Slackware Linux 14.1 - parancssorból nem indulnak el az sbin könyvtárban lévő parancsok

Fórumok

Sziasztok!

A problémám a következő. A Salckware 14.1 linux root/~.profile fájlba egyik külföldi fórumon találtak szernt hogy elinduljon a netbeans a java könyvtárát megadtam hol találja, és most az elindul, de valószínű ezzel okoztam azt a problémát, illetve ennek a folyamodványa az hogy az sbin könyvtárban található slapt-get, installpkg parancsokat nem tudom használni, mivel nem találja ha jól értem az útvonalat a könyvtárat? Hogy tudom megoldani hogy mindkettő működjön? Remélem érthetően írtam le a problémámat.:$

A segítséget előre is megköszönve.

Hozzászólások

a /sbin is benne van az elérésben?, valamint /sbin/slapt-get biztosan indítja, próbáld ki, de szerintem csak be kell rakni mind a kettőt, mert szerintem az történik, hogy a te .profile változóid felülírják a globálisakat.
------
3 fajta matematikus létezik. Aki tud számolni, és aki nem.

Köszi ha hazaérek melóhelyről megpróbálom. Ha nem jutok vele semmire, akkor még kérdezek:-)

Köszönöm szépen.

___________________________________________________________________________________________________
Az optimizmus nem azt jelenti, hogy valaki nem látja a problémákat, hanem hogy hisz abban, hogy mindig létezik egy megoldás.

Úgy módosítsd a PATH-t, hogy:

PATH="$PATH:/ami/kell/neked/pluszban"
export PATH

és ebben az esetben ha korábban mentek a dolgok, akkor most is fognak. (Ez a forma technikai értelemben nem felülírja a PATH-t, hanem hozzácsapja a végéhez a neked szükségeset. Ha több könyvtárat is bele akarsz tenni, tegyél közéjük kettőspontot!)