Felfedte kilétét a PRISM botrányt kirobbantó személy

 ( trey | 2013. június 10., hétfő - 8:05 )


részlet a kiszivárogtatott dokumentumokból

A PRISM botrány tovább dagad. Előlépett az anonimitásból Edward Snowden, aki a The Guardian szerint a hír forrása volt. A lap szerint a 29 éves férfi több külsős vállalat - Booz Allen, Dell - embereként végzett munkákat az NSA-nak és technikai asszisztens minőségben a CIA-nak. Most Hongkongban tartózkodik.

A miértről és másról részletesen a vele készített szöveges interjúban és videóban.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Éppen időben, már kezdtem azt hinni, hogy egy bizonyos pécsisrác műve akit trey pénzel titokban, a cégén keresztül.
-------------------------------------------------------------------------
Nem, de lehetne.

Bár a Búvároktatás (1337) és az Ürgebőr ajándéktárgy készítés (8008) mint tevékenység nekem gyanús... :D

Pár nap múlva kiderül, hogy szándékosan eldurrant a kotonja miközben egy svéd nővel kefélt és rendszeresen Thaiföldre jár gyerekprostikat dugdosni TEHÁT ezért a PRISM ügy csakis koholmány lehet.

Annyira ne szaladjunk előre, a legfrissebb információk szerint is csak bizonyos +1 gombokkal támogatja a Google világuralmát. Bár lehet Thaiföld felé is terjeszkedik svéd szimpatizánsok segítségével. Majd az illetékes szakértő tájékoztat minket a legújabb eseményekről.
-------------------------------------------------------------------------
Nem, de lehetne.

számomra még mindig ott hihetetlen ez a dolog, hogy pont az egyik legnagyobb cloud szolgáltató (Amazon) nincs a listában.

vagy nem ebben a listában van. régi szervezési szokás, hogy egy helyen ne legyen minden kulcsfontosságú, és az is könnyen megeshet, hogy más hozzáférési módot, más kezelést igényel egy cloud, mint pl. egy facebook

egyébként amennyire láttam, a hivatalos állami reakció az volt az egészre, hogy persze hazugság, és komoly nemzetbiztonsági probléma a csávó teljes léte...de ha hazugság, akkor mitől biztonsági probléma? legfeljebb rágalom.

az önmagában nemzetbiztonsági kockázat hogy ő az NSA külsős munkatársaként ilyeneket állít (függetlenül attól hogy igaz vagy sem). A rágalom az lenne, hogy ha random újságíró állítaná ugyanezt úgy hogy semmi köze az NSA-hoz.

Nekem is ez volt a gondolatom, egy külsős hogy férhetne ilyen dokuhoz hozzá. Ekkora a kupleráj?

ők dolgozzák fel az adatokat :)

vajon a HUP is érintett?

Igen, az összes hírt, hozzászólást meg blog bejegyzést elküldik a CIA-nak, hogy nekik ne kelljen fáradniuk a letöltéssel.

es ekkor megtalaltad a trinity altal lelkesen embeddalt 800kb-nyi googlepluszegy javascriptet + jarulekos cookie-kat az oldalon

Ezt most minek kellett? A 2-nek semmi köze egymáshoz. Világos, hogy a Gugli adatokat gyűjt rólunk, hogy jobban tudja, hogy milyen reklámot kell földobnia nekünk, amikor a google.com-ot használjuk. Meg talán más miatt is, ki tudja. De ebből nem következik, hogy a HUP kapcsolatban állna a CIA-val.
(Amúgy a Gugli pl. a Gmail-es leveleket is olvassa, még a magyar nyelvűeket is. És a tartalomból megpróbálja kitalálni, hogy milyen reklám érdekelheti a felhasználót.)

Te Gabika, mi lenne ha inkább egy új mazerátira gyűjtögetnél. Csak hogy méltó legyél az új nevedre :)
--
♙♘♗♖♕♔

Azannya!
Te ezt valami szkripttel csinálod, vagy kézzel? És vajon mindenki "lamer", aki nem "médiatörvény miatt mammogó linuxos buzigyerek", vagy "fartúró buzi"? Vagy a "lamer" rangot is ki kell érdemelni?

