Ismét nem lehet megbízni az iPhone ébresztő funkciójában?

Címkék

Novemberben, a téli időszámításra való átálláskor jeleztek rossz időben a bizonyos beállítások mellett használt iPhone készülékek, amelynek eredménye sok bosszús iPhone felhasználó volt. Úgy fest, a kellemetlen baki megismétlődött. A Twitter tele van olyan tweet-ekkel, amelyek arról számolnak be, hogy újévkor az iPhone készülékek ébresztőórája nem működött megfelelően. Ősszel az ismétlődő riasztásokkal volt probléma. A hírek szerint most az egyszeri ébresztés nem működött/működik megfelelően. Mivel hivatalos értesítés az Apple-től még nincs, innen és innen lehet összeszedni az információmorzsákat. Úgy fest, hogy az iPhone 4 készülékek az érintettek. Az utóbbi cikk azt állítja, hogy a hiba január 3-án megszűnhet és visszaállhat a rendes működés. A fentiek ismeretében kérdés, hogy meddig....

Frissítés: A gyorstesztek szerint az iPhone 4 mellett az iPhone 3G és 3GS készülékek is érintettek.

Hozzászólások

Au.

--
fantázisdús aláírás v1.09

3gs, 4.2.1-vel sem ebreszt, csak ha az ismetlest minden napra beallitom

Beállítottam egy ébresztést az imént úgy, hogy egyszeri, nem ismétlődő és nem ébresztett. Ha már legalább egy ismétlést állítok, akkor működik. Ha január 3-ra állítom a dátumot, a nem ismétlődő riasztás is működik újra.

iPhone 4 / iOS 4.2.1

--
trey @ gépház

Munkavállalás esetén iPhone tulajdonosok hátrányban: kinek kell az olyan munkaerő, aki folyton elkésik? :)

Képzelheted mekkora fejetlenség lehetett az Apple-nél, amikor a főnök azt hitte, hogy mindenki azért késik, mert lazsálnak, és a "telefonom nem ébresztett" csak valami olcsó kifogás :)
____________________________________
Az embert 2 éven át arra tanítják hogyan álljon meg a 2 lábán, és hogyan beszéljen... Aztán azt mondják neki: -"Ülj le és kuss legyen!"..

Jó, de ismered az alap szabályt - "Aki a főnökkel egy időben érkezik, az nem késik" :) Plusz a főnöknek erre bármikor joga is lehet :)
____________________________________
Az embert 2 éven át arra tanítják hogyan álljon meg a 2 lábán, és hogyan beszéljen... Aztán azt mondják neki: -"Ülj le és kuss legyen!"..

TROLL MODE ON
de legalabb gyorsan megjott az iOS frissites :D
TROLL MODE OFF
-
Slackware current / OSX Snow Leopard

Áhá, nem én voltam a hülye reggel...
Tényleg ekkora tudomány megírni egy ébresztőórát?
--
Gábriel Ákos

A régi Ericssonom (A1018 majd T10) működése volt ebben a legjobban eltalált. Ébresztett akár kikapcsolt (egy időben még ez komoly feature volt :) ) állapotban is, ébresztés pontosan és amikor elkezdett csörömpölni, a NO gomb megnyomásán kívül bármelyik másik megnyomása a "szundi" funkciót aktiválta.
Az E51-en szembesültem azzal először, hogy a telefonon csak a "hívás" és "hívás vége" gombbal lehet kezelni az ébresztést. de ha kinyomom az ébresztést, még megkérdezi, hogy törlöm is vagy csak deaktiválom. Azt a bugot pedig többször is sikerült előhozni, hogy kikapcsolt állapotban ébresztő telefonon a gombok nyomkodása (keresem a "szundit") kifagyasztja a szoftvert és többé egyáltalán nem ébreszt, csak teljes ki-be kapcs. oldotta meg.
Úgyhogy azóta kénytelen vagyok "off line" üzemódba állítani a telefont éjszakára teljes kikapcsolás helyett.

Egy tök jó funkció, amit sikeresen vernek szét, pedig annyi más lenne, amit szerintem előbb kellene likvidálni, mint az ébresztőórát.

