Elérhető a TPB AFK: The Pirate Bay – Away From Keyboard dokumentumfilm

A TPB AFK: The Pirate Bay Away From Keyboard egy dokumentumfilm, amely 2013. február 8-án jelent meg. A film a The Pirate Bay három alapítójának - Peter Sunde, Fredrik Neij és Gottfrid Svartholm - történetét mutatja be. A Simon Klose által rendezett filmet 2008 nyarától 2012 augusztusáig filmezték.

A film weboldala 2010. augusztus 28-án startolt el egy Kickstarter kampánnyal együtt. Utóbbit 25 ezer dollár összegyűjtésére indították. A pénz stúdióbérlésre és egy vágó alkalmazására kellett. A kampány három nap alatt elérte célját és végül 51 424 dollár felajánlással zárult. A teljes filmet a Creative Commons BY-NC-ND (Nevezd meg! -Ne add el! -Ne változtasd!) licenc alatt publikálták a The Pirate Bay-en és más torrent oldalakon.

Azok, akik az online támogatási formán kívül támogatnák az alkotókat, megvásárolhatják a filmet DVD-n vagy digitális letöltés formájában. A DVD előrendelhető 23 dollárért. A digitális letöltés 10 dollár.

Akik csak letöltenék, megtalálják a The Piratebay-en, vagy megnézhetik a YouTube-on. A bejelentés itt.

Hozzászólások

Aki megnézte: van szó az elvi háttérről is? Szeretném tudni, mik azok a gondolatok amik a kalózpártok, ésatöbbi mögött állnak. De mivel nem angolul van, nem könnyen szánok rá időt.

(amúgy azért kérdezem, mert az egész ideológiát ami mögötte van, nem tudtam még csak az "elképzelhető" szintre se hozni magamban.)

a hang és a felirat egész más dolog, ha nem nézni, hanem hallgatni akarod elsődlegesen...azt írtam, hogy nem angolul van, ejtsd: nem angolul beszélnek benne (tudom, hogy nem angol származásuak, de dokumentumfilmben nem szokatlan az, hogy legalább az interview részek angolul vannak)

Pont arról van szó benne, hogy nincs közös elvi háttér. Három teljesen különböző gondolkodású srácról van szó, akik különböző okokból csinálták a TPB-t. Esik egy kevés szó a kalózpártról, Carl Lundströmról, Wiki Leaksről, de soha nem annyi, hogy élesen lehessen látni. Szerintem teljesen jól bemutatja, hogy nem fekete-fehér a dolog.

először is köszönet, másodszor az egyik linkelt tartalom tulajdonosai kik?

http://web.archive.org/web/20070110200827/http://iq.org/conspiracies.pdf
http://iq.org/conspiracies.pdf

nem találtam oldalt mögötte, ahogy te se vagy kapcsolati oldalon elérhető, gondolom hogy ne legyél lenyomozható, de egyúttal a kommunikációt is ellehetetleníted.

tovább mehet privátban is, ha gondolod.