olyan, amilyen.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Igen.
Nem tudom eldönteni, hogy téged a nők biológiai alapon való érdekvezéreltsége zavar jobban, vagy a kifejezés pejoratív felhangja?
Az kell felfogni és megérteni, hogy a szexuális párválasztáson is van egy kibaszott nagy mézes-mázas maszlag, amivel ici-pici gyerekkorától tömik az ember fejét. Miközben a kőkemény valóság, hogy az egész semmi más mint az érdekapcsolatok a minél egészségesebb utódok létrehozására és annak minél sikeresebb felnevelése érdekében.
Olyan ez mint a halál. Az ember beadja a kulcsot és konyec filma, kukackaja. Minden ami előtte volt az megy a levesbe. Szarul hangzik? Bizony szarul. Nah, erre kitalálnak mennyet és poklot, kaporszakállúval és ujjászületéssel. Miért? Mert, az emberek gyengék a valóság felfogásához, elfogadásához. Ha tömegesen elfogadnák a tényeket, akkor borulna a társadalomtól elkezdve minden.
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Jó kérdés. Az biztos, hogy hosszútávon, komoly morális válságot okozna. Ha megnézzük, a történelem során a vallások pont valamilyen fékként használták a túlvilágot. Ne ölj, mert pokolra kerülsz! Ne okozz szenvedést másoknak, különben pondróként születsz újjá! És a többi... Ezek valahol elvették a tömeg kedvét attól, hogy nagyon "rakoncátlankodjanak". A kihatása mai napig érezhetőek a társadalomban, holott a vallásosság, európai szinten, visszaesett.
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Szerintem pont fordítva van. Azért került be minden vallásba, mert az emberi lélekben benne van ez a gondolat. Persze ez is evolúciós hatás. Szükséges volt a nehéz körülmények között a túléléshez. Az ösztönös altruizmus erősségét becsüljük alul szerintem.

Az önző gén elméletnek is ugye ott van a nevében, hogy "önző", és ezért felületesen azt gondolhatjuk, hogy ebből az következne, hogy mindenki csakis magára gondol. Mi sincs távolabb az igazságtól, az ember olymértékben rá van utalva a csoportra, hogy az intelligencia mellett a szociális készségeink a legfontosabb tulajdonságunk. Ezért aztán nem meglepő, hogy a csoport békéjét és jólétét őrizendő benne van az emberben a jótét hajlama és a rossztól való irtózás.

Elfelejted, hogy a vallások mindig is az emberek kontrolljáról szóltak. Amint rájöttek a papok/sámánok/szerzetesek/whatever, hogy az általuk elmondottakat vakon követik az emberek, a félelmet okozó kérdések megválaszolása másodlagossá vált. A kérdések megmaradtak, de a válasz helyett, motiválásra és befolyásolásra használták fel.
Az ember önös érdekből jótékonykodik. A család, klán, törzs felé történő jó cselekedetek, a saját túlélését szolgálta. Minél jobban eltávolodik az ember a túlélés nehézségétől, annál több erőforrást tud fordítani jótékonyságra, annál kisebb ellentételezésért hajlandó áldozni erre.
Ez például jól látható, a kelet és nyugat európai társadalom migránsválságra adott válaszában is.
Az emberben nincs jótét hajlama és rossztól való irtózás. Az ember, az intelligenciáján keresztül, képes az empátiára, és pusztán csak a negatív metaélménytől akarja magát megóvni, mikor segíteni próbál a bajba jutott másikon. És ugyanezt képes az intelligenciájával felülbírálni, és az intelligenciájával képes hatni a másik ember empátiáján keresztül hatni arra.
Hogy ez a képesség mennyire hamar kialakul, elég csak megnézni a kisgyermekek hisztizését. Semmi más, mint kísérlet arra, hogy az empátián keresztül manipulálja a szülőjét.
A csoport békéje és jóléte csak addig fontos, míg egyezik az egyén békéjével és jólétével. Az átlagember szempillantás alatt rúgja fel az ember a csoport érdekeit, ha az számára negatív következményekkel jár.

A konzekvencianélküliség, az egyszeriség, sokkal hamarabb előhozza az emberből, az egoista, YOLO életérzést. Ahhoz bizonyos fokú fejlettség kell, ráébredjen, hogy csakis az utódokon keresztül élhet tovább. Van akinek ez ösztönszinten megy, van akinek egy kis agyalás kell hozzá.
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

"Minden nő ribanc, bele van a génjeikbe írva." -> "Addig a nőknél, pont a lehető legkevesebb dugás a cél, viszont azt a legsikeresebb partnerrel."

értem. szóval ribanc amiért számára megfelelőt választ. :)

azok szokták azt mondani hogy minden nő ribanc, akinek egyáltalán semmi sikerük nincs ezen a téren, és bele vannak ebbe keseredve. ilyenkor nem a nőkkel van a baj, hanem azzal aki ezt vallja. nekem eddig egyik barátnőm sem volt ribanc érdekes módon. szerintem ha mi élvezhetjük orrba szájba a szexet, akkor engedjük már meg ezt a nőknek is. :)

Lehet túlzó, de nagyon anyagiasak a nők és a kasztrendszerből is nehéz kitörni, a hölgyek inkább csak felfelé mozdulnak el. Az, hogy közösen fogjanak valami újba és nehézbe, hát nem nagyon jellemző. A másik, hogy a TK személyiségromboló, főleg a pasik számára, mert a sok kudarc elkeseríti őket és nőkkel szembeni előítéleteket ültet el.

Ahogy a klasszikus vicc is mondja:
-Mi a különbség a büdös ribanc és prostituált között?
-???
-A prostituált mindenkivel dug, a büdös ribanc meg csak velem nem.

A ribanc ebben a kontextusban, a pénzre, drága dolgokra hajtó, kihívó, feltűnő, mindenkivel flörtölő, de csak kevesekkel szexelő nőt takar. A nőknek szaporodásbiológiailag egy csomó paradoxonnal kell együtt élni. A legnagyobb genetikai diverzitás miatt a lehető legidegenebb férfiak a számukra a legvonzóbbak. Ezzel szemben a legstabilabb hátteret az azonos kulturális és szociális háttérrel rendelkező (és jó eséllyel kisebb genetikai eltéréssel rendelkező) pár biztosítja.
Genetikailag a legjobb esélyekkel rendelkező fiú utódot, egy alfahím (domináns, agresszív, rámenős, szexuálisan aktív vagy hiperaktív, testileg minél fitteb férfi) tud nemzeni. Ugyanakkor a gyerekneveléshez szükséges feltételeket egy bétahím (szubmisszív, pszichésen kiegyensúlyozott, hűséges) tud teremteni.

Hogy nem volt egyik barátnőd sem ribanc az azt jelenti, hogy vagy csak markaiddal volt szexuális kapcsolatod, vagy nagyon is jól intézik a hölgyek a dolgaikat. Azok a megcsalások amik kiborítják a bilit, az tipikusan egy párkapcsolatban élő nőnek, a kis stiklijeinek csak a töredéke. Ezt csak úgy tudod kivédeni, ha 24 órás felügyelet alatt tartod a barátnődet, vagy olyan létszintet biztosítasz neki, aminek az elvesztését semmiképp sem kockáztatna meg (hint: soha nem fogsz olyant biztosítani). Van még egy opció, hogy a barátnőd latens leszbikus, de arra meg igen kicsi az esély, plusz egy férfinak szexuálisan is elég kiábrándító. De eltértünk az OP témájától.
Egyetértek, egy nőnek is legyen lehetőséget annyit és akkor dugni, amennyit csak akar, csak ennek "melléktermékeit" és annak a költségeit, ne annak a szerencsétlennek a nyakába varrja akivel együtt él.
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Hát legyen. Úgyis leült a téma.
Paradoxonokról. Párom esetében igen jól látható, hogy mik azok az okok, ami miatt én lettem a befutó és igen, nem azért mert alfa hím vagyok. Párkapcsolatunk kialakulásában erős motiváció volt a részéről, a stabil financiális helyzetem, türelmesnek, kiegyensúlyozottnak tűnő személyiségem és az, hogy képes vagyok 20 perc alatt elásni egy hullát. Természetesen ez csak az ő szubjektív megítélésében a korábbi negatív tapasztalatai alapján, volt vonzó számára.
Hogyha párom félre is lép azt általam ismert személlyel és általam ismert időpontban teszi. Ehhez még ellenőriznem se kell a telefonját, vagy facebook profilját. Hogy miért nem izgat ez? Mert ezen személyek egyike sem rendelkezik olyan személyi kvalitásokkal, ami a fennálló kapcsolatunkat veszélyeztesse. Biztos vagyok ebben? Természetesen nem, csak olyan 80%-ig. Hogy érdekel-e a dolog? Nem. Nincs akkora befektetésem ebben a kapcsolatba, aminek az elvesztése komoly lelki megrázkódtatást okozna.
A kakukkfióka kérdésről: Abban biztos vagyok, ki a gyermekem anyja, mert ott voltam, mikor kivették. Hogy én vagyok-e az apja? Nos, ez olyan 70%-os biztonságot tudok mondani, lévén van pár olyan genetikai jellegzetesség a családunkban ami apai ágon öröklődik és megvan gyereknél is. De ettől még természetesen lehet egy másik, göndör hajú, pigmentációs kihívásokkal küzdő, A Rh- vércsoportú, zárt fogazatú, barna szemű apa is a pakliban. Ha fizetsz 80k HUF-ot, örömmel elvégeztetek egy apasági vizsgálatot, hogy megnyugodjon a lelked.

