A Nokia és a RIM reagált az Apple pénteki iPhone 4 sajtókonferenciájára

Címkék

Úgy tűnik, hogy a konkurenciának nem tetszik az, hogy az Apple őket is bele akarja rángatni az iPhone 4 antennaproblémájába. A Cupertino-i idő szerint péntek reggel tartott sajtókonferenciát Steve Jobs úgy kezdte, hogy konkurens gyártók telefonjait - köztük a Research in Motion (RIM) által gyártott BlackBerry Bold 9700-et - említve próbálta alátámasztani azt, hogy minden smartphone hasonlóan viselkedik, mint az iPhone 4. Ugyan hétvége van, de vezető telefongyártók úgy érezték, hogy nem lehet megjegyzés nélkül hagyni Jobs szavait.

A Nokia úgy reagált, hogy több ezer órát fektetett abba, hogy tanulmányozza az emberek viselkedését. Például azt, hogy hogyan tartják a telefonjaikat telefonálás, zenelejátszás, webböngészés stb. közben. A Nokia kihangsúlyozta, hogy mindig is előnyben részesítik az antennateljesítményt a fizikai dizájnnal szemben ha a kettő közül választaniuk kell valaha.

Nokia has invested thousands of man hours in studying human behavior, including how people hold their phones for calls, music playing, web browsing and so on. As you would expect from a company focused on connecting people, we prioritize antenna performance over physical design if they are ever in conflict.

A Nokia elismeri, hogy általánosságban igaz az, hogy szorosan megmarkolt telefonnál leeshet a térerő, de állítja, pontosan ezért fordították órák ezreit kutatásra, vizsgálták az emberek készüléktartási szokásait és ezért válogatják meg körültekintően, hogy milyen anyagokat használnak fel a telefonjaik megépítéséhez.

In general, antenna performance of a mobile device/phone may be affected with a tight grip, depending on how the device is held. That's why Nokia designs our phones to ensure acceptable performance in all real life cases, for example when the phone is held in either hand. Nokia has invested thousands of man hours in studying how people hold their phones and allows for this in designs, for example by having antennas both at the top and bottom of the phone and by careful selection of materials and their use in the mechanical design.

A részletek itt.

Az Apple sajtótájékoztatón közvetve megszólított RIM a Nokia-nál nyersebben fogalmaz. Kikéri magának a megemlítést. A vállalat társ-vezérigazgatói közös közleményükben elfogadhatatlannak tartják azt, hogy az Apple a cégüket és terméküket bele próbálta vonni a saját nehéz helyzetének kimagyarázásába. Elmondták, hogy a RIM több mint 20 éve tervez mobilkészülékeket, és távol tartotta magát az olyan dizájnoktól, amelyet az Apple az iPhone 4 esetében felhasznált. Helyette inkább olyan innovatív terveket használt fel, amelyek biztosítják, hogy ne legyenek eldobott hívások még a gyengébb lefedettségű helyeken sem. A RIM kiemeli: a BlackBerry felhasználóknak nem kell semmilyen tokot sem használniuk ahhoz, hogy kapcsolatban maradjanak. Az Apple hozott egy dizájnnal kapcsolatos döntést, amely miatt viselnie kell a felelősséget és nem másokat belerángatni egy olyan szituációba, amely kizárólag az Apple-t érinti.

Apple's attempt to draw RIM into Apple's self-made debacle is unacceptable. Apple's claims about RIM products appear to be deliberate attempts to distort the public's understanding of an antenna design issue and to deflect attention from Apple's difficult situation. RIM is a global leader in antenna design and has been successfully designing industry-leading wireless data products with efficient and effective radio performance for over 20 years. During that time, RIM has avoided designs like the one Apple used in the iPhone 4 and instead has used innovative designs which reduce the risk for dropped calls, especially in areas of lower coverage. One thing is for certain, RIM's customers don't need to use a case for their BlackBerry smartphone to maintain proper connectivity. Apple clearly made certain design decisions and it should take responsibility for these decisions rather than trying to draw RIM and others into a situation that relates specifically to Apple."

- Mike Lazaridis and Jim Balsillie

A részletek itt.

Hozzászólások

És az egész ügyet összefoglaló kulcsmondat szerintem, ami mellett minden más csak a bizonyítvány magyarázása:

"One thing is for certain, RIM's customers don't need to use a case for their BlackBerry smartphone to maintain proper connectivity."

Természetesen ez igaz a világ sok millió más készülékére is.

--
trey @ gépház

yaya:)
How do you hold your Nokia?
Nokia: 'we prioritize antenna performance over physical design if they are ever in conflict'

az amerikai, európaitól eltérő offenzívabb reklámozási hagyományoknak megfelelően, hamarosan várhatóak
a mi telefonunkat bárhogyan tarthatod, működni fog
típusú reklámkampányok:)

/OFF
"-Tolthetek egy kis teat?
-Tolthetsz, de akkor seedeld is!"

Nekem volt tea magom, de sajna nem kelt ki. Viszont torol konnyen szaporithato. Itt a nemeteknel sok helyen kaphato kinai meg japan cserje is, utobbinak sokkal nagyobbak a viragai. A japan teat disznovenynek tartjak, soveny helyett, mert ha mar eleg nagy, akkor kibirja a telet.

Szerintem Blackberryt és mást is meg lehet úgy fogni, hogy a júzerek 0.55%-ánál eldobjon egy hívást. A hype üt most vissza, mert az Apple júzerek 0.55%-a sokkal hangosabb bárki másnál. Ezt marhára megérdemelték.