--------------------------------------------------------------------------
"Az egyetlen bajom az életemmel, hogy nem valaki más vagyok" (Woody Allen)

Szintén Ericsson, R320s Made in Sweden, Westeles. Kb másfél-két évet volt akku nélkül a dobozában. Találtam rá vevőt. Beleraktam az akkut, és annyi töltés még volt benne, hogy mutatta a helyes időt, dátumot, ébresztést.
Azért szerettem azt a telefont, mert nemegyszer volt annyira lemerítve, hogy a bekapcsológombra nem reagált, de az ébresztés az ment illuminátor villogtatással, rezgéssel, hanggal ahogy kell... Annyira nem hitte el egy akkori szintén Ericsson függő kollégám, hogy pár sör mellett ezt demonstrálni kellett neki... :D És igen, reprodukálhatóan így működött benne az ébresztő....
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Fejlődőképes hiperláma, és okleveles érdekfeszítő

Igen, na most azért tudni kell, hogy amikor a telefon teljesen "lemerül", és kikapcsol, akkor az azért közel sincs nullán. Egyrészt lithiumos akksinak nem használ ha teljesen lemeríted. Másrészt direkt kikapcsol a telefon hamarabb, hogy maradjon az akksiba "vésztartalék", tehát legyen benne annyi szufla, hogy a telefon belső órája még menjen, és az ébresztő is ébresszen.
Egyébként vannak SOS céllal ilyen magic sysrq szerű kódok/számok szerintem minden telefonhoz, amit miután benyomsz, be lehet kapcsolni a "lemerült" telefont, és használhatod 0-ig az akksit.
--
Discover It - Have a lot of fun!

androidos telom (t-mobile pulse) 2.1-es rommal rendszeresen nem ebreszt, valami bug van az oraja kapcsan, neha nem frissul a datum amig fel nem ebresztem az alvasbol.
tehat felebredek, csodalkozom, hogy meg nem ebreszt, unlockolom, latom hogy az aktualis ido mondjuk hajnali 4, majd kb. 2 sec utan frissul, hogy 7:20 es elkezd ebreszteni (7:10-kor kellett volna...)
szoval nem a telefonom ebreszt engem, hanem en ot.
bar mult heten frissitettem romot, azota mintha nem csinalna, de lehet hogy azota meg nem kellett ebresszen.
tenyleg furcsa, hogy fapados teloval sosem volt ilyen problemam...

Tyrael

Ezen a teren mondjuk az MS-nek is volt hova fejlodnie. HTC Kaiser, WinMo6.0, tavaly tavaly elott mielott elmentem Hegyaljara, kikapcs, SIM kartya atrak a regi 3120-asba.

Nos, kovetkezo bekapcsolaskor eszrevette, hogy neki lett volna 6*3 db ebresztes. Ezt megprobalta egyszerre teljesiteni es ezt annyira nem viselte jol a dragasag. (Csipogott, mint az allat, UI kisse befagyva, hangerot levenni kb. eselytelenseg, stb.)

----------------
Lvl86 Troll

Fun:
Biztos úgy voltak vele, hogy sziveszterkor mindenki bulizzon, aztán meg aludjon eleget, az első munkanap úgyis 3-a, tehát addig semmi értelme időben felkelni :). Akik meg pechükre ekkor is dolgoznak, és iPhone tulajdonsok, azok meg IJ kategória - kezdhetnek hozzászokni. Gondolom 2012-ben totál becsődöl majd az ébresztés, hiszen a világvége miatt senkinek sem lesz szüksége rá :)

szerintem azért, mert nem az android default messaging appját használod. bár gyári nexus-t sokat használok, azon nem tapasztaltam ezt a hibát, bár azon inkább jönnek az sms-ek, küldeni tán még nem is küldtem :)

viszont kollégám sem tapasztalt ilyet, ő meg csak nexus-t használ, gyári appokkal.

mivel worksforme :) arra akartam rávilágítani, hogy a legtöbb embernek azért nincs ezzel problémája, mert egyáltalán nem a google féle messaging appot használják (a google és szerintem a dzsunka gyártók használják egyedül, akik nem saját szoftvereikkel szállítják a készülékeiket), így a hiba is kizárva. amúgy a 2 hiba közül (már az ébresztő és az sms) jóval nagyobb súlyú az sms, szerintem (ha ezt akartad hallani).
de most a kedvedért, ha valakinél nem lép fel a hiba, akkor azért is sopánkodjunk, hogy jajjajjajjajjjajjj, nálam jelen van a hiba? ettől jobb lenne a lelkednek, vagy wtf?

jóval nagyobb súlyú az sms, szerintem (ha ezt akartad hallani)

Nem volt ilyesfajta "elvarasom" sem. Inkabb azon mosolygok jokat a legtobb esetben, h mikepp es hogyan mukodnek a kedvenceiket erinto hirek az emberek tobbsegenel es mikepp mukodik a kettos merce. :)

