Az Apple beperelte a Corellium-ot "tökéletes iOS replikák" árusítása miatt

Címkék

Az Apple pert indított a Corellium startup cég ellen, mondván, az tökéletes iOS replikákat árusít. A cég iOS (és más mobileszköz) virtualizációt tesz lehetővé, így a biztonsági szakemberek kezébe hatékony eszközt ad az iOS-szel kapcsolatos biztonsági hibák feltárásához. Ráadásul, a felfedezett biztonsági hibák Apple felé jelzését nem teszi kötelezővé a hackerek számára. Az Apple szerint a biztonsági hibák keresésének elősegítése egy "kutatási eszköz" biztosításával csak álca, az igazi cél a profit előállítása:

"Although Corellium paints itself as providing a research tool for those trying to discover security vulnerabilities and other flaws in Apple’s software, Corellium’s true goal is profiting off its blatant infringement,"

Részletek itt és itt.

Hozzászólások

Azért amit ezek a Corelliumos arcok összerkatak az nem gyenge.

az igazi cél a profit előállítás

Jajj de cuki, ahogy a Kukika erre rádöbben őszinte arccal.

leszarom hogy ki utal. akinek ez iranyitja az eletet, ott gond van. azt is leszarom, hogy ki mit gondol az applerol. remelem igy mar eleg vilagos a velemenyem :)

technikailag a swapet nem lehet egy HODL reszvenyhez hasonlitani amugy, ezt 1x megveszed, elfelejted, es kapod az osztalekot plusz jo esetben no az arfolyam.

"leszarom hogy ki utal."

Nem.

Te valójában élvezed, ha mások gyűlölnek. Ettől érzed magad felsőbbrendűnek. Az a meggyőződésed, hogy a tömeg buta, te viszont okos vagy, és ezért utálnak.

Téged pszichésen gyakorlatilag mások utálata éltet.

Ha tényleg leszarnád a többieket, egyszerűen el se mondanád egy fórumon, hogy milyen részvényed van, vagy hogy van egyáltalán. Abban viszont nem lenne számodra semmi érdekes.

---
Science for fun...

Nézd, lehet van némi igaza. Amit írt azt írhatta volna nekem is. Ahogyan megfigyeltem amikor az ember szakmailag vagy az életében megelőzi a környezetét, akkor elmaradnak a dicsérő szavak. Ekkor átmenetileg az irigység kárpótolja az embert, de ez idővel inkább frusztráló hatású lesz. Ilyenkor igazából le kellene cserélni a környezetet vagy meg kell tanulni hátba veregetni saját magad. Az van, hogy ami a te jelenlegi problémád az másnak nagyképűség, dicsekvés. Más levegőt szívsz és ezt a többiek érzik az ebből fakadó csalódottságuknak hangot adnak. Ez is normális, hiszen jelenléted újra kalibrálja a ranget. Ha a közegben akar az ember maradni, akkor meg kell tanulnia, hogy mi az amire érzékeny a szkéna.

kb 15 éve volt, amikor az üzlettársamnál kertiparti volt. Mi hamarabb érkeztünk a feleségemmel, mert akartam a társammal az aktuális problémánkról beszélni: milyen új autót vegyünk. Amikor megérkeztek a többiek, akkor gyorsan eldugtuk a katalógusokat. Mai napig nem felejtem el ezt a viselkedésünket. Azt gondolom róla, hogy nagyon gáz. Ha olyan barátaim vannak akik előtt titkolnom kell a viselkedésem, akkor lehet nem is kellene barátkozni. Ha pedig jól érzem magam velük, akkor mi a fasznak kell nekem egy új kocsi vagyis a pénz elköltésével életminőségileg sokkal szegényebb leszek, ami lássuk be idiotizmus.

Nekem van erre egy mondasom: azt a penzt, amit mar elkoltottel, senki nem veheti el toled.