Te mi alapján vagy biztos, hogy te vagy a gyermekeid apja? Isteni suggallatra? Bemondásra? Vagy épp genetikai vizsgálat eredményére támaszkodva?
Mi alapján lettél te a kiválasztott? Csak nem a biblia kötött össze titeket? Vagy megmondták a szüleid előre, kit kell elvenned? Esetleg egy "Szia, Svetlana vagyok!" kezdetű spammel indult minden?
Volt szexuális kapcsolatotok előtte, vagy a könyvnek megfelelően, szűzként áltatok az oltár elé?

Nem kell válaszolnod, annyira nem érdekel a dolog.
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

"Hogyha párom félre is lép azt általam ismert személlyel és általam ismert időpontban teszi."

Wow. Mindenfele negativ el nelkul mondom, hogy minden tiszteletem. Marmint, eleg sok olyanrol hallottam mar, ahol egy neveto harmadik-negyedik puszta lete alaasta a kapcsolatot, barmelyik oldalon.

"Nincs akkora befektetésem ebben a kapcsolatba, aminek az elvesztése komoly lelki megrázkódtatást okozna."

Erre viszont ne fogadj. Egyreszt valami osszetart titeket a kozos lakohelyen kivul is, masreszt ott van a gyerek, ami eleg komoly befektetes egy kapcsolatba, ugy anyagilag mint emberileg. Raadasul az a gyerek jo esellyel kotodik hozzad, ha erzelmileg tobb vagy egy hangszoronal, akkor ezt erdemes figyelembe venni.

A kommented masodik felevel viszont nem tudok egyeterteni, sem a hangnemmel, sem a szoveggel. SJ eleg sokszor bunko, es oszinten szolva en sem kedvelem annyira, de nincs jogod ilyeneket mondani neki / a parkapcsolatarol ismereltenul. Az, hogy ot nem ismered, az hagyjan, de a parjat aztan vegkepp nem ismered, lehet, hogy egy normalis, rendes lany, es azzal, amit mondasz, eliteled ugy, hogy eselye sincs megvedeni magat. Az, hogy valaki egy vaskalapos szentfazek, nem minositi sem a parjat sem a csaladjat, egyedul ot magat.
--
Blog | @hron84

Az ilyen "megcsalt és én nem tudtam róla" dolgok olyan, de olyan mérvű naivitást és a másik fél nem ismerését jelenti, hogy erre csak egyet lehet mondani: Megérdemelted, barátom!
Egyrészt, ha párkapcsolatban él az ember akkor figyeljen már annyira oda a másikra, hogy tisztában legyen annak az időbeosztásával és kapcsolati hálójával. Nem azt mondom, hogy folyamatosan kémkedjen az ember a másik után, de saccometrikusan figyeljen már arra, hogy a másik, hol-merre jár. Egy új szexuális partner megjelenése (különösen ha rendszeres) igen komolyan befolyásolja az ember időbeosztását. A másik, hogy megcsalás és megcsalás között is van különbség. Mert van az egyszeri, "viszketett és megvakarták egymásnak" jellegű dolog, és van a nagy romantikus, egymásba gabalyodós, szuperszerelmes, rendszeresen dugós. Ebből az utóbbi a neccesebb. Mert az utóbbiból kialakulnak olyan érzelmi kötődések, aminek a vége, egy csúnyán lehúzós, válóperes móka.

Másrészről, egy párkapcsolat nem csak a szexről és a dugásról szól. Kompromisszumokat kell hozni életvitel és sok egyéb más területen. Ha két ember együtt tud élni, de eltérőek a szexuális igényeik, akkor dönteniük kell, vagy szétbasszák a kapcsolatot (szó szerint) és a frusztrációiktól befordulva kikészítik egymást, vagy megegyeznek olyan szabályokban, amik mindkét fél számára kielégítőek. A múltban egy félrelépés igen komoly stigma volt, a nemi betegségek és a fattyú gyermekek kockázata miatt. Manapság, az óvszer, fogamzásgátló és egyéb termékek hatására ezek már elég felejtősek.

Nézd. Megélhetsz egy párkapcsolatot az egyetlennek, a soha meg nem ismételhetőnek. Beletolhatsz apait, anyait, lemehetsz szuperpapucsba, és a vége az, hogy belédrúgnak, hülyére vesznek, kihasználnak, megaláznak. Ezért nem tud a legtöbb ember túllépni egy csődtömeg párkapcsolaton. Igen, szeresd a másikat, állj ki érte, segítsd, de ne vakon tedd, és vedd észre ha baleknak néznek. Hány és hány eset van, mikor a kis szerelmes fickó mindent betesz a párkapcsolatba. Lakást, munkát, kocsit, pelenkázza, fürdeti, a gyereket az anyja helyett. Aztán, mikor az anyukát elkapja a gépszíj, és nem bír a viszkető pinájával, akkor a barátunk egy válóper után, nulláról kezdheti az életét újra. Tudod hány ilyen embert láttam? Hány ember lett lelkileg roncs, drogos, alkoholista, csak mert párkapcsolatilag mindent egy lapra tett fel? A földön, nincsenek angyalok, azok állítják a legmélyebben a kést a hátadba, akiket a legközelebb engedsz.
A gyerek más kérdés. Ha egy gyermek kötődik az emberhez, akkor megéri korrumpálni, mert az befektetés a jövőbe. A gyereknek a lelke még képlékeny, alakítható, ha ki tudsz formálni egy kis zugot, ahova bekerülhetsz, akkor mindig lesz aki visszatér hozzád.

Ahogy Cyrano is mondta: "Mert magamat kigúnyolom, ha kell, De hogy más mondja, azt nem tűröm el!"
Már bocs, de SJ maga ment a pofonért a sikátorba. Azt hitte, hogy majd, naivan, lelkesen kiteregetem a szennyest, és szépen csemegézhet, szembeállítva az itteni állításaimat a magánéletemmel. Ennek ára van. Lássuk, mennyire képes Ő összeegyeztetni az itteni biblialengető imázsát a valósággal. Nem érdekel sem a családja, sem a párja, csakis az Ő képmutatása. Sőt, még a képmutatása sem érdekel. Nincs akkora jelentősége a személyének.

--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Mikor 26 éves szűz vagy (aka. átlag HUPper), és végre sikerül megszigonyoznod egy földibálnát, akkor kurvára fenn vagy a mennyországban és bármit megtennél, hogy még párszor megcsattogtasd a lucskost. Arról nem beszélve, mikor a 3. dugás után közli az asszony, hogy terhes és jön a gyerek. Ehhez, még hozzájön a duruzsoló anyuci és leendő anyós nyomása is.
Sajnos azt nem tanítják, hogy mik azok az élethelyzetek, amikor az embernek automatikusan le kell zárnia egy kapcsolatot és elhajtani az ilyen embereket.
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Ezen kétségkívül lehetséges, ám rendkívül ritka esetben is van még megoldás mielőbb, talán három napon belül. Értem én a kifogáskeresést, de erre mondom, hogy felelőtlenség. Hozzá lehet állni mindenhez úgy, hogy nem érdekel semmi, utánam az özönvíz, csak akkor annak lehetnek következményei.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Kicsit keményen fogalmaz, de nem nagyon lehet belekötni a mondanivalójába.

Amúgy ez a vicc jutott eszembe:

Székely bácsi a falu bíróságán, el akar válni a feleségétől.
Kérdezi a bíró:
- Mért akar elválni a feleségétől, Pista bácsi?
- Mert megcsalt a szomszéd gazdával.
- És maga, Pista bácsi, még sosem csalta meg a feleségét?
- Hát dehogynem.
- De hát akkor mért akar elválni, hiszen maga se jobb az asszonynál?
- Ejj, maga nem ért engem bíró úr! Ha én a csizmámmal belelépek a tehénszarba, csak lemosom, és ugyanolyan lesz, mint vót. De ha a tehén jön és beleszarik a csizmámba, hát azt a csizmát maga se venné többet fel!

----------------------------
Az emberiség valaha volt legnagyobb tévedése a dízel személyautó...

