70 ezer alkalmazás a Windows Phone Marketplace-en; Jöhetnek az olcsó Windows Phone-ok

 ( trey | 2012. március 23., péntek - 8:36 )

Egyre több alkalmazás érhető el a Windows Phone operációs rendszerhez létesített online piactéren, a Windows Phone Marketplace-en. Decemberben 50 ezer, januárban 60 ezer, a hírek szerint most már 70 ezer alkalmazás található benne.

További Windows Phone hír, hogy a Microsoft OS-t futtató smartphone-ok tegnapelőtt hivatalosan debütáltak Kínában. A Microsoft azt közölte, hogy több Windows Phone készüléket fog értékesíteni Kínában, mint amennyi iPhone-t az Apple elad. Főként olcsó WP készülékekkel akar robbantani a Microsoft. Már 1000 yuantól (158 dollár) lehet majd WP készüléket kapni Kínában, miközben egy 16GB-os iPhone 4S-ért 4988 yuant kell leszurkolni.

A kínai bemutatkozással egy időben a Microsoft azt tervezte, hogy útnak indítja Kínában a Windows Phone 7.5 (kódnevén "Tango") frissítést is.

A Microsoft weboldalán megtalálhatók a Tango frissítés újdonságai. A frissítés egyebek mellett gyengébb hardverek támogatását hozza. Közben az is kiderült, hogy ugyan gyengébb vasra is rá tudják majd a gyártók feszíteni a 7.5-öt, de ennek ára lesz. A 256MB memóriával rendelkező készülékeken a Marketplace-en található alkalmazások mintegy 5%-a nem úgy, vagy egyáltalán nem fog működni. Idézet a Microsoft oldaláról:

Idézet:
Some features may work differently or not at all if your phone has 256 MB of RAM. To find out how much memory your phone has, on Start, flick left, tap Settings, and then tap About. For more information, contact your mobile operator.

A liveside.net azt állítja, hogy egyéb korlátozásokkal is szembe kell néznie azoknak, akik olcsóbb WP készüléket vesznek:

Idézet:

  • Windows Phone Marketplace app restrictions – Some processor-intensive apps have memory requirements, and won’t work on phones with 256 MB of RAM. You can check how much memory you have on your phone by tapping Settings > About.
  • Podcast Subscriptions and Video Podcasts – You won’t be able to manage podcast subscriptions on your phone or watch video podcasts if your phone has 256 MB of RAM.
  • Local Scout – You won’t be able to use Local Scout if your phone has only 256 MB of RAM.
  • Fast app switching – This feature will not work if your phone has 256 MB of RAM.
  • SkyDrive automatic photo upload – You won’t be able to upload pictures automatically to SkyDrive if your phone has only 256 MB of RAM.
  • HD video playback – You won’t be able to play video compressed with some of the listed codecs if your phone has 256 MB of RAM.
  • Background agents – To free up RAM for the foreground on 256MB devices, generic background agents (PeriodicTasks/ResourceIntensiveTasks) are disabled.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

A kínai másolat pedig 300 yuan lesz. :-)

Másrészt milyen meglepő, hogy egy olcsó WP készülék sokkal olcsóbb, mint egy iPhone. Ha így összehasonlítják, akkor nyilván annyit fog tudni a 1000 yuanos készülék, mint az iPhone 4S. Mert különben értelmetlen az összehasonlítás.

-----
A kockás zakók és a mellészabások tekintetében kérdezze meg úri szabóját.

Nyilván nem fog tudni. Lásd cikkben a korlátozások. Azért cimmogtak egyesek az Android-on, hogy azért fogy, mert olcsó is van belőle. Immár lesz WP-ből is. 36 ezer forintért már lehet majd kapni. Kénytelenek voltak lejjebb adni, mert egyébként halálra volt ítélve az egész.

--
trey @ gépház

Erre próbáltam utalni én is.

-----
A kockás zakók és a mellészabások tekintetében kérdezze meg úri szabóját.

Ja, ja. Csak hosszabban kifejtettem.

