10 millió eladott Galaxy S hét hónap alatt

Alig néhány nappal ezelőtt volt szó arról, hogy a Samsung hamarosan elérheti Galaxy S termékcsaládjával a 10 milliós értékesített darabszámot és ezzel az első olyan Android-ra építkező smartphone termék lehet, amelyet ekkora darabszámban sikerült értékesíteni. A dél-koreai gyártó ma megerősítette, hogy sikerült a terv. Kevesebb mint hét hónap telt el azóta, hogy a Galaxy S belépett a piacra.

Hozzászólások

Nagyon jo kis cumonak nez ki. Mar hetek ota fontolgatom h veszek egyet.

Es az ebreszto funkcio is mukodik. Max par SMS rossz helyre megy.. :]]

--
BSD Support Service
http://www.bsdsupportservice.hu

A zenelejátszója alapértelmezetten nem képes random lejátszásra. A meridian pedig hülyeségeket csinál néha.

A runkeeper mintha megdöglesztené néha a jószágot.

A főképernyő nem fordul el. De ha navigációból jövök vissza, akkor néha-néha elfordul. Fene se érti.

Ennyi, amit láttam. Mindezek ellenére nekem nagyon bejött a jószág. Ma reggel fagyás közeli állapotba került a két telepített alkalmazás miatt (runkeeper, meridian) és anyáztam, de ezek szarul megírt appok szerintem.

Maga a rendszer, az alaprendszer szép, jó és használható. De még ott van az, hogy tanulom én is, hogy mit tud.

A GPS -t eddig csak a runkeeper miatt használtam és nem láttam semmi olyat, hogy gond lett volna. Az igaz, hogy épületben nem műkszik. Az is igaz, hogy ha épületben kapcsolom be a GPS-t, akkor ha kimegyek nem tér magához. GPS kikapcs majd bekapcs és megy.

-- "Bízzál Istenben és tartsd szárazon a puskaport!" - Cromwell --
-- Sayusi Ando - http://sayusi.hu --

a random dolog tényleg bosszantó. de szerintem javítani fogják. 2.2.1-ben már pl headsetről 2 klikkes számváltás is működik végre.
Ha a főképernyő nem fordul az a launcher hibája. nálam sem fordul, de csak azért, mert nekem így van beállítva:)
gps a legújabb romokkal szabad ég alatt 8-10 sec alatt pozícionál, és épületekben sincs gond vele.

Nekem is ilyenem van. Nagyon megszerettem.
Ugyan a Samsung frissítése egy vicc. Ez a 'területenként eltérő időben tesszük elérhetővé hónapos csúszásokkal' dolog nem tetszik. Még jó, hogy ott a Kies registry patcher.
Félrement sms-em még nem volt. Egyedüli hiány lehet, hogy nincs fizikai qwerty billentyűzete, így viszont nagyon vékony és nekem az nem is hiányzik.

"Egyedüli hiány lehet, hogy nincs fizikai qwerty billentyűzete"

Az Egyesült Államokban Epic 4G / Galaxy S Pro néven elérhető QWERTY billentyűzettel is, persze nem érsz vele sokat, mert csak CDMA hálózaton használható. Nem értem, hogy Európába miért nem gyártottak belőle.

Amennyiben:
-Felteszed a JPX romot (2.2.1-es hivatalos Samsung ROM, csak nálunk nincs még publikálva..)
-Felteszel egy lag fixet
-Lecseréled a Touchwiz-t Launcher Pro-ra vagy AWD Launcher-re (Marketből ingyenes)

Akkor egy kiváló telefont fogsz kapni, amit öröm használni :) És itt most nem lehelletnyi változásról beszélünk, hanem a gyári ROM amivel érkezik konkrétan a használhatatlanság határát súrolja. Az első két pont előtt XDA fórum olvasás persze erősen javallott. Bónusz még a root-olás (+su és busybox), majd a Market Enabler használata, amivel vásárolni is tudsz a Marketből, ha ilyen hajlamaid vannak;) Ill. csak így látszik egy-két ingyenes app is, mint pl. a Google Earth, Chrome to Phone, stb.

lista: http://alchemistar.blogspot.com/2010/10/samsung-galaxy-s-custom-roms-li…
doc, darky's elég jó.
jpx verziószámot jelöl. de már van újabb: jpy
mielőtt bármit tennél: nézd meg, hogy működik e a download mode a készülékeden.
ha az rendben van akkor jó eséllyel nem csinálsz belőle téglát.