--
joco voltam szevasz

Szeretettel várlak egy sör melletti tesztre, ahol megmutatod azt, hogy az általam odavitt rakás telefon közül melyik az, amelyikhez elég egy bizonyos ponton csak egyik ujjad végét hozzáérinteni és gyakorlatilag teljesen eltűnik az egész térerő és leáll az adatforgalom. Mert ugye ott Amerikában erről szól a probléma.

"hogy a júzerek 0.55%-ánál eldobjon egy hívást."

Ennyien reklamáltak. Ahogy arra korábban mások is rámutattak, feltehetően nem mindenki fogott telefont, hogy betelefonáljon. Egy epic hozzászólás a Slashdot-tól tovább is megy (vigyázat, humorérzék szükséges!):

"I'm guessing the other 99.45% couldn't get a signal."

--
trey @ gépház

e71-em dobja a netet, amikor böngészgetek... minden mobilnet jelet bukik... nesze nokia nagy tervezés...
szerk.: persze csak akkor, amikor kényelmesen tartom.
szerk2.: ja és a + valamint a = karakterek helye fel van cserélve. és sehol a csere készülék, sehol a visszafizetés. de mondjuk azért egy toknak örülnék...

Max. ami igaz lehet hogy mas mobil gyartok sem az AT&T javaslata szerint rajzoltak ki a tererot. (Esetleg a modul gyartoja szerint javasoltak szerint)
De tobbieknek mindig volt annyi esze, hogy a duck-tape -t gyarilag beletegye. :)

"The iPhone 4 is structured around a stainless steel frame which both acts as the primary structure for the device, and additionally acts as the iPhone 4's antennae."

Tudsz meg ilyen keszuleket ?

Amit nem lehet megirni assemblyben, azt nem lehet megirni.

Én meg akárhogy fogdosom bármelyik nokia okostelefonom, akár teljesen körbe is kulcsolhatom a kezemmel, nem hogy elmegy a térerő, de gyengébb sem lesz. Mivel más készülékem nincs, azokkal nem tudom kipróbálni, de szerintem gusztustalan dolog volt az Apple részéről idekeverni más gyártók telefonjait.
Látványosan megbuktak, de még mindig nem képesek azt mondani, hogy "ok, bocsi, elqrtuk", inkább magyarázkodnak. Na ez az a hozzáállás, ami miatt egy cég számomra ellenszenves lesz.

Szerintem elég lett volna, ha azt mondják: Bocsi, hibáztunk! Ha nem kell a tok, visszakapjátok az árát.

Mindenki megnyugodott volna, ez a teló legalább nem robban az ember fejébe, mint néhány korábbi esetben. Erre elkezdtek azzal védekezni, hogy hát más is balf... és ez teljesen természetes minden készüléknél, hogy bal kézben tartva a telefont (ami amúgy természetes a jobb kezeseknél is, ha két kézzel kezeli a telefon felületét) nem lehet vele telefonálni. Úgy látszik, egy cég minél nagyobb, annál jobban ért a saját maga leégetéséhez...

SKL - leírásgyűjtemény és informatikai portál

zerintem elég lett volna, ha azt mondják: Bocsi, hibáztunk!

Nem, ha sikerul botranyt kelteniuk, sokkal tobbet nyernek, ez hatalmas reklam nekik, vesziteni valojuk nincs. Az sokat elmond az Apple jelenlegi poziciojarol, hogy Jobs kijelentesere a mobil telok teren 20+ ev tapasztalattal rendelkezo cegek meg hetvegen elkezdenek hevesen vedekezni!

Úgy látszik, egy cég minél nagyobb, annál jobban ért a saját maga leégetéséhez...

A te szemedben leegettek magukat. Puff. :^) Ettol fuggetlenul az iPhone 4 az elkovetkezo 2-3 ev legnepszerubb okostelefonja lesz, es jelentosen novelni fogja az Apple reszesedeset ezen a piacon.

Nem vagyok Apple parti, de azt el kell ismerni, hogy *tudnak*!

----------------------
"ONE OF THESE DAYS I'M GOING TO CUT YOU INTO LITTLE PIECES!!!$E$%#$#%^*^"

"elkezdenek hevesen védekezni!"

Hát, én nem tudom, de, ha az én termékemet hasonlítanák egy ilyen "kényes" dologban botrányt kavaró készülékhez - most tök mindegy, hogy tervezési hiba fennáll-e, vagy sem az iPhone4 kapcsán, illetve független attól, hogy az Apple mekkora cég -, hogy az enyém is kvázi ugyanolyan "szar" (bár az userek nekem nem jelezték ekkora hányadban), lehet én is "kicsit" felháborodnék. Főleg, hogy még nincs hivatalos álláspont arról, hogy miért áll fenn az esetleges hiba az iPhone4 kapcsán.(eddig volt, hogy nincs hiba, at&t, szoftverhiba, most meg minden mobil ilyen tulajdonságot mutat)

"veszíteni valójuk nincs"

Ha csak nem akasztanak valamiért még pert a nyakukba.

Jobs a sajtótájékoztatón megemlítette a HTC Dorid Eris-t is.

"Next: the HTC Droid Eris.” Shows the bars dropping from 4 to zero bars."