érdekes módon az még nem kerültbe ahol őt parodizálom pár hszel fentebb^^. de még csak az összefüggést sem találta meg :)

másik érdekes, hogy annyi önkritikája sincs, hogy saját magáról kitegyen vmit. bár mint tudjuk psc szent és sérthetetlen.
-------------------------------------------------------------------------
Nem, de lehetne.

meg szerencse, hogy a google nem adja tovabb ezeket az informaciokat... oh wait!

--
NetBSD - Simplicity is prerequisite for reliability

persze - a Java Mikulás is az ö beépített emberük...

Nézem ezt a slide-ot...kicsit gázos nekem az egész:
- Top secret meg minden
- felül meg csicsában a logók
- rádobtak egy NSA logót
- alatta hogy ha többre vagy kiváncsi menj el egy weboldalra (most akkor top secret vagy mif@szom?)
- valahogy olyan sufnituning érzése van az embernek

Simán csinálok én is egy ilyet és kipakolom leleplezésnek.
Nem is értem ezt a botrányt. Tudjuk hogy belenézhetnek e leveleinkbe a szolgáltatóknál a hivatalok (mindegy hol vannak, és melyik országéi). De valahogy nehezen tudom elhinni, hogy van egy olyan infrastruktúra, amin a teljes felsorolt infrastruktúrák adatait real-time vizsgálják. Brutális lenne. nekem valahogy folyton viszketős fake érzésem van az egésztől.

tl;dr:

> Nem értem

De valahogy nehezen tudom elhinni, hogy van egy olyan infrastruktúra, amin a teljes felsorolt infrastruktúrák adatait real-time vizsgálják. Brutális lenne. nekem valahogy folyton viszketős fake érzésem van az egésztől.

Lehet a naívságtól van a viszketés... :)

neuroszifiliszre tippelek

lécci lécci lécci ezt is rakd ki a listádba...olyan cuki vagy :D
imádom a briliáns érvelési technikádat, amit a lenyűgöző intellektusoddal támasztasz alá és csodálom a nyelvi leleményt ahogy a magyar nyelvet használod gondolataid ilyen magas ívű reprezentációjára :D

Nem vagyok naív, hiszen leírtam, hogy tuti hogy vizsgálnak mindent. Nem is ez a gond. Egyszerűen nem tudom elképzelni azt az adatparkot és szoftvert, ami a teljes amazon, Google, Facebook, Twitter, MS és a többi adatot real-time vizsgálja. Egyszer volt valami infograph a napi adatmennyiségükről.

De végülis valahol a texasi puszták alatt pár száz méter mélyen az UFO-k segítségével épített különösen nagy kapacitású bolygóközi számítógép központ egyik sarkában is elférhet. :D

Jó mondjuk nem is dolgoztam olyan adatközponttal, ahol pár tízezer szervernél több lenne. :D

A több mint 20 ezer alkalmazottnak munkát adó marylandi NSA központról a '90-es években kiderült, hogy problémával küzd, mert a baltimori áramszolgáltató nem tudta kiszolgálni a szervezet hihetetlen mértékű energiaéhségét, amely a nagy számítási kapacitáshoz volt szükséges nekik. Emiatt a lehető legjobban elkezdték decentralizálni a hivatalt addig is, amíg nem sikerült megoldani az energiaellátási problémáikat. Van irodájuk egy rakás más államban, Georgiától Texason át külföldi országokig (pl. Angliában is több helyen). Folyamatosan épülnek az új központjaik. Gyakorlatilag minden évben kiderül, hogy építkeznek valahol. A tavaly kiszivárgott, Utah állami adatközpontjuk pl. 140 négyzetkilométer(!) alapterületen fekszik és 1 yottabyte (1 trillió terabyte) adat tárolására képes. Real-time adatbányásznak a Google keresések, levelek és telefonhívások között és összekötik az egymással releváns információkat. Idén tervezik a végleges átadását ennek a központnak, de már most kiderült, hogy eközben bővítik megint az eredeti marylandi székhelyet is 56 négyzetkilométerrel...

Szerinted?

Hello,

átváltási hibát gyanítok a négyzetkilométereknél. Hogyan jött ki? Mifelénk 1 000 000 square feet = 0.09290304 square kilometers. Persze a 93000m2 se kicsi, a Dublini mega-datacenterünk 40000m2 körüli.

Üdv,
Marci

Jah, nem 140 négyzetkilométer, hanem 140 ezer négyzetméter (1.5 million square feet).

