anubis126 blogja

Xiaomi Redmi Note 4 bug

Érdekes hibát találtam a telefonomban.
Ha legalább egy darab mkv kiterjesztésű média fájl van a telefonon akkor nagyon gyorsan elkezd merülni a telefon.
Gyári rom, a legújabb van rajta. Szerintem ez miui betegség. Az mkv fájlnak elég ha csak a készüléken pihen és sose volt megnyitva, meríti az akkut extrém sebességgel.

Délutáni zeneajánló (III.)

Érdekes hangszerelésű zenére akadtam youtubeon: ELUVEITIE - The Call Of The Mountains. Műfaját tekintve a wikipedia Folk metal, Pagan metal, Celtic metal, Melodic death metal, Acoustic folk-ot sorol fel a bandánál. Nekem a skót duda hangja tetszett meg benne.

Mostanában Within Temptation-t hallgatok legtöbbet. (szimfonikus rock, szimfonikus metal, gothic metal)
Within Temptation - Paradise (What About Us?) ft. Tarja
Within Temptation - Shot In The Dark

Reggeli zeneajánló II.

Szép jó reggelt mindenkinek!

Az első az Amaranthe, egy svéd dán banda wiki szerint a műfaj amiben mocorognak Melodic death metal, Metalcore, Power metal. Természetesen angolul énekelnek, van egy igen dekoratív női énekesük is.
Íme néhány klip tőlük:
Amaranthe - The Nexus
Amaranthe - Amaranthine (Lágyabb daluk)
Amaranthe - Hunger
A klipjeik igényesek, kissé talán sikerorientált a banda.

A második az Indica, ez egy finn banda a műfajok wiki szerint Pop rock, alternative rock, symphonic metal. Nekik már csak néhány angol számuk van, inkább anyanyelvükön énekelnek. Míg az előző bandában csak egy hölgy volt itt az egész banda a szebbik nemhez tartozik. Zenéjük szerintem elég különc, talán a Nightwishhez tudom hasonlítani.
Íme néhány klip tőlük:
INDICA - Precious Dark (angol nyelvű)
INDICA - In Passing (angol nyelvű)
INDICA - Islands Of Light (angol nyelvű)
Indica - Ikuinen Virta (finn nyelvű)

Alvin és a Mókusok új dobosa?

Lázadó korszakom kedvenc zenekara az Alvin és a mókusok volt. Már nem igazán követek semmi ezzel kapcsolatban. Viszont most összefutottam youtubeon az új klippel és döbbenten konstatáltam, hogy új dobos van. Ami leginkább meglepett, hogy az új dobos nagyon hasonlít Szirota Márióra egykori kollégiumi szobatársamra(1 napig volt szobatársam, de ez egy másik történet). Sokat googleztam de csak annyit sikerült kiderítenem, hogy az új dobost is Máriónak hívják, a vezetéknevét nem találtam meg. Ha valakinek van valami információ a birtokában legyen szíves megosztani velem.

Az élet rejtélyének megfejtése

Itt találtok egy tudományos filmet aminek "Az élet rejtélyének megfejtése" a címe. Kizárólag tudományos dolgokról van benne szó, teljesen vallásmentes. Szó van benne az evolúcióról és az azok ellen felsorakoztatott bizonyítékokról (valamint néhány másodperc erejéig Bill Gatesről is :). Akikből a fentebb említett témák erős érzelmi reakciót válthatnak ki azoknak nem ajánlom.

Jelenések könyve egyfajta értelmezése

A Jelenések könyve a Biblia egyik legvitatottabb és legnehezebben értelmezhető része. A Mera.hu -n találtok Gerzsenyi László által előadott értelmezést a letölthető adások Október 2 és December 24 közötti részben. Ezzel nem célom senkit megtéríteni, se bizonyítani, csupán csak megosztani azzal akit esetleg érdekelhet.