7 órás kiesés után tért vissza a Windows Phone Marketplace

A Windows Phone 7 tulajdonosok egy része tegnap reggel 9 óra (GMT) körül arra kezdett panaszkodni, hogy nem tud alkalmazásokat letölteni a Windows Phone Marketplace-ről. A szolgáltatás valamikor 16 óra után tért vissza a rendes kerékvágásba. A Microsoft tegnap megerősítette, hogy problémájuk volt. Egy tervezett karbantartást hajtottak végre előző éjjel a Microsoft infrastruktúrájában. Valami nem sikerülhetett maradéktalanul, mert ez nevezték meg a probléma okaként. A Microsoft elnézést kért az ügyfelektől és a fejlesztőközösségtől. Előbbiektől a szolgáltatás elérhetetlensége, utóbbiaktól nyilvánvalóan a potenciális bevételkiesés miatt. A részletek a Windows Phone Blog-ban.

Hozzászólások

Valahogy nem akar összejönni ez a WP7...

Mondjuk azt tegyuk hozza, hogy a Microsoft-ot trey nem venne felesegul finoman szolva...

Sz'al arrol, hogy az UI jo, meg hogy az embedded c# vegulis annyira nem fos, megha a silverlight nem is tokeletes, nyilvan nem a hupon lesz szo.

Windows Phone Marketplace-nek mi köze a WP7-hez?

Én sem csipem a M$-ot és a Windowst különösebben, de azért ezek eléggé elfogult és rosszmájú vélemények/hiradások... vagy csak én gondolom igy?

"Windows Phone Marketplace-nek mi köze a WP7-hez?"

Az, hogy manapság csak akkor lehet sikeres egy mobil operációs rendszer, ha mögötte jól működő és kényelmes szolgáltatások vannak. Együtt alkotják magát a platformot, így egyiknek sincs értelme (sem versenyképessége) a másik nélkül.

androbit.org - Informatikai portál és könyvtár

És az, amikor a Googli-ról egy szerver frissités után eltűntek a levelek? Az is volt ennyire durva, ha nem durvább! Előfordul ilyesmi!

Ha WP7-es mobil vásárlásán törném a fejem, akkor ez a tegnapi nem hinném, hogy befolyásolná a döntésem!

"Igy látom a M$ útálat errefelé inkább hit kérdése, mint racionális döntés."

Szerintem nem ezt éreztettem. A Windows Phone 7 és a Marketplace (többek között) közösen teszik ki a Microsoft mobil platformját. Egy "okosrendszernek" nincs értelme, ha csak annyira használható, mint egy "butatelefon" és a szolgáltatásnak sincs értelme, ha nincs mögötte az azt használó rendszer. Így a két "termék" tekinthető az egész két szükséges építőkövének. Ezt szerintem nem lehet cáfolni.

A Microsoft miatt mindenkinek szíve joga bosszankodni, de adtak annyit az informatikához, hogy a tiszteletet végérvényesen kiérdemeljék. A Google-lel hasonló a helyzet. Ha hibáznak, őket is felkapja a sajtó, talán még jobban, mint Microsoftékat.

Visszatérve az eredeti gondolatmenetedhez, szó sincs hitről. Szerintem nagyon is racionális meglátás az, hogy a Microsoft bizony lemaradt (elkésett, rossz marketing, stb.) ezen a területen és nem nagyon engedhet meg magának ilyen bakikat.

androbit.org - Informatikai portál és könyvtár

Szerintem mindegy miről beszélnek az emberek. Úgy érzem, hogy kicsit túl van harsogva ez az ügy... Ez egy olyan dolog, ami más cégekkel is előfordult már és fog is valószinűleg. (A tégla Samsungok eseténél nem ez volt a véleményem, mert az tényleg durva volt...)

