Mit néztem most #28 - Wirecard: The Billion Euro Lie

A német ipar ugyan nagy múltra tekint vissza (Mercedes, Siemens stb.) de elavult. Ezért voltak nagyon büszkék a németek, amikor azt hitték, nekik is jut egy kis Szilícium-völgy a Wirecard nevű fintech startup-on keresztül, ők is betörhetnek a IT tech világába. Annyira büszkék voltak, hogy még Merkel is ajánlgatta a kínaiaknak, hogy milyen jó, amikor náluk járt. 

Aztán néhány tőzsdei shortos a Financial Times oknyomozó újságírójával karöltve elkezdte lerántani a leplet a milliárd eurós csalásról. Kiderült, hogy minden van a Wirecard mögött (maffia, líbiai, orosz, osztrák, orosz ki tudja még mi nem titkosszolgálatok), csak éppen legális szolgáltatás nincs ... Meg, hogy a német hatóságok hogyan próbálták eltussolni az egészet.

Hozzászólások

Meg, hogy a német hatóságok hogyan próbálták eltussolni az egészet.

Scholz-al az élen... ( ő védte be a korábbi be&feljelentésekkel szemben a céget )

Biztosan érdekelne. Majd szólj, ha kijött Netflixre / HBO Max-ra. Mivel nagyon sok dokumentumfilmet néztem drog témában is, azért azt jelezném, hogy az 1 tonna kokain ezen a szinten kb. lófasz mennyiség. Tele van a Netflix ilyen sorozatokkal, ha kíváncsi vagy arra, hogy miket kezelnek a mexikói stb. kartellek.

trey @ gépház

kozben latom, hogy ez nem ugyanaz mint a netflix szinten masfel oras wirecard dokuja. azt tegnap lattam. abbol azt hianyoltam, hogy csak erintolegesen foglalkozott a dolog titkosszolgalati, ill orosz szalaval (nevezetesen h a wirecardon keresztul finansziroztak europai jobbos partokat), meg azzal, hogy miert kussoltak a nemet hatosagok, miert fedeztek oket. a te altalad ajanlottat csak akkor neznem meg, ha tudom, ezekkel masszivabban foglalkozik. mert szamomra ez a legizgalmasabb resze. a tozsdei csalasos szalat, illetve a financial time nyomozast a sajtobol eddig is ismertem.

Magyarországnak korrupcióban és népbutításban még nem sikerült felzárkózni a nyugati világhoz. Sokkal csendesebben sokkal többet lehetne lopni. A nyugati eszközökkel sokkal hatékonyabb propagandát lehetne csinálni. Orbán tehát – sok minden más mellett – korrupcióban és propagandában is megbukott.

:)

Szerkesztve: 2023. 01. 12., cs – 05:23

nemide