Na várj, a ribanc nem azt jelenti, hogy szeret dugni, hanem azt, hogy a szexualitását nem a vágyai megélése érdekében használja, hanem attól eltérő cél miatt, teszem azt, egy jobb állásért, vagy pénzért. Aki szeret dugni, az egészséges, de nem ribanc. Hiena fenti szösszenetében szerintem ez így értendő.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Mondd, ismertél valaha is olyan nőt, aki bárkivel (még akár Quasimodoval is), bármiféle minimális ellentételezés nélkül (értsd. még egy kávéra sem kell meghívni) hajlandó azonnal lefeküdni? Nos, most vesd össze azzal a pár milliárd férfival, aki egy intésre fejest ugrana a punciba.
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

hát én jó pár ilyen nőt ismerek. igaz azért azt szeretik ha közben ember számba veszem őket és beszélgetünk előtte utána, meg úgy általában. nem egy ilyen csak szex kapcsolatom volt már, és egyikbe se öltem egy darab forintot se, és nem is várták el, mai napig beszélgetünk és jó kapcsolatot ápolunk mindegyikkel, az elméleted maximum a te életedre igaz.

nőként engem se érdekelne egy olyan férfi aki egész nap hirdeti a neten hogy minden nő ribanc. kurva nagy gondok vannak a hozzáállásoddal, ez a gond, nem a nők.

nem én és nem is a nők tehetnek róla hogy korlátolt vagy. :) ehhez nem kell dzsigolónak lenni, csak ember számba venni a nőket is. a minden nő ribanc hozzáállással nem csodálom hogy nincs senkid. valószínűleg egy nagy papucs lehetsz IRL (gondolom nem volt meglepetés ezt olvasni, hiszen biztosan hallottad már), ezért csal meg és hagy el mindenki. :)

Ok. Azért picit nyomozz még utánam Sherlock, mert rossz a konklúziód.
Annyit árulj el, hogy a kezeidet leszámolva, hány szexuális kapcsolatod volt, élő, 20 évnél idősebb és 60 évnél fiatalabb személlyel?
Csak mert a bejegyzéseid erősen hajaznak a tapasztalatlan, sjw nyakszakállasok szövegére.
Minden emberi interakciót átjárják az Önös érdekek, legyen férfi vagy nő az illető. A genetikus és szociális kényszereink határozzák meg a cselekedeteinket. Minden élőlény nyerésre játszik az életében. Minden tevékenységét úgy alakítsa, hogy a saját szubjektív világában nyertesként jöjjön ki. A szexualitás is ilyen, nem is kicsit. Ahhoz, hogy megértsd az emberi természetet, le kell hántanod az emberről mint fogalomról alkotott hagymázas, idealisztikus kényszerképzeteket és mint biológiai lényt kell vizsgálnod. Ehhez viszont tapasztalat kell, jó, rossz, személyes, és külső fél általi.
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

10-20 (20-28 év közöttiek) között, valamint már 5 éve kapcsolatban élek, azelőtt is hosszú kapcsolataim voltak, amik mind stabilak voltak, és én vetettem véget egyetlen egy esetet leszámítva. most jobb? megnyugodtál? nem minden nő ribanc, sajnálom hogy neked más tapasztalataid vannak ezzel kapcsolatban és sikertelen vagy ezen a téren.

Nem ő sikertelen, te vagy mázlista, vagy majd nagyot fogsz koppanni. Reméljük nem, de attól még hogy neked mázlid volt vagy jó környéken élsz, attól még lehet másoknak sok rossz tapasztalata és nem feltétlenül lúzerek.

Nézd, a jó pasik jó csajokat fognak ki, ha meg már azt mondod, hogy dolgozni kell a jópasiságért, akkor azt jelenti, hogy a nők bizony valamilyen biológiai ösztön mentén keresik az ideális hímet, mert biológiailag az jelent kedvezőbb utódot és jobb életfeltételeket, ezen a vonalon meg ugye el lehet jutni oda, ahova. Meg fordítva is van hasonló.

nem gondolom mázlistának magam, szerintem ez így teljesen átlagos, csak normális helyen kell keresni a partnert és mindenképpen személyesen, meg normálisan kell kezelni a helyzetet meg a nőt is valamint figyelni a jelekre, hogy ki az akinek valószínűleg be fogsz jönni. szerintem. nekem ez idáig bevált. az helyes időzítés sem árt. (megfelelő hely és idő, valamint hogy te is eléggé nyitott legyél és ő is) szerintem.

nem vagyok párkeresési tanácsadó. másrészt ami nekem bejött, lehet hogy másnak nem fog. a számodra normálisnak számító helyeken, amik a te értékrendednek megfelelnek.

nekem pl egy disco nem fér ebbe bele, se az online társkereső, inkább egy beülős igényesebb pub PL.

a lényeg összesen annyi lett volna hogy nem, nem minden nő egy utolsó ribanc.

Ha átlagolok, azért 15 kapcsolat 7 év alatt nem kis teljesítmény, mindezt egyetem mellett. Erre még egy ELTEs HÖKösnek is csettintene, pedig ők aztán igazán nagy vegyész randiguruk. Az is sokat mond, hogy te vetettél véget a kapcsolataid többségének, ami azt jelenti, hogy nem szeretsz befektetni egy kapcsolatba. Arról is sokat mond, hogy miképp viszonyulsz az emberekhez.
Amin nem tudsz túllépni az, hogy egy nő nem szál be egy szexuális kapcsolatba anélkül, hogy abból ne pozitív mérleggel jöjjön ki, anyagi vagy más tekintetben. És nagyon is számít a látszat, mit hisznek az emberről, mert senkiről sem rendelkezünk abszolút információkkal. Ugyancsak szubjektív, hogy egy nő számára mi számít pozitív mérlegnek. Egy tininek elég lehet annyi, hogy vesznek neki Bacardit, egy 30-as nőnek előfordul, hogy egy biztos egzisztencia okoz nyákelválasztást, míg egy 40-es megelégszik azzal, hogy nem dug félre és van munkája.
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

"ami azt jelenti, hogy nem szeretsz befektetni egy kapcsolatba"

Ehhez kepest csak hosszutavu kapcsolatai voltak, de persze, biztos igazad van.

"Arról is sokat mond, hogy miképp viszonyulsz az emberekhez."

Pont, mint a te irasod.

En nagyon azt erzem, hogy te meg mindig a sajat besult kapcsolataid mogul engeded ki a keseru tonikot, es nem tudsz belenyugodni abba, hogy masok esetleg jobban szurnek, kevesbe engedik felremenni a lovakat, es jobban sikerulnek a kapcsolatai, mint neked.
--
Blog | @hron84

az elmúlt 7 évben 1 hosszú kapcsolatom van ami 5 éve tart jelenleg, azelőtt is volt 4 éves, meg 1 éves is, te azt kérdezted hány partnerem volt akivel szexuális kapcsolatba is kerültem, erre adtam választ, ez egyáltalán nem nagy teljesítmény szerintem, már ha ezt lehet teljesítménynek hívni (szerintem nem), nem erőlködtem rajta soha, csak jöttek a dolgok maguktól.

a nők nem szeretik azokat akik vért izzadnak azért hogy legyen valakijük, érdemes magadat fejleszteni, aztán jönnek majd a lehetőségek. legyél magadban teljes, szeresd magad, ne azért keress valakit hogy úgy lehess teljes. az online társkereső a legtöbb esetben zsákutca. és még egyszer: nem minden nő ribanc.

volt aki kezdeményezett (nyilván ez történik kevesebbszer, de nem is jó, jobb hogyha te kezdeményezel és sikerül meghódítani, aki könnyen adja magát azt annyira nem tudja értékelni az ember.), volt akinél én kezdeményeztem. mindegyik esetben találkoztunk és beszélgettünk hogy mit szeretnénk a másiktól, egyik esetben sem kellett borítékban pénzt csúsztatnom, bmw kulcsot lobogtatnom (az eddigi partnereim közül mindenki eleve gáznak tartotta ha valaki ilyenekkel próbál felszedni valakit), vagy az anyagi helyzetemről akár egy percet is beszélnem, és ezután sem várt el egyik sem semmit ilyen téren.

akivel esetleg a fentiek közül bármit is meg kellene tenni azzal nem foglalkoznék egyetlen egy percig sem. az ilyen lányokat sem tartom ribancnak, egyszerűen csak az értékrendje tér el a szerintem normálistól. nem vagyunk egy hullámhosszon, nem is kell erőlködni ezen. lehet azért válogatni. nyilván ezzel nem lehet, és nem is kell felvágni, nem is ezt akarom tenni, csak engem például iszonyatosan idegesít a "minden nő ribanc/kurva" felfogást, mivel nekem teljesen másak a tapasztalataim, és zavar ha valaki ezt terjeszti, mert ez nem igaz.

és ezt általában csak azoktól hallom akinek semmilyen sikerük nincs ilyen téren, és nem feltétlenül azért mert nincs pénzük, hanem mert fosul állnak hozzá, esetleg nem adnak magukra, igénytelenek magukra, szar a szövegük, amiken mindig lehetne fejleszteni, de egyszerűbb ráfogni arra hogy a nők a ribancok.

Ki beszélt a monetáris javakról? Nem csak a pénz az egyetlen erőforrás, amit betehetsz egy kapcsolatba. Ott van például az időd.