+1

Október óta van ilyen telefonom, és nagyon meg vagyok vele elégedve.

--------------------------

Csak a viták elkerülése végett. Ha nem használok ékezetet, mobiltelefonról írok.

Nem véletlen ennek a telefonnak az alapja a Nexus S.
Rootolás, lagfix, és egy normális custom rom megtalálása után egy igazán szerethető készülék lett. (azért nem árt egy download mode teszttel kezdeni a mókát.)
A gingerbread billentyűzete nekem nagyon tetszik, bár egy magyar swype-ra várok igazán.
2 hónapos használat után is öröm ránézni a samoled kijelzőre. Szerintem ez a telefon igazi ereje. (Ezért nem is értem pl a galaxy player miért nem kapta meg - oké, értem én a spórolást, de megéri-e? - mondjuk a galaxy playert se értem :-) )
A 8 gigás (a rendszer lefoglal kettőt magának) belső memória is elég jó dolog.
És pl ebben 1500-as akksi van.. szűk két napot bír nálam 0-24-es wifi-3g használattal, és napi 2-3 óra telefonálással.

A kamerája dísz -> de melyik mobilban nem? mondjuk szerintem egy fényképhez dslr vagy semmi. Ha fényképet akarok, akkor az fontos, ha fontos akkor ...:))

Nem akarok bestsellert írni, ha valakinek van kérdése galaxyval kapcsolatban, keressen nyugodtan.

"Nem véletlen ennek a telefonnak az alapja a Nexus S."

Nem nevezhető ez a Nexus S alapjának, bár az is Samsung.

"öröm ránézni a samoled kijelzőre...Ezért nem is értem pl a galaxy player miért nem kapta meg..."

Azért amiért a Touch 4th gen. sem kapta meg az iPhone 4 retina displayét. Nyilván azért, hogy az árát jóval 100e Ft alatt lehessen tartani.

"Nem nevezhető ez a Nexus S alapjának, bár az is Samsung."

Miért is nem? ua. 1-2 helyen még visszalépés is.

"Azért amiért a Touch 4th gen. sem kapta meg az iPhone 4 retina displayét. Nyilván azért, hogy az árát jóval 100e Ft alatt lehessen tartani."

Legközelebb olvasd már el a teljes mondatot: "... oké, értem én a spórolást ..."
Én úgy gondolom, hogy a kijelző többlet költsége nem jelentett volna akkora áremelkedést, mint minőségbeli javulást.

[IRONIA ON]
"Miért is nem? ua. 1-2 helyen még visszalépés is."

Ja, hát ennyi erővel a Nexus S elődje az iPhone 4, mert abban is az az 1GHz-es Cortex A8 van, csak van néhány visszalépés a Nexusban.
[IRONIA OFF]

Még mielőtt nekem esel, a héten jön a HTC Desire-öm helyett egy Samsung Galaxy S a fejlesztéshez. ;)

"Legközelebb olvasd már el a teljes mondatot"

Elolvastam. De azt hittem leesik, hogy nem azonos a célközönsége a Galaxy S-nek és a Playernek, mint ahogyan az iPhone 4-nek és Touch 4g-nek sem. Pont az az elsődleges szempont, hogy az alacsonyabb ár révén azoknak is el tudják adni a Galaxy S (-GSM) hardverét a Samsung, aki nem hajlandó érte adni 100k+ Ft-ot.
Az másodlagos szempont, hogy mennyivel lenne jobb a ketyere SUPER AMOLED-del.

LOL! Most komolyan az ATM-ek kijelzőjét akarod érvként felhozni, hogy miért legyen gagyi TFT minden mobilban és MP3 playerben?! :)
Tegyél már le egy SAMOLED/IPS telefont a Galaxy 3-ad TFT kijelzője mellé és használd őket tíz percnél tovább! Sírva fogod visszaadni. :) Tudom, hogy nem egy árkategória a kettő, de ne csináljunk már úgy, mintha nem tudnánk, hogy úgy fél-egy év múlva annyiba fog kerülni a SAMOLED/IPS kijelző, mint most a TFT. Nyakam rá, hogy egy év múlva azon fogunk vitatkozni, hogy kell-e a 3D kijelző technológia a mobilokba, vagy elég a gagyi SAMOLED! :D