--
trey @ gépház

a kínai Android mobilokat egyáltalán beleszámítják a hivatalos androideladásokba? azok nem regisztrálnak google accountal.
kíváncsi vagyok arra, hogy ebből az olcsó WP7 kínai dömpingből mennyi lesz a Nokia, aminek éppen mostanában költöznek Kínába a gyártósorai?
nem kicsit lenne ironikus, ha OPK távozása után ~1.5évvel ugyanazzal a stratégiával tudna csak előállni az immár Microsofttal megerősített/meggyengített Nokia, mint amivel OPK is próbálkozott,
dömpingárral tartani legalább a darabszám szerinti részesedést a piacon.

Azért Kínában nem csak iP4 van, hanem ott van egy rakat olcsó Androidos telefon - Google integráció nélkül, e helyett a belső szolgáltatókra csatlakoznak... azokkal számolnak? :)
--
http://wiki.javaforum.hu/display/~auth.gabor/Home

erre én is kíváncsi vagyok. a Google nyilatkozatok mindig a google acchoz kötődő Android aktiválásokon alapulnak, azokban az adatokban biztosan nincsenek benne a kínai belső Android mobilok. a comScore inkább USA piacot vizsgálja. az biztos, hogy kozmetikázásra jó lehetőség a kínai piac, és ez a lehetőség vonzó a Ms számára.

az olcsó nálam 5-10 ezer HUF közötti összeg, nem 36 ezer :)
36 ezererért sz@rt venni drága :)

Gondolom feleslegesen kérlek rá, hogy meséld el mitől is olyan sz@r a WP. Nyilván ez is csak amolyan megfelelési kényszer, hátha a sok android függő majd veregeti a válladat, hogy jól megmondtad.

Nekem nem sok tapasztalatom van szegeny WP-vel, de Lumia 800-at tapogattam egy 20 percet.
Az OS szamomra lassu es rettenetesen ronda, ugy hogy sajat celra Nokia E52-ot hasznalok teljes megelegedettseggel.
Igaz nekem az okostelefon funkciok hianya nem eletbevago, az offline es pontos navigacio viszont kifejezetten jol jott mar parszor.

Lassu? Hm, ezer problema van a WP7-tel, de ezt az egy panaszt meg senkitol sem hallottam.

----------------------
while (!sleep) sheep++;

szelektív lehet a hallásod.

Nem érdemes ezen vitatkozni. Sőt! Aki mostanában az USA-ban jár egy Microsoft Store körül, és úgy gondolja, hogy a Windows Phone lassú, de legalábbis az ő okostelefonjánál lassabb, akkor nézzen be az üzletbe, és szálljon versenybe. Ha nyer, 1000 dollár üti a markát. Részletek itt.
Akit az előzmények is érdekelnek: Smoked by Windows phone (Van belőle több tucat videó)

Üdv:
Lepenye Tamás

egyre durvább dolgokra vetemedik a Microsoft marketingosztálya, lassan már elérik a Klapka féle Vámházkörút reklámok színvonalát:) kíváncsi vagyok ha bemegyek és lenyomom a WP7et egy Androiddal, akkor az arról készített videót feltölthetem a youtubera, vagy előtte szerződést kell aláírnom Ms módra, ami megtilt mindenféle kommunikációt?!

Ha lemondasz az $1000-ról, akkor feltöltheted. ;)

továbbá mínusz ~$100000, fenyegetés különböző jogcímeken, supported by Microsoft's Legal and Corporate Affairs department:) és éljen a szólásszabadság!

Ha nyersz, akkor is felkerülhet a videó, lásd például ezt. A nyerés valószínűsége is becsülhető, elég sok verseny lezajlott már: Windows Phone Beats 88% of Competitors in Speed Test

Üdv:
Lepenye Tamás

saját videofeltöltésről írtam, nem Uploaded by windowsphone hivatalos videokról, ahova a hitelesség látszatáért néha be kell csússzon pár száz dolcsis kifizetés is. és hát a 110%os sztáhánovista eredmény már valóban nem lett volna hihető és hiteles:D

Tehat ugy nyernel, hogy kozben videoznal is? :)

videozna pl a barátnőm közben ha engednék neki. arra utaltam, hogy ez a reklámkampány egy ősrégi és elég primitív panelt alkalmaz. vajon valóban segghülye minden magyar egyetemista, vagy csak jól lett megvágva a videó?:)

Es nemengedik?

kettőt találhatsz.