A HTC még hivatalosan nem reagált, de állítólag Eric Lin, a HTC globális PR és közösségi kapcsolattartója erre a mondatra felfedte, hogy milyen százalékban panaszkodtak az ügyfelek az Eris térerejére:

"Approximately .016% of customers," Eric Lin, the company's global PR and online community manager exclusively revealed to us before adding that "we have had very few complaints about signal or antenna problems on the Eris."

0.55% vs. 0.016%

A részletek itt.

--
trey @ gépház

A manualjabna ez van egy keppel:
"
Contact with the
antenna area may impair call quality and
cause your device to operate at a higher
power level than needed. Avoiding contact
with the antenna area when the phone is IN
USE optimizes the antenna performance and
the battery life.
"

Amit nem lehet megirni assemblyben, azt nem lehet megirni.

Minek a kézikönyvében és hogy jön ez ide? Eddig sem tagadta senki, hogy az antenna környzékének piszkálása a térerő csökkenéséhez vezet_het_. Ez ismert tény. Mint ahogy az is, hogy _ezért nem teszünk csupasz antennát kívülre_, mert akkor még rosszabb lesz a helyzet. Az iPhone 4 esetében ezt tették. Az iPhone 4-nél a szigetelés hiánya miatt ez nagy probléma. A laborban ugyanakkor kimutatták, hogy ekkora problémában mint az iPhone 4, egy telefon sem szenved. Még a iPhone 3GS sem. egyértelmű hát, hogy ez egy tervezési hiba.

--
trey @ gépház

A HTC Eris kezikonyveben.
A vasarlok nem mondhatjak, hogy meglepi oket. Ill. nem is csinalhatnak botranyt emiatt.

Szerk.:
Most nezem az N900 konyveben is benne van hol ne piszkaljam, de nem tudtam (merheto) terero csokkenest eloidezni vele.

Amit nem lehet megirni assemblyben, azt nem lehet megirni.

Látom nagyon izgul a kis gyomrod, hátha beszólhatsz az arch enemynek és valahogy még jól is jöhetsz ki belőle :)

Az ikes ragozás azonban már réges-régóta obsolete, hamarosan ki is hal, megérdemelten. Nekem nem fog hiányozni.

[ "Security people are leaches!" - Linus T. ] [ hupexpertize© || hupdiploma || harmatgyenge ]

Valóban ez a tendencia, ebben igazad van, de jelenleg a magyar helyesírás része az ikes ragozás. A változásig még qrva sok víz fog lefolyni a Dunán. Viszont csodálkozom, hogy pont te gyártasz ideológiát a tudatlanságodhoz. Sebaj, amikor aktuális lesz, majd küldetek neked egy tiszteletpéldányt az új magyar helyesírás service pakkjából, és akkor majd én kérek elnézést. :)

> jelenleg a magyar helyesírás része az ikes ragozás

Része, de már csak opcionális. Emellett a "csodálkozik" ige ikes ragozása erősen borzasztó dolog, elvégre a "csodálkozom (azt)" itt egy helytelen nyelvi forma, hiszen nem "tárgyat csodálkozok", lásd az "ezen" határozó használatát. Nem szabad ész nélkül használni az ikes ragozást (nem egyetemista tananyag)!

Sajnálom, hogy nem jött be, next time try harder :)

Jaj, most eszembe jutott w4rp: "gimibe kituno voltam nyelvtanbol"

[ "Security people are leaches!" - Linus T. ] [ hupexpertize© || hupdiploma || harmatgyenge ]

Keves vagy te ahhoz, hogy archenemy legyel :) (nem lenne veled semmi baj, ha nem lenne ennyire eros kisebbsegi komplexusod, ami miatt a nehany ertelmes / joggal cinikus hozzaszolasod mellett belekeveredsz felesleges szemelyeskedesekbe, ill. annyira erolteted a beszolast, hogy mellelosz). "Csodalkozom (azt)" -- ezt meg honnan vetted? Amikor valaki azt mondja, hogy 'alszom', akkor szerinted az 'valamire' vonatkozik? Alszom (azt)? Vagy inkabb az 'alszok' a helyes?
Az ikes ragozas nem feltetlen targyas.

----------------------
while (!sleep) sheep++;

Hmm, én meg nem voltam egyáltalán jó nyelvtanos (és most se), kb egy belassult aspergeresre emlékeztettem minden téren, még az szkiban is. Viszont szerencsé(d)|(m)re magyartanár sem vagyok, mert most úgy meghúználak magyarból, és úgy dobnálak vissza mindjárt két osztályt, hogy a lábad se érné a földet, persze ha idő előtt nem kapnék szívinfarktust ettől a gondolatmenettől.

;)

Viszont csodálkozom, hogy pont te gyártasz ideológiát a tudatlanságodhoz.
Pont Ő? Load PersonalisedWorld.dll (így ébred). Nézd végig a bejegyzéseit. Nincs ezzel baj, a legtöbb ember akinek van mire, így ébred. Csak közben szar közösségbe járni ahol néha nincs igaza.
Na nála ez bejön elég sokszor, és ekkor te vagy az őstulok, mert belekötsz, és elkezd személyeskedni, ha valakit kinéz magának már az sem kell, hogy vita legyen köztük, beszól neki. Személyeskedő bejegyzéseket tartalmaz az aláírása.
Mindent elmond róla viszont, hogy az itt lévők 99%-át egyszerűen seggnek tartja, és mégis idejár (elég aktívan)

Ha a tény tenyerem közé szorítva megpróbálom teljesen leárnyékolni a Nokia 5310-esemet, akkor is csak 1 (maximum 2) egységet csökken a térerő. A két éves használat alatt viszont egyszer sem szembesültem olyan térerőcsökkenéssel használat közben, amit én válthattam ki.