Volt winmom, egy androidnak köze sincs hozzà. Amit írtam nem feltètlen negatív, ên szeretem, hogy ilyen szinten testreszabhatò. Egy àtlag user bajait meg a gyàri update is megoldja. Az iphoneodban me nem jò az èbeesztô, ès ha nem "jòl" fogod, tèrerô hiànyàban mèg a fônöknek se tudsz szólni.:) - na jó...lehet túloztam.:)
:,

Nyílván viccnek szántam, sajnálom ha nem esett le. (A trollkodást meg meghagyom Neked. )
A többit illetően azt hiszem felesleges beszélgetésbe mennénk bele, mert nyílván Iphone hívő vagy, nekem pedig jelenleg tetszik az Android.
Ha van egy kis eszed Te is bízol benne, hogy az Android sikeres lesz, és esetleg megnyomja egy kicsit az Iphone árát, vagy ha azt nem is, de mégjobban fejlesztik majd talán.
Egyébként én elismerem az Apple-t. Sőt a windows phone 7 újítása is elismerendő, mert azért az android nem volt ilyen bátor.. (de ez is érthető.)
De ettől még nálam az Android a nyertes. Nem érzem semmi hiányát. Ha elejtem sem törik össze, mint egy üveg sör. 1500Ft-ért veszek rá új hátlapot.

"Nyílván viccnek szántam, sajnálom ha nem esett le."

Sajnálom, ha nem esett le, hogy én is smile-t tettem a mondandóm végére. :)

"A trollkodást meg meghagyom Neked."

Jó. :)

"A többit illetően azt hiszem felesleges beszélgetésbe mennénk bele, mert nyílván Iphone hívő vagy,"

Nyilván. Ja, bocs! Mégsem. Android és iPhone tulajdonos vagyok, valamint fejlesztőként dolgozom a két OS-sel. Mindkét platformról- aktív felhasználóként - van saját tapasztalatom. Gondolom neked is...

"De ettől még nálam az Android a nyertes."

Ezzel pedig nincs is semmi baj!

"Ha elejtem sem törik össze, mint egy üveg sör. 1500Ft-ért veszek rá új hátlapot."

Én meg mindjárt veszek 296 Ft-ért egy Pilsnert. De akkor most mégis összetörik, vagy egyszerre több hátlapot szoktál a Galaxy S-re szigetelő szalagozni?! :)

A saját ROM-ok pakolgatása valóban WinMo-ra emlékeztet, de itt véget is érnek a hasonlóságok. Ha pedig a telefonomra úgy tekintek, mint egy számítógépre, akkor nálam egyenesen elvárás, hogy lecserélhessem rajta a OS verziót, a kernelt, vagy amit akarok, és olyan programokat futtathassak rajta amit én szeretnék és nem olyat, amiről az Apple úgy döntött, hogy nem sérti az üzleti érdekeit.

Más elvárások - más telefon, ez így teljesen rendben van.

Nálam elvárás volt az is hogy asztali gépemmel(OSX) való szinkronizáláskor ne osszam meg másokkal(Google, MS) a kontaktjaimat és személyes dolgaimat, erre alap esetben csak az iPone képes. Fixme, ha nem így van, akkor talán beszerzek valami Androidos kütyüt tesztelés céljából.

Az a baj, hogy az első élményem az Androiddal nagyon balul sült el, HTC Desire volt 2.1-es OS-el Sense-el. Némi matatás után az az érzésem volt mintha egy HTC-s WinMo-tartanék a kezemben. Darabos volt (az iPhone 2G képest is), kényelmetlen stb. Tudonm, hogy ez részben a Sense-nek és a nem túl gyors 2.1-es software-nek volt köszönhető, de talán emiatt az első benyomás miatt azóta sem kerestem az Android társaságát.

A contact szinkronizálás inkább vallási kérdés. Nekem semmi bajom nincs azzal, ha a Google tárolja a kontaktjaimat, sőt, ha választani lehet, akkor is inkább ezt választom. Már WinMo-n is Google szinkronizálást használtam, így készülékváltáskor csak beírtam az accom, és ott is volt minden, nekem ez marhára tetszik. Egyébként természetesen van a célra third-party szoftver, bár nem próbáltam még. De valahogy a felhőben tárolt adatok sokkal inkább keltik bennem a "na ez itt a jövő" érzést :)

Desire-t meg csak rövid ideig fogtam a kezemben, de alapvetően jókat hallottam a Sense-ről. A Galaxy S sokkal rosszabb out-of-the-box, ez biztos. De a ha az ember rászán egy kis időt, iPhone-szintű sima animációk elérhetőek (bár a böngészőn még lehetne javítani). Desire-ön sem kötelező a Sense-t használni, ott is fut a Launcher Pro - pont ez a jó az Androidban. Én megőrülnék, ha semmit nem változtathatnék az ízlésem szerint, és a widgetek is marhára hiányoznának.