---
pontscho / fresh!mindworkz

ja, mert ha valakinél nincs jelen egy adott hiba, akkor az már a liebling stuff miatt van és csak hallucináció az adott hiba hiánya. abban az esetben igazad lenne, ha itt azt írták, vagy írtam volna, hogy hát a hiba jelen van, de nem érdekel, mert ez így a faint.
mert ugye azt írtad, hogy "Erdekes, h androidos bugok eseten csak es kizarolag worksforme-k jonnek. :)", azaz feltételezhetően a hiba jelen van, csak az android usereknek fáj ezt bevallani és csak worksforme jellemző helyette. erre írtam, hogy azért worksforme az emberek zöménél, mert a google féle app hibája, nem az os-é (ettől függetlenül az egész platformra árnyékot vet, ez tény és való), így a legtöbb androidos készülék esetén - tetszik vagy sem - bizony ez worksforme kategória.

Mint emlitettem nincs ezzel sem bajom, csak egy jelenseget figyeltem megy es mosolyogtam rajta egyet, mert ez csak egy eset a sok ehhez hasonlo sztori kozott, meg olyan esetekben is le volt rendezve egy valrantassal a dolog mikor valoban konkret bugrol volt szo csak mert "kedvenc" dologrol van szo. De valojaban mindegy a dolog.

---
pontscho / fresh!mindworkz

Na, vazz! Melyik verzióval kezdtél, hogy már évek óta Androidozol?! :O

1.0 - 2008. szeptember
1.1 - 2009. február
1.5 - 2009. április
1.6 - 2009. szeptember

Mivel az évek többes szám, így feltételezem, hogy az első Androidos telefonod egy 1-0-ás volt, mivel minimum két éve kell Androidoznod ahhoz, hogy "évek óta" tehesd ezt... :D

Bírom, hogy giroszkóp, gps, wifi, 3d meg anyám p*csája, de ébreszteni nem tud :D

Várjuk az iPhone tulajoknak az Apple által ingyen osztott felhúzhatós ébresztőórát. :-)

(Troll be. Meg egy Steve Jobs keynote-ot amiben elmagyarázza, hogy ez direkt feature amivel a kialvatlanságot akarják megelőzni. Troll ki.)

---------------
Értelmezési hiba! Elolvassa újra? I/N

Szerintem direkt tették bele a hibát, mert január első két napján sok embert nem zavar, ha elalszik, viszont így megint téma ez a hülye Apple :(. Aki tud programozni, az kb. sejtheti, mennyire valószínű, hogy véletlenül hibázik ilyet valaki, hogy pont az év első két napján, a nem ismétlődő ébresztés romlik el...

--
joco voltam szevasz

Nagyon kemény lehet megírni egy ébresztő alkalmazást.

2011 Az alarm app éve lesz! :P

Ez azért vicces.

A 200 ezer forintos "nagy" iPhone-ban még az ébresztőt _is_ elbasszák. :DD
Van benne egy csomó felesleges dolog - amik biztos jól működnek - csak az emberek 90%a nem használja őket. Viszont egy olyan funkció, ami már talán az első telefonokban is volt (!), na az már nem működik. Persze ők is emberek, csak ne ennyi pénzért és ekkora egóval.
Az Apple-t eddig sem tartottam sokra, most meg főleg. ;)

UI.: Igen, most jöhet a flame war.
-- | --
|raczman| if theres one thing i believe in, is God and mr. Schmidt's coding

Az elsőkben nem valószínű, hogy volt.
A 900-asokban jöhetett be valszeg,
mert az első a***tel Vantaccsíziben
és a Mot***la d160-ban sem volt, többek között.
(Viszont az 5110-ben van :-)

Azért nem semmi ez az apple, már a nokia 3410-esemen is faszán ment az ébresztő óra, ezek még azt sem tudnak csinálni? Persze tudom hogy nem olyan egyszerű, de biztos vagyok benne hogy ilyen dolgokat előre lehetett volna látni. Ha máshogy nem is, teszteléssel...

Mondom en, hogy tul van bonyolitva az emberek ido szamitasa. Szinte teljesen kovethetetlen.

Amit nem lehet megirni assemblyben, azt nem lehet megirni.

Erről Hofi jut eszembe (nem biztos, hogy szó szerint így mondta):
-Hallo, maga kért ébresztést reggel hat órára?
-Igen.
-Hát akkor húzzon bele, mert déli tizenkettő!
--
Direp

iPhone. Mert megtehetem, hogy tovább aludjak. :P

int getRandomNumber() { // ←ez itt már az aláírásom
	return 4;//szabályos kockadobással választva.
}		//garantáltan véletlenszerű. xkcd