De amúgy nem monetáris fizetségként egészen kiváló példa a gyúrás esete is: rengetegen gyúrnak csupán azért, hogy tetszelegjenek a (leendő) párjuk előtt, ami önsanyargatást egyébként lehet, hogy a büdös életben nem végeznének.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Azert ez bosegesen igaz a nokre is, nem egyszer csak azert vakolnak es azert vesznek fel bizonyos ruhakat, hogy a ferfiak velt vagy valos igenyeinek megfeleljenek, pedig otthon jobban szeret kinyult mackonadragban es bo poloban flangalni. A fogyokurakat meg a kulonbozo plasztikai muteteket meg ne is emlegessuk.
--
Blog | @hron84

Ha majd picit jobban belelátsz a női lélekbe, akkor majd rájössz, hogy ez mind nem nekünk férfiaknak szól, hanem a többi nővel való versengést szolgálja. Hint: szerinted nagyon sok nő miért hízik el és "ad le a színvonalából", miután stabil és biztosnak hitt kapcsolatba ért?
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Nope. Az igényesség egy szocializációs kreálmány, ami a társadalmi szépségideáknak és eszményeknek való megfelelést volta kifejezni. Mint olyan negatív energiatényezőjű tevékenység, nincs az az épeszű élőlény, ami tét nélkül huzamosabb ideig végezné azt.
Szimplán csak annyi történik, hogy a stabil párkapcsolat létrejötte után, lekerül a nőkről szaporodásbiológiai kényszer (a nőstények közötti versengés), hogy fenntartsa a szexuális csábítás látszatát.
Másrészről a párkapcsolatban lévő hím stresszét is csökkenti, mert a szexuálisan kevésbé kihívó partner miatt kevésbé kell aggódnia (alaptalanul, vagy megalapozva) a konkurens hímek miatt.
Ha a párkapcsolat nem stabil, ha a hím magas nyereségtényezőjű (szociálisan, financiálisan, genetikailag előnyös a vele kialakítandó kapcsolat), vagy a nő környezetében erős a nők közötti verseny, akkor megmarad a versenykényszer, ezért kénytelen folytatni az elvárásoknak való megfelelést.
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

-1

lekerül a nőkről szaporodásbiológiai kényszer

meg mindig nem osztom az ember = allat teoriadat. Ezert allitom, hogy ha egy no a fentebb leirt modon elengedi magat, akkor egyreszt igenytelen, masreszt nem szereti a ferjet. Ja, es lattam mar olyan not, aki gyerkocok utan is jol tartja magat. Vajon miert?

Mint olyan negatív energiatényezőjű tevékenység

a letezes maga energiaba kerul. Ha ugy vesszuk, vegul is igazad van, senki nem letezik huzamosabb ideig.

Másrészről a párkapcsolatban lévő hím stresszét is csökkenti

hat ja. Az ember stressz helyett inkabb zokogni kezd, aztan max. egy modellre gondol kozben. Thanks, but no thx.

a konkurens hímek miatt.

igen, az allatvilagban valoban letezo jelenseg...

"Ezert allitom, hogy ha egy no a fentebb leirt modon elengedi magat, akkor egyreszt igenytelen, masreszt nem szereti a ferjet."

Akkor most egy pillanatra tekintsünk az arányokra. Egyébként nem kell feltétlen gyerek, sokszor megfigyelhet a visszafogottabb viselkedés szimplán párkapcsolatban is.

"Ja, es lattam mar olyan not, aki gyerkocok utan is jol tartja magat. Vajon miert?"

Ugyan vajon miért...?

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Egyébként az általad feltett kérdésre (hogy miért nem válik "igénytelenné" mindenki) már az eredeti posztban is ott a válasz: "Ha a párkapcsolat nem stabil, ha a hím magas nyereségtényezőjű (szociálisan, financiálisan, genetikailag előnyös a vele kialakítandó kapcsolat), vagy a nő környezetében erős a nők közötti verseny, akkor megmarad a versenykényszer, ezért kénytelen folytatni az elvárásoknak való megfelelést."

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Nem szereti a férjét? Honnan tudod ezt? Honnan tudod, hogy a külseje leromlása mellett nem várja minden este meleg vacsorával és nem cummantja le minden reggel munkába indulás előtt? A párkapcsolat nem csak abból áll, hogy jól nézzen ki az asszony, hanem, hogy megtalálják mindkét fél igényeinek kielégítésének módját. Hidd el, az itt posztolók jelentős többsége, még a púpos bányarémmel is összebútorozna, ha naponta kétszer ki lenne csavarva, mint a citrom.
Olvasd el az elöző posztom utolsó bekezdését és megtalálod a választ, hogy miért néznek ki ezek a nők. Nagyon sok nőt már az óvodában berántja a nők közötti szépségverseny és olyan szinten rágörcsölnek, hogy a temetőig úgy maradnak.
Nem, nem gondol modellre. Mint feljebb is írtam, a kinézet csak egy dolog. És azoknál a férfiaknál, akiknél van némi önértékelési probléma, nagyon könnyű felkelteni a féltékenységet.
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

osszecsusztatsz dolgokat. Onnan indultunk el, hogy adott egy no, aki [hazassagban] idovel elengedi magat [akarmiert, ami neki felrohato]. Szerintem a ferfi (ez persze oda-vissza igaz, de most ne komplikaljuk a dolgot szerepcserevel) jogosan teheti fel a kerdest, hogy wtf? Es hogy miert nem szereti a ferjet? Ha a ferjenek minden vagya vacsi utan b.job, akkor OK. De van par ferfi, aki nem feltetlen ragad le itt, es erzi, hogy azert ezeken tul is van/lenne meg elet...

A párkapcsolat nem csak egy komponensből áll, hanem sok-sok apróból, ahogy rázódik össze egy párocska úgy hullanak ki, maradnak el azok a részek, amik valamelyik félnek kényelmetlenek. Ha ez nem okoz senkinek fennakadást, akkor a dolog meg szépen tovább.
Ha nem akkor annak a párkapcsolatnak, előbb vagy utóbb reszeltek. A legtöbb férfiember, magasról tesz arra, hogy a párja esztétikailag hogy néz ki, amíg van szex. A válások vezető oka a partnerkapcsolatban megromló szexuális élet. És itt nem arról van szó, hogy megcsúnyul a nő és a faszinak nem áll fel, hanem sokkal inkább a szexmegvonás (nők sokszor büntetésként, bosszúból használják), megváltozott szexuális étvágy (tipikusan gyerekszülés után).
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

A jó kinézet csak marketing, hogy "hé pupák, friss, fitt egészséges vagyok, gyere és csinálj velem gyerekeket", minél kihívóbb az öltözködés, minél több a máz, annál komolyabb a felkérés a táncra.
Közben azt sem szabad elfelejteni, hogy a nők a többi nőnek is öltöznek, hogy "Hé, jobban és szexibben nézek ki mint te!"
Aki pusztán csak kinézet alapján értékeli a nőket, az olyan, mint aki kirakatból vásárol. Ez bejön ha papír zsebkendőt vesz az ember, de ciki, ha hosszútávú párkapcsolatról van szó.
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

"A legtöbb férfiember, magasról tesz arra, hogy a párja esztétikailag hogy néz ki, amíg van szex."

Elismerve azt, hogy egy parkapcsolatban a szex lete vagy nem lete minosegileg befolyasolo tenyezo, fenntartanam, hogy 1) attol mert nincs szex, egy parkapcsolat fennmaradhat, ha az ettol eltekintve mindket fel szamara kielegito 2) eleg sok esetben a ferfiember szamara pont a szex miatt fontos, hogy a parja esztetikailag hogy nez ki, mert onzo dogok vagyunk, es - reszben - a szexualis preferenciaink menten valasztunk part magunknak. Ami egyben azt is jelenti, hogy ha a parunk elkezd szepen lassan kioldalogni a preferenciaink kereteibol (akarmilyen iranyban) annak nagyon gyorsan a szexualis etvagy csokkenese lehet a vege.
--
Blog | @hron84

A mindkét fél számára kielégítő, szexmentes párkapcsolat, a szűz kisfiúk álmában és a hülyére vett papucsok önnyugtató mantráiban létező dolog. Mégis, hogy képzeled el a szexmentes párkapcsolatot? Elmaszturbálgatnak egymás mellett, vagy minden este a vacsinál elmondják, hogy ki, merre dugott félre? Aki egyszer rákap a rendszeres szex ízére, az utána nem fogja beérni a nézegetéssel, meg a kezével, legyen férfiből vagy nőből.
Ne állítsd túl magasra a férfiak mércéjét. Lyuk, az lyuk és ha rendszeresen eltűnik benne az ember farka akkor azt megtartja. Egy férfi csak akkor mond le a dugásról, ha már olyan mértékben ki idegelték, hogy a stressztől nem áll fel. De ennek megint semmi köze a kinézethez. Igen, minden férfi utána fordul a jó nőnek. Igen, minden férfi elfantáziálgat arról, hogy ki lenne a tökéletes lepedőgyűrő partner. De pusztán ezekért nem ad fel egy bejáratot lyukat. A kinézet akkor kezd hirtelen számítani, amikor az összes járulékos párkapcsolati agyfaszság betetőzik, és kell plusz egy jó ok, a nő dobására.
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

A fene tudja, akkor en is unortodox ferfi vagyok, de nekem igenis szamit a kinezet. Ha a parom elkezdene elhanyagolni magat, es/vagy elhizna, nem biztos, hogy lenne kedvem hozzanyulni, akar eltunik a farkam benne, akar nem. Ez nem azt jelenti, hogy elhagynam, hanem hogy a szexualis eletunk lenyegesen szegenyesebbe valna.

