Átlépte a 10 millió keresés / nap mérföldkövet a DuckDuckGo

DDG - 10 millió keresés / nap

A privát szféra tiszteletben tartását zászlaja csúcsára tűző internetes kereső, a DuckDuckGo a napokban tízezer pólót osztott szét annak örömére, hogy elérték a 10 millió közvetlen napi lekérdezés (daily direct queries) mérföldkövet.

A cég azt állítja, hogy az NSA balhé két évvel ezelőtti kipattanása óta 600%-ot növekedtek. Az alapító, Gabe Weinberg nemrég azt nyilatkozta a CNBC-nek, hogy az évi kb. 3 milliárd keresésükkel egész mainstream-mé váltak.

További részletek itt.

Hozzászólások

Már csak ezt a gyermeteg, amatőr nevet kéne lecserélni, hogy az embernek te támadjon röhöghetnéke, ha valaki kimondja.

--
trey @ gépház

Nálam default kereső, de ha valami komolyabb dolgot* keresnék akkor arra még alkalmatlan. Regionális találatok esetén sincs sokszor a helyzet magaslatán.

* Elég egy Linuxos, programozós, stb. kérdés egyből elhasal.

Egyéb "triviális" keresésekhez bőven elég és amúgy szimpatikus is, minden másra ott a kulcsszavas keresés, semmibe nem tart beírni elég azt hogy /g/google/!g(itt ddg irányít át). Látom is rajta a fejlődést korábban is próbálkoztam vele de akkor még visszaálltam.

Mondjuk ha vásárolni akarok valamit, akkor relevánsabb talalatokat kapok, kihagyja a mindenféle mágiákkal felhuzott oldalakat, plusz azokat is, akik fizettek, hogy elől legyenek.
--------------------------

Csak a viták elkerülése végett. Ha nem használok ékezetet, mobiltelefonról írok.

Magyar IP-rol a Google jobb talalatokat adott kulfoldi portalok technologiai jellegu question/answer reszet tekintve is, de amint atlepem a hatart es elindulok Nyugat fele, azonnal belefutok egy olyan talalatsorba Google-on, hogy valakik egy 3 soros bash script + szep modern designu ki-bekapcs gomb kombot arulnak par euroert, es ott mar a duckduckgo hatekonyabb, furcsamod ott tenyleg a valaszt talalom, nem azt, hogy mit akarnak nekem epp eladni.

En most vettem eszre, hogy "Adja meg a pontos helyét" pont alatt csak es kizarolag magyar cimet lehet megadni. Nem lehet pl. az orszagot Szlovakiara allitani.

Akartam keresni üzletre, hogy hol vannak Szlovákiában és melyik van Párkányhoz legközelebb, de állandóan magyar (nem releváns) találatokat adott vissza a Google, még google.sk-t használva is (kijelentkezve/bejelentkezve is).

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Ilyen kereséseknél nagyrészt az előbbi igaz, néha ddg nagyon mellé tud lőni, próbáljátok ki ezzel: synaptics: Unable to query device (erre egy tails alatt is ugyan azt adja a google). Utobbira pedig amit tudok azt próbálok tiltani, azért ettől még elég jól azonosítható vagyok ip/os/bongésző párosból is...

Default kereső nálam, általában elégedett vagyok a találati listájával mindazonáltal elő elő fordul, hogy nem találok valamit és olyankor kénytelen vagyok a Google-t használni. Ki tudja mi lesz még belőle.

--
honlapom http://dyra.eu/

Ha privacy kell, akkor ott a starpage.com és az nem variálja a találatokat, hanem egy proxy a G keresője felé. Ha már a DDG nem megfelelő találatokat ad ahogy egyesek írják.

Az a helyzet, hogy Google-val is megoldható a full privacy.

Csak blöffölöm, de a google-nél ez a nagyságrend 10 percenként van....

http://searchengineland.com/google-1-trillion-searches-per-year-212940
http://www.internetlivestats.com/google-search-statistics/

Google confirmed to Search Engine Land that it did give Backchannel the 2012 figure — over 100 billion per month, which Google rounds to 3 billion per day — for its story. Google told us that the figure still holds for today since “over” leaves things open-ended (and by implication, higher). Google also said not to expect an updated figure any time soon.

Szoval a 2012-es adattal 3 milliard/nap. Ennek 0.33%-at hozza a kacsas bohockodas, es - a yahoo, bing, stb. miatt a teljes keresopiacnak meg ennel is kisebb reszet.
Tippre ennek a wikipedia es a pirate bay sajat keresoje is a tobbszoroset hozza, pedig azok nem is altalanos celu webes keresok.

(egyebkent kevesebb, mint 5 percenkent, de nagysagrendileg eleg jol tippeltel)

--
I'm not saying the new Apple Watch will only be worn by wankers but it's not vibration, shock and splash proof for nothing.

Nekem pl. akkor jött be a DuckDuckGo, amikor autógumi szerelőt kerestem Győrben. A Google ugyanis a fizetett hirdetési rendszerével előre sorolt egy csomó nem győri céget is, a DDG viszont nem volt lefizethető és tényleg fizikailag Győrben levő cégek voltak többségben az első oldalon.