Egy tartozékkal kapcsolatos kiszivárogtatás erősít rá az iPhone 16 Pro Capture Button pletykákra

Címkék

A pletykák szerint új gomb érkezhet az iPhone 16 Pro-ra. Ezt a következtetést a készülékhez készülő tartozékok alapján vonták le egyesek:

A Capture Button-ról már régóta keringenek pletykák ...

Hozzászólások

Nem az volt a nóta, hogy az Apple hadat üzent a gomboknak és a végén egy sem lesz majd? 🤔

trey @ gépház

Meglepődnél, hányan dugdosnak még kábeleket a telefonjukba. Köztük olyanok, akiknek a kocsiban is ott a QI töltő gyárilag. Mikor mondom neki, hogy azzal töltse, közli, hogy az Apple-hez nem jó, mert nincs rajta az almás logó :-) Arra se vette a fáradságot, hogy kipróbálja.

Vagy csak nem akar feleslegesen hőt termelni és pocsékolni.... Meg lassú is.

Azért ezeknek a vezeték nélküli töltőknek még mindig baromi rossz a hatásfoka a kábellel szemben. Kb. mintha bukóra nyitott ablakkal fűtenél a házba.

"Sose a gép a hülye."

Egyrészt autóban az aranyat ér, hogy a ki-be szálláskor nem kell a kábellel birkózni, hanem csak odacsattintja az ember a mágnesre a telót. Másrészt a hatásfok és a töltési sebesség nem érdekel. Bőven van idő a nap során vagy akár éjjel tölteni. Harmadrészt pedig nem melegszik számottevően. Autóban pláne, mert a légkondi fújja.

A jó minőségű (drága) magsafe-es töltőkön nem tapasztalok nagyobb melegedést, mint ha kábellel tölteném. Értem, hogy azt gondolod, hogy a rosszabb hatásfok miatt a veszteség hővé alakul, de vedd azt is figyelembe, hogy a vezeték nélküli töltők eleve kisebb bemenő teljesítményűek, így a rosszabb hatásfok ellenére sem lesz melegebb a teló. Az autós töltés meg nálam egyenesen akkukímélő, mivel a légkondi fújja a telóra a hideget töltés közben.

Azért ezeknek a vezeték nélküli töltőknek még mindig baromi rossz a hatásfoka a kábellel szemben. Kb. mintha bukóra nyitott ablakkal fűtenél a házba.

Kurvára más nagyságrend a kettő és 70 vs 90 százalékról beszélünk, ha van a telefonban egy ~10 Wh akku és nulláról töltöd tele, akkor a különbség ~3 Wh energia, ami nincs két perc világítás tompítottal vagy egy rosszul időzített váltáshoz tartozó benzin (átlag autó fogyasztása ~50000 Wh benzinből 100 kilométeren).

Így van. Ráadásul a gyártók sem egyformán veszik komolyan a témát. Sajnos a legolcsóbb kategória tényleg gáz. Melegedés, lassú töltés inkább jellemző rájuk. A magsafe-es töltők némelyikénél még a mágnesen is spórolnak. Úgy kellett a boltban végigpróbálni, hogy melyik az, amelyikhez nem kell levenni a telefon tokját, hogy autóban rendesen megtartsa, és tisztességes sebességgel töltsön is. Mondanom sem kell, hogy csak a felsőbb árkategória ugorja meg ezt a szintet... Persze úgy kell nekem, akinek túlárazott prémium telefonja van, az költsön a kiegészítőkre is vastagon :-(

Nem vagyok képben ezzel az "nem lesz semmi az iPhone-on" elképzeléssel. Próbáltam megkeresni a forrást, de nem találtam. Annyit találtam, hogy Steve Jobs utálta a fizikai gombokat, és 2017-ben leszedték a home gombot, hogy nagyobb legyen a képernyő, plusz volt amikor a kivágat mentén elnyeklett a készülék ha ráült az ember. Illetve, hogy a fizikai gombokat próbálják szenzorokkal helyettesíteni. A fizikai gomb előnye, hogy vizes kézzel is lehet nyomkodni, hátránya pedig, hogy összetett és hibára alkalmas szerkezet. De a tokon lévő kivágatból szerintem emiatt még nem lehet arra következtetni, hogy lesz egy plusz fizikai gomb és ezzel arcon köpi magát az Apple.