A szexmentes parkapcsolat pedig nem feltetlen mindenkinek valo, de leteznek olyan egyedek is a vilagban, akik tulelik, ha nincsenek mindennap ketszer "kicsavarva, mint a citrom". Van akiknel a szex csak egy sokadik szempont a parkapcsolatban, es eloterbe helyezik az ugynevezett erzelmeket.

"Egy férfi csak akkor mond le a dugásról, ha már olyan mértékben ki idegelték, hogy a stressztől nem áll fel. De ennek megint semmi köze a kinézethez. Igen, minden férfi utána fordul a jó nőnek. Igen, minden férfi elfantáziálgat arról, hogy ki lenne a tökéletes lepedőgyűrő partner. De pusztán ezekért nem ad fel egy bejáratot lyukat. A kinézet akkor kezd hirtelen számítani, amikor az összes járulékos párkapcsolati agyfaszság betetőzik, és kell plusz egy jó ok, a nő dobására."

A szomoru az, hogy altalanositasz, valoszinuleg magadbol meg a ferfiismeroseidbol indulsz ki. Es sajnos a "nem ad fel egy bejaratott lukat" resz baromira nem igaz. Az altalad leirt tipusu ferfiak ugyanis igenis problema nelkul felrelepnek egy szebb, jobb vagy pusztan fenyesebb "luk" miatt, es mindezt a leheto legtovabb probaljak titkolni, hogy megtarthassak a mar "bejaratott lukat" is. Minden attol fugg, hogy a ferfi mennyire involved a parkapcsolatban. Mert a szerelem csaloka dolog, es emberenkent valtozik, hogy mennyire intenziven eli meg, es meddig tart nala ki az erzelmi vonzodas. Altalaban a nok kevesbe hagyjak teljesen kialudni a langot, a ferfiak ennel sokkal materialistabbak.
--
Blog | @hron84

És, miért is versengenek a férfiakért a nők? Mik azok a peremfeltételek, amik minden nőnél jelen vannak? Legyen pénze, legyen egészséges, nézzen ki jól, legyen megnyerő, legyen hűséges.
Hogy jól dugjon az nem szerepel a listában. Az mellékes. Itt a szignifikáns különbség egy férfi és egy nő között. Vagy szerinted, miért van annyi női prostituált? Mert van rá igény, és azért van rá igény, mert a férfiaknak ez kell leginkább egy párkapcsolatból. Olyannyira, hogy még pénzt is adnak érte.

--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Szerintem meg csak siman oszintenek kell lenni es elhagyni ezeket a mumajer (meg ha professzionalisan is csinalod) dolgokat.

Kesobb nagyon nagyon ra lehet baszni a szerepjatekra amit csak akkor veszel eszre mikor 10 eve egyuttvagy valakivel akivel amugy soha nem lettel volna es ekkor vagy te ebredsz vagy o de a vege garantalt kudarc.

Nekem bejott. Nem akarok se tobbnek se jobbnak latszani annal ami vagyok. Ezt ertekeli egy okos no. Aki meg nem az nem erdemli meg hogy vele legyek :D

Az első felével egyetértek, de a másodikkal nagyon nem. Érdekes, hogy később említed a béta és alfa tulajdonságokat, itt viszont csak a bétákat emelted ki.

Ha így lenne, ahogy írod, az nem magyarázná, hogy miért lépnek le a bankárok női egy gitárossal. Márpedig ezt mindenki tudja, hogy nem legenda.

Azért, mert az alfa tulajdonságok valódi vonzalmat ébresztenek. A béta tulajdonságok viszont a körülményektől függőt. Például a mai társadalomban ha egy nő egyedül marad egy gyerekkel, akkor is mindenféle segítőhálózatok megmentik. Lényegében utolsó mentsvár "palinak" mindig ott van az állam. Nem sértődik meg semmin, nem omlik össze semmilyen megcsalástól, viszont fizet ha kell. És mellette nyugodtan hetyeghet alfákkal kedvére. Tehát a nőnek a kizárólag béta tulajdonságokkal való leláncolása lehetetlen küldetés mai körülmények között.

A bankár és a gitáros, mindkettő tipikusan alfahím kategória. Egyik sem olyan szakma, ahol sikereket lehet elérni egy introverált, passzív személyiséggel.

Az alfahím szerepkör és a hozzá tartozó személyiségjegyek sokkal stresszesebb, instabil, gyereknevelésre kevésbé alkalmas környezetet teremt, mint egy bétahímé. Mikor gyerekvállalásról van szó, egészen más kérdések dominálnak, mint amikor csak egy szimpla dugásról.

Az állam több nagyságrenddel rosszabb ellátást tud nyújtani, mint egy stabil munkahellyel rendelkező férfi. És ha láttál volna már anyaotthon és krízisközpont előjegyzési listáját akkor nem írnál ilyent.
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

"Mikor gyerekvállalásról van szó" - helyesen: mikor a gyerek felneveléséről van szó.

Persze, amig a gyerek kicsi, addig finanszírozási okokból belefér egy papucs is a képbe (hogy felnevelje a gitáros gyerekét). De aztán már csak teher, és a mór mehet. Persze azért a lóvét küldenie kell - amit lényegében az állam ver le a palin, tehát ő adja.

Persze, hogy rosszabbul jár - anyagilag - mintha a palival maradna. És mégis mennyien válnak ilyen helyzetben... Vajon miért?

Több tényezős dolog:
Jelen van egy szelekciós folyamat, ami a nagymellű, keskeny csípőjű, törékeny nőket preferálja. Ennek eredménye, hogy a természetes szaporodási rátát leginkább modellező (alacsony végzettségű, alacsony jövedelmű) csoportban magasabb utódszámmal rendelkeznek.
Szülész nőgyógyász ismerősöm figyelte meg, hogy a császármetszés számának megugrásának az egyik oka lehet a szülő anyukák izomgyengesége. Ha ez túlsúllyal párosul, akkor szinte borítékolható, hogy a gyerek el fog akadni a szülőcsatornában. A gyerek kitolása izommunkát igényel, csak épp elég problémás, ha nincs mivel kitolni.
A kóros testkép (a sovány az ideális) miatt alkalmazott helytelen táplálkozás következményeképp, nincsenek tartalékai az anyukának. Szintén, szülész ismerős találkozott olyan anyukával, aki titokban szorgalmasan fogyókúrázott, és utána hárman küzdöttek az életéért a szülőszobában, mert összeomlott a szervezete.
Mentális oldala a dolognak, hogy a védett státusz miatt a mai ember nincs hozzászokva a fizikai fájdalomhoz. Egy nő életében kevés fájdalmasabb dolog van a szülésnél. Azok az anyukák akik fizikálisan fittek lennének, sokszor fejben nem elég erősek.
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

A pálcikanő divat azért nem túl régóta van jelen, és várhatóan nem is fog sokáig tartani (legkésőbb a civilizációnkkal együtt eltűnik néhány generáción belül). Ezért énszerintem evolúciós léptékben nem lesz ennek lényegi hatása. Ha a kulturális hatásoktól eltekintünk, azért a szépség elég erősen összefügg az egészséges utódlásra való képességgel, úgyhogy én emiatt nem aggódnék. Legvalószínűbb, hogy az elhízásjárvány az oka ennek a divathullámnak - a ló túlsó oldalára átesés esete ugye.

Azzal a részével egyetértek, hogy az alultápláltság (főleg minőségben értve - vitaminokból, fehérjéből, zsírokból, Omega 3-ból) és a mozgáshiány nem tesz jót. Illetve nagyon valószínű, hogy a fogamzási problémák jelentős része mögött is táplálkozás eredetű problémák állhatnak.

Viszont a császármetszések arányának növekedésének szerintem lényegi oka szülés medikalizációja is. Nem tudom olvastál-e háborítatlan szülésről szóló könyveket, azokból sokminden más megvilágításba kerül.

A császármetszések aránya azért is növekszik, mert továbböröklődtek azok a gének, amelyek birtoklása korábban fatális következményekkel jártak volna az anya és a magzat számára is (durván szólva mindketten belehaltak volna a szülésbe). Hogy ennek milyen következményei lesznek hosszú távon, azt nehéz megjósolni. Lehet hogy pár száz év múlva a szülések többsége császáros lesz, de ez senkit se fog érdekelni, mert ez válik természetessé. De az is lehet, hogy kicsit még emelkedik az arány, aztán megáll, mert egy újabb hatás blokkolni fogja a növekedést.