SKL - leírásgyűjtemény és informatikai portál

Azért az fontos dolog hogy ennyi iPhone4 felhasználó van már most Magyarországon akik hitelesen ki tudják jelenteni hogy ők egy ujjheggyel 0-ra tudják vinni a telefon térerejét. Biztos én kaptam überfasza változatot, vagy Steve Jobs külön nekem gyártott egy darabot ami nem dobja el a hálózatot akár hogy markolom rúgom köpöm nyalom vagy markolászom.
Azzal szvsz nem mondtak semmi új dolgot a sajtótájékoztatón hogy minden más telefon gyártó eszköze leárnyékolható.

A probléma nem Magyarországon jelentkezik, hanem az Egyesült Államokban. Nem is a magyar felhasználók panaszkodtak, hanem az Egyesült Államok-ban - ott is főként az New York és SF körzetben - élő felhasználók. A per sem azért indult, mert Szeged környékén problémák vannak az iPhone 4-gyel. Éppen ezért a mostani balhéban irreleváns, hogy itthon mit tapasztalsz. Ennek a terméknek - mint a többi telefonnak - itt is és ott is problémamentesnek kellene lennie.

--
trey @ gépház

ezzel nincs is baj, de minden fórumon és minden blogon fröcsögnek a látogatók olyan dolgokról amikről kb fogalmuk sincs...

Ez olyan mintha rinyálnék hogy há bakker milyen már az a mars járó autó faszom túlságosan ráz a felfüggesztése!
Holott baromira nem érint, sőt nem is próbáltam még.
Egyébként meg akinek nem tetszik az a szar amit gyártanak akkor nem veszi meg. Ha megvette akkor meg vissza viszi hogy szar és cash back!

"ezzel nincs is baj, de minden fórumon és minden blogon fröcsögnek a látogatók olyan dolgokról amikről kb fogalmuk sincs..."

Laboreredményekről szóló beszámolók publikusak az interneten arról, hogy mi a helyzet. A vállalat viselkedése a probléma kezelésével kapcsolatban finoman szólva is megkérdőjelezhető. A hibát pedig maga Jobs is elismerte, amikor ingyen tokok adását rendelte el a termékek mellé.

"Egyébként meg akinek nem tetszik az a szar amit gyártanak akkor nem veszi meg.

Ez nem ilyen egyszerű dolog. Az előző sorozat lehet, hogy bejött valakinek, de mielőtt kiadja a pénzét egy másikra azért csak kíváncsi lehet arra, hogy mi a helyzet az újjal.

"Ha megvette akkor meg vissza viszi hogy szar és cash back!"

Ez itthon is érvényes? Esetleg erről valami linket megköszönnék, ami az itthoni egyelőre kizárólagos szolgáltató hivatalos oldalára mutat. Ki fizeti vissza? A T-Online? A mellé kötött hűségszerződést is visszaveszi? Vagy csak a készülékre vonatkozik? Ebben segíthetnél.

--
trey @ gépház

> ezzel nincs is baj, de minden fórumon és minden blogon fröcsögnek a látogatók olyan dolgokról amikről kb fogalmuk sincs...

Üdv a hup-on.

trey> A probléma nem Magyarországon jelentkezik, hanem az Egyesült Államokban.

rotfl. A szemét Apple Magyarországra küldte az összes fasza iPhone4-et, az US-t meg bugos példányokkal terítette. Ilyenkor szeretem igazán a hupot: amikor a szakmaiság forró, nyálas váladéka a monitorból a térdemre csorog.

[ "Security people are leaches!" - Linus T. ] [ hupexpertize© || hupdiploma || harmatgyenge ]

Annyiszor volt már szó a szolgáltatók közti különbségről, hogy csak na. Esetleg nem hallottál róla, de ott a szent Apple által kiválasztott és eddig nagy elánnal védett szolgáltató egy kalap szar. Ha nem hallottál róla, akkor keress utána a megfelelő keresőkben.

--
trey @ gépház

> Annyiszor volt már szó a szolgáltatók közti különbségről, hogy csak na.

Igen, a hupszakértők két -Syu között tök sokat elmélkedtek a témáról, én pedig túláradó örömmel olvastam szakmai mélyelemzéseiket.

[ "Security people are leaches!" - Linus T. ] [ hupexpertize© || hupdiploma || harmatgyenge ]

Veled, prygme-vel és jonci-val ellentétben engem én nem érzem úgy, hogy egy észak-balkáni ország egyik zugportálján kellene borzasztóan fontos véleménykémet folyamatosan hangoztatni telefongyártók e heti kijelentéseivel kapcsolatban.

[ "Security people are leaches!" - Linus T. ] [ hupexpertize© || hupdiploma || harmatgyenge ]

Azt nem értem, hogy miért érzed úgy, hogy "egy észak-balkáni ország egyik zugportálján" neked küldetésed minden egyes neked nem tetsző véleményt megcáfolni. Annyi zugportál van szerintem is az interneten, de mégse látogatom őket csak azért, hogy fórumjaniként cáfolgassam azt, ami nekem nem tetszik. Esetleg keress valami Apple szentélyt, ahol csak a neked tetsző vélemények vannak, bár bele-bele olvasva ilyen oldalakba, ott is lehet látni negatív véleményeket régi Apple felhasználóktól a kedvenc cégedre, így azért valami gyógyszert készíts hozzá.

