LGPL alatt jelent meg a Motif 2.3.4

Címkék

Egy nem teljesen nyílt licenccel eddig is elérhető volt a Motif toolkit forráskódja (Open Motif), de a legújabb, 2.3.4-es verziót már LGPL v2.1 alatt adta ki az Integrated Computer Solutions Inc.. Az új kiadás hibajavításainak listája a kiadási megjegyzésekben. Forráskód és bináris csomagok (RHEL, Fedora, Ubuntu) letölthetők innen.

Hozzászólások

A mai napig motifot használok a widgetek felhúzására (az Xt és az X mellett)!

Nagyon jó! Sok meló az elején, gyorsaság és elegancia, ha megtanulod.

> Sol omnibus lucet.

Hasonlítson a desktop többi részéhez
A scrollbar idegesített anno a CDE-ben, jobb gomb előre scroll, bal vissza (vagy valmi ilyesmi, nem emlékszem rá).
Ez a motif olyan "oldschool" jellegű :)

Most megnéztem a ddd-t, openmotifos....annyira nem vészes végül is. És a scrollbar is normális!

> Hasonlítson a desktop többi részéhez

Lássuk be, ez azon múlik, milyen desktopot használsz és azok hogyan vannak bekonfigurálva. Fentebb említett CDE-vel mindenki fog illeszkedni egymáshoz. Persze bizonyos bejáratott szoftvereknek lehet, hogy nincen meg a motif-fal elkészített felülete. (Mondjuk most kapásból a timidity jut eszembe, annak van olyan frontendje is.)

Szemely szerint meg nem talaltam olyan desktopot, ahol minden komponens illeszkedik a tobbihez. Vannak programok, amiknek Qt-s widgetkeszlettel keszult el a felulete es szamomra nincs alternativaja, es vannak olynok, amiknek meg GTK-val. Ehhez kepest az, hogy a Motiffal bejon egy harmadik, mar nem oszt, nem szoroz. Foleg mert nem csak a look-and-feel resze, hanem pl. a megszokott billentyukombinaciok sem azonosak, igy eselytelen a tokeletes deszktopot *alapbol* elerni (azt en nem tartom megfelelonek hogy minden egyes szoftverben megyek es atdefinialom a default billentyukombokat).
Mi a standard kilepes? Ctrl-Q vag Ctrl-W? Melyik a jobb? Nyilvan az Alt-F4 a helyes valasz, de az se mindenutt mukodik.

Nem erted. Eleg sok szoftvernel en tudom definialni az egyes billentyukombinaciok jelenteset. De attol, hogy ezt megtehetem, ez meg nem azt jelenti, hogy az eredendoen azonos funkciokat kulonbozo billentyukombinaciokkal elerhetove tevo alkalmazasok egysegesek lennenek. Nem azok, mert ugyanazt a funkciot maskent erem el. Ugyanugy nem egyseges a Qt/GTK/Motif-widgetkitet hasznalo programok kinezete sem. Lehet ugyan hasonlova varazslni, attol meg el fognak terni. Ezt el kell fogadni. Es ah elfogja valaki, hogy mondjuk egy VirtualBox Qt-t hasznal, egy GIMP meg gtk-t, akkor mar az is elfogadhato kene legyen, hogy ha talal egy Motifot hasznalo eszkozt, akkor az is elter egy kicsit.