Vagyis egy hét évvel ezelőtti változtatás és egy régóta halott cégfőnök víziója alapján még mindig az a narratíva, hogy az Apple mindenáron meg akar szabadulni a gomboktól. Azóta már a tervező se a régi. Szerintem nem érdemes folyamatosan ezzel a szöveggel jönni. Végül is egy iphone-on most is megvan a két hangerő és a némító gomb, a legtöbb droidon sincs ennél több (a Sony telefonjaimon volt eggyel több, a dedikált kameragomb). Home gomb előnye is egyedül az ujjlenyomatolvasó volt, de számomra bőven elég a FaceID is (tudom, maszkban problémás, tapasztaltam, ezzel együtt is lehetett használni). Kár ezeken lovagolni szerintem.

"Az Apple-nél hallgatnak a felhasználói visszajelzésekre"

 

Végre egy jó hír :-) Pedig mikor Jobsnak felrótták, hogy magasról tesz a felhasználói igényekre, akkor egy Ford-idézettel vágott vissza: "Ha megkérdeztem volna az embereket, mit akarnak, akkor azt a választ kaptam volna, hogy gyorsabb lovakat." Ami ugye nem csak arrogancia, hanem hazugság is, hiszen nem Ford találta fel az automobilt, és nem Jobs találta fel a számítógépet meg az okostelefont.

Laptopodba se kell USB-C/Thunderbolt igaz?

Gyenge erv, egyes.

Nem ertem miert elvezik egyes emberek, ha LEHETOSEGEK megszunnek, amiket nem is kotelezo hasznalni. Raadasul hany kobcenti helyet foglal egy CD olvaso es hany kobcentit egy usb c port?

En ott nem mondtam azt, hogy megyek ha nem lesz, de azt igen, hogy nem orulok neki.

Viszont ha nem tudok adatkabelt hasznalni, es vezeteknelkuli toltoket kell szerveznem mindnehova, hat viszlat Apple.

Az mar atlepne egy ingerkuszobot, amit a jack csak surolt.

Android != Samsung

A Samsung jo szokasa szerint eloszor gunyolodna, majd a 2-3 honap mulva kijovo modeljei ugyanugy portmentesek lennenek.

De nem Szarsungra ternek at.

Nemelyik Android gyarto meg mindig ad memoriakartya slotot is, ami tobb kobcenti, mint egy usb c port. Vagy fogadni akarsz, hogy 2028-ra minden Androidos telefonbol eltunik az USB-C port? Mi legyen a tet? 0.1 BTC? :)

De. Sőt, Amerikában már a teljesen eSIM-es működés is megvan, tehát nincs SIM tálca. Mindezt a vízállóságra való hivatkozással. Nem tudom, mihez kezdenek, ha közben az EU előírja a cserélhető akkut... Biztosan majd magsafe-es lesz az aksi :-) Végül a vásárló már csak egy féltenyérnyi mágnest fog kapni, és arra tetszés szerint ráaggatja, ami neki kell.

Az E-SIM valójában egy Win-Win téma. A gyártó köbcentiket nyer a felhasználónak meg kényelmesebb. Nincs méretpara, nem kell "szerelgetni", csak böködöd és kész. Az egyetlen, ami elvész vele, az a SIMek tárhelye, amit viszont nem tudom hányan használnak ma már (szerintem kb 0- %).

Addig a C port hiánya csak a gyártónak kedvez a köbcentik (és némi elektronika) terén. A felhasználó elveszíti a lehetőségeinek egy jelentős hányadát és nem igazán nyer bármit is. Mondjuk max 1 mm vastagságot. De azért az 5 és 6 mm különbség a számháborún kívül nem sok jelentőséggel bír, szerintem.

Nekem csak az okosórámban van eSIM, de ha a Trékom a telefonba szánt eSIM-mel is azt a bénázást műveli, mint a "MultiSIM" néven működő eSIM szolgáltatásuk, akkor köszi, de nem kérem.

Maradjon csak a SIM-kártya, amit be tudok tenni régi telefonba is, meg routerbe, meg usb dongle-be, ha szükséges. És nincs olyan cirkusz, hogy amikor eszközt váltok, akkor a trékomos ügyfélszolis néni kínjában már törli az eSIM-es előfizetést, és csinálja az újat, mert a béna rendszerük képtelen lekezelni, hogy átállok egy másik készülékre.

Mi a probléma a multisimmel? Nekem multisim van telefon+óra. És váltottam már készüléket, volt már telefoncserém és óracserém is, a telefon csak azért volt bonyolultabb, mert céges előfizetés, és azt a céges ügyintézőn át kellett csinálni. És gondolkodom azon, hogy amikor a telefont kihozom a céges flottából, akkor a tablet internet-előfizetését is beteszem a multisimbe.

