A HP testreszabott Ubuntu Netbook Remix változatot adott ki

 ( trey | 2009. február 5., csütörtök - 23:38 )

A ZDNet egyik cikke szerint a Hewlett-Packard saját, testreszabott Ubuntu Netbook Remix változatot adott ki netbookjai, pontosabban a HP Mini 1000 Mi Edition gépe számára. A motorháztető alatt Ubuntu 8.04 "Hardy" dolgozik, ami a beszámolók szerint azt jelenti, hogy a felhasználó egy rakás népszerű alkalmazást - beleértve az OpenOffice.org-ot, Firefox-ot, Thunderbird-öt, Sunbird-öt és Pidgin-t - futtathat kedvére. A részletek itt és (képernyőképekkel) itt.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Nagyon szimpatikus kis gép. Eddig ő tűnik a legesélyesebbnek a netbookok közül, hogy meg is vegyem, ne csak tátsam a szám.

Na, erre az UI-ra rádobnak még egy Compiz támogatást, máris két-három körrel magamögé utasítja a Windows ill. MacOSX UI-kat.

A probléma az, hogy összekéne végre kalapálni egy egységes környezetet, hiszen az, hogy valami QT-s, valami GTK-s, valami meg tök más, nem teszi könnyebbé az UI készítők dolgát.

Nem azt mondom, hogy csak egy féle legyen, hanem azt, hogy az átjárhatóság legyen megteremtve rendesen. Mert így hiába indít valaki ezen a gyönyörű GUI-n egy programot, az nagy valószínűséggel el fog ütni az alapdesigntól. Ami persze nem egetverő probléma, de sose baj, ha egységes a kinézet (főleg, ha laikusoknak akarja eladni a cég).

Nem mellesleg egy ilyen GUI-t simán el tudok képzelni egy touchscreenes tabletPCnek is.

Mondjuk a firefox Kde-4.2 alat extra hányás ahogy kinéz. Ott még nincsen gtk-engines-qt és nem lehet a betűméreteket állítani. Borzalmas...

Szerintem a gtk-nak esélye sincsen a qt szépségével szemben. De ez csak magánvélemény.

Valakinek van erre valami workaroundja?


-- "Bízzál Istenben és tartsd szárazon a puskaport!" - Cromwell --
-- Sayusi Ando - http://sayusi.hu --

http://labs.trolltech.com/page/Projects/Styles/GtkStyle

Ez meg forditva, qt4-es progik veszik át a gtk-s témát. nekem személy szerint jobban bevált mint forditva, plane mert a firefox tab-jai szétcsusztak oxygen-t használva...

az hogy kinek mi a szép meg ízlés dolga, én találtam nekem megfelelő gtk-s témát is:
http://viridis.hu/~rebegin/xubuntu/desktop-2960.png

Melyik temat hasznalod, illetve honnan?

http://www.xfce-look.org/content/show.php/Dust+mod+Gband?content=92684

http://www.xfce-look.org/content/show.php/Nodoka+Dust+?content=98574

a képen a dust mod gband-nak szinben modositott változata van. azóda már a nodoka dust-ot használom, de szintén szinmodositásokkal (a feher alapszin nekem nagyon rikitó), illetve a gband-es scrollbar-t hozzápattintottam.

az én verzióimat eléred innen:

http://viridis.hu/~rebegin/xubuntu/

illetve:

http://viridis.hu/~rebegin/xubuntu/.themes/

+1

Én is megoldottam "Qt4-es GTK" kérdését.

Köszönöm a linkeket! Otthon megcsinálom.


-- "Bízzál Istenben és tartsd szárazon a puskaport!" - Cromwell --
-- Sayusi Ando - http://sayusi.hu --

Azért vannak ezzel is problémák, ahogy az Veronica Belmont, a Tekzilla műsorvezetőjének a blogjában olvasható.

Ave, Saabi.

szep szep ez a felulet, de ahogy kinez erinto kepernyo nelkul nem sokat er.

Tetszik, hogy végre lassan eljön a feladatvezérelt és nem menüvezérelt desktop-ok éve ( :) ).
Még 3-4 évvel ezelőtt láttam egy kde4 mockup-ot, ami igen tetszett és azóta vártam valami hasonlót. Ez egész jónak néz ki.(
http://www.kde-look.org/content/show.php?content=28476 )

Értem ez alatt, hogy nem programokat akarok futtatni, hanem mail-eket olvasni pl. Hogy mi aprogram neve, az nem érdekel. Vagy ahogy a fenti mockup is mutatja, kommunikálni akarok, és mindegy hogy milyen programmal küldök sms-t chat-elek, a lényeg, hogy milyen üzenetet akarok küldeni és kész.

Na, nekem valahol itt veszik el a dolog szepsege. En szeretem tudni, hogy mivel mit csinalok es szeretem tudni mi hogy mukodik. Nem szeretem a vegletekig leegyszerusitett kezelest. Persze ez nezopont kerdese, aki nem ert hozza, annak nyilvan jo.

--
TH

10 éve "linuxozom", még a 2.4-nél kernelt is fejlesztettem, szóval mondhatom hogy egész jó vagyok benne, és hidd el elég mélységik értem mi hogy működik benne. De ha nem terminálban dolgozok éppen, és csak garfikus felületen akarom elvégezni a szokásos taskjaimat, akkor egy ilyen intuitív felület sokkal jobb, mintha nekem kellene elindítani millió kis programot.
Hozzáteszem, hogy dolgozni csak is xterm-ből tudok. Még az mc-t is túlzásnak tartom. Ennek ellenére az egyik desktop-omon kénytelen vagyok egy mail klienst egy webböngészőt, egy pidgin-t és ilyesmiket futtatni.
Lehet az a baj, hogy túlságosan is értek a dolgokhoz ( :) ), és nem bírom ha grafikus programokkal kell szarakodnom.
Asszony is mindíg kérdezi, ha valamit beállítok, hogy ezt nem lehet-e grafikus felületen. Mondom lehet, csak nincs idegem 8-10 klikkeléshez, hogy megtegyem. Pl.: gnome beállításnál, legjobb esetben is alt+f2 - gconf-editor - kulcs megkeresése (kb,: két klikk), kulcsok átbogarászása, klikk az értékre, átírni. Helyette a terminálban gconftool, oszt jóvan.

Hehe! Beteg vagy! :D

Ja! Idegbeteg! Ha sokat kell szarakodni nem bírom. :)
Márpedig a klikkelés elveszi az életem felét :)

rágja az életed, mi ? :D

Van neked egy jó játék:)