i3 v4.15

 ( trey | 2018. március 12., hétfő - 18:58 )

Megjelent az i3 tiling window manager v4.15-ös kiadása. Az i3 funkcióiról részletesen a fenti videó számol be. Részletek a kiadási megjegyzések dokumentumban.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Jó kis ablakkezelő, ha lenne normális layout-kezelés (pl. ablak automatikus elhelyezése nem csak workspace-re terjedne ki) és manual tiling támogatás, tuti ezt használnám (minden új verzió esetén megnézem, van-e lépés ezügyben).
Viszont ezek híján továbbra is marad a herbstluftwm.

Köszi, ezt ismerem, már régóta a "rendszer" része.
Ami kell: lehetséges-e, hogy ablakokat (nem tudom i3-terminológiában mi is a neve) az egyik képernyő-részből a másik képernyő-részbe tegyem manuálisan?
A focus esetén úgy látom, még mindig nincs olyan, hogy a "testvér" container legyen a fókuszban (csak parent és child létezik).
Mennyire mondható meg, hogy egy bizonyos ablak mindig a bal oldalon nyíljon meg, míg egy másik típusú mindig jobb oldalon (splith esetén)?

Jó ez a dinamikus tiling, de nekem inkább a manual esik jobban kezemre.

Szerk.: itt már írtam, miért is jobb nekem.

> lehetséges-e, hogy ablakokat (nem tudom i3-terminológiában mi is a neve) az egyik képernyő-részből a másik képernyő-részbe tegyem manuálisan?

persze

----------------------
while (!sleep) sheep++;

Ez a move left és hasonló lenne? Régen próbáltam már, lehet, hogy meg tudtam már akkor is oldani.
A többi felvetésről mit tudsz?

German englisch :)

Halkabban. :-)

Szerintem teljesen jól beszélnek a németek angolul.
--
"Sose a gép a hülye."

a franciákhoz képest natív szinten. szerintem szabályozni kellene legalább eu szinten, hogy francia ne beszélhessen angolul.


"I'd rather be hated for who I am, than loved for who I am not."

Meg belga se. ("De hova álljanak a belgák?")

=====
tl;dr
Egy-két mondatban leírnátok, hogy lehet ellopni egy bitcoin-t?

Melyik belga? A vallon vagy a flamand? :)

"Belgium which of course is pretty much a non country"

Ezt kifejtenéd? Csak hogy a hozzám hasonló gyp-snek is világos legyen, hogy hol vannak a szövegben az angoltalanságok.


„Pár marék nerd-et leszámítva kutyát se érdekel már 2016-ban a Linux. Persze, a Schönherz koliban biztos lehet villogni vele, de el kéne fogadni, ez már egy teljesen halott platform. Hagyjuk meg szervergépnek…” Aron1988@PH Fórum

Grammatikailag helyes de hallható a kiejtésén a sajátos német akcentus. Sok németet hallottam angolul beszélni, nekem egyből feltűnik.

Sok magyart hallottam angolul beszélni. Legtöbbjüknél hallható valamilyen akcentus. Nálam is. Hogy stílszerű legyek: Zakson!

Igen, és? Szerintem ez minden nyelvnél megfigyelhető, akinek nem az anyanyelve, hanem tanulta.
--
"Sose a gép a hülye."

Ja, hogy a videó, azt észre sem vettem. Mikor legörgettem, azt hittem, hogy kép. Aztán kerestem a kiadási megjegyzésekben, hogy mire gondoltál a németes angollal kapcsolatban. Így a videót meghallgatva világos, tipikus német akcentus. Bár én jobban bírom, mint a közép-kelet európai angolt, azt bőven veri nagy átlagban.


„Pár marék nerd-et leszámítva kutyát se érdekel már 2016-ban a Linux. Persze, a Schönherz koliban biztos lehet villogni vele, de el kéne fogadni, ez már egy teljesen halott platform. Hagyjuk meg szervergépnek…” Aron1988@PH Fórum

DPI szablyozás lehetősége vajon milyen? Lehet skálázni az UI-t nagyításhoz nagy felbontású képernyőkhöz, hogy a szöveg és minden UI elem ne hangyaszempilla hosszúságú legyen?

wayland support ?
http://swaywm.org/


Amit nem lehet megirni assemblyben, azt nem lehet megirni.

Azért (noha nem használom) így ránézésre fáj, hogy nem bírták a vi-féle mozgatógombokra rábindolni azt a mozgatást a videó kezdő képkockája szerint. (hjkl lenne ugye)

=====
tl;dr
Egy-két mondatban leírnátok, hogy lehet ellopni egy bitcoin-t?

Én használtam egy ideig, én is áttettem configban, első dolgom volt.

Szerettem nagyon, de most inkább gnome3.