Továbbra is szívesen meghallgatnám a véleményed a Nokia és a RIM kijelentéseiről.

--
trey @ gépház

> Azt nem értem, hogy miért érzed úgy

"Hát, kemény dolog az internet, ahol nem mindig az van, ami esetleg neked is tetszik. Ehhez hozzá kellene szokni." ©

> Továbbra is szívesen meghallgatnám a véleményed a Nokia és a RIM kijelentéseiről.

Minthogy érdeklődés híján (csak UNIX híreket szoktam elolvasni, nem tudom a LUG dizsiben ezen a hétvégén melyik telefon a menő) nem olvastam el őket, így vélemény megalkotására sem szánok időt és kapacitást.

[ "Security people are leaches!" - Linus T. ] [ hupexpertize© || hupdiploma || harmatgyenge ]

"Hát, kemény dolog az internet, ahol nem mindig az van, ami esetleg neked is tetszik. Ehhez hozzá kellene szokni."

Itt valami nagy félreértés lesz, engem ez különösebben nem zavar (ellentétben másokkal), ha zavarna már nem lennél itt, hanem keményen röhögésre késztet.

--
trey @ gépház

az Apple oldalakon imho nem olyan türelmesek az ilyen Gabucinoféle megmondóemberekkel szemben, mint a HUPon:)
Németh Sándor vidám vasárnapjain lehet, hogy bejön ez a hittérítős dühös próféta hozzáállás, az Applenek viszont csak árt vele.
egyébként sincs jelentős részesedése a magyar piacon, így még kevésbé kívánatosak a fogadatlan prókátorok.

Gabcsi azert erzi itt jol magat, mert ez egy allitolag magas szellemi szinvonalu portal, gyakorlatilag sokakig nem jutott itt még el az a teny, hogy nem annak van igaza, akinek nagyobb a pofaja (ilyesmit altalaban 15 eves rappergyerekeknel latni, azoknal az a "csicska", aki nem pofazik a Gabu-feleknek vissza), barmilyen jokat is rohog az ember a bunko szemelyeskedesein (még akar akkor is, ha neki szolnak). Magyarul Gabu itt erzi egyedul, hogy vannak kovetoi "intelligens" emberek kozott is. Es amig nem teremtunk egy olyan legkort itt, hogy kiforduljon a gyomra is az itteni irasoktol, addig Gabucino ide irni fog mindig valamilyen nickkel, trukkozesben faradhatatlan, hagytatok, hogy ez legyen az otthona, ahol jol erzi magat. Es pont olyan fanboy a lo tulso oldalan, mint amilyeneket lefikaz, az a legdurvabb az egeszben, csak a karorvendo atlaghupper szamara elragado a stilusa.

Es hozzatennem, hogy en sokmidnenert kivagtam volna anno Gabu-t, de azzal a cikkel, ami utan rogton ki lett vagva, azzal szerintem semmi baj nem volt, kicsit durva volt a stilus, de annak pont tetszett is a harapossaga.

<-----------
Arra van Buda!

Archlinux user with KDE!
Gentoo-s daily routine: reggeli, ebuild, vacsora

ha már így megszólítottál...

Másokat oktatsz ki, hogy nem képesek értelmezni a kommentjeidet, csak hogy ebben te sem jársz az élen, sőt. Egy egyszerű pöcögegéről szóló blog is a linuxfuck-olást hozta ki belőled, így utólag már nem is csodálkozom, hogy összekeverted az egyszerű kérdő mondatot a tagadó mondattal:)

Az iPhone4 ügyében is osztod az észt, miközben a telefon közelében sem jártál még, de mégis megmondod a tutit, miszerint minden cikk író elmebeteg, aki le meri írni, hogy igen is bugos az iPhone4. Megártott már neked a minden éjjel felmondott Apple-induló és nem látod a valóságot.

A képzelőerő már csak ilyen, s nem feltétlenül tehet róla a tisztelt olvasó, ahogy a szegényes hupper néplélek önjelölt, mindenkit túlbégető feketebáránykája sem, amikor megrezdül, felizgulva saját mondatszerkezet-képzésének vélt zsenialitásától, ahogy saját orális és genitális végtermékének interferátuma a monitorról visszacsorog az ölébe. :)

Lássuk:

- az általam ismert iPhone4 tulajdonosoknak kibaszottul tetszik a telefon
- térerőcsökkenést nem tudnak reprodukálni
- trey, akinek nincs ilyen telefonja, naponta 5 fikázócikkel árasztja el a saját portálját
- trey szerint neki most meg kell köszönni valamit

Hát a remek szórakozást mindenképpen meg lehet: KÖSZI TREY

[ "Security people are leaches!" - Linus T. ] [ hupexpertize© || hupdiploma || harmatgyenge ]

A nagy szerencsétlenséged - amit a HUP 10 éves fennállása alatt képtelen voltál felfogni -, hogy itt belinkelt cikkek vannak. Nem itt készülnek ezek a cikkek. Szar ügy, amikor a rossz hír hozóját okolja valaki a probléma forrása helyett, de neked már csak ez jutott. Ilyen az igazi fandroid.