De a lényeg, hogy nem kicsi... :)

Akkor az 140 kilo-négyzetméter :-)

Fuszenecker_Róbert

igen :p

de valószínűleg a nagy kínai raktárakkal kevertem, amikről azt mesélte az egyik ismerős aki kinn volt, hogy sok négyzetkilométeresek és négy sávos utak szelik ketté őket... ;)

Hoppá...ez nem semmi...köszi az infót. Ez azért rendesen brutális méret...azt a krva! :D

"nem értem"
"nem tudom elképzelni"

okai :(

FYI:
http://www.slideshare.net/yandex/niko-neufeld-a-32-tbits-data-acquisition-system

A durva az, hogy akar te is, piacon beszerezheto eszkozokkel megoldhatod - csak megfelelo eszkozoket kell hasznalni...

De lehet am celeszkozoket is gyartani...

Mondjuk az igaz, hogy nem nagyon tudom/tudhatom milyen új számomra ismeretlen technológiákkal dolgoznak, amit én el sem tudok képzelni. Mondjuk én az áramot sem értem már, szóval... :D

Nem is a technológia a kérdéses, inkább a számítási kapacitás. Láttam fura dolgokat. 4-5db DL380-as is meglepően sok dologra képes, ha csak egy célfeladatuk van. De ha elmondanám, hogy pontosan mit láttam, akkor jönnének a Férfiak Feketében és neutralizálnának... :) Téged is, meg engem is. Amúgy meg tudom, hogy figyelnek, nem vagyok paranoid. :D

Where are the Snowdens of yesterday?

Az a baj az összeesküvés-elméletekkel, hogy lehet, hogy az összeesküvés-elmélet maga is egy összeesküvés része.

Fuszenecker_Róbert

Sokan legyinthetnek, hogy ugyan, kit érdekel az egész. A probléma azonban nem a privát (többnyire üzleti/biztonsági szempontból érdektelen) adatok begyűjtésével és elemzésével van. Az USA jelen korunk legagresszívabb hatalma: csak az elmúlt évtizedben tucatnyi országot támadott meg a "terrorizmus elleni harc" jegyében, és több millió embert öltek meg. Bebizonyosodott az is, hogy a megszerzett információkat nem csak biztonsági okokból elemezték, hanem üzleti titkokat szereztek meg és adtak át közelálló vállalkozásoknak.
Ha így nézzük, akkor jelentős a probléma: a világ egyik (egyik?) leggonoszabb hatalma arra törekszik, hogy bizonyos vállalkozások hasznát növelje minden elérhető eszközzel, akár milliónyi ember élete árán is. Ennek egyik eszköze a PRISM.

,,és több millió embert öltek meg"

név szerint?

Megdöbbentett a szám? Én nem viccelődnék a halálukon.

Tessék. Nevek.

Hogy jön ez ide?

Ha nem az európai civil lakosságot, Drezdát, Szombathelyet stb. bombázták volna, hanem a marhavagonba zárt embereket szállító vonatok előtti sínpályát, akkor azok többsége talán sosem került volna koncentrációs táborokba.

A korábbi áldozatokért is (ők is) felelősek, mert hatalmuk lehetett volna gátat szabni az emberszállítmányoknak.

ezt is megnezted mar, vagy csak torvenyi kotelezettsegeidnek engedelmeskedve kapcsolod ide ezeket a teljesen igaz dolgokat? :)

Milyen törvénynek? :)

De a Léleknek gyümölcse: szeretet, öröm, békesség, béketűrés, szívesség, jóság, hűség, szelídség, mértékletesség.

Az ilyenek ellen nincs törvény.

(Galatabeliekhez írt levél 5. fejezet 22-23. vers)

tob shebbe goyim harog

linux-4.8/Documentation/goyim-wellfare-nonsense.txt

Ahol fény van, ott árnyék is.

A bányaló addig bámulja a sötétséget, mígnem belevakul. Nemcsak árnyakból, hanem fényből áll a világ.

Sötétben nem rajzolódik ki a kontúr, eltűnnek a határok. Csak a fény képes minden részletet előhozni.

Pozitívabb hírforrás :)

Szép dolog ez a Mária Rádió, de tudod ha visszautaznánk a múltba úgy fél évszázadot akkor az echte-non-goyim tisztavérű avh-sok úgy vágnák koncentrációs-táborba a Mária Rádió komplett stábját mint klerikális reakciósokat, hogy rossz lenne nézni. Igen szánalmas amikor körömletépő AVH legények utódai próbálnak kioktatni keresztény etikából. Ők ezt a vallást nem is ismerik.