Az a probléma, amit írtam lejjebb is. Nem lehet csak úgy készüléket váltani. Törlöd az eSIM-et az egyik készülékről, és 1-2 napig nem tudod feltelepíteni a másikra, mert asszongya, az már egy készülékhez van rendelve. Ha nincs szerencséd, mehetsz az ügyfélszolgákhoz, mert előfordul, hogy egy hét múlva sem engedi telepíteni. Ha pedig végre telepítetted, szinte sosem működik azonnal, hanem csak napokkal később. Az ügyfélszolgálat sem tudott rá magyarázatot. Ezért volt már, hogy készülék cserénél törölték a régi eSIM-et az előfizetésemből, és adtak egy újat.

És ez csak egy nyomorult okosóra. Ha ugyanezt a cirkuszt kellene telefonon is csinálni.... inkább nem folytatom.

Ott valami más error volt, ahogy írtam, volt készülékváltásom, volt óraváltásom is mióta esimet használok. A T-akármi accounttal az óra sim-váltása pár perc volt. A telefonváltásom (amikor az iPhone 12-t megvettem, az ugye lassan négy éves), kicsit hosszabb volt, mert céges szám, és így két emberen kellett átmenni, de egy nap alatt végigment. Szó sem volt napokról.

Nálam két tré előfizetés, két okosóra. Apple Watch és Samsung Galaxy Watch. Mindkettővel ugyanazok a szívások, többször is. De biztos csak véletlen.

Továbbá ha jól olvasom, az ügyfélszolgálattal tudtad elintéztetni a készülékcserét, és nem otthon, saját erőből. Egy tönkrement készüléknél nyaralás közben, pláne külföldön ez az eSIM csere azért bőven a nehezített akadálypálya minősített esete.

Részben jól olvasod. A telefoncserénél kellett az ügyfélszolgálat. Ennek - ahogy azt szintén említettem - az volt az oka, hogy flottás telefon, nem kezelhető a saját T-home accountomból. Az órában léve e-sim viszont kezelhető volt, ahhoz nem kellett az ügyfélszolgálat. Nyaralás közben tönkrement készülék pláne külföldön szerintem mindenképpen minősített eset.

A fizikai SIM-nek azért megvan az az előnye, hogy ha bedöglik a telefonod, viszont szükséged van arra, hogy hívást fogadj a megszokott számodon, át tudod tenni tetszőleges másik telefonba (most tekintsünk el a szolgáltatói lockolt telefonoktól).

E-sim esetén már gondolkodtam azon, hogy vajon hány e-sim tehető egy telefonba, és lehet-e köztük váltani? (nem próbáltam még) Pl. most a Revolut jön ki azzal, hogy bizonyos számlacsomagokhoz lehet ideiglenesen SIM-et kérni, ami EU-n kívüli roamingot ad, ez érdekes lehet egy külföldi utazásnál. Viszont nekem most egy fizikai és egy esimet tud a telefonom, és az esimet használom, nem tudom, egy második esim tartalékban elférne-e, és akkor esetenként át tudnék arra váltani, ez azért nem lenne rossz.

Dehogy tudja. Ráadásul a készülékváltás még minden feltétel teljesülése esetén is kb. 24 órás várakozást igényel. Legalábbis a hazai magentásoknál, mert valami okból erre nincsenek felkészülve, hogy öt perc alatt le tudjon bonyolódni egy készülékcsere.

Szoval azon tudsz net nelkul mobilnetet venni.

Mondjuk eltevedtel es at akarod tenni az eSIM-et a lemerult mobilbol egy masikba (es mondjuk nincs lefedettseg sem). Erre nyujt megoldast?

Termeszetesen a fizikai SIM kartyaval is lehetnek ilyenkor problemak ha a ket telefon nem egyidos es atalakito szukseges + gemkapocs, de ezeket meg mindig konnyebb magaddal vinni mint egy adotornyot internettel :)

Protokolszinten erre amugy pont van megoldas.

Valoszinuleg protokol szinten nem is kell SIM kartya, hiszen az 112-t barmilyen telefonrol lehet hivni.

Nem ertem, hogy miert nem lehet kiadni a usernek egy QR kodot vagy szamsort, amivel offline is be tudja aktivalni az eSIM-et. Ha valaki 30x akarja ugyanazt a SIM-et hasznalni egyszerre akkor gondolom van ra modszer hogy kiszurjek. Nem tudok mas dolgot elkepzeni amitol felnie kellene a szolgaltatonak, persze lehet van amire nem gondoltam.

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

Up to 10 esim.

Ennek ellenere nem ertek vele egyet.

