Jack Dorsey és Elon Musk szerint a Bitcoin ösztönzi a megújuló energia térnyerését

Címkék

Jack Dorsey szerint hasznos lenne, ha a kriptovaluta-bányászok együttműködnének a megújuló energia térnyerését elősegítő vállalatokkal. Elon Musk helyeselt. Egy szakértő szerint ez nem más, mint cinikus próbálkozás a bitcoin zöldre mosására. Részletek itt.

Igazuk van!
21% (67 szavazat)
Baromság!
78% (252 szavazat)
Egyéb, leírom ...
2% (5 szavazat)
Összes szavazat: 324

Hozzászólások

Miért, a bitcoin most milyen színű?

A hagyományos papírpénznek se olyan kicsi ám a karbon footprint-je.
Papír és festék még a kisebb falat, de a szállítás, őrzés, logisztika folyamatos energiaigénye világszerte elég jelentős.

De jelen esetben nem arrol van szo, hogy a papirt csereljuk *coinra. Tehat a *coin jelentos energiat emeszt fel, cserebe kevesse csokkenti a papirpenzhasznalatot. Szoval a szembeallitast nem ertem. Attol lesz jo a *coin hatranya (tehat hogy az is penzbe kerul), hogy a papirnak is van?

Ha a *coin jelentosen csokkentene a papirpenzhasznalatot, akkor megertenem, hogy ide citaljuk, hogy a papirpenznek (hasznalat / gyartas) is van plusz energiaigenye.

/sza2

Digital? Every idiot can count to one - Bob Widlar

nincs szembenállás, arra reflektátlam, hogy az "emberek hordják a pénztárcájukban..." 

a *coinnal  kapcsolatban szokott lehangzani hátrányként, hogy rengeteg erőforrást (áram) igényel a bányászata ami igaz is, viszont utána nincs sok költsége a használatának (tárolás, fizetés). a papírpénre ez meg éppen fordítva igaz. konklúzióként egy hozzáértő kiszámolhatná melyik került többe moindjuk 10 év használat alatt.

>viszont utána nincs sok költsége a használatának (tárolás, fizetés)

Te ezt most komolyan írod? Ha ki akarod használni ténylegesen a BTC megbízhatóságát, ahhoz saját node kell (máshogy egyszerűen megbízol másokban, mint a bankoknál kb). Ez egy terabyte-os méretű tranzakciós DB tárolását, folyamatos szinkronizálgatását, folyamatos blokk validálást jelenti egy jó nagy hálózattal... Nem csak a bányászásnak van ám erőforrásigénye!

De ha mezitlábas cryptoneet jelleggel csak megveszed a BTC-t, tárolod valami egybites megoldással (értsd: valójából sosem a tiéd biztosan a pénz, pont mint a bankoknál), aztán tu dá mún, akkor is enyhe túlzás, hogy nincs semmi költsége. BTC tranzakciós költségeknek utánanéztél már? Ha a blokkláncon kell lezavarnod egy tranzakciót, mert valamiért nem tudod LN-ön, vagy valami alternatív csatornán (értsd: valójából nem lehetsz biztos odaér-e a pénzed, pont mint a bankoknál), akkor a gatyád rámegy konkrétan. Valami forgalmasabb időszakban x összeget átküldeni BTC hálózaton keresztül sokkal drágább, mint a "hagyományos" pénzrendszerben elküldeni retardált levelezőbanki hálózatokon keresztül valami harmadik világbeli segglukba.

>a papírpénre ez meg éppen fordítva igaz.

Kár, hogy ez a papírpénzezés csak egy hülye szalmabáb a részetekről. Nem azzal érdemes összehasonlítani, hanem a digitális banki rendszerekkel.

Miért nem a sóval való cserekereskedelemmel hasonlítjátok össze a bitfabatkát???

>a *coinnal  kapcsolatban szokott lehangzani hátrányként, hogy rengeteg erőforrást (áram) igényel a bányászata ami igaz is, viszont utána nincs sok költsége a használatának (tárolás, fizetés). a papírpénre ez meg éppen fordítva igaz. konklúzióként egy hozzáértő kiszámolhatná melyik került többe moindjuk 10 év használat alatt.

Erre válaszoltam. Én úgy értettem, hogy ezekkel az érvekkel te is tudsz azonosulni, ha nem, akkor mea culpa.

Egy fékbetéteket gyártó üzem a bitcoin miatt volt megújulóra váltani? Nem értem...

akkor van nagy nyereseg ha az aram ara minnel kisebb. legjobb az ha 0-ba kerul, ilyen helyek ott vannak ahol sok a felesleges enegria. pl a kinai nagy faromok jellemzoen naperomuvek, vagy szel eromuvek mellett vannak, mert a "felesleget" szinte ingyen kapjak. a gazprom is az felesleg felesleg gazbol csinal aramot, es abbol penzt. ennyit a "zoldsegrol"... :)

az hogy jozsika meg bela az otthoni 40Ft-os arammal akar meggazdagodni, az a sajat hulyesege.

A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!