--
trey @ gépház

Tudom, fáradhatatlan - és hősies - tájékoztatási küldetésed lázában égve már a következő cikket fordítod verejtékes munkával, ezért téveszthette meg csalhatatlan intellektusod az "árasztja el" kifejezés, melynek semmilyen elsődleges jelentésében sincs benne a "készít" ige.

[ "Security people are leaches!" - Linus T. ] [ hupexpertize© || hupdiploma || harmatgyenge ]

Félre ne érts, nem kötekedni akarok, de...

- teljesen mindegy, hogy hány embernek tetszik a telefon (a Windows Vista is sokaknak tetszett)
- tudomásom szerint bárki tudja reprodukálni, csak nem próbálkozik vele, vagy ha véletlen, nem veszi észre
- annyival árasztja el, amennyi naponta megjelenik az IT világban, ha nem lenne mit fikázni, nem is jelennének meg
- ...

A problémákat bizony hangoztatni kell, segíti a fejlődést. Ha mindenki elnéző lenne, hadd ne mondjam miket próbálnának eladni a vásárlóknak. Szerintem.

SKL - leírásgyűjtemény és informatikai portál

es a vicc, hogy a leirasok alapjan egy teljesen alkalmas naprakesz telefon (leszamitva azokat a dolgokat, amik miatt alapbol nem vennék "szifont"), de ez a hiba akkor is van annyira eros, hogy cikkekben a helye. Es hozzatennem, hogy negativ reklam is reklam, 2 ev mulva az atlagusernek az fog megmaradni, hogy "ájfón, errol beszelt mindenki 2 éve"

<-----------
Arra van Buda!
Archlinux user since 2009 Septmebre (KDE)!
Because su -c "pacman -Syu" is easier and faster than sudo apt-get update && sudo apt-get upgrade && sudo dist-upgrade

Oké,
1, Ameddig, hiteles független magyarországi céggel laborban meg nem vizsgáltatod az iphone4-et és nem cáfolod a külföldi méréseket, ahol nem a pálcikákkal, és érzetre hagyatkozva, hanem számokkal támasztottak alá (videó, stb amit az Apple sosem tagadott, sosem cáfolt) addig hallgass. Senkit érdekel a te véleményed míg tényekkel vitatkozol. Cáfold a tényeket akkor majd talán hisz neked valaki, addig csak mondod a magadét.
2, Az embereket (ie.: pl engem) az zavarja ebben a dologban: van egy cég aki mindenhol "angyalnak" állítja be magát, kiemelkedő, egyedi elkülönülő megoldásokat szór magából a piacon (lást impc). Majd történik egy piszlicsáré semmiség (mert nekem ez az antenna ügy semmi vizet nem zavar) és mindenki mást megszégyenítő mód kezd hazudni, és mikor lebukik akkor "ja, hát ez is csak egy telefon" és rögtön hoz pár példát ami persze kiveri a biztosítékot. Lehet, hogy téged úgy szocializáltak, hogy más termékének fikázásával lehet legjobban eladni a saját terméket, de ez kulturált körökben általában bunkóság, és nem nézzük el az Apple-nak, pláne, hogy elferdíti ebben is a valóságot.
3, Ami a 2, pontban történt az nyilvánosságért kiállt, mert ha ezt szó nélkül publikusan megteszi, akkor mit hazudik amikor nincs esélyed észrevenni? Ja: tudjuk minden cég hazudik, de legalább látványosan nem állítja be magát az emberiség "jótevőjének".
4, Rohadtul nem érdekel senkit itt az iphone4 sorsa, egy jó telefon, a hibájával együtt, akinek tetszik vegye meg, biztosan jól lehet használni, de ettől még nem lesz etalon. Csak így állítja be az Apple ahogy eddig is ezt termékvonalat futtatta.

Értékelem, hogy - a hupon oly' ritka - viszonylag koherens mondatokat használod, ám az egyszerűbb válaszadás érdekében csak a lényeget fogom idézeni:

> hallgass

Vérző szívvel és földig hajló alázattal hozom tudomásodra: nem.

> Senkit ["sem" - G] érdekel a te véleményed

"Ameddig, hiteles független magyarországi céggel laborban meg nem vizsgáltattad közvélemény-kutatásod módszertanát, ahol nem a pálcikákkal, és érzetre hagyatkozva, hanem számokkal támasztottak alá, addig hallgass."

> mindenki mást megszégyenítő mód kezd hazudni

Ó, nálam a hazugság listán ez csak nagyon sokadik helyet foglal el, jóval lemaradva gyurcsányoktól, és linusz torvaldosz-októl. Természetesen köszönöm, hogy nagy vonalakban tudomásomra hoztad őszinteségi preferenciáid, ám ez az információ nincs életemre jelentős hatással, megkockáztatom, hogy a publikumnak is van ilyen téren saját listája, és nincs szükségük a miénkre.

> Rohadtul nem érdekel senkit itt az iphone4 sorsa

Arról nincsenek információim, hogy trey a rohadásnak mely' fokán (nem) áll, viszont azt sajnos e ponton kötelességem tudomásodra hoznom, hogy a hupon alapvetően az jelenik meg, ami trey-t érdekli.

