Már nem hogy világbajnokok, de már Európa-bajnokok sem vagyunk inflációban :(

Fórumok

Hungarian inflation second highest in EU in November

Eurostat has released its latest, November inflation data, showing that the average annual inflation rate in the European Union as a whole was 3.1 percent in November, while it was 2.4 percent in the eurozone.

The data also showed that the Czech Republic overtook Hungary, with annual inflation being 8 percent, compared with Hungary's 7.7 percent, according to Eurostat.

[...]

Hozzászólások

És ennek kell örülni? Komolyan, másfél év után?

Aláírás _Franko_ miatt törölve.
neut @

Szerkesztve: 2023. 12. 20., sze – 08:55

Mikor voltunk Világbajnokok 1946 augusztus 1 óta eltelt időszakban?

Mennyi a statisztikai hibahatár ebben a számítási módszerben?

Szerkesztve: 2023. 12. 20., sze – 18:14

:D De majd jön valaki, aki úgy számolja a számokat, hogy mégnagyobbnak látszódjon. Bár a KSH magasabbat mért, mint az eurostat. De hogy is volt, ki kérette be a KSH számítási módszereit? Mit mondott Ferkó?

Vagy typo, mert elvileg az Eurostat az az országok saját adatait gyűjti, és az eurózónával számolgat picit, meg a közös módszertan. Valójában a KSH-nak nem kell hekkelnie, mert feketén-fehéren leírták, hogy lakossági rezsi olcsóbb lett jónéhány százalékkal.

https://www.ksh.hu/gyorstajekoztatok#/hu/document/far2311

"A háztartási energia 18,1%-kal olcsóbb lett, ezen belül a vezetékes gázért 36,2, az elektromos energiáért 3,5%-kal kevesebbet, a tűzifáért 0,8, a palackos gázért 1,9%-kal többet kellett fizetni." (kiemelés az eredetiből)

Mindezt úgy, hogy hatósági áras a lakossági villamos energia és gáz, pláne tavaly csökkentették a rezsicsökkentést. Gondolom a módszertan szerint kijön a fenti, de akkor valójában mégsem olcsóbb, csak letekerték a fűtőtestet, termosztátot.