7 órás kiesés után tért vissza a Windows Phone Marketplace

 ( trey | 2011. május 6., péntek - 6:19 )

A Windows Phone 7 tulajdonosok egy része tegnap reggel 9 óra (GMT) körül arra kezdett panaszkodni, hogy nem tud alkalmazásokat letölteni a Windows Phone Marketplace-ről. A szolgáltatás valamikor 16 óra után tért vissza a rendes kerékvágásba. A Microsoft tegnap megerősítette, hogy problémájuk volt. Egy tervezett karbantartást hajtottak végre előző éjjel a Microsoft infrastruktúrájában. Valami nem sikerülhetett maradéktalanul, mert ez nevezték meg a probléma okaként. A Microsoft elnézést kért az ügyfelektől és a fejlesztőközösségtől. Előbbiektől a szolgáltatás elérhetetlensége, utóbbiaktól nyilvánvalóan a potenciális bevételkiesés miatt. A részletek a Windows Phone Blog-ban.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Valahogy nem akar összejönni ez a WP7...

Dehogynem, majd kijelentik, hogy a konkurrencia szabadalmat sért már a létezésével is.

Jó a marketing az biztos.

Jóformán két esetben lehet hallani a Windows Phone 7-ről. Vagy hiba esetén, vagy akkor, amikor említésre kerül a két nagy rivális mobilplatform sikereinek ecsetelésekor. Én legalábbis ezt tapasztalom.

androbit.org - Informatikai portál és könyvtár

Még egy eset van: amikor bejelentik, hogy a mostani frissítéssel a WinPhone már olyan dolgot is tud, amit a konkurensek 2 éve tudnak.

Pl. copy&paste.

Haha...

Amikor anno a konkrenseknek bejelentettek 2 evvel ezelott, akkor meg valahogy a mondat ugy nezett ki, hogy "a mostani frissitesel az iPhone mar olyan dolgot is tud, amit a konkurensek x eve tudnak.

Pl. copy&paste"

----------------
Lvl86 Troll

Nincs új a nap alatt, a divat ismétli önmagát. :)

Mondjuk azt tegyuk hozza, hogy a Microsoft-ot trey nem venne felesegul finoman szolva...

Sz'al arrol, hogy az UI jo, meg hogy az embedded c# vegulis annyira nem fos, megha a silverlight nem is tokeletes, nyilvan nem a hupon lesz szo.

lehetséges, hogy Kelemen Anna a marketingesük:)

Windows Phone Marketplace-nek mi köze a WP7-hez?

Én sem csipem a M$-ot és a Windowst különösebben, de azért ezek eléggé elfogult és rosszmájú vélemények/hiradások... vagy csak én gondolom igy?

Jó ez így: a tapasztalatok azt mutatják, hogy amit trey mond, azt invertálni kell (android-ubuntu vs apple-microsoft).

Mert a Windows Phone Marketplace-nek semmi köze a Windows Phone 7-hez, cool story bro.

Erről már csak a Microsoft és a Windows Phone 7 tulajdonosok nem tudnak, tájékoztatsd őket kérlek.

"Windows Phone Marketplace-nek mi köze a WP7-hez?"

Az, hogy manapság csak akkor lehet sikeres egy mobil operációs rendszer, ha mögötte jól működő és kényelmes szolgáltatások vannak. Együtt alkotják magát a platformot, így egyiknek sincs értelme (sem versenyképessége) a másik nélkül.

androbit.org - Informatikai portál és könyvtár

És az, amikor a Googli-ról egy szerver frissités után eltűntek a levelek? Az is volt ennyire durva, ha nem durvább! Előfordul ilyesmi!

Ha WP7-es mobil vásárlásán törném a fejem, akkor ez a tegnapi nem hinném, hogy befolyásolná a döntésem!

"Egy Android fejlesztő részegen megijesztette a kiskutyámat!"
Na most őszintén, mi a fx köze van a google mail-nek az Androidhoz? Azért a WP7 és a WP Marketplace kicsit közelebb áll egymáshoz.

Csak egy példa volt, hogy nem csak a M$-nál történhet ilyesmi...

Igy látom a M$ útálat errefelé inkább hit kérdése, mint racionális döntés.
Hajrá srácok! ;)

"Igy látom a M$ útálat errefelé inkább hit kérdése, mint racionális döntés."

