MySQL 5.5

 ( trey | 2010. december 16., csütörtök - 12:50 )

Az Oracle tegnap bejelentette a MySQL 5.5 GA-t, azaz, a "Generally Available" kiadást. A bejelentés szerint jelentős fejlesztésekkel érkezik az új kiadás. Használatával javulás várható mind sebesség, mind stabilitás terén. A GNU GPL licenc alatt elérhető MySQL Community Edition 5.5-ös verziója letölthető innen (alapértelemezetten InnoDB storage engine-nel). A teljes bejelentés elolvasható itt.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

nem gondoltam volna, hogy mar az iden kijon.
miota dobtak a mysql6 betat, es attertek a milestone alapu kiadasokra, valahogy nem tudtam kideriteni, hogy mikor lesz barmibol GA verzio (kijott 5.4-bol is tobb preview vagy tokomtudja milyen verzio).
nagyon nagyon sok javitas es optimalizacio jott ezzel a release-zel, neki is allok majd tesztelgetni.

Tyrael

a perconas keszletet erdemes megvarni ebbol is... :)

mysql 5.5 + perconas performance peccsek + advanced information schema + HandlerSocket = nyaminyami

Tyrael

Neked a Perconás változattal mik a tapasztalataid?

KAMI | 神
--
Támogatás | OxygenOffice | Fordításaim és SeaMonkey

teljesen elegedett vagyok vele. igazabol miota frissitettem arra, azota foleg :)

sok tranzakcio, konkurrens irasok/olvasasok... neha deadlockra futott a normal, itt nem. de majd jon petya, es leirja, o a tudorja :-)

Roviden: a perconas valtozat nagyon jo. Ha 5.1-en vagy, akkor erdemes vagy erre vagy 5.5-re migralni, perconas 5.1-re migralaskor valoszinuleg kevesebb problemad lesz. Vannak olyan featureok, amik mind a kettoben megvannak (pl. egy nagysagrenddel gyorsabb instance recovery), es vannak olyanok, amik csak az egyikben. Az 5.5-ben van performance schema, semi sync replication, stb stb a perconas valtozatban van lementheto buffer pool konfiguralhato insert buffer meret, undo slotok, rollback segmentek, stb stb, erdemes az 5.1-hez kepest megnezni mind a kettonek a feature listajat, es kivalasztani azt ami neked jo. Plusz, ha meglevo szerverrol migralsz, nyilvan tudod futtatni a lekerdezeseidet egy uj teszt peldanyon, es eldonteni, melyiken megy jobban.

azert shame, hogy felhagytak az icc-vel forditott verzoikkal...

SPAMtelenül - MX spamszűrő szolgáltatás, ahogyan még sosem próbálta

miota angolorakra jarsz, azota vagizol csak ilyen kozbevetett angol szavakkal, vagy mar elotte is csinaltad, csak nekem nem tunt fel? :)

bar ez itt offtopic, de nekem az ujdonsult vallasossaga tunt fel.
nincs vele semmi problemam, de az elmult evek alatt egyszer sem lattam hogy ilyen temaban irogatott volna, mostanaban viszont hirtelem majdnem minden topicban elohozta a temat.

Tyrael

sajnos az a szektas vonal mar megvan regota

Igen, lakatlan szigetre is írta régebben, hogy a Biblián kívül még egy összecsukható kempingkeresztet és a Vidám Vasárnap összes DVD-gyűjteményt vinné egy napelemes lejátszóval. :)

--
Wir sind erfaßt, sind infiziert,
Jedes Gespräch wird kontrolliert.

"összecsukható kempingkeresztet"

D:


No rainbow, no sugar

:D ez kész

--
"SzAM-7 -es, tudjátok amivel a Mirage-okat szokták lelőni" - Robi.