Normális HUP-ot használok!

melyik vallásra is gondolsz pontosan?


Puppy linux felhasználó

A Mária Rádió nekem keresztény vallást képviselő adónak tűnik. Az avh legények utódai egy másik vallást követtek mielőtt áttértek a komcsi vallásra. Az utóbbi időben újra visszatértek nagyszüleik vallásához.


Normális HUP-ot használok!

Érdemes elolvasni Dénes Béla: Ávós világ Magyarországon. Egy cionista orvos emlékiratai című könyvét.

Angyal István Auschwitzból kommunistaként tért haza, mégis 1956-ban a Tűzoltó utcai fegyveres felkelők parancsnoka lett.

Mark Lutz: Python könyvét is érdemes elolvasni. A fenti állítások lényegén egyik sem változtat semmit.


Normális HUP-ot használok!

Ne altalanositsunk: katolikus ado.
--
Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant.

Ennek van itt valami kiemelt jelentősége?
Általánosításon túl speciálisan a te esetedben pontosan tudjuk, hogy nem vagy sem keresztény sem azon belül katolikus. De a témában nagy szakértőnek érzed magad.


Normális HUP-ot használok!

Te meg talán KISZ-tag voltál és most mindenki ÁVH-s leszármazott a szemedben, aki nem csahol veled együtt.

Köszönöm kedves soraidat, de mellé talált. Meg sem születtem még amikor felszámolta magát a KISZ.
Nem mindenki AVH leszármazott, csak a tudjukkik utódai. Rajtad és hozzád közel álló kollégádon kívül ezt mindenki érti. Bár szerintem te is érted csak tudatosan játszod az ostobát.


Normális HUP-ot használok!

Sok ember elődei lehettek AVH-sok, ifjúkommunisták, akik hamarabb helyzetbe is kerültek a rendszerváltás környékén.

Szlavofil fórumneved alapján te a tudjukkik csúcsát búbolod, a taknyosokra jellemző nagypofájó arroganciával megspékelve.

jewi régi zsotoros errefelé - nem kell szegényre reagálni, csak néha engedik ki a LOL-OPNI-ból.

Kétségtelenül zseniális provokátor.

Kösz! Nem is tudtam, hogy ennyire "színes" egyéniség ez a Gabika :)
Különösen vicces az a rész, amikor kideríti róla a haverja, hogy ő is zsidó. Priceless :)
--
♙♘♗♖♕♔

már a gyurcsányos-bajnais fácsés megosztásaidnál - sajnos aztán riadtan törölted őket - lehetett látni hogy az aggkori agylágyulás megtette áldásos hatását nálad, és minden okosságot elhiszel a neten

Ilyesmikre gondolsz, Gabika?
--
♙♘♗♖♕♔

QED

Csak most, csak neked, egy "gyurcsányos-bajnais" a megosztásaim közül, amiket te már nem láthatsz ott :)
--
♙♘♗♖♕♔

too thin treythread error

,,Brájennek most esett le. Dühösen ugrott az ajtóhoz és kiabálni kezdett
hangjában az abszolút elhivatottság gõgjével. - Nem vagyok római, mama, és
soha nem is leszek! Én KÓBI vagyok, egy BIBSI, HÉBI, KAMPÓSORR, én KÓSER
vagyok, mama! VÖRÖSTENGERÉSZGYALOGOS vagyok! Büszke vagyok rá!
Ezzel kiugrott az ajtón."

http://hup.hu/old/images/trey/private_stuffs/brian/brian.htm

Micsoda világ lehetett amikor csak ROMA(-iak) és BIBSI-k között lehetett választani! Még szerencse, hogy pár évszázaddal később az északról jött vikingek fehérítették a színes társaságot. :D


Normális HUP-ot használok!

Krisztusban nincsen sem zsidó sem görög, tehát ez alapján akár a vikingek és romák is összeborulhatnak a határtalan szeretetben.

Azon még nem gondolkoztál el, hogy a fent emlegetett jelzőid után joggal kiérdemled a "bőgatyás-fütyülős barackos" kitüntetést?

