Wi-Fi(?) bridge(?)-et keresek

Sziasztok,

Szeretnek valami olyan eszkoz(par)t, amivel 5-10 FullHD(+) IP kamera kepet (tippre max. 6-8Mbps / kamera) el lehetne juttatni nagyjabol 50m tavolsagra (line of sight), legalabb az antennanak kulterinek kellene lennie. Termeszetesen nincs sok penz lovera, szoval koltseghatekonyan kellene kihozni valami optimalis megoldast.

Termeszetesen megprobaltam rakeresni ilyen dolgokra, de ma mar annyian gyartanak ilyen eszkozoket, hogy abbol en, tapasztalat nelkul nem tudom kivalasztani, hogy mi lenne celszeru.

A Wi-Fi maga nem elvaras, mas vezetek nelkuli technologia is szoba johet, bar nem hiszem, hogy ilyen savszelesseget mas tudna mas, nem engedelykoteles savban.

Szoval inkabb tapasztalatok erdekelnenek, nem olyanok, hogy valaki talalt valamit a neten amivel semmilyen tapasztalata nincs.

Elore is koszi, ha jonnek infok, ha nem gond nem fogok mindegyikre egyenkent valaszolni - esetleg inkabb kerdezni ;-)

 

Koszi

Hozzászólások

5 Ghz-nél 50 méter esetén 87 centi körül van félúton a Fresnel zóna, amivel érdemes számolni. (Belogó épület, fa, időnként ott parkoló furgon/teherautó, stb.) 60 Ghz-nél csak 25 centi a Fresnel.

Plusz ugye a kültéri antennánál még mindig ott a villámvédelem kérdése.

Rég csináltam, de a fenti igényeknek megfelelő (100Mb/s) sávszélességet hozott a Ubiquiti NanoStation M5 100m fölötti távon. 

Annyi, hogy 2 pár lett felrakva más polaritással bond-ban, mert stabilitás elvárás volt, és bár elvileg tiszta rálátás volt, a tér közepén álló fa lombosodáskor esőben, neadjisten madárrajt vonzva okozhatott volna meglepit. Így viszont nem volt gond.

Nem szoktam ilyet játszani, mert nem érzem fair-nek az értékcsökkenés miatt, de egy bemutatóteremmel rendelkező webáruház maga javasolta, hogy mivel nem tudnak minden terméket kirakni, tök oké, hogy megveszed, kipróbálod, ha nem jön be visszaküldöd, így nem vagy ránk utalva

Nekem is ez ugrott be. Bár már nagyon régi technika a NanoStation M5 de ahol használom ott évek óta stabilan, hiba nélkül teszi a dolgát.
Van olyan gerincem ahol 7 vlan-t tolok a túloldalra. Igy  simán teszi a dolgát, soha egyszer nem ált meg.
Persze  100Mb/s es port már azért kevés a mai világban.

Szerkesztve: 2024. 05. 14., k – 05:40

Az én megoldásom a következő volt:

  • távolság 84m, 3 kamera (1920x1080 ; 704x576)
  • TP-Link 841ND router + OpenWRT firmware >> bridge mód, wifi kliens
  • mivel antennák lecsavarhatóak, 2db 5 méteres kábellel kivezetve a két antenna a kültérre

Igaz, 30fps helyett 5fps van beállítva, de gond nélkül megy már 4 éve.

Egy újabb, openWRT kompatibilis DualBand routerrel pedig az 5GHz is szépen menni fog szerintem, de ezzel nem próbálkoztam még eddig.