A császármetszések száma azért növekszik, mert a korrupt hentesek nagyon szépen tudnak milliós összegeket zsebre tenni feketén havonta így.A császármetszések kb 90%-a teljesen indokolatlan.

----------------------------
Az emberiség valaha volt legnagyobb tévedése a dízel személyautó...

Ez tuti, hogy nettó hülyeség. Tegyük fel, hogy ezek a 3% a hatvanas években, és 3,6% jelenkorban _genetikailag képtelen_ természetes szülésre. Mégis honnan örökölték volna ezeket a géneket? Hogy maradtak ezek fenn sokszázezer évig amikor nem létezett császármetszés? Ha tényleg genetikailag lenne ez meghatározott, akkor úgy kirostálódot volna ez a tulajdonság, mint a sicc. Ha csak annyi történik, hogy a szelekciós nyomás enyhül a keskeny csípőre, akkor is a csípőszélességet kódoló gének aránya csak statikus marad, változni nem fog. Ezalatt a pár generáció alatt, amíg még áll a civilizációnk semmi lényeges evolúciós történés nem lesz.

Számomra sokkal hihetőbb, hogy az orvosok be vannak tojva a műhiba perektől, és ezért minden lehetőséget megragadnak, hogy császározhassanak. Azt, hogy nem férne ki a gyerek simán mondhatják akárkire, ha meg sem próbálja sosem fog kiderülni, hogy kifért volna-e. Számukra sokkal kisebb kockázat, mert a császárnak vannak ugyan hátrányai, de azok miatt nem lehet az orvost felelőssé tenni. Ráadásul nem kell a bizonytalanra építeniük, hogy valaki más szül, hanem meg tudják oldani maguk. Én sem szeretem másra bízni, amiért én vállalok felelősséget.

Cukorbetegseg, es megemelkedett inzulin eseten ez sima liba. Mivel a cukorbetegseg kezd nepi kor lenni ezert a kovetkezoekben nem lesz szokatlan, hogy orias meretu ujszulottek lesznek.
Nem mellekesen, a vitaminok, a jo korulmenyek, mind mind ebbe az iranyba hatnak, hogy jol fejlett gyerekek jonnek vilagra.

Bud Spencer aka. Carlo Pedersoli is 6 kilos sulyal szuletett es annak lassacskan vagy 100 eve, szoval regen is volt ilyen.

Mivel ezek a szulesek valosan nagy szamban jelennek meg, es nem esnek ki a korforgasbol, ezert az eppen varhato replikacios rataval gyorsulo utemben terjednek az idok soran.

Orvosi ismeretek, tudomany fejlodesevel, egyre tobb es altalanosabb lesz a csaszaros szules.

Nem hiszem, hogy letezne az emberi faj, ha a ferfiaknak a toredek kinlodast at kellene elni mint a noknek.
Kizart. Par generacio utan ugy omlana ossze a dolog, mint a "kolto hires vara".

Jelenleg egy atlagos peldanyu nonemu egyed egy szinte kicsinek mondhato 4 kilo koruli suly mellett is igen csak nagy kinokat all ki. Nok kezdenek alkatilag alkalmatlanna valni a hagyomanyos szulesre. Civilizacios betegseg.

http://karikasostor.hu - Az autentikus zajforrás.

Pont ezt hajtogatom, hogy nekem senki ne magyarázza, hogy két generáció alatt _genetikailag_ váltunk alkalmatlanná minimális szelekciós nyomás változás miatt. Ez totál nonszensz.

A cukorbetegséget én is úgy tudom, hogy nagy babákat okoz. De ennek az oka a rossz táplálkozás, ha valóban fejlődne a tudomány és a társadalom, akkor ez megoldódna, nem pedig terjedne.

A jól fejlett gyerek nem hátrány, hanem előny! A nagy születési súly is - ha nem elhízás miatt van, hanem valódi fejlettség - akkor előny. A szülés nem a nagy súlytól lesz nehéz, hanem a nagy fejtől! A fejméret növekedése pedig valóban genetikailag meghatározott. Persze nagyon ritkán előfordulhat valódi aránytalanság, de ezek száma elenyésző ahhoz képest, ahányszor erre hivatkozva beavatkoznak a természetes folyamatba.

"Orvosi ismeretek, tudomany fejlodesevel, egyre tobb es altalanosabb lesz a csaszaros szules." - ez olyan, mintha azt mondanád, hogy "Orvosi ismeretek, tudomány fejlődésével, egyre több és általánosabb lesz a fogtömés". Nem. A valódi fejlődés nem az, hogy a problémákat betömködjük kisebb problémákkal, hanem hogy a problémát elkerüljük. A fogak esetében a megoldás a fog kilyukadásának megakadályozása lenne. Császármetszés esetén pedig a diagnosztika javítása, hogy felesleges beavatkozások ne legyenek, illetve az aránytalanul nagyra növés megakadályozása (na, ez valóban advanced tudomány lenne).

A szüléssel járó "kínok"at pedig jórészt a teljesen fogalmatlan orvoslás okozza. Ha érdekel, olvass utána pl.: Michele Odent: A szeretet tudományosítása.

A lényeg az, hogy az összes emlősre jellemző, hogy a stressz akadályozza a szülést azáltal, hogy a kijáratot záró izmok befeszülnek. Ellazulni meg csak akkor tudnak, ha teljesen békén hagyják az anyát. Akár egy rosszkor feltett kérdés is zavaró lehet. Ez az amiről a legtöbb orvosnak fogalma sincs.

Na most, ha megzavarják az anyát amikor már a méhösszehúzódások folynak, akkor a kijárat lezárul a másik oldalról meg megy az erőlködés -> fájdalom.

Ha erre beadnak külsőleges oxytocint, akkor az az összehúzódásokat fokozza, de a kijárat ellazulásán nem segít -> még nagyobb fájdalom, plusz a baba állapotának romlása.

Fontos tudni, hogy az oxytocin normál esetben az agyban termelődik, ahol fájdalomcsillapító és kötődést kialakító hatása van. A vér-agy gáton viszont befelé nem tud átjutni. Tehát az érbe beadott oxytocin nem jut be az agyba, és a fájdalomcsillapító hatását nem fejti ki. -> Még nagyobb fájdalom.

Oxytocin az emberben egyébként intim helyzetekben termelődik.

Ezekből a tényekből össze lehet nagyjából rakni, hogy mi a valódi probléma. Ennyit kedvcsinálónak, de még számtalan hasonlót lehet találni a fent címzett könyvben.

(Jó hasonlat az erekció: az is csak intim helyzetekben működik, és a külső zavarok lelohasztják. Képzeld el, hogy orvosi felügyelet alatt kell erekciót produkálnod. Menne? Menne mindenkinek? Hány százalékot diagnosztizálnának impotensnek?)

en a mainstream allasponttal ellentetben nem tamogatom az ember = masfajta allat allaspontot. Ha a szulo anyat mindenki beken hagyna, akkor nem lennenek szulesi fajdalmai? Probald mar meg ezt egy nonek bemeselni (foleg egy olyannak, amelyik szult is mar). (Az erekcio meg rossz hasonlat, semmi koze a szuleshez.)

Btw. csak erdekessegkeppen, amikor a buneset utan Isten Evahoz fordul, azt mondja neki: "“I will greatly multiply Your pain in childbirth; In pain you will give birth to children". Es azota is igy mennek a dolgok...

Oxytocin, erekció, szülési fájdalmak, méhösszehúzódás -- szerintem a topic nyitója rég befonta a haját már, hamarosan az űrprogtamra indított női jelöltekről is lesz itt szó neki.

Amúgy az átlagnő nem ribanc, annál sokkal egyszerűbb. Keltetőgép, mint az emberek az alieneknél. Nem kár értük. A kevés maradék, na azért érdemes középkori lovagiasságot is megjátszani. Fene az egészet.

Egy ideje már nézem az ámokfutásod. Te az a tipikus fotelból mindent megmondó ember lehetsz. Fel kéne állnod a fotelból és neked kellene elmenni szülni. Ne felejts el relaxálni, úgy a tuti...
Aztán majd magyarázd meg a nagy okosságot azoknak a nőknek, akiknek eleve szűk a medence keresztmetszetük, tehát ki se tudnak normálisan tágulni, mert maga a medence csont nem engedi.
Az igazi kőbunkó szülész nőgyógyászok pedig igenis léteznek, és kertelés nélkül a képedbe vágják a rendelő falai között, hogy fél milla, vagy menj az anyádba.

Orvostudomany rengeteg dolgot nem gyogyit, csak kezel.
Ezek osszesegeben igy terjednek es nem is lassan.

Amiota kezelheto a cukorbetegseg, es a hajlammal valamint kifejlodott betegseggel nem esnek ki a sorbol igy nagyon szepen terjednek.
Pelda csak kiemelt, rengeteg egyeb van, ami kezelheto es igy az eletben maradt peldanyok orokitik a hibat. Ez par generacion belul siman eszlelheto.
Igen, amig nem volt kezeles, akkor siman belehaltak olyan dolgokba, amiben ma nem szokas, es kikerekedett szemmel nezned, hogy WUT DA HAYELL ? ha megis.