Azért ez valahol bukás a WP7-nek, amiből az összes modelljének minden eladása is csak 1,5 millió (az is csak a kereskedők felé), pedig a reklámkampánya nagyobb.

Per pillanat az Android kiforottabb, de hát a WM7 csak most indult. Meglátjuk hogy állnak majd egy év múlva...
Egyébként kezembe vehettem nemrég egy HTC HD7-et és azt kell mondjam, hogy becsülök minden embert, aki ennyi pénzt öl egy eszközbe, ami sokkal kevésbé használható, mint egy átlagos Android-os telefon.

Igen, igazából az idő sürgette őket, ezért adták ki így félkészen. Viszont ez megalapozta a rossz hírét is. (se multitask, se vágólap, de még csak egy egyedi csengőhang sem. Gondolom ezek idő hiányában maradtak ki belőle elsősorban, nem gondolták ők sem komolyan, hogy ezek feleslegesek lennének.)

Az ára kb. 2x annyi, mint egy Galaxy 3-nak. Tud is annyival többet?

Viccelsz, bolondozol?! :)

Samsung Galaxy S

Dispay: Super AMOLED 480x800
CPU: 1 GHz
RAM: 512 MB
ROM: 2 GB
Camera 1: 2592x1944 (5 MP)
Camera 2: VGA

Samsung Galaxy 3

Display: TFT 240x400
CPU: 667 MHz
RAM: 256 MB
ROM: 512 MB
Camera 1: 2048x1536 (3.15 MP)
Camera 2: nincs

Csak a i9000 SAMOLED kijelzője megéri az árkülönbözetet. :)

Kétszeres árért?

Semmi. A specifikáció az csak specifikáció, gyakorlatban semmi különbség a sebesség között.

A Galaxy3-on kb. ugyanaz a szoftver van. De ha valakinek az kell, hogy gyönyörködve nézze a telefonja képét, vagy életveszélyben wifi AP-ként is tudja működtetni, akkor fizessen csak :)

amit írsz badarság. ennyi erővel használhatnál 300mhz-es pda-t, az is specifikációban tér el. a 2 proci között jelentős a difi, a képernyőről (minőség és felbontás) stb nem is beszélve. persze akinek nem éri meg, nem tudja mire használni, annak valóban felesleges.

"mi a gyakorlatban is kihasznalhato kulonbseg." megéri-e

hogy jobban menjen a szövegértés, mielőtt badarságokat :9 beszélsz:

"gyakorlatban". "megéri-e". eme két szempont körül forgott a kérdés. S a válasz, barátom, az, hogy nem. :)

De ha csak az e-penis lengetése a cél, abban az eSetben az S verhetetlen, éS akkor mindenképpen megéri az árát :) Az ilyen iphone-féle sznobizmussal nem tudok mit kezdeni, én nem szeretem a parasztokat vakuzni, power user vagyok, aki magasról tesz arra, hogy a samoled feketéje tényleg olyan gyönyörű, és ezért kicsengessek még egyszer annyit.

A Galaxy3 ár/teljesítményarányban verhetetlen. Lengetéshez, mondom, ott az S, ami kétségkívül egy remekbeszabott telefon, ritka az ilyen "túl jól" sikerült termék.

[OFF]
Elöljáróban csak annyit, hogy a stílus maga az ember, de ne aggódj, van rajtad kívül is itt pár ember, akinek nem volt gyerekszobája. :)
[/OFF]

Az a helyzet, hogy elég nevetséges dolog akár a Blade-et, akár a Galaxy 3-at a Galaxy S-hez, vagy Desire HD-hez hasonlítani. Nem egy kategória.

"Az ilyen iphone-féle sznobizmussal"

Sikerült megint elpuffogtatni a szokásos "hívószavakat". Gratulálok!

"én nem szeretem a parasztokat vakuzni, power user vagyok"

LOL! xD

"aki magasról tesz arra, hogy a samoled feketéje tényleg olyan gyönyörű, és ezért kicsengessek még egyszer annyit."
"A Galaxy3 ár/teljesítményarányban verhetetlen."