Amerikaiak mennek at Kanadaba iPhone-t venni, ha terveznek olyan azsiai orszagba menni, ahol nincs esim gsm rendesen (esim mobilnet szinte mindenhol van, de az keves, csak egyszer kelljen felhivni ketdollaros percdijjal a Sixtet az ut szelerol...).

nem. nem gyökér senki. nem érdekel ki és meddig használ fizikai sim kártyát. pusztán demozni akartam, hogy így is lehet élni. nekem az elmúlt 5 évben szerencsere nem okozott problémát hogy esimen élek. ezért a jövőben is használni tervezem, ti pedig felőlem 30 év múlva is sirhattok majd hogy dehátfizikaisimkartya nélkül nem lehet élni.

ja, én vagyok az igénytelen mikor te kiszeded a telefonodból a sim kártyát 5 percenként hogy átrakd egy routerbe. LoooooooooooooooL.  🤣🤣🤣😂😂🤣😂

a valóság ezzel szemben az hogy van egy sim kartyam ilyen esetekre. régen tandem simnek hívták. most talán multi simnek. ez a kártya a céges laptopom sim kártya tálcájaban pihen ha esetleg úgy alakulna. (ilyenkor ugye én elérhető vagyok telefonon továbbra is igénytelenkém 🤣🤣🤣🤣🤣) az elmúlt 5 évben sosem alakult így.

ha szükség van rá akkor a telefonomról osztok netet más eszközökre. mindennek a költségét a munkáltatóm állja.

javaslom neked is a multi sim kártya igénylést, így nem kell majd ide oda pakolgatni a telefonodból a sim kártyát. ja… inkább hagyd, hiszen ez igénytelenség lenne. ;)

Kivanom neked, hogy legyen hirtelen varatlan koltseged egy hirtelen dokumentalatlanul megszunt feature miatt (lasd fentebb esim vs ut szelen telefonalas Azsiabol, mert a Sixtet nem whatsappon hivod, hanem ketdollar per percert). Annyira megerdemelned emiatt az undorito "denemigazhogynembirodki" fereg hozzaallasod miatt. A karmad majd visszaut. En meg eldontom, hogy kiallok mindenki masert, aki igy jarhat.

Tamogasd csak a UX dark patterneket is. A te embertipusod miatt nem lehet elkapni a hamis bankos csalokat sem. Fogadok akkora fereg vagy, hogy ott is az aldozatot hibaztatod.

Nem, en lepek masok kukijara, ha meg ahhoz is fogyatekosok, hogy elfogadjak egy osszefugges letezeset opt-in, opt-out es possibility valamint az emberek elegedettsege kozott.

Tagadja azt, amit latok a sajat szememmel, hogy masok nem ertik es felbasszak magukat. Es ebbol a jelensegbol kurvara elegem van.

❤️ köszönöm a jó kívánságod :)

europa majdnem összes országában jártam az elmúlt 10 évben és egyszer sem vettem ki a sim kártyám, főleg nem azért hogy routerbe rakjam. ha olyan helyen járnék ahol nem megoldhato akkor vásárolnék erre a célra egy eldobható fostaligát amivel arra a rövid időre megoldanám a dolgot. 

addig ott ahol a legtöbbet tartózkodom (magyarország) használom azt ami már évek óta tökéletesen működik hála a Magyar Telekomnak. 🩷

de lehet inkább vissza állok sim kartyara hiszen mivan ha lemerul (feltoltom) mivan ha elromlik (van másik backup iphoneom erre a célra. szerencsére sose kellett használni)

 

en nem tudom mit csinalnak a hamis bankós csalós emberek. engem sajnos még soha semmilyen csaló nem hívott fel egyszer se.  

Ja. Mindenkinek van penze ket iPhone-ra. Mint neked. Soha nem hivott fel teged csalo ezert csalas nem is letezik.

Undorito vegleny vagy, es az okok kozott vagy, hogy egyre szomorubb tarsadalmunk van. Felesleges fereg vagy, es meg bootlicker is.

Ja, vegyen mindenki ket telefont es ket elofizetest, nem igaz, hogy nem birjak ki. Ja es senki ne utazzon Europan kivulre. Fogadjuk el Europank bortonet orokre.