Akkor már valami vodkás kitüntetés inkább, hogy stílszerűbb legyek ha már te nem vagy az. Az eddigi fő érvetek az volt, hogy bezzeg Krisztus is zsidó volt! Mi történt, hogy most kidobjátok ezt a jól bejáratott, bár elcsépelt panelt? Erről az álkeresztény csepegős szeretet giccsparádéról csak annyit, hogy a "testvéri" osztrákok olyannyira ránk borultak pár évszázadra, hogy a végén az ország kétharmada bánta a "határtalan szeretetüket". A népek barátságáról csepegő émelyítő giccs-szentimentalizmusodtól hányingert lehet kapni. Egyébként is hiába papolsz, túl átlátszóak a mondataid. Már kiismertük a fajtádat, ezek a módszerek már nem működnek. Az erő már velünk van! :P


Normális HUP-ot használok!

"S a sírt, hol nemzet sűlyed el,
Népek veszik körűl,
S az ember millióinak
Szemében gyászköny űl."

Amikor a ti cionista-apartheid törpeállamotok el fog süllyedni sok arab nép fogja körülvenni. De gyászkönnyekre nem tennék nagy téteket.


Normális HUP-ot használok!

Azok valójában a testvérnépeik. Ugyanúgy kilóra lefizethetőek, mint a kihalóban lévő magyarság általad is megválasztott képviselői.

Csak kibújt a szeg a zsákból kóser fiú! ^Íme egy őszinte megnyilvánulás egy vöröstengerészgyalogostól! Ritka alkalom az ilyen a te fajtádtól!


Normális HUP-ot használok!

Szép megnyilvánulás volt, ezt lezárom. :)

Ugye jobban esik ez a te kis lelkednek.

Nos, az amerikaiak (ahogy az szovjetek is), csak 43-44-ben találkoztak a koncentrációs táborokkal, még maguk a deportálások már 40 körül elkezdődtek. Így nehezen bombázták volna a síneket. Különben is maximum az angoloknak lett volna esélyük rá, de ők sem Lengyelországban keresték volna (ha tudnak róla), ráadásul a luftwaffe uralta a légteret egészen 43-ig. De akkor is csak kiegyenlített lett a küzdelem.

A magyar zsidóság elszállítását gátolta volna, mivel 1944. március 19-én szállta meg Németország hazánkat.

Gettórendeletet 1944. április 28-án adtak ki. A tömeges deportálás 1944. május 15-én kezdődött.

"(ahogy az szovjetek is), "

Haha.... Joe bácsihoz viszonyítva Hit^MHimmler kezdő amatőr volt.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Ez igaz, Joszif Visszarionovics Sztálin bácsi már komplett kiépített és bejáratott intézményrendszerrel ki szándékozta irtani az összes zsidót a Szovjetunió területén csak - talán nem véletlen - agyvérzéses halála miatt már nem tudta végrehajtani ezt a tervét.


Normális HUP-ot használok!

én azt gondolom, hogy ha már egynél több embert (>=1) deportáltak politikai nézet, vallás, származás, egészségi állapot, nemi orientáció, vagy bármi más miatt, akkor már egyenlőségjelet lehet tenni a két vadállat között. ez nem olyan kinek nagyobb a f@sza verseny. ezek mind állatok voltak...szerintem

Akkor Guantánamo miatt csatlakozhat a bűnösök padján a díszes társaságoz az ifjabb Bush és Obama is.


Normális HUP-ot használok!

Az állatokat ne sértsük meg. Az Anyatermészet adta mivoltukban különbek az "elaljasult, önként kéjjel ölő embereknél".

Lájk

Tanulj meg értelmesen magyarul leírni valamit "lájkolás" helyett.

oké!

Az amerikai angol világnyelvi terjeszkedését kétségtelenül segíti az amerikai életforma (dream of americanism) iránti (egyébként korántsem globális) vonzódás, amelyet a reklámvilág különösen hatásosan gerjeszt. Ennek nagyon sajátos nyelvi tükre az angol szavak és szövegek nem angol nyelvű területen való fordítás nélküli alkalmazása. Nem angol nyelvű környezetben is érvényesül az angol „logocentrizmus” (fonokrácia); s látni kell, hogy ez sokaknak a kedvére is van. Az angol szövegek le nem fordítása tökéletes manipuláció: a reklámszövegek „érthetetlensége” az amerikanizmus misztifikálását szolgálja, hasonlóan pl. az orvosi latinhoz. A globalizmus kritikusai minduntalan fölvetik, hogy a beszélő közösségeknek (speech community) vigyázniuk kell arra, hogy megőrizzék az anyanyelv elsődlegességét, tisztaságát, öntörvényű fejlődését, mert a világban kívánatos a civilizációs pluralizmus fenntartása (Ankerl, i. m. 8–9). Az érvelők többször hivatkoznak a biodiverzitást, azaz az élővilág változatosságának fönntartását szorgalmazó ENSZ-politikára.