Igen-igen! Én is fekete-fehér Junoszty tévén nézem a Barátok Köztöt a mai napig, mert sokkal jobb az ár/teljesítmény aránya, mint az LCD tévéknek. De majd ha lesz pénzem LCD-re, akkor annak lesz a legjobb az ár érték/aránya.

Azért a többieknek, akik hajlandóak kicsit nyitott szemmel is járni, azt javaslom, hogy nézzenek szét kicsit. Esetleg érdemes megvárni az idei CES bejelentéseit is, bár azok inkább az Androidos TablePC-kről fognak szólni, de azért lesz biztosan pár érdekes középkategóriás telefon is.

mivel a készülékeimet zömében munkára használom (bezony, mert én akkora paraszt vagyok, hogy több is van) így megéri.
a franc böngészne, levelezne, írna doksit kis kijelzőn, vagy a franc lépne be logmein-en keresztül a kollegina vagy főnök gépére 400x240-es felbontással. épp azért váltam meg a régiektől, mert kisebb volt a kijelző, lassabb volt az egész.
vagy számodra a gördülékenyebb munkavégzés az már sznobizmus? :) sajnállak.
hadd kérdezzem meg, galaxy 3-ad van, ugye? csak mielőtt visszakérdeznél, nem galaxy s-em van :)

szerk.: amúgy baromi jó, hogy tudod, hogy nekem és másoknak mire van szüksége! ez aztán a teljesítmény :)

mash: hát, ha csak ilyen gyerekszobás puffogtatásra futja tőled, lelked rajta

MSD, dareal: szívjatok kevesebbet, mert szellemi maszt... pardon, kicsapongásaitok követni nincs kedvem

darealnak külön gratulálok a "tudod, hogy nekem és másoknak mire van szüksége!" kitételért, miközben ő jobban tudja, mint én, hogy mit gondolok, lévén olyan szavakat ad a számba, amit nem mondtam. Mindegy is :)

Harmadszorra már nem hívom fel a figyelmetek az eredeti kérdésre - ha nem megy a szövegértés, ne erőltessétek. :)

Magam részéről inkább adtam 20e-t egy galaxy3-ért, mint 115-öt egy S-ért ugyanolyan feltételek mellett, mivel cégeseknek csak így adta a telenor. Nekem nem érte meg a csilivi. Majd egyszer később nekem is lesz S-em, de (és itt jön be az I-phone-os párhuzam), nem fogom a gatyámat is ráfizetni csak azért, hogy "meglegyen"

Én örülök annak, hogy megtehetitek, hogy a ~6x-os felárat megengedhetitek magatoknak :) én is máris e-penis irigy vagyok emiatt :)))

ezt te írtad?

"gyakorlatban". "megéri-e". eme két szempont körül forgott a kérdés. S a válasz, barátom, az, hogy nem. :)

igen, te. tehát szerinted nem éri meg _nekem_ (s másnak), bár más megnyilvánulásaid is ezen következtetéseket vonják maguk után, ill nem csak következtetés, mert egyenesen kijelented, hogy biza ez nekem nem éri meg (de jó, hogy te ezt tudod :)) mert egyébként senki sem szidta a liebling galaxy 3-at, csak te zokon veszed, ha van aki azt mondja, hogy van jobb (a specifikációs megnyilvánulásod egyenesen röhejes.

A specifikáció az csak specifikáció, gyakorlatban semmi különbség a sebesség között

komoly páverjúzer lehetsz, ilyen r=1 megnyilvánulással. persze ha a homescreen-t nézegeted, nem fogsz sebességbeli különbséget látni, viszont minél erőforrás igényesebb appokat használsz, annál nagyobb hülyeség az, amit írtál. mi erre próbálnánk felhívni a figyelmedet, de nem nagyon megy, sajnáljuk (főleg téged)

nehéz felfogni, hogy számomra lassú és használhatatlan a kis felbontású és lassú procis, egyébként jó készülék? (csak nekem nem jó, nehéz ezt felfogni? ha a felfogásoddal gáz van, akkor inkább neked kéne visszavenni a szívásból, imho)
tudod agyfaszt kaptam, amikor pl gps közben laggolt az sms vagy email felolvasás (bejövő maileket profilozás alapján felolvastatom svox-al, így meg sem kell néznem, csak figyelni előre, sms esetén szintén), vagy nem kell kilépni, ha sos be kell lépnem a munkámhoz követelményként hozzátartozó flash oldalra.
látod cimbora, nekem megérte, mert könnyíti a munkám, de szerinted, aki szart sem tud rólam vagy a melómról, nem éri meg. ezért írtam azt, amit írtam, hogy jó, hogy tudod, hogy nekem mik az igényeim.
szánalmas, komolyan mondom.

