AI-Baito - a részmunkaidős munkatárs

Csatlakoznék Hevihez, és bár a hír "ősrégi", Zoltán napig volt elérhető Japánban, úgy tűnik, az AI Baito finoman átlépi azt a vékony vonalat, ahol a technológia elkezdi a személyzetet pótolni, amíg a vásárlók csodálkozva tapasztalhatják meg a jövő ügyfélszolgálatát.

https://www.gatebox.ai/news/20240209-aibaito

A Gatebox által kifejlesztett AI Baito szolgáltatás, ami a ChatGPT-vel összekapcsolt AI karaktereket használ a vendéglátói feladatok ellátására, most először került bevezetésre országszerte Japánban a Valentin-napi csokoládé értékesítés támogatására.

Ezeket AI karaktereket használjanak ügyfélszolgálati és termékbemutató célból, így növelve az ügyfél-elégedettséget, eladásokat és a munkanélküliséget.

Az AI Baito két különböző csokoládé üzleteknél debütált, a Pierre Ledent aki Hinata karakterrel és Neuhaus, aki Kouyou karakterrel segítik a vásárlókat. Az AI Baito szolgáltatás február 14-ig volt elérhető Japánban.

Az AI Baito, mint asszisztens, sokféle területen lehet hasznos és káros egyszerre, többek között:

Ügyfélszolgálat: AI segítségével javítható az ügyfélélmény, gyors válaszokkal és személyre szabott ajánlatokkal.

Termékbemutató és értékesítés: Az AI képes részletes termékinformációkat nyújtani, segíteni a vásárlási döntésekben.

Bolti élmény javítása: Az AI karakterek képesek szórakoztató és interaktív élményt nyújtani a vásárlóknak.

Információs pultok: Információk nyújtása, útbaigazítás, eseményekről és promóciókról való tájékoztatás.

Ezek a felhasználási esetek javíthatják a vásárlói elégedettséget és növelhetik az eladásokat, és mint említettem a munkanélküliséget. Az AI Baito és hasonló technológiák terjedése valóban javíthatja a vásárlói élményt és növelheti az eladásokat, de felveti a munkahelyek jövőjével kapcsolatos aggályokat is. Ahogy az AI egyre több feladatot képes ellátni, lehetséges, hogy bizonyos szerepkörökben csökken az igény az emberi munkaerőre, ami hosszú távon befolyásolhatja a munkanélküliség szintjét.

Ha már Japán, ez egy kétélű kard, miközben az innováció elősegíti a hatékonyságot és a kényelmet, a társadalmi és gazdasági hatások egyre aggasztóbbá válnak.

Hozzászólások

Ezek után már csak az lesz a kérdés, hogy ki fog az AI karakterektől csokit venni, ha a leendő vásárlók munkáját is kiváltják mesterséges intelligenciával.

így növelve az ügyfél-elégedettséget, eladásokat és a munkanélküliséget.

Ugyanez volt a mondás az ipari forradalom előtt is.

Aláírás _Franko_ miatt törölve.
neut @

Az ipari forradalom a gyakorlatban a termékminőség sárga földbe taposását jelentette, miközben akik addig jól megéltek a munkájukból, tönkrementek a silány, de baromi olcsó tömegtermékek miatt és mehettek halálra dolgozni magukat a gyárakba - aminek már az emberségesebb fejezetét ábrázolta Dickens A Twist Olivérben. Egy szűk réteg mondjuk valóban degeszre kereste magát, ez most is így lesz, de nem látszik, mi szívja fel a kirúgott tömegeket.

de nem látszik, mi szívja fel a kirúgott tömegeket

A kirugottak szegenyebbik fele mentalis/pszichologia tamogatast nyujt a kirugott tomegek gazdagabbik felenek (amig futja ra neki), utana beall az egyenloseg :)

a termékminőség sárga földbe taposását jelentette

Szerintem ez nagyban fugg az adott termektol.

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

Elsősorban a textilipart érintette a dolog, ott olyan minőségromlás történt, amit kizárólag a döbbenetesen alacsony ár tudott kompenzálni. 

Azota mar eltelt par ev, remelem a minoseg javult es a nepesseget valoszinuleg nehez lenne ellatni tomegtermeles nelkul. Termeszetesen megvannak az arnyoldalai is, pl. a textilipar eseten a fast-fasion, divatbemutatok, "kovetni valo" divat trendek, stb.

En egyebkent pont a textiliparra gondoltam mint pozitiv pelda, lehet az ipari forradalom idejen nem nem volt jo a minoseg, de azota mar javult eleget. Gondolom ha jo az alapanyag akkor egy gep kivaltja tobb szaz ember munkajat (fonal, textil, stb. kesziteskor).

Az elelmiszeripar az ahol meg lehetne sokat javitani.

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

A ludditák sem általában véve a gépesítés ellen voltak, hanem a gépek silány minőséget olcsón előállító haszánlati módja ellen,amik megalázóan alacsonyra tolták le a  béreket,  ugyanakkor   életveszélyes munkakörülmények között működtették őket. Azt se felejtsd el,  a sztrájkok és a szakszervezetek be voltak tiltva,  így nem maradt más lehetőség, mint odavágni a kalapáccsal.

Az AI egészan más tészta, és nem, nem készít úgy ügyviteli szoftvert nélhány betanított munkás segítségével, ahogy legördültek a harisnyák annak idején Angliában.  

Itt egy példa, hogyan gyorsítja fel a coplilot egy ember munkáját:

https://www.youtube.com/watch?v=zaslz4myzE0&

Add oda ezt egy laikusnak, és nézd meg, meddig jut vele, pedig mennyire egyszerű feladatról van szó. 

A gond az, hogy bizonyos retegeknek ez volt az egyetlen lehetosege, meghozza sokaknak.

Ez sok mondhatni problemahoz vezetett akkor is, es most is.

Nem gondolom, hogy ezeket a nepeket kellene eloszor kiterelni az utcara.

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.