Seggfej!

egy régi iphone-t tartok erre (xr). 

nem, nem mondtam hogy nem létezik hiszen tudom hogy létezik és van ismerosom is akit atbasztak. azt mondtam hogy valahogy engem meg sosem hívtak. nem tudom valamit biztos rosszul csinálok. mit kell tennem hogy átverjenek? tudsz receptet?

mutass rá hol írtam olyat hogy senki ne menjen eu-n kívülre? azt mondtam hogy ha úgy alakulna hogy olyan országba megyek ahol nincs roaming és egyszerű megoldás akkor nyilvánvalóan alkalmazkodnék és vennék ott valami eldobható telefont hogy elérhető legyek. 

persze értem, több milliós utazásra eu-n kívülre van penzed, de venni 10-20 ezer forintert egy eldobható vackot arra már nincs. érhető!

europa börtöne 🤣🤣🤣🤣🤣🤣😂🤣🤣 ha itt börtönben érzed magad tegyél egy látogatást észak koreába, ott mindenben igazad lesz. esim sincs. :D

igazad van, undorító véglény vagyok és még igénytelen is mert nem rakom át routerbe a telefonombol a sim kártyát aztan vissza mikor telefonálni akarok. hiszen az egyetlen létező megoldás az ez. a multisim az hülyeség. 😂🤣 az esim az ördögtől való, azzal nem lehet élni. megoldhatatlan problémákat hoz magaval! fuj fuj!

 

Az a kulonbseg, hogy te tenyleg szalmababot utogetsz, en meg azt a valid UX kerdeskort feszegetem, hogy miert kell elvenni lehetoseget olyanoktol, akik csak a regi modszerrol ertik, hogy hogy mukodik.

A problema gyokeret se erted.

Nem az a baj, hogy LEHET esimet hasznalni. Hanem az, ha KOTELEZO, mert nincs mas. Es undorito lenezo stilusban videokazettas hajbazernagypapakent kezeled azt, aki szerint a KOTELEZO egy valos problema. Meg attol, hogy LETEZIK olyan szolgaltato, ahol sima ugy a multi sim, nem MINDEN szolgaltatonal egy 5 perces besetalas / online formon rendeles, masnapra megerkezes.

Kartekony vagy, mert meg sem probalod ezt megerteni. Sok ember szomorusaganak oka a hozzad hasonlo hasznos idiotaknak (vagytok jo sokan) a nagypofaju "velem meg nem tortent meg igy nem fontos, hulye aki szerint fontos" eszosztasa. Nelkuled meg a hozzad hasonlo nagypofaju UX antitalentumok nelkul sokkal boldogabb lenne a tarsadalom. Karos szemely vagy tarsadalmunkra.

Ez körülbelül üzleti döntés kérdése. 

Itthon is, amikor egy szolgáltató már nem ad adatmegosztó simet (teljesen független sim, csak közös adatkerettel), az üzleti döntés, hogy két előfizetést kelljen kötnöd, ha szeretnél két eszközbe mobilnetet.

Neked pedig ki kell választanod azt a szolgáltatót, ami jobban megfelel neked a kínálatból. Ha külföldre utazol, akkor pedig pláne utána kell nézned, hogy milyen csomagokat és opciókat érdemes használni, hogy ne az út szélén lepődj meg, hogy letiltották a kártyádat a forgalom miatt és csak belföldön vagy online lehetne előleget tölteni rá, hogy újra aktívvá váljon.

én nem tudom ki hogy van vele, de általában részletesen meg vannak előre tervezve a külföldi útjaim. de ez az én igénytelenségem. az átlag igényes hupper a repülőről leszállva sírva keresi a legközelebbi újságárust hogy SIM kártyát vegyen anélkül hogy pontosan milyen feltételekkel fogja annak a szolgáltatását igénybe venni mert iNtErNeTaZsEhOlNiNcSKüLfÖlDiÁbAn. #hanyatlónyugat

én nem tudom ki hogy van vele, de általában részletesen meg vannak előre tervezve a külföldi útjaim.

Mindenki maskepp csinalja es fugg az adott uttol is, nem? En jartam mar ugy, hogy nem volt betervezve adott orszag meglatogatasa, igy (mar kulfoldrol) a belepes elott 1-2 nappal nezegettem, hogy egyaltalan beengednek-e engem oda vizum nelkul...

A "legjobb" eddig az volt mikor a repteren a repteri wifi belepes google accounthoz volt kotve. Hiaba tudtam a jelszavam, mivel uj helyrol csatlakoztam a google ellenorizte volna, hogy tenyleg en vagyok-e az aki random helyrol akar belepni. Termeszetesen internet nelkul ez nem mukodott, igy a kor bezarult :)

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

A hónap híre ... de én sem vagyok különb nálatok, hogy reagálok rá

Zseniális! Új gomb! Utolérhetetlen innováció! Jack aljzat is lesz?

Egy videofelvetel keszitesere alkalmas eszkozre gombot raknak, hogy .... videot vegyen fel.

Szenzacio, botrany, breaking news.