[OFF]
"mash: hát, ha csak ilyen gyerekszobás puffogtatásra futja tőled, lelked rajta"

Tudod ez itt egy fórum, amire pár éve beszabadultak az olyan emberek, mint te is, akiknek fogalmuk nincs a netikett szó jelentéséről. Ha a '90-es években ilyen hangnemet engedtél volna meg magadnak a pre-internetes (BBS) időkben, akkor a sysop úgy vágott volna ki, mint macskát esti sétára. Sajnos ezek az idők elmúltak és néhányan itt élik ki a kicsinyes frusztrációikat.
[/OFF]

A többi dologról meg csak annyit, hogy éld csak abban a hitben az életed, hogy a Galaxy 3 a legjobb választás mindenkinek, az összes többi Android tulajdonos meg korlátolt, "e-penis lengető", iPhone(?)-huszár. :)

Viccnek is rossz. Már csak a Galaxy 3 alacsony felbontása miatt sem jó választás. HVGA alatt nem szabad Androidos telefont venni, mert a QVGA kijelzős telefonok száma (még) olyan alacsony, hogy sok fejlesztő egyszerűen tojik rá, hogy azon is fusson az appja, még ha egyébként képes is lenne rá a hardver, hogy elvigye. De a processzorok között is ég és föld a különbség. Az meg nem indok, hogy de nem is akarsz appokat futtatni, meg a kijelzőt nézegetni, mert akkor minek okostelefon...

Inkább egy ZTE Blade.

> Inkább egy ZTE Blade.

Hmm. Olvastam róla hideget/meleget.

---
szerk: Ja és a spec szerint abban is csak 600-as proci van. Egyébként a kínai telóktól kicsit tartok. Most Glofiish-em van (alias Eten x600) és support nulla, frissítés nulla, saját ROM-ot csináltam rá kínomban. Ezt nem biztos, h el akarom játszani a következő telómmal is.

Nekem van, es mint elso Android nagyon bejott. Igazabol adja szerintem az Android erzest, es ar teljesitmenyben veri a Galaxy S-et. Persze, ha lenne folosleges 3x penzem, jobbat vennek, de mivel tudom, hogy nem kell jobb kijelzo (tok jo a TFT) tulelek flash nelkul, van digi fenykepezogepem (mert a belso kameraja ratyi) ezert koszonom, jol vagyok vele.

A Galaxy S-t vegyen, aki megteheti, de a gyengebb gepeket azok szidjak, akik hozzaszoktak a draga keszulekekhez, vagy akik a marka buvoleteben elnek.

"nem kell jobb kijelzo (tok jo a TFT) tulelek flash nelkul, van digi fenykepezogepem (mert a belso kameraja ratyi)"

Tehát a kijelző a többi smartphone-hoz képest gyenge, Flash nincs, kamera használhatatlan. Valóban jó választásnak tűnik, ha mondjuk összehasonlítjuk az egy kategóriával feljebb található Galay S-sel.
Olyan bőszen hasonlítgatjátok itt a közép kategóriás készülékeket a felső kategóriához, mintha ez lenne a világ legtermészetesebb dolga. Közben meg mindig elhangzik, hogy ha lenne pénze az illetőnek akkor nem ezt vette volna. Akkor nem azt kell mondani, hogy ár/érték arányban ez a jobb, hanem hogy erre volt pénzed. Ettől nem leszel kevesebb senki szemében, de legalább nem vezeted vele félre azokat, akik most keresnek új telefont és esetleg pénzük is lenne normális telefon vásárlására.

