Egyre biztosabb, hogy az új iPhone-okon nem lesz "mute" kapcsoló

Címkék

Korábbi cikk itt.

⬇️

 

Mindazonáltal, úgy fest, hogy a base (olcsó) modelleknél maradhat a kapcsoló (még) ...

Részletek itt.

Hozzászólások

A nyomogombbal az a bajom, hogy ranezessel nem tudom megallapitani, hogy nemitva van-e a telefon :(

Szerintem meg jó. Megalapozza hogy végre szoftveresen is lehessen full silent módba kapcsolni és vissza (akár automatikusan valami szabály szerint). Eddig ugye a 2 állású kapcsoló miatt nem lehetett, mert hülyén nézett volna ki, hogy a  gomb állása éltér a rendszer állapottól. Most esetleg több fókusz módot is rá lehetne programozni (1 katt, duplakatt, triplakatt, hosszú Katt alapállapot). Nézegetni nem szoktam, visszajelzésnek meg ott a haptic feedback, ami állapottól függően lehet többféle.  

Tartok tőle egyébként, hogy nem. Kitalálnak apple módra valami erőltetett hülyeséget, adnak neki egy hangzatos nevet (dynamic side button) aztán úgy lesz és kész, további értelmes opciók nélkül. 

A fókusz módokból is kifelejtették a telefon (csörgés, értesítelek) hangerőt. Mindent be lehet állítani, melyik appot engeded, melyik kontaktot engeded zavarni, stb, de hogy hangerőt hozzárendelj, azt nem. Azt allítgasd mindig utána gombokkal, mint az állatok :)

én mondjuk szinte soha nem néztem rá, de kitapintással valóban kellemes volt a visszajelzés. ipadről és apple watchról is ezt a funkciót hiányoltam.

én attól félek inkább amúgy, hogy véletlenül megnyomódik a zsebemben. a kapcsolóval ilyen soha nem fordult elő. no mindegy is, ahogy a vak is mondja: majd meglátjuk!

4 és fél éve csak vim-et használok. elsősorban azért, mert még nem jöttem rá, hogy kell kilépni belőle.

Szerkesztve: 2023. 03. 21., k – 19:04

Újabb lépés a szakadék felé. Legjobb funkció volt, zsebben bármikor csak hozzanyultam és éreztem milyen állapotban van. 

Ehelyett inkább a kilógó kamerát tuntetnék el es lehetne ujra 1 db kamera 3 helyett.

És a méret és a súly? Iszonyat nagyok es sárnehezek.

Az meg amit az Apple szoftverfejlesztés jogcímen kiad évek óta, arra szavakat se találok. Régen a legjobb rendszer volt az ios, utcahossznyi előnnyel.

Két dolog miatt nem váltok androidra: fájna lecserélni az email címem, valamint az ikonok androidon fájdalmasan suták. Igénytelen es randa. Tudom ott legalább le lehet cserélni...

Push mail (hogy egyből megkapd a levelet és ne a telefon csekkolgassa fél óránként.. vagy mire vonatkozott a kérdés?) egyedül iCloud mail fiókkal működik a Mail.app-ban.

Ha gmail-es címmel regeltél AppleID-t, akkor ahhoz nyilván nem az Apple szolgáltatja a levelezést (+naptárt, címtárt?), és így push-t sem tud kezelni rajta, de valszeg van még néhány hátránya, ha ilyen felemás AppleID-d van. Én kukáztam még 2007-ben és csináltam rendest.

Nem is az a baj, hogy az Apple a szakadék felé tart, hanem a többi hülye gyártó is megy utána, és másolja ezeket a hülyeségeket, így az is ki van téve ezeknek, aki nem vesz szifont, meg iPad-et, és Mac-et. Nem kritizálom véletlenül, hogy nem kéne mindenkinek az Apple-t másolni, se szoftveresen, se hardveresen, mivel zsákutcát képviselnek.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

Szerkesztve: 2023. 03. 22., sze – 08:43

Végre. Kiváncsi leszek Oneplusnál mivel magyarázzák majd, hogy ismét le kellett venni a kapcsolót :)

Ilyen amikor egy ecosystemet egy gyártó határoz meg. Én nagyon csalódott voltam mikor a OnePlus levette a saját eszközéről, de szerencsére volt lehetőségem másik gyártót választani. Látszólag nem csak egyedül voltam csalódott, ezért visszarakták. Ez az igazi mércéje az iPhone vásárlóközönségének, hogy a nyivákolás fog győzni, vagy "végül is mindegy" sőt "így jobb". Mindkettőt láttam már :).

Imádtam ezt a billenőkapcsolós megoldást...   ... egész addig amég nem vettem apple watchot, azóta kizárólag lenémitva használom telefont is órát is.

Szerkesztve: 2023. 03. 23., cs – 18:27

Én inkább azon csodálkozom, hogy van még rajta egyáltalán gomb vagy akármilyen csatlakozó. Arra tippeltem néhány éve, hogy mostanra mindent lehagynak róla, és csak egy zárt ház lesz, rajta egy képernyővel, és még a mikrofonnak se lesz kivágás.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

Ipad 2-nél még be lehetett állítani ezt a gombot screen rotation lock-ra. Ezt a funciót nagyon sajnáltam, hogy kivették.