Érkezik az OpenSSH kliens és szerver a Windows 10 és Windows Server operációs rendszerekbe

 ( trey | 2017. december 17., vasárnap - 18:18 )

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Működik? Mert akkor nálam bye-bye PuTTY.

Mi a baj a PUTTY-al? Én még Linuxon is sokat használom. Kényelmes a sessionönként elmenthető mindenféle SSH protokoll- és terminál-emulációs beállítás.

Összesen egy db házi szerverre SSH-zok. Nem használok ki semmi extrát a PuTTY-ban. Ilyen minimál célra egyszerűbb egy beépített kliens.

Nézd meg a mobaxterm-et!

A mobaXterm nem free, nem tudom feltenni sehova....
---
http://plazmauniverzum.hu <> A látható anyag 99.999%-a plazma <>

Van free verzió, igaz korlátokkal.

"MobaXterm Home Edition software package is a freeware distributed under the Mobatek end user license agreement (section 1)."

"Individual end-user is allowed to download (only from MobaXterm website: https://mobaxterm.mobatek.net) and to use MobaXterm Home Edition in a commercial or company environment. However, software installation must be performed by the end-user himself: the user who uses MobaXterm Home Edition inside a company must be the same person who downloaded the software and installed it."


"I'd rather be hated for who I am, than loved for who I am not."

Így van, ha a user magának tölti le, akkor használhatja céges környezetben is.

Az oké, hogy lesz SSH protokoll, de milyen terminál-emuláció fog hozzá társulni?

MS termek, majd kitalalnak hozza egy sajatot, ami semmi massal nem kompatibilis..

--
Worrying about killer AI and the superintelligent robots is like worrying about overcrowding on Mars. - Garry Kasparov

Fizikailag 26 sort tartalmazó képernyő, amin 25 sor használható, de csak akkor működik jól, ha a LINES változót 24-re állítod. A TERM-et meg persze scoansi-ra, mert az egy elterjedt valami (nem).

=====
tl;dr
Egy-két mondatban leírnátok, hogy lehet ellopni egy bitcoin-t?

Még vagy 10 év és hasonlítani fog valami értelmes operációs rendszerhez, ez a kis idő elrepül, vagy egyszerűen beszántják mint a sikeres mobilportfóliót. Mert ugyan bár ennek van értelme relevanciája, helyzeti előnye, és támogató szakértő munkaerő is van képezve hozzá, de szerveroldalon száguldó SaaS (KKV) megoldások és az On-Premise Unix based operációs rendszerek előbb utóbb leküzdik még Enterprise szinten is.

Eddig is volt. A portable git csomagban van openssh szerver és kliens. A windows terminálban (DOS ablakban, vagy konzolban, vagy miafenénekhívják) megjelenik az mc. A szerverre be lehet sshzni, megy az sshfs, lehet fájlokat cserélni.

Nyilván, másképp hogyan működne a git. Tartalmazza a githez szükséges infrastruktúrát, és ezzel tényleg hasonlít egy használható rendszerhez.
--
ulysses.co.hu

ennyike, +1

Kipróbáltam, de nem működnek a kliens oldali escape parancsok. ~?

Azok micsodák?

lol, vicces, amikor MS kapcsan tanul az ember ujat :)

ssh-nak van egy kisebb halom kliens oldali parancs kombo-ja. En kb. egyet hasznalok, a terminate -et, az ~ (lenyom, felenged) es . (lenyom, felenged). Ez ott segit, ahol a ctrl-c nem muxik, mert a futo parancs atvette a kezeleset (pl. midnight commander, screen es tsai).

De van meg egy kisebb halom ilyesmi, keress ra.

Beragadó kapcsolatoknál szoktam használni a "~." -ot, hogy kliens oldalról szakítsa meg a kapcsolatot, mert pl nem volt keepalive beállítva. https://pleiades.ucsc.edu/hyades/SSH_Escape_Sequences

Wow, ezt nem ismertem, köszi az infót srácok :)