Saját benchmark eredményeket publikált az Intel 6., 7. és 8. generációs Core processzorokkal

Címkék

Hozzászólások

Refaktorált driverekkel néhol gyorsabb (az Intel szerint).
Ezek szerint lenne még mit tenni...
Talán a drivereket kéne reszelgetni, nem a marketingbe (és a fos hw gyártásba) önteni a pénzt.
Ja, az nem indukál értékesítést.

nagyon durva. 90-100% kozotti teljesitmenyvesztes...

;)
---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Akkor most azt következik, hogy azokat, akik 30%-os csökkenést prognosztizáltak, jól beperelik? Hitelrontásért, vagy valami hasonlóért.

Esetleg a teszteket kiválasztó személy(eke)t kitüntetik az ügyes választásért?

En konkretan ott tartok, hogy a 7200U-s (i5) laptopom szemetre vagom. IDE-ben, amikor automata kiegeszites elkezd dolgozni, laggol a gepeles. C++ forditas kozben nem tudok egy nyamvadt weblapot megnyitni. Korabban sem volt gyorsvonat nyilvan egy desktop i7-hez kepest, de ez most a hasznalhatatlan kategoria.

Nem volt alkalmam lemerni ez hany szazalek, de ilyen esetekben engem az se vigasztalna, ha kijonne valami szintetikus akarmi tesztben, hogy ez csak 5%

Én visszatértem egy Pentium T3200-sre. Hardveresen kikerültem a problémát. Persze nem ez lenne minden esetben a jó megoldás, viszont én nem hiszek a szoftveres lassitásokban sem... egy percig nem hiszem el, hogy ez valóban megold bármit is. Viszont "látványos".

Ami szar, az szar. Eddig is aggályos volt, ha HW hibát szoftverrel próbáltak meg kijavitani.

--
robyboy

Sosem hiteles az, amikor valaki saját magát "fényezi".

--
robyboy

Egyelőre már ott elméláztam, hogy a download link-ben wp-content is szerepel.

"Jegyezze fel a vádhoz - utasította Metcalf őrnagy a tizedest, aki tudott gyorsírni. - Tiszteletlenül beszélt a feljebbvalójával, amikor nem pofázott közbe."

Hát mondjuk örömteli, hogy az Intel is használ szabad szoftveres eszközöket a vállalati infrastruktúrájában...

"Jegyezze fel a vádhoz - utasította Metcalf őrnagy a tizedest, aki tudott gyorsírni. - Tiszteletlenül beszélt a feljebbvalójával, amikor nem pofázott közbe."

és mikor lesznek értékelhető, javított processzorok a boltokban, kedvezményes csere lehetőséggel?

Kiváncsi lennék egy olyan tesztre, hogy HP Proliant, ESXi, VMware, NetApp Storage, ahol virtuális Windows Serveren futó SQL alapból gyenge I/O-t produkál peccs nélkül is.

--
robyboy

Ez egy vicc. Szerintem komoly takargatnivaloja van az intelnek.

A desktop felhasznalas gyakorlatilag fel nem hasznalas.
Ahol 80 szazalek az atlagos idle es az alkalmazas amit mertnek egyetlen process* kent fut az eltereles, nem teszt.
A szerveroldal lesz a nagyon erdekes ahol az idealis terheles 60 szazalek korul van es context switch van hegyen hatan. Szerintem mar azt is mertek es azert publikaltak ezt a valamit.

Trey!

A táblázatot olvasható méretben is ki tudod rakni?

Kattintásra valami com-os oldal, onnan meg egy másik oldal jön elő, de a táblázat mindent csinál, csak nem lesz nagyobb.

Nem mindegy milyen felbontásban látod a valós programkörnyezetekkel köszönőviszonyban sem levő táblázatot? :-)
Ügyesen összeollózta az Intel azokat a benchmarkokat ahol közel sem buknak akkorát az Intel procik mint a való élet valóban használt programjaival.

Normális HUP-ot használok!

Már azt sem hiszem el az Intelnek, ha kérdeznek. De legalább megpróbálták.

Nagyon szép látni azt, hogy mire képes a média. Mindenki az Intelt szidja, tőle vár kártérítést, miközben a Spectre lényege elvi hiba: a spekulatív végrehajtás minden azt tartalmazó CPU-ban hiba. Az AMD-ben is, az ARM-ban is. Persze az ARM chipek gyártói és az AMD nem tesz közzé benchmarkot, nem nyilatkozik, csak kussol, de az Intel a hibás. Persze el kéne olvasni, mi is a Spectre, és felfogni, hogy ez nem az Intel sara, de ahhoz sokan már lusták. Egyszerűbb hőbörögni.

Nem akarok senkit sem megvédeni, de az biztos, hogy a CPU-gyártók leszerepeltek a kommunikáció terén (is). Ennyire összeszedetlen, kapkodó, szakmai de mégis inkább marketing nyilatkozatokkal, "hittételekkel" próbálták etetni a nagyérdemüt, aztán update, update, latest, stb...

Durva, hogy mekkora kaotikus szart kavartak ebböl az egészböl, ahelyett, hogy szépen leírták volna átgondoltan, hogy mi is pontosan a helyzet.

Aztán meg azon csodálkozunk, hogy vannak, akik nem értik, hogy mi is van?

--
robyboy

Pedig pont attól pánikolt, hogy az infók csöpögtetve lettek, nem pedig rendesen összeállítva a közönség elé tárva. De kell a szenzációhajhászás, és a koordinált bejelentést és foltozást (amelyet minden normális, sokakat érintő security bugnál illik csinálni), keresztbefosta a média. Lett előbb nagy szalagcím: "Szar az Intel, mindenki meneküljön, fos minden Intel processzor", aztán kijött az információ, hogy na, azért nem csak az Intel érintett, és mi a hiba valódi természete.

Az a kérdés, hogy ki vezette be a spekulatív végrehajtást, és ki implementálta úgy, hogy az eldobott ágak nyomait ne tüntesse el elég alaposan. (Nem állítom, hogy az Intel volt. Úgy gondolom, hogy mindenki legyen csak nyugodtan arra pipa, aki az ő érintett cpu-it szállította, azok árával arányosan. Ez nálam speciel az Intel.)

valszeg az utolsó inteles cuccomat vettem tavaly.
Remélem az nvidia és arm profitálni tud ebből a helyzetből.
Nagyon reset szagúnak tűnik ez az állapot.

--
GPLv3-as hozzászólás.

A teszt rendszerünkön saját méréseink szerint 30%-os a teljesítmény csökkenés.

Ja, csak a Spectre a Speculative Execution-t használja ki, ami ...dobpergés... Pentium II-ben volt újdonság x86 fronton. Bár tény, hogy a Nehalem hozott újítást branch prediction téren, szóval ameddig valaki le nem teszteli, hogy érintett-e vagy sem, addig én is csak találgatok.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Lehet, hogy nincs mit javítani, de javítottak, és ettől lassabb lett.
Engem, mint alkalmazás fejlesztőt igazából annyira érdekel a dolog, hogy ha az ügyfél jelzi, hogy kernel frissítés után kifeküdt a rendszer, akkor tudjam neki mondani, hogy igen, teszteltük, nálunk ilyen és olyan eredmények jöttek ki.
Hogy ő visszaáll a patch előtti állapotra, vesz új hardvert, vagy mit csinál, arra nekem már nincs ráhatásom.
Mi a teszt környezetben visszaálltunk a korábbi kernel változatra, irreleváns, hogy patchelve van-e, vagy sem.