Nem szeretek talalgatni, de ugy nez ki hogy te biztos forrasbol tudod. Megtudnad osztani velunk is, mert igy olyba tunsz mintha te is csak talalgatnal.

tegyél egy próbát, ha meg akarsz győződni erről az egyébként evidens tényről.
jelentősége egyébként sincsen. amint azt az előbb írtam itt egy lerágott médiapanelecskéről van szó. a video úgy van megvágva, hogy a Microsoft által sulykolni kívánt üzenetet közvetítse. akárcsak az előbb linkelt Tomcat által megvágott video, ami azt az üzenetet sugallja, hogy minden egyetemista ostoba gyökér.

Idézet:
jelentősége egyébként sincsen.

Egyetertunk. :)

De kiderult, hogy te is csak tippelsz. ;)

Nyilván az eszközre gondolt, nem a rajta futó operációs rendszerre.

--
Ha valakinek nem válaszolok a fórumon, ne sértődjön meg. Valószínűleg csak trollszűrőre raktam.

Csakhogy az Apple nincs is igazán jelen Kínában, a legnagyobb szolgáltatók nem kínálnak Apple smartphoneokat.

Ez az amin az Apple akar változtatni, mert a szállítási költségek nagyon alacsonyak lehetnének.

Az Androidos készülékek eközben felosztják egymás között a kínai piacot, jelenleg már a 70%-át birtokolják.

A Microsoft az Elop effektussal, a Windows Phone-al, a Lumiákkal már globálisan tönkretette a Nokiát, de Kínában is, ahol 2010-ben még a smartphone piac 77%-át birtokolták.

http://communities-dominate.blogs.com/brands/2012/03/the-ceo-insane-how-to-rescue-nokia.html
http://communities-dominate.blogs.com/brands/2012/03/brutal-truth-about-lumia-cannot-sustain-even-1-to-1-replacement-of-symbian-windows-phone-strategy-do.html
http://communities-dominate.blogs.com/brands/2012/03/disappointed-buyer-returned-lumia-salespeople-avoid-growing-nokia-retail-problem.html
http://communities-dominate.blogs.com/brands/2012/03/how-to-surrender-war-of-ecosystems-nokias-elop-sets-ever-more-platforms-on-fire-nokia-money-killed-t.html

A kínai piac nem alkalmas a Windows Phone-ra, a Microsoft szolgáltatásai sincsenek jelen, egyenesen ki vannak tiltva az országból (többek között az Xbox 360).

Az N9 a legelső Nokia évek óta amit még én is meg akarok venni.

az N900 is legalább annyira jó mobil volt, mint az N9.

Szeretem az n9-et (a hardvert es a rajta futo szoftvert is), de szerintem ez a pali egy "kicsit" elfogult. :)
--
zsebHUP-ot használok!

pedig belülről ismeri a Nokiat.

ez lenne az ellenerv az elfogultsagra?
--
zsebHUP-ot használok!

ez érv az informáltság mellett, ami egy objektív kategória. szemben az elfogult/elfogulatlan szubjektív gumicsont jelzővel.

Lehet, hogy mas cikket olvastunk, az enyemben az urge vakon talalgatott csupan.
--
zsebHUP-ot használok!

már nem dolgozik ott.

Idézet:
A kínai piac nem alkalmas a Windows Phone-ra, a Microsoft szolgáltatásai sincsenek jelen, egyenesen ki vannak tiltva az országból (többek között az Xbox 360).

Ha jol tudom helyi(kinai) szolgaltatasokkal lesznek helyettesitve.

Szóval a WP -ről továbbra is csak "majd", "fogunk", "lesz" hírek vannak.

--
http://neurogadget.com/

Olyan jól fogynak a WP7-es telefonok, hogy a Rovio pl. a következő Angry Birdsöt már ki sem hozza a platformra egyelőre mert nem éri meg. Pedig az még kenyérpirítórais megjelenik manapság. Mondjuk azok fogynak is rendesen. :)

Pedig ha olvasnák a kommenteket a HWSW-n, akkor tudnák, hogy "(...)az android leszalloagban van , es a winphone jon fel, tehat hamarosan a WP le fogja nyomni az androidot , meg az applet is nade majd ugyis meglatjatok" :)

Azon a ponton én is elgondolkodtam, hogy tán annak a zembernek az összes eddigi hozzászólását amolyan provokatív bullshitként kell-e kezelni, vagy csak valami komolyabb baja lett a fejének, amikor reggel lefordult a wc-ről. Ráadásul nem is a jelenlegi wp7-ről beszélt, hanem a "wp8"-ról

Azért a WP8 még megbojgathatja a dolgokat, de a WP-nek az az utolsó esélye.