Szerintem nem ezt éreztettem. A Windows Phone 7 és a Marketplace (többek között) közösen teszik ki a Microsoft mobil platformját. Egy "okosrendszernek" nincs értelme, ha csak annyira használható, mint egy "butatelefon" és a szolgáltatásnak sincs értelme, ha nincs mögötte az azt használó rendszer. Így a két "termék" tekinthető az egész két szükséges építőkövének. Ezt szerintem nem lehet cáfolni.

A Microsoft miatt mindenkinek szíve joga bosszankodni, de adtak annyit az informatikához, hogy a tiszteletet végérvényesen kiérdemeljék. A Google-lel hasonló a helyzet. Ha hibáznak, őket is felkapja a sajtó, talán még jobban, mint Microsoftékat.

Visszatérve az eredeti gondolatmenetedhez, szó sincs hitről. Szerintem nagyon is racionális meglátás az, hogy a Microsoft bizony lemaradt (elkésett, rossz marketing, stb.) ezen a területen és nem nagyon engedhet meg magának ilyen bakikat.

androbit.org - Informatikai portál és könyvtár

Régi taktika, hogy ha nem szeretnéd, hogy az emberek beszéljenek a témáról - jelen esetben a Microsoft bénázásáról - csinálj flame-et (akár fogalmatlanul).

--
trey @ gépház

Ebben a hírben konkrétan melyik rész volt "elfogult és rosszmájú"?

+1

Mondjuk az a része, hogy a WP7-nek a Unix-hoz semmi köze (de javitsatok ki, ha rosszul tudom), de azért mégis megjelenik a M$ baklövése... ;)

Nem tudom, hogy feltűnt-e, hogy Windowsos és WP7-es hírek is megjelentek itt korábban is. Most éppen az a hír, hogy az MS elk*rta. Holnap meg az lesz, hogy 3 millió WP7 fogyott. Mi ezzel a baj?!

Az első HUP-on megjelenő Windows hír 10 éves jubileumán (2002-ben volt az első) feltűnt neki, hogy itt más is van. :)

--
trey @ gépház

Szóval ha egy hírnek nincs köze a Unixhoz, akkor az elfogult és rosszmájú.
Köszönöm. Nincs több kérdésem.

Szerintem mindegy miről beszélnek az emberek. Úgy érzem, hogy kicsit túl van harsogva ez az ügy... Ez egy olyan dolog, ami más cégekkel is előfordult már és fog is valószinűleg. (A tégla Samsungok eseténél nem ez volt a véleményem, mert az tényleg durva volt...)

Mint mondtam, nekem sem szivem csücske a M$!

Hungarian Mobile Portal.

+1
Szinte mar csak android/iOS/WM7 hireket lehet itt olvasni. Lasd mostani fooldal.

Talán azért mert jelenleg ez az IT-n belül egyik legdinamikusabban fejlődő terület. A Motorola Altrix után pedig már elég nehéz mobil és desktop platformról, mint szervesen elkülönülő dologról beszélni, a tablet vs. netbook dolgot meg már nem is emlegetném. :)

IT híreket hwsw-style felületen kell olvasni, ez az 1998-style hup design nem alkalmas ilyesmire.

De legalább működik, kényelmes és használható. Nem tudom, miért (és mire) kéne ide csili - vili.

igen, miután az ember beklikkelte a "never use font sizes smaller than 14" opciót a böngészőben, onnan kezdve tényleg már tényleg csak a középhosszú thread-ek elmebeteg tabulálása, és az egy lapra limitált kommentszám teszik olvashatatlanná a kontentet

a Reader támogatás hiányát szándékosan hagytam ki, 150-200 karakteres "hírekhez" nincs ilyesmire szükség

Valóban, a thread tabolás elég hülye, de szerinted mi lenne a megoldás? Milyen módszerrel különböztetnéd meg az adott thread-ba érkező válaszokat?

azért egy minimum.commentbox.width opcióhoz nem kell hat diploma

Tudod, hogy nem erre gondoltam.

elnézést, a homoerotikus mellékzöngéket úgy tűnik nem tudom detektálni

Nekem is kellene egy beszólásokat tartalmazó lista :P

Már évek óta taglalod itt, hogy mennyire nem szereted a tökfőzeléket, mert ehetetlen, ki nem állhatod és mégis naponta többször is megeszed, pedig senki sem kényszerít rá.

