Érkezik az OpenSSH kliens és szerver a Windows 10 és Windows Server operációs rendszerekbe

Hozzászólások

Működik? Mert akkor nálam bye-bye PuTTY.

Van free verzió, igaz korlátokkal.

"MobaXterm Home Edition software package is a freeware distributed under the Mobatek end user license agreement (section 1)."

"Individual end-user is allowed to download (only from MobaXterm website: https://mobaxterm.mobatek.net) and to use MobaXterm Home Edition in a commercial or company environment. However, software installation must be performed by the end-user himself: the user who uses MobaXterm Home Edition inside a company must be the same person who downloaded the software and installed it."

"I'd rather be hated for who I am, than loved for who I am not."

Az oké, hogy lesz SSH protokoll, de milyen terminál-emuláció fog hozzá társulni?

Még vagy 10 év és hasonlítani fog valami értelmes operációs rendszerhez, ez a kis idő elrepül, vagy egyszerűen beszántják mint a sikeres mobilportfóliót. Mert ugyan bár ennek van értelme relevanciája, helyzeti előnye, és támogató szakértő munkaerő is van képezve hozzá, de szerveroldalon száguldó SaaS (KKV) megoldások és az On-Premise Unix based operációs rendszerek előbb utóbb leküzdik még Enterprise szinten is.

Eddig is volt. A portable git csomagban van openssh szerver és kliens. A windows terminálban (DOS ablakban, vagy konzolban, vagy miafenénekhívják) megjelenik az mc. A szerverre be lehet sshzni, megy az sshfs, lehet fájlokat cserélni.

Nyilván, másképp hogyan működne a git. Tartalmazza a githez szükséges infrastruktúrát, és ezzel tényleg hasonlít egy használható rendszerhez.
--
ulysses.co.hu

Kipróbáltam, de nem működnek a kliens oldali escape parancsok. ~?

lol, vicces, amikor MS kapcsan tanul az ember ujat :)

ssh-nak van egy kisebb halom kliens oldali parancs kombo-ja. En kb. egyet hasznalok, a terminate -et, az ~ (lenyom, felenged) es . (lenyom, felenged). Ez ott segit, ahol a ctrl-c nem muxik, mert a futo parancs atvette a kezeleset (pl. midnight commander, screen es tsai).

De van meg egy kisebb halom ilyesmi, keress ra.