Beszédhang erősítés

Fórumok

Adott egy hangfelvétel, amelyen két ember beszélget. Az egyik ember hangja jó (kicsit erős, de megfelelő), a másik hang viszont nagyon-nagyon halk. Tudtok arra megoldást, hogy csak a halk ember beszédét erősítsem fel?

Hozzászólások

Meg kell kérni, hogy beszéljen hangosabban.

 

Ha szerkeszted és csak azokat a szakaszokat erősíted, ahol a halk ember beszél, akkor minden további nélkül. Amúgy milyen fájlformátum?

Aláírás _Franko_ miatt törölve.
neut @

Az emberi fülnél, agynál jobb cucc nincs. Egy jó minőségű középsugárzót kötnék egy olyan erősítőre, amiben van valami használható EQ. Nem kell minden problémát túldigitalizálni.

Szerkesztve: 2024. 02. 07., sze – 14:16

Hangvágó szoftverrel (pl audacity) próbáld meg a halk frekiket feljebb húzni EQ segitségével, majd normalizáld a felvételt.

mi szívtunk már ezzel. megoldás: annyi mikrofon, hány beszélő van, mindegyiknek külön csatorna. ha kézzel nem akarod állítgatni a fájlt, akkor bizony nincs más megoldás

4 és fél éve csak vim-et használok. elsősorban azért, mert még nem jöttem rá, hogy kell kilépni belőle.

Ha a ket beszelo egyszerre nem szolal meg, hanem idoben viszonylag jol elkulonul, hogy mikor melyikuk beszel, akkor a dinamika-kompresszio jo lehet. Audacity-ben van Compressor Effect (https://manual.audacityteam.org/man/compressor.html). Kicsit el kell vele szorakozni, hogy a parametereket belodd. Arra keszulj fel, hogy utana kicsit "furcsan" fog szolni.

Régóta vágyok én, az androidok mezonkincsére már!

Szerkesztve: 2024. 02. 07., sze – 19:28

Kompresszornak hívják, amit keresel. Edit: Látom már írták, nevermind.

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Ez nem valami 5.1 vagy 7.1 formátumban kódolt fájl, amit sztereóban akarsz visszahallgatni?

Szerkesztve: 2024. 02. 07., sze – 22:28

Beállítani egy olyan processzt, ami egy bizonyos küszöbérték felett nem dolgozik, az alatt drasztikusan emel, viszont a zajkuszob alatt megint nem dolgozik (némít).

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Ezen hagyományos eszközökkel nem nagyon segítesz. Egy kis kompresszálás, amit a hagyományos módszerek kínálnak, de azzal se lesz tökéletes. Ami viszont nem hagyományos, az az AI-s módszer, hátha valamelyik AI-val dolgozó szolgáltatás megoldja.

Illetve a jövőre nézve ajánlanám, amit már írtak, hogy ilyen egy órás felvételeket úgy vegyetek fel, hogy mindenki külön csatornára legyen felvéve, illetve még a felvétel előtt csináljatok mikrofonpróbát. Utána már elég késő bánat.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)