Vedd hozza, hogy egy Nokia5800-rol valtottam, tehat szamomra ez 2 szintes minosegbeli ugras. Legalabbis, a Nokia egy szarkupac, igy visszagndolva (tagadhatatlan elonyei voltak) Azt akarom mondani, hogy maga az android jo cucc, nekem kell pl. rendes email kliens, navigacio, contact sync stb. ebben pedig nem igazan talaltam problemat. Egesz biztos, hogy egy magasabb kategorias telefon jobb, nem szaggat, vakuzik, jo fenykepet keszit, lehet rajta erosebb jatekokat jatszani, de ez az en felhaszanlasi teruletemet nem erinti :)

Ha te jatszol (eroforras igenyes programokat irsz a telefonra) akkor a te igenyeid szerint akar hasznalhatatlan is lehet a ZTE. Ami valljuk be, erosen koltseghatekonyan keszul, mint ahogy errol irtak mar szamtalanszor.

nem tunik felrevezetesnek, ha mondom, hogy igenis jo telefon. Sokat tud, sot, ha valaki ezt engedheti meg maganak, ne koltekezzen, de igenis az okostelefon jo dolog, erdemes belevagni. [sokan a nokia-kat is normalis telefonnak hivjak, aztan pedig nem azok :)]

nem szidott senki semmit, de kijelenteni, hogy a 2 termék valójában ugyan az, nos az butaság. vagy mondjam erre, hogy ezt az olcsó készüléket vásárlók szeretik hangoztatni? ne vedd személyeskedésnek, mert nem az. nem azonos a felhasználói csoport. sokan szeretnek játszani is (játék esetén nem azt értem, hogy ez meg az megy, de a másik 10 meg nem, hanem azt, hogy bátran veheted azt ami tetszik, mert biztos lehetsz benne, hogy megy és persze a játék csak egy példa, egyszerű gps vagy 3g esetén is eget verő különbségek lehetnek).
ez olyan mint az autók esete. lehet venni swiftet is és ferrarit is. a célja ugyan az (tömören) mindkettőnek, A pontból B pontba visz. de azért bőven van közöttük különbség.

ha már ZTE Blade, pl a Galaxy S esetében nem lehet olyan eseted, mint a ZTE esetén, miszerint az egyik amoled kijelzős, a másik TFT, az egyik 256 mega ramos, a másik 512, az egyik bekapcsol, a másik nem, az egyik gradiens hibás, a másik nem. mindez magyar szolgáltató értékesítőnél. ZTE esetén sok helyen már az eladók mondják, hogy jó, itt van 10 doboz, nézzük végig, hogy melyik milyen (azért ez több, mint vicc)

mint esetedben, ha tudod, hogy mire kell és a te felhasználási igényeidnek bőven elegendő az olcsóbb kategória, akkor teljesen jól döntöttél az olcsóbb mellett, viszont van akinek mások az igényei, az azt veszi, ami neki jó.
a ZTE egyébként jó vétel, mert olcsó és ahhoz képest sokat tud, viszont nagyon nem mindegy, hogy milyen készüléket kapsz, mert biza ZTE esetén olyat is kifoghatsz, ami be sem kapcsol, vagy több egyéb hibával rendelkezik (illetve kérdéses az életképessége, mert jó pár olyan hibás van, ami ~2 hét után meghalt.
a modaco oldalán van is egy magyar topic (ill sok magyar) ahol a hibákat gyűjtik, érdemes megnézni, illetve vásárlás előtt tényleg megnézni és kipróbálni (hívást is, mert van ami látszólag jó, csak épp hívni és hívást fogadni nem képes (ph! fórum))

a ph! fórum, a modaco fórum, a hwsw fórum illetve tesztek szerint van olyan készülék bőven, amiben csak 256 mega ram van (úgy tudom, hogy az első pár szállítmány a kínai piacra szánt készülék, amiben 256 mega van csak, illetve tft (bár egész kelet európai piacra tft-vel dobták)).

http://android.modaco.com/content/zte-blade-blade-modaco-com/323120/zte…

http://www.bitport.hu/mobilitas/az-olcso-droid-is-jo-droid-zte-blade-te…

Az itthon forgalomban lévő Blade-ekben 256 MB RAM és 150 MB ROM teljesít szolgálatot

Szoftverével volt valami gebasz, _fizikailag 512 van az összes hazaiban_. Aki még 256-osként vette, beviszi a legközelebbi T-pontba, és felrakják az új firmware-t, amivel már 512-t lát a teló, esetleg otthon is nekiállhat, mert kiadták letölthető formában. (Ugyanez a firmware upgrade tüntette el a gradiens hibát is.)

Ha érdekel a téma, itt leírnak mindent részletesen.

szerk.: amúgy ne offoljuk szét ezt a topikot!