[ "Security people are leaches!" - Linus T. ] [ hupexpertize© || hupdiploma || harmatgyenge ]

> én meg az alapján amit láttam amit te elvetsz

Megtisztelő is lehetne, hogy én vagyok a viszonyítási pont a fontos véleményed kialakításakor (v.ö.: "Senkit ["sem" - G] érdekel a te véleményed"), de mivel rólad van szó, így inkább szomorú :(

[ "Security people are leaches!" - Linus T. ] [ hupexpertize© || hupdiploma || harmatgyenge ]

> Ha már szekszualitás, azér' asse semmi, amikor valaki rubint réka összest tart kézközelben az ülő/fekvő alkalmatosság mellett. Megérne egy tanulmányt.

^- ilyet szólt a szerencsétlen. Majd megkérdezem asszonyt, mennyire szarik a véleményedre, jó?

[ "Security people are leaches!" - Linus T. ] [ hupexpertize© || hupdiploma || harmatgyenge ]

#1, nehéz elhinni, hogy egy ilyen személyiséget mint a tied bármilyen nő is elviselne.
#2, ha csak online vagy ilyen megkettyent és egyébként offline normális vagy, akkor sem valószínű hogy tartósan elviselné egy nő is, hogy non.stop "szolgálatban" vagy az interneten.
#3, te választottad korábban az amagda nevet. gondold át, hogy ez mennyire normális/egészséges:) eléggé érdekes az biztos.
#4, bármikor ránézek a HUPra, az biztos hogy lesz pár friss komment tőled, napszaktól függetlenül. mondd, hogyan csinálod?:) amfetamint szedsz, hogy 3 óra alvás elég legyen és folyamatos helyreigazító/észosztogató szolgáltatást tarthass a HUPon?
Trey sem foglalkozik ennyit HUP.huval mint te, cikkírást, hozzászólásokat, és szerveradminisztrációt egybeszámítva sem:)

Mindez szép és jó, de azt minden bizonnyal te is érzed, hogy nők terén sem te leszel az első akinek az élettapasztalatait szívesen vesszük.

Az külön öröm, hogy természetes életkörnyezetükben figyelhetek meg olyan vmlinuzos kissrácokat, akiknek szegényes életükben annyira hihetetlen kilátás egy nő jelenléte, hogy hard proof híján már a létezésükben is alapból kételkednek.

> te választottad korábban az amagda nevet

prygme, mivel te a nők létezésében se hiszel, felesleges erőfeszítésnek érzem eme egyszerű feltételelezés tagadását.

> Trey sem foglalkozik ennyit HUP.huval

Ez azért egy komoly kritika :-(((((

ez azért eléggé gyengére sikeredett ennyi brainstorming után. tőled valami frappánsabbat vártam volna:)

"...hogy nők terén sem te leszel az első akinek az élettapasztalatait szívesen vesszük"

ezt a mondatot az összes belső éned egyetértésben fogalmazta meg? vagy volt nézeteltérés is a tudathasadásos személyiségeid között?:D

"- az általam ismert iPhone4 tulajdonosoknak kibaszottul tetszik a telefon"

az altalam ismert emberek meg nem mernék neked bevallani, ha ismernenek, hogy egy rakas szar szerintuk, mert 2x-es osztast kene vegighallgatniuk: 1. miert koltenek szarra, az iPhone 1 husszor jobb es olcsobb, 2. hogy merik fikazni az iPhone-t, a minimum, amit ezert erdemelnek, hogy belegazolsz a lelkukbe. Attol, hogy itt a neten ezt leszarjuk es visszapofazunk, a legtobbunknek eloben nem lenne kedve veled vitatkozni, inkabb rahagyna, hogy jol van hulyegyerek legyen igazad/hidd azt, hogy igazad van. Biztos vagyok benne, hogy ez tortent a te "szerintem kurvajo az ájfón!!!4!44négy ismeroseiddel is, hulyek lennenek neked bevallani, hogy az antennaja is szar, csak hogy igazad legyen valamiben, es ezt elvezhesd, nezd meg fel ev mulva, melyikuknek lesz még meg/melyik hasznalja majd tok/matrica nelkul.

<-----------
Arra van Buda!

Archlinux user with KDE!
Gentoo-s daily routine: reggeli, ebuild, vacsora

Álmatlanságot éppen nem okozott az iPhone állítólagos antenna problémája - ilyen készülék még nem volt a kezemben, így az említett problémával sem találkoztam - szóval megköszönnöm nincs mit. Olyan elektronikai eszközzel viszont, mellyel kibocsájtásakor nem volt apró-cseprő probléma, még nem találkoztam. Tehát mindegy hogy az iPhone 4 vagy valami más indul pár hónap késéssel, mindenképpen jobb készüléket kapok mintha az elsők közt jutottam volna hozzá.

Ave, Saabi.

Consumer reports:

Consumer Reports believes Apple's offer of free cases is a good first step. However, Apple has indicated that this is not a long-term solution, it has guaranteed the offer only through September 30th, and has not extended it unequivocally to customers who bought cases from third-party vendors. We look forward to a long-term fix from Apple. As things currently stand, the iPhone 4 is still not one of our Recommended models.

Motorola:

"It is disingenuous to suggest that all phones perform equally. In our own testing we have found that Droid X performs much better than iPhone 4 when held by consumers." Motorola's (MOT) Sanjay Jh

--
trey @ gépház

Nalunk 3 db E71 van. A magyar szolgaltatotol vasarolt keszulek tokeletesen a billentyuzeten feltuntetett karaktereket irja. A masik kettot karytafuggetlenul vasaroltuk. Kb 6-8 fw frissites utan is batran kijelentem hogy ami a billentyun symbol van es amit kiir annak megnyomasaval sok koze nincs egymashoz. A 3 keszulek billentyuzete ugyanaz. Azt csak csondben teszem hozza hogy szambevitel eseten + karaktert nem lehet begepelni a kartyafuggetlen keszulekeken.... A pannontol vasarolttal hibatlanul lehetseges. Ennek ellenere egyetertek a Nokia/RIM reakciojaval.