Mint mondtam, nekem sem szivem csücske a M$!

igen, miután az ember beklikkelte a "never use font sizes smaller than 14" opciót a böngészőben, onnan kezdve tényleg már tényleg csak a középhosszú thread-ek elmebeteg tabulálása, és az egy lapra limitált kommentszám teszik olvashatatlanná a kontentet

a Reader támogatás hiányát szándékosan hagytam ki, 150-200 karakteres "hírekhez" nincs ilyesmire szükség

Már évek óta taglalod itt, hogy mennyire nem szereted a tökfőzeléket, mert ehetetlen, ki nem állhatod és mégis naponta többször is megeszed, pedig senki sem kényszerít rá.

Mazoista-e vagy Gabucino?

A felvetett problémák egyébiránt részben valósak, a nagyítás elengedhetetlen a HUP használatához és a minimum.commentbox.width is előremutató lenne.

Nem, nem ezért a postért, hanem az egész eddigi viselkedéséért, a visszaszivárgásért. Ezután ha csak a kétsége merül fel annak, hogy visszajött, azonnal és indoklás nélkül banra kerül. Meg mindenki, aki nem bír magával és a topik helyett személyeskedik, a moderátor döntését megkérdőjelezi, a kérését sorozatosan figyelmen kívül hagyja és megszegi az oldal szabályait.

--
trey @ gépház

Nem egyszerű, ilyenkor szavanként kell Google-t használnom (a számítógép segítségét kérem) vagy telefonon felhívni a középiskolai magyartanáromat.
Lehetséges, hogy alkalmanként a HUP közönségének segítségét kellene kérnem, rád feltétlenül számítok Gabucino.

Én kérek elnézést az offolásért, ezután visszafogom magam.

Igen elírtam, a köznyelvben ennek a szónak az elírása gyakran előfordul, mert a mazoista magyarosabb, de ezt leszámítva nem helyes.

Danesdzsu-nak hatalmas respect, hogy prezentálta, hogy normális hangvétellel, civilizált módon is meg lehetséges ezt jegyezni, ez máris fényévekkel előremutatóbb mint a hozzáállás amit Gabucino propagál.

Ugyanis azóta megváltoztak az általánosan használt betűformák, így ugyanazon szavaknak ezzel a betűtípussal más a jelentésük. Arról nem is beszélve, hogy a mai kijelzők nem támogatják sem használt előtér, sem a háttérszínt, így az egész oldal a kijelzőtől függően lila vagy libafoszöld színűnek látszik. Ismert továbbá, hogy ez az egyetlen weboldal, amit ha iPhone 4-gyel megnyitunk, az lefagy, és csak egy Sad Mac képet mutat.

int getRandomNumber() { return 4; }  // ← aláírás
//szabályos kockadobással választva. garantáltan véletlenszerű.  xkcd

Sokkal inkább :sadmac:

Én is elégedetlen lennék ha a 700 dolláros iPhone 4-emmel csak a webhelyek 40%-át böngészhetném (a Flash tartalmak elterjedtségéből következően), ehhez képest egy 200 dolláros Androidos készülék máris használhatóbb.

A múltkor benn állok a város közepén. Kikerestem egy üzletet a Google-ből, mondom megnézem, hogy melyik utcában van. Vásárolni szerettem volna az üzletben. Sajnos a csuda iPhone-on nem tudtam megnézni, hogy hol található az üzlet. Flash kellett volna....

http://www.bio-textima.hu/markaboltok.php

és ahogy kinéz iPhone-on:

http://flic.kr/p/9F5Deb

Egy prémium készülék, ami nem használható 2011-ben a web megnézésére maradéktalanul.

--
trey @ gépház

1) nem igaz
2) Ha trey kuldi be a hirek 80%-at, akkor ebben a 80%-ban nyilvan fog az aktualis erdeklodese egyfajta eltolast mutatni. A megoldas egyszeru: kuldj be te is, hogy kevesebb legyen :)
3) Megis mi a francrol irjon, hogy az osszes BSD fejlesztese leallt, mert rajottek, hogy ugyis mindenhol linux van oszt szevasz? (hint bsd-fuggo,ironiat kezelni nem tudo trolloknak: a helyzet ennyire nem szomoru, es ez nem az a cikk)