(Balázs Géza: A magyar nyelvművelés állapota)

Hát az orvosi latin is a terjeszkedő angol nyelviség áldozata lett.

A leleteken szereplő diagnózison még a latin szakkifejezés szerepel (habár hazai viszonyok közepette egy ízben láttam már parlagfű mellett a 'Ragweed' angol elnevezést is), viszont orvosi konferenciák és egyes akkreditált tanfolyamok nyelveként dominánssá vált az angol.

Az egyetemen már nem kell orvosi latint tanulni, a kórházak különösen a klinikák és ahol kutatómunka is folyik már teljesen átálltak angol szakkifejezésékre, sőt azok rövidítéseire igazi amerikai módra. Az idősebb háziorvosok panaszkodhatnak a konferenciákon, hogy már alig értik a klinikákon kiállított zárójelentéseket.

Anatómia latin nélkül egyenlőre nehezen lenne elképzelhető és egy sereg orvosi szakkifejezés is latin, mint ahogyan az egyetem követelményrendszere alapján jelenleg is oktatott nyelv.

Attól hogy idősebbek még nem feltétlenül hülyék, sőt némelyek éppen koruknál fogva több világnyelvet is elsajátítottak már.

Félreértettél, az idős orvosok ismerik és használják az orvosi latint, nekik az újonnan terjedő latint kiszorító angol kifejezésekkel van bajuk. Két magyar orvosi egyetemet is ismerek ahol már nem kötelező a latin.

Kérdés, hogy az idős kort honnan datáljuk. Akiket volt szerencsém hallgatni, azoknak ezen a téren is perfekt volt az angoltudása.

Szomorú ez az irányvonal, mert itt nemcsak a nyelv terminus technikusként való használata, hanem a hozzá kapcsolódó klasszikus műveltség is latba esik. Ennek elhagyásával jobbára a filoszoké lesz a széleskörű műveltség kiváltsága.

Szerencsétlen dolog, sajnos nincs mit tenni. Viszont mintha a középfokú oktatásban terjedne mostanában a latin második nyelvként.

A gimnáziumban eddig is fontos szerepet töltött be. A műveltségi kérdésen túlmenően adhat egy megalapozást az indoeurópai nyelvek sikeresebb elsajátításához.

Tanultam négy évig, mellé egy kis ógörög is beugrott. Ahhoz sajnos nem vagyok elég művelt, hogy megállapítsam mennyire vagyok művelt, de abban biztos vagyok, hogy nem sokat alapozott a latin esetemben, pedig sokan mondták ugyanezt. Persze ez egyén- és oktatófüggő, lehet rossz tanárom volt, nekem nincs nyelvérzékem, stb. De én gyakorlatibb ember vagyok, több értelmét látom egy használható nyelvvel négy évet foglalkozni, mint egy halottal, amit milyen jól tudok majd később alapként használni használható nyelvhez. Aki persze orvosira ment, annak hasznos volt.


"Belépés díjtalan, kilépés bizonytalan."

Szerintem túlzás, hogy segítene a latin minden indoeurópai nyelv tanulásánál. Az újlatin nyelveknél viszont van előnye a korábbi latin nyelvismeretnek.

Az újlatin nyelveknél biztosan, egyéb esetekben pedig a logikus, rendszerező nyelvtani gondolkodás elsajátításában kap szerepet.
Nem feledhető az angol nyelvre gyakorolt tartós francia hatás.
Állítólag az angolnak és a franciának ma több, mint 20 ezer közös szava van.

Ez mind szép, de ha valaki az A nyelvet akarja megtanulni, akkor kezdje inkább az A nyelvvel. A latinnal meg csak akkor foglakozzon, ha tényleg az érdekli.
--
♙♘♗♖♕♔

Eltértünk a tárgytól.
Ez a szál már jóval továbbgörgette a párbeszéd eredeti kezdetét, amelynek kiindulópontja az orvosi latin orvosegyetemi tanításáról szólt. A nyelvek hasznosságáról szóló disputát ezernyi megjegyzésen át lehetne folytatni, mint ahogyan az Internet erre számtalan példát felsorakoztat.

