Flashelő szolgáltatást tervez indítani az /e/

 ( trey | 2019. április 26., péntek - 10:32 )

A /e/ projekt (1, 2, 3, 4) egy flashelő szolgáltatást tervez indítani azoknak, akik szeretnék telefonjukon használni az /e/ ROM-ot, de vagy technikai ismeretük, vagy bátorságuk, vagy egyik sincs ahhoz, hogy maguk flasheljék saját készüléküket. A szolgáltatást igénybe venni szándékozók számára az ügymenet az alábbi lenne: az user elküldi a készülékét az /e/-hez, ott hozzáértő technikus feltolja a ROM-ot, majd visszaküldik a megflashelt készüléket a tulajdonosnak.

A tervezett szolgáltatásról részletesen itt lehet olvasni. Ezzel kapcsolatban egy felmérés is indult, aminek egyik kérdése az, hogy ki mekkora összeget tudna áldozni egy ilyen szolgáltatás igénybevételére.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Biztos olvassák a HUP-ot!!!! :D

--
trey @ gépház

Esélyes :)

---
- Indítsd újra a gépet! - Az egészet? - Nem, a felét...

troll on

aszittem' az androidot csak zsenik használják akik teljes mértékben kihasználják a telefon adta összes lehetőséget az iOS-t csak facebookra használo birkákhoz képest - akik mind hülyék mint a segg - ezáltal nincs szükségük ilyen szolgáltatásokra. :s

troll off

Ez így van, de bővíteni szeretnék az elérést iPhone-on szocializálódott egyszerűbb lelkek felé is :)
--
Desktop: Windows10 | Server: CentOS

Nagyobb fantáziát látnék a cyanogen életében is megtörténő megoldáshoz, hogy gyárilag már e-vel szerelt telefont lehessen venni, kisebb vendor-oknál persze gondolom kis érdeklődés van egy nulla közeli project-re, de az e találhatna egy partnert, aki a hardware garanciát adja, ők csak megveszik a telefont, szoftvercsere, és továbbítják a vevőnek.

Mondjuk 7-8k huf-tól indítani a szavazást azé durva.
Ezt csak fanatikok lennének hajlandóak kifizetni, de azok meg megcsinálják maguk _ingyé_.
A kezdeményezésnek a fejlődő piacon lenne helye.... de így nem. Ez má bukta. Most mondom.

---------------------------------------------------------------
Ritkán szólok hozzá dolgokhoz. Így ne várj tőlem interakciót.

A 3rd party kémmodul sokba kerül :)

--
robyboy

Jahhh... igazad lehet. :-)

---------------------------------------------------------------
Ritkán szólok hozzá dolgokhoz. Így ne várj tőlem interakciót.

Az kevesebb mint €10, a hasonló szolgáltatások ennyi, ha valaki nem tudta újrahúzni az ipadjét ituneson keresztül az £30 volt a restore é még egy £20as az üzembe helyezés(amit egy ovis is meg tudna csinálni) de kifizették

Ennyire nem tudok számolni? Az első opció a szavazásnál: "25 to 50 (€ or USD)"

Amúgy ipad,£ = fejlett piac. De lehet neked lesz igazad.

---------------------------------------------------------------
Ritkán szólok hozzá dolgokhoz. Így ne várj tőlem interakciót.

Eper házhozszállítás?

Csak mert senki más nem jegyezte meg: szerintem vicces a kommented. Felnevettem. Mondjuk ma rossz napom van, így elég alacsonyan volt a léc.

Vagyis azok, akik torodnek a privacyval, es feltik az adataikat, kuldjek el postan a telefonjukat, hogy ott idegenek felrakjanak ra egy komplett os-t. Sounds right.

Igen, otthon, magadnak felrakni egy komplett OS-t sokkal biztonságosabb, hiszen átnézHETed az egész forráskódot (beleértve a fordító programokét is), így tudod, hogy mi kerül a telefonodra, és a legegyszerűbb egy privacy-sensitive céget indítani, ami viszont postán fogadja találomra a telefonokat, amiket egyesével bepoloskáz, mert a skálázható adatgyűjtés legjobb módja a kézzel telepített alkalmazás, és az óránkénti 5-10 darab megfelelő szám már ahhoz, hogy az Amazont is lenyomják bigdata-ban.

Nekem van egy olyan tippem, közepes méretű, mondjuk 5 számjegyű összegem lenne rá, hogy a srácok nem manuálisan fogják telepíteni CSAK a beküldött eszközökre a spyware-t, viszont a komplett android forráskód auditálás nélkül való használata már kilövi azt, hogy biztonságról beszéljünk. Vagy neked is wireshark fut a router-eden, és AI detektálja a nem általad szándékoltan küldött adatokat?

Ha mondjuk lenne egy titkarnoopcio, amelynel a flash utan kezelik is a telefonomat, akkor aldoznek ra.
A flasheles opcionalis, de a hulyek kezeleseben nem segit...

Vertunak volt ilyenje. Nagy hatranya, hogy Nokia telefonokra epitettek.

--
When you tear out a man's tongue, you are not proving him a liar, you're only telling the world that you fear what he might say. -George R.R. Martin

na hat igy szokott lenni. valamirol beszelunk kollegammal hogy jo otlet es mennyibol lehetne osszerakni, masnap valahol olvasom hogy a kinaiaknal lehet kapni fele aron legyartva! :)

--
neked aztan fura humorod van...

Pár éve foglalkoztam ilyennel. Sok melóm is volt de nem érte meg.

- Egy mindenki rinyált az ár miatt amit akkor készüléktől függően minimum 6000 maximum 12 000 forintba határoztam meg. Olcsóbban nem éri meg vele foglalkozni mert azért a teszteléssel mókolással elmegy az idő és sokszor volt cumi is amikor nem ment fél óra de volt , hogy fél nap alatt sem az amit akart az ügyfél.

- Kettő, aki hülye az azután is hülye maradt hiába csináltam folyamatábrát meg adtam "hogyan" leírásokat állandóan csörgött a telefon, hogy ő most kipróbált egy másik modot és most fekete a képernyő.

Egyszer egy csávó mikor mondtam neki az árat azt mondta nekem "mi vagyok én Krőzus ennyiért magamnak is megcsinálom"?

Na akkor visszaadtam neki a telót és mondtam neki szavasz. Azóta csak haveroknak meg ismerősöknek csinálom meg, pénzt továbbra is kérek és minimum egy 10 000-et (számla mindig). Alatta nem éri meg vele dolgozni.

Persze lehet az én üzleti modellem volt rossz.

A hülyék ellen nincs védelem, de nem lett volna egyszerűbb eleve fix árral hirdetni a szolgáltatást?

Annyira komolyan nem nyomtam. Ráadásnak nem lehetett fix árral csinálni. Készülékfüggő volt melyikkel mennyi időt kellet szórakozni. Sose adtam ki a kezemből olyan telót aminek valamelyik fontosabb funkciója rossz lett volna.

Az a baj hogy a microg abandonware, legalábbis annak tűnt korábban.

--
arch,ubuntu,windows,android
zbook/elitebook/rpi3/motog4_athene