A minimalber ketszereset otthagyom egy atlagos honapban ettermekben. Enelkul is tudok felretenni, es semmi polcrol leveheto maradandot nem vagyok mar hajlando dragan venni, mert megjelenik a "ha Porschera van neki, tuti ez is kerekitesi hiba kell, hogy legyen neki" embertipus. Inkabb olyanokra koltok, mint pl. epittetett hangfal, olyan utazasok, amikrol utana egy kep se kerul fel social mediaba (mindenkinek csak szemelyesen mutogatom), stb.

Mire "gazdag" lettem, rajottem, hogy nagyon nem akarok gazdagnak latszani.

A mondásoddal nem értek egyet. Nagy hibának tartom, ha valaki berendezkedik a jövedelméhez, értsd elkölti szinte telibe azt. Jelenleg a jövedelmem (jövedelem < vagyongyarapodás) kb 20%-át költöm el, ami azt jelenti, hogy kb ugyanúgy élek mint 15 évvel ezelőtt. A megtakarítást úgy kezelem és értelmezem, hogy felesleg vagyis az a pénz amire már semmi szükségem nincs (jelenleg). Amiatt is élek így, mert sokaknál láttam, hogy egy minimális visszaesést is hatalmas kudarcként élnek meg. Fuldoklanak és szoronganak tőle, amire nekik minden okuk megvan. Módszeremmel visszaesés esetén a feleslegem lesz kevesebb, nem pedig az életszínvonalam csökken. Azt gondolom, hogy ez a módszer kiegyensúlyozottabb életet biztosít számomra. Legalábbis eddig ezt tapasztaltam. Amúgy Dagobert bácsi módon mindennap lubickolok egyet a virtuálisan elérhető pénzemben az által, hogy körbecsekkolom az egyenlegeimet és a jelenértékét a pénzügyi vagyonomnak. Másnak ez lehet beteges, de engem motivál a további gyűjtésre. Hogy mire gyűjtök? Semmire illetve arra, hogy a lehetőségeim táguljanak még ha nem is használom ki őket, ugyanis ez megnyugtató számomra. Az a tudat szerintem a lelki békéhez hozzájárul, hogy: megtehetem, de nem kell megtennem. Minden egyes félretett pénz ezt a fajta elégedettséget növeli. Számomra ez jó üzlet. Ha most visszaolvasom magam, akkor a következtetés az, hogy lehet lelki békét vásárolni, ha nem veszel semmit illetve minimalizálod a fogyasztásodat. És ez nagyon is így van, rég észrevettem (és kutatásokat is olvastam róla), hogy a fogyasztás frusztráló az extázis a kasszáig tart. :)

Amikor családod van, nehéz elmagyarázni feleségnek, gyermeknek, hogy miért mindenből a legolcsóbb jut.

15 év után meg elkezd eleged lenni abból, hogy kifizetted a tartozásaidat, rendben vannak a pénzügyek, csak éppen nem éltél semmit.

Szép frissen festett lakást szeretnél, kényelmet, kellemes ágyat, barkácsolni otthon, eljutsz oda, hogy a jövedelmed teljes egészében arra megy el, hogy 15 év után berendezd végre a félig üres lakásod.

A karbantartás olcsóbb, mint a friss indulás, pláne ha 15 évig spóroltál és tulajdonképpen az utolsó pár év miatt élsz rendes lakásban.

Nálam ez a szituáció. Mindenesetre ha a bankot nem fizettem volna ki, rosszabb lenne.

en eloben is meg fogom mondani a velemenyem, ne izgulj, ha ugy alakul. de ettol meg meghallgatom a tied is, es ha alaptalan/hulyeseg (technikailag) akkor megmondom, hogy faszsag.

vannak kerdesek amikben van abszolut igazsag (egy sima bit 0 es 1 lehet), es van, amikben szemelyes preferencia letezik (a NetBSD vagy a FreeBSD a jobb). az elso kategoriaban nem tagitok :)