Mazoista-e vagy Gabucino?

A felvetett problémák egyébiránt részben valósak, a nagyítás elengedhetetlen a HUP használatához és a minimum.commentbox.width is előremutató lenne.

Hogy miicsoda? :(

s/tökfőzelék/hup/g
s/megeszed/látogatod/g

nem pont

Mazochista, de egyébként is a szkatofilia szerintem pontosabb lenne.

a hup olvasói már annak is örülnek, ha zaneck a saját nyelvén le tud írni egy szót helyesen

user was banned for this post

Nem, nem ezért a postért, hanem az egész eddigi viselkedéséért, a visszaszivárgásért. Ezután ha csak a kétsége merül fel annak, hogy visszajött, azonnal és indoklás nélkül banra kerül. Meg mindenki, aki nem bír magával és a topik helyett személyeskedik, a moderátor döntését megkérdőjelezi, a kérését sorozatosan figyelmen kívül hagyja és megszegi az oldal szabályait.

--
trey @ gépház

Nem egyszerű, ilyenkor szavanként kell Google-t használnom (a számítógép segítségét kérem) vagy telefonon felhívni a középiskolai magyartanáromat.
Lehetséges, hogy alkalmanként a HUP közönségének segítségét kellene kérnem, rád feltétlenül számítok Gabucino.

Én kérek elnézést az offolásért, ezután visszafogom magam.

nem kell elnezest kerned, nem teged basztak ki hanem akit leugattal, ki tudja miert

Utoljára szóltam az offtopik befejezése miatt.

--
trey @ gépház

Mindenki tudhatja, aki tud olvasni.
goto

Igen elírtam, a köznyelvben ennek a szónak az elírása gyakran előfordul, mert a mazoista magyarosabb, de ezt leszámítva nem helyes.

Danesdzsu-nak hatalmas respect, hogy prezentálta, hogy normális hangvétellel, civilizált módon is meg lehetséges ezt jegyezni, ez máris fényévekkel előremutatóbb mint a hozzáállás amit Gabucino propagál.

Ugyanis azóta megváltoztak az általánosan használt betűformák, így ugyanazon szavaknak ezzel a betűtípussal más a jelentésük. Arról nem is beszélve, hogy a mai kijelzők nem támogatják sem használt előtér, sem a háttérszínt, így az egész oldal a kijelzőtől függően lila vagy libafoszöld színűnek látszik. Ismert továbbá, hogy ez az egyetlen weboldal, amit ha iPhone 4-gyel megnyitunk, az lefagy, és csak egy Sad Mac képet mutat.

int getRandomNumber() { return 4; }  // ← aláírás
//szabályos kockadobással választva. garantáltan véletlenszerű.  xkcd

Eddig azt hittem csak a Flash tartalmakat nem lehet megnyitni iPhone 4-el, de úgy tűnik akkor egy hétköznapi Drupal-os webhely Google Analytics-el is fennakadást okoz.

A HUP nem kifejezetten követi a webszabványokat, de a weboldalak jelentős része még ennyire sem.

:DD

Sokkal inkább :sadmac:

Én is elégedetlen lennék ha a 700 dolláros iPhone 4-emmel csak a webhelyek 40%-át böngészhetném (a Flash tartalmak elterjedtségéből következően), ehhez képest egy 200 dolláros Androidos készülék máris használhatóbb.

szeretünk, zancsi

Már-már majdnem azt hittem ellenérvet fogok látni.

Így meg kénytelen vagyok továbbra is tévhitben élni az iPhone 4 webböngészési képességeit tekintve.

Ez már a HTML5 éve?

natessék pedig csak kiszaladtam megnézni a sültkrumplit, mielőtt kieditáltam volna a képet

Majdnem összejött neked, már én is nagyban elfele megyek, csak még gondoltam benyögök valamit utoljára (tudod az olyan kulturált dolog) nehogy már a tied legyen az utolsó szó.