Azért most a low-end Windows Phone-os készülékek (Lumia 610, ZTE Orbit stb.) hozhatnak növekedést a Microsoftnak.

A fejlesztők biztosan oda lesznek a Qualcomm MSM7227A-1 processzorokért és 256 MB memóriáért, amikor már hozzászoktak, hogy platform hardverigénye ennél magasabb.

A nap kommentje egy évvel ezelőttről:

Idézet:
Ezzel szemben a WP7 igenis jó választás a Nokiának, mert az MS szigorúan előírja (mint az Apple az iOS -nél) a telefon kritériumait, így egységes felületet biztosít a felhasználóknak, fejlesztőknek. Inkább legyen a Nokia egy jó WP7 gyártó, mint egy n+1. Android terjesztő. Ahogy mondták a Nokiánál, nem a kínai OEM -ekkel vannak egy ringben, nem velük versenyeznek.

(Adi koma rá érkező kontrája megcsinálta a napomat mára.)

--
trey @ gépház

Kínában lehet, de elhiheted, hogy az USA-ban és Európában nem az ára miatt nem kellett az embereknek. Akkor ezeken a piacokon az iPhone sem fogyna és nem a felső kategóriás Androidok lennének a legjobban elterjedve.
A mi játékainknál pl. így néz ki a worldwide top készülékek listája:

LG Optimus One
Samsung Galaxy S2
HTC Evo 4G
Samsung Galaxy S
HTC Desire HD
Samsung Galaxy Mini
Samsung Galaxy Ace
Samsung Galaxy Tab
Motorola Droid X

Innen nézve a dolgokat, már nem olyan rózsás a WP7 helyzete, olcsó készülékek ide, vagy oda

Nem ide.

-

Idézet:
a Rovio pl. a következő Angry Birdsöt már ki sem hozza a platformra

Ami kiderult, hogy kacsa volt.

Kar, mert egyebkent nagy otlet lett volna megvarni amig az MS inkabb fizet egy rakas penzt csak adjak ki ra megis... :-)

Attol meg nem kizart... :)

Már fizetett, azért adják ki mégis :))
--
Discover It - Have a lot of fun!

Na, ma még nem volt időm olvasni, ugyanis a következő Angry Birds-killer játékunkon dolgozunk (LOL!), így ez a hír még nekem is új. Köszönöm!

Ha annak a javításaival is annyit foglalkoztok, mint a Fairy Cube fizetős verziójának javításával, akkor szerintem ne fáradjatok!

Miert, mi gondod az FC javitasaival? Ha hianyzik valami belole, akkor nyugodtan keress meg es javitjuk, ha tudjuk.

Hát ezóta sem jött semmi email vagy egyéb értesítés, hogy hol lehet letölteni az új verziót. Utána láttam android marketen az ingyenes verziót, ott már voltak javítva az észrevételek. Utána még egy darabig reménykedtem, de már lemondtam róla, így jártam.

Na, azért ez nem így működik! ;)
A jövő hét elején elküldöm mindenkinek a legfrissebb fizetős verziót. Valóban kimaradt az a pár ember, aki a honlapon keresztül vette meg a játékot és nem az Amazonon. Bocsánat! Pótolom a hiányosságot...

Just for the record: nem történt meg.

Igen, mert találtunk egy hibát, amit javítani akarunk. Azt reméltem, hogy a nyuszi már hozza az új verziót, de kell még 1-2 nap az ünnepek után, hogy biztosan menjen az összes telefonon. A fragmentáltság fogja az Androidot kinyírni majd egyszer...
Jövő héten kint leszünk a Veletech kiállításon, addigra nálatok lesz az új build is.

Ez az ígéret sem valósult meg. Részemről lemondok a játékról, miattam ne csináljatok plusz munkát magatoknak.

Szerk.: mégis megtörtént, köszönöm!

Itt a másik kacsa.
:)

A valódi android, a régiek igazi androidja olyan titok volt, ami minden tekintet előtt elrejteztetett. (ALC)