Flashelő szolgáltatást tervez indítani az /e/

A /e/ projekt (1, 2, 3, 4) egy flashelő szolgáltatást tervez indítani azoknak, akik szeretnék telefonjukon használni az /e/ ROM-ot, de vagy technikai ismeretük, vagy bátorságuk, vagy egyik sincs ahhoz, hogy maguk flasheljék saját készüléküket. A szolgáltatást igénybe venni szándékozók számára az ügymenet az alábbi lenne: az user elküldi a készülékét az /e/-hez, ott hozzáértő technikus feltolja a ROM-ot, majd visszaküldik a megflashelt készüléket a tulajdonosnak.

A tervezett szolgáltatásról részletesen itt lehet olvasni. Ezzel kapcsolatban egy felmérés is indult, aminek egyik kérdése az, hogy ki mekkora összeget tudna áldozni egy ilyen szolgáltatás igénybevételére.

Hozzászólások

troll on

aszittem' az androidot csak zsenik használják akik teljes mértékben kihasználják a telefon adta összes lehetőséget az iOS-t csak facebookra használo birkákhoz képest - akik mind hülyék mint a segg - ezáltal nincs szükségük ilyen szolgáltatásokra. :s

troll off

Nagyobb fantáziát látnék a cyanogen életében is megtörténő megoldáshoz, hogy gyárilag már e-vel szerelt telefont lehessen venni, kisebb vendor-oknál persze gondolom kis érdeklődés van egy nulla közeli project-re, de az e találhatna egy partnert, aki a hardware garanciát adja, ők csak megveszik a telefont, szoftvercsere, és továbbítják a vevőnek.

Mondjuk 7-8k huf-tól indítani a szavazást azé durva.
Ezt csak fanatikok lennének hajlandóak kifizetni, de azok meg megcsinálják maguk _ingyé_.
A kezdeményezésnek a fejlődő piacon lenne helye.... de így nem. Ez má bukta. Most mondom.

---------------------------------------------------------------
Ritkán szólok hozzá dolgokhoz. Így ne várj tőlem interakciót.

Vagyis azok, akik torodnek a privacyval, es feltik az adataikat, kuldjek el postan a telefonjukat, hogy ott idegenek felrakjanak ra egy komplett os-t. Sounds right.

Igen, otthon, magadnak felrakni egy komplett OS-t sokkal biztonságosabb, hiszen átnézHETed az egész forráskódot (beleértve a fordító programokét is), így tudod, hogy mi kerül a telefonodra, és a legegyszerűbb egy privacy-sensitive céget indítani, ami viszont postán fogadja találomra a telefonokat, amiket egyesével bepoloskáz, mert a skálázható adatgyűjtés legjobb módja a kézzel telepített alkalmazás, és az óránkénti 5-10 darab megfelelő szám már ahhoz, hogy az Amazont is lenyomják bigdata-ban.

Nekem van egy olyan tippem, közepes méretű, mondjuk 5 számjegyű összegem lenne rá, hogy a srácok nem manuálisan fogják telepíteni CSAK a beküldött eszközökre a spyware-t, viszont a komplett android forráskód auditálás nélkül való használata már kilövi azt, hogy biztonságról beszéljünk. Vagy neked is wireshark fut a router-eden, és AI detektálja a nem általad szándékoltan küldött adatokat?

Ha mondjuk lenne egy titkarnoopcio, amelynel a flash utan kezelik is a telefonomat, akkor aldoznek ra.
A flasheles opcionalis, de a hulyek kezeleseben nem segit...

na hat igy szokott lenni. valamirol beszelunk kollegammal hogy jo otlet es mennyibol lehetne osszerakni, masnap valahol olvasom hogy a kinaiaknal lehet kapni fele aron legyartva! :)

--
neked aztan fura humorod van...

Pár éve foglalkoztam ilyennel. Sok melóm is volt de nem érte meg.

- Egy mindenki rinyált az ár miatt amit akkor készüléktől függően minimum 6000 maximum 12 000 forintba határoztam meg. Olcsóbban nem éri meg vele foglalkozni mert azért a teszteléssel mókolással elmegy az idő és sokszor volt cumi is amikor nem ment fél óra de volt , hogy fél nap alatt sem az amit akart az ügyfél.

- Kettő, aki hülye az azután is hülye maradt hiába csináltam folyamatábrát meg adtam "hogyan" leírásokat állandóan csörgött a telefon, hogy ő most kipróbált egy másik modot és most fekete a képernyő.

Egyszer egy csávó mikor mondtam neki az árat azt mondta nekem "mi vagyok én Krőzus ennyiért magamnak is megcsinálom"?

Na akkor visszaadtam neki a telót és mondtam neki szavasz. Azóta csak haveroknak meg ismerősöknek csinálom meg, pénzt továbbra is kérek és minimum egy 10 000-et (számla mindig). Alatta nem éri meg vele dolgozni.

Persze lehet az én üzleti modellem volt rossz.

Az a baj hogy a microg abandonware, legalábbis annak tűnt korábban.

--
arch,ubuntu,windows,android
zbook/elitebook/rpi3/motog4_athene