Fogtomes is igy van, egyre tobb es olyan altalanos, hogy nem is gondolsz bele milyen ismeretek technologiak szuksegesek egy "sima" fogtomeshez is.

Ez mind ismert es rengeteg konferencia es tanulmany van a temaban.

http://karikasostor.hu - Az autentikus zajforrás.

Azért nem ártana néha gondolkodni is. Ha egy betegségre nincsen szelekciós nyomás, akkor egy populáción belül _állandó_ lesz a részaránya. Ha növekszik, akkor vagy pozitív szelekciós nyomás van (pl cukorbetegségre szerintem kizárható, de jöhetnek az ellenérvek), vagy pedig a körülmények okozzák azonos átlagos géneloszlás mellett.

Ebbe belegondoltál már? Az, hogy konferenciáznak valamiről még nem jelenti azt, hogy igaz is. Ha lenne ingyenpia, repiajándék és némi esély egy numerára, én is mennék akármilyen konferenciára is.

Úgy értem, hogy a test számára körülmény. Nem a felelősség elhárítása volt a mondandóm lényege, hanem az, hogy ugyanaz a test maradhat egészséges, vagy meg is betegedhet - függően attól, hogy hogy él. Ahogy mondtad, önsorsrontó életmóddal betegíti meg magát rengeteg ember.

Szerintem (ezt elismerem, hogy vitatható) rengeteg egyéb betegség szintén az életmódban keresendő, csak éppen olyan faktorokban, amik a legtöbb ember számára nem tudatosak. Tehát itt valóban nincs az egyénnek felelőssége, de mégis a társadalom és önmaga által okozott körülmények okozzák a bajt.

Amire ki akartam lyukadni az az, hogy ezeknek a betegségeknek a terjedését nem lehet a génekre fogni, mert a gének szelekciós nyomás nélkül szóráson belül állandó eloszlást mutatnak egy populációban. Tehát pozitív, vagy negatív nyomás hiányában állandónak kellene lenniük. Ha terjed, akkor vagy valamiért rohadtul hasznos és pozitív szelekció van rajta, vagy pedig az okok valójában a trendszerűen változó életmódban keresendők.

Azért, mert most is a hupot olvasod.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Talán csak az érzelmi világát próbálta helyre tenni ily módon.
-Egyébként én nem udvarolnék egy webes adatlapnak, amin van pár fotó meg szöveg. Kicsit sem biztos, hogy az a valaki van mögötte, akinek vallja magát.

Lehet nem valós személyekkel beszélgettél. A másik fél: pasi, operátor, robot. :)

ps.: vagy valamit elbaszol. több lehetőséget nem tudok.

Ez sajnos általános probléma.

Az a baj, hogy ha az embernek olyan a munkája, nem nagyon van ideje/kedve bulikázni, vagy éppen van más elfoglaltsága is a munkán kívül, akkor csak ezek az oldalak maradnak. Viszont rengeteg olyan ember is fenn van, akik vagy csak szórakozásból ismerkednek ("szeretek új embereket megismerni"), esetleg magányos, és már mindegy kivel, csak beszélgethessen - amíg rá nem un. Nagyon nehéz a sok szemét közül kikaparni a gyémántot. Nekem sikerült, de ez inkább szerencse kérdése, semmint képességé.

És igazából nem számít az sem, hogy hogyan nézel ki, mármint abban, hogy elhalnak a beszélgetések. A profilképed alapján ugyan elindul a prejudikáció, de ezt súlyosbítja amikor elkezdtek beszélgetni. Nekem is volt egy csomó szimpatikus ember, beszélgettünk 2-3 estén át (ugye én csak munka után nézegettem fel), megbeszéltük hogy másnap írunk egymásnak, aztán semmi. Olyan is volt, akivel már a találkozást tervezgettük, csak a konkrétumokat (időpont) kellett volna fixálni, és eltűnt. Az volt a szerencsém, hogy a mostani párom már másnap találkozni akart, mert sürgősen szüksége volt a szakmai segítségemre (szervert kellett szerelni a VH-ban), így jöttünk össze.

Egy jó tanács: a Facebookot messzire kerüld el ilyen szempontból.
--
Blog | @hron84

Na ez is egy rohadt nagy mázli. Én több a nagy német infós multinál infóval foglalkozó csajszival randiztam, akik közül egyet sem érdekelt az informatika. Ezért is írom, hogy oda a bölcsész lánykák kellenek nyelvtudással, mert nem egyet láttam neten és személyesen is. Na jó ismerek azért programozó fickót is onnan :) de nem úúúúúúúgy :D

Sikerült találkozni a lánnyal! :)

Annyira, de annyira jó volt az egész ! :)

Hm, azt hiszem, hogy ezzel a lánnyal is befürödtem, mert 2 napja semmi reakció az üzeneteimre.
Előtte írta, hogy az apja 12 órázik és ezért a hétvégén tartják a huga szülinapját, és nagyon elfoglalt, mert van neki otthon dolga, ír novellákat, megszervezi a napi rutinját.
Azért fura, mert ha én holt fáradtan, munka után, félig elaludva képes voltam írni neki üzenetet, és az időmből rászánni max 20 percet, hogy érdeklődjek felőle, akkor neki hogy nincs annyi ideje, hogy ezt megtegye fordítva is. Még ha nem is 20 percet, de akár 10 percet is? Ha azt nézzük, hogy egy nap 1440 perc, akkor a 20 perc 1,3%-a a napnak a 10 meg 0,6%-a csupán... Ekkora megeröltetés lenne? :O

Igen, valószínű, de vigyázz a rosszhiszeműséggel is. Velem volt már olyan, hogy nem volt nálam a telefonom töltője, akkumulátor lemerült, telefon kikapcsolt, aztán lehetett nekem akármennyi időm. A legcikibb meg az, amikor azt gondoljuk a másikról, hogy ránk sem hederít, aztán fejsérüléssel fekszik egy kórházban, mert elcsapta valami idióta a zebrán.

Persze ettől függetlenül a legvalószínűbb mégis az, amit írsz. Ha már együtt vagytok annyi ideje, hogy kialakult egy olyan bizalmi légkör, hogy kizárt, a másik szó nélkül eltűnjön, ha tovább akar állni, akkor is leül veled, s elmondja, megbeszéli, akkor már nem kell ezen aggódni. Ettől függetlenül a szó nélkül történő eltűnés néhány nap után is gerinctelenség.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Csak néhány kérdés, ami felvetődött bennem:
- Két hete találkoztál vele először, azóta találkoztál egyáltalán vele?
- Miért nem hívod fel, hogy mi van vele?
- Ha hívtad, miért nem vette fel?
- Ha nem hívtad, miért nem?

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Azért az nem tolakodás egy találkozót követően, ha érdeklődsz felőle. Szerintem azt várta, hogy keresd, s úgy érezte, nem is érdekled őt igazán. Mégis mit vársz? Ő viselje a nadrágot? Eléggé úgy tűnik, hogy ezt te szúrtad el, kérdés, ezek után van-e esély a helyrehozatalára. Ha én nő lennék, s két hétig magasról tenne rám a pali, akkor utána biztos, hogy udvariasan elhajtanám a fenébe. Bizonyára marha fontos lehettem neki.

Nem arról van szó, hogy félóránként zaklatni kell a másikat, de ha épp nem találkoztok, napi egy-két SMS azért csak belefér, nem? Ez tizensokéves kapcsolatban is alap, nem, hogy akkor, amikor friss a kapcsolatotok, vagy alakul még csak.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Most már muszáj feltennem a kérdést: tulajdonképp te mit akarsz ettől (vagy bármely) nőtől? Mármint konkrétan megfogalmazva, nem ilyen homályos, nem túl egzakt vágyálomként, hogy "normális kapcsolat" meg hasonló semmitmondó hősszerelmes bullshitként.

Nekem az a benyomásom az egész topicot illetően, hogy a saját magaddal és a vágyaiddal sem vagy tisztában, nem, hogy azzal, hogy egy nő mire vágyik és hogyan gondolkodik a világról. Amikor meg mégis megpróbálod kitalálni, akkor meg igazából a saját gondolatvilágod vetíted ki rá és nem az ő helyzetébe próbálod saját magad beleképzelni.

Ha akarsz valaha is nőt, nagyon gyorsan felejtsd el ezt a "nem akarok tolakodó lenni" bullshitet. Egy (felnőtt(!)) nő teljesen pontosan tisztában van azzal, hogy egy férfi mit akar(hat) csinálni vele. Illetve értelem szerűen a saját szexualitásával is tisztában van és ezt a kettőt próbálja valahogy ösztönösen összeegyeztetni. És ne legyenek illúzióid, ha nem valami elfojtott, prűd nőt fogsz ki, simán a képedbe fogja mondani, hogy nagyon hálás tud lenni, ha valaki jó alaposan kinyalja. És akkor az úgy is lesz.