Nem értem ezt a nagy vergődést egyik gyártó részéről sem. Vannak fizikai törvények, amiket nem lehet áthágni. (pl. rossz térerőben nem fogsz telefonálni ha a tenyereddel árnyékolsz).

Szerintem itt a fő (gazdasági) probléma az, hogy a Nokia és a RIM is érzi a veszteséget, amit az Apple okozott nekik, és most minden szalmaszálba belekapaszkodnak, csak hogy beléjük rúgjanak.

Az Apple sem gyártott soha jobb telefont, mint a másik kettő, csak használhatóbb szoftvert.

Amit én tapasztaltam egy olyan helyen, ahol tényleg gyengébb a térerő: Nokia E90, 3710, E52, 6300, Motorola V9, Iphone 3G, Iphone 3GS MIND, ismétlem MIND eldobja a vonalat, ha kézbe veszem őket. Ezért szoktam rá évek óta a 2 ujjal fogásra. Ezért nem annyira a telefongyártók, hanem a kib*szott szolgáltatók a felelősek, akiket nem vonja felelősségre ezen témában senki, pedig őket kéne rugdosni. Persze lehet, hogy az É-Balkán fővárosának agglomerációjában nem jár térerő, mit is képzelek.

Én úgy érzékelem, jelen esetben az Apple vergődik az aktuális telefonjával, mutogat a többiekre (akik ilyen, burkolatlan és kevésbé jól elhelyezett antenna problémát még nem követtek el), ők pedig - jogosan - tiltakoznak az ellen, hogy az ő üzletüket rontva takarózik.

Tény, hogy vannak fizikai törvények, tény, hogy ezek az összes telefonra vonatkoznak, de az is tény, hogy az Apple hibázott és próbálja (érthető okokból) ezt elkenni.

Emlékeim szerint már óvodában régen is tanították, ha "rosszat" csinál az ember, nem ér nem illik másra mutogatni.

Nekem nem szimpatikus ez a hozzáállás és nem azért, mert mások tökéletes telefont készítenek. Az sem igaz.

> Szerintem itt a fő (gazdasági) probléma az, hogy a Nokia és a RIM is érzi a veszteséget, amit az Apple okozott nekik, és most minden szalmaszálba belekapaszkodnak, csak hogy beléjük rúgjanak.

Nem! Jobs most szard dobál, és szeretne egy tekintélyes darabot a Nokiára és RIMre kenni.

Amit Jobsnak most tennie kellene, hogy kiáll és azt mondja: elkúrtuk, de nagyon.

És addig folytatódik ez az Antennagate ügy, amíg ezt meg nem teszi. Ezt különösebb arc vesztés nélkül megtehetné, mert az egész világ IT szektora elismeri a munkáját.

Hello!

A RIM-nek nincs sok félnivalója, masszívan vezet, és elsősorban nem divat/design okokból, hanem mert tényleg annyival használhatóbb. Kicsit csípte a szememet a "jobb szoftver" - miben és hogyan jobb? Egy szoftver és a felhasználói élmény rengeteg faktor együttes eredője. Van akinek a lapozáseffektus élmény, nekem meg az, ogy miközben headseten beszélek, épp megjön az email amiről szó van és meg tudom nyitni és nézni, és gyorsan be tudom gépelni a választ. Van akinek szórakozásra kell, van, akinek munkára.
A mobilpiacot minden szempontból a Nokia vezeti, akárhány milliót ad el az Apple egy kampányban. Jó, ha tizedszázalékokat tud mozdítani a piaci részesedésen.

Okostelefonban is még talán most is több RIM-et használnak mint iPhone-t, és az USA piacot kell figyelni, elsősorban oda dolgoznak a fiúk.

Éppen ezért helyénvaló, hogy odaböknek a nagyok (Nokia, és várom a Samsung, HTC megnyilatkozását is) Jobs úrnak, bármilyen szimpatikus egyébként. A RIM szava is fontos, mert vállalati körökben vezető, ott, ahol iparágakról, részvényekről, egyebekről döntenek.

Az iPhone trendi, szexi design-cucc - majd elmúlik. De a többieket jobban kellene tisztelniük, évtizedes tapasztalatokat nem lehet egy designer csapattal lenyomni.
Mint az antenna ügy mutatja...

---------------------------------------------
gentoo - sabayon - smalltalk - flamenco

A RIM-nek nincs sok félnivalója, masszívan vezet, és elsősorban nem divat/design okokból, hanem mert tényleg annyival használhatóbb

Ilyet szol "hasznalhatobb". :) Eddig az osszes RIM telefonon csak mosolyogni tudtam, de amint meghallottam a szomszed irodaban dolgozo BB dev team anyazasat, hogy mennyire anakronisztikus kocsog a RIM is, heves rohogesbe csaptam at.

---
pontscho / fresh!mindworkz

ennyit az üzleti etikáról.. :P
vki akkora sz@rba került, hogy igyexik maga mellé (le)rántai a többieket is -- ha már kimászni képtelen belőle...