A múltkor benn állok a város közepén. Kikerestem egy üzletet a Google-ből, mondom megnézem, hogy melyik utcában van. Vásárolni szerettem volna az üzletben. Sajnos a csuda iPhone-on nem tudtam megnézni, hogy hol található az üzlet. Flash kellett volna....

http://www.bio-textima.hu/markaboltok.php

és ahogy kinéz iPhone-on:

http://flic.kr/p/9F5Deb

Egy prémium készülék, ami nem használható 2011-ben a web megnézésére maradéktalanul.

--
trey @ gépház

Érdemben valami?

--
trey @ gépház

Legközelebb vigyáznom kell, mekkora hülyeséget mondok. Ez még nem volt elég nagy… :-/

int getRandomNumber() { return 4; }  // ← aláírás
//szabályos kockadobással választva. garantáltan véletlenszerű.  xkcd

Én is csak kamillázok, hogy trey-t is berántottad... :)

Nekem csak most esett le a hozzászólásod után.

Mondjuk nem is nagyon próbáltam meg a hozzászólásának többi részét értelmezni, csak ugrottam az iPhone 4 bashelési lehetőségre mint gyöngytyúk a takonyra.

a szó amit keresel: autizmus

Veled kapcsolatban meg remélhetőleg a ban szó lesz hama-hama keresett, mert kurvára unalmas már ez a fasztahóság, amit itt művelsz időről-időre.

we are legion

nekem vígan megnyitotta az iphone4 (nem most néztem, de amikor i4-ről néztem, semmi baj nem volt vele)

Vicc, de lassan 3 éve van iPhone-om és problémát a jelzett problémával sosem találkoztam. Ja, van iPhone 3G-m és 4-em is.

Képernyőképet tudnál küldeni? Én küldök. Nem értem, hogy miről beszélsz.

--
trey @ gépház

ha itt lenne b_e, biztos elmondaná ezen idegi jelenség latin nevét

Nekem is megfelelő a kinézet, bár én S60-on szoktam olvasgatni.

KAMI | 神
--
Támogatás | OxygenOffice | Fordításaim és SeaMonkey

"ez az egyetlen weboldal, amit ha iPhone 4-gyel megnyitunk, az lefagy, és csak egy Sad Mac képet mutat"

ez egy hazugság. :DDD
___
Blogom

Nem gondoltam volna, hogy valaki komolyan gondolja, hogy egy telefon 2011-ben Sad Macet mutat, de az élet csupa meglepetés… ☺

int getRandomNumber() { return 4; }  // ← aláírás
//szabályos kockadobással választva. garantáltan véletlenszerű.  xkcd

Sose lehet tudni. Sokan ülnek ittasan az internet elé és állítanak vad dolgokat. Pl. hogy a HUP fagyasztja az iPhone-t, nem is lenne olyan fura az ilyen emberekről.

--
trey @ gépház

Na jo, csak ezzel a HUP is olyan tartalmat szolgaltat, amire van mar legalabb 5 weboldal hazankban.
Nekem egy phoronix-szeru vonal sokkal jobban tetszene.

1) nem igaz
2) Ha trey kuldi be a hirek 80%-at, akkor ebben a 80%-ban nyilvan fog az aktualis erdeklodese egyfajta eltolast mutatni. A megoldas egyszeru: kuldj be te is, hogy kevesebb legyen :)
3) Megis mi a francrol irjon, hogy az osszes BSD fejlesztese leallt, mert rajottek, hogy ugyis mindenhol linux van oszt szevasz? (hint bsd-fuggo,ironiat kezelni nem tudo trolloknak: a helyzet ennyire nem szomoru, es ez nem az a cikk)

"az osszes BSD fejlesztese leallt"

Erről már csak a BSD-sek nem tudnak, tájékoztatsd őket kérlek.

Hint: hint

int getRandomNumber() { return 4; }  // ← aláírás
//szabályos kockadobással választva. garantáltan véletlenszerű.  xkcd

Meh, az akkor még nem volt ott amikor a hozzászólásomat írtam.

"Windows Phone Marketplace"? van ilyen? OMG!! perelje be gyorsan az első "Market" nevet "feltaláló"/használó cég!!44 még ilyet..ellopni egy ötletet..

:D :D :D :D

--
https://www.youtube.com/watch?v=K_lg7w8gAXQ&feature=player_detailpage#t=46s

valószínűleg adatbázis maszatolás in progress