Nem is olyan rég valamelyik topicban jött szóba a jó beszélőke. Erre mondtam, hogy szerintem a beszéd túlértékelt dolog. Gondolom számodra is ismerős az az embertípus, aki mondja és mondja és mondja a lányok meg csillogó szemmel isszák a szavait. Alapvetően introvertáltként sokáig küzdöttem én is ezzel az embertípussal, mire rájöttem, hogy baromira nem az számít, hogy _mit_ mond, hanem az, hogy _hogyan_: határozottan, magabiztosan. A nők és a lányok ezt keresik alapvetően. Legyen az beszéd, tánc, kárelhárítás egy rosszul lezárt kulacs esetén, akármi. És nehogy azt hidd, hogy picit is tudatosan: baromira ösztönösen.

Viszont ameddig te sem vagy tisztában azzal, hogy mit akarsz kezdeni egy nővel addig buktad az egészet, mielőtt egyáltalán elkezdődött volna. Náluk nincs ilyen, hogy meglátjuk mi lesz és hasonló. Nekik minden alkalom Az Alkalom. Ezért van az, hogy órákat tudnak készülni egy randira, míg egy férfi megelégszik azzal, hogy ha reggel nem felemás zoknit vett fel. Egy nő elvárja, hogy A Férfi tudja, hogy mit akar. Meg lehetőleg azt is, hogy tudd előre, hogy ő mit fog akarni. Vagy legalább el tudd hitetni vele. Az, meg, hogy egy nő határozott ne tévesszen meg: többsége elvárja, hogy te legyél a dominánsabb fél, nem ők akarják a nadrágot hordani.

Minden nő szereti, ha akarják őt. Ha te meg se próbáltad az első randi végén lebeszélni vele, legalább azt, hogy mikor találkozzatok legközelebb - vagy legalább másnap(!) telefonon - akkor kb. azt üzented neki, hogy te csak az idejét pazaroltad. (Nem csak azzal, amikor tényleg ott volt veled, hanem mindazt, amit eltöltött felkészüléssel!) Egy személyes találkozás után nem downgradelünk emailekre. Két hét után meg ne csodálkozz, hogy "elfoglalt". És egy nő nem igazán ad második esélyt, ahhoz valamit nagyon nagyot fel kell tudni mutatni. (És arra is árgus szemekkel kell figyelni, hogy mikor volt az esély, mert elég könnyű benézni azt, hogy meddig volt lehetőséged kezdeményezni. Egy nő ritkán fog.)

Ja és ha az SJW-k meg a mindenféle femnácikinisták véleménye alapján akarsz nőt keresni, akkor a büdös életben nem fogsz találni.

-

tl;dr: először békélj meg önmagaddal meg a világgal. Aztán ha jól érzed magad, döntsd el, hogy minek kell neked nő. Ha ez megvan, nekiállhatsz ehhez keresni partnert.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Felig meddig adok igazat Saxusnak. Az emailekre tenyleg tulzas downgradelni, mi meg a talalkozas elott csereltunk FB Messenger kontaktot, plusz felvettuk egymast Viberen.

Ezek az uj platformok azert jok, mert ha a telefonalast tolakodonak erzed (nincs ezzel feltetlen baj), akkor tudsz neki direktben uzenetet kuldeni, amit - ha epp raer - el tud olvasni. Nem kell spamelni, de napi 2-3 "mi ujsag veled, nagyon hianyzol" vagy "szeretlek" boven nem a zaklatas kategoriaja, sot, a legtobben nemtol fuggetlenul szivesen veszik a torodes eme jelet.

Nalam alap az artatlansag velelme hacsak lehet / van ertelme, de mivel en eleve aggodos tipus vagyok, olyan sosincs, hogy napi egyszer legalabb ne beszelnek a parommal.
--
Blog | @hron84

Nos, azóta van változás. Skype-on beszéltün már párszor, csak hát valahogy annyira soká lesz a következő találkozás, hogy az már nagyon sok. Most lesz a 3. hete, hogy találkoztam vele, és a következő majd csak július 10 felé lenne... Ez így nekem nagyon kevés, és akkor még csak nyár van, még nem kezdett bele se a suliba, se a suli utáni munkába... Ez így elég lecsós történet lesz... :/

Meglehetősen érdektelen.

Alapvető probléma itt az, hogy főhősünk figyelmét bezsebeli, cserébe annyit sem ad vissza, mintha egy mammer kezét megfogtad volna a villamoson. Véletlenül. A kapaszkodón. Sőt, még annyit sem, mert ráveszi főhősünket, hogy önmagát alázza meg és menjen lefele szépen lassan manginába.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Nem azt kérdeztem, hogy mit szeretnél, hanem, hogy mit akarsz. Oké, hogy találkoznál vele, meg megismernéd, de minek?

És nem értem min csodálkozol, hogy nem halad ez semerre: másfél hónap alatt odáig sem jutottál, hogy egyáltalán közöld vele, hogy mit akarsz tőle.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Egy kapcsolat elején necces a ~havi 1 találka. Két lehetséges magyarázatot látok:
1) Ahogy már fentebb is írták: esetleg nem jöttél be neki annyira, hogy emiatt minimálisan is változtasson a napirendjén, pedig megtehetné.
2) Tényleg nem ér rá, de akkor ez az időhúzás meg tiszteletlenség veled szemben. Kvázi rabolja csak az idődet, hiszen várakozás helyett lezárhatnád ezt a kapcsolatot és kereshetnél olyan valakit, akivel kialakulhatna egy egészséges kapcsolat.

De nem kell pánikba esni, mindenkivel előfordult már ilyen, ilyen az élet. Ha azt a szűk 2 hetet még ki tudod várni, akkor várd ki, de utána beszéld meg vele mindenképp, hogy te mit szeretnél ettől a kapcsolattól. Ha nem megy együtt, hát ez van, békében el kell válni. Végül mást én se tudok mondani, minthogy GL & HF! :)

Tudod a netes társkeresés gáz. De pár dolgot nem értek:
1. Mit keresel itt? Tényleg nőt akarsz? Mert itt rossz helyen keresed!
2. Egy randi nem randi. Ha ennyire nem akar veled találkozni, csak az idődet vesztegeted. Persze a te időd. Milyen nő lehet az, aki még nemet se tud mondani, arra vár, hogy megund a dolgot. Bocs, hogy ezt mondom, de ha megírnád/megmondanád neki, hogy te nem tudsz ennyit várni, boldogan kiadja az utad. Lesz rá kifogása.
3. Kaptál pár hasznos tippet, én csak annyit tennék hozzá, hogy írj minél több nőnek, és erőltesd a személyes találkozót.

"Milyen nő lehet az, aki még nemet se tud mondani, arra vár, hogy megund a dolgot."

Pedig a nagy többség ilyen alapvetően ilyen. Kettő vagy talán maximum három nőtől kaptam korrekt visszautasítást, amire azt mondtam, hogy ez így rendben van. Azt is csak azután, hogy elkezdtem jelentősen változtatni a korábbi hozzáállásomon.

Másrészről meg igazából nincs érdekükben visszautasítani az embereket.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Na, ha valami, akkor ez a tolakodó. Nem arról van szó, hogy időnként az ember nem kommunikál a párjával, de láttam már agyfaszt kapni embereket attól, hogy a párja fél nap utána érdeklődött, miközben tudta nagyon jól, hogy főhősünk éppen dolgozik és baromira zavarja ezzel.

"olyan sosincs, hogy napi egyszer legalabb ne beszelnek a parommal."

Okkkéééé, de előbb-utóbb azért a párok csak össze szoktak költözni.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Szóval félreértés ne essék, biztos nagyon jó meg minden, de azokból, amiket itt írsz, azokból bőven kirajzolódik egy kép. És nem kell hozzá minden apró (általad fontosnak gondolt) részlettel tisztába lenni, mikor látszódnak a tipikus sarokpontok, amelyek meglehetősen jó indikátorai az egésznek ("elfoglalt", te még mindig csak írásban kommunikálsz, "nem akarsz zavarni", stb.).

Nem azért mondom ezeket, mert én lennék a Föld lvl 9001-es PUA atyaúristene, hanem azért, mert ugyanezek nagy részét én is végigszívtam az életemben. (Mint ahogy egyébként valamilyen formában mindenki néhány mázlistát leszámítva.) Például ezt a "nem akarok tolakodó lenni" dolgot pl. még középsuliban csesztem el valakivel.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Énis sorstárs voltam valamikor, sőt valószínűleg a férfiak többsége átmegy ezen a fázison. A különbség annyi, hogy te úgy tűnik csak azt akarod meghallani, ami tetszetősen hangzik. Ha valaki azt mondja, hogy "Azért megy a leány Senki Alfonzhoz, mert így akarja leplezni, hogy téged szeret." akkor azt örömmel elhiszed. Ha megmondjuk, hogy azért ment Senki Alfonzhoz, mert ő siránkozás helyett begyakorolta a leckét, akkor meg nem "elfelejtesz" reagálni.

Újra megkérdezem tehát: "Do you even lift?"

Hogy nálad a sztori?

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™