KDE Plasma 5.12 LTS

 ( trey | 2018. február 7., szerda - 12:06 )

Video:

Megjelent a KDE Plasma 5.12-es verziója. Részletek a bejelentésben.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Határozottan egyre szebb. Anno Mandrake-en kezdtem még KDE-vel, aztán többnyire GNOME lett, de a neonnal visszaálltam, és innen nagyon jó érvekkel kellene meggyőzni, hogy váltsak.:)

Ízlések és pofonok... Én ettől a pálcika vonal flat egyszínű lószar ikonoktól továbbra is hányni tudnék. Sose fogom megérteni, miért kellett a régi szép ikonokat lecserélni.
--
"Sose a gép a hülye."

A KDE3 volt az igazi. :( :D

+1

Nekem is a KDE3 tetszett legjobban. De még a KDE4 is sokkal jobban bejött (sok jó effekt és plasmoid volt benne, ami mostanra kikerült a rendszerből sajnos), mint most az 5.x-es sorozat. Nem csak a KDE-re igaz, hanem a szoftveres körítésre is, pl. a Kate v4.x egy nagyon jó szövegszerkesztő volt, az 5.x-es verzió egy rakás szar lett, kiszedtek minden korábbi funkciót, nagy részüket mai napig nem lapátolták vissza, és plugin is kevesebb érhető el rá, egyszerűen egy fapados okádékot csináltak belőle.


„Pár marék nerd-et leszámítva kutyát se érdekel már 2016-ban a Linux. Persze, a Schönherz koliban biztos lehet villogni vele, de el kéne fogadni, ez már egy teljesen halott platform. Hagyjuk meg szervergépnek…” Aron1988@PH Fórum

Mindennel ez van, amit már nem tudnak értelmesen továbbfejleszteni, azt visszafejlesztik.

Nemtom, nekem nem hiányzik, hogy az asztalom nem olyan, mintha valami rossz JJ Abrams és Michael Bay effekt torzszülött lenne rajta. :D

Nekem is bejött a KDE3, aztán a KDE4 megjelenésével leszámoltam vele.

Én is, de most visszatértem, KDE neonnal.
Amit még megfigyeltem, hogy a Qt/KDE font renderelése szebb.

Renderelés: azonos op.rendszeren?
Mert Fedora-CentOS-és talán OpenSuSE esetében elég ramatyok a fontok, míg pl. Ubuntun, de talán Debianon is, egész kulturáltan jelennek meg pl. a böngészőben az oldalak.

A kimondottan Qt/KDE alkalmazásokra gondolok. Menük, beállítások, stb.

Értettem, csak ... Qt esetén az egyéb környezet(X szerver alkatrészek) nem befolyásolja a megjelenést?
Finoman szólva nem ismerem. Évekkel ezelőtt próbálgattam pyqt-t, de mélyebben nem mentem bele, kde-t meg rég nem használok.