Az ember jól vagy rosszul dönthet kiművelt képességei szerint, az állat pedig azt teszi, amire "beprogramozták".

A szórakoztató cikk az átlag-amerikai fogyasztóknak szánt "fekete-fehér a világ" képet tukmálja rá az efféle színvonalhoz szoktatott emberekre.

Te itt az átlátszó banális álkeresztény cionista szövegeddel a bulvárvilág elég alacsony szintje alatti színvonallal untatsz minket.
Mondd csak, téged erre "beprogramoztak" vagy saját kútfőből ontod itt a baromságokat?


Normális HUP-ot használok!

Irány Oroszország Anyácska, jevgenyij!

Én itthon vagyok, de te igazán elhúzhatnál már telavivba! Ott nem kell majd nyomnod ezt az átlátszó álkeresztény szöveget.


Normális HUP-ot használok!

Ők is itthon voltak

Zsenya, a Neumann-elvek nélkül még a gyalázkodó hozzászólásaidat sem volnál képes (sunyi, anonim módon) közzétenni.

Már nincsenek itthon?


Normális HUP-ot használok!

Mi a célod fotőjforradalmár barátunk?

Kérdésre kérdéssel?
Ejnye bejnye!


Normális HUP-ot használok!

Baj? Gyerekeid vannak?

Te szellemileg a gyerekek szintjén állsz, ez jól kivehető. :)


Normális HUP-ot használok!

Nagy szájkaratéjos vagy te koma. :)

Csányi Vilmos úgy fogalmazta meg, hogy a kutya már nem állat, még nem ember. :)

(\,--()*-*()
(_ ___ )O)
(_)_) (_)_)

Ennek ellenére mégis azt mondod, hogy háború vége felé kedves szovjet felszabadítóink hogy meg voltak lepődve a koncentrációs táborokon.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Mintha bárkit is érdekelt volna a zsidok a masodik világháborúban holmi politikai es germanofob hozzáállás mellett Az Nagy Nyugaton... (Arrol nem is beszelve, hogy foleg a tengerentúlon mennyire jol jártak a zsido tudósokkal...)

Az megvan, hogy derek angoljaink anthraxos sütivel akartak megfertőzni a nemet szarvasmarhákat? A tesztszigetet, ahol kipróbálták 1995-re silerult megtisztítani...

Az 1919-ig fenntartott tengeri blokadrol nem is beszelve, amely celja szinten a németek kieheztetese volt es Ezáltal rákényszeríteni őket arra, hogy viseljék az egész háború miatt a felelőséget (ami, mint tudjuk, eleg nagy hazugság).

A haboru politika, nem humanitárius intézmény.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Na mondjuk a nyugat sokkal inkább volt szovjetfób, mint német azért is juthatott el odáig a világ ameddig eljutott. Meg ugye az eugenetika sem német, hanem amerikai találmány.

Szovjetfob... 1919-ben egyedul Churchill latta meg azt, hogy a bolsevikoktol azert nem artana tartani egy picit. Aztan ironikus modon odadobta nekik fel Europat, csak hogy leverjek Hitlert, aki meg egy ideig nem picit probalta nyalni az angolok segget. (Na meg probalta nem elkovetni ugyanazokat a hibakat, mint II. Vilmos...) 1941-ig folyamatosan kuldte a bekeajanlatokat az angoloknak, pl.

De nemreg olvastam olyat is, hogy a 20-as, 30-as evekben az amerikaiak nem keveset tettek hozza a szovjet ipar fellenditeseben, csak hogy ezzel is gyengitsek az "oreg kontinens" es nem burkoltan Anglia vilag feletti uralmat. (Aztan persze egy picit a fejukre nottek, de az mas kerdes). Hogy ez mennyire igaz, annak meg nem olvastam alaposabban utana, de a felhozott ervek alapjan levont kovetkeztetes logikusnak tunt.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

2003 és 2013 között kiket öltek meg az amerikaiak a terrorizmus elleni harc jegyében. Vagy kussolj.

Random link


No rainbow, no sugar

A prismesek bazmegelhettek, amikor elkapták azt az emailt, amit a fickó küldött a Guardiannek :)

xDDD

:DD Ez tetszett!

:D

Ez mind nyilt titok volt eddig is...