Ouya helyzetjelentés

Címkék

A legutolsó fontosabb hír talán az volt az Ouya háza tájáról, hogy lezárult a hihetetlenül sikeres Kickstarter kampány és elindult az előrendelés. Julie - a projekt vezetője - és a csapat tegnap helyzetjelentéssel szolgált a projekt finanszírozói, támogatói és az érdeklődők számára.

A jelentés szerint a projekt levelesládája tömve van olyan fejlesztők leveleivel, akik szívesen hoznák játékukat a platformra. E fejlesztők közt van olyan, akinek már készen áll a játéka, van amelyik éppen csak belekezdett a fejlesztésbe, de olyan is akad, aki még a tervezés fázisban van. Julie ismételten felhívta a fejlesztők, leendő fejlesztők figyelmét arra, hogy az Ouya projekt az útitervnek megfelelően halad afelé, hogy decemberben kiadhassa az SDK-t, így a fejlesztőknek körülbelül 3 hónapjuk lesz arra, hogy a konzol tervezett megjelenéséig megfelelő állapotba hozzák játékukat. Azok a fejlesztők, akik érdeklődnek, de még nem léptek kapcsolatba az Ouya-val, megtehetik a devs () ouya ! tv e-mail címen.

A szoftveres dolgok után egy kis hardveres információ... Julie és Muffi nemrég értek haza Taiwanról és Hongkongból. Találkoztak a beszállítókkal és a gyártókkal, akik lelkesek, amiért részt vehetnek az Ouya projektben. Kiválasztották a tervező-gyártócsapatot, akikkel dolgozni fognak. Jelenleg is folyik a tervek, NYÁK, a színek, az anyagok a komplett dizájn véglegesítése. Ezen kívül elkezdődött a kontroller teljes körű tesztelése. Ebben a munkában nem csak a gyártók, hanem néhány fejlesztőpartner is részt vesz.

Folyik a felhasználói felület fejlesztése is. Erről egyelőre nem akarnak részleteket megosztani. A cél, hogy - mint az Ouya egészében -, valami egyszerű, új és gyönyörű szülessen.

A belső fejlesztői csapatot folyamatosan töltik fel. A csapat azon dolgozik, hogy az SDK mielőbb kikerülhessen a fejlesztőkhöz. Aki ért a RoR-hoz, az Android-hoz és részt venne a munkában, jelentkezhet a jobs () ouya ! tv címen.

Hogy mi következik? A projekt elkészíti az első gyárban készült prototípust, hogy letesztelhessék a tervezéskor felállított feltételezéseiket. Ezen kívül a kickstarterek a hónap vége felé kapnak egy kérdőívet.

A projekt továbbra is szoros kapcsolatban kíván maradni a rajongókkal. Folyamatosan figyelik a Kickstarter hozzászólásokat, de kereshetők a Twitter-en, Facebook-on, Reddit-en is.

A részletek itt olvashatók.

Hozzászólások

Nekem az előrendelési próbálkozásomat anno visszautasította a Paypal. Azóta el is feledkeztem róla, próbálni nem próbáltam újra azóta. Van valaki, akinek sikerült az előrendelés?

--
trey @ gépház

Köszi az infókat.

A világ most nagyon hasonlít az első pc-k idejére. Akkor a kész olcsó cpu volt az alapja mindennek, most a full soc és a filléres gyártás és a már kész os és környezet.